|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Rodzinna niedziela.
Trzymajcie kciuki za chirurga! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
ja jak jestem sama i sama kąpię małą to się boję ją obrócić na brzuszek, muszę popróbować i jakąs metodę znaleźć
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- many na to kawal czasu. Ale po co zrzucac jak za dwa lata moze wczesniej bedzie druga ciaza , bede znow wiekiryb i co znow mam chudnac?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ))![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
![]() ja w sumie mam łatwiej, bo ja nigdy laska nie byałam, zawsze miałam trochę ciałka i raczej budową taką chłopczyce przypominam ![]() także nawet teraz po ciąży nie ma większej różnicy hahah )
|
||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
zostawiłam małą w łóżeczku, włączyłam jej karuzele, lezy już sama 45 minut. wchodzę patrze a ta nogami muzyczki zmienia!!
i sama się przekręca!!!(jak wychodziłam leżała wzdłuż łóżeczka, tak normalnie i nóżki przez szczebelki wystawia. też tak macie?? Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-13 o 07:52 |
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi- ja myje malego od jego urodzenia sama. Pierwsze mycia to byly na przewijaku kladlam gruby podklad dla starszych osob, ktore nie trzymaja moczu i mialam miseczke z mydlinkami z boku i tak mylam kolege. Potem po 3tyg.jak kikut odpadl wanienka i tez sama. Ja mam taka wanienke z takim siodlem, ze zatrzymuje dziecko na kroczu jego. Poprostu se tak lezy siedzac na gabce. Mam obie rece wolne, ale obracam na reke tez zeby umyc plecki i dupinke. Jakos spoko mi to idzie ![]() Nie boj sie. Dasz rade Czyli wychodzi na to ze zielona kupka moze byc od czasu do czasu. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Antek spal 7 h do godz. 4. Nakarmilam Go i niedawno sie obudzil wiec mozna powiedziec ze sie wyspalam. Ale j W jednym cycku poszedl zawor. Ja dzis poza domem caly prawie dzien bo mam rodzinna impreze. W nocy bede miala co czytac ![]() Lece sie szykowac. Paa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
wchodze raz jeszcze do małej, a ta już leży nogami do góry
![]() obróciła sie o 180 stopni |
|
|
|
#2979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj mały jeszcze nie, choć jak byłam u ciotki i spał w kojcu to wlasnie sie przemieszczal. W swoim lozeczku nie chce. Moze dlatego, ze to mini crib i chyba nie ma miejsca za bardzo na takie harce. Sama nie wiem. Cytat:
Ale ostatnio mnie wkurzyli. Wlasnie ok.ponad tydzień temu zamowilam paczkę i jeszcze nie wysłali. Ciagle pokazują , ze jest czas oczekiwania. Napisałam do nich i zero odzewu, a na telefonie nie chce mi sie wisieć kilkanaście minut za nim połączą, a potem gadać i i tak mi nic nie powiedzą ![]() Pierwszy raz jestem strasznie rozczarowana ![]() Niemniej jednak poszkam tego
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze klikam... zaraz Surke przepchne na 8 ale za długo siedzieć nie mogę przy kompie
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed ciaza wchodzilam w 38 czasem 36, a teraz to chyba 42-44 przez ten flak Domi- boli Ci jeszcze rana czasem tzn.czujesz, ze brzuch na dole jest taki wciąż dziwny? Bo ja tak. Kiedy to zniknie? No i mi sie mięśnie wciąż nie zeszły. Z chęcią bym pocwiczyla, a tak to dupa ![]() Mały padł. Tz do 4am w pracy to ofc oznacza, ze nie zasne jak go nie ma w domu, a zdycham juz. Czyli niedziela bedzie na spiocha meczaca. Nienawidzę tego.---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
![]() Tez im wybacze, ale jak mi w końcu wyślą paczkę
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tż wlaśnie zauważył że mu się opryszczka zrobiła
trzymajcie kciuki żeby mały się nie zaraził. Jak myślicie może mu witamine C podawać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia ![]() Znalazłam te mydło i rękawice na Amazon.com na iherb nie ma. Chyba se zakupie.
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabroniłam się tż zbliżać do małego. Umyłam ptysiowi ręce płynem antybakteryjnym. Zaraz jedziemy do apteki po heviran. Miałam w ciąży zimno kilka razy może się troche oswoił z wirusem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja się nie obraca, za to przesuwa się, żeby być bliżej szczebelek. Kładę ją na środku, a jak przychodzę to już przy szczebelkach rozrabia ![]() Niech unika kontaktu z małym. Na opryszczkę witamina B tylko teraz nie pamiętam czy B6 czy B12. |
|||
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
hejo, witam sie po najgorszej nocy ever
mały oczywiscie spal super jak zwykle, za to mnie nie wiem co zlapalo. Dostalam takiego bolu brzucha, że aż sie zwijalam, do tego doszedl jakis dziwny stan podgoraczkowy, nie bylam w stanie do malego wstac, tz mu smoka wsadzal ![]() Jeszcze sie wczoraj okazalo, ze tz dzisiaj po szkole jedzie na koncert do poznania juz w nocy myslalam, zeby z samego rana po mame dzwonic, bo nie dam rady sie malym opiekoac, takie zwolki zaliczylam.Teraz jakos zyje, ale brzuch dalej nawala, ze wyprstowac sie nie moge. wtf?? Zjadlam dwa dni temu nieco ostrzejszy obiad, to mozliwe zeby po poltora mc moj orgtanizm przyzwyczail sie do delikatniejszego jedzenie do tego stopnia? Normalnie masakra, juz mi sie nic nie chce
|
#2990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może faktycznie organizm może się tak zachować po takiej przerwie, ale czy to na pewno to W każdym razie zdrówka życzę.
|
||||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
wystawilam mlodego na balkon, to moze bede miala chwile dla siebie i was nadrobie. pranie wstawione, wiecej mi sie dzisiaj robic nie chce
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwon po mame bo jeszcze gdzies zemdlejesz i tylko bieda bedzie. Wracaj szybko do zdrowia ![]() Ja nie wiem jak to jest z tym ostrym. Moj Tz zre na potege. Sos tobaco u niego to podstawa. Ja zjem wiecej i mam najprosciej mowiac ogien z doopy. Moze byc, ze zoladek zrobil sie wrazliwszy. Ja teraz to praktycznie ciagle mam jakies rewolucje. Nie zapomnij, ze po cc tez flaczki sie naruszyly i tez musza dojsc do siebie. Dziewczyny, obracacie materacyk w lozeczku? Bo ja tak zeby sie taki wedol nie zrobil. Ja mam z gabki i tak dumam czy procz przewracania go glowa do nog , nogi do glowy nie odwracac do gory nogami bo on taki, ze bez roznicy na obu str mozna spac. Zmienilam dzis malemu przescieradelko. Jak Wy czesto zmieniacie? W ogole to mam kolderke do lozeczka , ale chyba jej nie uzyje predko bo maly spi w spiworku jak kocyk i mu tak dobrze. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak zrobię. Musze pilnować żeby moja kluseczka dalej była kluseczką
![]() Twwed ale miałaś noc, współczuje. Dobrze że Alik spał ładnie
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuzwa nie moge spac jak Tz nie ma, a muli mnie jak psa Surka- u mnie woda bardzo cholowana w kranie i ja kapie malego w takiej. Wyjscia nie ma :/ Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2995 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedomylam Alkowi szyjki, ale on ma tam tyle fałdek, że 10min to odgarnianie jednej od drugiej ale teraz przynajmniej wiem, ze musze neco mocniej reka zlapac.Kejt, nasze maluchy sa takie pulchniutkie ze to nic strasznego czegos niedopatrzyc. Ja sie skupialam zawsze na paszkach, bo malemu po wyjsciu ze szpitala robilo sie male odparzenie idlatego zawsze porzadnie myje + podsypuje maka bo chyba nadpotliwosc odziedziczyl po mamusi ![]() Cytat:
ja wczoraj probowalam zlapac wzdluz i wszerz i w zadna strone nie bylo wygodnie musze nieco mniej wody nalewaci chyba bede malego kapala codziennie o 19, akuratpo pielegnacji go nakarmie poloze, tak zeby mogl kimac mniej wiecej od 20. Zobaczymy jak wyjdzie ![]() co do spania - gdyby alek zaczal tyle spac, chyba zapomnialabym ze mam dziecko ale i tak zle nie mam, bo w nocy spi 2-3h a przy pierwszej drzemce nawet 4, moja siostra prz kp miala pobudki co godzine, poltora i tak przez dwa lata![]() Cytat:
ja tam bym sie na tzta nie patrzyla, chociaz moj i tak czasami dziwnie na mnie patrzy, jak mowie mu o tym jak bardzo mi sie piwka chce![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43243369]Sam Art też czasami robi zielonkawe kupy Obserwuj i jak się będzie powtarzało, to wtedy pomyśl o lekarzu może, choć ja nie mówiłam o tym lekarce, bo u nas jest jedna taka kupa, a potem już normalne.Zostawiłam dzisiaj dziecko z wystraszoną moją mamą - odnośnie tego jedzenia. Wyszłam i za pół godziny telefon, że Mały zjadł 150..... Może mu się mamusia znudziła?.... Mam nadzieję, że to oznacza powrót do dobrych nawyków. A pokupowałam mu dzisiaj znowu sporo rzeczy na starsze dziecko, większy przewijak, smoczek "3", jakieś tam drobiazgi... Teraz doję i idę spać. Surka 9 [/QUOTE]Perse, moze rzeczywiscie jest tak ze dzieciaczki totalnie chlona nasze nastrojei wyczuwaja obawy. Przynajmniej wiesz, ze jednak z Arturkiem wszystko ok Cytat:
![]() Ja jako ze nie jestem wlascicielem czarnego mydla i pewnie nie bede zrobie sobie peeling z soli chyba. ale to nie dzisiaj, bo nawet nie wiem czt prysznic wezme, skoro tzta nie maCytat:
dj sara![]() śliczna ta twoja córcia i zazdroszcze ogromnie, bo niesamowicie do ciebie podobna Cytat:
podnioslam alkowi budke, bo sie juz oczywiscie wiercil znudzony i cisza. moj syn uwielbia, ciemnobrazowe pasy we wnetrzu budki podziwia je tak, jakby to byla najlepsza rozrwyka na swiecie
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super, że Dominiś już w domku
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic to, daje sobie spokoj z tkim zarciem, to jeszcze nie moj czas widocznieco do lozeczka sam - ja co jakic czas podkladam poduszke to pod jedna strne lozeczka, to pod druga, bo mlody ulewa+ zauwazylismy ze lubil lezec bardziej na jednym boku i glowka zaczela mu sie odksztalcac materaca samego jeszcze nie obracalismy, bo z drugiej strony mamy kokos, ale chyba za niedlugo to zrobie, bo mam wrazenie, ze ta strona czyli pianka jest dla alka juz za miekka.A przescieradlo zmieniamy roznie, raz rzadko raz czesto. zalezy kidy alek na nie nasika abo nakupka Cytat:
I o ile na buzi zrobil sie z niego ladny bysior i szyi juz nie widac, o tyle nogi dalej ma szczuple po tatusiu, bo mama takich zgrabnych nie mano alik chyba wiedzial, ze mam zdycha i jak sie przebudzal pomiedzy karmieniami to tylko na guganie ![]() Cytat:
![]() wez mnie nie strasz, u mnie bedzie dzisiaj pierwsza noc bez tzta mam nadzieje, ze poloze sie o jakiejs ludzkiej porze![]() co do wody - ponoc rzeczywiscie jonizowana lepsza. ale sama nie wiem gdzie w moich okolicach taka jest, jak bedzie gdzies na drugim koncu wroclawia, to piernicze, pojde do tego basenu niedaleko mnie... karolajn byla z hania na basenie chyba ze zwykla woda, w sensie chlorowana. I jest ok ![]() surka, a ty piszesz o tym aquaparku? Ja myslalam ze tam maja jonizowana (kiedys czesto ta jezdzilam, zanim w moim rodzinnym miescie nie wybudowali basenu )
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-10-13 o 10:20 |
||||
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia, wyspalabym sie jakbym nie szła spać po 1
![]() Agrafka ![]() Tweed, współczuję bólu brzucha. Napij się koperku Dzień dobry! Z racji warszawskiego referendum P. Gronkiewicz.Waltz wyłączyła mi prad:banghead: wodę na mleko podgrzewalam na gazie. Dobrze, że nie mamy kuchenki na prąd... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona jes podoba do swojego taty ![]() wrzucę Wam kiedyś zdjęcie mojego tz i sary i wtedy juz nie będziecie mówiły, że ona wygląda jak ja ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
)fajnie macie a u nas burze dziś i pada i brzydka niedziela (
|
||
|
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też ostatnio brzydka kupa. Zawsze musztardowa a wczoraj musztardowo-zielona. Oczywiście już doła zalapałam na pól dnia
![]() Maja zaliczyła dziś swoją pierwsza w życiu burze i nic jej to nie obeszło ![]() Nie to co matka panikara ![]() Maja spała całkiem fajnie. Od 22 do 2. I od 2 do 7. I od 7 do 9 także ten tego....pospałam. Maja już wystrojona, czyściutka, z mamą pośpiewała, powariowała z tatą a teraz kima w łóżeczku. Tweed skąd twój TZ ma tyle energi i siły? Cały dzień szkoła a potem jeszcze trasa do Poznania i koncert. Podziwiam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.