|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Teraz się mogę przywitać.. choć dzień dobry w moim przypadku nie zabrzmi szczerze.. Jestem taka wściekła na męża, że mam ochotę go roznieść, a później się poryczeć..kur mać.. niech lepiej do roboty chodzi, bo od rana mnie tylko wkur swoim za☠☠☠iszczastym zachowaniem i gadką.. a taką mam z niego pomoc, że od rana zapierd..jeszcze obiad wymysliłam.. gdyby nie to, że siostra jest to bym wypierdzieliła tego kurczaka przez balkon, aż by poleciał na tych swoich skrzydełkach.. oczywiście to ze mną coś nie tak, nie z nim.. jak zwykle
|
|
|
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
NENI brawa za wiek dla Kubusia !!!
My karuzelki jakos nie uzywamy jeszcze,bo Mlody spi ze mna w duzym lozku,a karuzelka sie kurzy nad lozeczkiem ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co nawywijał? |
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
dla kubusia, jaki już duży chłopak!![]() A ja z tego wszystkiego zapomniałam, że dzisiaj Alik kończy 6 tygodni ![]() Cytat:
![]() no trzymam kciuki, zebys ty nie miala takich jazd, bo moja siostra niezle sie posypala przez to zmeczenie, po takim czasie... ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Spokojnie, bo bedzie miala pozniej takie jazdy z olkiem jak ja z alkiem, bo pochlonie cala twoja irytacje
|
|
#3037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za pocieszenie Misiaczka filmik Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed
![]()
|
|
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Neni
dla Kuby, słodko wyszdł na tym foto. Podejrzewam że raczej na brak całusków nie narzeka sama słodycz Moja córeczka dalej śpi przytulona do mnie Dzoan gdybyś była dziś w nocy u mnie w kuchni to byś zeszła na zawał. 2 w nocy idę zrobić Mai mleko, patrzę a po ekspresie do kawy mega ogromny pająk na dłuuuugich girach Robiliśmy wczoraj porządki i sprzątaliśmy w każdym zakamarku i musiał stracić miejscówe ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pajaka, to ja pewnie pol bloku obudzilabym krzykiem
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę na wyrost, ale polecam lekturę:
http://www.zspbestwina.inf.edu.pl/Do...eby_dzieci.pdf |
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kubusia!Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, klikajcie na Surkę
|
|||
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Śmiech to zdrowie dziewczyny
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widzę, że w tym linku jest niepełna wersja. Jak coś to mam całą książkę w pdf
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Tweed
dla AlikaCytat:
przez takiego dziada bałabym się ekspresu do kawy na białym pieseczku nie chciałabym leżeć A mąż? Dziecko płacze, daję mu wskazówki, nie słucha.. mówię, że Mały zmęczony jest, a ten gada do niego takim głosem, że jeszcze go rozjusza, przy czym grzechocze mu przed nosem zabawką, że mnie mózg od niej boli, a co dopiero zmęczonego malucha. Tak wymęczył dziecko, że z płaczu padło w łóżeczku na kilka minut, później ryk..musiałam go przejąć, bo już po prostu nie mogłam patrzeć jak mąż to robi.. Olek znowu nie chciał cyca zassać i wył.. musiałam go ponosić, cichutko coś nucąc aż przysnął i na śpiocha zjadł i zasnął.. a mąż siadł przed laptopem i siedział sobie...ani mi nie pomógł (już nie wspomnę, że po ziemniaki do obiadu nie poszedł), ani do dziecka nie zajrzał ani razu.. a jak już mu się laptop znudził, to poszedł do sypialni..myślałam, że zajrzeć do dziecka.. nie, położyć się Ponadto jego ironiczne zarty w stylu 'lepiej nie jedz tego ciastka i tak dobrze wyglądasz' itp. szkoda gadać.. nie wiem ile razy jeszcze będzie mnie rozjuszał w ten sposób.. dla niego to śmieszne, chce rozbawić siostrę, siebie.. Olka? ale ile razy tak można.. wystarczy, że sama gwiazdą się nie czuję i jest mi przykro, że i on w jakiś sposób mój wygląd komentuje.. Oczywiście jak mu za jakiś czas to wygarnę, to mi powie 'ale ja tylko żartowałem.. przeciez dobrze wyglądasz..ja tylko tak się śmieję' ![]() Taki mamy rodzinny dzień, że ja pierd... Zjemy obiad i pewnie wyjdziemy na spacer z Małym.. oczywiście bez tatusia, bo on nie będzie miał ochoty się przechadzać z synem.. |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rzeczywiście fantastyczne żarty, ciekawe jak on by sie poczul, gdybys ty ciagle "w zartach" powtarzala, jaki z niego szczypior i chucherko ![]() Co do pomocy, to lacze sie w bolu, tż był z nami 2,3 razy na spacerze, kazdy konczyl sie klotnia, a teraz wiecznie zaslania sie praca i tez zamiast delikatnie usypiac malego, rozbudza go wiecznie, mały chce spac, a ten zaczyna go cwicczyc, guga, kladzie na brzuszek tez nie raz mowilam, zeby do niego nic nie mowil, albo mowil cichutko, poglaskal i odlozyl, to nie. A jak maly zaczyna wyc to slysze tylko "wez cos zrob" ja tez nie rozumiem jak np mozna usypiac dziecko i jednoczesnie grac w gre, jeszcze irytujac sie ze dziecko nie zasypia w minute![]() Trzeba chyba wziac 10 oddechow i odejsc na bok, bo czasami nic nie mozna zwojowac. A u mnie najgorsze jest to, ze czesto tz ma lepsze podejscie do malego, ale jak niekiedy sie nim zajmie to az witki opadaja
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan przegina Twój mąż
Nie dziwię się, że jesteś wściekła |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
A propos wygladu... mój lubi mi teraz mowic, myslac chyba ze to komplement, jak ladnie teraz wygladam, bo pod koniec ciazy mialam taaaki brzuch i taaaki tylek, i ze w ogole lepiej wychodzic z dzieckiem w wozku niz z taka babka w ciazy
no ja myslalam ze ubije dziada, jak mi to powiedzial i tak mialam wrazenie, ze nienajgorzej sie trzymalam pomimo 42(!) tc.Teraz czuje sie strasznie paskudnie, wiec gdybym uslyszala taki tekst, to juz w ogole moja samoocena bylaby chyba na poziomie jadra ziemi
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Mały znowu wyje, wręcz krzyczy, a ten go na siłę usypia, byle się pozbyć problemu.. no szlag mnie trafi, że muszę przy tych garach stać, bo już dawno by nas tu nie było!!
W tygodniu dziecko mi takich akcji w ciągu dnia nie odwala jak dzisiaj przy męża obecności.. ja nie wiem, ale coś w tej rodzinie się poprzestawiało..albo dziecko zapomina, że ma ojca, albo ojciec za mało się stara! |
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan, Tweed normalnie ręce opadają. Za takie teksty to tylko w pysk dać. Podziwiam Dzoan ze nadal robisz obiad. Weź tego kurczaka i włóż mu na głowę na ten ptasi móżdżek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan, wspolczuje ale i lacze sie w bolu. U nas po czesci sprawa wyglada podobnie. TZ 'uspokaja' Edzia podobnie, to zaczyna z nim sie bawic jak ten zanosi sie placzem, to wlacza mu bajke i siedzi dumny z tego, ze dziecko sie uspokoilo, a mnie to wkurza, bo nie chce Malego przyzwyczajac do TV i wole mu czytac i bawic sie z nim.
Jezeli chodzi o pomoc, to moze i zrobi, ale o wszystko trzeba prosic, sam sie nie domysli Tym samym mam poczucie, ze wychowuje Edzia sama.Niestety Edziu mi dzis caly dzien zwraca mleko i to tyle, ze az sie wystraszylam o niego. Dwa dni temu zaczelam mu znowu podawac witD, tym razem kropla na piers (nie twist off jak poprzednio) i innej firmy, ale reakcja mowi sama za siebie. Tym razem jestem pewna, ze nie toleruje tego i juz. Teraz spi w mych ramionach a ja boje sie go odlozyc, bo tak slodko spi i nie meczy sie z ulewaniem, do tego smieje sie od czasu di czasu przez sen Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Nieźle, alik mi padł i śpi już drugą godzinę
![]() Mogłam się z nim położyc na spajki, ale myslalam, że tylko chwilę pośpi
|
#3057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wyślę ci na priv maila
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.. zaczęłam nakładać obiad, a tu mi mąż z ryczącym dzieckiem wpada do salonu, położył go na kanapie i wyszedł do sypialni.. dziecko ryczy, ja próbuję ponakładac szybko, żeby chociaż siostra zaczęła jeść, a ten w pokoju z kołdrą na łbie.. wpadłam tam i jeszcze grzecznie mówię, że obiad jest.. on, że nie jest głodny, to ja już z podniesionym głosem, że nie po to tyle w garach stałam, żebyś mi teraz fochem jechał i nie chciał zjeść.. a ten 'nie obchodzi mnie to'..oż kur.a!!! Dziecko znowu było w tak wielkiej rozpaczy, że 10min. uspokajałam.. znowu miał problem złapać cyca.. i znowu na śpiocha dopiero zjadł.. i jak już tak zjadł i mi usnął na rękach łzy mi poleciały.. ten dzień to jakaś masakra jest
![]() ![]() ![]() Z domu nie wyjdziemy, bo Mały już w łóżeczku śpi..przez spory czas ładnie było na dworze, teraz już chmury idą..ciekawe czy w ogóle uda nam się jeszcze dzisiaj wyjść.. jeszcze wieczorem położna ma przyjść, a tu taki burdel, że mi się ryczeć chce.. od rana biegam, siadam tylko wtedy gdy do Was piszę.. jest mi tak strasznie przykro..monitora przez łzy już nie widzę.. muszę zacząć ogarniać, bo dziecko wstanie i nic nie zrobię.. a ten ma mnie w d.. i nie pomoże już.. spalę się ze wstydu przy położnej. |
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w takiej sytuacji bym mimo wszystko posprzątała w domu bo jednak siara przy położnej. I do końca dnia choćbym miała paść na ryj ze zmęczenia bym w ogóle o nic go nie poprosiła. Moj TZ w tym momencie już chodzi zawstydzony i na sile próbuje w czymś pomóc ale rozmowę o to konkretną i bez krzyków i wzajemnego oskarżania bym przeprowadziła następnego dnia. Bo teraz twój mąż ma focha i wnerwa i nic do niego nie trafi. Może siostra ci pomoże posprzątać?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

przez takiego dziada bałabym się ekspresu do kawy

no ja myslalam ze ubije dziada, jak mi to powiedzial i tak mialam wrazenie, ze nienajgorzej sie trzymalam pomimo 42(!) tc.