Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 10:24   #3001
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Domcia, wyspalabym sie jakbym nie szła spać po 1
Tweed, współczuję bólu brzucha. Napij się koperku
nie za dobrze ci?
nie mam ale rumianek jest na stanie, to walne sobie flaszke
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

ona jes podoba do swojego taty
wrzucę Wam kiedyś zdjęcie mojego tz i sary i wtedy juz nie będziecie mówiły, że ona wygląda jak ja
serio?? jak patrze na jej buzie mam wrazenie, ze to twoja kopia;d moze jestescie tak do siebie podobniz tztem
Stary 2013-10-13, 10:24   #3002
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

wiecie co dziewczyny
am takiego kzyna, mieszka w kanadzie, taki kasiasty.
był u nas wczoraj w odwiedziny i dał mojej Sarze karte do motherCare na 200 funtow!!!
kupilam wczoraj jej ten bujaczek z fisher price, mała jest w niebo wzięta i ja tez!!
normalnie super sprawa, ale drogi, ale co tam, wujek sponsorował!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:25   #3003
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43243369]Sam Art też czasami robi zielonkawe kupy Obserwuj i jak się będzie powtarzało, to wtedy pomyśl o lekarzu może, choć ja nie mówiłam o tym lekarce, bo u nas jest jedna taka kupa, a potem już normalne.

Zostawiłam dzisiaj dziecko z wystraszoną moją mamą - odnośnie tego jedzenia. Wyszłam i za pół godziny telefon, że Mały zjadł 150.....

Może mu się mamusia znudziła?....

Mam nadzieję, że to oznacza powrót do dobrych nawyków.

A pokupowałam mu dzisiaj znowu sporo rzeczy na starsze dziecko, większy przewijak, smoczek "3", jakieś tam drobiazgi...

Teraz doję i idę spać.

Surka 9 [/QUOTE]
Większy przewijak?
A jaki? też na łóżeczko?
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Rodzinna niedziela.
Trzymajcie kciuki za chirurga!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
zostawiłam małą w łóżeczku, włączyłam jej karuzele, lezy już sama 45 minut. wchodzę patrze a ta nogami muzyczki zmienia!!
i sama się przekręca!!!(jak wychodziłam leżała wzdłuż łóżeczka, tak normalnie i nóżki przez szczebelki wystawia.
też tak macie??
łał!
Mój tak nie umie
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Dziewczyny tż wlaśnie zauważył że mu się opryszczka zrobiła trzymajcie kciuki żeby mały się nie zaraził. Jak myślicie może mu witamine C podawać?

O kurde
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
hejo, witam sie po najgorszej nocy ever
mały oczywiscie spal super jak zwykle, za to mnie nie wiem co zlapalo. Dostalam takiego bolu brzucha, że aż sie zwijalam, do tego doszedl jakis dziwny stan podgoraczkowy, nie bylam w stanie do malego wstac, tz mu smoka wsadzal
Jeszcze sie wczoraj okazalo, ze tz dzisiaj po szkole jedzie na koncert do poznania juz w nocy myslalam, zeby z samego rana po mame dzwonic, bo nie dam rady sie malym opiekoac, takie zwolki zaliczylam.
Teraz jakos zyje, ale brzuch dalej nawala, ze wyprstowac sie nie moge. wtf?? Zjadlam dwa dni temu nieco ostrzejszy obiad, to mozliwe zeby po poltora mc moj orgtanizm przyzwyczail sie do delikatniejszego jedzenie do tego stopnia? Normalnie masakra, juz mi sie nic nie chce

Tweed ja nalewam wodę najpierw do małego wiadereczka, które mam tylko do tego-a potem do wanienki.
A co do prysznica-nie masz bujaczka jakiegoś żeby wziąć Małego do łazienki? A jak nie masz to gondolkę wstaw jak Ci się zmieści
Ja już dziś zaliczyłam kąpiel z peelingiem z Małym

Samantha przecieradełko zmieniam co 2 tygodnie jakoś ale co drugi dzień wymieniam pieluszkę, którą kładę dodatkowo pod buzię Małego.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
wiecie co dziewczyny
był u nas wczoraj w odwiedziny i dał mojej Sarze karte do motherCare na 200 funtow!!!
kupilam wczoraj jej ten bujaczek z fisher price, mała jest w niebo wzięta i ja tez!!
super
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:30   #3004
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

tweed kuruj się bo siły musisz mieć dla małego.
współczuje nieprzespanej nocy i tego bólu!
pij rumianek czy co tam masz i wracaj na nogi!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

patrzcie na mojego tż
Sara ma po nich te policzki i taka pyza jest)
po mnie na tylko nosek

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-10-13 o 11:39
Stary 2013-10-13, 10:35   #3005
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
nie przywitałam się nawet dzisiaj tylko jak dzikus wlazlam i pisze
Maja zaliczyła dziś swoją pierwsza w życiu burze i nic jej to nie obeszło
Nie to co matka panikara
Maja spała całkiem fajnie. Od 22 do 2. I od 2 do 7. I od 7 do 9 także ten tego....pospałam.
Maja już wystrojona, czyściutka, z mamą pośpiewała, powariowała z tatą a teraz kima w łóżeczku.

Tweed skąd twój TZ ma tyle energi i siły? Cały dzień szkoła a potem jeszcze trasa do Poznania i koncert. Podziwiam
ale zazdroszczę

misiaczka, on taki pelny energii, pewnie dlatego ze sie wysypia
Chociaz dzisiaj wstal z miną grincha, bo pare razy musial do malego wstac, bo ja nie bylam w stanie sie zwlec
Cytat:
wiecie co dziewczyny
oooo, fajny wujek
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Tweed ja nalewam wodę najpierw do małego wiadereczka, które mam tylko do tego-a potem do wanienki.
A co do prysznica-nie masz bujaczka jakiegoś żeby wziąć Małego do łazienki? A jak nie masz to gondolkę wstaw jak Ci się zmieści
Ja już dziś zaliczyłam kąpiel z peelingiem z Małym
kurde, jak zwykle cos nie mam wiadereczka
probowalam raz go zabrac ze soba do lazienki, zeby sie pomalowac. A co ty- mega znudzeniei syrena, chyba by cholery dostal, gdybym go na czas kapeili tak zalatwila teraz spi w gondolii tylko dlatego ze ubralam go w stroj kroliczka(czyli kombinezon na dwor) i mysli, ze jest na spacerze
Stary 2013-10-13, 10:49   #3006
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzięki za napisanie nam tego Czyli trzeba się poprostu dostosowywać? A co można zrobić gdy jest stan nr 2 lub 5?

Gabi wczoraj na całą dobę wypiła 550ml i też już zaczynałam się martwić,ale dziś ładnie nadrabia. Zazwyczaj je tak około 800-1000ml na dobę,no ale teraz męczy ją katar.
Gdy jest płytki sen ja zazwyczaj nic nie robię, tylko że wtedy jest duże prawdopodobieństwo że się za jakiś czas przebudzi. Czasem jak chce żeby dłużej pospala to włączam dźwięk suszarki z tel
Kapryszenie tak myśle jest zazwyczaj wtedy gdy dziecko nie dostaje tego czego oczekuje, wiec najlepiej dobrze dogadywać potrzeby dziecka. Aczkolwiek musiałybyśmy ciągle siedzieć przy dziecku a niestety tak się nie da.

Co do jedzenia, to pewnie należałoby sie martwić jakby taka sytuacja trwała dłużej fajnie że Gabi już wcina z apetytem.

Cytat:

Misiaczka w szpitalu mówili że dziecko powinno zjadać na dobę 150 ml na każdy kg wagi.
O takich przelicznikow to nie znałam. Teraz nie wiem ile Maja waży ale 5kg na pewno. Czyli by było około 750ml

Cytat:
no chyba cos w tym jest, bo ja też zauważam pewną regułę u mojej małej. że jemy, bawimy się, śpimy itp
każdy dzień coraz bardziej podobny do poprzedniego. i widzę, że taka rutyna działa.
Sara wie, co będzie po czym i jakoś tak spokojniejsza jest.

misiaczka a skąd masz te punkty? z jakiej książki?
"Pierwszy rok życia dziecka"
Oj tak, takie maluchy czują się bardzo bezpiecznie gdy mają stały rytm dnia. Ja raczej takie mam. Jedynie nie udaje mi sie wprowadzić spaceru o stałej porze.

Co do kąpieli, to ja kąpie w łazience. Wanienka stoi na pralce (nad nią grzejnik wiec Misiolina ma cieplutko) biorę słuchawkę od prysznica wlewam wodę prosto do wanienki. TZ jak wraca z pracy to wylewa wodę. Dla mnie to za ciężkie ale ja leje dużo wody bo Maja lubi jak ma cały brzuszek zakryty bo jest jej cieplej

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:03   #3007
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Rodzinna niedziela.

Stary 2013-10-13, 11:04   #3008
jakierka
Zadomowienie

Dzien dobry

Wczoraj mielismy niezbyt udany dzien. Edziu przez caly dzien podpal moze 3*10min i pod wieczor byl juz bardzo zmeczony i marudny.
Wykapalam go wczesniej, bo spodziewalismy sie gosci. Jednak, tak jak mowicie, rutyna jest bardo wazna! Edek wie, ze po kapaniu ma spokoj, wzgledna cisze (mowiacy rodzice, TV, ewentualnie radio), nikogo nad soba gdy probuje sie uspokoic. A tu nagle goscie, zapach jedzenia, glosy obcych, ciagle ktos podchodzi do lozeczka. Przez caly wieczor Mlody byl marudny, plakal i potem nie zlazil z piersi, ktora nerwowo ssal. Chyba nigdy nie widzialam go na tyle zneczonego Na szczescie noc przespana dosc dobrze, tylko teraz cos mi sporo ulal, nie wiem o co chodzi.
Ja zas bylam mocno zestresowana, bo pizza nie wyszla (zrobilam z innego przepisu, bez drozdzy), na szybko robilam kolejna, ktora tez d.upy nie urwala Cale szczescie, ze dzien wczesniej upieklam sernik, ktory wszyscy zachwalali. Mam raczej talent do pieczenia niz gotowania.

Tweed, ja od 3tygodnia Edzia kapie sama. Na poczatku balam sie, ale teraz juz sie przyzwyczailam. Tyle tylko, ze ja nie przenosze wanienki, bo stoi w wannie. Jezeli chodzi o rytm dnia, to jest to bardzo istotne dla dzieci i mysle, ze Alik predzej plakal przez brak pewnosci co bedzie dalej, niz mial kolki. Mi pomoglo notowanie przez kilka dni co Edziu robil (o ktorej jadl, spal, kiedy kupka, aktywnosc itd), dzieki temu zauwazylam pewna regularnosc i latwiej mi bylo sie do Niego dostosowac. Teraz mniej wiecej wiem kiedy co powinien zrobic

Taribari, dzieki za linka odnosnie pilingu, juz zamowilam Mam nadzieje, ze choc troche mi pomoze

Domcia, u nas Edziu przemieszcza sie raczej o 90 stopni, wiecej jeszcze mu sie nie zdarzylo. Sare za chwile obejrze, a tymczasem bije Jej brawa No i jestem ciekawa jak wyglada Twoj TZ, bo tez mi sie wydawalo, ze Sara to cala Ty Chyba ze macie podobne rysy z TZ

Agrafko, za wizyte u lekarza

Kallisto, super, ze juz jestescie w domku, oby kolki minely!

Cynamonowa, jak u Was i jak sie miewa Adas?

Misiaczka, dzieki za spostrzezenia z ksiazki, dzieki nim zdalam sobie sprawe, ze za szybko budzikam Edzia. Jak tylko zaczynal wiercic sie i stekac podchodzilam do Niego i sprawdzalam pieluche, na co on nieraz reagowal placzem. Teraz daje mu czas na wybudzenie sie, poki co dziala
Mam nadzieje, ze u Mai z kupka juz lepiej.

U nas ostatnio dosc geste kupki i nie wiem czy tak powinno byc przy kp

Samantha, u nas tez raz na jakis czas zielona kupka (po brokulach, ogorkach, awokado)

Cos sie o kupach rozpisalam

Ok, milego dnia wszystkim

Stary 2013-10-13, 11:06   #3009
Neni1984
Zakorzenienie

Domciątko faktycznie dwie krople wody

Cytat:

kurde, jak zwykle cos nie mam wiadereczka
probowalam raz go zabrac ze soba do lazienki, zeby sie pomalowac. A co ty- mega znudzeniei syrena, chyba by cholery dostal, gdybym go na czas kapeili tak zalatwila teraz spi w gondolii tylko dlatego ze ubralam go w stroj kroliczka(czyli kombinezon na dwor) i mysli, ze jest na spacerze
Zapomniałam o małym szczególe- trzeba non stop utrzymywać kontakt wzrokowy z dzieckiem i robić z siebie wariata "A kuku, tiutiu, zobacz jaka mama, kuku, kuku, tutu, srutu"
Inaczej się nie da u nas

A co do wiadereczka-masz pretekst do zakupów
A ja miałam noc do kitu-Młody wstał o 1 na karmienie a potem co godzinę

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-13 o 11:08
Stary 2013-10-13, 11:09   #3010
mela1234
Zakorzenienie

Tweed ja kapie mala co drugi dzien o 19 i ona juz tak nauczona ze nawet w dni bez kapieli wie ze po 19 kolacja i o 20 mama musi miec rece wolne a dziecko w lozeczku spac. Malgosie tez tak ustawilam i o 20 obie w lozkach.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:14   #3011
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry,
ja tylko wpadam na szybko wrzucić link do surki: zebym na tel mogla dalej klikac: https://wizaz.pl/akcje/braun/kobiecy...20/%3E%3C/a%3E

Kaliisto: suuper wieści..!

Marcelek Guusi nadal w szpitalu bo jakieś bakterie w moczu wyszły, ale gorączka już spadła.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:38   #3012
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
tweed kuruj się bo siły musisz mieć dla małego.
współczuje nieprzespanej nocy i tego bólu!
pij rumianek czy co tam masz i wracaj na nogi!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

patrzcie na mojego tż
Sara ma po nich te policzki i taka pyza jest)
po mnie na tylko nosek
ojej, faktycznie! śliczne zdjęcia
Ja wczoraj przestudiowałam "Język niemowląt" pod kątem zasypiania i powiem, że u nas nie sprawdza się opcja z trzema ziewami. Ale jak się Fi wkurzy na karuzelkę to muszę go zabrać, kładę w gondolce i zasypia dość szybko

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:42   #3013
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Ja wczoraj przestudiowałam "Język niemowląt" pod kątem zasypiania i powiem, że u nas nie sprawdza się opcja z trzema ziewami. Ale jak się Fi wkurzy na karuzelkę to muszę go zabrać, kładę w gondolce i zasypia dość szybko
a ja nie kojarze tych trzech ziewów
weź w skrócie przypomnij!

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

dziewczyny
czy wasze dzieci spia w lozeczku z karuzela nad glowa?
czy sciagacie karuzele?

Stary 2013-10-13, 11:45   #3014
Neni1984
Zakorzenienie

Domciątko kilka dni temu zaczęłam zdejmować na noc i dziecko mi zasypia po pierwszym odłożeniu do łóżeczka.
Rozpraszała go ta karuzelka.
Stary 2013-10-13, 11:45   #3015
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

dziewczyny
czy sciagacie karuzele?
U mnie spi z karuzela. Czesto jednak nie umie zasnac w lozeczku w ciagu dnia i lepiej zasypia na naszym lozku, w nocy zas dibrze spi w swoim lozeczku.

Sara rzeczywiscie podobna do taty. Swietna fotka gdy spia razem )

Stary 2013-10-13, 11:49   #3016
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny
czy sciagacie karuzele?
Po 3 ziewnięciu należy położyć dziecko do łóżeczka, bo to pierwsza faza zasypiania i jeżeli nie odłożymy dziecka, to zacznie płakać.
Filip co prawda nie płacze, ale strasznie się wierci i wybudza.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:50   #3017
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Domciątko kilka dni temu zaczęłam zdejmować na noc i dziecko mi zasypia po pierwszym odłożeniu do łóżeczka.
Rozpraszała go ta karuzelka.
Moze u nas w ciagu dnia problem tkwi wlasnie w nadmiarze bodzcow. Tez sprobuje zdjac, zobaczymy jaki to przyniesie efekt.

Stary 2013-10-13, 11:55   #3018
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Padam z niewyspania nad ranem TZ przejął Małego bo już nie dałam rady ale i tak doopa ze spania była bo Gulonik głosował niesamowicie
Dostaliśmy matę od siostry TZ o taką
http://m.ceneo.pl/produkt,zdjecie,19806424,1.html
Domciatko ja zdejmuje
Tweed ale noc

Mamusia Antosia

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-10-13 o 11:56
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:09   #3019
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

laski a macie elektryczna nianie?
co polecacie?

Stary 2013-10-13, 12:11   #3020
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zazdroszczę

misiaczka, on taki pelny energii, pewnie dlatego ze sie wysypia
Chociaz dzisiaj wstal z miną grincha, bo pare razy musial do malego wstac, bo ja nie bylam w stanie sie zwlec
Hahaha. Mojemu mężowi nie chce się wstawać i leniuch jeden bierze Majulkę do nas do łóżka i przez sen jej smoka daje
I tak o to moja córeczka jak kiedyś spała tylko u siebie to teraz najlepiej jej we trójeczke z rodzicami

Cytat:
czy sciagacie karuzele?
Ja nie ściągam ale zauważyłam że Maja sie trochę jej w nocy boi

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-13, 12:27   #3021
surka
Zakorzenienie

Cytat:
s\
surka, a ty piszesz o tym aquaparku? Ja myslalam ze tam maja jonizowana (kiedys czesto ta jezdzilam, zanim w moim rodzinnym miescie nie wybudowali basenu)
Tak, ponoć gdzieś na skłodowskiej jest basen z jonizowaną wodą i tam mają zajęcia z dzieciaczkami, moja siostra kiedyś była.

Cytat:
wiecie co dziewczyny

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny
czy sciagacie karuzele?
Ja nie ściągam, bo w nocy puszczam jej projektor z karuzeli
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:34   #3022
misiaczka555
Wtajemniczenie

Moja słodka córeczka śpi u mnie na brzuchu i cudownie mi z tym
Wcześniej tego nie lubiła a dzisiaj wtuliła sie we mnie i smacznie śpi i co chwile się uśmiecha

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-13, 12:37   #3023
czarownica1
Zakorzenienie

niedlugo wyjezdzamy ale jeszcze poklikam karmiac
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:39   #3024
misiaczka555
Wtajemniczenie

http://tivi.azet.sk/video/1807896/pr...dovolenke.html

O żesz w mordę nie pokazujcie tego TZ bo nam nie uwierzą że opieka nad dzieckiem jest męcząca

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-13, 12:40   #3025
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja tylko wpadam na szybko wrzucić link do surki: zebym na tel mogla dalej klikac: https://wizaz.pl/akcje/braun/kobiecy...20/%3E%3C/a%3E

Kaliisto: suuper wieści..!

Marcelek Guusi nadal w szpitalu bo jakieś bakterie w moczu wyszły, ale gorączka już spadła.
a ja nie moglam glosowac na tel
wchodzilam normalnie przez strone i nie pokazywal sie "przycisk" glosuj
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:41   #3026
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

O żesz w mordę nie pokazujcie tego TZ bo nam nie uwierzą że opieka nad dzieckiem jest męcząca

Stary 2013-10-13, 12:42   #3027
taribari
Zadomowienie

Ja mam karuzelke po lewej a mlodego ukladam do snu po prawej.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:58   #3028
tweedledee
Zakorzenienie

o matko, ale mi sie alik rozwył zmeczony masakrycznie, ale nie mogl zasnac, masakra, na ta scenkę wszedł tż i u niego zaraz maly sie uspokoil...ech. Chociaz i tak zasnal dopiero przy cycku i suszarce.
Jedyny plus to to ze tz zobaczyl w jakim jestem stanie i powiedzial, ze jutro i pojutrze mam wychodne, zostawiam mu mleko i ide w teren. Tylko gdzie ja mam isc juz wolalabym zeby zabral malego na spacer, zebym mogla sie przespac bez placzek
Brzuch oczywiscie dalej napiernicza, , ale tez jak ma nie bolec, skoro dopiero przed chwila zdarzylam sniadanie zjesc i to zrobione przez tz.
Boze ale ostatnio narzekam, ale tylko wam moge sie wygadac.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wczoraj mielismy niezbyt udany dzien. Edziu przez caly dzien podpal moze 3*10min i pod wieczor byl juz bardzo zmeczony i marudny.
Wykapalam go wczesniej, bo spodziewalismy sie gosci. Jednak, tak jak mowicie, rutyna jest bardo wazna! Edek wie, ze po kapaniu ma spokoj, wzgledna cisze (mowiacy rodzice, TV, ewentualnie radio), nikogo nad soba gdy probuje sie uspokoic. A tu nagle goscie, zapach jedzenia, glosy obcych, ciagle ktos podchodzi do lozeczka. Przez caly wieczor Mlody byl marudny, plakal i potem nie zlazil z piersi, ktora nerwowo ssal. Chyba nigdy nie widzialam go na tyle zneczonego Na szczescie noc przespana dosc dobrze, tylko teraz cos mi sporo ulal, nie wiem o co chodzi.
Ja zas bylam mocno zestresowana, bo pizza nie wyszla (zrobilam z innego przepisu, bez drozdzy), na szybko robilam kolejna, ktora tez d.upy nie urwala Cale szczescie, ze dzien wczesniej upieklam sernik, ktory wszyscy zachwalali. Mam raczej talent do pieczenia niz gotowania.

Tweed, ja od 3tygodnia Edzia kapie sama. Na poczatku balam sie, ale teraz juz sie przyzwyczailam. Tyle tylko, ze ja nie przenosze wanienki, bo stoi w wannie. Jezeli chodzi o rytm dnia, to jest to bardzo istotne dla dzieci i mysle, ze Alik predzej plakal przez brak pewnosci co bedzie dalej, niz mial kolki. Mi pomoglo notowanie przez kilka dni co Edziu robil (o ktorej jadl, spal, kiedy kupka, aktywnosc itd), dzieki temu zauwazylam pewna regularnosc i latwiej mi bylo sie do Niego dostosowac. Teraz mniej wiecej wiem kiedy co powinien zrobic
Czyli kolejne potwierdzenie tego, ze najwazniejsza jest powtarzalnosc
ja dzisiaj pierwszy raz bede kapala sama samiutenka, mam nadzieje, ze alik nie postanowi mi sie rozwyc
Cytat:
Zapomniałam o małym szczególe- trzeba non stop utrzymywać kontakt wzrokowy z dzieckiem i robić z siebie wariata "A kuku, tiutiu, zobacz jaka mama, kuku, kuku, tutu, srutu"
Inaczej się nie da u nas

A co do wiadereczka-masz pretekst do zakupów
A ja miałam noc do kitu-Młody wstał o 1 na karmienie a potem co godzinę
aaa no to ja tak myje naczyniawkladam malego do fotelika, gadam w dziwnym jezuky dzieki czemu jak dobrze pojdzie to mam 5min na ogarniecie

to ja widze, ze tez mialas fajna nocke
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tweed ja kapie mala co drugi dzien o 19 i ona juz tak nauczona ze nawet w dni bez kapieli wie ze po 19 kolacja i o 20 mama musi miec rece wolne a dziecko w lozeczku spac. Malgosie tez tak ustawilam i o 20 obie w lozkach.
tego mi wlasnie brakuje, sprobuje od dzisiaj wprowadzic jakas regularnosc, mam nadzieje, ze wtedy alik bedzie spokojniejszy
Cytat:
u nas tez sie nie sprawdza, ilekroc wkladalam go do lozeczka, zaczynal sie ryk, rozbudzal sie i wariowal
Cytat:
Hahaha. Mojemu mężowi nie chce się wstawać i leniuch jeden bierze Majulkę do nas do łóżka i przez sen jej smoka daje
I tak o to moja córeczka jak kiedyś spała tylko u siebie to teraz najlepiej jej we trójeczke z rodzicami

Ja nie ściągam ale zauważyłam że Maja sie trochę jej w nocy boi
moj sam nie chce brac alka w nocy do spania, bo nie kontrouje swoich ruchow W to mi graj, nie wyobrazam sobie szczerze piszac spac z alkiem... zreszta on nie ma wybitnych prlemow z zasypianiem w swoim lozeczku w nocy, jedyniew dzien woli spac na maminych kolanach albo naszym lozku
Stary 2013-10-13, 13:05   #3029
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Tweed biedactwo

Mój Kuba kończy dziś 12 tygodni
Z tej okazji foto w klubie
Stary 2013-10-13, 13:09   #3030
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie słodkich snów Dzoan!
I może Lol pośpi dłużej... a może to nie rytm dnia go zaburzył, tylko mr S? :P
pfu pfu odpluj to! nie dopuszczam do siebie takiej myśli

Cytat:
Rodzinna niedziela.

Cytat:
zostawiłam małą w łóżeczku, włączyłam jej karuzele, lezy już sama 45 minut. wchodzę patrze a ta nogami muzyczki zmienia!!
i sama się przekręca!!!(jak wychodziłam leżała wzdłuż łóżeczka, tak normalnie i nóżki przez szczebelki wystawia.
też tak macie??
mój nie jest taki zdolny

Cytat:
Dziewczyny tż wlaśnie zauważył że mu się opryszczka zrobiła trzymajcie kciuki żeby mały się nie zaraził. Jak myślicie może mu witamine C podawać?
Mąż też miał opryszczkę ostatnio.. starał się nie zbliżać do Małego, ale nie zawsze tak się dało.. grzechotek też mu nie pozwoliłam dotykać, bo później po nim ja dotknę, a później mogę na Małego przenieść.. na szczęście opyszczka sie wygoiła i na Małego nic nie przeszło.. będzie dobrze i u Was

Cytat:
hejo, witam sie po najgorszej nocy ever
mały oczywiscie spal super jak zwykle, za to mnie nie wiem co zlapalo. Dostalam takiego bolu brzucha, że aż sie zwijalam, do tego doszedl jakis dziwny stan podgoraczkowy, nie bylam w stanie do malego wstac, tz mu smoka wsadzal
Jeszcze sie wczoraj okazalo, ze tz dzisiaj po szkole jedzie na koncert do poznania juz w nocy myslalam, zeby z samego rana po mame dzwonic, bo nie dam rady sie malym opiekoac, takie zwolki zaliczylam.
Teraz jakos zyje, ale brzuch dalej nawala, ze wyprstowac sie nie moge. wtf?? Zjadlam dwa dni temu nieco ostrzejszy obiad, to mozliwe zeby po poltora mc moj orgtanizm przyzwyczail sie do delikatniejszego jedzenie do tego stopnia? Normalnie masakra, juz mi sie nic nie chce
o rany..współczuję! i co przyjdzie do Ciebie mama?

Cytat:
co do spania - gdyby alek zaczal tyle spac, chyba zapomnialabym ze mam dziecko ale i tak zle nie mam, bo w nocy spi 2-3h a przy pierwszej drzemce nawet 4, moja siostra prz kp miala pobudki co godzine, poltora i tak przez dwa lata
coraz bardziej nastawiam się na to, że moje dziecko nie zacznie spać dłużej niż teraz.. ale żeby trwało to do 2 lat?

Cytat:
wiecie co dziewczyny
dla niego

Cytat:
a ----------
dziewczyny
czy sciagacie karuzele?
mojemu ściągnęłam, bo przeszkadzała mi w odkładaniu Małego do łóżeczka.. poza tym nie iteresuje się nią aż tak bardzo.. tylko czasami dla chwilowej rozrywki mu zawieszam teraz ma nad głową lwa lamaze

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości