Serum do włosów

Sessio Argan Oil Serum Serum do włosów z olejkiem arganowym

Betka18
    9 września 2020 o 11:00
    Uwielbiam
    Serum zakupiłam , bo chciałam coś olejkowego na moje zniszczone prostownicą włosy i to był strzał w dziesiątkę , rewelacja! Serum bardzo przyjemnie pachnie, ma olejkową konsystencję ale nie wodnistą. Świetnie nawilża włosy, nie obciąża , scala końcówki, włosy są po nim lśniące i gładkie . Mam cienkie włosy średniej długości i używam od połowy głowy, polecam naprawdę świetnie działa.
    Zalety:
    • działanie
    • aplikator
  • 19 lipca 2015 o 23:21
    IDEALNY!
    Jestem zdecydowanie na tak! Mam włosy bardzo zniszczone od połowy w dół, a w szczególności końcówki. Jednak od góry są przetłuszczające. Poszukiwałam więc produktu, który sprawi, że włosy się odżywią, ozdrowieją, ale który jednocześnie nie będzie ich obciążać i "przyklepywać", nie mówiąc o wędrowaniu w górę i przetłuszczaniu. I w końcu znalazłam coś idealnego :) Jest to właśnie ten kosmetyk. Mogę go z czystym sumieniem polecić w zasadzie wszystkim. Olejek ma dobrą konsystencję, nie za rzadką, nie za gęstą, jednak bardziej przyporządkowałabym mu określenie "gęsta", co dla mnie jest plusem, nie rozlewa się po palcach, nie spływa. Zapach: Bardzo ładny, arganowy, olejowy. DLa mnie superprzyjemny, często wącham go jeszcze kilka razy, gdy już jest na moich włosach :). Działanie: Na moich włosach sprawdza się najlepiej ze wszystkich olejków wcześniej już przeze mnie używanych. Bardzo dobrze odżywia włosy, sprawia, że końcówki nie są rozdwojone, włosy powracają do siły już po pierwszym użyciu i z każdym następnym są coraz ładniejsze. Są puszyste, miękkie, takie zwiewne i lekkie, zero obciążenia, zero dodatkowego przetłuszczania. Opakowanie: fajne, z pompką, dobrze się dozuje, jeden klik jest dobrze "wywarzony", akurat na jedną aplikację jak dla mnie (mam włosy do piersi, nakładam od ramion w dół). Produkt bardzo wydajny, naprawdę starczy, myślę, na pół roku. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 16 czerwca 2015 o 22:36
    Cudeńko :)
    KONSYSTENCJA, ZAPACH Serum jest dość tłuste, ale na szczęście włosy znoszą jego solidną porcję. Serum pachnie rzeczywiście mieszanką jakiegoś oleju z czymś jeszcze, zapach nie jest uciążliwy. Nie oceniam opakowania, bo tak jak pisałam - dostałam odlewkę :) Chantal ma jednak pompkę z tego co widzę, a to ogromny plus. Do tego opakowanie jest przezroczyste, więc widzimy ile zostało produktu w buteleczce. DZIAŁANIE I OCENA Chantalu używam już dobre pół roku, co jakiś czas zmieniając na inne sera. Podoba mi się w nim niemal wszystko od składu z lubianym przez moje włosy olejem arganowym, aż po samo działanie. Zazwyczaj wcześniej nie nakładałam regularnie żadnego serum na długość włosów, jednak słońce i środek lata dawały włosom solidnie w kość, więc musiałam wreszcie zacząć zabezpieczać długość włosów przed wyjściem na upał. Latem zaczęłam stosować dodatkowe produkty na długości bo najkrótsze włosy potrafiły się plątać na potęgę. Z racji faktu, że rzadko czeszę albo wcale (też bywa przy falach) to niestety brak kontroli nad wierzchnią warstwą mnie nie cieszył. Serum dokładnie wygładzało moje najkrótsze włosy, zapobiegało puszeniu, a także minimalnie nabłyszczało włosy. Na lato jak znalazł. I chociaż teraz nie stosuję Chantalu na długość regularnie to trzeba przyznać, że jeśli już wybieram jakieś serum przed wyjściem na nieszczególnie piękną pogodę to najczęściej sięgam właśnie po Chantal Sessio. Na suche włosy nakładam je rzadko, ale za to kroplę serum rozcieram w dłoniach i często przeczesuję mokre włosy po myciu. No i to, czym serum mnie do siebie w pełni przekonało: działanie na końcówki włosów. Od kiedy go używam nie czuję po trzech miesiącach od podcinania, że końcówki znowu nadają się tylko do ścięcia. W tym roku planuję podciąć włosy trzy razy, ale kusi mnie dwukrotne podcięcie, bo przy ostatnim, czteromiesięcznym odstępie między podcięciami naprawdę nie było źle, a to dzięki Chantalowi :) nie było idealnie, ale końce były tylko lekko rozdwojone. Nie mam obecnie problemu z elektryzowaniem włosów, więc nie oceniam jego działania w tym aspekcie. Jednym słowem: świetne! :) Używam tego produktu od: 2o14 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 10 stycznia 2015 o 13:18
    Miłe zaskoczenie
    Ten olejek oraz kilka innych produktów tej firmy polecono mi w sklepie fryzjerskim. Stwierdziłam, że warto zaryzykować, tym bardziej, że cena zachęcała. I nie zawiodłam się. Olejek ładnie pachnie, opakowanie jest duże i starcza na długo. Ale najważniejsze jest działanie, które jest naprawdę niezłe. Po myciu wcieram go mniej więcej od połowy długości włosów. Kiedy wyschną włosy są miękkie, błyszczące, końcówki się nie rozdwajają. Nie mam też wrażenia ,,brudnych" włosów co zdarzało mi się przy innych tego typu olejkach. Ogólnie polecam, ja zostanę z nim na dłużej! Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    Alinkad
    5 grudnia 2014 o 23:11
    Bardzo fajne arganowe serum za bardzo przyjazną cenę
    Produkt jest bardzo wydajny, serum mam od 6 miesięcy, jest już (dopiero) na wykończeniu. Dobrze odżywia włosy, nabłyszcza, ułatwia rozczesywanie i stylizację. To bardzo pozytywne zaskoczenie, wcześniej używałam produktu innej firmy i bardzo obciążał mi włosy , ten tego nie robi. Używam tego produktu od: pól roku Ilość zużytych opakowań: jedno