|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry
![]() U Nas bałagan straszny,maz te drzwi u Dandika przerabia i więcej kurzu niż porządku. Teraz polozylam Fabianka spać a Dandi z Tata futryne obrabiaja ![]() Aga zdrowka dla Was i oby na Lenke nie przeszło! ![]() U Nas pochmurno,praedziwy jesienny dzien ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() A u nas słoneczko. My z Miśkiem już po spacerku, ja nadal siedzę w kuchni, ale idzie mi całkiem dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój TŻ musi pojechać na te ryby tak z raz w tygodniu, choć zdarzały mu się dłuższe przerwy, albo też więcej razy.. Różnie. Ale normalnie to jakiś nałóg ![]() ![]() A z tym tortem, to ja miałabym chęć zjeść, wydaje mi się, że marchewka w cieście się sprawdza, choć nigdy takiego nie jadłam ![]() E tam. Mam wrażenie, że Ty bardziej pracowita ![]() Cytat:
Misiek śpi to mam chwilę oddechu, bo tak to mi wisi na nogach, choć potrafi się na szczęście też sam pobawić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja dzis nosa z domu nie wynurzam ![]() wczoraj bylismy na grzybach i w pół godziny nazbieraliśmy całą wielką reklamówke ![]() ![]() od soboty Wiktor ma ferie i jedziemy do Pl na tydzień ![]() ide robić ciacho...
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2013-10-13 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Wtajemniczenie
|
Ciasto marchewkowe jest super. Ja bardzoo lubię, zawsze jak byłam gdzieś, gdzie było podane to szybko znikało i wszystkim smakowało. Jak dla mnie o wiele smaczniejsze i lżejsze niż tradycyjny tort. Nie czuć tam w ogóle smaku marchwi jako takiej. Gdybym nie była kompletnym beztalenciem do pieczenia to może bym zrobiła na roczek Kingi, ale niestety wszystkie próby pieczenia w moim wykonaniu kończyły się fiaskiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Marcin dobry cwaniak ![]() Może chociaż zabrać ryby te które złowi? Cytat:
Dzien dobry!Byłam dziś na zakupach z Kamilem,kupiłam mu w tesco czapkę i fajne kapciochy za 32zł,małe rozmiary też były 22 widziałam na pewno ![]() Potem byliśmy w Fantasy parku poszalał trochę na placu zabaw. A jak wruciliśmy do domu to załatwił mi nowy aparat! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ledwie żyję, a w sumie wcale tak dużo nie zrobiłam chyba. Ugotowałam gulasz, dokonczylam dwie sałatki, zrobiłam domek... i cały dzień na nogach.
Denerwuje mnie rodzina Tzta. Już dziadkowie nie przyjdą, choć się deklarowali. Na razie 3 dzieci i jedna siostra. Na pewno obiadu żadnego serwować nie zamierzam, jedynie zimna płyta. A co do tortu to Tz chciał żeby był nowy z dmuchaniem itp wiec byłoby głupio z nadjedzonym już. Kusi mnie ten marchewkowy. wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
Hej ja tylko na chwilke chciałam napisac ze moja panna dzis zaczęla sama chodzic
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
Lewek szczerze mówiąc ja podałabym tort urodzinowy. A świeczke dziecko dmucha raz a jeśli ktoś się nie zjawi to trudno.
U Nas jak ktoś nie przyjezdza na urodziny to na drugi dzień podaje to co zostało ![]() Ale oczywiście zrób jak uważasz ![]() I uważaj na siebie,nie przemęczaj się ![]() u Nas remontowo nadal i brudno ![]() po niedzieli musze ogarnąć porządki aby czyściutko było na roczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czy Wy też widzicie mój tekst na szaro? Hmm nie wiem czemu tak i nie mogę tego poprawić.. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-10-13 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Część na szaro a część na czarno
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie zauwazylam kiedy wyszla jej gorna dwojka, a teraz ida jej dolne jedynki, slini sie bidunia i dzis nie miala apetytu, ale generalnie jest spokojna. Mam nadzieje ze noc bedzie w porzadku bo jutro mam ciezki dzien ![]() Lewek narobisz sie kobieto, mam nadzieje ze jednak maz ci troche pomoze, ryby nie uciekna a ty musisz o siebie dbac ![]() Angel, musisz wychodzic z domu a maz musi sobie z Jagodka radzic, wiem ze prosto tak pisac zwlaszcza jesli wpada w histerie ale inaczej sie wykonczysz ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Agaton, zdrowka ![]() Ciasto marchewkowe robilam, mnie smakowalo ale maz powiedzial ze mu "roslo w buzi" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Rozeznanie
|
Hej!
No to jesteśmy po imprezie. Bez problemu się pomieściliśmy po małym przemeblowaniu i dostawieniu dodatkowej ławy. Dużo jedzenia mi zostało ![]() Mała dostała klocki, arkę Noego, farmę smily play, tunel, żółwia edukacyjnego i takie tam... Niedawno nauczyła się wymawiać swoje imię, no prawie...Pytamy jak ma na imię a ona odpowiada Paula. Czasem wychodziło papla albo inne kombinacje ![]() Oprócz tego naśladuje odgłosy kaczki, psa, krowy, koguta i indyka ![]() Jeszcze nie chodzi, na razie tylko staje przy meblach. Mi to ciasto marchewkowe nie przypadło do gustu. Może jestem dziwna ale przypomina mi trochę w smaku piernika ![]()
#3673 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lewek a to przepraszam,nie doczytałam ![]() A tekst faktycznie jest na szaro ![]() U Nas dzisiaj dalej porządkowo więc będzie mnie mało ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My zaraz wychodzimy do lekarza,Zuzia bardzo kaszle więc wolę iść sprawdzić. Jak wrócę to napiszę.
#3675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że imprezka udana i dużo już mówi Paulinka, moja Kinga prawie nic nie mówi, ale i tak jest dl nas najmądrzejsza na świcie i jak zrobi coś nowego to się cieszymy z tż jak głupi ![]() Dzisiaj pospałyśmy do 9 szkoda, że tylko, że pobudka na godzinę chyba było ok. 5 ![]() Ja mam zapalenie oka, czy tam spojówek, mam czerwone i z ropa, nie wiem skąd się mi przyplątało. W sobotę byliśmy u znajomych, którzy maja synków pond 2 lata i 4 msc, ale śmiesznie się Kinga z tym starszym bawiła, zabierali sobie zabawki, jak Kinga usiadła na jego krzesełku to on od razu też chciał tam siedzieć. Najlepsze, że stał jego obiad na niskim stoliku i nie chciał za bardzo, a jak mu Kinga ukradła klopsika to od razu zjadł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawo za nowe umiejętności ![]() Moje tam nic szczególnego nie gadają i nie uczę ich bo mi się nie chce ![]() Kiedyś tam gadać zaczną może do 18 stki zdążą ![]() Dobry!U nas dziś nudy,na obiad kurczak z warzywami ![]() Wasze przedszkolaki też mają dziś wolne z okazji dnia nauczyciela?Kiedyś chyba ten dzień nie był wolny,nie pamiętam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Baobabku najlepszego z okazji Dnia Nauczyciela
![]() ![]() ![]() U nas wolnego nie mają, ale Pauli i tak nie ma, bo od wczoraj w Toruniu jest z moją mamą i siostrą, dziś w nocy wracają. Mati dziś będzie pierwszy raz z opiekunką, na razie 2 godzinki. Nie pamiętam która pytała skąd ją mam i ile ma lat. No więc to sąsiadka moich rodziców, mieszka na przeciwko, ma 35 lat, jest bardzo fajna, sama ma 5-cio letnią córkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
Tamlin - jak miło, że pamiętałaś, dziękuję
![]() ![]() ![]() Sorki, ze nie piszę, nie mam czasu za bardzo, tż do wieczora w pracy, więc jak przyjdę ze szkoły to 2 dzieci na łbie mi siedzi...w domu syf z malarią już nawet nie sprzątam bo nie ma sensu ![]() ![]() ![]() Czytam was w przelocie, ale chyba się wybiłam i niewiele kojarzę co u której z was...wybaczcie ![]()
#3679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej szkole lekcji nie ma, są dyżury na świetlicy nli po 3 godziny - łącznie 8 osób dzisiaj za zmianę będzie, mnie się udało uniknąć (za to mam dyżur 31 X). Kubuś do przedszkola też poszedł - normalnie pracują, a przedszkole publiczne ![]() ![]()
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Baobabku wszystkiego najlepszego ![]() Ja dziś znowu w kuchni. Już powoli mam dość, no ale jeszcze sporo roboty przede mną. Surówki i udka i mam nadzieję starczy mi czasu na te ziemniaczki. I dekoracja do muffinek, bo są takie mikre przez to że nie wyrosły że muszę coś na nie narzucić. A tort na jutro chyba faktycznie kupię, jak Ula radzi, bo chyba nie będzie mi się się chciał piec, a eksperymenty z marchewką zostawię na inny dzień. Jeszcze trzeba mieszkanie ogarnąć, ale do tego może zagonię TŻta. Choć łazienkę już wyszorowałam. Mam nadzieję, że moja dzidzia nie będzie mi miała za złe tej aktywności. |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy od lekarza,na szczęście osłuchowo czysta,przeziębienie.
Dostałyśmy syropek clemastinum i drosetux.
#3683 | ||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Nad morzem słonecznie. Nawet pobawiłyśmy się z Alusią na balkonie. ![]() Cytat:
Co do ciasta marchewkowego to co prawda nie jadłam jeszcze, ale słyszałam bardzo dobre opinie na jego temat, a marchewki podobno w ogóle nie czuć. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do repertuaru słów(ok 2) mojego dziecka doszła lala, co w jej wykonaniu brzmi jak jaja ![]() ![]() Przyszedł dzisiaj fotelik samochodowy - czarno różowy Recaro, bardzo mi się podoba i wydaję się porządny. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała dzisiaj znowu pół nocy nie spała ![]() ![]() Baoabek wytrwałości Ci życzę w dniu Twojego święta ![]() ![]() ![]() ![]() Lewek Ty tak nie szalej kobieto! lilka00 moja szwagierka ma dwójkę dzieci starszego chłopca i młodszą dziewczynkę. Dwa lata różnicy między nimi. Mała tak naśladuje Matiego, że to aż śmieszne jest czasami, jak małpeczka...Ten skacze, ta skacze, ten je obiad to i mała je, Mateusz kończy jeść, ona też. Mały robi kupę, ona też chce ![]() ![]() Tamlin ![]() ![]() Marta zdrówka dla Zuzi ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-14 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już nie mogę się doczekać aż zaczniemy starania. Musi się wszystko ładnie zgrać z kolejną umową o pracę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z okazji Twojego dnia - dużo cierpliwości do uczniów ![]() Cytat:
Podoba się jej, śmieje się głośno jak zaglądamy do niej ![]() Cytat:
Paulince jednak najbardziej podoba się stoliczek edukacyjny, który dostała używny po moim chrześniaku. Ma bardzo dużo piosenek. http://www.youtube.com/watch?v=7psDFoV7inE Ostatnio jego cena poszła strasznie w górę, jeszcze na początku roku kupowałam go chrześnicy o 50 zł mniej od aktualnej oferty w internecie.
![]() |
#3686 | ||
Zakorzenienie
|
Matin był bardzo grzeczny u niani, ona zadowolona, on też. Jutro powtórka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 7 listopada sprawa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak się nie pojawi to sprawa i tak się odbędzie? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | |
Zadomowienie
|
uwaga! chwalę moją córkę
Majunia pomagała mi przy rozwieszaniu prania i podała mi każde ubranko z miski ![]() Cytat:
![]() udało mi się nawet jak robiłam je mając 15 lat ![]() ale mama mojego kolegi musiała mnie przekonywać do niego z pół roku ![]()
![]() |
#3689 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się po krótkiej nieobecności na wątku.
![]() U nas wszystko dobrze. Pogoda dzisiaj piękna, zaliczyliśmy już jeden spacer do Lidla ( mamy kombinezon, jest super! ), a teraz mama porwała go na kolejny, więc ja zaraz zabieram się za Chodakowską póki mam czas. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak się nie pojawi, to co?
![]() |
#3690 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
bo przepis wydaje się malo pracochłonny ,a jak pycha to bym wypróbowała |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.