|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
odpowiednio dobrany korektor i podkład mineralny to moja podstawa makijażu
|
|
|
|
#243 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ich żelów pod prysznic nie cierpię strasznie. Wszystko mnie po nich swędziCytat:
![]() Cytat:
Teraz zapuszczam
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
. Lepiej kupić coś już sprawdzonego.---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
. Nadal nie mogę się przyzwyczaić dowidoku swojej skóry zwłaszcza bez makijażu albo po kilku godzinach od jego nałożenia. Chyba tylko w photoshopie dobrze wyglądam![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- W dodatku coś mnie tknęło na grzywkę i teraz bardzo żałuję...tłuści się i tworzą się wicherki..a miała być taka miła odmiana na jesień..... |
|||
|
|
|
#246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten silk mają strasznie dziwną-wodnistą konsystencje i nie ma jakiś działań,aby mogła powiedzieć,że jestem zadowolona. Szamponu z dove nie używałam to się nie wypowiem natomiast kosmetyki do ciała mają bardzo dobre ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez artosisss Czas edycji: 2013-10-12 o 16:00 |
||
|
|
|
#247 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
A szampony z dove nie lubię, bo mi obciążają włosy strasznie i swędzi mnie po nich głowa. A żele wielbię, mimo tego że miałam AZS nic mi się nie dzieje po nich, skóra jest gładziutka
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie bede nabijała postów dla zasady jesli nie mam co napisac chwilowo ![]() Mam tyle nauki z anatomii że zaczyna mi sie po mału mylić układ Słuchajcie! a pro po BB- ja mam strasznie tłusta skórę i wogole nie ma chwili żebym nie sięgala po jakiś pochłaniacz sebum, ale muszę przyznać BB od evelina utrzymuje u mnie mat jakies 4h wiec nie jest tak najgorzej. Dodam nawet ze przypudrowalam sie lekko i wygladam nawet naturalniej, chociaz tez wyciagam cosik i pochłaniam bo to chyba kwestia mojego komfortu... Stanowczo lepiej u mnie trzyma sie BB albo i podklad kiedy w malym sloiczku mieszam krem matujacy z kroplami koloru- mieszam pedzlem i sobie od tak nakladam. Nie dosc ze genialnie wyrownuje mi kolor cery to jeszcze pokrywam wszystko równo, delikatnie palcami doklepuje w miejscach gdzie mogłabym nie dociągnać. Trzyma sie na prawdę długo. Dłużej niż w kolejnosci krem ,odczekanie, podklad (puder).
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Jakich firm korektory Wam się sprawdzają ?
|
|
|
|
#250 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
On jest w kolorze nude ? czy w zielonkawym odcieniu też są?
|
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
na minimalne zatuszowanie mam miss sporty a na wielkie tuszowanie mam dermacol ktory jest mega gesty i mega napigmentowany.
Czubkiem pedzla doslownie robie pac i juz. Nie trzeba go duzo bo zapycha.
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Dermacol kupujesz na allegro?
|
|
|
|
#256 |
|
Moderator forum
|
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
stary? co Ty gadasz
![]() ja mam tubeczke nie wiem ile tam w niej jest 5gram? chyba na rok albo o wiecej ale po roku i tak wyrzucam uzywa sie go tak minimalnie a daje takie zaskakujace krycie ze nie ma sensu szukac korektorow cudowac przeplacac skoro moge miec cos konkretnego co spelnia moje oczekiwania za okolo 5zł od tubki oczywiscie jest to zwykly podklad tylko tester ale ja nie uzyłabym takiego gestego i tak ciezkiego produktu na calą twarz z racji tego ze to jest totalna szpachla- krycie ma lepsze niz CS revlona ale jest gęstszy. mam jeszcze Bell mineralny ale wlasciwie rozswietlam nim tylko powieki bo nie spelnia w ogole zadnych moich wymagan. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- tak kupuje zamkniete tubeczki testerkow i wiem ze nikt ich nie otwierał bo było by widac- zeby otworzyc taką tubeczkę trzeba odwrocic korek i przebic ten koreczek ,dopiero jest otwarte. Takze mam pewnosc ze nikt tam nie macał w srodku. Czasami rozjasniam go kremem albo białym podkladem ale ogolnie gama jest tak szeroka ze mozna genialnie dopasowac pod wymagania indywidualne.
zrozum...nie jestem chamska, jestem szczera Edytowane przez CiastoPanda Czas edycji: 2013-10-12 o 16:46 |
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Mogłabyś podać link do aukcji z dermacolem?
|
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
Myślę że najpierw musisz poszukać sobie odpowiedni kolor np wpisując do alusia dermacol i wyjdzie Ci dużo duzo tubek i przy nich probnik poglądowy. Najlepiej wybrac oczywiscie w drogerii nawet jakiejś osiedlowej żeby sprawdzic odcien na skorze.
u sprzedawcy Sklep "Martusia155" jest spory wybor po nie całe 5zl za tubkę wiec mozna kupic sobie nawet 2 rozne i ewentualnie z tego tez sobie zmieszac jesli ktorys bedzie za ciemny lub jasny. Ja mam nr 208 jest baaardzo jasny ale taki wybralam bo wole dodac ciut ciemniejszego a takich jest bardzo duzo niz na sile rozjasniać. tu masz link do jednej z aukcji i probnika http://allegro.pl/dermacol-kryjacy-p...611980359.html (ale nie wiem czy sie wyswietli poprawnie) teraz sie sklaniam ku zakupowi 209 bo mam o jedna sztuke 208 za dużo
zrozum...nie jestem chamska, jestem szczera Edytowane przez CiastoPanda Czas edycji: 2013-10-12 o 17:00 Powód: link |
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś kochana
\Tubka za 5 zł to naprawdę tanio .Ile ma mililitrów tubeczka?
|
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
4gramy ale uwierz mi na słowo ze uzyjesz go w rok , rowniez jako korektor pod oczy
ah jeszcze mi sie przypomniało jesli Ci zalezy na różnokolorowych korektorach a ma byc mocne krycie to polecam Ci rowniez takie kamuflaże - http://allegro.pl/kryolan-koleczko-k...614037163.html maja oczywiscie tez inne kolory w tym zielony,fiolet itd uzywalam tez http://allegro.pl/kryolan-podklad-ul...608608644.html barwy sa doslownie wzorcowe, oby kazda firma wypuszczajaca kosmetyki miala taką palete. Jak na jednorazowy wydatek to moze byc duzo i sie nie dziwie, ale ja mialam ponad rok i przyznam ze przez rok wydalabym wiecej kasy niz 50zł gdybym miala sobie kupic cos oddzielnie np korektory. p.s. nie wiem czy linki sie wyswietlaja poprawnie :/
zrozum...nie jestem chamska, jestem szczera Edytowane przez CiastoPanda Czas edycji: 2013-10-12 o 17:14 |
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki serdeczne
Za takie smieszne pieniadze moge kupic tych tubeczek 4 i mieszać . U mnie w drogerii kosztują 35 zł
|
|
|
|
#264 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
Heureusement
fakt faktem że siedzenie i czytanie to nie cel forum aczkolwiek jak mam po calym wieczorze i poranku obczaić wszystkie wątki tematyczne nawiazujące do Eucerin- to mnie osłabia. Nie mam na to szans ani czasu. I tak tu długo siedze ale ciężko mi się oderwac skoro coś mnie interesuje. Ogólnie ciekawe rzeczy sie tu dowiedziałam ,a nawiązujac do tematu mitów i faktow o tradziku , to i tak mentalnosc ludzi nas mijających się nie zmieni i dalej myślą że mam 20 lat
|
#266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym mieć bardzo długie włosy, ale jakoś nie chcą rosnąc. W sumie zima najbardziej mnie kusi,żeby obciąć, bo to ciągłe długie suszenie jest uciążliwe. |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już jakaś masakra ja swoje włosy suszę z 20 minut to chyba bym nie wyrobiła myć dwa razy myję za to codziennie...
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Używam tylko korektora i pudru z Miss Sporty i o wiele dłużej się nie świecę
a ich żelów pod prysznic nie cierpię strasznie. Wszystko mnie po nich swędzi