Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 11:11   #931
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Hej

Leze w łóżku i się wygrzewam a mąż z Młodą na spacerze
Czuję się średnio, jakieś mega przeziębienie mnie dopadlo

Justi ale u Was piękna jesień
Czym mylas puzzle

Innocence sliczny misiu Mateuszek

Salviae super ten Twój salon

Diabli Nelka jak zwykle gwiazda! Skąd opaska?
Tort siostrze wyszedl bajeczny

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać

Daro dziś kończy 4 miesiące
Brawo dla Darusia

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wycaluje Cie kochana po stopach. sklep mam calkiem niedaleko, wiec już wiem gdzie trzeba się wybrać.

sprawdziłam i u mnie tez sa
Hehe spoko
Ale byłaś już w sklepie i faktycznie są? Bo u nas niestety nie ma

Banka mąż był wczoraj w PiP na turzynie i też tam nie ma niestety

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:13   #932
salviae
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Byłam w lumpie po polar bez kaptura, bo z obecnego wyrasta i jak na zlosc nic nie było ale kupilam dresiki, jeansy, czapke i polar dla chrzesniaka, a był tez ten kombinezon który ma diabli 6-9 boski wiec dziewczyny bierzcie go

sharp mi ten fotel w sklepie tez sie nie podobał, ale jak na nim usiadłam to musiałam go miec, on jest bujany i Kuba na nim zasypia

xal ja wczoraj robilam sama, nie zbledowało mi sie to tak gładko jak w słoiku, ale mały zjadł i mu bardzo smakowało
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:26   #933
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
fajny prezent, moja mama pewnie do pracy zabrałaby taki kubek i chwaliła się ja myślałam o rączce czy nóżce odbitej w gipsie

o hule kule też chcę

ja wszystko chcę
a może kalendarz ze zdjęciami maleństwa ?
Stary 2013-10-13, 11:28   #934
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a może kalendarz ze zdjęciami maleństwa ?
o też fajny pomysł, bo święta akurat w styczniu, to można powybierać fajne fotki
Stary 2013-10-13, 11:37   #935
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
seler po 7 miesiącu ? ale mnie zastrzeliłaś
mama stwierdziła, że potroszeczku można wprowadzać i jej posłuchałam. małej nic nie było.
nie kapek dostała taki : http://www.babyono.com/produkty/karm...anym-ustnikiem
nie będę przesadzać, że nic jej z buźki nie wylatuje. ale uważam, że na możliwości malucha ( 5 października skończyła 5 miesięcy ) pije bardzo ładnie . zresztą jest na cycu i do butelki jej za bardzo nie ciągnie.
dzisiaj otworzyłam słoiczek : warzywa z kurczakiem ( czy jakoś tak ) - jak dla mnie w smaku okropne i małej też średnio przypadło do gustu.
deserki pochłania bardzo ładnie.

u nas spacer jest możliwy jedynie jak mała śpi. ostatnio włożyłam ją do nosidełka, ale posiedziała chwilę i jednak u mamy na rękach najlepiej.
wasze bobasy śpią na boku? moja ostatnio sobie upodobała
różnie raz na boku raz na pleckach, ale na boku szybiej zasypia w wózku tylko na pleckach

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:39   #936
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
hahah udało się Mateuszek w dwu częściowym kombinezonie:P
Słodko wygląda
Dziękuję za linka do Kubusia
Stary 2013-10-13, 11:40   #937
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
slodziak

ale fajny tort a Nela elegantka, słodka ma opaske

u nas podnosi się tak samo i Kuba jezdzi pod katem ok 30-40 stopni, wolalabym zeby jezdzil na plasko, ale niestety jak chce jedzic na spacery to musze to miec podniesione i jeszcze się miesci w tej gondoli, ale najczesciej nogi wystawia oparte o brzeg mam zdjecia gdzie to widac, a co do wstawiania zdjec to nie mam z tym problemu i zadnych rozneglizowanych, czy kompromitujacych nie wstawiam, wiec nie za bardzo wiem co z nimi by sie moglo stac z fb tak samo mozna skopiowac

to czekam na efekty, tez lubie szarosci, drewno i dodatki chwile po tym jak sie wprowadzilismy zrobil się szał na inne kuchnie, te na wysoki połysk i zaluje, ze takiej nie mam szafki scienne białe, a dolne drewno na wysoki połysk, no ale trudno salon nasz
jaki już duży mój też się już niedługo do gondoli nie będzie mieścił i bluza z uszami

Stary 2013-10-13, 11:41   #938
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fakt, ale wydawalo mi się, ze jak się krecila to mialas ja na raczkach a to taki patent żeby się nie przyzwyczajala, czy chronisz przed wiatrem czy co? i dzięki za fotki śpiworka

przetrwaliśmy kinder party - matko!!! jeśli kiedyś zachce nam się urzadzac impezke dla Nelci to zabierzemy dzieciaki do figloparku albo na jakas lake i niech sobie dzicza odbierzemy po 3 godzinach... glowa mi peka, a było tylko pięcioro szesciolatkow, Nela i miesięczny kolega. czuje się jakbym tyrala w kamieniołomie - średniaki wariowaly, Nela nie mogla zasnąć, a to była pora jej drzemki...tylko maluszek spal i miał wszystko w nosie kurcze, wiecie, ze nasze dzieci sa już wieeeelkieeee?
pochwale jeszcze siostre za szymkowy tort 7 godzin zabawy...modelina ale miała być wywrotka i spychacz.
i baczyslawa w drodze na impre
Piękny tort - chrupłabym go
A Nelcia jaka elegantka - pozuje pięknie jak zwykle
Stary 2013-10-13, 11:45   #939
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Wpadłam na chwilkę Was podczytać.

Modro - nie oswoiłam się jeszcze z nosidłem tak do końca Umiem już ładnie nóżki wkładać w pasy, ale jakoś dociągnąć pasów nie umiem - muszę jeszcze poćwiczyć.

Vil - kapturek jak dziecko zaśnie? hmm fajny pomysł, w eco 1 które mam też jest kaputek muszę sobie go podpiąć i zobaczyć

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Dobre i to zawsze na swoim

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Ja mam z Vtech śpiewającego pingwina i też się świeci - jak mała marudzi podczas kremowania po kąpieli to jej włączamy i patrzy jak zaczarowana już tak się go nasłuchała że jak tylko słyszy jak on śpiewa to już jest zachwycona
no prosze i jest sposób nasz jak marudzi albo płacze to słodziaki śpiewaki działają idealnie momentalnie przestaje płakaźć i patrzy jak zaczarowany a my możemy rozbić z nim co chcemy Choć Mzateuszek od urodzenia uwielbia kremowanie i zawsze jak mu kremuje nóżki to je prostuje

Aha i od kilku dni Mateuszek reaguje na swoje imie odwraca się i śmieje

Jak to dobrze ze jest niedziela mążw domu poszedł na spacerek z Maluszkiem wyspaliśmy się do 10 i gotuje rosołek a później będzie szarlotka

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Coś zacytowałam i nie mam a nie pamiętam co trudno.
P. przedwczoraj ze 3 razy śmignęła na plecki z brzuszka, a dzisiaj patrzę a młoda na brzuszku na macie a ja wyszłam tylko po kawę. No cóż, jak chce to potrafi, tylko wszystko przez prawy boczek robi, ale w końcu widzę że robi. Dziecko się staje co raz bardziej mobilne.
Jak ją karmię wieczorem na śpiocha to normalnie aż mi się łezka w oku kręci, że ona zaraz wyrośnie i już nigdy nie wrócą te czasy jak zasypiała przy jedzeniu, spała na rękach
nie martw się jeszcze długi czas do tego a za roczek to dopiero będzie chciała się przytulać i być noszona na rączkach

Stary 2013-10-13, 11:48   #940
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

U mnie M. Dostanie od tesciowej od nas od moich rodzicow od 2 siostr od chrzestnej wiec 6 zabawek musze wymyslic hee

Wstalismy o 9 i zabieram sie za ogarnianie i za rosol tz sobie zarzyczyl poprzedni poszedl w jeden dzien heee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
chyba z wymyśleniem 6 nie będzie problemu
dobra mała marudzi, spadam, trochę poczytałam ale już nie pamiętam kto co
Stary 2013-10-13, 11:53   #941
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
widzę rozmowy dotyczące wyposażania domu, czyli to co aktualnie spędza mi sen z powiek
salviae - fajna inspiracja łazienkowa i salon. rozumiem, że salon to twój twój?
My na razie mamy 1 z 3 łazienek w domu (pewnie przyszłościowo zrobimy 2, a 3 wykorzystamy na garderobę albo jakąś pralnio- graciarnię ).
u nas ciężko określić jaki panuje styl w domu , albo ja nie wiem jak go nazwać, ale to taka nowoczesna klasyka z elementami stylu skandynawskiego i pop art chyba tak najlepiej mogłabym to określić. kuchnia jest biało-czarna + drewno/ ściany to odcienie poprzez jasną szarość, do ciemnego grafitu na kominku i gdzieniegdzie powrzucane coś ale fuksja/burgund - słupki czy ściana pod tv. No i ja uwielbiam detele, czyli obrazki, ramki, zdjęcia, poduchy, dywan, lampka "niby" nie pasujące do całości, jakieś kolorowe. Jak już będzie gotowe to się pochwalę

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Właśnie wyszli od nas znajomi. Koleżanka zrobiła mi wróżbę na to ile i jakiej płci będziemy mieli dzieci. Oczywiście zarzekałam się, że nie wierzę w takie bzdety Ponoć u niej w rodzinie u mamy, cioć itd. i wszystkich znajomych, którym to robiła się sprawdziło. No i wyszło naprawdę zarówno mi jak i później mężowi, że pierwsza córka , a drugi ma być synek . Więc koniec końców nie wierzę w takie bzdety ale mogłoby tak zostać

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Diabli- Nela jak zwykle błyszczy na salonach! ślicznota
haha przypomniało mi się jak moja siostra tez uwazała że każdemu umie wywróżyć jaką płeć dziecka będzie miał no i mi wywróżyła że same dzieczynki nawet sie zalożyłyśmy 0,5 spirytusu i sheridana:P no i jak przyniosła trunki to powiedziała że już się ze mną nie zakłada:P:P:P

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Mysia - niezłą masz już wyprawkę ja nie liczyłam czego ile mam, ale chyba na 74 i 80 starczy, w praniu się sprawdzi i na bieżąco najwyżej coś dokupię

Z tymi listami prezentów - to duże te listy robicie? Kto dziecku to będzie kupował? Dziadkowie, chrześni i ktoś jeszcze? U nas nie ma nikogo więcej chętnego a chrzestny na pewnie czekolade i na tym się skończy

Justii piękna pogoda i piękny śpioszek

A ta pszczółka lamaze to to: https://www.google.pl/search?q=pszcz...ml%3B389%3B600
ja liste robie dla mnie i tż, dziadkowie z mojej strony kupują krzesełko, pchacz i huśtawkę taką większą tzn już dali kasiore i ja mam kupić, chrzestna i chrzestny tez napewno coś kupią fajnego a teściowe i moja babcia pewnie dadza pieniążki i każą samemu coś kupic więc kupie skoczka , jakieś zabawki edukacyjne, kojec, itd

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Mysia - niezłą masz już wyprawkę ja nie liczyłam czego ile mam, ale chyba na 74 i 80 starczy, w praniu się sprawdzi i na bieżąco najwyżej coś dokupię

Z tymi listami prezentów - to duże te listy robicie? Kto dziecku to będzie kupował? Dziadkowie, chrześni i ktoś jeszcze? U nas nie ma nikogo więcej chętnego a chrzestny na pewnie czekolade i na tym się skończy

Justii piękna pogoda i piękny śpioszek

A ta pszczółka lamaze to to: https://www.google.pl/search?q=pszcz...ml%3B389%3B600
ja liste robie dla mnie i tż, dziadkowie z mojej strony kupują krzesełko, pchacz i huśtawkę taką większą tzn już dali kasiore i ja mam kupić, chrzestna i chrzestny tez napewno coś kupią fajnego a teściowe i moja babcia pewnie dadza pieniążki i każą samemu coś kupic więc kupie skoczka , jakieś zabawki edukacyjne, kojec, itd

Stary 2013-10-13, 11:56   #942
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Hej

Leze w łóżku i się wygrzewam a mąż z Młodą na spacerze
Czuję się średnio, jakieś mega przeziębienie mnie dopadlo

Justi ale u Was piękna jesień
Czym mylas puzzle

Innocence sliczny misiu Mateuszek

Salviae super ten Twój salon

Diabli Nelka jak zwykle gwiazda! Skąd opaska?
Tort siostrze wyszedl bajeczny

Brawo dla Darusia

Hehe spoko
Ale byłaś już w sklepie i faktycznie są? Bo u nas niestety nie ma

Banka mąż był wczoraj w PiP na turzynie i też tam nie ma niestety
To na zawa moze bedzie musze kupic bo moj tych slodkich nie lubi przyzwyvzqil sie do smaku pepti a tam cukru niet wiec co sie dziwic ze mu bobowita czy nestle nie smakuje hehe
Widzialm meza jak dumnie pchal wozek heheh

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:15   #943
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ja robie lisye sobie i rodzicom moim
Z chrzesnych nie ma, prababcie 400km od nas, druga babcia ma raczej gdzies jak i tata wiec prezent-lista przede wszystkim dla mnie bym sie nie zakrecila.

Wyobrazcie sobie, ciemno, choinka, lampki swiecace i nasze 6cio,7mio,8mio miesieczne brzdace wpatrzome w choinke i prezety.. Z bedzie miec 7,5mc, wystroimy ja, usiadzie przy stole przy swoim jedzonku(sporo tego co mozna a zblizone do wigilijnych potraw) i tak spedzimy pierwsze swieta..

A w jastepne bedzie poltorarocznym brzdacem to bedzie fun! Wspolne ubierane choinki, czekanie Mikolaja z prezentami, sanki w Swieta..

Cudowne lata przed nami

Też często o tym myśle będzie cudownie, najmiemy dziadka żeby sie przebrał za Mikołaja najpierw napiszemy list Wspólne przygotoywanie Wigilii i pakowanie prezentów a na Wielkanoc malowanie jajek już sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pisałam Wam wczoraj że Przemo marudny jak nigdy .... no i mamy winowajce, przebił się delikatny trójkącik górnej jedynki mamy trzeci ząbek

http://allegro.pl/nosidelko-ergobaby...602711658.html
wzięłam to. no i nie mam pewności, ale zaryzykowałam ... w sumie jak będzie podróbka a dobrze uszyta i będzie nam pasować to też dobrze
chcę koniecznie Ergo bo jak już pisałam zakładanie trwa 30 sekund

piekności, i jakie oczy

hahah no robienie w domu takiej imprezy to samobójstwo najważniejsze że dzieci zadowolone. piękny tort i nasza modeleczka

ja też, ale rzadko, bo potem nie chce wracać do wózka

ostatnio tak spał jak miał1,5 miesiąca
stałą pozycja do spania - albo rozrzucone łapki, tak się szykuje do snu, nawet jak się bawi i rozrzuca to wiem że niedługo będzie spał, albo składa jak do modlitwy i przebiera paluszkami

o qrcze, tymi pierwszymi to mnie chyba przekonałaś ... solidne i nie trzeba drugiego kompletu, bo duże są.
ja na razie się nie zdecydowałam bo budżet nie pozwala, nosidełko mamy sponsorowane a musiałam ograbić synka z tego co było odłożone ze skarbonki bo lodówka świeciła pustkami, tylko na wykładzinę mu zostawiłam
pod koniec miesiąca z macierzyńskiego kupię albo jak babcia sypnie kasą po emeryturze, bo zawsze coś tam na Młodego daje chociaż kupiła mu wczoraj złotą zawieszkę ze znakiem zodiaku więc w tym miesiącu na tym się chyba skończy
brawo za ząbki nam chyba pierwsze wyjda górne a oczka Mateuszek ma po mamie Tż zawsze mi mówił że mam duże oczka jak kot ze Shreka

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
złoto nie wyjdzie z mody, cena rośnie, napewno mu sie przyda, jak nie to kiedyś swoim dzieciom da zabawką sie pobawi, wyrośnie, a taka pamiątkę zawsze bezie miał. Ja dostałam na komunię od chrzestnego złoty łańcuszek i kolczyki, wtedy tak sbie byłam zadowolona, a że wybrał piękne wzory to teraz się cieszę, bo noszę i mam pamiątkę

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

mniam, ale o rosole bo znowu mnie starszna chęć łapie , wsiądę i pojadę do Ciebie
Piękny podpis ...o Synku ...aż się popłakałam... tak strasznie wyraża moje uczuciA do Matueszka......

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj tez od chrzestnej lancuszek i medalik dostanie przyda sie na komunie moj D. Nie dostal lancuszka A do posrebrzane pamiatki do postawiwnia to to dopiero niepraktyczne niedosc ze drogie to.na co to kurz tylko zbiera , moja mam trzyma lancuszek dla D. Da mu na komunie

Ok ccciiichooo Pisze ze rosolek juz pyka hehhehe

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Aa wiecie jak mam fajnie z Dawide. Biore malego wsadAm do niego do pokoju i mam czas na posprzatanie itp. A M. Zaxhwycony ze.popatrzy na brata hehe

No proszę jaka Mama zaradna mój też uwielbia patrzeć na straszego siostrzeńca

Stary 2013-10-13, 12:30   #944
Innocence_89
Rozeznanie

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dni ma fajne, jest radosna bawimy sie. Tylkood 16 zaczyna marudzic, a spac idzie ok 19, wiec mamy 3h z głowy... Tez sie zastanawiam czy to nie przez alergie... Sama nie wiem jak te moja diiete uderzyc - wyeliminowac wszystkich podejrzanych (przetory mleczne, jajka, gluten, orzechy) i jak przejda objawy to wprowadzac pojedynczo i patrzec co zawiniło. czy eliminowac pojedynczo i czekac kiedy objawy ustapia obawiam sie, ze od lekarza wielkiej pomocy nie dostane... Ale na konsultacje pójdę jutro.

Ale słodziak

Ja też, ale jak się tego wyraźnie domaga

rozpuszczalam w wodzie i podawałam z kubeczka medeli ( Sofia nie miała jeszcze 2 mcy jak to stosowalam) i ładnie piła. teraz mialam w kropelkach i musialam mieszac z mlekiem bo inaczej pluła... Z biogaią nie było tego problemu... Ale jaki to by nie był probiotyk w kropelkachh to trzeba go zużyć na raz, a w saszetkach,m czy kapsułkach używasz wtedy, gdy potrzebujesz

Sofii wróciło spanie do 7-8 ufffff. Wczoraj położyłam sie już o 9 i dzieki temu jako tako sie wyspalam do tej 7.30 (z 8 pobudkami w nocy Teraz znów zasnela przy piersi, ale jej nie odkładam bo Tz odsypia nockę w pracy, wiec niech troche pośpią. A ja mam jedną ręke do buszowania po necie
Dobrze że się choć trochę wyspałaś

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
to ta którą próbowałam na sobie
a ile mu dajesz tej kaszy? dodajesz do mleka czy normalnie?

salviae boski salon jedynie fotel bym zmieniła

Innocence śliczny Mateuszek. Jak ja lubię jak czapki/bluzy mają uszka

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

diabli piękny tort i piękna Nelcia. Opaska wymiata też taką chcemy!

spać do 11???????? o matko u nas jest max do 7:20!

pawie a czym koleżanka wróżyła? obrączką na nitce?
udzielasz się jeszcze na PM?
ja też

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:14
Stary 2013-10-13, 12:34   #945
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Hm...moje dziecko niexo zwqriowalo od jakiegos czasu i mam nadzieje zd to zabki. Zasypia glownie przy cycku. W nocy czesxiej sie
hehe... no, to samo u nas. i jestem pewna, ze to zabki chyba coraz bardziej go denerwuja, dzisiaj od 4tej mlody wzglednie spokojnie lezal tylko z cycem w buzi. ale potem to juz nawet cyc nie dawal rady, pakowal wszystko do buzi tak nerwowo i kwiczal... oby to za dlugo nie trwalo, bo ja po jednej takiej akcji juz chodze jak zombie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 12:44   #946
karota11
Zadomowienie

Cytat:
haha przypomniało mi się jak moja siostra tez uwazała że każdemu umie wywróżyć jaką płeć dziecka będzie miał no i mi wywróżyła że same dzieczynki nawet sie zalożyłyśmy 0,5 spirytusu i sheridana:P no i jak przyniosła trunki to powiedziała że już się ze mną nie zakłada:P:P:P

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

też spora ta lista

Cytat:
Też często o tym myśle będzie cudownie, najmiemy dziadka żeby sie przebrał za Mikołaja najpierw napiszemy list Wspólne przygotoywanie Wigilii i pakowanie prezentów a na Wielkanoc malowanie jajek już sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

brawo za ząbki nam chyba pierwsze wyjda górne a oczka Mateuszek ma po mamie Tż zawsze mi mówił że mam duże oczka jak kot ze Shreka

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Piękny podpis ...o Synku ...aż się popłakałam... tak strasznie wyraża moje uczuciA do Matueszka......

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

No proszę jaka Mama zaradna mój też uwielbia patrzeć na straszego siostrzeńca
yhmm..ja też się wzruszam jak czytam, to moje takie sercowe cytaty
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hehe... no, to samo u nas. i jestem pewna, ze to zabki chyba coraz bardziej go denerwuja, dzisiaj od 4tej mlody wzglednie spokojnie lezal tylko z cycem w buzi. ale potem to juz nawet cyc nie dawal rady, pakowal wszystko do buzi tak nerwowo i kwiczal... oby to za dlugo nie trwalo, bo ja po jednej takiej akcji juz chodze jak zombie...
mój też ma fazy na spanie z cycem ;/
Stary 2013-10-13, 13:06   #947
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ale Ty masz super zawód na dzisiejsze czasy, a to już mały krok od fajnych pieniędzy

a ja Wam zazdroszczę mobilności, zaradności i
podróży.. zdjęcia z RPA dech w piersiach zapierały.
Mając dom byłabyś spisana na lokalną rzeczywistość, a ta niezawsze jest różowa. Fajnie jest mieć dom, i cieszę się z tego ale jakaś cząstka mnie zawsze będzie wzdychać do miejsc i przeżyć których nie zaznam.. bo muszę mieć na wykończenie domu a potem na remonty etc. Pozatym od "mieć" ważniejsze jest "być"

Tak, tak ale żeby zaoszczędzić na robociźnie mąż musiał zainwestować majątek w sprzęt i maszyny i jeszcze nie pozwoli ich sprzedać

śliczny tort!, Nelka imprezowiczka urocza

hehe ja w tym celu bylam u wróżki i wyszło mi 2 synów i córka i że męża zmienię też mi wyszło

Zawstydzasz nas Przemo swoim obfitym dorobkiem zębowym
ja też tego zazdroszcze.... strasznie uwielbiam podróże

Stary 2013-10-13, 13:07   #948
gosiulka22
Wtajemniczenie

Hej ja jak zwykle z doskoku, tak to jest jak się jest cały czas samą z małą. Nie ma mnie kto choć na chwile odciążyć ale trudno
Ale macie fajne dzieciaczki bo tyle czytam że jedzą MARCHEWECZKĘ I OGÓLNIE WARZYWKA. My po wielu próbach z marchewką i mała jeść nie będzie. Próbowałam tą z hippa i sama gotowałam ale nic z tego. Za to spróbowałam gruszki z hippa i Młoda jest zachwycona choć przez 3 dni nie zjadła całego słoiczka ale nie wymagam od niej tyle bo jeszcze mała jest.
A no i kaszki uwielbia
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:09   #949
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Daje tak jak napisalam.1plasla lyzke stolowa mieszam z 1 lyzk srolowa przefotowanej cieplej wody-tak mi napisali z Nestle. Nie mieszam z mlekiem bo ona jest mleczna. Ale zaraz po podaniru lecimy na cyxka. W nocy czescidj sie budzi ale czasami 5min.possa i odlatuje, ale odlozony do lozeczka zaczyna sie rzucac. MaM wrazenie wiec ze tylko przy mamie ok.

Hm...moje dziecko niexo zwqriowalo od jakiegos czasu i mam nadzieje zd to zabki. Zasypia glownie przy cycku. W nocy czesxiej sie

Dziewczyny bo mnie tak natchno wrzuceni przez Axelle Zu ktora slicznie gada. Wasze dzieci tez tak? Pytam bo mam wrazenie ze Daro glownie pokrzykuje i jak gada to tez i sie zastanwiam jak go tego oduczyc.

nasz gada często i ślicznie, ale też piszczy śmieje się krzyczy zależy kiedy i do kogo ale wszystko co robi jest cudowne

Stary 2013-10-13, 13:13   #950
gosiulka22
Wtajemniczenie

A no i nie wiem jak Wy to robicie że Wasz dzieci tak ładnie śpią Eliza zasypia między 20 a 21 a budzi się najpóźniej o 6, w nocy ma około 5 pobudek
Jak czytam że niektórych z Was pociechy potrafią spać do 8 czy 9 to ogromnie zazdroszczę albo jak mają jedną czy dwie pobudki....
Stary 2013-10-13, 13:13   #951
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Hm...no dokładnie mam tak samo. Tylko cycek w buzi powoduje, że zasypia, przy czym w ogóle ostatnio wygląda to picie dziwnie, bo w nast.fazach:
1. dosysanie się i intensywne ssanie jakieś 3-4 min
2. kolejne 2 min.to łapanie cycka i puszczanie wydając przy tym okrzyki bojowe
3. zaczynam go więc bujać przy tym cycku i przechodzimy w fazę spokojnego ssania z zasypianiem i tak sobie śpi, po odłożeniu raczej szybko się budzi.

Jutro się dowiem u pediatry czy to ząbki.

A około 18.15 do 19.00 ( jeszcze się jutro przypomnę) poproszę o naprawde ogromne i magiczne kciuki.Będzie wizyta u okulisty i kolejny raz się okaże co dalej.
Póki co sama nie umiem tego stwierdzić.
Jest szansa ( i to by była najlepsza opcja), że masażami przetkałam oczko ( ale pewna nie jestem bo jak masuję to odrobina ropki wypływa) albo chociaż niech by się spełniła druga opcja i niechby ta kobieta oczko przetkała tym razem skutecznie i bezproblemowo....

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:16   #952
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
mój też ma fazy na spanie z cycem ;/
Moja eliza też tak ma a jak ją odłączę od cyca to momentalnie się budzi i płacz a przy cycu cudownie śpi
Stary 2013-10-13, 13:25   #953
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Hej ja jak zwykle z doskoku, tak to jest jak się jest cały czas samą z małą. Nie ma mnie kto choć na chwile odciążyć ale trudno
Ale macie fajne dzieciaczki bo tyle czytam że jedzą MARCHEWECZKĘ I OGÓLNIE WARZYWKA. My po wielu próbach z marchewką i mała jeść nie będzie. Próbowałam tą z hippa i sama gotowałam ale nic z tego. Za to spróbowałam gruszki z hippa i Młoda jest zachwycona choć przez 3 dni nie zjadła całego słoiczka ale nie wymagam od niej tyle bo jeszcze mała jest.
A no i kaszki uwielbia
Gosiulka Ty pisałas o ile dobrze pamiętam ze Córeczce pierwszy ząbek wyrósł u góry .to witaj w klubie bo mojemu najprawdopodobnie też pierwszy sie górny pojawi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 13:25   #954
axella
Zakorzenienie

GG do axella

5mc i 6dni i moj klops siedzi co za Zuza

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 13:29   #955
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Moja eliza też tak ma a jak ją odłączę od cyca to momentalnie się budzi i płacz a przy cycu cudownie śpi
mój ma tak czasem ze jak uśnie przy cycku to jak wyjme to sie wierci i szuka wiec szybko od razu wkładam mu smoczek i śpi dalej

Magiusa trzymam kciuki za oczko

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:

wow!!!! sama???? brawo!!!

Stary 2013-10-13, 13:33   #956
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosiulka Ty pisałas o ile dobrze pamiętam ze Córeczce pierwszy ząbek wyrósł u góry .to witaj w klubie bo mojemu najprawdopodobnie też pierwszy sie górny pojawi
tak ja pisałam no mamy ząbka u góry i to w dodatku czwórkę teraz gryzie z przodu więc może się jedynki doczekamy
zobaczysz śmiesznie to wygląda ale bolała ją okropnie bo taka wtedy nieznośna była że szok

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

wow dla Zuzki silna kobietka

Cytat:
mój ma tak czasem ze jak uśnie przy cycku to jak wyjme to sie wierci i szuka wiec szybko od razu wkładam mu smoczek i śpi dalej
tylko że eliza nie toleruje smoczka więc nie mam czym zastąpić cyca ;/
Stary 2013-10-13, 13:33   #957
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
tak ja pisałam no mamy ząbka u góry i to w dodatku czwórkę teraz gryzie z przodu więc może się jedynki doczekamy
zobaczysz śmiesznie to wygląda ale bolała ją okropnie bo taka wtedy nieznośna była że szok
mój ma dwójki pod wierzchem i tez ciagle tam sobie palcem gmera i czasem krzyczy przy tym ale ogólnie ząbkowanie narazie dobrze znosi nie moge sobie go wyobrazić z tym jednym zebem u góry i jeszcze z boku

Stary 2013-10-13, 13:35   #958
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
mój ma dwójki pod wierzchem i tez ciagle tam sobie palcem gmera i czasem krzyczy przy tym ale ogólnie ząbkowanie narazie dobrze znosi nie moge sobie go wyobrazić z tym jednym zebem u góry i jeszcze z boku
super to wygląda elizka jest dumna jak paw z tego jedynaka swojego
Stary 2013-10-13, 13:35   #959
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

wow dla Zuzki silna kobietka

tylko że eliza nie toleruje smoczka więc nie mam czym zastąpić cyca ;/
zadnego? mój toleruje z Aventu i 6-18 miesiecy ale tez na poczatku nie chciał, po pewnym czasie i wielu wypluwaniach sie przyzwycziłale tylko avent np TT nie chciał i teraz smoczek jest jego obowiazkowym akcesoriem

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-13 o 13:37
Stary 2013-10-13, 13:42   #960
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
zadnego? mój toleruje z Aventu i 6-18 miesiecy ale tez na poczatku nie chciał, po pewnym czasie i wielu wypluwaniach sie przyzwycziłale tylko avent np TT nie chciał i teraz smoczek jest jego obowiazkowym akcesoriem
żadnego, próbowałam różne firmy i różne smoki po 3 miesiącach prób sobie darowałam a eliza zrobiła sobie smoka z kciuka i tak zasypia z nim w pyszczku ja w ogóle mam specyficzne dziecko w jeden dzień jak zostaje np. z moja mama to zje z butli w drugi dzień płacze i wije jej się godzinę a z butli nie pociągnie nie mam pojęcia czemu
Fajnie masz że Mały w końcu toleruje smoczka bo zawsze łatwiej później oduczyć smoka niż ssania kciuka ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości