|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() Dziś była surówka z oliwą,schab na parze i 3 ziemniaki. Wczoraj 6 jednostek-nic nie dało,dziś 7 jednostek-jeszcze gorzej
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Się melduje, dzisiaj w nocy wreszcie spalam, bo od jakiegoś czasu śpię tylko kilka godzin.
Stresuje mnie już poniedziałkowe prenatalne... Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam i jednak pogarbiłam i poszłam znowu na grzybobranie
trochę mniej tych grzybów, ale jeszcze koszyk przyniosłam ![]() muszę wygrzać nogi bo zmarzłam jak robicie sałatkę gyros? Hope zamelduj się
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
Ale u nas pogoda leje ze swiata nie widac Dziewczynki czy cytologia 2 stopien to napewno wszystko ok? Trzymam kciuki zeby wszystkie cukry I malenstwa te brzuszkowe i te chodzace,pelzajace,gugaja ce mialy sie dobrze. Mialam nadzieje ze bede miala wiecej czasu zeby z wami pisac ale nie mam Czytam was regularnie. Pozdrawiam was wszystkie |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Salatka gyros ale mi smaka narobilas.
Ja robie tak. kapusta pekinska,por,pomidor,ogor ek konserwowy, Majonez,ketchup jak ktos lubi kukurydza I kurczak Ja mieszam nie ukladam warstwami. |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie gyrosa robię tak: warstwy od dołu:
1. piersi z kurczaka smażone bez tłuszczu i zalane 1szkl. wody z przyprawą kebab-gyros - gotuję na patelni na małym gazie aż do wyparowania wody 2. cebula w piórka - lekko uduszona 3. kukurydza z puszki 4. ketchup pikantny 5. papryka czerwona pokrojona w małe paseczki 6. ogórki korniszone pokrojone w plastry 7. kapusta pekińska (poszatkowana) z czosnkiem i majonezem
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Pani- juz sie melduję.
Jakis niedoczas mam. U mnie ok. Tzn dobrze sie czuje. Mały daje czadu po jedzeniu i przy kolysankach W srode mam wizytę, troche sie juz stresuje... Mam straszna ochote na cos słodkiego. Ale tak ze mysle o tym non stop. W południe dosłownie rzuciłam sie ma szkockie maslane ciasteczko. Pożarlam w sekundę. Pozniej zalowalam. O Wiece tez osttanio myślałam... Wieka halo, halo? ![]() Iza, a Ty bierzesz jeszcze insuline do innego posiłku i wtedy działa? Ten pomysł Twojego TZ zeby zmienić fiolke na nowa dobry. Moze cos jest na rzeczy.. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-12 o 19:53 |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po innych posiłkach też,tylko ten obiad
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Inutil duzo zdrowka dla Julka Berbie i co zamierzasz z grzybami robic: susyc, marynowac, dusic? A my dzis wkoncu zakupilismy krzeselko do karmienia dla Tosi
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Tak jak pisałam diabetolog mówił mi o 3 dniach na jednej dawce, a potem dopiero podnosić, żeby organizm dobrze przyswoił, ale może skonultuj się z diabetologiem? Jaką masz insulinę
![]() Barbie Jakie okazy znalazłaś Ja zawsze kurczaka do gyrosa marynuję w przyprawie całą noc, wydaje mi się, że wtedy jest lepszy.
|
|
|
|
#3463 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA! kiedyś się tyle opisałam i mi wcięło wkurzyłam się i nic nie napisałam....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo!!!!!!!!!!!!! klask i:IZA! a pytanie z innej beczki : naklejki się nic nie odklejają? Bo ja zamówiłam od tego samego sprzedawcy (chyba) naklejki do pokoju Zosi i nam się delikatnie na końca odkleja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurczak optoczony w przyprawie podsmażony na to cebula w kosteczke i ogórek kiszony w kosteczke sos (ketchup+majonez)kukurydz a, znowu sos i pekińska (tylko ja wcześniej posypuje jatą przyprawą a potem odlewam ten sok) No dizewczyny kto tam się jeszcze nie odmeldował? Measia a ty gdzie? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
)
|
|||||||||
|
|
|
#3464 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kubek, gratuluję prania
![]() agatko, gratuluję tych - 3 kg. Masz jakąś dietę? Cytat:
znaczy - mam jedną szafę w pokoju mniej, ale przymierzam się do kupna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój bierze 100 zł za wizytę z USG i cytologią i zawsze mi się wydawało, ze to dużo Cytat:
kiedyś dostałam takie "baran baran bum" - gwiazdki zobaczyłam a dziecko się śmiało ![]() Cytat:
Ja byłam wieeelką przeciwniczką strojenia dzieci, a teraz? Ojeju jak on będzie w tym słodko wyglądał ![]() Absolutnie nie gugać do dziecka! Teraz: Altusiu, Altusiu ![]() I tak dalej.....[/QUOTE] ![]() Iza, gratuluję ![]() Hosenko, staraj się nie panikować, jeśli jakoś dasz radę wszystko jest na pewno dobrze, tak jak dziewczyny pisały ![]() A z innej beczki - robiłam dziś królika wedlug Twojego przepisu. Pychota! Mąż zjadł wszystko, objadł się jak bąk, tak ze z kolacji nawet zrezygnował
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-10-12 o 23:23 |
||||||
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakub póki co 400-600 ml mm + kasza na 130 ml mm z odrobiną owoców + 190g obiadku + owoce (ok 100g) z kaszą na 90 ml wody/kisiel z owocami. wychodzi 5/6 posiłków. ja szukam krzesełka ale kiepsko mi idzie. |
|
|
|
|
#3466 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś przeżyłam ten dzień, ale sama nie wiem jakim cudem...
W kościele non stop chciało mi się ryczeć. Zresztą później wcale nie było lepiej. I takie miałam głupie myśli o moich dwóch aniołkach i o tej krowie (! )Boże jaka głupia jestem, skąd mi się biorą takie głupoty w głowie Na sali z kolei myślałam o tym, że gdyby wszystko dobrze poszło, to nie byłoby nas na tym weselu. Bo albo byłabym tuż przed albo tuż po, albo w trakcie
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
wadera ja dopiero od jakiegoś czasu nie płaczę w kościele. przedtem nie chciałam tam w ogóle chodzić bo ciągle wyłam.
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Inutil i Dużo zdrówka dla Julka!! Wadera ![]() Wika nie mam diety, po prostu nie biorę leków ... no i zmieniłam przyzwyczajenia żywnościowe. Np odstawiłam ziemniaki! Za gina płacę 150zł (wizyta+usg)
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
Waderko
Wika, nie ma jakiego prania gratulowac. Wypralam tylko wtedy te pieluchy .... I nawet nie poprasowalam. Cała reszta czeka i chyba sobie jeszcze troooche pocżeka nie mam mocy Miłej niedzieli Dziewczyny! ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Aha, śniło mi sie dzisiaj ze urodziłam dziecko, zobaczylam tylko twarz czy nie jest nalana i specyficzna dla dzieci z fetopatia cukrzycowa (nie byla) i kazałam je położonym razem z dwoma kocykami dać do prania. Jak przyszedł ktos go zobaczyć to ze spokojem powiedziałam, ze sie pierze w pralce ![]() Tu sie chyba temat prania nałożył i moj strach o to, zeby mi dziecka w szpitalu nie wykapali po porodzie. Jakis dziwny ten sen był w klimacie- taki totalnie bez emocji. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-13 o 09:29 |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
w listopadzie mam zostać chrzestną, będę chrzciła dziewczynkę, która ma ponad 2 lata. muszę jej kupić ubranko do chrztu i mam zamiar kupić coś co będzie mogła nałożyć na święta itp. (jej rodzice nie mają kasy i moim zdaniem bez sensu kupować typowo chrzcielne ciuszki dla już tak dużej dziewczynki). szukam czegoś na allegro ale nic ładnego i stosownego nie widzę, możecie mi polecić jakieś sklepy internetowe z ubraniami dla dzieci?
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Do diabetologa ide w środe,insuline biore Humulin R.Wczoraj zmieniłam fiolke,zobacze. Jutro mam wizyte u gina,ale gin mi nic nie poradzi na cukry.Powiedział ostatnio że jego cukry nie interesują że to sprawa diabetologa. Cytat:
Masz ściane matowa? ![]() Wczoraj wieczorem popłakałam z powodu cukrów co oczywiście odbiło się "pięknym"wynikiem na czczo 97
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-13 o 09:45 |
||
|
|
|
#3472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kurza mordka, mogłam się jednak założyć ![]() moja matka jak Ty - coś porobi w ogrodzie i w ramach nagrody jedzie na grzyby ![]() nigdy nie miałam innej :/ i coś miałaś z wynikiem po ciachu?! u mnie w poradni mówili, że czasem można. zwłaszcza jak ma się grzeczne cukry ![]() Cytat:
nasza Księga jest już tak zaczytana, że się zastanawiam czy do introligatora nie oddać... Cytat:
hehe co dla jednego mało, to dla drugiego dużo a co dla innego dużo, dla kolejnego mało ![]() :brzyda l:ale powiem Ci, że bardzo przyzwoicie "bierze" ![]() masz prawo ![]() Cytat:
no i jednak bym chciała (no i czy będziesz wszystko widzieć i pozostaniesz obiektywna. to takie gUpie dość, ale o tym pomyślałam jak wczoraj oglądaliśmy pierwszy album T. mnie się wydawał najpiękniejszym dzieckiem świata. i jaki był mój szok wczoraj że absolutnie nie był )Cytat:
a w ogóle będziesz rodzić "u siebie"? Iza, easy. Nomen omen- Iziuuutkooooo! im bardziej się denerwujesz, tym jest gorzej. jeśli wiesz, że po obiedzie masz złe cukry, to tylko po obiedzie podnieś sobie jednostkę insuliny i sprawdź co będzie. Insuliną dziecku nie zaszkodzisz, nerwami zaś - tak....
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Może płaszczyk w takim stylu
http://www.abrakadabra.sklep.pl/Prod...anka_ecru.html
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do okrycia wierzchniego to chcę kupić kurteczkę/płaszczyk, ale taki co by miała na tą zimę, bo wiem, że nie ma. chodzi mi przede wszystkim o sukienkę.
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie, wczoraj koleżanka wrzuciła https://www.facebook.com/WeLovePetticoats - kupiła taką spódnicę córeczce na weselicho. Z moich znajomych dwulatek jedna by zwariowała ze szczęścia jakby coś w tym stylu miała, druga ma wywalone (jeszcze) na ciuchy
![]() chyba jednak kupiłabym coś na (super jakość) http://pl.nextdirect.com/pl/Gender-O...tegory-Dresses darmowa wysyłka. przy pierwszych zakupach /jak ustaliłyśmy z Kubkiem / - 35 zł zniżki (jeśli zaszalałabyś za 175 zł ) kod:NEXT35
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin bierze 150 z USG, czyli tyle płace na każdej wizycie co 3tyg. Raz zapłaciłam 100 zł bo byłam po 2 tyg. Taki rabat
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia niby powinno byc 5 posilkow, ale u nas to nieprzechodzi zawsze, Tosia woli jesc czesciej a mniej, np co 2-2,5h po te 120ml albo 60ml ciezko trafic za jej glodkiem
|
|
#3478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam, że temat żałoby mam już dawno za sobą, że jestem silna itp. Ostatnio Szefowa poprosiła mnie bym napisała tekst na 15 października. Wszystko szło gładko, z dystansem a gdy tekst się już ukazał i gdy go przeczytałam, pół dnia ryczałam Tego się jednak nie przeskoczy... Cytat:
Cytat:
później jakieś tsunami mi je porwało i tak całą noc. Pewnie dlatego, ze Mąż wczoraj musiał wyjechać - nie lubię weekendów bez niego ![]() Cytat:
Ostatnio dzwoni do mnie do pracy i pyta która godzina - mówię jej która jest, ale trochę to dziwne mi się wydało, tym bardziej, ze jakoś tak dziwnie ze mną rozmawia. Pytam co się stało a ona na to, ze poszła sobie odpocząć na grzyby i tak się zamyśliła, że nie wiem gdzie jest Pół godziny ją trzymałam przy tym telefonie i opowiadała mi jaką drogą szła, gdzie skręciła itp. W końcu jakoś wyszła z tego lasu, ale daaaaleko od domu - co nie przeszkodziło jej następnego dnia znowu na grzyby się udać ![]() Cytat:
zwłaszcza gdy inna pani gin skasowała mnie 600 zł za zamrożenie/wypalenie małej nadżerki
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() dziewczyny mam "gościa" w domu - tj. moja mama przyjechała Jana Ty się zdecydowanie za duuużo denerwujesz. Trzymam kciuki za poniedziałkowe badanie i wierzę że wszystko będzie dobrze!!! Wederko Agatko jak to nie bierzesz leków to czy się leczysz??Izka tak bardzo mi Cię szkoda, że tyle stresu przez te cukry masz Miłej niedzieli kochane!!! U nas taki piękny dzień - 25st.
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

trochę mniej tych grzybów, ale jeszcze koszyk przyniosłam 

Po innych posiłkach też,tylko ten obiad
klask i:

i Dużo zdrówka dla Julka!!