Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 22:03   #2941
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Oj szyja też jest u nas wyzwaniem

Ita nie pomogę

Idę
Szyję myję jak odwracam małą na brzuszek. Wtedy plecki i szyjka. Inaczej się nie da. A piąstki otwiera jak tylko dotknę od strony małego paluszka, to od razu robi wachlarz z paluszków

Oliath Lilo & Stich obłędne

Idę spać.
Dobranoć
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:09   #2942
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Dziewczyny postanowiłam wziąć pod uwagę to co wyczytałam w książce "pierwszy rok życia dziecka" i próbowałam odczytać potrzeby Mai i je zaspokajać. W efekcie miałam dziś świetny dzień. Córeczka spokojna i wesoła. Zasypiała na drzemki z uśmiechem na twarzy, zero łez ( no moźe oprócz tego gdy ociagałam się z mleczkiem).

Chodzi o to że dzieci mają 6 stanów świadomości:
1. Głęboki spokojny sen (łatwo go rozpoznać)
2. Płytki lub aktywny sen (Maja np. sie kręci, macha rączkami, cmoka)
3. Senność (trze oczka, oczka są coraz mniejsze, ziewa)
4. Ożywienie i gotowość do fizycznej aktywności (Maja macha rękoma, robi rowerek nóżkami, guga. I tutaj ćwiczę z nią trzymanie główki, przewroty, rowerek, pierdzioszki, gilgotki itp
5. Kapryszenie i płacz
6. Spokojne czuwanie (Maja tak ma gdy się budzi, czesto wchodzę do sypialni gdy ona ma drzemke i ze zdziwieniem patrzę że leży spokojnie i patrzy na sufit, ramki i to co ma w okół. Nie przeszkadzam jej w tym. Chcę żeby umiała być sama ze sobą, ale podczas tego stanu nie po drzemce czytam jej też bajki).

Kiedy widze że przechodzi z jednego stanu w drugi dostosowuje się do niej.
Wiem że po jednym dniu nie można nic powiedzieć na 100% ale nigdy z taka łatwością i uśmiechem na ustach moje dziecko nie szło spać (co prawda tuliłam ją na rękach i kolysałam ale przez chwile i bez szamotania jak zazwyczaj)
I nawet leżenie na brzuszku sprawiało jej przyjemność

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:19   #2943
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!!!!
Piję piwo!!!

Pierwszy mój alkohol od roku
Ciekawe, czy się nabąbię
nabąbisz może nie, ale narąbiesz

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hej laski, ja znowu tylko melduje ze zyje... ale co to za zycie dzisiaj myslalam ze padne i nie wstane, dziekowalam bogu, ze bratowa tzta przyjechala do mnie na pare godzin, bo tz w szkole, ja myslalm ze nie dam rady opiekowac sie malym, totalnie opadlam z sil, nie bylam w stanie go podniesc i dostalam takiego bolu glowy, ze myslalam, ze poduszke zjem masakra, musze sie nauczyc spac z alkiem w dzien, chociaz przez jedna drzemke, bo organizm sie zbuntowal...
Bidulo pewnie, że sobie drzemkuj z Małym w ciągu dnia, bo nam padniesz

Cytat:
dzoan, zrobilabys olusiowi fotke w nowym wdzianku

Ja też na mojego czekam, dzisiaj w ogole pierwszy raz umylam malego bez niego. zrbilam wstep do samodzielnego mycia, bo byla bratowa, ale sama przynioslam wanienke, sama malego trzymalam i w sumie sama go umylam i pozniej oporzadzilam, takze juz jestem spokojniejsza, bo wiem ze dam rade dzieki temu moge w koncu jakis rytual wprowadzic

Dziewczyny, jak czytam, ile te wasze dzieciaczki spia matko, jak zazdroszcze, mi wystarczylaby jedna taka nocka, serio, chociaz 6 h snu ciurkiem i bede jak nowa
Dzisiaj chciałam zrobić, to akumulatorek padł..ale zrobię i Wam pokażę, bo wygląda słodko.. mój Mały zwierzaczek

za samodzielne umycie Alika.. Ja dzisiaj też sama myłam, ale stwierdziłam, że mi niewygodnie samej.. wanienkę przenieść z łazienki, to mordęga poza tym ogólnie sprawniej jak się ma dodatkową parę rąk.. No i kręgosłup od trzymania Małego boli.. u nas mąż go myje, a ja oporządzam, choć i przy tym mąż pomaga

Tweed ja też ciągle zazdroszczę dziewczynom, że ich maluszki potrafią tyyyyle godzin przespać.. Od kiedy Mały się urodził, że przespałam dłużej niż 3,5godz., a i to naprawdę rzadko się zdarza, nawet po kąpieli już mi tyle przespać nie chce.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Niestety rytuały są bardzo ważne. Ja wczoraj rozwaliłam podróżami małemu drzemki i wieczorem był strasznie zły i zmęczony.

Neni jak zaczniesz pisać coś dziwnego to będziemy wiedziały że kończysz piwko A jak to ten duży desperados to pewnie będzie coś w stylu "asienaebauem"

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

melduje ze dzis nie mialam czasu i w sumie nadal srednio go mam, bo kijowo sie czuje, widzialam ze pytalyscie co u Kallisto i Dominiczka Od wtorku sa juz w domku, ale Domionisia mecza prawdopodobnie kolki.
O i kolejna cudowna dzisiaj wiadomość.. Dominiczek już w domu szkoda tylko, że ma problemy brzuszkiem

Cytat:
Miałam ostatnio to samo-ależ się zdziwiłam, bo myślałam że domywam paszki.
Zatem jest nas dwie
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Trzy
Mąż ostatnio Maje szorował i w szoku był bo ona codziennie dokładnie myta. Ale wiadomo, że niektóre miejsca ciężko umyć. U mnie np. Dłonie bo zaciska w piąstki, szyję bo ma ich trzy i paszki.
Cztery

tak, u nas też zauważyłam rozrost fałdek na szyi

Cytat:
Ja wyciągam z dłoni zawsze kępki bawełny. Ojciec zbiera w pępku a młody w rączkach
dokładnie.. Młody też ma takie farfocle pomiędzy paluszkami i w każdym zgięciu wewnątrz dłoni

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:21   #2944
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Dziś jest wiekopomny dzień pierwszy raz z Tosiem byliśmy w galeryji handlowej Mamusia miała sobie kupić jakąś bluzeczkę. Synek był kochany najpierw się rozglądał a potem słodko spał. Tatuś kierował wózeczkiem ale mamusia oczywiście sobie nic nie kupiła, a syneczkowi owszem kombinezonik na zimę i dwie pary półśpioszków
za wypad do CH i za zakupy,szkoda,że nie dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mój dziś jakiś dziwny... Mało je, placzliwy, spiacy... W pon raczej do pediatry pojdziemy, bo krostki na brzuszku, katar ciągle, ale mniejszy na szczęście.

Spakowalam za małe ubranka Fi. Jeszcze moje letnie muszę schować i ciazowki. Praca wre

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kciuki za poniedziałkową wizytę i za porzadki ciuszkowe

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to muszę pochwalić się moimi rodzicami i teściami. Teściowa masę ciuszków maluszkowi kupuje - głównie w lumpkach bo ma do tego rękę, a ja za Chiny nie potrafię. Moi rodzice zajęli się grubszym sprzętem jak mata itd.. i też jakieś ciuszki.. a tata ostatnio zaproponował że za lekarzy i szczepienia płatne on wyłoży bo jak to słodko ujął (do fotelików, stolików to ja się dokładać nie będę ale do zdrowia mojego wnuka jak najbardziej:P). Także ma nam zwrócić kasę za poprzednie szczepienia które acelularne wzięliśmy i pneumo zasponsorować.. i pytał czy kardiolog płatny.. ale tu akurat na nfz idziemy.. normalnie fajnie mamy!
wielkie dla dziadków,jedych i drugich!

Cytat:
I pochwalę się- zniknęły mi rozstępy na cyckach

super!

Cytat:
Dziewczyny!!!!
Piję piwo!!!

Ciekawe, czy się nabąbię
no to zdrówko ja się mogę stuknąć zimną herbatą co najwyżej

Cytat:

Ja też na mojego czekam, dzisiaj w ogole pierwszy raz umylam malego bez niego. zrbilam wstep do samodzielnego mycia, bo byla bratowa, ale sama przynioslam wanienke, sama malego trzymalam i w sumie sama go umylam i pozniej oporzadzilam, takze juz jestem spokojniejsza, bo wiem ze dam rade dzieki temu moge w koncu jakis rytual wprowadzic

Dziewczyny, jak czytam, ile te wasze dzieciaczki spia matko, jak zazdroszcze, mi wystarczylaby jedna taka nocka, serio, chociaz 6 h snu ciurkiem i bede jak nowa
wielkie za samodzielną kąpiel,ja jeszcze tej sztuki nie opanowałam,ale nie muszę,bo mój Tż zawsze wieczorkiem jest w domu i chętny do kąpieli,więc razem kąpiemy. Zobaczymy jak będzie później
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:24   #2945
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny postanowiłam wziąć pod uwagę to co wyczytałam w książce "pierwszy rok życia dziecka" i próbowałam odczytać potrzeby Mai i je zaspokajać. W efekcie miałam dziś świetny dzień. Córeczka spokojna i wesoła. Zasypiała na drzemki z uśmiechem na twarzy, zero łez ( no moźe oprócz tego gdy ociagałam się z mleczkiem).

4. Ożywienie i gotowość do fizycznej aktywności (Maja macha rękoma, robi rowerek nóżkami, guga. I tutaj ćwiczę z nią trzymanie główki, przewroty, rowerek, pierdzioszki, gilgotki itp
5. Kapryszenie i płacz
6. Spokojne czuwanie (Maja tak ma gdy się budzi, czesto wchodzę do sypialni gdy ona ma drzemke i ze zdziwieniem patrzę że leży spokojnie i patrzy na sufit, ramki i to co ma w okół. Nie przeszkadzam jej w tym. Chcę żeby umiała być sama ze sobą, ale podczas tego stanu nie po drzemce czytam jej też bajki).

Wiem że po jednym dniu nie można nic powiedzieć na 100% ale nigdy z taka łatwością i uśmiechem na ustach moje dziecko nie szło spać (co prawda tuliłam ją na rękach i kolysałam ale przez chwile i bez szamotania jak zazwyczaj)
mama nadzieję, że to nie przypadek i już co dzień będziecie się tak dobrze dogadywać
a my będziemy się od Ciebie uczyć

Stary 2013-10-12, 22:24   #2946
malaczarnakejt
Zakorzenienie

hahaha czyli przełamałam milczenie jestem pierwsza odważna, teraz posypią się wyznania

Ja właśnie piję lampkę wina. Jako, ze mój mąż jest niepijący, to czuję się jak żul, ale zapytałam się chociaż czy mogę :P Wino otworzyłam kilka dni temu jak była znajoma, szkoda, żeby wywietrzało

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:40   #2947
dzoan
Zakorzenienie

A mi dzisiaj Mały dał popalić wieczorem. Koleżanka na spacerze poradziła, żebym Małego przetrzymała choć z pół godzinki dłużej do kąpieli i może pospi mi dłużej... no i miałam masakrę.. Mały płakał, nie chciał zjeść..wyrywał się przy cycku, wykąpałam go, ale ja tylko z wody wyciągnęłam znowu ryk.. i znowu nie chciał zjeść.. próbowałam go uspokoić w sypialni przy przygaszonym świetle..nosiłam kwilił, kładłam płacz..nie jakiś wrzask, ale taki płacz zmęczonego już dziecka.. gdy zaczął się uspokajać dałam mu smoczka, pociumkał kilka minut, wypluł i dopiero zassał cyca i na spokojnie zjadł.. ponosiłam i włożyłam do łóżeczka, padł..
Dziwne to jego zachowanie..to samo było w galerii i u znajomych.. wtedy myślałam, że to przez stres.. a teraz wychodzi, że to głównie przez zmęczenie. Nie wiedziałam, że półgodzinne odstępstwo od rutyny może go doprowadzić do takiego stanu

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Uciekam spać i zabieram męża do sypialni, bo padł już na kanapie.. Wrócił po 20, choć pracę skończył o 16.. niestety miał pecha, bo w momencie kiedy przenosili jego maszynę tynkarską, suwnica się zepsuła i maszyna ugrzęzła w powietrzu serwis przyjechał po ponad 3 godz. dopiero.. facetowi wystarczyło 10 min. by ją uruchomić.. tylko czemu tak długo jechał A więc mąż pierwszy raz od ponad miesiąca będzie spał ze mną, musi zwolnić mojej siostrze kanapę inaczej by nie przylazł

Słodkich snów

Stary 2013-10-12, 22:43   #2948
malaczarnakejt
Zakorzenienie

w takim razie słodkich snów Dzoan!
I może Lol pośpi dłużej... a może to nie rytm dnia go zaburzył, tylko mr S? :P

Filipiśko

Stary 2013-10-12, 23:14   #2949
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ghia brawo za zakupy

Elain super, że rodzice i teściowie tak pomagają. To się chwali

Misiaczka kciuki żeby nie było żadnych objawów niepokojących.

Tweed dobrze, że miałaś pomoc.

Kalisto super, że Dominik jest już w domku

Hej.
Znajomi właśnie pojechali. Mały śpi, ale na czuwaniu. Poczekam chwilkę czy będzie się budził, a jak nie to idę spać również.
Dzisiaj u teściów byli goście. Teściowa poprosiła żebym zniosła Małego na dół, bo chcą zobaczyć. Zniosłam. I tam szwagier teścia ( wujek Tżta ) od razu Michała na ręce i zadowolony. I chciał dać mojemu teściowi, a on, że nie chce i żebym Małego zabrała bo jeszcze komuś upadnie

Chirurga mamy jutro w południe jednak.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 23:21   #2950
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
mama nadzieję, że to nie przypadek i już co dzień będziecie się tak dobrze dogadywać
a my będziemy się od Ciebie uczyć
Do usług

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
zabieram męża do sypialni, bo padł już na kanapie.. Wrócił po 20, choć pracę skończył o 16.. niestety miał pecha, bo w momencie kiedy przenosili jego maszynę tynkarską, suwnica się zepsuła i maszyna ugrzęzła w powietrzu serwis przyjechał po ponad 3 godz. dopiero.. facetowi wystarczyło 10 min. by ją uruchomić.. tylko czemu tak długo jechał A więc mąż pierwszy raz od ponad miesiąca będzie spał ze mną, musi zwolnić mojej siostrze kanapę inaczej by nie przylazł

Słodkich snów
Tak właśnie czytam i coś mi nie pasowało bo pamiętałam że twój mąż spał w odosobnieniu to zapowiada sie miła noc

Ja też zaraz idę spać. Majulka już dawno kima, nie zdążyła wypić mleczka na kolacje. Kurcze coraz mniej mi dobowo wypija. Dzisiaj wyszło tylko 510 ml to nie chodzi o to że nie ma apetytu bo ładnie je. Tylko przesypia pory jedzenia i się tak przesuną że cześć z nich wypada

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 00:07   #2951
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:

5. Kapryszenie i płacz

Dzięki za napisanie nam tego Czyli trzeba się poprostu dostosowywać? A co można zrobić gdy jest stan nr 2 lub 5?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
hahaha czyli przełamałam milczenie jestem pierwsza odważna, teraz posypią się wyznania

Ja właśnie piję lampkę wina. Jako, ze mój mąż jest niepijący, to czuję się jak żul, ale zapytałam się chociaż czy mogę :P Wino otworzyłam kilka dni temu jak była znajoma, szkoda, żeby wywietrzało
A ja właśnie piję martini z colą i smakuje obłędnie (moje pierwsze martini po roku) Widzę że dzisiej nie tylko mi się zebrało na drinkowanie

Cytat:
Ja też zaraz idę spać. Majulka już dawno kima, nie zdążyła wypić mleczka na kolacje. Kurcze coraz mniej mi dobowo wypija. Dzisiaj wyszło tylko 510 ml to nie chodzi o to że nie ma apetytu bo ładnie je. Tylko przesypia pory jedzenia i się tak przesuną że cześć z nich wypada
Gabi wczoraj na całą dobę wypiła 550ml i też już zaczynałam się martwić,ale dziś ładnie nadrabia. Zazwyczaj je tak około 800-1000ml na dobę,no ale teraz męczy ją katar.

Dziewczyny,które były już z maluchami na basenie-chciałam spytać o jakieś rady odnośnie przygotowania się na basen i samego pobytu tam z dzieckiem? Jako że Gabrysia skończyła już 3ci mies-jak tylko całkowicie przejdzie jej katar planujemy iść z nią na basen ja i moja mama. U nas w mieście jest asen,ale nie ma tam zajęć dla rodziców z niemowlakami-uważacie że można iść ot tak z dzieckiem,bez tych zajęć jak ich nie ma?
Stary 2013-10-13, 00:48   #2952
Samantha7
Zakorzenienie

Dzoann , Kejt - za tygodnie.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

melduje ze dzis nie mialam czasu i w sumie nadal srednio go mam, bo kijowo sie czuje, widzialam ze pytalyscie co u Kallisto i Dominiczka Od wtorku sa juz w domku, ale Domionisia mecza prawdopodobnie kolki.

Cynamonku super wiesci.

Kalisto- super i niech kolki idą precz

Cytat:
Dostałam od koleżanki czarne mydło z maroka i taką specjalną rękawice do tego. Ono ma właściwości peelingu enzymatycznego. Potem smarowałam balsamem i oliwką z rossmanna tym dla kobiet w ciąży. Najpierw zbledły a teraz już ich nie ma ufff. Dziwne że tam dostałam bo akurat cycki mi się nie powiększyły a na brzuchu nie mam. To pewnie hormony.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Hehehhe podkład z różem

A jak te mydło sie nazywa i z czego jest ta rekawica? Moze i ja dupsko zaczne szorowac. Na cyckach tez mam rozstepy,ale wisi mi to bo kp i ciagle sie rozciagaja, a sa duże wiec sorry

Cytat:
Dziewczyny!!!!
Piję piwo!!!

Ciekawe, czy się nabąbię
Wow! Fajnie
Ja nie mam odwagi,ale za to ja jak byłam u ciotki to sztachnelam sie 3 razy fajkiem i miałam jazdę bez trzymanki. Normalnie jakbym pol litra wypila

Cytat:
Hej laski, ja znowu tylko melduje ze zyje... ale co to za zycie dzisiaj myslalam ze padne i nie wstane, dziekowalam bogu, ze bratowa tzta przyjechala do mnie na pare godzin, bo tz w szkole, ja myslalm ze nie dam rady opiekowac sie malym, totalnie opadlam z sil, nie bylam w stanie go podniesc i dostalam takiego bolu glowy, ze myslalam, ze poduszke zjem masakra, musze sie nauczyc spac z alkiem w dzien, chociaz przez jedna drzemke, bo organizm sie zbuntowal...

neni alez zazdroszcze a jak zorganizowalas bufet odciagnelas mleczko kubusiowi czy jak?? a po piwku bedziesz odciagala i wylewala??
Biedna Ty

Cytat:
Tosiek dziś próbował zjeśc balona
http://www.youtube.com/watch?v=aLj8N...ature=youtu.be

a skończyło się tak

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

samantha ze mnie tez wycieka rano lub w nocy. Jest to spowodowane tym ze naczynia krwionośne sie obkurczaja w pare godzin po seksie i wtedy właśnie wycieka nie od razu
Nie wiedziałam. Dzięki

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Cynamonku,cudnieTrz ymamy kciuki nadal.
Jaś kończy dziś 8 tygodni.Taką nam jazdę zrobił dziś w nocy,że tato pojechał do pracy omijając(mam nadzieję)wory pod oczami.Ja zasypiam w fotelu.
Skok?Fajny i kumaty się robi tak w ogóle.
za tygodnie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Nie przejdzie z odciąganiem, bo moje cycki nie wyrabiają z produkcją dla takiego klocka od samego początku i dlatego dokarmiam mm. Nie miałam czegoś takiego jak nawał. Po prostu w nocy jak on śpi 9 godzin to po takim czasie zdąży się coś nazbierać. I to tyle, że wystarcza na jedno poranne karmienie, po którym nie muszę dać butelki.

Pierwsza myśl, że zęby
Aha. To złe zrozumiałam. Myślałam, ze masz skały i za duzo pokarmu

Cytat:
Cześć Mamuśki
Dziś jest wiekopomny dzień pierwszy raz z Tosiem byliśmy w galeryji handlowej Mamusia miała sobie kupić jakąś bluzeczkę. Synek był kochany najpierw się rozglądał a potem słodko spał. Tatuś kierował wózeczkiem ale mamusia oczywiście sobie nic nie kupiła, a syneczkowi owszem kombinezonik na zimę i dwie pary półśpioszków

Teraz wydaje najdziwniejsze na ziemi odgłosy idę zobaczyć czy czasem z kosmitami się nie komunikuje
za wyjście.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny ktoś ma ten leżaczek?
http://www.mothercare.com/Fisher-Pri...fisher%20price

zadowolone jesteście?
warto go kupic?
Ja mam fioletowy,ale nie próbowałam jeszcze.

Mnie sie nic dzis nie chce

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 01:05   #2953
czerwony_balonik
Zadomowienie

Byłyśmy dziś na spaccerze dla leniwych Tak się składa że tuż pod blokiem jest plac zabaw z ławeczkami. A mi ani mojej mamie nie chciało się znosić wózka (3pięro). Brat w szkole, tż oraz mój tata w pracy-więc nie było komu znieść za nas W związku z powyższym wymyśliłam,że weźniemy małą do fotelika samochodowego i tak wyjdziemy posiedzieć z nią na placu zabaw Trzeba sobie radzić Fotkę ze "spaceru" umieściła w klubie + kilka nowych fotek małej
Stary 2013-10-13, 02:53   #2954
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Byłyśmy dziś na spaccerze dla leniwych Tak się składa że tuż pod blokiem jest plac zabaw z ławeczkami. A mi ani mojej mamie nie chciało się znosić wózka (3pięro). Brat w szkole, tż oraz mój tata w pracy-więc nie było komu znieść za nas W związku z powyższym wymyśliłam,że weźniemy małą do fotelika samochodowego i tak wyjdziemy posiedzieć z nią na placu zabaw Trzeba sobie radzić Fotkę ze "spaceru" umieściła w klubie + kilka nowych fotek małej
Trzeba sobie radzic masz racje

Dziewczyny, moj maly dzis zrobil zielona kupke i zoltymi tymi grudkami. Zjadlam wczoraj ziekona salate i ogorek tarkowany z czosnkiem i smietana. Jak myslicie od czego to? Jadlam tez kotlety wege zrobione w wiekszosci z platkow owsianych. No, ale to chyba nie od nich.
Czy powinnam isc do lekarza z nim? Czy taka jedna kupa jest okay?
Zglupialam w ogole :|

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Stary 2013-10-13, 03:12   #2955
Agrafka86
Wtajemniczenie

Hej.
Po karmieniu i odbiciu wraz z noszeniem. Mały już u siebie, ale się wierci. No nic może zaraz zasnie.
Dobranoc. Idę dalej spać

09.07.2011 Żona

Stary 2013-10-13, 03:44   #2956
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Sam Art też czasami robi zielonkawe kupy Obserwuj i jak się będzie powtarzało, to wtedy pomyśl o lekarzu może, choć ja nie mówiłam o tym lekarce, bo u nas jest jedna taka kupa, a potem już normalne.

Zostawiłam dzisiaj dziecko z wystraszoną moją mamą - odnośnie tego jedzenia. Wyszłam i za pół godziny telefon, że Mały zjadł 150.....

Może mu się mamusia znudziła?....

Mam nadzieję, że to oznacza powrót do dobrych nawyków.

A pokupowałam mu dzisiaj znowu sporo rzeczy na starsze dziecko, większy przewijak, smoczek "3", jakieś tam drobiazgi...

Teraz doję i idę spać.

Surka 9

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-10-13 o 07:54
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 04:29   #2957
Samantha7
Zakorzenienie

Perse - hehe to ładnie synek Cie urządził,ale w sumie dobrze, że zjadł i oby juz tak zostało

Dzięki za odp. U nas to pierwszy raz taka kupka wiec jestem z deka zdezorientowana. Jak następna znów taka bedzie to bede musiała podumac cos nad lekarzem.

Ja tez ostatnio nakupilam rzeczy dla małego i Tz mi juz zabrał kartę kredytowa bo małemu szuflady sie uginaja. No,ale jak nie kupić jak te ubranka sa takie cudne i zawsze mi sie wydaje , ze mi sie to przyda

Moj mały ma dzis dzien spiocha. Cos czuje, ze ciężka noc przede mną bedzie
Juz sie napilam melisy na zapas Zeby nie było, ze mamusia bedzie padać na pysk, a synus imprezka bo wtedy sie zastrzele chyba

Stary 2013-10-13, 04:55   #2958
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Ja po 4 nocnym karmieniu Wiedziałam że jak tyle w dzień śpi to noc będzie przechlapana Nie wiem kto bardziej wykończony moje cycki czy ja

Mamusia Antosia
Stary 2013-10-13, 05:41   #2959
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ghia
U mnie tez 4 karmienie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 05:47   #2960
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Perse - hehe to ładnie synek Cie urządził,ale w sumie dobrze, że zjadł i oby juz tak zostało

Dzięki za odp. U nas to pierwszy raz taka kupka wiec jestem z deka zdezorientowana. Jak następna znów taka bedzie to bede musiała podumac cos nad lekarzem.

Ja tez ostatnio nakupilam rzeczy dla małego i Tz mi juz zabrał kartę kredytowa bo małemu szuflady sie uginaja. No,ale jak nie kupić jak te ubranka sa takie cudne i zawsze mi sie wydaje , ze mi sie to przyda

Moj mały ma dzis dzien spiocha. Cos czuje, ze ciężka noc przede mną bedzie
Juz sie napilam melisy na zapas Zeby nie było, ze mamusia bedzie padać na pysk, a synus imprezka bo wtedy sie zastrzele chyba
Samantha brawa za zakuposki oby Mlody pospal w nocy tez tak dobrze jak w dzien!
powiedz mi prosze,to w Stanach jest sklep Carters dla dzieciakow? Dostalam ubranka I kocyki z tej firmy I calkiem spoko jakosciowo sa. Tutaj nie widzialam tej firmy jeszcze,moze za malo sie rozgladalam.

Ja juz nie licze karmien, 5 chyba a u mnie dopiero przed 5 jest. Do tego mam alergiczny katar I kicham co chwile,wkurzajace na maxa.

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez kubus puchatek
Czas edycji: 2013-10-13 o 05:49
Stary 2013-10-13, 06:01   #2961
lachryma
Zakorzenienie

Pierwsze karmienie

Balonik, ja bym nie poszła z takim małym dzieckiem na zwykły basen.
Jednak baseny dla niemowlaków mają inną temperaturę, często wodę. Chyba, że pójdziesz z nią posiedzieć do brodziku gdzie jest cieplej zazwyczaj.

Stary 2013-10-13, 06:13   #2962
taribari
Zadomowienie

Elo elo przy pierwszym karmieniu.

Misiaczka w szpitalu mówili że dziecko powinno zjadać na dobę 150 ml na każdy kg wagi.

Zielone kupki są od żelaza. My standardowo mamy szpinak w pieluszce

Zaraz poszukam tego mydła mydła o którym pisałam.

Mydło:

http://www.mydlarnia.info/savon-noir...28-id-297.aspx

Rękawica:

http://www.mydlarnia.info/rekawica-d...49-id-508.aspx

Kubusiu ja mam wiele ciuszków cartersa i są świetne. U nas można je dostać w Tk Maxx.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-10-13 o 06:18
taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 06:26   #2963
kubus puchatek
Rozeznanie

Dzieki za info taribari,lece na podboj tk maxxow zatem jakos na dniach,bo u mnie jest kilka w miescie,moze znajde cos fajnego

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Ps. Nadal nie spie,a w dzien bede po scianach chodzic...

Stary 2013-10-13, 06:42   #2964
malaczarnakejt
Zakorzenienie

U nas 1 karmienie

Filipiśko

Stary 2013-10-13, 07:28   #2965
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

kejt to się wyspałaś!! super)

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Ps. Nadal nie spie,a w dzien bede po scianach chodzic...
a może da radę jakoś w dzień odespać)
trzymaj się dzielnie!

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Pierwsze karmienie

Balonik, ja bym nie poszła z takim małym dzieckiem na zwykły basen.
Jednak baseny dla niemowlaków mają inną temperaturę, często wodę. Chyba, że pójdziesz z nią posiedzieć do brodziku gdzie jest cieplej zazwyczaj.

mi ktoś kiedyś powiedział, że na basem najlepiej iść po szczepieniach.
czyli my czekamy do 16 tygodnia z basenem
poza tym mam jeszcze troche czasu na zrzucenie sadła:P

Stary 2013-10-13, 07:35   #2966
Samantha7
Zakorzenienie

Kubusiu nie wiem czy Carters jest amerykanski, ale jest tu bardzo popularny. Ja mam duzo ciuszkow tez firmy
Tez zazwyczaj kupuje w u nas Tjmaxx

Tarri dzieki za linki

Ciekawe czy bym cos podobnego u nas znalazla? Hmmm

U mnie 30min po polnocy. Synus wstal po 23 i koniec spania. No ale zasna ok.20:30

Teraz lezy kolo mnie na lozku po kp i tiruriru, ale widze ze oczami przewraca to moze zasnie.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Stary 2013-10-13, 07:36   #2967
kubus puchatek
Rozeznanie

Dzieki domciatko sprobuje sie kimnac w dzien.

Ja ns basen Mlodego wysle z Tz-tem,bo nie wierze,ze zrzuce moje sadlo tak szybko,szczegolnie,ze zima nadchodzi,swieta.

Stary 2013-10-13, 07:43   #2968
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
5. Kapryszenie i płacz
no chyba cos w tym jest, bo ja też zauważam pewną regułę u mojej małej. że jemy, bawimy się, śpimy itp
każdy dzień coraz bardziej podobny do poprzedniego. i widzę, że taka rutyna działa.
Sara wie, co będzie po czym i jakoś tak spokojniejsza jest.

misiaczka a skąd masz te punkty? z jakiej książki?

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Oliath
czytam Twojego bloga, zaglądam regularnie, ale nie umiem komentować
nie wiem co to jest to google+ i nie umiem żadnego komentarza Ci zostawić, ale czytam regularnie)

Stary 2013-10-13, 07:43   #2969
Agrafka86
Wtajemniczenie

Hej.
My lezymy we trójkę w łóżku Dobrze, że mamy duże łóżko, bo Młody zajmuje dużooo miejsca

09.07.2011 Żona

Stary 2013-10-13, 07:44   #2970
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Trzeba sobie radzic masz racje

Dziewczyny, moj maly dzis zrobil zielona kupke i zoltymi tymi grudkami. Zjadlam wczoraj ziekona salate i ogorek tarkowany z czosnkiem i smietana. Jak myslicie od czego to? Jadlam tez kotlety wege zrobione w wiekszosci z platkow owsianych. No, ale to chyba nie od nich.
Czy powinnam isc do lekarza z nim? Czy taka jedna kupa jest okay?
Zglupialam w ogole :|
tak))
moja robi musztardowe, ale od czasu do czasu zielonkawa też walnie!)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości