Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 11:54   #2671
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
byłabym wdzięczna
Bo w Smyku jest na niego promocja z ponad 400zł na niecałe 300zł i gdyby faktycznie był testowany to byśmy go kupili. Bo znalazłam informację, ze jest to praktycznie identyczny fotelik jak Maxi Cosi Priori SPS a mieliśmy ten kupować za 400zł
to wysle zapytanie ale kilka dni to pewnie trzeba liczyc na odpowiedz

kochane nadrobie pozniej, dzisiaj brakuje mi czasu

JolanT buziaki dla Was

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNastuni Pokaż wiadomość
ps. Co trzeba zrobić żeby należeć do FOTOKLUBU? Bo chciałam się troszkę moją córunią pochwalić a nie chcę tu publicznie wstawiać zdjęć.
napisz priva do JolanT
Stary 2013-10-12, 12:57   #2672
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziekujemy za zyczenia zdrowka dla Anielki

Nabylam dzis na ostatnia chwile ubranie na chrzciny a bylam juz gotowa isc w dresach

Co do wiecznosci watku zdziwicie sie zdzwicie wchodzac na wizaz w 2070 roku a tu szalone mamuski pisza moje dziecko takie male dopiero co urodzilam a zostalo wlasnie dziadkem/babcia a ja obchodze 100 urodziny z tej okazji

nestelle padlam

Dragusia ja sie nie chwale tylko czasem a nawet bardzo czesto marze o max 50m2 moge sie zamienic jak chcesz

Spac mi sie chce

Jolant dla Ewuni za spanie na brzuszku
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 13:03   #2673
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Nastunia dzisiaj zrobiła nam niespodziankę: obudziła się o 7.30 i zaczęła sobie gadać i śmiać się gdzie ta moja kruszynka śpiąca do 10???
Czy Wasze dzieci też coraz wcześniej rano wstają? Nastunia dłużej niż do 9 nie pośpi.
Filip ostatnio wstaję przed 7 a pamiętam czasy, ze spał do 10 a nawet jak się obudził wcześniej to nie wolno go było z łóżka wyciągać bo marudny był, tylko grzecznie sobie leżał i się bawił.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
to wysle zapytanie ale kilka dni to pewnie trzeba liczyc na odpowiedz
Dziękuję
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:41   #2674
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, u nas też często pada to pytanie.. Wkurza mnie to strasznie bo tak na prawdę co to kogo obchodzi
ja mam też refleksję: komu to przeszkadza?
(t. dziś: "a ty w ogóle masz jeszcze mleko?"... nosz?! cyce jak donice, prawa wiecznie z zapaleniem, ale jasne - dziecko nie ma grysiku w butli, więc jest na pewno głodne)

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a moj maz 202
o rajuuu! ciuchy na zamówienie? koszykarz? a jego rodzice?!

w szpitalu zasnęła? jakie w ogóle warunki? (heh... to nie Poland, więc pewnie normalne i pytanie z natury głupich...)

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wchodze a go nie ma, serce mi stanelo
hue hue. mój się wczoraj zadekował za drzwiami (była tam szalenie interesująca reklamówka )

Cytat:
wczoraj mamy koleżanka osłupiała "myślałam że ma rok!"
Kamilek powinien spacerować ze swoją drewnianą zabawką i wszystkim osłupiałym dawać po głowie mini-bejsbolkiem wszak widać że dzidzuś :P

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

EKHM, któraś się przywita?
tęskniłam!!!!!
Fannnnnnffffaaarrrryyyyyy yyyyy! I stado kFiatków

Wczoraj chciałam w Ikei kupić Miśkowi sowę (no jak kumpel Fifi tak lubi!). tja. moje dziecko wybrało myszę. białą. w sumie pasuje do mojego świata. cały czas czuję się jak na zdrowym kacu
(zanim doszłam do kas metka w myszy była tak wymemłana, że myślałam że czytnik nie zadziała także marzenia o uprzednim upraniu poszły się paść)

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
a bylam juz gotowa isc w dresach
a oby twarzowych?! co ładnego nabyłaś?

Cytat:
Co do wiecznosci watku zdziwicie sie zdzwicie wchodzac na wizaz w 2070 roku a tu szalone mamuski pisza moje dziecko takie male dopiero co urodzilam a zostalo wlasnie dziadkem/babcia
hue hue.
wiadomo - coś się wypali, umrze śmiercią naturalną, minie, będzie rzadsze, ale ostentacyjne zrywania nie wiem po co.

Cytat:
tylko czasem a nawet bardzo czesto marze o max 50m2 moge sie zamienic jak chcesz
jak Dragusia nie chce, to ja REZ
(zawsze chciałam to napisać w sensie: "rez". Despa na fb tylko rez i rez - dla nie posiadających fb: dziewczyny ostro licytują ciuchy i wyhaczają fajne rzeczy a Panika, jak panika, lęka się kupować przez neta )

Cytat:
Filip ostatnio wstaję przed 7 a pamiętam czasy, ze spał do 10 a nawet jak się obudził wcześniej to nie wolno go było z łóżka wyciągać bo marudny był, tylko grzecznie sobie leżał i się bawił.
grzeeeszzzzyysz
mój ostatnio śpi do 7ej i się czuję jak w highlifie

W ogóle teraz mam czilaucik Torres z babcią i konkubentem na spacerze a ja Inka, gazetka, necik chwilllooo trwaj wiecznie

Despa, dzięki za podpowiedź maściową. Stałam w tej aptece i zaćmienie miałam. W końcu wzięłam i maść ochronną z wit. A, i linomag A + E. I teraz na spokojnie: jak Torres ma placki (już 8 dzień lakko chropowate policzki, ciut czerwone - podejrzewałam krem na każdą pogodę z BD, ale też to że dałam mu hipermarketową brzoskwinię lub że ma uczulenie na gluten - choć po poście Moderny trochę mi ulżyło) to mogę?! i na zewnątrz (jako krem ochronny) i jako panaceum?
Sorry za głupkowate pytania, ale on dotąd nic nie miał na buzi, a twarz tylko przemywana wodą.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:50   #2675
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do rozmowy na fb - to padlam !
strippi chciala sie pozegnac ale jechala dalej i dalej .teraz tez podczytuje .i w klubie .a przeciez sie pozegnala . pozegnala sie bo ma dosyc .ale zostala bo sie chce posmiac
zale ze nikt jej nie powital ,zale ze ktos cos komus powiedzial ale nie powie kto ,ze nie ma dla dziecka mleka ale pretensje jak ktoras zapyta ile je ,sama sobie jedzie od zlych matek , sama sobie jedzie ze dziecko glodzi
zalosne ,zalosne ,zalosne .
chyba sie dziewcze ostro zachlysnelo soba .ale jak widac nie tylko dupa moze schudnac ale i mozg .
kompeksy ,kompleksy....
zabrala zabawki ,wyrzucila stare dewotki z bazy i .... zostala .

dzieki za rozrywke .

ide -dobranoc .
Padłam. Uwielbiam Cię

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Pani.ka specjalnie dla Ciebie z wczoraj tekst takiej pięciolatki:
"A PAni dla swojego męża jest sexi, czy raczej taka bardziej romantyczna?" Aż tż -towi smsa napisałam z zapytaniem, bo nie wiedziałam, co dziecku odpowiedzieć;p
oj te dzieci są niemożliwe. Moja córcia ostatnio jak szykowałam ją do przedszkola to do mnie z tekstem, że nie mam jej ubierać tak jak ubiera się tata.(uszykowałam jej koszulkę i jeansy) tylko ona chce tak jak mama (ja miałam sukienkę). Moja mała strojnisia.

Cytat:
u mnie świadkowa miała rozkaz wygonić taką i kazać się przebrać, taka wredna jestem. ale ślub został odwołany
do czarnego nie mam nic

Widziałam te filmiki gdzie wasze maleństwa się bujały na czworakach, teraz mój robi tak samo tylko... nie jest maleństwem.. właśnie zauważyłam jaki on duży! Wasze były takie maleńkie
wczoraj mamy koleżanka osłupiała "myślałam że ma rok!"
a co rozmyślaliście się?

Co do wyglądu to mój też nie jest malutki.

Cytat:

Nabylam dzis na ostatnia chwile ubranie na chrzciny a bylam juz gotowa isc w dresach
za ubranie. Powiadasz, że poszłabyś w dresie

No i uwaga chwalę się
https://www.facebook.com/photo.php?v=586849618041932
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:56   #2676
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nieeeeeeeee

Cytat:
poprosze i cene wizyty-robi USg na miejscu?
agnieszka łuszcz. luxmed, zwycięska 6 (przy tesco), wizyta + echo serca = 155zł

Jakubowi jeszcze krótkie ekg robiła podczas wizyty.

Cytat:
Nastunia dzisiaj zrobiła nam niespodziankę: obudziła się o 7.30 i zaczęła sobie gadać i śmiać się gdzie ta moja kruszynka śpiąca do 10???
Czy Wasze dzieci też coraz wcześniej rano wstają? Nastunia dłużej niż do 9 nie pośpi.
aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! !!!!!

Ja skacze z radości jak Jakub pośpi do 7. Najczęściej budzi się o 5. wyspany. potrafi też wcześniej wstać. do 9-10 nigdy nie spał.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:32   #2677
pani22ka
Zakorzenienie

W ogóle Klementyny mi wcześniej nie zacytowało a mam pytanie: Co napisał mąż?!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
do 9-10 nigdy nie spał.
, mój o tej porze to ma pierwszą drzemkę...

Nati, najpierw mnie zachwycił śpiew Twojego syna, a potem to już tylko szczena coraz niżej opadała.... szok. jednak siostry Julki to jakiś medżik-talizman...
On na bank jest z 2013?! a nie, jak Karolek, z 2012?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 16:23   #2678
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
o ja... muszę Filipowi dupcię odchudzać bo nic tylko włóczy nią po ziemi i ani myśli podnieść i iść w świat

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:50   #2679
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy w środę na szczepieniu i Mati waży 9500.

Cytat:
Dragusia ja sie nie chwale tylko czasem a nawet bardzo czesto marze o max 50m2 moge sie zamienic jak chcesz
dobra biore

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(zawsze chciałam to napisać w sensie: "rez". Despa na fb tylko rez i rez - dla nie posiadających fb: dziewczyny ostro licytują ciuchy i wyhaczają fajne rzeczy a Panika, jak panika, lęka się kupować przez neta )

.
spadaj

Cytat:
oj ktoś tu nas okłamuje ten chłopczyk ze 3 miechy więcej musi mieć
super siłacz

idę na pomidorówkę

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:22   #2680
jolanT
Zadomowienie

Nati- alez on ta pupa wywija
No I jaka petarda! Chyba musisz stale pilnowac

Panika- tak w szpitalu
Wstalam w nocy bo cos zajeczala I nosek zafuczal pacze a ona spi na brzuszku. Ale balam sie ja tak zostawic bo ja polprzytomna I spalysmy razem - a propos warunkow mieszcze sie razem z nia na lozku mimo iz ma swoje lozeczko.
Warunki lux. Mamy swoj pokoik, niczego mi nie brakuje, pielegniarki co godzine pytaja czy alles gut
Jest specjalna toaleta tylko dla rodzicow gdzie mozna sie odswiezyc, pokoj z tv ze skorzana mega kanapa, obok kawka, herbatka lodowka do dyspozycji.
Sniadanie obiad kolacja do wyboru z menu.
Jest na prawde ok.

Dzis na zmiane przyszla starsza babecza. A mala mi sie troszke odparzyla. Mowie jej ze mam bepanthen. Ta ze nie I pobiegla po masc. Zaczynam smarowac- delikatnie tu tu tam a ta chlast mi ta tube! Wpakowala jej chyba cala na ten maly orzeszek
Chichralismy sie chyba z godzine. OLD SCHOOL

A I panika- rodzice mojego meza- mama wysoka z domu dryblasow ciut wyzsza ode mnie a tata 150 w kapeluszu
Na prawde ciezko go ubrac (do h&mu jak wchodzimy to on odvrazu cisnie na dzieciecy po cos dla Ewy bo na meskim strata czasu)
Garniak na wesele mial szyty na miare.
Lozko na wymiar.
Jak wchodzi do pomieszczen to od razu sie klania
W koszykowke gral latami. Teraz jak ma czas.

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:29   #2681
oliwka__
Zakorzenienie

Pani dobrze ze wyjasnilas bo ja nie facebookowa
Nawet ostatnio jak bylam u rodzicow i bylismy na tych pogrzebach spotkalam kolezanki i sie pytaja ze zdjec nie wstawiam bo nie wiedzialy ze ja mam "juz" dziecko i mowie ze ja facebooka nie mam to co uslyszalam ze nie zyjesz w sieci jak mozna nie miec facebooka ze to tak jakby nie zyc

Dziewczyny kupilam spodnice + bluzke no i sukienke i tak jak nie mialam w czym isc teraz nie wiem w ktorym zestawie ale chyba wygra spodnica + bluzka wygodniej wyciagnac cycka a sukienke na swieta bozego narodzenia zostawie choc jak patrzac pod tym katem to moglam wziasc czerwona a nie granatowa fotki po chrzcinach a linka do sukienki moge dac bo super lezy zakrywa wiszacy brzuch i faldki tluszczu na biodrach

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

nati mi sie filmik nie chce otworzyc ale nie mam facebooka to moze dltego ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 17:44   #2682
alliw
Zadomowienie

Cześć laski
Natrzaskałyście pierdyliard postów więc nawet nie próbuje nadrabiać (ale czytałam na bieżąco )

Cytat:
co do rozmowy na fb - to padlam !
strippi chciala sie pozegnac ale jechala dalej i dalej .teraz tez podczytuje .i w klubie .a przeciez sie pozegnala . pozegnala sie bo ma dosyc .ale zostala bo sie chce posmiac
zale ze nikt jej nie powital ,zale ze ktos cos komus powiedzial ale nie powie kto ,ze nie ma dla dziecka mleka ale pretensje jak ktoras zapyta ile je ,sama sobie jedzie od zlych matek , sama sobie jedzie ze dziecko glodzi
zalosne ,zalosne ,zalosne .
chyba sie dziewcze ostro zachlysnelo soba .ale jak widac nie tylko dupa moze schudnac ale i mozg .
kompeksy ,kompleksy....
zabrala zabawki ,wyrzucila stare dewotki z bazy i .... zostala .

dzieki za rozrywke .

ide -dobranoc .

jest takie ładne angielskie słowo na określenie całej tej akcji: pathetic

Cytat:
Nooo, ta pierś w oczy kole... też coraz częściej słyszę: "Wy jeszcze na piersi?"
my też wciąż i tylko na piersi i też wszyscy się dziwią, a jedna pani wręcz gratulowała

Cytat:
QR** Miałam nacytowane, pokomentowane miałam wysłac i cos wcisnełam i ***bąbki strzelił..wrrr ale jestem zła!!!
Z tego co pamiętam:
Oldzinx- będziemy Ci do pierdla paczki wysyłac: chipsy, colę, sledzie, pomidorowa, mielone, mizerię, o-balla dla zabawy, Księge dzwięków, a ja dorzuce Pierdziołka, bo mi ta ksiązka nic a nic sie nie podoba;p- na pewno o nas nie zapomnisz;p
PAni, nestelle dzieki za miłe słowa, a wszystkim za kciuki za serducho, musze siąśc i poszukać kardiologa dzieciecego w Lbn.

"A PAni dla swojego męża jest sexi, czy raczej taka bardziej romantyczna?" Aż tż -towi smsa napisałam z zapytaniem, bo nie wiedziałam, co dziecku odpowiedzieć;p

Klementynka, ja tęsknię bardzo za Tobą i Twoimi postami i kciuki za serduszko naszego Pudzianka

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest szansa,ze mimo iz malo sie udzielam ale stale was podczytuje aby dolaczyc do klubu na fb?
do Moderny pisz

Cytat:
no ja nie wiem

Cytat:
Mój jak spi do 8 to jest szał pał . A tak to 7 a bywa że i o 6 wstanie. O 9 to idzie na pierwszą drzemkę

Cytat:
Wczoraj chciałam w Ikei kupić Miśkowi sowę (no jak kumpel Fifi tak lubi!). tja. moje dziecko wybrało myszę. białą. w sumie pasuje do mojego świata. cały czas czuję się jak na zdrowym kacu
(zanim doszłam do kas metka w myszy była tak wymemłana, że myślałam że czytnik nie zadziała także marzenia o uprzednim upraniu poszły się paść)

a co do kupowania w necie, ja ostatnio prawie wszystko kupuje (poza bieżącymi art do domu). Właśnie bede zamawiać dżiny dla małżonka

Cytat:
superowy chłopak!

I jeszcze z pamięci:
Jolant, za Ewunię mocne kciuki
Dla Milusia i Anielki zdrówka (i dla pozostałych chorowitków jak kogoś pominęłam)
Demeter, super że kocio się znalazł
Bzinka, Dżordżu jest piękny! mówię Ci to ja, stara kociara
BYou, super to krzesełko, jaki to model? i gratki za złożenie
a, i świetne te emoty wytrzasnęłyście

Więcej nie pamiętam bo za duzo wrażen było

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-10-12 o 17:45
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:44   #2683
mamaNastuni
Raczkowanie

Cytat:

Ja skacze z radości jak Jakub pośpi do 7. Najczęściej budzi się o 5. wyspany. potrafi też wcześniej wstać. do 9-10 nigdy nie spał.
To ja już nie narzekam Po prostu ciężko się przestawić, ale dzieci rosną to chyba mniej snu potrzebują.

Edytowane przez mamaNastuni
Czas edycji: 2013-10-12 o 18:00
mamaNastuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:01   #2684
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no to dziś święto:
Miśka i Jasminka 8 miesięcy
Florek i Tomuś 7 miesięcy
Pawełek pół roczku
no to cola
Balujemy!!!

Cytat:
Musze sie Wam pochwalic- doczekalam sie dnia, a wlasciwie nocy kiedy moja dziecina zasnela na brzuszku
Cos cudownego!!!
Super!!!!!
I zdrówka!!!

Cytat:
ps. Co trzeba zrobić żeby należeć do FOTOKLUBU? Bo chciałam się troszkę moją córunią pochwalić a nie chcę tu publicznie wstawiać zdjęć.
Już Ci napisały dziewczyny

Cytat:
Co do wiecznosci watku zdziwicie sie zdzwicie wchodzac na wizaz w 2070 roku a tu szalone mamuski pisza moje dziecko takie male dopiero co urodzilam a zostalo wlasnie dziadkem/babcia a ja obchodze 100 urodziny

Cytat:

Kamilek powinien spacerować ze swoją drewnianą zabawką i wszystkim osłupiałym dawać po głowie mini-bejsbolkiem wszak widać że dzidzuś :P

Uwielbiam Twoje teksty!!!

Moje słodkie dziecko ma właśnie drugą drzemkę dziś Na spacerze trochę się zdrzemnął (dziś był park, potem Biedronka, Tatuś chodził dziś z nami ), no i teraz. A za godzinkę kąpiel i spanie. Ale nie to, że marudzi, przekochany jest, wolał się chichrać i rozrabiać, niż spać po prostu
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:23   #2685
monicca1989
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj w Galerii i Biedronce z Filipkiem. Ludzi tyle, ze na 1000 miejsc 10 wolnych
Kupiliśmy mu ciepłe buciki, bo nic nie miałam tylko zakładałam podwójne skarpety.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 19:58   #2686
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Despa, dzięki za podpowiedź maściową. Stałam w tej aptece i zaćmienie miałam. W końcu wzięłam i maść ochronną z wit. A, i linomag A + E. I teraz na spokojnie: jak Torres ma placki (już 8 dzień lakko chropowate policzki, ciut czerwone - podejrzewałam krem na każdą pogodę z BD, ale też to że dałam mu hipermarketową brzoskwinię lub że ma uczulenie na gluten - choć po poście Moderny trochę mi ulżyło) to mogę?! i na zewnątrz (jako krem ochronny) i jako panaceum?
Sorry za głupkowate pytania, ale on dotąd nic nie miał na buzi, a twarz tylko przemywana wodą.
po jakim poscie? o nietolerancji glutenu?
panika podejrzewac mozna wszystko, choc Michas mial przeciez dluga ekspozycje, wiec raczej jezeli to on bylby sprawca to juz jakies objawy by byly - ale ja bym tych policzkow nie ignorowala, i jezeli beda sie utrzymywac to przy okazji zapytala lekarza, gdyz atopowe tez sie lubi podobno tak objawiac - nie chce straszyc, bo tak jak piszesz to moze byc krem, czy brzoskwinia ale miej to na oku (krolika tez )

A ten Babydream odstawilas?
ciekawe co ma takiego w skladzie, ze powoduje podraznienie - czy moze Torres mial juz wczesniej suche policzki?

z masci mi kiedys lekarz przepisal mieszanke na jakies bazie+gliceryna +cynk5% - to bylo na te zmiany na szyi, sucho-czerwone od sliny. Ale nie wykupilam a stosuje zamiennie bepanthen, i krem z weledy calendula dla dzieci z cynkiem (na bazie olejku migdalowego) - jest fajny, ladnie lagodzi no i w miare sobie poradzilismy, zostala tylko jedna zmiana, ale nowa, ktora sie niedawno poradzila, a te starsze zeszly.

Linomag czy masc z witamina A raczej mozna stosowac tak mysle

Ja zawsze czytam z wypiekami na twarzy posty o zmianach na skorze bo ja sie ich strasznie boje - ze wzgledu na obciazenie po mnie i tez zawsze wypatruje zmian u nas skorka niby ok, ale juz raz mial dleikatne zmiany pod nozka i za uszkiem, ale po posmarowaniu bepanthenem zniklo, wiec mam nadzieje, ze przetrwamy - ale jestem tez bardzo ostrozna w peielgnacji, ograniczone kapiele, staram sie nie przegrzewac i z mojej troski tez nie zaszczepilam malego. Ale przynajmniej mam czyste sumienie, ze staram sie jak najlepiej - bo inaczej bym sobie pewnie wielu spraw niewybaczyla pozniej
Stary 2013-10-12, 20:04   #2687
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
nieeeeeeeee

agnieszka łuszcz. luxmed, zwycięska 6 (przy tesco), wizyta + echo serca = 155zł

Jakubowi jeszcze krótkie ekg robiła podczas wizyty.

dzieki mamy mozliwosc w pracy wykupienia karty do luxmedu ale tak czy siak pojde.dlugo czekaliscie na wizyte?
PAni nic nie odpisał.Nie jest ani sexi ani romantyczny widocznie. Pózniej oddzwonił o co chodzi
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:15   #2688
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dzieki mamy mozliwosc w pracy wykupienia karty do luxmedu ale tak czy siak pojde.dlugo czekaliscie na wizyte?
PAni nic nie odpisał.Nie jest ani sexi ani romantyczny widocznie. Pózniej oddzwonił o co chodzi
info na czacie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:31   #2689
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
:

Co do wiecznosci watku zdziwicie sie zdzwicie wchodzac na wizaz w 2070 roku a tu szalone mamuski pisza moje dziecko takie male dopiero co urodzilam a zostalo wlasnie dziadkem/babcia a ja obchodze 100 urodziny z tej okazji

Cytat:
Dziękuję
wyslane
Cytat:
W ogóle teraz mam czilaucik Torres z babcią i konkubentem na spacerze a ja Inka, gazetka, necik chwilllooo trwaj wiecznie
no no, nie pogada
Cytat:
Mati chce przegonic Karolka
Malpka macie rywala!
Cytat:
Panika- tak w szpitalu
Wstalam w nocy bo cos zajeczala I nosek zafuczal pacze a ona spi na brzuszku. Ale balam sie ja tak zostawic bo ja polprzytomna I spalysmy razem - a propos warunkow mieszcze sie razem z nia na lozku mimo iz ma swoje lozeczko.
Warunki lux. Mamy swoj pokoik, niczego mi nie brakuje, pielegniarki co godzine pytaja czy alles gut
Jest specjalna toaleta tylko dla rodzicow gdzie mozna sie odswiezyc, pokoj z tv ze skorzana mega kanapa, obok kawka, herbatka lodowka do dyspozycji.
Sniadanie obiad kolacja do wyboru z menu.
Jest na prawde ok.
kiedy wychodzicie?
Ewunia na pewno szybko zapomni te wszystkie przykrosci z wenflonami

i tak tak, niemeickie szpitale sa super, w wiekszosci, bo zdarzaja sie jezscze te o gorszym standardzie
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć laski
Natrzaskałyście pierdyliard postów więc nawet nie próbuje nadrabiać (ale czytałam na bieżąco )
prosby jednak sie na cos zdaly, nareszcie trzaskaja postami na lewo i prawo
Stary 2013-10-12, 20:32   #2690
oldzinx
Raczkowanie

Witam, dzisiaj aktywny dzień na wsi u matuli wróciłam obladowana tobołami, jabłka, gruszki, ziemniaki, kapusta, orzechy, jaja, kura, królik ... dobrze mieć mamę na wsi, uściski dla niej
Heh tyle że narazie Tomek ma przerwę w jedzeniu. Na szczęście wszystko już zeszło, od środy znowu pomału spróbujemy jeść.

Co pamiętam,
Zazdroszczę po raz kolejny długiego spania, Tomek jak zawsze 5.20, no czasami dotrwa do 6
My też na cycu cały czas, komentarzami się nie przejmuje, a zdażają się niestety.

Aha, adres na paczki podam później
Klementyna za te smakołyki warto siedzieć

A i jeszcze super te nowe ikonki, haha nie wiedziałam że tak można

dla solenizantów i dla chorowitków
Stary 2013-10-12, 20:37   #2691
Malpka
Zakorzenienie

hej
u nas jak zwykle zaganiany weeken wiec mnie tu mało i juz mam 5 stron nadrabiania
ale mam pyszne ciasto i własnie zrobilismy sok gruszkowy zapraszam

a wogóle to ja też poproszę o fanfary
i to chyba ja wywołałam burzę na fb bo podobno obgaduję was na pw tylko kurcze nadal nie wiem z kim

Cytat:
chyba wolno, tak mysle, bo dostep do czata ogolnego maja wszystkie, ktore maja FB i te ktore nie maja rowniez moglyby miec dostep
a z drugiej strony tak glupio pisac nickami na forum tutaj dostepnym rowniez dla osob postronnych.. hmm

tak w skrocie bez nickow to sie dziewczyny mocno poklocily i wyrzucily swoje zale, co im siedzialo chyba juz dlugo na watrobie, poszly w momentach ostre slowa, oskarzenia o obgadywanie na privach - a zaczelo sie od tego mojego glupiego postu odnosnie malej ilosci mleka wypijanego przez Michasia - i strippi odchodzi z forum.

To byla wymiana zdan bezposrednia osob tam przebywajacych, nie padl zaden atak na inna uzytkowniczke forum zadne zwierze podczas krecenia zdjec nie ucierpialo

chyba mi sie nie dostanie po glowie, co?

Nestelle - wierszyk super

i jeszcze mi coś nie zacytowało :/
dobra moze poczytam dalej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:42   #2692
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i to chyba ja wywołałam burzę na fb bo podobno obgaduję was na pw tylko kurcze nadal nie wiem z kim
no patrzcie jak sie naprasza, szukasz uwagi?
chyba za duzo tych privow prowadzisz i sama sie gubisz w zeznaniach

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam, dzisiaj aktywny dzień na wsi u matuli wróciłam obladowana tobołami, jabłka, gruszki, ziemniaki, kapusta, orzechy, jaja, kura, królik ... dobrze mieć mamę na wsi, uściski dla niej
Heh tyle że narazie Tomek ma przerwę w jedzeniu. Na szczęście wszystko już zeszło, od środy znowu pomału spróbujemy jeść.
zazdroszcze prowiantu
i ciesze sie, ze wysypka zeszla
Stary 2013-10-12, 20:51   #2693
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
A i dołączam do grona usuniętych ze znajomych Nic to, płakać nie będę, pozostanie mi żyć nadzieją, że ktoś jeszcze zostanie w tej piaskownicy i będę się miała z kim bawić (i pożyczać zabawki)
nie bój nic podziele się zabawkami pożyczym od Julki

Cytat:
uuuuuuu biedactwo , bedzie dobrze .

mam pomysl - moze grupa wsparcia dla usunietych ??? psycholog,kozetka ,wsparcie ,ewentualnie leki jakies dla bardzo roztrzesionych tym faktem ...

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

przeczytam jak wroce .dzieki

Cytat:

[/COLOR]http://dzieci.pl/kalkulator-wzrostu-dziecka.html
Florek w wieku 18 lat 176cm wzrostu
no kto będzie najwyższy na forum, a kto najmniejszy?
albo nie mówcie bo się ofochacie
Karol 185
Julka 172

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
no patrzcie jak sie naprasza, szukasz uwagi?
chyba za duzo tych privow prowadzisz i sama sie gubisz w zeznaniach [COLOR="Silver"]
:
ojej miałam to na pw napisać ups wydało się
Stary 2013-10-12, 20:56   #2694
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Jak gryzak do owoców to silikonowy czy siatka??? POMOCY
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:01   #2695
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
My z Ewunia nadaj w szpitalu.
Wczoraj lekarze wykluczyli refluks, nerki czyste
W nocy Ewa plakala tak ze nie szlo jej uspokoic. Przyszla pielegniarka I zdjela wenflon; jak sie okazalo musiala ja raczka bolec bo momentalnie uspokoila sie I zasnela
Rano okazalo sie ze antybiotyk nadal dozylnie wiec znowu zakladanie wenflonu
W drugiej raczce nie umieli sie wbic.. probowali w stopce ale tez nie szlo.. przyszedl lekarz wbil do tej samej raczki tylko od spodu!
Pozniej pokazywal jeszcze ze na glowie mozna szukac :/
Wyszlam szybko bo bym zeszla na zawal..

Teraz juz bez kroplowki, sam antybiotyk co 6h..
Lekarka mowi ze ma tez podwyzszone trombocyty ale ze to raczej nic powaznego..
Dalej szukaja przyczyny.
Najpozniej w pn wrocimy do domu, jesli wszystko bedzie ku dobremu.

Dziekuje Wam za wszystkie kciuki I dobre slowo

Podczytuje Was jak Ewunia spi I u nas 181cm wiec czy ktoras jej "podskoczy"?
ojej biedna Ewcia, życze wam abyście jak najszybciej wrócili do domku zdrowi

reszte nadrobie jutro

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
ja nie pomogę bo my nie mamy
Stary 2013-10-12, 21:08   #2696
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Nati, najpierw mnie zachwycił śpiew Twojego syna, a potem to już tylko szczena coraz niżej opadała.... szok. jednak siostry Julki to jakiś medżik-talizman...
On na bank jest z 2013?! a nie, jak Karolek, z 2012?
No i oczywiście, że jest z 2012

Cytat:
o ja... muszę Filipowi dupcię odchudzać bo nic tylko włóczy nią po ziemi i ani myśli podnieść i iść w świat
a ile waży? Mój ma 9500 ale jednak dupką wywija

Cytat:
oj ktoś tu nas okłamuje ten chłopczyk ze 3 miechy więcej musi mieć
super siłacz

Cytat:

Dziewczyny kupilam spodnice + bluzke no i sukienke i tak jak nie mialam w czym isc teraz nie wiem w ktorym zestawie ale chyba wygra spodnica + bluzka wygodniej wyciagnac cycka a sukienke na swieta bozego narodzenia zostawie choc jak patrzac pod tym katem to moglam wziasc czerwona a nie granatowa fotki po chrzcinach a linka do sukienki moge dac bo super lezy zakrywa wiszacy brzuch i faldki tluszczu na biodrach

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

nati mi sie filmik nie chce otworzyc ale nie mam facebooka to moze dltego ?
to pokaż co kupiłaś to może pomożemy w wyborze

A co do filmika to niestety nie wiem ale może być dlatego, że nie jesteś na fb

Cytat:

superowy chłopak!

Cytat:
Nati- alez on ta pupa wywija
No I jaka petarda! Chyba musisz stale pilnowac
Oj no niestety muszę.

Fajnie, że macie takie warunki w szpitalu no ale co się dziwić przecież to nie Polska.

A jeśli chodzi o spanie to mój młody to pośpi najwyżej do 7. Choć ostatnio zdarzyło mu się do 8.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Mati chce przegonic Karolka
Malpka macie rywala!

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
No to super, że wszystko już zeszło. Teraz na pewno będziesz ostrożniejsza.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:15   #2697
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
my też wciąż i tylko na piersi i też wszyscy się dziwią, a jedna pani wręcz gratulowała
nasza neurolożka tak ma

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Balujemy!!!
super te emoty

Cytat:
Kupiliśmy mu ciepłe buciki, bo nic nie miałam tylko zakładałam podwójne skarpety.
ups. my wciąż tak robimy...

Cytat:
ale ja bym tych policzkow nie ignorowala
heh. no nasz lekarka zwróciła na nie uwagę i już nie jestem w stanie ignorować pokremikuję i zobaczę co się będzie dziać. heh.

Cytat:
PAni nic nie odpisał.Nie jest ani sexi ani romantyczny widocznie.
albo i to, i to

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ba! truuuutu tutu tutu tut!!!!

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
silikon.

Stary 2013-10-12, 21:36   #2698
oliwka__
Zakorzenienie

moje dziecko jeszcze nie śpi usnęła na 30 minut o 20:20 i to by było na tyle maruda na maksa a jak dam cycka to chwyci puści i sobie w najlepsze gada i śmieję się odejdę to się tak skarży że może to brutalnie zabrzmi ale my z tż się śmiejemy chociaż już nie bo przegięcie bo prawie 23
Stary 2013-10-12, 22:23   #2699
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej - zyjem mam sie dobrze 3Malibu z Cola juz peklo wczesniej 3 zuberki i umieram haha. A cala noc mam przed soba - kocham takie Damskie Wieczory - ino faceta jakiegos barkuje

Moze jutro na wieczor uda mi sie was nadrobic - jesli dobrze pamietam jestem na jakies 86stronie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:29   #2700
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

mów co chcesz to Ci zarezerwuję

Pani ja smarowałam, u nas były suche placki , krostki az taka łuszcząca sie skóra na policzkach- lekarka nie określiła czy to trądzik, potówki czy jakas alergia, a że to bylo suche to smarowałam. Ale tylko te miejsca co były suche, wiec na pole dokłądałam krem hippa.

a tak w ogóle- bo zawsze zapominam, i gratki za kolejne miesiące dla dzieciaczków- czas zapitala
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości