|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() to może 2 naraz będziemy stosować, bo ja nie chce od razu rodzeństwa majstrować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogę się już doczekać płaskiego brzucha ![]()
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-10-13 o 11:28 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz musimy się przerzucić na te z firmy U "skyn" czy jakoś tak bo nie zawierają lateksu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka też ma syna "dzięki" prezerwatywom D
![]() Najlepsze jest to, że nam pękła taka z nowego opakowania, kupionego w ten sam dzień w aptece, z długą datą ważności. Inną sprawą, że w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabsów, czasem owu nawet nie występuje. A ja miałam dokładnie w 13 po odstawieniu ![]() ![]() A plecy mnie bolą bo chyba odnawia mi się dyskopatia sprzed 8 lat [oby nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzidzia- to moze za tydzien zabierzesz malego do domu?Teraz juz powinien ladnie tyc. A ja sie witam w 38 tygodniu. Ciaza donoszona ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 | |||
Zakorzenienie
|
hej ho!
leje, jak z cebra i to od samiuśkiego ranka, na poprawę pogody nie zanosi się. tż gra dzisiaj mecz dla fundacji charytatywnej, ja zostałam w domu, bo chyba 5 minut wystarczy do przemoczenia się aż do suchej nitki. pogoda idealna do siedzenia w domu z gorącą herbatką ![]() no i właśnie się rozsiadłam i piję, mniam! Cytat:
czytam, ale co to da, praktyki mnie dopiero nauczą co i jak ![]() mam książkę, ale nie wrzuce bo nie mam jak. idąc dalej- radze się najlepszej psióły i dodatkowo, żony kuzyna, bo kobity mają dobre doświadczenie. no i to razem z tż czasami wertujemy. http://www.nhs.uk/conditions/pregnan...baby-care.aspx stwierdziłam wczoraj ze znajomymi, że nie chcemy się sugerować tym co mówią lekarze i położne w PL ![]() Cytat:
jakkolwiek by mnie w życiu nie skrzywdził, moje zło i tak na wierzchu będzie, ten pierwszy trymest to było piekło po prostu... zafundowalam mu po prostu traume swoim zachowaniem, czynami i słowami. gdybym chciała mocniej kogoś skrzywdzić, to chyba już niemożliwe byłoby. nie dość że byłam gotowa go zabić (powody to coś więcej niż fakt że mnie zapłodnił) to doszły do tego jeszcze bardzo osobiste i delikatne sprawy w naszym związku... patrząc na to z perspektywy czasu, podziwiam go że mnie nie kopnął w dupsko, bo tak większość facetów niestety zrobiłaby. jest mi strasznie przykro jak o tym pomysle. zapędziłam się za mocno. teraz, mam tylko takie napady, że mnie wkurzy, ale to sporadycznie. nie martw się, hormony sprawiają, że zwraczasz uwagę na to, na co być może nie zwróciłabyś normalnie uwagi. no a jak kipi w środku to ciężko się opanować, lepiej odejść po odwróceniu się na pięcie do innego pokoju. Cytat:
No ale pomyśleliśmy sobie, że jak się zaplaci więcej, to przynajmniej większy komfort będzie i co za tym idzie - mniej stresu. serio, tańsze unimile albo i nawet conamore są o wiele lepsze od durexów. tabletki ogólnie są najlepsze, ale boje się że mi znów zrobią roz☠☠☠☠ziel z hormonami i pójdzie mi w boczek od puchnięcia. także tabletek brać nie będę, plasterki załatwimy. no ale do tego musze jeszcze się upewnić, czy to na pewno będzie działać tak jak powinno, bo po porodzie wracam do leków SSRI i całkiem możliwe, że jedno z drugim się kłóci. musze zapytać lekarza.... kupiłam wczoraj płaszczyk, chociaż zamysł miałam na wełniany kardigan, płaszczyk taki co po porodzie będę mogła też nosić, jak brzucho strace, póki co brzuszek nie jest duży, moge się nawet zapiąć w tym płaszczu (co prawda z trudem zamek idzie ku górze) ale nie zapięty jest akurat. ile fajnych ciuszków w HM! oj oj, aż się boje jak mi kasa wpłynie na konto ![]() chyba wyrzuce całą szafe ubrań, bo na to wszystko już patrzeć nie moge i na nowy start w życiu wszystko zmienimy, nawet garderoby ![]() zdjęcie plaszczyka http://www.hm.com/pl/product/18139?a...rticle=18139-B a tak ogólnie, spodziewałam się koszmarnego samopoczucia w III trymestrze, ale jest rewelacyjnie. tylko ból w krzyżu troche dokucza, ale to nie codziennie. I trymestr, ale i II w sumie też, nie były kolorowe. II trymestr też byłam bardzo wrażliwa na jazde autem i co za tym idzie - mdłości. wymęczyło mnie za całe życie :/ finalnie, dopiero teraz codziennie, naprawdę codziennie i bez przerwy czuje się jak przed ciążą, tylko brzuszek wielkości piłki mnie zbija z tropu. nie wiem co ja zrobie, jak kiedyś będę chciała mieć 2 dziecko. myśl o przechodzeniu ciąży na nowo powoduje, że skóra mi cierpnie. swoją drogą niesamowite jest to, jak różna jest każda z nas i każda ciąża. Koleżanka ze szkoły rodzenia nie miała przez całą ciąże żadnych niemiłych objawów, aż się jej pytałam, jakie to uczucie ![]() szczęściara ![]() Nasturcja, niedoczytałam, jak pralka, działa czy już nie? po kilku latach eksploatacji mojego whirlpoola odgłosy, jakie szly z pompy przypominały wyompowywanie gruzu, no straszny rumor był. nie wiem dlaczego... a objawy poprzedzające te strasze odgłosy to były między innymi poblemy z wypompowywaniem wody. dziadostwo jednym słowem. ciekawi mnie czy owa pralka zakończyła już swój żywot. nie dowiem się nigdy ![]() Maoami, ![]()
![]() |
#2829 |
Rozeznanie
|
Maomami trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród
![]() dzidziadziumdzia a może łóżeczko dostawne takie z funkcją kołyski ale nie tylko? Ja w pierwszym trymestrze byłam spokojna i obojętna na wszsystko, nic mnie nie denerwowało, strasznie się wyciszyłam. Tyle że 7-14 tc były mdłości, wymioty i wrażliwość na zapachy. W drugim trymestrze tryskałam energią i czułam się jak przed ciążą, do połowy 6 miesiąca ćwiczyłam 2 razy w tyg i to takie ćw jak przed ciążą, oprócz skakania może ![]() ![]()
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-10-13 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobitki !
ja to jak zwykle mało się oddzywam ale podczytuje w tym tygodniu zaczynam 31 tc ![]() byłam na badaniach, na szczęście wszystko ok, przepływy w łożysku prawidłowe, ilość wod płodowych itd. itp. nawet widziałam zdjęcie swojego malca w 3/4 D.... ale ma wielki nos.... chociaż gin powiedział ze na ten tc to zdjęcia niezbyt odzwierciedlają rzeczywistość bo maly ma za mało miejsca, a fale pokazujące obraz sa zniekształcone (szkoda ze nie poprosiłam o foto na polowkowym może bym była mniej przerazona ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja tylko chciałam na szybko dać znać bo pewnie jutro nie będę miała kiedy.
Nadal słabo się czuję, nie spałam całą noc bo zlewały mnie poty i momentami serce mi strasznie wali. A to to czuję się słabo i od rana jest mi znów niedobrze. Rodzice każą mi natychmiast iść do mnie do szpitala, ale jutro mam wizytę i wolę iść do Lublina niż do tej mojej mordowni... Ciśnienie mam dziwne, co chwilę skacze i różnice wynoszą po 15, 20. Aaaa i wczoraj wieczorem zaczął mi po kawałeczku odchodzić czop śluzowy- w postaci bezbarwnej galaretki. Odezwę się jutro po wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy dziecku to taki rumor odpada, bo hałas okropny, z czasem robi sie jeszcze gorzej, jeszcze jak nie daj boże łożyska się poluzują... raz myślałam że to ten kamień dociążający się rozsypał w środku, i z tąd te odgłosy jakby gruzu, ale to chyba niemożliwe ![]() Indesit jest o wiele lepszy i godny polecenia, tutaj gdzie mieszkam, tak samo jak na 2 poprzednich domach były pralki Indesit, eksploatowane do granic (studenci + ludzie pracy) i wszystko gra. Aż się zapytam Landlorda, ile lat ma nasza pralka. Łanych kilka na pewno ![]() ach, zawsze jak kasy trzeba, albo jak idą święta, to się coś psuje. ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-10-13 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też jestem mokra i płynąca nocami- wszędzie, ale to normalnie pot ![]() ![]() Pepper pokoik śliczny ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43246700]Dziewczyny, ja tylko chciałam na szybko dać znać bo pewnie jutro nie będę miała kiedy. Nadal słabo się czuję, nie spałam całą noc bo zlewały mnie poty i momentami serce mi strasznie wali. A to to czuję się słabo i od rana jest mi znów niedobrze. Rodzice każą mi natychmiast iść do mnie do szpitala, ale jutro mam wizytę i wolę iść do Lublina niż do tej mojej mordowni... Ciśnienie mam dziwne, co chwilę skacze i różnice wynoszą po 15, 20. Aaaa i wczoraj wieczorem zaczął mi po kawałeczku odchodzić czop śluzowy- w postaci bezbarwnej galaretki. Odezwę się jutro po wizycie.[/QUOTE] oby wszystko dobrze i współczuję samopoczucia Ciekawe jak u Ryby i Kacperka Maoami mocccccccccne kciuki za Was. Czekamy na dobre wieści ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43246700]Dziewczyny, ja tylko chciałam na szybko dać znać bo pewnie jutro nie będę miała kiedy.
Nadal słabo się czuję, nie spałam całą noc bo zlewały mnie poty i momentami serce mi strasznie wali. A to to czuję się słabo i od rana jest mi znów niedobrze. Rodzice każą mi natychmiast iść do mnie do szpitala, ale jutro mam wizytę i wolę iść do Lublina niż do tej mojej mordowni... Ciśnienie mam dziwne, co chwilę skacze i różnice wynoszą po 15, 20. Aaaa i wczoraj wieczorem zaczął mi po kawałeczku odchodzić czop śluzowy- w postaci bezbarwnej galaretki. Odezwę się jutro po wizycie.[/QUOTE] Koniecznie weź sobie aspargin 3 razy dziennie po 2 tabletki, nie zaszkodzi a powinien pomoc na ciśnienie i serce/
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() peppermint, śliczny pokoik ![]() ![]() Beatka, gratuluję szybkiego zrzucenia wagi ![]() ![]() nasturcja, strasznie Ci współczuję tych bóli. Mnie też boli już kręgosłup i czasami mam tak, że bez względu na ułożenie jest mi źle - ale nie aż tak jak u Ciebie. Trzymaj się! Coraz bliżej końca już ![]() Cytat:
![]() My pewnie wrócimy do tabletek. Przed ciążą brałam je dosłownie "od zawsze". Nienawidzę gumek, a stosunek przerywany to dla mnie żadna przyjemność i do tego zabezpieczenie takie wątpliwe ![]() Skończyłam prasowanie ![]()
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Maomami -
![]() Ja tak myslalam ze moze dzis , moze jutro sie zacznie .. Miałam Ci odpisac w nocy I zasnełam z telefonem w reku a tu taka akcja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja długo po tabletkach nie miałam owulacji. rozstroiły mnie strasznie. zobacze jak to z plastrami będzie. może akurat, będzie strzał w 10. i tak będę unikała kończenia w środku, zwłaszcza w dni "rzekomej owulacji", bo nigdy nic nie wiadomo... a nóż będę tym procentem, co zachodzi mimo brania. w razie wpadki aborcja odpada, myślałam że aborcja przyjdzie mi łatwiej, bo zastanawiałam się nad tym kilkukrotnie, ale życie zweryfikowało inaczej moje poglądy i nie byłabym w stanie temu podołać. to nie na moją psyche i nerwy... aczkolwiek cenie sobie że mam do niej swobodny i bezpieczny dostęp.
![]() |
#2841 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie: czy któraś z Was jeździła może, albo ma wózek Safety 1st, Roadmaster? Bo przymierzam się do kupna on-line, nie widziałam go na żywo, bo nigdzie nie znalazłam, a wychodzi finansowo lepiej niż używane x-landery chociażby. Opinie w necie ma dobre, więc jestem skłonna zaryzykować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez tak masz ze Ci sie czasem wydaje ze tam nadal sie cos rusza? Co do kostek to tez u mnie juz widac.. Dzis mi sie nawet wydawalo ze mam jakos wyjatkowe szczupłe stopy, az brzydkie, jakby wysuszone ![]() Mam do Was mamuski pytanie - w Polsce tez na pepuszek zakładaja taka klamerke? Bez sensu.. Wydaje mi sie ze to nie potrzebnie ten pepuszek obciaza. Do tego tutaj kaza go niczym nie ruszac, na okolo przecierac tylko woda I juz mam schizy ze cos nie tak ![]() PEPPER - trzymam kciuki. To musi byc super uczucie wiedziec ze jutro bedziesz miala Maluszka . My byłysmy wczoraj na pobieraniu krwi z piétki I wazeniu. Mała waży aktualnie 3850 czyli Od porodu straciła 260g to chyba nie duzo? Bo położna sie krzywiła ![]() Montuje Wam tez co noc opis porodu bedzie dłuuugo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Maoami trzymam kciuki! Ciekawa jestem czy już masz maluszka przy sobie. Czekamy na jakieś wieści ![]() My wybywamy zaraz na obiad do teściów, więc później Was nadrobię. Rano miałam dwa skurcze i jakiś śluz obfity, a wczoraj towarzyszyła mi Bogini Pośpiechu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pępka to moja klamerki nie ma, w ogóle w szpitalu przy mnie obcinała ta pępowinę i zostawiła taki kikucik. I mam nadzieje ze niedługo odpanie bo trzeba uważać żeby go nie zamoczyć i nie podrażnić. A jesli chodzi o wagę to jest ok, ona zaraz to nadrobi. Moja jak na razie przytyła 50 g, więc też malutko, jutro do lekarza i kolejne ważenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Rozeznanie
|
Część, witam się popołudniowo
![]() Ale wieści ![]() ![]() ![]() Miss Triss do lekarza marsz!!!! A dla męża ![]() ![]() peppermint patty ![]() ![]() agnieszka255oj, biedaku ![]() 89Beatka ![]() ![]() ![]() domii29 a teściowa dostała stopery??? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Asist22za wózek ![]() ![]() ![]() weronisiek88 ![]() Trele_Morele poczekamy cierpliwie na opis ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Anoula a Ty nie miałaś dziś iść na zwiedzanie porodówki??? Nie do Narutowicza przypadkiem? ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Jeszcze Wam wrzucę piosenkę, którą mój kolega nam wczoraj pokazał ![]() Od rana mi po głowie chodzi ding-ding-ding-ding-ding ![]() https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE#t=45
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale waga spadła, zapytałabym się położnej czy to przypadkiem że mała nie była "napompowana" od Twoich hormonów ![]() widziałam te klamerki na szkole rodzenia, bałabym się jej zachaczyć czymś. swoja drogą, czy bolałoby dziecia jakbym niezdarnie to zaczepiła czymś? czy tam małe dzieci nie czują nic?
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj zobaczyl dziecko I ocipiał . Sprzata , do sklepu biega , wczoraj obiad ugotował , sredni byl ale liczy sie gest ![]() ![]() ![]() I Twoj Cie zdziwi pewnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I zebra ![]() Nie będę stawiać oporu i dam się zaprosić ![]() Może wiosną jakiś spacerek z dzieciakami? Myślęcinek na przykład? Albo może będziecie w Juraparku? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A mam takie pytanie (jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj ![]() A kostek zdecydowanie zazdroszczę! Też bym chciała swoje odzyskać ![]() To trzymam kciuki, żeby był dobry ![]() Cytat:
![]() Dziś tak bardziej się lenię niż robię cokolwiek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A kupowałaś w końcu w tym Akpolu? Ceny ok? ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- acelinko - czy Ty prasowałaś rożek? Jeśli tak, to jak? Jaka temperatura? Przez coś? Nic się nie stało? Wyprałam swój i wygląda jak psu z gardła wyjęty, a na metce jest przekreślone żelazko ![]() ![]()
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia - szkoda ze jestes tak daleko bo dostałam taki kosz bujany Od znajomej, a mam juz swòj. Koszta wysyłki pewnie przerosły by jego wartosc.
Tak samo mam torbe ciuszkow do 3.5kg w ktore Majka nie weszlaby juz w brzuchu I nie mam komu oddac ![]() Co do antykoncepcji ja zastanawiam sie nad implantem. Miala ktoras? Z gumka chyba bym padła na zawał , za kazdym razem. Nasturcja- bardzo Ci wspolczuje. Nacierpisz sie bidulko juz tyle w ciazy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.