Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 13:42   #961
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
5mc i 6dni i moj klops siedzi co za Zuza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mi właśnie dziś mama zakomunikowała, że ja usiadłam sama po raz pierwszy jak miałam 5 i pół miesiąca.
Opowiedz coś o tym wydarzeniu? Jak Cię wzięła z zaskoczenia? Gdzie etc

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:08   #962
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hm...no dokładnie mam tak samo. Tylko cycek w buzi powoduje, że zasypia, przy czym w ogóle ostatnio wygląda to picie dziwnie, bo w nast.fazach:
1. dosysanie się i intensywne ssanie jakieś 3-4 min
2. kolejne 2 min.to łapanie cycka i puszczanie wydając przy tym okrzyki bojowe
3. zaczynam go więc bujać przy tym cycku i przechodzimy w fazę spokojnego ssania z zasypianiem i tak sobie śpi, po odłożeniu raczej szybko się budzi.

Jutro się dowiem u pediatry czy to ząbki.

A około 18.15 do 19.00 ( jeszcze się jutro przypomnę) poproszę o naprawde ogromne i magiczne kciuki.Będzie wizyta u okulisty i kolejny raz się okaże co dalej.
Póki co sama nie umiem tego stwierdzić.
Jest szansa ( i to by była najlepsza opcja), że masażami przetkałam oczko ( ale pewna nie jestem bo jak masuję to odrobina ropki wypływa) albo chociaż niech by się spełniła druga opcja i niechby ta kobieta oczko przetkała tym razem skutecznie i bezproblemowo....
o to jestem bardzo ciekawa co powie pediatra, bo u nas też tak ma ostatnio, że łapie i puszcza cycka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
żadnego, próbowałam różne firmy i różne smoki po 3 miesiącach prób sobie darowałam a eliza zrobiła sobie smoka z kciuka i tak zasypia z nim w pyszczku ja w ogóle mam specyficzne dziecko w jeden dzień jak zostaje np. z moja mama to zje z butli w drugi dzień płacze i wije jej się godzinę a z butli nie pociągnie nie mam pojęcia czemu
Fajnie masz że Mały w końcu toleruje smoczka bo zawsze łatwiej później oduczyć smoka niż ssania kciuka ;/
oj tak, może warto się poradzić gdzies jak oduczyc kciuka, bo będzie ciężko ;/
Stary 2013-10-13, 14:20   #963
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
A no i nie wiem jak Wy to robicie że Wasz dzieci tak ładnie śpią Eliza zasypia między 20 a 21 a budzi się najpóźniej o 6, w nocy ma około 5 pobudek
Jak czytam że niektórych z Was pociechy potrafią spać do 8 czy 9 to ogromnie zazdroszczę albo jak mają jedną czy dwie pobudki....
nie przejmuj sie, nie jestes sama. po prostu mamusie niewyspane rzadko maja okazje ponarzekac ;-) moj mlodzieniec tez bardzo wczesnie wstaje i ostatnio przynajmniej robil sobie drzemke kolo 10tej, a dzisiaj nie ma szans... na spacerze niecale pol godziny dal rade pospac i teraz go cycem ululalam. mam nadzieje ze pospi, bo maruder taki z niego, ze az mi go zal... a jak pospi, to bedzie weselszy przynajmniej. przy takim zmeczeniu to nawet zmiana pieluchy to dramat...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:20   #964
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
żadnego, próbowałam różne firmy i różne smoki po 3 miesiącach prób sobie darowałam a eliza zrobiła sobie smoka z kciuka i tak zasypia z nim w pyszczku ja w ogóle mam specyficzne dziecko w jeden dzień jak zostaje np. z moja mama to zje z butli w drugi dzień płacze i wije jej się godzinę a z butli nie pociągnie nie mam pojęcia czemu
Fajnie masz że Mały w końcu toleruje smoczka bo zawsze łatwiej później oduczyć smoka niż ssania kciuka ;/
tak naprawde jest łatwiej bo jak nie może zasnąć to daje mu na 10 sekund smoczka zasypia a smoczka wypluwa i spi a jak spi ze smoczkiem to jak sie przebudza to possie troche i dalej śpi

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:22   #965
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
To na zawa moze bedzie musze kupic bo moj tych slodkich nie lubi przyzwyvzqil sie do smaku pepti a tam cukru niet wiec co sie dziwic ze mu bobowita czy nestle nie smakuje hehe
Widzialm meza jak dumnie pchal wozek heheh

Jak kupisz daj znać bo ciekawa jestem czy tam będą. Mojej pepti nie podeszło, ale mam nadzieję, że te kaszki jej posmakuja jeśli wcześniej nie dam jej nic smakowego
No mąż dziś od rana uwija się przy Lenie, a ja się lenię

Cytat:

klask i:
Zdolniacha z tej Twojej Zu

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:26   #966
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Hm...no dokładnie mam tak samo. Tylko cycek w buzi powoduje, że zasypia, przy czym w ogóle ostatnio wygląda to picie dziwnie, bo w nast.fazach:
1. dosysanie się i intensywne ssanie jakieś 3-4 min
2. kolejne 2 min.to łapanie cycka i puszczanie wydając przy tym okrzyki bojowe
3. zaczynam go więc bujać przy tym cycku i przechodzimy w fazę spokojnego ssania z zasypianiem i tak sobie śpi, po odłożeniu raczej szybko się budzi.

Jutro się dowiem u pediatry czy to ząbki.

A około 18.15 do 19.00 ( jeszcze się jutro przypomnę) poproszę o naprawde ogromne i magiczne kciuki.Będzie wizyta u okulisty i kolejny raz się okaże co dalej.
Póki co sama nie umiem tego stwierdzić.
Jest szansa ( i to by była najlepsza opcja), że masażami przetkałam oczko ( ale pewna nie jestem bo jak masuję to odrobina ropki wypływa) albo chociaż niech by się spełniła druga opcja i niechby ta kobieta oczko przetkała tym razem skutecznie i bezproblemowo....
oo, wlasnie! a to puszczanie cyca to czasem jak strzelanie z gumki... posmarowalam mu teraz dziasla dentinoxem i moze dlatego usypianie cycem lepiej podzialalo... najpierw sie napil, potem dentinox, i potem juz ciumkal tak do spania.
daj znac co pediatra powie. my we wtorek idziemy...
no i kciuki za oczko przygotowane :-*

Stary 2013-10-13, 14:27   #967
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Daje tak jak napisalam.1plasla lyzke stolowa mieszam z 1 lyzk srolowa przefotowanej cieplej wody-tak mi napisali z Nestle. Nie mieszam z mlekiem bo ona jest mleczna. Ale zaraz po podaniru lecimy na cyxka. W nocy czescidj sie budzi ale czasami 5min.possa i odlatuje, ale odlozony do lozeczka zaczyna sie rzucac. MaM wrazenie wiec ze tylko przy mamie ok.

Hm...moje dziecko niexo zwqriowalo od jakiegos czasu i mam nadzieje zd to zabki. Zasypia glownie przy cycku. W nocy czesxiej sie

Dziewczyny bo mnie tak natchno wrzuceni przez Axelle Zu ktora slicznie gada. Wasze dzieci tez tak? Pytam bo mam wrazenie ze Daro glownie pokrzykuje i jak gada to tez i sie zastanwiam jak go tego oduczyc.

Agnieszko, ale Zula robi tak czaaasem. Sa dni ze nob stop gada a vzesem tylko siepluje, steka i skrzypi

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Też często o tym myśle będzie cudownie, najmiemy dziadka żeby sie przebrał za Mikołaja najpierw napiszemy list Wspólne przygotoywanie Wigilii i pakowanie prezentów a na Wielkanoc malowanie jajek już sie nie moge doczekac

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

brawo za ząbki nam chyba pierwsze wyjda górne a oczka Mateuszek ma po mamie Tż zawsze mi mówił że mam duże oczka jak kot ze Shreka

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Piękny podpis ...o Synku ...aż się popłakałam... tak strasznie wyraża moje uczuciA do Matueszka......

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

No proszę jaka Mama zaradna mój też uwielbia patrzeć na straszego siostrzeńca

taaak, swieta z dziecmi

Cytat:
mój ma tak czasem ze jak uśnie przy cycku to jak wyjme to sie wierci i szuka wiec szybko od razu wkładam mu smoczek i śpi dalej

Magiusa trzymam kciuki za oczko

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

wow!!!! sama???? brawo!!!

Cytat:
tak ja pisałam no mamy ząbka u góry i to w dodatku czwórkę teraz gryzie z przodu więc może się jedynki doczekamy
zobaczysz śmiesznie to wygląda ale bolała ją okropnie bo taka wtedy nieznośna była że szok

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

wow dla Zuzki silna kobietka

tylko że eliza nie toleruje smoczka więc nie mam czym zastąpić cyca ;/

Cytat:

Mi właśnie dziś mama zakomunikowała, że ja usiadłam sama po raz pierwszy jak miałam 5 i pół miesiąca.
Opowiedz coś o tym wydarzeniu? Jak Cię wzięła z zaskoczenia? Gdzie etc

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
o to jestem bardzo ciekawa co powie pediatra, bo u nas też tak ma ostatnio, że łapie i puszcza cycka

oj tak, może warto się poradzić gdzies jak oduczyc kciuka, bo będzie ciężko ;/

Dziękujemy za slowa uznania
A no Z juz czesto siedzac pol lezaco w krzesle zapierala sie i siadala ale chwiejnie, na pare sekund.
A dzis lezy na pleckach plasko, dalam jej reke podciagnela sie, patrze a cwaniara mnie nie trzyma. No to ja posadzilam i siedziala, nawet sie nie chwiala i raczka siegala zabawke. Z minutke siedziala. Pozniej posadzilam znow i siedziala znow
Ofc nie bedziemy przeginac, ale milo. Jeszcze troxhe i bede mogla ja posadzic na kocach, oblozyc poduchami i z zabawkami zostawic i patrzec jak sie bawi
Ona tak szybko rosnie, za szybko.. 1,5mc jej nie wazylam, sprobuje dzis z ciekawosci i musze zapisac date osiagniecia

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 14:27   #968
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ale mam pracowitą niedzielę. Aronia nam obrodziła jak co roku szałową ilośc i trzeba to zrywać Juz mnie ręcę bolą i zrobiłam sobie przerwę. Nina śpi w ogrodzie i korzysta z uroków jesieni, mamy dzisiaj taką śliczną pogodę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Skąd ja to znam ... a swoją drogą, Twój mąż sam wszystko remontował? Ma może uprawnienia do robienia (tak babsko zalecę) rurek w łazience i kaloryferów?
nie uprawniń nie ma, nie jest nawet budowlancem, a raczej samoukiem. Rurki od kaloryfera to byla sprawa firmy w której piec kupowaliśmy do kotłowni.

Cytat:
Hej ja jak zwykle z doskoku, tak to jest jak się jest cały czas samą z małą. Nie ma mnie kto choć na chwile odciążyć ale trudno
Ale macie fajne dzieciaczki bo tyle czytam że jedzą MARCHEWECZKĘ I OGÓLNIE WARZYWKA. My po wielu próbach z marchewką i mała jeść nie będzie. Próbowałam tą z hippa i sama gotowałam ale nic z tego. Za to spróbowałam gruszki z hippa i Młoda jest zachwycona choć przez 3 dni nie zjadła całego słoiczka ale nie wymagam od niej tyle bo jeszcze mała jest.
A no i kaszki uwielbia
a to dziwne czemu nie chce warzyw. A nie zaczynałaś od słodkich owoców i deserków ? No cóż, każde dziecko coś ma, moja nie chce herbatki pić z butelki.

Cytat:
A no i nie wiem jak Wy to robicie że Wasz dzieci tak ładnie śpią Eliza zasypia między 20 a 21 a budzi się najpóźniej o 6, w nocy ma około 5 pobudek
Jak czytam że niektórych z Was pociechy potrafią spać do 8 czy 9 to ogromnie zazdroszczę albo jak mają jedną czy dwie pobudki....
u nas szału nie ma i psuje mi się dziecko w nocy.A było super od urodzenia do niedawna. Teraz sie buzi co 3 h i jest głodna, wciąga całego cyca i idzie dalej spać. A najpierw walczę ze smoczkiem bo chce ją oduczyć jeść. No ale prędko to nie nastąpi

Cytat:

już ? pokaż foto.. kurcze ale szybkooo
Stary 2013-10-13, 14:28   #969
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Moja eliza też tak ma a jak ją odłączę od cyca to momentalnie się budzi i płacz a przy cycu cudownie śpi
zalozmy grupe wsparcia czyli jeszcze karota, magiusa,... ktora dolaczy?

Stary 2013-10-13, 14:34   #970
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Ale mam pracowitą niedzielę. Aronia nam obrodziła jak co roku szałową ilośc i trzeba to zrywać Juz mnie ręcę bolą i zrobiłam sobie przerwę. Nina śpi w ogrodzie i korzysta z uroków jesieni, mamy dzisiaj taką śliczną pogodę

nie uprawniń nie ma, nie jest nawet budowlancem, a raczej samoukiem. Rurki od kaloryfera to byla sprawa firmy w której piec kupowaliśmy do kotłowni.

a to dziwne czemu nie chce warzyw. A nie zaczynałaś od słodkich owoców i deserków ? No cóż, każde dziecko coś ma, moja nie chce herbatki pić z butelki.

u nas szału nie ma i psuje mi się dziecko w nocy.A było super od urodzenia do niedawna. Teraz sie buzi co 3 h i jest głodna, wciąga całego cyca i idzie dalej spać. A najpierw walczę ze smoczkiem bo chce ją oduczyć jeść. No ale prędko to nie nastąpi

i co będziecie robić z aronii?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

bo to od razu lepiej się robi, jak nie jest się samemu
Stary 2013-10-13, 14:34   #971
ankaaa206
Wtajemniczenie

ale pogoda ciągle pada i jest zimno
własnie piekę sernik z brzoskwiniami - pachnie w całym domu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 14:35   #972
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Zdjecie
Jak wstanie to zdrobie i sie pochwale. Jestem duuumna hehe

A tak poza tym to Z do teraz nie bardzo wie po co ma rece. Tzn stopy do buzi wpycha ale zabawke chwyci na sekunde raz na dzirn moze
Do lekarza sie wybieram spytac co mam robic

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-13, 14:35   #973
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
i co będziecie robić z aronii?

bo to od razu lepiej się robi, jak nie jest się samemu
teraz soki, bo dżemu jeszcze mamy zapasy z zeszłego roku. Soki są najlepsze bardzo lubię na zimę do herbaty
Stary 2013-10-13, 14:38   #974
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

U mnie nie z cycem ale z butla tak robi...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
teraz soki, bo dżemu jeszcze mamy zapasy z zeszłego roku. Soki są najlepsze bardzo lubię na zimę do herbaty
kocham sok z aronii

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-13, 14:41   #975
Innocence_89
Rozeznanie

Upewniłam się że moje dziecko ma uregulowany tryb dnia. Wczoraj przespał się 10 minut w domu bo byliśmy na spacerze później, bo zawsze śpi na spacerze 3-4 godziny i na spacerze juz nie usnął później i w całym dniu przespał tylko te 10 minut i pół godziny wieczorem a dziś jak wyszłam z nim na spacer o 11 to od razu usnął i spał do 15 więc dzień mojego dziecka jest taki najpierw śpimy, wstajemy ,kłade go na godzinke do karuzelki, karmie go idziemy na spacer na 4 godziny i to jest jego jedyna drzemka w dzień podoba mi się to

rosoł zjedzony Mateuszek bardzo dziękuje za wszystkie komplementy .A poniżej mój malutki Niedźwiadek

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-28 o 09:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 14:44   #976
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ale pogoda ciągle pada i jest zimno
własnie piekę sernik z brzoskwiniami - pachnie w całym domu
a u nas gorąco słońce świeci w samym sweterku można chodzić

Stary 2013-10-13, 14:45   #977
karota11
Zadomowienie

Cytat:
właśnie tak widziałam te aronie, w postaci soku i z herbatką wyślij mi tu skrzyneczkę

Cytat:
Upewniłam się że moje dziecko ma uregulowany tryb dnia. Wczoraj przespał się 10 minut w domu bo byliśmy na spacerze później, bo zawsze śpi na spacerze 3-4 godziny i na spacerze juz nie usnął później i w całym dniu przespał tylko te 10 minut i pół godziny wieczorem a dziś jak wyszłam z nim na spacer o 11 to od razu usnął i spał do 15 więc dzień mojego dziecka jest taki najpierw śpimy, wstajemy ,kłade go na godzinke do karuzelki, karmie go idziemy na spacer na 4 godziny i to jest jego jedyna drzemka w dzień podoba mi się to

rosoł zjedzony Mateuszek bardzo dziękuje za wszystkie komplementy .A poniżej mój malutki Niedźwiadek
ale słodki Misio

idziemy na spaccccerrroos bo tylko wstaliśmy na śniadanie i cały dzień w sypialni
Stary 2013-10-13, 14:53   #978
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Właśnie laski, ktores z Waszych dzieci ma tak ze siega po zabawke, chwyta i puszcza ?
Bo Z mnie dobija tym, ze raczek nie uzywa
A jak juz uzywa to nie najlepiej, toz to na 6ty mc idzie

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-13, 15:02   #979
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie laski, ktores z Waszych dzieci ma tak ze siega po zabawke, chwyta i puszcza ?
Bo Z mnie dobija tym, ze raczek nie uzywa
A jak juz uzywa to nie najlepiej, toz to na 6ty mc idzie

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

moj tak ma ale ka wiem ze jest opozniony

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Jak kupisz daj znać bo ciekawa jestem czy tam będą. Mojej pepti nie podeszło, ale mam nadzieję, że te kaszki jej posmakuja jeśli wcześniej nie dam jej nic smakowego
No mąż dziś od rana uwija się przy Lenie, a ja się lenię

klask i:
Zdolniacha z tej Twojej Zu

oki dam napewno posmakuja

Cytat:

Jak sama usiadla? Brawo ja jak posadze mojego to tez siedzi hee ale nie robie tego czesto a do tego zeby sam usoadl daleka droga hee

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 15:05   #980
Innocence_89
Rozeznanie

Moje dziecko jest przekochane .wrocilismy ze spaceru zjadl pogadal ztata a teraz znowu lezy pod karuzelka bawi sie i przelacza melodyjki stopkami. Axella moj jak chwyci zabawke to albo ja trzyma tak ze ciezko mu ja wyjac z raczki albo wklada ja do buzi albo potrzasa z calej sily ewentualnie jak wisi to ciagnie i boksuje

Stary 2013-10-13, 15:19   #981
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
moj tak ma ale ka wiem ze jest opozniony

oki dam napewno posmakuja

Jak sama usiadla? Brawo ja jak posadze mojego to tez siedzi hee ale nie robie tego czesto a do tego zeby sam usoadl daleka droga hee

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Ja sie dowiem pewnie jutro co i jak, martwie sie..

Ale siedzi ladnie..
I w koncu odkryla, ze na brzuch mozna sie przekrecic przez oba ramionka hehe :p

Cytat:
Moje dziecko jest przekochane .wrocilismy ze spaceru zjadl pogadal ztata a teraz znowu lezy pod karuzelka bawi sie i przelacza melodyjki stopkami. Axella moj jak chwyci zabawke to albo ja trzyma tak ze ciezko mu ja wyjac z raczki albo wklada ja do buzi albo potrzasa z calej sily ewentualnie jak wisi to ciagnie i boksuje

Zu tak robi czasem, baaaardzo czasem :p

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-13, 15:21   #982
diabli
Zakorzenienie

wczoraj padlam i nie udało m isie nadrobić sobotnich plotek zatem dzisiaj podwojna praca wrocilismy niedawno z basenu. za Nelcia pierwsze zanurzenie rodzice stresowali się chyba bardziej niż te male baczki (nurkowala w sumie czworka dzieci). fajna sprawa chcemy jeszcze. za chwile zrzuce fotki to Wam cos podesle

Cytat:
Boże jak Ty ją wcisnęłaś w to 56 ale warto było czadowe zdjęcia
hehe jakos weszlo...musiala scisnac pośladki zresztą widać, ze nogawki 3/4 ona obecnie nosi bodziaki 68-74, wiec to tylko 2 rozmiary mniej ja tez na upartego wejde w XS

Cytat:
Muszę się pochwalić że Mateuszek leżąc na brzuszku co chwile podnosi się na wyprostowanych rękach na parę sekund.
Aha i kupiłam Małemu ubranka tydzień temu śliczny hmmm kombinezonik chyba dwu częściowy (zdjęcie poniżej) a tydzień temu kupiłam mu ubranek w smyku i c&a za 700 zł mężowi powiedziałam że za 500:P ale cieszył się tylko kazał obiecać ze w tym roku kupimy mu już tylko kombinezon rękawiczki i szalik jeśli chodzi o ubranka
a teraz ja sobie czytam forum a Skarbek leży i od godziny do mnie gada
za trzymanie glowki. u nas pozycja na brzuszku stala się ulubiona i teraz nawet jak polozymy mala na pleckach to w momencie fika na brzuch i jest z siebie dumna jak paw. nawet w lozeczku jak ma zasypiać to uparcie walczy i na brzuszku musi trochę pobroic.
ooo mamo...zaszalalas 700zl?! kupilabys pol naszego ulubionego ciucholandu mnie jakos szkoda kasy na nowe ubranka, skoro wiem, ze w lumpku znajde rownie fajne i za grosze w wieku przedszkolnym będzie gorzej, bo dzieci już bardziej niszcza, wiec trudniej znaleźć cos ladnego. później szkola i będzie się liczyla "moda", jakies aktualne nadruki, firmowe metki itd. chyba oszczędzam na te ciężkie czasy
my wczoraj przed urodzinkami zahaczyliśmy o h&m i Nelka ma dwie nowe czapki zimowe, rękawiczki i skarpetki. musiałam zuzyc karte z twojego stylu. chciałam misiowy kombinezon, ale największe było 62. podoba mi się jeszcze kilka rzeczy i mysle czy nie pojechać, po drodze kupując gracje no i mam jeszcze 20% za newsletter...sobie kupiłam fajna kurtke - opowiadałam Wam historie plecakowa w pull&bear. została nam karta podarunkowa za stowke, wiec dorzuciłam druga i mam calkiem fajna szara welniana budrysowke z wielkim kapturem
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...Z%20WE%C5%81NY
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:30   #983
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszko, ale Zula robi tak czaaasem. Sa dni ze nob stop gada a vzesem tylko siepluje, steka i skrzypi
Dziękujemy za slowa uznania
A no Z juz czesto siedzac pol lezaco w krzesle zapierala sie i siadala ale chwiejnie, na pare sekund.
A dzis lezy na pleckach plasko, dalam jej reke podciagnela sie, patrze a cwaniara mnie nie trzyma. No to ja posadzilam i siedziala, nawet sie nie chwiala i raczka siegala zabawke. Z minutke siedziala. Pozniej posadzilam znow i siedziala znow
Ofc nie bedziemy przeginac, ale milo. Jeszcze troxhe i bede mogla ja posadzic na kocach, oblozyc poduchami i z zabawkami zostawic i patrzec jak sie bawi
Ona tak szybko rosnie, za szybko.. 1,5mc jej nie wazylam, sprobuje dzis z ciekawosci i musze zapisac date osiagniecia
Super, jeszcze raz wielkie
Zu najwidoczniej jes5 gotowa do siadania i za chwile nie bedziesz musiala juz sie martwić czy przeginasz

Cytat:

Ciii...bo ja liczę, że to przejdzie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:43   #984
salviae
Zadomowienie

Kupiłam doidy i 3 kaszki holle... robi się powaznie, dzisiaj dałam Kubie tak bez przekonania słoiczek ziemniak + szpinak i wciagał az mu sie uszy trzesły, musze mu dokupic szpinaku, to chyba dlatego, ze jak czytam ksiege dzwiekow zawsze zamiast blee mowie mniam
Inocence fajny misiek
Axella za postepy Zuzi, ale chyba nie powinna za czesto tak siedziec
Diabli fajna burdysowka, mam taka ale żółtą i dla Nelki za nurkowanie

aa i kupiłam w biedronce myjke, przytulaka, Kuba z nowym kumplem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1930.jpg (48,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1956.jpg (49,3 KB, 35 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:56   #985
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
xal ja wczoraj robilam sama, nie zbledowało mi sie to tak gładko jak w słoiku, ale mały zjadł i mu bardzo smakowało
A co robiłaś? Od czego się zaczyna? Jakie ilości na 1 raz? Pewnie gotować bez przypraw i soli?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:04   #986
cloche
Zakorzenienie

axella, jesli Zu sama siedzi, to wielkie brawa i bez stresu pozwol jej troche siedziec. dziecko samo wie kiedy ma dosc, a ona juz duza dziewczynka jest najwyrazniej jest juz gotowa. probuj wykorzystac to jej siedzenie do tego, by zmotywowac jej raczki do lapania zabawek moj brachu tez byl duuuzy chlop i siedzial jak mial 4 mies.

magiusa, no bo to przejdzie! poczytalam troche o spaniu maluchow... zastanawialam sie, czy dobrze robie, ze mlodego tak klade spac ze mna, teraz nawet w dzien - bo inavzej mi nie spi... i znalazlam wypowiedzi znanego niemieckiego lekarza na ten temat. wzruszylam sie i ryczalam, ale nie bede juz miala watpliwosci. dajemy maluchom to, czego im potrzeba, by czuly sie bezpiecznie. w wypadku Flo moze to byc powiazane dodatkowo z operacja i nocami spedzonymi beze mnie. trzeba czasu...

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

aa i mialam pisac...
diabli, super z nurkowaniem!
salviae, mlody wie co dobre, brawo!

Stary 2013-10-13, 17:12   #987
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A co robiłaś? Od czego się zaczyna? Jakie ilości na 1 raz? Pewnie gotować bez przypraw i soli?
dwie marchewki i troche dyni, ugotowalam, odcedzilam, dalam troche oliwy i zblendowalam, bez przypraw
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:13   #988
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wczoraj padlam i nie udało m isie nadrobić sobotnich plotek zatem dzisiaj podwojna praca wrocilismy niedawno z basenu. za Nelcia pierwsze zanurzenie rodzice stresowali się chyba bardziej niż te male baczki (nurkowala w sumie czworka dzieci). fajna sprawa chcemy jeszcze. za chwile zrzuce fotki to Wam cos podesle

hehe jakos weszlo...musiala scisnac pośladki zresztą widać, ze nogawki 3/4 ona obecnie nosi bodziaki 68-74, wiec to tylko 2 rozmiary mniej ja tez na upartego wejde w XS

za trzymanie glowki. u nas pozycja na brzuszku stala się ulubiona i teraz nawet jak polozymy mala na pleckach to w momencie fika na brzuch i jest z siebie dumna jak paw. nawet w lozeczku jak ma zasypiać to uparcie walczy i na brzuszku musi trochę pobroic.
ooo mamo...zaszalalas 700zl?! kupilabys pol naszego ulubionego ciucholandu mnie jakos szkoda kasy na nowe ubranka, skoro wiem, ze w lumpku znajde rownie fajne i za grosze w wieku przedszkolnym będzie gorzej, bo dzieci już bardziej niszcza, wiec trudniej znaleźć cos ladnego. później szkola i będzie się liczyla "moda", jakies aktualne nadruki, firmowe metki itd. chyba oszczędzam na te ciężkie czasy
my wczoraj przed urodzinkami zahaczyliśmy o h&m i Nelka ma dwie nowe czapki zimowe, rękawiczki i skarpetki. musiałam zuzyc karte z twojego stylu. chciałam misiowy kombinezon, ale największe było 62. podoba mi się jeszcze kilka rzeczy i mysle czy nie pojechać, po drodze kupując gracje no i mam jeszcze 20% za newsletter...sobie kupiłam fajna kurtke - opowiadałam Wam historie plecakowa w pull&bear. została nam karta podarunkowa za stowke, wiec dorzuciłam druga i mam calkiem fajna szara welniana budrysowke z wielkim kapturem
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...Z%20WE%C5%81NY
sama bym się też stresowała nurkowaniem sprawiało to maluszkom przyjemność, czy denerwowały się?

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kupiłam doidy i 3 kaszki holle... robi się powaznie, dzisiaj dałam Kubie tak bez przekonania słoiczek ziemniak + szpinak i wciagał az mu sie uszy trzesły, musze mu dokupic szpinaku, to chyba dlatego, ze jak czytam ksiege dzwiekow zawsze zamiast blee mowie mniam
Inocence fajny misiek
Axella za postepy Zuzi, ale chyba nie powinna za czesto tak siedziec
Diabli fajna burdysowka, mam taka ale żółtą i dla Nelki za nurkowanie

aa i kupiłam w biedronce myjke, przytulaka, Kuba z nowym kumplem
jaki fajny śmieszek i mamy taki sam kocyk

Mrożę wszystko co dorwę swojskie, niepryskane. A czy ktoś ma pomysł na gruszki dla malucha?czy to wogle da rade?
Stary 2013-10-13, 17:18   #989
karolina2121
siedzę i myślę

Piszecie o Waszych domach to ja wrzucę Wam jaką będziemy mieć łazienkę i w jakim stylu kuchnię i sypialnie może komuś coś wpadnie w oko

edit/zapomnialam wrzucic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biała sypialnia.jpg (19,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lazienka_arnzacja_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg (59,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ll.jpg (39,0 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-13 o 17:39
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:29   #990
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
j
dzieci wychowywała babcia do 11 roku życia najmłodszego. Ona mojemu TŻtowi nawet pieluchy nie zmieniła. Eh długa historia
to ja sie nie dziwię jej podejściu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj wieczór pytań

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??
Mi ciagle wycieka (10-20 ml) i się zalewam jak nie załoze muszli lub wkladek

2. Czy Wasze dzieci się pocą? Zwłaszcza na główce? Szczególnie przy karmieniu?

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

5. Jak działają banki mleka? Na jakiej zasadzie się tam to mleko oddaje?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??
1. tak
2. nie
3. ja zazwyczaj sama, mąż się czasem załapie na więcej niż 1 kawałek, czasem ktoś przyjdzie to akurat jest tyle że ja piekę albo 12 babeczek albo na średniej foremce także dłużej niż 3 dni nie postoi

Cytat:

Ciasto miodowe ze śmietaną:
słądnii:
-5jaj
-3szl. mąki
-1,5 szkl. cukru
-1łyżeczka proszku do pieczenia
-4łyżki miodu
-1margaryna
-2duże śmietany 18%
Margarynę rozpuścić z miodem,jaja ubić z cukrem, dodać mąę, gorącą margarynę z miodem, proszek i sodę.wymieszać, podzielić na 3 części.każdą piec 15 min w 180C
Upiec jeden blat ciasta i na gorący wyłożyć całą śmietanę, położyć gorące drugie i wyłożyć drugą śmietanę, położyć trzecie i posypać cukrem pudrem . jeść na drugi dzień

U nas dzień estra, mega dużo spacerujemy, odebraliśmy wynii moczu i posiew-wszystko git
za przepis, tyle że u mnie jedzenie na drugi dzień nie przejdzie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
jak wy to robicie ze wasze dzieciaczki tyle spią ? moj najpózniej to wtaje teraz o 5.30 fakt ze lezy jeszcze z godzine w lozeczku ale to juz nie jest spanie a klade go o 20 bo juz jest padniety wiec go nie przeciagne i od razu usypia a w nocy wstaje 3 razy na cyca
mam podobnie

Cytat:
Nie mogę załadować zdjęcia nie wiem czemu ...już od dłuższego czasu...:/

Miałam Wam opowiedzieć jakie cyrki były jak poszliśmy z małym do przychodni . Otóż pewnego wieczoru zauważyłam że Mały ma zaczeriwniony czubek suisiaczka więc mówimy z Tż że trzeb iść do pediatry bo niewiadomo czy to nie jakaś infekcja i żeby njie przerodziło się w coś gorszego. Więc następnego dnia dzwon ie do przychodni żeby nas zapisać okazuje się że nasza Pani pediatra na urlopie ... ale chwila...jest na jej miejsce zastępczyni..no cóż myśle skoro zastępuje pediatre to musi się znać przecież na takich rzeczach. Pojechaliśmy kobieta koło 70 poprosiła jak jej powiedziałam że chodzi o siusiaka to zaczeła przeżywać więc sobie myśle super ... chciała go badać w foteliku aż ja nie zaproponowałam że może go wyjme....więc ona mówi że super pomysł rozebrałam go a ona pomacała mu tego siusiaka nawet nie doszła do miejsca gdzie się zaczynało to czerwone i mówi mi że mi przepisze antybiotyk na to który ma w sobie 3 antybiotyki bo ONA NIE WIE CO TO JEST (mogła mi od razu pół apteki przepisać może akurat by trafiła) i ona mi da skierowanie do urologa dziecięcego no to Tż kupił tą maść dał mi ją ja siedze i myśle sobie przeczytam co piszą na opakowaniu i jest Dzieci: NIE STOSOWAĆ U DZIECI PONIŻEJ 12 ROKU ŻYCIA Z POWODU USZADZAJĄCEGO SŁUCH I NERKI DZIAŁANIA LEKU!!! jak się wkur...am . Nie posmarowaliśmy mu tego siusiaka tą maścią i na następny dzień pojechaliśmy do Szpitala Dziecięcego w prokocimiu do urologa dziecięcego . Pół dnia spędziliśmy tam po to żeby Pan doktor wyśmiał Panią Doktor która nas skierowała do niego i powiedział nam że nie ma żadnej infekcji i Synek jest całkowicie zdrowy tylko smarować kremkiem siusiaczka jak jest zaczerwienienie.:mur :
Tak więc zmieniam pediatre bo Pani pediatr z tej samej przychodni ani raz nie zmierzyła Synka ani obwodu główki ani ciemiączka więc ja dziękuje teraz będziemy jeździć na prywat

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Idziemy na spacer Przestało troche wiać do później
nie wiem do jakiej przychodni należycie, ale ja jestem zadowolona z tej na skarpie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
ja nie, ja się tylko znęcam regularnie kładąc go na brzuchu

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku, fajny tytuł

Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i marchewka Pretenduję do tytułu Matka Polka roku 2013

Młody śpi 4 godzinę, to może nadrobię ze 2 strony
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości