|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Cytat:
Katarzyniak, trzymaj się w tym szpitalu. ![]() Wróciliśmy niedawno ze SR. Temat na dziś - poród naturalny. Raczej nie powiedzieli nic, czego do tej pory bym nie wiedziała, za to bardzo fajna była wycieczka po porodówce prowadzonej przez same położne. Jeśli nie pojawią się żadne komplikacje, to tam będę rodzić. Mają tam przyjemne pokoje porodowe, basen do rodzenia w wodzie i jeden pojedynczy pokój poporodowy (i jeden wspólny). Akurat dziś nikt nie rodził i było spokojnie i puściutko. Mam nadzieję, że też tak trafię. Perspektywa porodu nabrała dziś dla mnie realności, wszystko było tam profesjonalne, ale zarazem przyjazne dla rodziców i wcale nie przerażające. Aż mężowi się udzieliło i kazał mi kompletować torbę do szpitala. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze o tym nie myślałam w ogóle ![]()
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
krolowa_nilu -WOW
![]() ![]() ![]() em ma - super te ubranka ![]() lolita25 - ja sobie także zapisuję, i dołączam się do podziękowań ![]() ![]() A moja Zuzanka, nie chciała dzis pokazać twarzyczki na USG 4d. Zasłaniała się jak mogła, ręką, łokciem... Wstydniś :P Ale waży..... 1230 gramów!! ![]() ![]() Ogólnie wykłady na temat pielęgnacji noworodka, udzielania pierwszej pomocy fajnie zrobione, przydatne ![]() A później Katowicki Smyk, i oglądanie wózków. Na razie brak faworytów.
#2105 |
Zakorzenienie
|
Ją bym wolała jedynki raz że taka pupa nie jest dużą,a dwa chyba nie chcecie by kupka "uciekła"?
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
no jak kup wylata z pieluchy na plecy to nie będzie fajnie ![]() ![]()
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
A ile pieluszek dziennie na samym początku będziemy zużywać ?
Bo widzę ze te 1 mają 43 szt , to może na start wystarczą, a drugą paczkę wezmę już 2 ![]()
#2109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Gang Iren
|
Co do pampersów to kupuję na początek rozmiar 1.
Schodziło nam 10-15 dziennie. Eryk urodził się ważąc 3270,czyli taki średniaczek i używaliśmy jedynek około półtora miesiąca. Dwójek nie polecam na początek,noworodek jest chudziutki,a kupki robi rzadkie,będą uciekać bokiem przy nóżkach,albo górą na plecki.
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2114 |
Rozeznanie
|
Dobrze ze doswiadczone mamy tu sa bo ja tez od kilku dni mysle o pampersach
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- A tak w ogole to jakie kupujecie?
![]() |
#2115 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A podasz sprzedawcę lub link na All do dr Brown's? Musze kupić jedną butelkę lub dwie na wszelki wypadek. Cytat:
![]() Cytat:
Też byłam dzisiaj z TZtem na pierwszych zajęciach SR. Pierwsza położna prowadząca (bo każde zajęcia będzie prowadzić inna) była śmieszna - lekko new age-owo nawiedzona, ale ok ![]() No i chyba trochę za wcześnie się zapisałam, bo większość miała terminy porodu na koniec grudnia lub styczeń, a tylko ja na początek lutego. No ale ginka mówiła, żebym się już zapisała, więc posłuchałam ![]() Perfuzja, a jak u Ciebie pierwsze zajęcia? (miałaś chyba w czwartek?) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego teraz od razu kupie Dady, dla mnie idealne jeśli chodzi o pampki. Są mięciutkie, milutkie ![]() Edytowane przez Mystiquee Czas edycji: 2013-10-12 o 21:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Gang Iren
|
Moje dzieciaki były straszne osruski. Eryk robił nawet i 10 kup dziennie. I to było normalne. Ale bywa i tak,że dziecko robi kupę raz na kilka dni. No ale i tak przy każdym karmieniu zmienia się pieluchę,a maluszek będzie jadł co trzy godziny,albo i częściej czasem. Będę używać pampersy new baby,te żółte. A później chyba tak jak teraz zielone pampersy.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-12 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam zjeść pizzę ale jakoś nie wyszło, za to fasolka po bretonsku wyszła mamie przepyszna a szarlotka rewelka . Jutro do drugiego dania mam buraczki :jupi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Gang Iren
|
Nawet jak nie było kupy,to i tak zawsze były siki,nie da rady żeby pielucha była sucha między karmieniami.
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam spore doświadczenie w tej "dziedzinie", interesowałam się też tym zagadnieniem w czasach studiów. Nieczęsto spotyka się, by rodzina miała tak dobre stosunki - np. takie jak Ty miałaś/masz z żoną taty i swoim przyrodnim bratem. Domyślam się, że idealnie nie było, ale i tak fajnie, że pomagałaś im się nim opiekować. A co do rodziny to tak - każda inna od takiej: mama i tata + dzieci to wg nauki - rodzina patologiczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Gang Iren
|
Wiecie co? Ale mnie naszło na drinka
![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Gang Iren
|
Wiem,wiem...
I jeszcze poszłabym sobie potańczyć...
#2127 |
Zakorzenienie
|
![]() przepraszam, powinnam się raczej smucić, ale cieszę się, że nie tylko ja mam takie zachcianki ![]() Gdybym mogła to zjadłabym mnóstwo pleśniowego sera (uwielbiam śmierdzące sery!) i popiła białym wytrawnym winem... ach marzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-12 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Gang Iren
|
I jeszcze tak mnie dzisiaj wzięło,że bym chciała do Polski... chociaż na tydzień
![]() Dobra idę spać,bo smęcę. Dobranoc!
#2130 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do cukrzycy, to tylko spokój może Cię uratować...Stres potrafi bardzo rozstroić cukrzycę, więc nie pomagasz...Ja się bardzo boję podobnego wyniku, czytałam, są fajne fora dla mam z tym problemem. A do kogo chodzisz do diabetologa? Trzymaj się i nic się nie martw...Będziesz pewnie troszkę głodna, ale zaraz po porodzie masz ode mnie tabliczkę czekolady w prezencie od serca ![]() Dzięki za miłe słowa, Tobie Migotko i Wszystkim Wam...Macie rację chyba z tym zwolnieniem..Teray jestem na oddelegowaniu w fajnym miejscu, ale nie mam sił jeździć autem już dalej, pierwszy raz macica mi się w piątek bardzo "naprężyła"...i to aż bolało..musiałam się na poboczu zatrzymać i wyjść...ale, co się dziwić, spędziłam w piątek w pozycji siedzącej 12 godzin i jeszcze stres.....bez odpoczynku...zjadłam tylko jakieś kanapki w biegu....koniec już ![]() W pracy wiecie co się okazało??? ZAPODZIAŁO SIĘ MOJE ZASWIADCZENIE, ŻE JESTEM W CIĄŻY. Muszę donieść nowe, dotarłąm do mojej lekarki jeszcze we czwartek i powiedziała, że to już któryś raz się jej zdarza....nieźle....zrobi łam dochodzenie i się okazało, że w kadrach nie skserowały, dały do medycyny pracy u nas w szpitalu i tam gdzieś wsysło..med pracy oczywiście do 13....Jeśli pani z płac będzie taka miła, to może wyrównają...nie mogły mnie wczesniej powiadomic, tylko teraz mam cały miesiąc się denerwować, że mi kasy braknie....ja nie rozumiem.... Małżonek już w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No...i jeszcze teściowie...Dotarliśmy do domu w piątek o 19.30, ja z zakupami, torbą do pracy (mam dość pokaźną), a mąż oczywiście z torbą ze szpitala i o kulach...i wiecie co? Nawet nie wyszli się z nami przywitać, w całym domu jasno, nie ma opcji, żeby nie widzieli, że wjeżdżamy na plac i się tarabanimy......wszystko sama wniosłam, mąż plecak na ramionach wtargał na to nasze drugie piętro (poddasze)...o 22 przyszedł teść się niby przywitać, ale nawet się nie spytał jak sobie daliśmy radę, tylko od razu do męża czy by mu następnego dnia czegośtam rano nie załatwił...no kurde....Mój mąż niewzruszony, a ja w mega, mega szoku!!!Tak podobno zawsze tu było (znamy się z małżem od 3 lat, a on choruje od 6)...nigdy nie było empatii...po najcięższych operacjach podobno musiał sam organizować sobie transport do domu (a każdy z domowników ma przynajmniej 1 samochód).....no comments.... Jak się teściowa dowiedziała we czwartek, ze ja chcę bardzo małża zabrać do domu, to przy Łukaszu powiedziała"po co go zabierać na weekend, przecież kłopot będzie, skoro nie może chodzić na tej nodze"...kur..... Wiem, przestrzegałyście mnie przed mieszkaniem z teściami...zrobiliśmy to z czysto ekonomicznych pobudek, ale tyle razy już się zdziwiłam faktem jacy ludzie są dziwni....może kiedyś Wam opowiem... P.s. jak np. męża nie było, a ja powiedziałam coś nie tak, to za karę nie napalono w piecu...jak powiedziałam następnego dnia, że było mi bardzo zimno (16-17 stopni), to wieczorem miałam 32 stopnie i zdychałam razem z moimi sierściami ( koty)....mąż dostawał cholery jak mu o tym mówiłam ![]() A tak a propos lidla, to takie są ładne te rzeczy teraz, widziałyście pewnie, skusiłyście się na coś????Ja mam już dość dużo ubranek, zostały mi do kupienia jakieś kosmetyki dla maluszka i rzeczy dla siebie, mam jedną poki co koszulę na ramiączkach do karmienia, zamówiłam na allegro już jakiś czas temu, domówię jeszcze 2, skoro tak radzicie...tylko rodzić nie wiem w czym:P Na SR odradzano nam korzystanie z tych szpitalnych, bo się można zapocić....pomyślę jeszcze, jeszcze (chyba) mam trochę czasu ![]() Nie gniewajcie się, że tak sporadycznie piszę, ale naprawdę mam urwanie głowy...i słowo daję, w każdej wolnej (o ile się znajdzie) chwili Was tu podczytuję ![]() Dobranoc:-*** ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
CICHO!!!!!Błagam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.