|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Dzisiaj wypróbuję wreszcie siemie lniane
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Mi właśnie też, ale ten dla mam, fajnie spisuje się do twarzy i ciała
|
#634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dziś ogarniam włosy po hennie i zobaczę jak faktycznie wyszło. Czy któraś z Was używała takie cudo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oil-serum.html są pozytywne opinię, więc chyba muszę się za tym porozglądać. Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-10-13 o 13:57 |
|
|
|
#637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dołączę,
także jestem włosomaniaczką, początkującą, bo bawię się w to od kilku miesięcy. Wszystkiego jeszcze nie wiem i przychodzę z pytaniem, może ktoś mnie uświadomi: jak to jest z szamponami Alterry - raz czytam, że są delikatne i bez SLS, innym razem, że tak naprawdę składniki w nich zawarte też są silnymi detergentami i działają na podobnej zasadzie jak szampony z SLS. |
|
|
|
#639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mi się wydaje, że tyle wystarczy i też tak robię
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja do zabezpieczania końcówek używam jedwabiu CHI, ale nie zawsze. Zastanawaim się, czy jak zapsikam końcówki np GlissKurem to wystarczająca ochrona czy koniecznie muszę kłaśc jedwab??? |
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#642 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle to jeśli chodzi o detergenty stosowane w szamponach i innych środkach myjących to najczęściej stosowane były(bo teraz coraz rzadziej) sole alkoholi tłuszczowych czyli SLS- Sodium Lauryl Sulfate i to jest najmocniejszy z nich wszystkich. Obecnie odchodzi się od nich na rzecz oksyetylenowanych pochodnych (oksyetylowanie nieco łagodzi ich potencjał drażniący nie zmniejszając ich właściwości detergencyjnych) no i najpopularniejszym jest SLES czyli Sodium Laureth Sulfate jak już wiadomo najmocniejszy z nich i to są sole sodowe oksyetylowanego alkoholu laurylowego. Łagodniejsze są sole alkoholu mirystylowego czyli Sodium Myreth Sulfate (szampony GP go mają). A najłagodniejsze są pochodne soli magnezowej (Magnesium Laureth Sulfate) i amonowej (Ammonium Laureth Sulfate) a już najłagodniejszym detergentem anionowym (np w szamponach dla dzieci) jest połączenie tych dwóch soli z alkoholem mirystylowym czyli Magnesium Myreth Sulfate, Ammonium Myreth Sulfate. No a niestety anionowe detergenty są teoretycznie konieczne w szamponach bo bez nich nie był by szampon tylko odżywka no a pozatym tylko anionowe dają się zagęszczać a bez nich szampon by był jak woda mam nadzieje, że nie zanudził Was mój wywód Edytowane przez mandarynka882 Czas edycji: 2013-10-13 o 16:38 |
|
|
|
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chcesz o tym opowiedzieć?
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Serio? |
|
|
|
|
#645 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#649 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#654 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Teraz łacinę wypiera angielski. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ty się jeszcze pytasz? ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ja też miałam język łaciński, ale na studiach. |
|||
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie będę cytować wszystkich wypowiedzi, bo na tablecie to straszernie niewygodne
![]() A więc tak: - co do łaciny: nauczycielka spytała nas, czy chcemy się uczyć łaciny antycznej czy medycznej - jako że na łacinę chodzi zbieranina najlepszych z trzech biolchemów, to wiadomo, że medyczna normalnie robimy gramatykę itd, tylko że słownictwo jest typowo medyczne ![]() - co do włosów - miałam im dzisiaj zrobić zdjęcie, ale na noc zrobiłam warkocz i nie mają prawdziwego kształtu... ![]() - teoretycznie angielski zaczyna wypierać łacinę, ale zawsze pewną przewagę będę mieć umiejąc łacinę :-P Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2013-10-13 o 18:02 |
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
![]() Caly weekend w szkole ale chocuaz mam pedicure frezarka zrobiony :p Przed chwila maz mi zmierzyl obwod kucyka i jest 10 cm ![]() Jednak jeszcze nie lysieje :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Amalia- może nie jest dużo łagodniejszy ale zawsze
najłagodniejsze są z solami magnezowymi, no ale niestety praktycznie wszystkie firmy stawiają na sles bo dobrze myje, pieni się i jest tani a reszta ich nie obchodzi a szkoda;/ja miałam łacinę w liceum, póki się uczyliśmy modlitwy i jakiegoś wierszyka czy sentencji było ok ale jak już się zaczęła gramatyka to już była masakra;/ ja chyba przez moje dziecko ołysieje;/ tak strasznie mi wyrywa włosy;/ dziś mi całą garść wyrwał;/ dla Niego to zabawa jest echh... |
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, my mamy 'profesjonalną książkę' - Lingua Latina ad usum medicinae studentium.
Zabrałam się za Skalpel Chodakowskiej. Po 10 minutach padłam, przełączam na boczki Tiffany. Jak myślicie, jak będę tak przerwami robić skalpel, w przerwy wciskać Tiffany to podziała? W sensie: 10 min Ewki - Tiffany boczki - następne 10 Ewki - coś innego Tiffany? |
|
|
|
#660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ćwicz bedziemy się wspierac-bo u mnie to zawsze taki słomiany zapał jest. Teraz mam motywację-chcę dobrze wyglądac na ślubie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

Ja na razie jestem zadowolona z efektów i są osoby, które się chwalą swoimi pięknymi paznokciami po tej odżywce

) Postanowiłam nie farbować, nie suszyć i nie prostować i mocno je zregenerować. Zależy mi również na przyspieszeniu wzrostu włosów. Tylko nie wiem kompletnie, jakim kosmetykom zaufać i jakie kupić, żeby faktycznie zadziałały. Ciężko mi bez prostownicy i w tych krótkich włoskach, bo czuję się niesamowicie nieatrakcyjna i zaczynam żałować, że je obcięłam (mimo tego, że przypominały już bardziej sierść)