|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() nie mam ale rumianek jest na stanie, to walne sobie flaszke![]() Cytat:
jak patrze na jej buzie mam wrazenie, ze to twoja kopia;d moze jestescie tak do siebie podobniz tztem
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
wiecie co dziewczyny
am takiego kzyna, mieszka w kanadzie, taki kasiasty. był u nas wczoraj w odwiedziny i dał mojej Sarze karte do motherCare na 200 funtow!!! kupilam wczoraj jej ten bujaczek z fisher price, mała jest w niebo wzięta i ja tez!! normalnie super sprawa, ale drogi, ale co tam, wujek sponsorował! |
|
|
|
#3003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43243369]Sam Art też czasami robi zielonkawe kupy
Obserwuj i jak się będzie powtarzało, to wtedy pomyśl o lekarzu może, choć ja nie mówiłam o tym lekarce, bo u nas jest jedna taka kupa, a potem już normalne.Zostawiłam dzisiaj dziecko z wystraszoną moją mamą - odnośnie tego jedzenia. Wyszłam i za pół godziny telefon, że Mały zjadł 150..... Może mu się mamusia znudziła?.... Mam nadzieję, że to oznacza powrót do dobrych nawyków. A pokupowałam mu dzisiaj znowu sporo rzeczy na starsze dziecko, większy przewijak, smoczek "3", jakieś tam drobiazgi... Teraz doję i idę spać. Surka 9 [/QUOTE]Większy przewijak? A jaki? też na łóżeczko? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tak nie umie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tweed ja nalewam wodę najpierw do małego wiadereczka, które mam tylko do tego-a potem do wanienki. A co do prysznica-nie masz bujaczka jakiegoś żeby wziąć Małego do łazienki? A jak nie masz to gondolkę wstaw jak Ci się zmieści Ja już dziś zaliczyłam kąpiel z peelingiem z Małym ![]() Samantha przecieradełko zmieniam co 2 tygodnie jakoś ale co drugi dzień wymieniam pieluszkę, którą kładę dodatkowo pod buzię Małego. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
tweed kuruj się bo siły musisz mieć dla małego.
współczuje nieprzespanej nocy i tego bólu! pij rumianek czy co tam masz i wracaj na nogi! ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- patrzcie na mojego tż ![]() Sara ma po nich te policzki i taka pyza jest )po mnie na tylko nosek Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-13 o 11:39 |
|
|
|
#3005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misiaczka, on taki pelny energii, pewnie dlatego ze sie wysypia ![]() Chociaz dzisiaj wstal z miną grincha, bo pare razy musial do malego wstac, bo ja nie bylam w stanie sie zwlec Cytat:
![]() Cytat:
![]() probowalam raz go zabrac ze soba do lazienki, zeby sie pomalowac. A co ty- mega znudzeniei syrena, chyba by cholery dostal, gdybym go na czas kapeili tak zalatwila teraz spi w gondolii tylko dlatego ze ubralam go w stroj kroliczka(czyli kombinezon na dwor) i mysli, ze jest na spacerze
|
|
#3006 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kapryszenie tak myśle jest zazwyczaj wtedy gdy dziecko nie dostaje tego czego oczekuje, wiec najlepiej dobrze dogadywać potrzeby dziecka. Aczkolwiek musiałybyśmy ciągle siedzieć przy dziecku a niestety tak się nie da. Co do jedzenia, to pewnie należałoby sie martwić jakby taka sytuacja trwała dłużej fajnie że Gabi już wcina z apetytem.Cytat:
Cytat:
Oj tak, takie maluchy czują się bardzo bezpiecznie gdy mają stały rytm dnia. Ja raczej takie mam. Jedynie nie udaje mi sie wprowadzić spaceru o stałej porze. Co do kąpieli, to ja kąpie w łazience. Wanienka stoi na pralce (nad nią grzejnik wiec Misiolina ma cieplutko ) biorę słuchawkę od prysznica wlewam wodę prosto do wanienki. TZ jak wraca z pracy to wylewa wodę. Dla mnie to za ciężkie ale ja leje dużo wody bo Maja lubi jak ma cały brzuszek zakryty bo jest jej cieplej
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Wczoraj mielismy niezbyt udany dzien. Edziu przez caly dzien podpal moze 3*10min i pod wieczor byl juz bardzo zmeczony i marudny. Wykapalam go wczesniej, bo spodziewalismy sie gosci. Jednak, tak jak mowicie, rutyna jest bardo wazna! Edek wie, ze po kapaniu ma spokoj, wzgledna cisze (mowiacy rodzice, TV, ewentualnie radio), nikogo nad soba gdy probuje sie uspokoic. A tu nagle goscie, zapach jedzenia, glosy obcych, ciagle ktos podchodzi do lozeczka. Przez caly wieczor Mlody byl marudny, plakal i potem nie zlazil z piersi, ktora nerwowo ssal. Chyba nigdy nie widzialam go na tyle zneczonego Na szczescie noc przespana dosc dobrze, tylko teraz cos mi sporo ulal, nie wiem o co chodzi.Ja zas bylam mocno zestresowana, bo pizza nie wyszla (zrobilam z innego przepisu, bez drozdzy), na szybko robilam kolejna, ktora tez d.upy nie urwala Cale szczescie, ze dzien wczesniej upieklam sernik, ktory wszyscy zachwalali. Mam raczej talent do pieczenia niz gotowania.Tweed, ja od 3tygodnia Edzia kapie sama. Na poczatku balam sie, ale teraz juz sie przyzwyczailam. Tyle tylko, ze ja nie przenosze wanienki, bo stoi w wannie. Jezeli chodzi o rytm dnia, to jest to bardzo istotne dla dzieci i mysle, ze Alik predzej plakal przez brak pewnosci co bedzie dalej, niz mial kolki. Mi pomoglo notowanie przez kilka dni co Edziu robil (o ktorej jadl, spal, kiedy kupka, aktywnosc itd), dzieki temu zauwazylam pewna regularnosc i latwiej mi bylo sie do Niego dostosowac. Teraz mniej wiecej wiem kiedy co powinien zrobic Taribari, dzieki za linka odnosnie pilingu, juz zamowilam Mam nadzieje, ze choc troche mi pomoze ![]() Domcia, u nas Edziu przemieszcza sie raczej o 90 stopni, wiecej jeszcze mu sie nie zdarzylo. Sare za chwile obejrze, a tymczasem bije Jej brawa No i jestem ciekawa jak wyglada Twoj TZ, bo tez mi sie wydawalo, ze Sara to cala Ty Chyba ze macie podobne rysy z TZAgrafko, za wizyte u lekarzaKallisto, super, ze juz jestescie w domku, oby kolki minely! Cynamonowa, jak u Was i jak sie miewa Adas? Misiaczka, dzieki za spostrzezenia z ksiazki, dzieki nim zdalam sobie sprawe, ze za szybko budzikam Edzia. Jak tylko zaczynal wiercic sie i stekac podchodzilam do Niego i sprawdzalam pieluche, na co on nieraz reagowal placzem. Teraz daje mu czas na wybudzenie sie, poki co dziala Mam nadzieje, ze u Mai z kupka juz lepiej. U nas ostatnio dosc geste kupki i nie wiem czy tak powinno byc przy kp ![]() Samantha, u nas tez raz na jakis czas zielona kupka (po brokulach, ogorkach, awokado) ![]() Cos sie o kupach rozpisalam ![]() Ok, milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Domciątko faktycznie dwie krople wody
![]() Cytat:
Inaczej się nie da u nas ![]() A co do wiadereczka-masz pretekst do zakupów ![]() A ja miałam noc do kitu-Młody wstał o 1 na karmienie a potem co godzinę Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-13 o 11:08 |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed ja kapie mala co drugi dzien o 19 i ona juz tak nauczona ze nawet w dni bez kapieli wie ze po 19 kolacja i o 20 mama musi miec rece wolne a dziecko w lozeczku spac. Malgosie tez tak ustawilam i o 20 obie w lozkach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
ja tylko wpadam na szybko wrzucić link do surki: zebym na tel mogla dalej klikac: https://wizaz.pl/akcje/braun/kobiecy...20/%3E%3C/a%3E Kaliisto: suuper wieści.. !Marcelek Guusi nadal w szpitalu bo jakieś bakterie w moczu wyszły, ale gorączka już spadła.
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj przestudiowałam "Język niemowląt" pod kątem zasypiania i powiem, że u nas nie sprawdza się opcja z trzema ziewami. Ale jak się Fi wkurzy na karuzelkę to muszę go zabrać, kładę w gondolce i zasypia dość szybko |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź w skrócie przypomnij! ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- dziewczyny czy wasze dzieci spia w lozeczku z karuzela nad glowa? czy sciagacie karuzele? |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Domciątko kilka dni temu zaczęłam zdejmować na noc i dziecko mi zasypia po pierwszym odłożeniu do łóżeczka.
Rozpraszała go ta karuzelka. |
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sara rzeczywiscie podobna do taty. Swietna fotka gdy spia razem )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip co prawda nie płacze, ale strasznie się wierci i wybudza. |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Padam z niewyspania nad ranem TZ przejął Małego bo już nie dałam rady ale i tak doopa ze spania była bo Gulonik głosował niesamowicie
Dostaliśmy matę od siostry TZ o taką http://m.ceneo.pl/produkt,zdjecie,19806424,1.html Domciatko ja zdejmuje Tweed ale noc Mamusia Antosia Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-13 o 11:56 |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
laski a macie elektryczna nianie?
co polecacie? |
|
|
|
#3020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak o to moja córeczka jak kiedyś spała tylko u siebie to teraz najlepiej jej we trójeczke z rodzicami ![]() Cytat:
|
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja słodka córeczka śpi u mnie na brzuchu i cudownie mi z tym
Wcześniej tego nie lubiła a dzisiaj wtuliła sie we mnie i smacznie śpi i co chwile się uśmiecha
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
niedlugo wyjezdzamy ale jeszcze poklikam karmiac
|
|
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
http://tivi.azet.sk/video/1807896/pr...dovolenke.html
O żesz w mordę nie pokazujcie tego TZ bo nam nie uwierzą że opieka nad dzieckiem jest męcząca
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wchodzilam normalnie przez strone i nie pokazywal sie "przycisk" glosuj |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam karuzelke po lewej a mlodego ukladam do snu po prawej.
|
#3028 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o matko, ale mi sie alik rozwył
zmeczony masakrycznie, ale nie mogl zasnac, masakra, na ta scenkę wszedł tż i u niego zaraz maly sie uspokoil...ech. Chociaz i tak zasnal dopiero przy cycku i suszarce.Jedyny plus to to ze tz zobaczyl w jakim jestem stanie i powiedzial, ze jutro i pojutrze mam wychodne, zostawiam mu mleko i ide w teren. Tylko gdzie ja mam isc juz wolalabym zeby zabral malego na spacer, zebym mogla sie przespac bez placzek![]() Brzuch oczywiscie dalej napiernicza, , ale tez jak ma nie bolec, skoro dopiero przed chwila zdarzylam sniadanie zjesc i to zrobione przez tz. Boze ale ostatnio narzekam, ale tylko wam moge sie wygadac. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
ja dzisiaj pierwszy raz bede kapala sama samiutenka, mam nadzieje, ze alik nie postanowi mi sie rozwyc Cytat:
wkladam malego do fotelika, gadam w dziwnym jezuky dzieki czemu jak dobrze pojdzie to mam 5min na ogarniecie![]() to ja widze, ze tez mialas fajna nocke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W to mi graj, nie wyobrazam sobie szczerze piszac spac z alkiem... zreszta on nie ma wybitnych prlemow z zasypianiem w swoim lozeczku w nocy, jedyniew dzien woli spac na maminych kolanach albo naszym lozku
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tweed biedactwo ![]() Mój Kuba kończy dziś 12 tygodni Z tej okazji foto w klubie
|
|
|
|
|
#3030 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla niegoCytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

ale rumianek jest na stanie, to walne sobie flaszke

[/QUOTE]

juz w nocy myslalam, zeby z samego rana po mame dzwonic, bo nie dam rady sie malym opiekoac, takie zwolki zaliczylam.

Cale szczescie, ze dzien wczesniej upieklam sernik, ktory wszyscy zachwalali. Mam raczej talent do pieczenia niz gotowania.