|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
matko jaka pogoda.. ale pocieszające jest to, że nie tylko u mniedzisiaj zrobię zdjęcie moim włosom, aby zobaczyć czy po masce są jakieś lepsze choć po 1 masce nie oczekuje cudów, ale po prostu muszę zaspokoić swoją ciekawość
|
|
#602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie słoneczko, cieplutko... ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Ta, tylko że mój tatusiek to całe życie jest chyba lewonożny ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() Już miałam tyle problemów z ludzką 'życzliwością', że mnie byle jeżdżenie po mnie ani odrobinkę nie rusza Jakbyście chciały kiedyś obejrzeć najpozytywniejszą osobę na świecie - zapraszam do Bieździedzy
|
||
|
|
|
#603 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Teraz mnie ładnie pochwalił że ma bardzo dobrą córcię.
|
||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Wiama serdecznie, przepraszam, że tak się wam wtrącam w wątek, ale tak sobie pomyślałam, że może mi pomożecie.
Po latach tlenienia włosów w końcu zdecydowałam się wrócić do swojego naturalnego koloru. W marcu z koloru blond przeszłam na "nieco" ciemniejszy. Od tamtego momentu farbowałam włosy jeszcze dwa razy (kolor się spłukiwał i miałam zielonkawe refleksy). Ostatni raz farbowałam 1 sierpnia. A tydzień temu obcięłam je do ramion (jakieś 15 cm... ) Postanowiłam nie farbować, nie suszyć i nie prostować i mocno je zregenerować. Zależy mi również na przyspieszeniu wzrostu włosów. Tylko nie wiem kompletnie, jakim kosmetykom zaufać i jakie kupić, żeby faktycznie zadziałały. Ciężko mi bez prostownicy i w tych krótkich włoskach, bo czuję się niesamowicie nieatrakcyjna i zaczynam żałować, że je obcięłam (mimo tego, że przypominały już bardziej sierść) Błagam, pomóżcie mi, doradźcie coś, jak przeżyć bez prostownicy, czym je zregenerować i jak przyspieszyć ich wzrost. Nie ukrywam, że zależy mi na pięknych, długich włosach opadających na białą suknię...
|
#605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może zacznij od olejku rycynowego (dla mnie najlepszy jest wymieszany z wodą, bo sam w sobie jest strasznie gęsty) przy okazji przyciemni Ci trochę włosy. Możesz też użyć jakiejś wcierki np. jantar. Polecam Ci także dbanie od wewnątrz. Picie jakichś drożdży, skrzypu albo siemienia lnianego ![]() Z prostownicą mam podobny problem. Odkąd przestałam prostować, włosy zaczęły mi falować. Fajnie by było gdyby to były regularne fale, ale niestety tylko spod spodu ładnie się kręcą, ale na górze są okropne. ni to skręt, ni to proste. Myślę poważnie nad podkręceniem tych fal. |
|
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
MajsterkaANB zgadzam się z SamaraMorganx, poleciłabym też zapoznanie się z tym http://beautyhairandfashion.blogspot...nicy-moje.html postem na blogu beautyhairandfashion
![]() Wiadomo, oleje, odżywki, maski (skoro zniszczone włosy, to raczej nawilżanie), zabezpieczanie końcówek!!!! (np jedwab GP)
|
#607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...er.html&next=1 Coś na porost https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html Coś na regeneracje https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iltrem-uv.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html |
|
|
|
|
#608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i wytrwałość też będzie konieczna. Głowa do góry widzę, że ślub masz za 2 lata więc na pewno włosy urosną |
|
|
|
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
dobra, to ja też napiszę moją dzisiejszą pielęgnację
![]() Nie nakładałam żadnego olejku przed myciem, bo chciałam od razu po powrocie od Tżta umyć włosów. Nie chciało mi się czekać. - mycie metodą OMO (myję od ponad pół roku, chyba nigdy nie wrócę do normalnego mycia włosów) - odżywka Isana niebieska niewielka ilość, tylko na długość - mycie szamponem TBS rainforest z którym polubiłam się na nowo. Kiedyś kompletnie mi nie pomagał, plątał włosy. Nie wiem co się teraz zmieniło - może to twardość wody? Nie wiem, ale zauważyłam, że po powrocie do domu, gdzie woda jest czysta i miękka, włosy są dużo bardziej posłuszne, a niektóre kosmetyki dają lepszy efekt, niż wtedy, gdy myłam włosy w twardej wodzie. Nakładam niewielką ilość na dłoń, trochę mieszam z wodą i myję jedynie skórę głowy. Wiem, że podczas płukania szampon będzie miał kontakt z całą długością włosów, ale nie będę ich tarmosić przy myciu. - spłukuję. - na skórę głowy nakładam eliksir ziołowy GP. Nie widzę po nim spektakularnych efektów, ale nie obciąża włosów jak to robi jantar - na długość- odżywka z olejkiem arganowym (niestety nie pamiętam marki, bo zerwałam etykietkę) - na końcówki- serum joanna voila
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo za tak liczny odzew
Ślub właśnie niby za dwa lata, a w rzeczywistości za rok i 4 miesiące :P dlatego ten czas mnie trochę goni. Włosy mi się też tak kręcą tylko trochę od wewnątrz, grzywa robi z siebie takie "S" i jak jej nie zepnę to wyglądam okropnie. Z tego co wymieniłyście, to używałam do tej pory regularnie jedwabiu na końcówki, ale tak to standardowo: szampon (różne kupowałam), raz na jakiś czas odżywka i właściwie tyle.
Edytowane przez MajsterkaANB Czas edycji: 2013-10-12 o 18:13 |
|
|
|
#611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
KLIK KLIK
|
|
#612 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i cierpliwosci. nie poddawaj sie, mnie zawsze motywują wpisy na blogach gdzie dziewczyny pokazują jak bylo gdy zaczynały a jakie wlosy maja teraz![]() kukimi- piękne włosy
Edytowane przez CarmenSandiego Czas edycji: 2013-10-12 o 18:16 |
||
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
|
#614 | |||
|
Raczkowanie
|
Czasami wierzę w zabobony
Dobre pocieszenie dla tych co za dużo obcięły![]() Cytat:
Cytat:
Ale kiedyś tego nienawidziłamCytat:
![]() Nie mam pomysłu co zrobic dzisiaj z włosami...Chyba nie zrobię nic ![]() Moja paczka z zsk jest w Krakowie Dzisiaj zadzwoniła do mnie dziewczyna, która ją dostała Jednak istnieją jeszcze mega uczciwi ludzie. Ciekawe co sklep na to powie....Przygarnęłam dzisiaj kota, dałam mu na imię Rademenes, ciekawe czy z nami (tzn z moimi rodzicami) zostanie na dłużej. jest cały czarny, ma tylko biała plamkę pod szyją. |
|||
|
|
|
#615 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- zapłaciłam (w sumie moja Babcia ) niecałe 8 złotych. Pojemność prawie pół litra
|
|
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy, jakiego Waxa używała. Ja stosuję tego do jasnych włosów i jestem strasznie z niego zadowolona, ale inni twierdzą, że u nich szału nie robi. Opinie są podzielone. W sumie jak ze wszystkim - u jednej osoby, działa, a u drugiej robi masakrę.
|
#617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A stosowałam to co zwykle (oleje,maski,odżywki itp.) ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Byłam wczoraj w pracy, dziewczynom się mój mahoń podobał, ale stwierdziły, że całkowicie mi się nie wymyje. Mam nadzieję, że się wymyje bo już obecnie mam włosy czerwono-blond i wyglądam jak czarownica na Halloween. Nigdy więcej eksperymentów
|
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Plany na dziś: Mycie Joanną z czarną porzeczką KWC Na długość olej Arganowy (na mokro na ok.1h) Mycie szamponem GP łopian Maska Scandic Line bananowa + 2 krople gliceryny (na ok.30min) Na końcówki jedwab GP
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Włosowy plan na dziś: kompletnie nic :-D
Pozostały plan na dziś: - poprowadzić śpiew w kościele i nie dać się wyprowadzić z cierpliwości - łacina, angielski, historia, matematyka i chemia - do ogarnięcia w 100%
|
|
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czym zabezpieczacie końcówki? Błagam powiedzcie,bo nie wiem co kupić :c
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Jedwab Green Pharmarcy mi baardzo służy (dostępny w rossmanach), wcześniej miałam CHI i też mi służył, teraz w biedronce jest jedwab Marion
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Strasznie ciężko mi się wbić w dyskusję ![]() U mnie wczoraj: oliwa z oliwek na mokro na jakieś 3h maska Elseve Total Repair 5 mycie: Facelle odżywka: Garnier AiK na końcówki jedwab Provit Chyba wreszcie udało mi się opanować moje mega przesuszone pasmo z boku głowy Myślę, że to szampon Alterry mu tak szkodził. @barylka, czy tego Scandica dostanę w Hebe, albo innej sieciowej drogerii? |
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
hej
mój plan na dziś to mycie włosów metodą OMO (pierwszy raz) Cytat:
CrystalNatasha ja też polecam Ci jedwab green pharmacy dziewczyny ile razy w tygodniu nakładacie maski i olej?
bez prostownicy od 21.08.2013r. Edytowane przez paulina1347 Czas edycji: 2013-10-13 o 11:38 |
|
|
|
|
#625 | ||
|
Zadomowienie
|
Aaale dawno się tu nie udzielałam
Co nie oznacza wcale, że Was olałam, czytam grzecznie wszyystkie posty codziennie ![]() Nie wiem co dzisiaj zrobić z włosami, taki dziwny przesusz mam, bałam się że może przeproteinowanie, ale maski/odżywki proteinowe daję tak raz na tydzień około. Może nawet to dla nich za dużo i protestują, nie wiem. Myślałam żeby dzisiaj zafundować sobie Glorię na pół godziny a potem jako odżywkę b/s dać Garniera AiK. Tutaj się waham bo nie wiem czy w skłądzie ma coś co POWINNO się spłukać, skoro jest to odżywka do spłukiwania. Nie znam się na składach aż tak.Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że wiele osób poleca olejek Babydream fur mama a sam Babydream dla dzieci?
Niechcąco kupiłam ten drugi, był w promocji i nie myśląc długo wziełam ;D Używa ktoś olejku Babydream dla dzieci a nie dla mam?Chodzi mi o olejowanie
|
|
|
|
#627 |
|
Konto usunięte
|
Ja na końcówki nam serum z Biovaxu, ale planuje zakupić jak mi się skończy mleczko kokosowe.
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza zapachem
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

ale pocieszające jest to, że nie tylko u mnie
choć po 1 masce nie oczekuje cudów, ale po prostu muszę zaspokoić swoją ciekawość 

Rób po prostu swoje i nie przejmuj się docinkami.
A wszedł naprawdę fajny kolor... 

) Postanowiłam nie farbować, nie suszyć i nie prostować i mocno je zregenerować. Zależy mi również na przyspieszeniu wzrostu włosów. Tylko nie wiem kompletnie, jakim kosmetykom zaufać i jakie kupić, żeby faktycznie zadziałały. Ciężko mi bez prostownicy i w tych krótkich włoskach, bo czuję się niesamowicie nieatrakcyjna i zaczynam żałować, że je obcięłam (mimo tego, że przypominały już bardziej sierść)