Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 12:36   #2671
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
oj tak, ale to chyba dlatego, że on nie lubi po sklepach chodzić. On do sklepów chodzi około 2 razy w roku dokupić jakieś koszulki czy spodnie. spodenki jak mu się rozpadną. Wizyta w galerii handlowej kończy się na odwiedzeniu dwóch sklepów i on i tak wszystko co mu potrzebne kupi
swoją drogą... mam takie wrażenie zawsze jak jesteśmy na zakupach, że na męskim dziale te rzeczy są jakieś porządniejsze, na damskich to czasem takie szmaty, że ja to bym do zmywania podłogi nie użyła i ciężko znaleźć coś fajnego co się nie rozpadnie przy pierwszym praniu.
Dokładnie w poprzedni weekend zaciągnęłam go do sklepu, kupił sobie 2 pary spodni i stwierdził że jest tak obkupiony że mu styknie na conajmniej rok!! Ale ja lubie z nim chodzić na zakupy, jak ja czegoś nie mogę znaleźć to znajdzie mi to mój mąż Pewnie po to aby szybciej mieć mnie z głowy, ale naprawde jak się postara to ma gust
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 12:42   #2672
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dokładnie w poprzedni weekend zaciągnęłam go do sklepu, kupił sobie 2 pary spodni i stwierdził że jest tak obkupiony że mu styknie na conajmniej rok!! Ale ja lubie z nim chodzić na zakupy, jak ja czegoś nie mogę znaleźć to znajdzie mi to mój mąż Pewnie po to aby szybciej mieć mnie z głowy, ale naprawde jak się postara to ma gust
jakbym swojego słyszała mój nie lubi ze mną chodzić na zakupy, bo ja dla niego jestem za mało zdecydowana, chyba, że to jest na zasadzie, że byłam wcześniej, powybierałam coś i ma mi tylko powiedzieć, które lepsze. Bo jak sie waham między dwoma bluzkami np: to żeby uniknąć mojego zastanawiania on mówi "weź obie" a ja dalej mam dylemat czy w obu będę chodzić
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 12:44   #2673
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
jakbym swojego słyszała mój nie lubi ze mną chodzić na zakupy, bo ja dla niego jestem za mało zdecydowana, chyba, że to jest na zasadzie, że byłam wcześniej, powybierałam coś i ma mi tylko powiedzieć, które lepsze. Bo jak sie waham między dwoma bluzkami np: to żeby uniknąć mojego zastanawiania on mówi "weź obie" a ja dalej mam dylemat czy w obu będę chodzić
heheh kobiety
Stary 2013-10-12, 12:46   #2674
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
heheh kobiety
nie dogodzisz chłop jej powie weź sobie obie bluzki a ta jeszcze narzeka nie?
Stary 2013-10-12, 12:49   #2675
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dogodzisz chłop jej powie weź sobie obie bluzki a ta jeszcze narzeka nie?
Ale właśnie np. na mnie to działa na odwrót,jak mi mąż tak mówi. Bo wtedy włącza mi się guzik oszczędzania I wteeeeedy też mam zgryz
Stary 2013-10-12, 12:54   #2676
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ale właśnie np. na mnie to działa na odwrót,jak mi mąż tak mówi. Bo wtedy włącza mi się guzik oszczędzania I wteeeeedy też mam zgryz
dokładnie, a mój później jeszcze w domu się śmieje z ilości ciuchów jakie mam
Stary 2013-10-12, 12:55   #2677
De28
Wtajemniczenie

Moj maz chodzi czasem ze mna na zakupy.Ale odkad mamy malego to wole zamiawiac przez neta, najczesciej w otto, szczegolnie dla malego. Bo chodzenie z dzieckiem na zakupy nie nalezy do przyjemnosci, jak zbiera sie co chwile rzeczy z podlogi Wole zamowic, przymierzyc mu w domu i oddac do sklepiku gdzie wysylaja w razie co spowrotem. Jak wchodze z mezem do sklepu ogrodniczego, to zaczyna mi z nudow ziewac, wiec wole chodzic sama

domii-takie rzeczy to tylko neurolog moze stwierdzic. Obserwuj w kazdym razie.Bo przewracanie sie na bok, szczegolnie za kazdym razem na ten sam, w litere C, moze miec cos wspolnego ze wzmozonym napieciem nerwowym.A jak jego piastki?Zacisniete? Glowke w obu kierunkach uklada?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-12 o 12:57
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 12:59   #2678
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moj maz chodzi czasem ze mna na zakupy.Ale odkad mamy malego to wole zamiawiac przez neta, najczesciej w otto, szczegolnie dla malego. Bo chodzenie z dzieckiem na zakupy nie nalezy do przyjemnosci, jak zbiera sie co chwile rzeczy z podlogi Wole zamowic, przymierzyc mu w domu i oddac do sklepiku gdzie wysylaja w razie co spowrotem. Jak wchodze z mezem do sklepu ogrodniczego, to zaczyna mi z nudow ziewac, wiec wole chodzic sama :p
i oto przykład jak wiele rzeczy się może zmienić po pojawieniu malucha, pewnie nasze zwyczaje tez zostaną mocno zweryfikowane po porodzie
Stary 2013-10-12, 13:06   #2679
anulka2205
Wtajemniczenie

Domi niech sobie będzie siłacz, ale ja tez bym sprawdziła. To baaaardzo szybko jednak. Tylko bez stesu, nikt Cię nie straszy

De ogród- jedno wielkie wow i bez brzucha bym tak nie umiała/chciała (znaczy chciec to bym chciała, ale za leniwa jestem )

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 13:09   #2680
De28
Wtajemniczenie

Oj tak, mocno Jeszcze pierwsze kilka miesiecy nie odczuwa sie tak zmian. Dziecko jest malo ruchliwe w wozku i da sie wiele rzeczy zrobic. Ale i wtedy juz mamy maks 2-3 godziny, do nastepnego karmienia, wiec trzeba sie sprezac Pewnie jest inaczej jak sie ma ma mame, babcie, siostre.Kogos z kim mozna dziecko zostawic. Takze pozniej.To bardzo odciaza i nie odczuwa sie tak bardzo zmian.My niestety jestesmy zdani na siebie i na wlasna organizacje. Wiec trzeba sobie radzic inaczej. Najgorszy okres byl pomiedzy roczkiem a 2,5 roku. Wychodzenie z wozka, odpinanie sie, uciekanie, bieganie w innym kierunku niz my Teraz jak ma fajne 5 minut to i do sklepu mozna z nim wyjsc i nawet cos szybko przymierzyc.Ale dzieci w jego wieku sa ruchliwe, interesuja sie wszystkim dokola wiec wszystkiego dotykaja, trzeba uwazac, by cos z regalu nie spadlo, tlumaczyc a jednoczesnie probowac ogladac ciuchy.Nie ma to nic wspolnego z relaksem Ja mam jeszcze ten problem, ze 2 lata temu z ogromnej metropolii przeprowadzilismy sie do malego miasteczka. I do wiekszego miasta musze jechac 25 minut autem. Daniel jest w przedszkolu od 8 do 12.Sklepy otwieraja o 10 o 11 30 musze juz jechac spowrotem, by zdazyc go odebrac. Wiec mam 1,5 godziny na zakupy.Niewiele, jak sie wliczy w to jeszcze parkowanie, oplaty za parkowanie, korki. To wole na spokojnie wieczorem w necie pobuszowac. Np ostatnio zamowilam mu super ciuszki z nexta. Do tego kilka jeansow. Na spokojnie przymierzylam i zostawilam dwie pary.

anoula- a to znowu pozytywny przyklad, co mozna w 2 lata zrobic, majac roczne, uciekajace wszedzie dziecko,duzy dom na glowie i wlasna mala dzialanosc W momencie kupna domu byl tam trawnik z mleczow i pare krzakow.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-12 o 13:13
Stary 2013-10-12, 13:25   #2681
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, mocno Jeszcze pierwsze kilka miesiecy nie odczuwa sie tak zmian. Dziecko jest malo ruchliwe w wozku i da sie wiele rzeczy zrobic. Ale i wtedy juz mamy maks 2-3 godziny, do nastepnego karmienia, wiec trzeba sie sprezac Pewnie jest inaczej jak sie ma ma mame, babcie, siostre.Kogos z kim mozna dziecko zostawic. Takze pozniej.To bardzo odciaza i nie odczuwa sie tak bardzo zmian.My niestety jestesmy zdani na siebie i na wlasna organizacje. Wiec trzeba sobie radzic inaczej. Najgorszy okres byl pomiedzy roczkiem a 2,5 roku. Wychodzenie z wozka, odpinanie sie, uciekanie, bieganie w innym kierunku niz my Teraz jak ma fajne 5 minut to i do sklepu mozna z nim wyjsc i nawet cos szybko przymierzyc.Ale dzieci w jego wieku sa ruchliwe, interesuja sie wszystkim dokola wiec wszystkiego dotykaja, trzeba uwazac, by cos z regalu nie spadlo, tlumaczyc a jednoczesnie probowac ogladac ciuchy.Nie ma to nic wspolnego z relaksem Ja mam jeszcze ten problem, ze 2 lata temu z ogromnej metropolii przeprowadzilismy sie do malego miasteczka. I do wiekszego miasta musze jechac 25 minut autem. Daniel jest w przedszkolu od 8 do 12.Sklepy otwieraja o 10 o 11 30 musze juz jechac spowrotem, by zdazyc go odebrac. Wiec mam 1,5 godziny na zakupy.Niewiele, jak sie wliczy w to jeszcze parkowanie, oplaty za parkowanie, korki. To wole na spokojnie wieczorem w necie pobuszowac. Np ostatnio zamowilam mu super ciuszki z nexta. Do tego kilka jeansow. Na spokojnie przymierzylam i zostawilam dwie pary.

anoula- a to znowu pozytywny przyklad, co mozna w 2 lata zrobic, majac roczne, uciekajace wszedzie dziecko,duzy dom na glowie i wlasna mala dzialanosc W momencie kupna domu byl tam trawnik z mleczow i pare krzakow.
ja Cię na prawdę podziwiam radzicie sobie z mężem z Daniel i wychodzi Wam to w moim odczuciu całkiem nieźle, wypracowaliście sobie system działania i to wszystko bez pomocy rodziny.
Ja nie chcę jakoś bardzo wykorzystywać najbliższych. Nie wyobrażam sobie robić np tego co robią moje kuzynki, które do opieki nad dziećmi "zatrudniają" naszych dziadków (ludzi około 70), którzy bądźmy szczerzy nie mają siły biegać za 4 dzieci gdzie najstarsze ma 4 lata

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 13:28   #2682
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
i oto przykład jak wiele rzeczy się może zmienić po pojawieniu malucha, pewnie nasze zwyczaje tez zostaną mocno zweryfikowane po porodzie
Dokłanie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

De jesień w ogrodzie
Stary 2013-10-12, 13:37   #2683
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
ja Cię na prawdę podziwiam radzicie sobie z mężem z Daniel i wychodzi Wam to w moim odczuciu całkiem nieźle, wypracowaliście sobie system działania i to wszystko bez pomocy rodziny.
Ja nie chcę jakoś bardzo wykorzystywać najbliższych. Nie wyobrażam sobie robić np tego co robią moje kuzynki, które do opieki nad dziećmi "zatrudniają" naszych dziadków (ludzi około 70), którzy bądźmy szczerzy nie mają siły biegać za 4 dzieci gdzie najstarsze ma 4 lata
też mi się nie podoba, jak ktoś przegina z "podrzucaniem" dzieci i to jeszcze często gdzie się tylko da, ale czasem bardzo by się przydali rodzice albo ktoś bliski na miejscu (moi tak ok. 80 km od nas, to jednak na zakupy czy pozałatwianie czegoś odpadają), z Anią jakos ogarnęliśmy, ale ciekawe co będzie teraz

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 13:42   #2684
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
też mi się nie podoba, jak ktoś przegina z "podrzucaniem" dzieci i to jeszcze często gdzie się tylko da, ale czasem bardzo by się przydali rodzice albo ktoś bliski na miejscu (moi tak ok. 80 km od nas, to jednak na zakupy czy pozałatwianie czegoś odpadają), z Anią jakos ogarnęliśmy, ale ciekawe co będzie teraz
pewnie na początku będzie trudno wszystko zorganizować, ale dacie sobie radę
Stary 2013-10-12, 14:00   #2685
De28
Wtajemniczenie

Ogrod jeszcze musi dojrzec.Szczegolnie krzewy i tuje ktore posadzilismy musza dac ramy ogrodu. Bo narazie jest za bardzo na widoku. Ale za 2-3 lata bedzie super. Zrobilam co chcialam do momentu urodzenia drugiego dziecka, a teraz wszystko moze spokojnie rosnac. Jestesmy w trakcie wymiany plotu i paru rzeczy.Za jakis czas bedzie juz fajnie.

Mi brakuje kilku rzeczy odkad mamy dziecko.
-porannego seksu bo albo przylazi do nas Daniel do lozka albo wlasnie sie budzi
-mozliwosci zjedzenia w spokoju bo albo sie co chwile wyciera to co mu spadlo na podloge, albo stol, a to chce pic, a to wstac w czasie jedzenia bo koniecznie musi siku, za chwilke kupke, a to zapomnial tego i tego i koniecznie musi miec to przy jedzeniu albo bog wie co jeszcze. No czasem da sie zjesc w spokoju ale czasy, kiedy delektowalismy sie jedzeniem i popijalismy przy tym na spokojnie lampke wina narazie minely.

Ale to wszystko nic. Czas szybko leci i ani sie obejrzymy a dzieci nam pojda do szkoly, do przyjaciol,zaczna spedzac duzo czasu poza domem i zatesknimy za czasami kiedy byly takie male i bezbronne.(choc do tej bezbronnosci to mam czasem objekcie )

anulka- tez nie macie nikogo na miejscu? My do kazdych mamy 700 km.

Jade do Regensburga a potem do jakiegos slicznego miejsca pod miastem, ktore chce mi koniecznie moj maz pokazac.Milego dnia.

A co do podrzucania dzieci- najgorszym dla mnie przykladem jest moja znajoma.Corka ma juz 8 lat.Od poczatku wychowywana przez opiekunki.Oprocz pierwszych 2 lat. Mama przychodzi o 18-20 i to tyle.Nawet na weekend wybywa, robi sobie wycieczki...bez dziecka. Np teraz byla w München, kilka tygodni temu we Wloszech,W Rzymie. Bez corki. Jakis czas temu sie rozwiodla i bierze zycie garsciami. Robi to czego nie mogla przy mezu. Weekendy sa w sumie dla niej, albo dla pracy. Dziecko pod opieka roznych cioc, obcych zreszta. Nie wyobrazam sobie takiego czegos. Najgorsze ze jej mama robila tak samo. I teraz ona robi identycznie. Wychowywala ja babcia. A myslalam, ze cos ja to nauczylo.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-12 o 14:07
Stary 2013-10-12, 14:02   #2686
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Miki masz szczura? Prawdziwnego?
Tak najprawdziwszego szczura z najprawdziwszym ogonem Zaraz Ci pokażę jaki jest kochany To już mój drugi szczur i na pewno nie ostatni

Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki mam prośbę, a nawet parę próśb ... kupiliśmy łóżeczko 120x60 proszę podpowiedzcie jakie wymiar kupić pościeli czy 100x135 to nie będzie za duża dla takiego maluszka?? bo ja już się gubię...
Ogólnie mam dużo pytań, ale nie chcąc Was zamęczyć to proszę jeszcze o poradę w kwestii termometrów i buteleczek (lovi, avent natural czy tt...)
Czy któraś z Was ma wózek tutek grander?my właśnie taki zamówiliśmy...najgorsze jest to że ja muszę leżeć a do porodu jeszcze miesiąc i wszystko przez internet albo mąż kupuje...
dziękuję Kochane za każdą podpowiedź.
100x135 będzie za duża . My kupiliśmy do takiego łóżeczka pościel 120x90.

Cytat:

Pokaze wam jesien z mojego ogrodka
Pięknie tam u Ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_fhdr.jpg (90,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2_fhdr.jpg (82,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (68,5 KB, 13 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:05   #2687
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogrod jeszcze musi dojrzec.Szczegolnie krzewy i tuje ktore posadzilismy musza dac ramy ogrodu. Bo narazie jest za bardzo na widoku. Ale za 2-3 lata bedzie super. Zrobilam co chcialam do momentu urodzenia drugiego dziecka, a teraz wszystko moze spokojnie rosnac.

-mozliwosci zjedzenia w spokoju bo albo sie co chwile wyciera to co mu spadlo na podloge, albo stol, a to chce pic, a to wstac w czasie jedzenia bo koniecznie musi siku, za chwilke kupke, a to zapomnial tego i tego i koniecznie musi miec to przy jedzeniu albo bog wie co jeszcze. No czasem da sie zjesc w spokoju ale czasy, kiedy delektowalismy sie jedzeniem i popijalismy przy tym na spokojnie lampke wina narazie minely.

Ale to wszystko nic. Czas szybko leci i ani sie obejrzymy a dzieci nam pojda do szkoly, do przyjaciol,zaczna spedzac duzo czasu poza domem i zatesknimy za czasami kiedy byly takie male i bezbronne.(choc do tej bezbronnosci to mam czasem objekcie )

Jade do Regensburga a potem do jakiegos slicznego miejsca pod miastem, ktore chce mi koniecznie moj maz pokazac.Milego dnia.
Miłego wyjazdu
De a nie mogłabyś zostawiać w przedszkolu Daniela na dłużej?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Tak najprawdziwszego szczura z najprawdziwszym ogonem Zaraz Ci pokażę jaki jest kochany To już mój drugi szczur i na pewno nie ostatni

100x135 będzie za duża . My kupiliśmy do takiego łóżeczka pościel 120x90.

Pięknie tam u Ciebie
Miałam szczury dwa jak miałam jakieś 5 lat To znaczy miał je mój brat, ale mama nie znosiła tego najlepiej..
Stary 2013-10-12, 14:09   #2688
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Ogrod jeszcze musi dojrzec.Szczegolnie krzewy i tuje ktore posadzilismy musza dac ramy ogrodu. Bo narazie jest za bardzo na widoku. Ale za 2-3 lata bedzie super. Zrobilam co chcialam do momentu urodzenia drugiego dziecka, a teraz wszystko moze spokojnie rosnac. Jestesmy w trakcie wymiany plotu i paru rzeczy.Za jakis czas bedzie juz fajnie.

Rozumiem cię doskonale. Nasz młodszy w lutym będzie miał 5 latek a jeszcze do nas przychodzi w nocy. To już taki nawyk, choć już mu się zdarza spać u siebie do rana. A przy jedzeniu u nas do niedawna było to samo, teraz już się zmienia każdy ma swoje miejsce przy stole i fajnie nam już przy wspólnych posiłkach. Ale do niedawna było jak u ciebie.
Ale musze go pochwalić że robi się coraz samodzielniejszy - dziś pierwszy raz w życiu zrobił sam kupkę i się podtarł i mnie nie zawołał. Usłyszałam jak spuszcza wodę na górze poszłam a mój zuch sam rączki myje. Sprawdziłam czy wytarł się jak należy i musiałam go pochwalić.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:09   #2689
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
jaki słodki, też bym chciała tylko mam koty

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 14:17   #2690
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

A co do podrzucania dzieci- najgorszym dla mnie przykladem jest moja znajoma.Corka ma juz 8 lat.Od poczatku wychowywana przez opiekunki.Oprocz pierwszych 2 lat. Mama przychodzi o 18-20 i to tyle.Nawet na weekend wybywa, robi sobie wycieczki...bez dziecka. Np teraz byla w München, kilka tygodni temu we Wloszech,W Rzymie. Bez corki. Jakis czas temu sie rozwiodla i bierze zycie garsciami. Robi to czego nie mogla przy mezu. Weekendy sa w sumie dla niej, albo dla pracy. Dziecko pod opieka roznych cioc, obcych zreszta. Nie wyobrazam sobie takiego czegos. Najgorsze ze jej mama robila tak samo. I teraz ona robi identycznie. Wychowywala ja babcia. A myslalam, ze cos ja to nauczylo.
obiadki przy winie z czasem wrócą, co do tematu sexu to ja sie zastanawiam jak to będzie taki trochę stres, że dziecko nas może przyłapać

A ta Twoja znajoma to dla mnie jakaś porażka, współczuję tej dziewczynce takiej matki

Cytat:
słodziak jest jakie łapki urocze
Stary 2013-10-12, 14:29   #2691
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam szczury dwa jak miałam jakieś 5 lat To znaczy miał je mój brat, ale mama nie znosiła tego najlepiej..
Moja też początkowo protestowała, ale później tak jej się spodobały że sama je karmiła, głaskała

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jaki słodki, też bym chciała tylko mam koty
Wcześniejszy szczurek to dopiero był wyjątkowy, strasznie przywiązany do mnie, niesamowicie towarzyski Ten ma już inny charakter, ale też jest kochany

Poprzedni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (61,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (36,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (46,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (40,5 KB, 26 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:32   #2692
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniejszy szczurek to dopiero był wyjątkowy, strasznie przywiązany do mnie, niesamowicie towarzyski Ten ma już inny charakter, ale też jest kochany

Poprzedni

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:58   #2693
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja też początkowo protestowała, ale później tak jej się spodobały że sama je karmiła, głaskała

Poprzedni
ha!A jaki fotogeniczny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 15:00   #2694
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Angie! śliczności
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak teraz oglądam Rozmowy w toku i mi się nasunęło na myśl bo ostatnio się z TŻ nad tym zastanawialiśmy...
na jaką formę antykoncepcji się zdecydujecie po porodzie?

Ja bym chciała tabletki [chyba:P brałam już wcześiej i byłam zadowolona], TŻ mówi o prezerwatywach, albo po prostu o "uważaniu" czyli zero antykoncepcji ja wiem ze on chce drugie dziecko szybko, ale ja nie wiem czy chce aż tak szybko :P
Ja myślałam o zastrzykach/plastrach itp.. chociaż nie wiem czy w moim przypadku hormony to dobre rozwiązanie troszkę mi przez tabletki odwalało
Cytat:
U mnie coraz powazniej.Na zakupach dwa razy zlapaly mnie skurcze. Od rana pobolewa podbrzusze, brzuch sie stawia, czuje rozpieranie od srodka.Moze to tylko macica cwiczy ale czasem zaboli juz kontretnie. Ciekawa jestem, czy mi to minie czy bedzie ze dwa tygodnie trzymac.
Najgorsze, ze promienieje na krzyz, ciezko mi oddychac.
u mnie identycznie.. od dwóch dni oddychać nie mogę, brzuch się stawia, boli i w ogóle mało przyjemnie

89Beatka piękna księżniczka i świetny opis
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
to zwariowane serduszko o ile się nie myle miała problem z rozpadającymi się łóżkami . My przecież jesteśmy grzeczni więc nie rozumiem o co Wam chodzi
oj tam, oj tam czepiasz się
Cytat:
Pokaze wam jesien z mojego ogrodka

Nie odzywałam się po wczorajszej wizycie, bo miałaś jakiś dzień..
Na wizycie wszystko ok, rodzić mogę w każdej chwili, ciąża donoszona, z małym wszystko ok Przytyłam w sumie 15,5 kg - jestem z siebie dumna ! Nie wiem ile waży maluch, bo nie miałam pomiarów na usg, oprócz tętna. I grzybica się do mnie przyplątała Ale mam przypisane globulki, więc zaraz jej nie będzie!
Ginek umówił się ze mną na za dwa tygodnie, chyba, że urodzę do tego czasu jeśli przenoszę termin, to po tygodniu mam się zgłosić do szpitala
TSH mi spadło, aczkolwiek dalej za wysokie.. Zobaczymy co będzie po porodzie

Skurczybyki sie mnie co raz mocnej trzymają, ale póki co nic się nie dzieje
Stary 2013-10-12, 15:02   #2695
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Angie! śliczności

Ja myślałam o zastrzykach/plastrach itp.. chociaż nie wiem czy w moim przypadku hormony to dobre rozwiązanie troszkę mi przez tabletki odwalało

u mnie identycznie.. od dwóch dni oddychać nie mogę, brzuch się stawia, boli i w ogóle mało przyjemnie

89Beatka piękna księżniczka i świetny opis

oj tam, oj tam czepiasz się

Nie odzywałam się po wczorajszej wizycie, bo miałaś jakiś dzień..
Na wizycie wszystko ok, rodzić mogę w każdej chwili, ciąża donoszona, z małym wszystko ok Przytyłam w sumie 15,5 kg - jestem z siebie dumna ! Nie wiem ile waży maluch, bo nie miałam pomiarów na usg, oprócz tętna. I grzybica się do mnie przyplątała Ale mam przypisane globulki, więc zaraz jej nie będzie!
Ginek umówił się ze mną na za dwa tygodnie, chyba, że urodzę do tego czasu jeśli przenoszę termin, to po tygodniu mam się zgłosić do szpitala
TSH mi spadło, aczkolwiek dalej za wysokie.. Zobaczymy co będzie po porodzie

Skurczybyki sie mnie co raz mocnej trzymają, ale póki co nic się nie dzieje
No to w sumie czekamy na rozwój akcji..
Stary 2013-10-12, 15:04   #2696
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
No to w sumie czekamy na rozwój akcji..
Aleee! Ja muszę się najpierw przeprowadzić!
Stary 2013-10-12, 15:05   #2697
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
to niech maleństwo jeszcze chwilę zaczeka
Stary 2013-10-12, 15:12   #2698
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
A no to nie to jeszcze nie
Stary 2013-10-12, 15:13   #2699
Kociak85
Zadomowienie

zwariowane, super że na wizycie wszystko ok obyś nie przenosiła.

De, śliczny ogród! grunt to dobre zorganizowanie i jak widać, da się wszystko pogodzić miłego wyjazdu.

Miki, ale słodki szczurek ten szary trochę słodszy niż ten teraźniejszy aczkolwiek nie jestem fanką tych stworzonek

Ja po kolejnej turze prasowania... Jeszcze mi bodziaki zostały - czyli najwięcej! Ale to może popołudniu, a jak nie dam rady to jutro. Jednak kręgosłup siada.
Stary 2013-10-12, 15:13   #2700
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
to niech maleństwo jeszcze chwilę zaczeka
Taaak . I niech tż w końcu zepnie tyłek i dokończy ten cholerny remont Po wczorajszej awanturze, to mi się wszystkiego odechciało , a przede wszystkim jego.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości