Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 07:44   #2971
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Rodzinna niedziela.
Trzymajcie kciuki za chirurga!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:46   #2972
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Szyję myję jak odwracam małą na brzuszek. Wtedy plecki i szyjka. Inaczej się nie da. A piąstki otwiera jak tylko dotknę od strony małego paluszka, to od razu robi wachlarz z paluszków
u nas ten sam problem, że zawsze szyjka pełna farfoclów i w dłoniach brud, o paznokciach juz nie wspomnę, że pod nimi cała piaskownica!

ja jak jestem sama i sama kąpię małą to się boję ją obrócić na brzuszek, muszę popróbować i jakąs metodę znaleźć

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:46   #2973
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- many na to kawal czasu. Ale po co zrzucac jak za dwa lata moze wczesniej bedzie druga ciaza , bede znow wiekiryb i co znow mam chudnac?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:47   #2974
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Rodzinna niedziela.

trzymam!
powodzenia))

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Domi- many na to kawal czasu. Ale po co zrzucac jak za dwa lata moze wczesniej bedzie druga ciaza , bede znow wiekiryb i co znow mam chudnac?
haha, no tak
ja w sumie mam łatwiej, bo ja nigdy laska nie byałam, zawsze miałam trochę ciałka i raczej budową taką chłopczyce przypominam
także nawet teraz po ciąży nie ma większej różnicy hahah)

Stary 2013-10-13, 07:51   #2975
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

zostawiłam małą w łóżeczku, włączyłam jej karuzele, lezy już sama 45 minut. wchodzę patrze a ta nogami muzyczki zmienia!!
i sama się przekręca!!!(jak wychodziłam leżała wzdłuż łóżeczka, tak normalnie i nóżki przez szczebelki wystawia.
też tak macie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070142.jpg (37,2 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-10-13 o 07:52
Stary 2013-10-13, 07:54   #2976
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzinna niedziela.

Domi- ja myje malego od jego urodzenia sama.
Pierwsze mycia to byly na przewijaku kladlam gruby podklad dla starszych osob, ktore nie trzymaja moczu i mialam miseczke z mydlinkami z boku i tak mylam kolege.
Potem po 3tyg.jak kikut odpadl wanienka i tez sama.
Ja mam taka wanienke z takim siodlem, ze zatrzymuje dziecko na kroczu jego. Poprostu se tak lezy siedzac na gabce. Mam obie rece wolne, ale obracam na reke tez zeby umyc plecki i dupinke. Jakos spoko mi to idzie
Nie boj sie. Dasz rade

Czyli wychodzi na to ze zielona kupka moze byc od czasu do czasu.

Stary 2013-10-13, 07:56   #2977
czarownica1
Zakorzenienie

Dzien dobry
Antek spal 7 h do godz. 4. Nakarmilam Go i niedawno sie obudzil wiec mozna powiedziec ze sie wyspalam. Ale j
W jednym cycku poszedl zawor.

Ja dzis poza domem caly prawie dzien bo mam rodzinna impreze.
W nocy bede miala co czytac
Lece sie szykowac.
Paa
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 07:58   #2978
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wchodze raz jeszcze do małej, a ta już leży nogami do góry
obróciła sie o 180 stopni

Stary 2013-10-13, 08:04   #2979
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Kubusiu nie wiem czy Carters jest amerykanski, ale jest tu bardzo popularny. Ja mam duzo ciuszkow tez firmy
Tez zazwyczaj kupuje w u nas Tjmaxx

Tarri dzieki za linki

Ciekawe czy bym cos podobnego u nas znalazla? Hmmm

U mnie 30min po polnocy. Synus wstal po 23 i koniec spania. No ale zasna ok.20:30

Teraz lezy kolo mnie na lozku po kp i tiruriru, ale widze ze oczami przewraca to moze zasnie.

Sam ja dużo rzeczy zamawiam z www.iherb.com sprawdź tam

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
zostawiłam małą w łóżeczku, włączyłam jej karuzele, lezy już sama 45 minut. wchodzę patrze a ta nogami muzyczki zmienia!!
i sama się przekręca!!!(jak wychodziłam leżała wzdłuż łóżeczka, tak normalnie i nóżki przez szczebelki wystawia.
też tak macie??
Hehehe no dokładnie. Teraz mu zamontowałam pianinko do grania nogami. Polecam!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:17   #2980
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
wchodze raz jeszcze do małej, a ta już leży nogami do góry
obróciła sie o 180 stopni
Super

Moj mały jeszcze nie, choć jak byłam u ciotki i spał w kojcu to wlasnie sie przemieszczal. W swoim lozeczku nie chce. Moze dlatego, ze to mini crib i chyba nie ma miejsca za bardzo na takie harce. Sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Sam ja dużo rzeczy zamawiam z www.iherb.com sprawdź tam

.
Hehe tez tam kupuje
Ale ostatnio mnie wkurzyli. Wlasnie ok.ponad tydzień temu zamowilam paczkę i jeszcze nie wysłali. Ciagle pokazują , ze jest czas oczekiwania.
Napisałam do nich i zero odzewu, a na telefonie nie chce mi sie wisieć kilkanaście minut za nim połączą, a potem gadać i i tak mi nic nie powiedzą
Pierwszy raz jestem strasznie rozczarowana

Niemniej jednak poszkam tego

Stary 2013-10-13, 08:22   #2981
czarownica1
Zakorzenienie

jeszcze klikam... zaraz Surke przepchne na 8 ale za długo siedzieć nie mogę przy kompie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:27   #2982
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Super

Moj mały jeszcze nie, choć jak byłam u ciotki i spał w kojcu to wlasnie sie przemieszczal. W swoim lozeczku nie chce. Moze dlatego, ze to mini crib i chyba nie ma miejsca za bardzo na takie harce. Sama nie wiem.

Hehe tez tam kupuje
Ale ostatnio mnie wkurzyli. Wlasnie ok.ponad tydzień temu zamowilam paczkę i jeszcze nie wysłali. Ciagle pokazują , ze jest czas oczekiwania.
Napisałam do nich i zero odzewu, a na telefonie nie chce mi sie wisieć kilkanaście minut za nim połączą, a potem gadać i i tak mi nic nie powiedzą
Pierwszy raz jestem strasznie rozczarowana

Niemniej jednak poszkam tego
Mi raz paczkę wysłali na Jamajkę hehe ale dostałam szybko to co zamówiłam z gratisami i im wybaczyłam

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-13, 08:31   #2983
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
haha, no tak
ja w sumie mam łatwiej, bo ja nigdy laska nie byałam, zawsze miałam trochę ciałka i raczej budową taką chłopczyce przypominam
także nawet teraz po ciąży nie ma większej różnicy hahah)
Ja tez do szczuplaczkow nie należę. Przytylo mi sie w USA, poza tym ja jestem cycata i mi to dodaje takiego paczkowatego wyglądu.

Przed ciaza wchodzilam w 38 czasem 36, a teraz to chyba 42-44 przez ten flak W ogóle czy jak sie rodzi sn to tez taki flak jest?

Domi- boli Ci jeszcze rana czasem tzn.czujesz, ze brzuch na dole jest taki wciąż dziwny? Bo ja tak. Kiedy to zniknie?
No i mi sie mięśnie wciąż nie zeszły. Z chęcią bym pocwiczyla, a tak to dupa

Mały padł. Tz do 4am w pracy to ofc oznacza, ze nie zasne jak go nie ma w domu, a zdycham juz. Czyli niedziela bedzie na spiocha meczaca. Nienawidzę tego.

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Cytat:
Mi raz paczkę wysłali na Jamajkę hehe ale dostałam szybko to co zamówiłam z gratisami i im wybaczyłam

O masakra
Tez im wybacze, ale jak mi w końcu wyślą paczkę

Stary 2013-10-13, 08:40   #2984
taribari
Zadomowienie

Dziewczyny tż wlaśnie zauważył że mu się opryszczka zrobiła trzymajcie kciuki żeby mały się nie zaraził. Jak myślicie może mu witamine C podawać?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-13, 08:55   #2985
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tż wlaśnie zauważył że mu się opryszczka zrobiła trzymajcie kciuki żeby mały się nie zaraził. Jak myślicie może mu witamine C podawać?

Kurcze słabo :/
Nie mam pojęcia

Znalazłam te mydło i rękawice na Amazon.com na iherb nie ma. Chyba se zakupie.

Stary 2013-10-13, 09:02   #2986
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Domi- boli Ci jeszcze rana czasem tzn.czujesz, ze brzuch na dole jest taki wciąż dziwny? Bo ja tak. Kiedy to zniknie?
No i mi sie mięśnie wciąż nie zeszły. Z chęcią bym pocwiczyla, a tak to dupa
brzuch mnie nie boli, rana tez nie, ale jak dotykam czuje zgrubienie na lini ciecia. tak jak piszesz dziwny brzuch.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:

na pewno nie całować go i unikać kontaktu z ustami

Stary 2013-10-13, 09:08   #2987
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze słabo :/
Nie mam pojęcia

Znalazłam te mydło i rękawice na Amazon.com na iherb nie ma. Chyba se zakupie.
Super! To jest bardzo wydajne więc na pewno na długo wystarczy.

Zabroniłam się tż zbliżać do małego. Umyłam ptysiowi ręce płynem antybakteryjnym. Zaraz jedziemy do apteki po heviran. Miałam w ciąży zimno kilka razy może się troche oswoił z wirusem

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-13, 09:13   #2988
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzinna niedziela.

Cytat:
u nas ten sam problem, że zawsze szyjka pełna farfoclów i w dłoniach brud, o paznokciach juz nie wspomnę, że pod nimi cała piaskownica!

ja jak jestem sama i sama kąpię małą to się boję ją obrócić na brzuszek, muszę popróbować i jakąs metodę znaleźć
U nas też pełno brudów w szyjce, zaschnięte mleczko za uszami i ziemia pod paznokciami

Cytat:
też tak macie??
Wow, jaka już Sarcia zdolna Moja się nie obraca, za to przesuwa się, żeby być bliżej szczebelek. Kładę ją na środku, a jak przychodzę to już przy szczebelkach rozrabia

Cytat:

Niech unika kontaktu z małym. Na opryszczkę witamina B tylko teraz nie pamiętam czy B6 czy B12.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:42   #2989
tweedledee
Zakorzenienie

hejo, witam sie po najgorszej nocy ever
mały oczywiscie spal super jak zwykle, za to mnie nie wiem co zlapalo. Dostalam takiego bolu brzucha, że aż sie zwijalam, do tego doszedl jakis dziwny stan podgoraczkowy, nie bylam w stanie do malego wstac, tz mu smoka wsadzal
Jeszcze sie wczoraj okazalo, ze tz dzisiaj po szkole jedzie na koncert do poznania juz w nocy myslalam, zeby z samego rana po mame dzwonic, bo nie dam rady sie malym opiekoac, takie zwolki zaliczylam.
Teraz jakos zyje, ale brzuch dalej nawala, ze wyprstowac sie nie moge. wtf?? Zjadlam dwa dni temu nieco ostrzejszy obiad, to mozliwe zeby po poltora mc moj orgtanizm przyzwyczail sie do delikatniejszego jedzenie do tego stopnia? Normalnie masakra, juz mi sie nic nie chce
Stary 2013-10-13, 09:50   #2990
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny postanowiłam wziąć pod uwagę to co wyczytałam w książce "pierwszy rok życia dziecka" i próbowałam odczytać potrzeby Mai i je zaspokajać. W efekcie miałam dziś świetny dzień. Córeczka spokojna i wesoła. Zasypiała na drzemki z uśmiechem na twarzy, zero łez ( no moźe oprócz tego gdy ociagałam się z mleczkiem).

Chodzi o to że dzieci mają 6 stanów świadomości:
1. Głęboki spokojny sen (łatwo go rozpoznać)
2. Płytki lub aktywny sen (Maja np. sie kręci, macha rączkami, cmoka)
3. Senność (trze oczka, oczka są coraz mniejsze, ziewa)
4. Ożywienie i gotowość do fizycznej aktywności (Maja macha rękoma, robi rowerek nóżkami, guga. I tutaj ćwiczę z nią trzymanie główki, przewroty, rowerek, pierdzioszki, gilgotki itp
5. Kapryszenie i płacz
6. Spokojne czuwanie (Maja tak ma gdy się budzi, czesto wchodzę do sypialni gdy ona ma drzemke i ze zdziwieniem patrzę że leży spokojnie i patrzy na sufit, ramki i to co ma w okół. Nie przeszkadzam jej w tym. Chcę żeby umiała być sama ze sobą, ale podczas tego stanu nie po drzemce czytam jej też bajki).

Kiedy widze że przechodzi z jednego stanu w drugi dostosowuje się do niej.
Wiem że po jednym dniu nie można nic powiedzieć na 100% ale nigdy z taka łatwością i uśmiechem na ustach moje dziecko nie szło spać (co prawda tuliłam ją na rękach i kolysałam ale przez chwile i bez szamotania jak zazwyczaj)
I nawet leżenie na brzuszku sprawiało jej przyjemność

Cytat:
D
Ja też zaraz idę spać. Majulka już dawno kima, nie zdążyła wypić mleczka na kolacje. Kurcze coraz mniej mi dobowo wypija. Dzisiaj wyszło tylko 510 ml to nie chodzi o to że nie ma apetytu bo ładnie je. Tylko przesypia pory jedzenia i się tak przesuną że cześć z nich wypada
Może, jak rzadziej je to spróbuj jej podawać większe porcje

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Dziewczyny,które były już z maluchami na basenie-chciałam spytać o jakieś rady odnośnie przygotowania się na basen i samego pobytu tam z dzieckiem? Jako że Gabrysia skończyła już 3ci mies-jak tylko całkowicie przejdzie jej katar planujemy iść z nią na basen ja i moja mama. U nas w mieście jest asen,ale nie ma tam zajęć dla rodziców z niemowlakami-uważacie że można iść ot tak z dzieckiem,bez tych zajęć jak ich nie ma?
Sprawdź sobie czy basen ma jonizowaną wodę, bo do chlorowanej jest jeszcze mała za mała. Tak przynajmniej mi się wydaje. Gdyby w moim mieście basen miał jonizowaną wodę to już z Lilką byśmy się pluskały, a tak nie chce mi się jechać z nią gdzieś dalej

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
mały oczywiscie spal super jak zwykle, za to mnie nie wiem co zlapalo. Dostalam takiego bolu brzucha, że aż sie zwijalam, do tego doszedl jakis dziwny stan podgoraczkowy, nie bylam w stanie do malego wstac, tz mu smoka wsadzal
Jeszcze sie wczoraj okazalo, ze tz dzisiaj po szkole jedzie na koncert do poznania juz w nocy myslalam, zeby z samego rana po mame dzwonic, bo nie dam rady sie malym opiekoac, takie zwolki zaliczylam.
Teraz jakos zyje, ale brzuch dalej nawala, ze wyprstowac sie nie moge. wtf?? Zjadlam dwa dni temu nieco ostrzejszy obiad, to mozliwe zeby po poltora mc moj orgtanizm przyzwyczail sie do delikatniejszego jedzenie do tego stopnia? Normalnie masakra, juz mi sie nic nie chce

Może faktycznie organizm może się tak zachować po takiej przerwie, ale czy to na pewno to W każdym razie zdrówka życzę.
Stary 2013-10-13, 09:50   #2991
tweedledee
Zakorzenienie

wystawilam mlodego na balkon, to moze bede miala chwile dla siebie i was nadrobie. pranie wstawione, wiecej mi sie dzisiaj robic nie chce
Stary 2013-10-13, 09:58   #2992
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde nieciekawie
Dzwon po mame bo jeszcze gdzies zemdlejesz i tylko bieda bedzie.
Wracaj szybko do zdrowia

Ja nie wiem jak to jest z tym ostrym. Moj Tz zre na potege. Sos tobaco u niego to podstawa.
Ja zjem wiecej i mam najprosciej mowiac ogien z doopy.
Moze byc, ze zoladek zrobil sie wrazliwszy. Ja teraz to praktycznie ciagle mam jakies rewolucje. Nie zapomnij, ze po cc tez flaczki sie naruszyly i tez musza dojsc do siebie.

Dziewczyny, obracacie materacyk w lozeczku? Bo ja tak zeby sie taki wedol nie zrobil.
Ja mam z gabki i tak dumam czy procz przewracania go glowa do nog , nogi do glowy nie odwracac do gory nogami bo on taki, ze bez roznicy na obu str mozna spac.
Zmienilam dzis malemu przescieradelko. Jak Wy czesto zmieniacie?
W ogole to mam kolderke do lozeczka , ale chyba jej nie uzyje predko bo maly spi w spiworku jak kocyk i mu tak dobrze.

Stary 2013-10-13, 10:00   #2993
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Może, jak rzadziej je to spróbuj jej podawać większe porcje
Tak zrobię. Musze pilnować żeby moja kluseczka dalej była kluseczką

Twwed ale miałaś noc, współczuje. Dobrze że Alik spał ładnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:03   #2994
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
wystawilam mlodego na balkon, to moze bede miala chwile dla siebie i was nadrobie. pranie wstawione, wiecej mi sie dzisiaj robic nie chce
Ty babo nic nie rob. Odpoczywaj bo naprawde se biedy napytasz jeszcze

Kuzwa nie moge spac jak Tz nie ma, a muli mnie jak psa

Surka- u mnie woda bardzo cholowana w kranie i ja kapie malego w takiej. Wyjscia nie ma :/

Stary 2013-10-13, 10:08   #2995
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Młody wykąpany śpi. W ogóle jest mi strasznie głupio i czuję się jak wyrodna. Wycieram Filipa, podniósł rękę do góry a tam w fałdkach mnóstwo złuszczonej skóry... myję go codziennie, a tu taka heca. Faktycznie czasami jak zaciśnie paszki, to nie ma mowy,żebym tam umyła... na szczęście nie ma odparzeń, ale posmarowałam bepanthenem. Ech, biedactwo moje...
A wysypka cały czas na tym brzuszku ;(
ja też ostatnio nawalilam
niedomylam Alkowi szyjki, ale on ma tam tyle fałdek, że 10min to odgarnianie jednej od drugiej ale teraz przynajmniej wiem, ze musze neco mocniej reka zlapac.
Kejt, nasze maluchy sa takie pulchniutkie ze to nic strasznego czegos niedopatrzyc. Ja sie skupialam zawsze na paszkach, bo malemu po wyjsciu ze szpitala robilo sie male odparzenie idlatego zawsze porzadnie myje + podsypuje maka bo chyba nadpotliwosc odziedziczyl po mamusi
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
za samodzielne umycie Alika.. Ja dzisiaj też sama myłam, ale stwierdziłam, że mi niewygodnie samej.. wanienkę przenieść z łazienki, to mordęga poza tym ogólnie sprawniej jak się ma dodatkową parę rąk.. No i kręgosłup od trzymania Małego boli.. u nas mąż go myje, a ja oporządzam, choć i przy tym mąż pomaga

Tweed ja też ciągle zazdroszczę dziewczynom, że ich maluszki potrafią tyyyyle godzin przespać.. Od kiedy Mały się urodził, że przespałam dłużej niż 3,5godz., a i to naprawdę rzadko się zdarza, nawet po kąpieli już mi tyle przespać nie chce.
no dokladnie p[rzyniesienie wanienki, to porazka ja wczoraj probowalam zlapac wzdluz i wszerz i w zadna strone nie bylo wygodnie musze nieco mniej wody nalewac
i chyba bede malego kapala codziennie o 19, akuratpo pielegnacji go nakarmie poloze, tak zeby mogl kimac mniej wiecej od 20. Zobaczymy jak wyjdzie

co do spania - gdyby alek zaczal tyle spac, chyba zapomnialabym ze mam dziecko ale i tak zle nie mam, bo w nocy spi 2-3h a przy pierwszej drzemce nawet 4, moja siostra prz kp miala pobudki co godzine, poltora i tak przez dwa lata
Cytat:
hahaha czyli przełamałam milczenie jestem pierwsza odważna, teraz posypią się wyznania

Ja właśnie piję lampkę wina. Jako, ze mój mąż jest niepijący, to czuję się jak żul, ale zapytałam się chociaż czy mogę :P Wino otworzyłam kilka dni temu jak była znajoma, szkoda, żeby wywietrzało
kejt, korzystaj, skoro mozesz ja tam bym sie na tzta nie patrzyla, chociaz moj i tak czasami dziwnie na mnie patrzy, jak mowie mu o tym jak bardzo mi sie piwka chce
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A mi dzisiaj Mały dał popalić wieczorem. Koleżanka na spacerze poradziła, żebym Małego przetrzymała choć z pół godzinki dłużej do kąpieli i może pospi mi dłużej... no i miałam masakrę.. Mały płakał, nie chciał zjeść..wyrywał się przy cycku, wykąpałam go, ale ja tylko z wody wyciągnęłam znowu ryk.. i znowu nie chciał zjeść.. próbowałam go uspokoić w sypialni przy przygaszonym świetle..nosiłam kwilił, kładłam płacz..nie jakiś wrzask, ale taki płacz zmęczonego już dziecka.. gdy zaczął się uspokajać dałam mu smoczka, pociumkał kilka minut, wypluł i dopiero zassał cyca i na spokojnie zjadł.. ponosiłam i włożyłam do łóżeczka, padł..
Dziwne to jego zachowanie..to samo było w galerii i u znajomych.. wtedy myślałam, że to przez stres.. a teraz wychodzi, że to głównie przez zmęczenie. Nie wiedziałam, że półgodzinne odstępstwo od rutyny może go doprowadzić do takiego stanu
przynajmniej po tym przykladzie widac, jak wazne sa te rytualy naprawde tym bardziej musze sie zmobilizowac i ogarnac jakis rozklad dnia, moze jeszcze sie okaze, ze alik nie ma ani skoku ani kolki, tylko wkurza go to co mu serwuje, czyli totalny rozgardiasz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43243369]Sam Art też czasami robi zielonkawe kupy Obserwuj i jak się będzie powtarzało, to wtedy pomyśl o lekarzu może, choć ja nie mówiłam o tym lekarce, bo u nas jest jedna taka kupa, a potem już normalne.

Zostawiłam dzisiaj dziecko z wystraszoną moją mamą - odnośnie tego jedzenia. Wyszłam i za pół godziny telefon, że Mały zjadł 150.....

Może mu się mamusia znudziła?....

Mam nadzieję, że to oznacza powrót do dobrych nawyków.

A pokupowałam mu dzisiaj znowu sporo rzeczy na starsze dziecko, większy przewijak, smoczek "3", jakieś tam drobiazgi...

Teraz doję i idę spać.

Surka 9 [/QUOTE]
Perse, moze rzeczywiscie jest tak ze dzieciaczki totalnie chlona nasze nastrojei wyczuwaja obawy. Przynajmniej wiesz, ze jednak z Arturkiem wszystko ok
Cytat:
Elo elo przy pierwszym karmieniu.

Misiaczka w szpitalu mówili że dziecko powinno zjadać na dobę 150 ml na każdy kg wagi.

Zielone kupki są od żelaza. My standardowo mamy szpinak w pieluszce

Zaraz poszukam tego mydła mydła o którym pisałam.

Mydło:

http://www.mydlarnia.info/savon-noir...28-id-297.aspx

Rękawica:

http://www.mydlarnia.info/rekawica-d...49-id-508.aspx

Kubusiu ja mam wiele ciuszków cartersa i są świetne. U nas można je dostać w Tk Maxx.

mój tez wali róże - jasnobrązowe, musztardowe i zielonkawe. Jakoś do tej pory zbytnio tego nie analizowalam, bo nie widzialam jakichs strasznych zmian w zachowaniu

Ja jako ze nie jestem wlascicielem czarnego mydla i pewnie nie bede zrobie sobie peeling z soli chyba. ale to nie dzisiaj, bo nawet nie wiem czt prysznic wezme, skoro tzta nie ma
Cytat:
też tak macie??
hahahahah, jaka akrobatka dj sara
śliczna ta twoja córcia i zazdroszcze ogromnie, bo niesamowicie do ciebie podobna
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jeszcze klikam... zaraz Surke przepchne na 8 ale za długo siedzieć nie mogę przy kompie
kurcze, ja dopiero teraz zobaczylam, co tu sie dzieje. nic to trzeba klikac na surke! Moze uda sie przywrocic pozycje

podnioslam alkowi budke, bo sie juz oczywiscie wiercil znudzony i cisza. moj syn uwielbia, ciemnobrazowe pasy we wnetrzu budki podziwia je tak, jakby to byla najlepsza rozrwyka na swiecie
Stary 2013-10-13, 10:11   #2996
surka
Zakorzenienie

Super, że Dominiś już w domku

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

Dziewczyny, obracacie materacyk w lozeczku? Bo ja tak zeby sie taki wedol nie zrobil.
Ja mam z gabki i tak dumam czy procz przewracania go glowa do nog , nogi do glowy nie odwracac do gory nogami bo on taki, ze bez roznicy na obu str mozna spac.
W ogole to mam kolderke do lozeczka , ale chyba jej nie uzyje predko bo maly spi w spiworku jak kocyk i mu tak dobrze.
Ja nie obracam materaca, lae małą różnie kładę, raz w jedną raz w drugą. A prześcierdło zmieniam co 2 tygodnie, w sumie nie wiem czy powinnam częściej

Cytat:
Surka- u mnie woda bardzo cholowana w kranie i ja kapie malego w takiej. Wyjscia nie ma :/
Nie masz wybory, mały się uodporni
Stary 2013-10-13, 10:18   #2997
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Może faktycznie organizm może się tak zachować po takiej przerwie, ale czy to na pewno to W każdym razie zdrówka życzę.
sama nie wiem, chyba dziubne alkowego espumisanu, nie lubie brac lekarstw, ale to jakas masakra jest
Cytat:
Kurde nieciekawie
Dzwon po mame bo jeszcze gdzies zemdlejesz i tylko bieda bedzie.
Wracaj szybko do zdrowia

Ja nie wiem jak to jest z tym ostrym. Moj Tz zre na potege. Sos tobaco u niego to podstawa.
Ja zjem wiecej i mam najprosciej mowiac ogien z doopy.
Moze byc, ze zoladek zrobil sie wrazliwszy. Ja teraz to praktycznie ciagle mam jakies rewolucje. Nie zapomnij, ze po cc tez flaczki sie naruszyly i tez musza dojsc do siebie.

Wiesz co, ja tez zawsze wcinalam mnostwo bardzo ostrych rzeczy, ale to przed porodem, pozniej to wiadomo, ze wszystko mdle i delikatne. Kurcze moze tak byc, ze to jeszcze po porodzie naruszone wnetrznosci, b pamietam co sie dzialo, jak mi sie wszystko na miejsce ukladalo po cc. Wzdecia stulecia i taki bol, ze myslalam ze rane rozerwie nic to, daje sobie spokoj z tkim zarciem, to jeszcze nie moj czas widocznie

co do lozeczka sam - ja co jakic czas podkladam poduszke to pod jedna strne lozeczka, to pod druga, bo mlody ulewa+ zauwazylismy ze lubil lezec bardziej na jednym boku i glowka zaczela mu sie odksztalcac materaca samego jeszcze nie obracalismy, bo z drugiej strony mamy kokos, ale chyba za niedlugo to zrobie, bo mam wrazenie, ze ta strona czyli pianka jest dla alka juz za miekka.
A przescieradlo zmieniamy roznie, raz rzadko raz czesto. zalezy kidy alek na nie nasika abo nakupka
Cytat:
Tak zrobię. Musze pilnować żeby moja kluseczka dalej była kluseczką

Twwed ale miałaś noc, współczuje. Dobrze że Alik spał ładnie
ja tez walcze o kazda faldke alkowa I o ile na buzi zrobil sie z niego ladny bysior i szyi juz nie widac, o tyle nogi dalej ma szczuple po tatusiu, bo mama takich zgrabnych nie ma

no alik chyba wiedzial, ze mam zdycha i jak sie przebudzal pomiedzy karmieniami to tylko na guganie

Cytat:
Ty babo nic nie rob. Odpoczywaj bo naprawde se biedy napytasz jeszcze

Kuzwa nie moge spac jak Tz nie ma, a muli mnie jak psa

no dzisiaj mam amitny plan uskuteczniac totalne lenistwo, tzn na ile alik pozwoli

wez mnie nie strasz, u mnie bedzie dzisiaj pierwsza noc bez tzta mam nadzieje, ze poloze sie o jakiejs ludzkiej porze

co do wody - ponoc rzeczywiscie jonizowana lepsza. ale sama nie wiem gdzie w moich okolicach taka jest, jak bedzie gdzies na drugim koncu wroclawia, to piernicze, pojde do tego basenu niedaleko mnie...
karolajn byla z hania na basenie chyba ze zwykla woda, w sensie chlorowana. I jest ok
surka, a ty piszesz o tym aquaparku? Ja myslalam ze tam maja jonizowana (kiedys czesto ta jezdzilam, zanim w moim rodzinnym miescie nie wybudowali basenu)

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-10-13 o 10:20
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:21   #2998
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Domcia, wyspalabym sie jakbym nie szła spać po 1

Agrafka

Tweed, współczuję bólu brzucha. Napij się koperku

Dzień dobry!
Z racji warszawskiego referendum P. Gronkiewicz.Waltz wyłączyła mi prad:banghead: wodę na mleko podgrzewalam na gazie. Dobrze, że nie mamy kuchenki na prąd...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:22   #2999
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
hahahahah, jaka akrobatka dj sara
śliczna ta twoja córcia i zazdroszcze ogromnie, bo niesamowicie do ciebie podobna

ona jes podoba do swojego taty
wrzucę Wam kiedyś zdjęcie mojego tz i sary i wtedy juz nie będziecie mówiły, że ona wygląda jak ja

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Domcia, wyspalabym sie jakbym nie szła spać po 1

Agrafka

Tweed, współczuję bólu brzucha. Napij się koperku

Dzień dobry!
Z racji warszawskiego referendum P. Gronkiewicz.Waltz wyłączyła mi prad:banghead: wodę na mleko podgrzewalam na gazie. Dobrze, że nie mamy kuchenki na prąd...

z tym prądem to własnie słyszałam w tvn24)
fajnie macie

a u nas burze dziś i pada i brzydka niedziela(

Stary 2013-10-13, 10:23   #3000
misiaczka555
Wtajemniczenie

U nas też ostatnio brzydka kupa. Zawsze musztardowa a wczoraj musztardowo-zielona. Oczywiście już doła zalapałam na pól dnia

nie przywitałam się nawet dzisiaj tylko jak dzikus wlazlam i pisze
Maja zaliczyła dziś swoją pierwsza w życiu burze i nic jej to nie obeszło
Nie to co matka panikara
Maja spała całkiem fajnie. Od 22 do 2. I od 2 do 7. I od 7 do 9 także ten tego....pospałam.
Maja już wystrojona, czyściutka, z mamą pośpiewała, powariowała z tatą a teraz kima w łóżeczku.

Tweed skąd twój TZ ma tyle energi i siły? Cały dzień szkoła a potem jeszcze trasa do Poznania i koncert. Podziwiam

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości