|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Wszystkiego Najlepszego dla Paulinki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Monarika mój żurek który wszyscy uwielbiają:
gotujemy wywar na białej kiełbasie, ale takiej bardzo dobrej dodajemy warzywa marchewkę, pietruszkę, seler plus ziemniaki wszystko w kostkę w między czasie podsmażamy kiełbasę zwyczajną pokrojoną w kostkę i do tego cebula też w kostkę wyciągamy białą i kroimy w kostkę wrzucamy kiełbasy z cebulą ja dodaję żurek i barszcz biały z torebki łyżeczka chrzanu daje końcowy efekt. Pychota. Angel super zakupy ![]() Paulinko wszystkiego naj słoneczko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Rozeznanie
|
Cześć, serdecznie dziękujemy Wam za życzenia Kochaniutkie
![]() ![]() ![]() Paulinka jako jedyna tu nie rozpoczęła kolejny roczek bez żadnego ząbka na koncie ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tamlin wypróbuje też Twój przepis ![]() Dzień dobry! ![]() Fabis dzisiaj pospał do 8.45 i już się bawi Miłości Moje ![]() Zaraz jakaś jajeczniczke mu zrobie ![]() musimy podjechać na jakies zakupy na weekend a później maz będzie zmienial drzwi do Dandusia pokoiku ![]() i tak pewnie minie dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Jejku nie mogłam wyjsc do szkoły. Teraz mi Sie udało ale nie wiem co to będzie,bo w histerii strasznej mala zostawilam
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
u nas pobudka jak zwykle, o 5.20 ![]() Tamlin, tak jak Iwa pisze, Twój przepis brzmi pysznie ![]() muszę wypróbować ![]() Cytat:
Lenka to tylko macha mi na pożegnanie ![]() rozstania są spokojne za to powitania bardzo gorące ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-12 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście już wrzucam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
No i oczywiście 100 lat dla Paulinki! Co prawda urodzinki był wczoraj, więc życzenia trochę spóźnione, ale szczere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Wtajemniczenie
|
buszuję po internecie i szukam przepisu na jakiś tort, słodkiego mi się chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki!
Cytat:
![]() ![]() Angel, biedne jesteście Ty i Jagódka, mam nadzieje, że mąż sobie świetnie poradzi i że szybko opanował histerię. Impreza urodzinowa w poniedziałek, dziś zaczynam szykowanie. Dziewczynki wymyśliłam że zrobię gulasz w ramach zupy, ale nie wiem co jeszcze na ciepło podać coby jakoś pasowało i może trochę lżejsze było, poradźcie coś. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko napisać,ze dostałam od męża sms, ze Jagoda właśnie zasnela. Uffffff....kamień z serca, teraz moge skupić sie na nauce hehe
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Zdziwiła mnie,ze dzisiaj tak zareagowala,bo czasem był płacz ale chwilę,odprowadziła mnie z tata/babcia do drzwi,zaplakala gdy zniklam ale za chwile cisza za drzwiami, a dziś nawet sie ubrać nie mogłam,bo juz płakała i trzymala mnie za nogi ![]() ![]()
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, wymyśliłam, że zrobię skrzydełka na ostro, tylko co do nich? Ziemniaczki? Ryż? Czy np tylko surówki? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Pustki tu, jak to w weekend... ![]() A ja sama, bo TŻ zabrał Miśka do rodziców. No ale lenić się nie mam czasu, poprasowałam, posprzątałam na balkonie, kolejną partię schowałam do worków próżniowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wszystko pasuje do skrzydełek
![]() Mato od poniedziałku będzie miał opiekunkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Wracam juz ze szkoły
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- W ogóle dzwonie do męża,ze juz wracam, a on mówi spoko Jagoda dopiero co wstała ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Lewek mi do skrzydelek tez wszystko pasuje ![]() Ja bym zrobiła ziemniaki albo frytki,a surówka nie wiem jakąś delikatna co by skrzydelka wiodły prym ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-10-12 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi, no zobaczę, bo gulasz będzie sycący to nie wiem czy nie pozostać przy skrzydełkach i surówce, ja przeważnie sama tak jadam, bez ziemniaków czy innych dodatków. Dopiero przy TŻcie zaczęłam jadać kartofelki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Jestem wykończona ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
wow brzmi przepysznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Angel i jak powrót do domu?? ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-12 o 20:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muffinki wyszły ok, choć nie wyrosły, ale za mało włożyłam - choć tak jak było w przepisie 2/3 foremki, potem dorobiłam jeszcze kilka i włożyłam po brzegi to pięknie urosły. A zrobiłam zwykłe z kawałkami czekolady, w smaku dobre. Teraz chyba będę częściej je piec, no i eksperymentować ze smakami. A jutro robię domek ![]() A tort piecze moja mama, bo już bym nie dała rady. A mój TŻ mnie dziś zaskoczył, bo powiedział, że jednak zaprosił swoich rodziców, a właściwie to oni stwierdzili, że no na roczek to trzeba przyjść. No ale oni będą we wtorek, choć TŻ stwierdził, że nic nie muszę szykować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Wtajemniczenie
|
dopadła mnie jakaś wirusówka, umieram
![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Marcin w tym roku poszedł po całości... wpadł na 'super' pomysł i zapisał się na caly sezon na zawody wędkarskie i dzięki temu ma wymówke bo jak nie stawi sie na jakichś to ma punkty karne. Cwaniak jeden .Ale idzie mu nieźle, w zawodach okregowych zajął ogólnie trzecie miejsce. ---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 02:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-13 o 01:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ale piękne słońce od rana ![]() Wszystko by było fajnie gdyby nie to że Zuzia przeziębiona. Jutro musimy iść do lekarza bo kaszel nie ustępuje a wręcz się nasila. Aga ton życzę zdrówka,ostatnio przez to przechodziłam także wiem co to znaczy,mam nadzieję że Lenka nie załapie od Was. Lewek aleś Ty pracowita ![]() Tyle pyszności przygotowałaś. Śniadanie zjedzone,obiad wczoraj ugotowałam,potem muszę wyskoczyć do babci.
#3658 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas nocka o wiele lepsza ![]() ![]() U nas dzisiaj okropnie na dworze ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja muszę kiedyś zrobić te: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5...bitej-smietany smakowicie wyglądają ![]() A co do ciasta marchewkowego to zawsze mnie fascynowało, jak też ono smakuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Właśnie jadę do szkoły. Zadyma wczoraj byla straszna jak wróciłam i pół nocy też
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Monarika ciasto marchewkowe jadlam u teściowej i dobre mimo,ze z odpadow po soku robiła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3660 | ||
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
pamięta mnie ktoś jeszcze? ja już chyba standardowo będę miała czas poczytać was w sobotę a odpisać coś w niedzielę, w tygodniu raczej nie mam na to szans Maluszkom świętującym pierwszy roczek w ostatnim czasie spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia radości i zdrówka!!! chorującym szkrabom również szybkiego powrotu do zdrowia życzę Aga ton mam nadzieję, że nie zarazicie Leny z mężem i wyzdrowiejecie raz dwa Lewek trzymam kciuki za udaną imprezę no i cieszę się, że maluszek zdrowo w brzuszku rośnie Dzieciaczkom, które zaczęły chodzić wielkie gratulacje Dla Giulii buziak za zębole no i dobre wyniki badań Lilka również się cieszę, że u Kinii wszystko dobrze wyszło Marta wysyłam pozytywną energię dla twojej babuni Jeszcze raz dziękuje wam za pamięć i życzenia dla mojej małej Lili ![]() W sobotę w zeszłym tygodniu robiliśmy małą imprezkę roczkową był brat Damiana z żoną i córeczką no i moja siostra a chrzestna Lilianki furorę zrobiła sałatka z zupek chińskich według przepisu Weroniki - dzięki kochana za pomysł ![]() no i kebabowa według Tamlin też - również dziękuję za inspirację ![]() miło się pogościliśmy a Lili tak się wyszalała z Zosią, że jak padła spać to w nocy miała dopiero pobudkę po 4 na mleko - normalnie budzi się dwa lub trzy razy Lili dostała w prezencie tablicę - znikopis i fajnie się nią bawi, więc jak szukacie pomysłu na zabawkę to polecam widziałam filmik z Jasiem jak wcina kiełbaskę - w szok się wbiliśmy z mężem, że tak super sobie radzi widelcem, zdolny chłopak więcej nie pamiętam ![]() za pominięcia ważnych tematów przepraszam zmykam pod prysznic, bo włosy krzyczą o mycie ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Cytat:
a mąż niech nie mięczakuje tutaj skoro się umówiliście na twój powrót do szkoły to niech będzie odpowiedzialny i zostaje z małą ma przynajmniej choć trochę tego, co ty na co dzień z Jagódką a Jagoda może nie jadła ze stresu, że ciebie nie ma mam nadzieję, że już cycuś nie będzie jej się przypominał |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.