|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Pstryku to miałaś impre !!! A ten zachwyt na sali do pozazdroszczenia
![]() DZIEWCZYNY ZNALAZŁAM STRONKĘ O GOTOWANIU DLA MALUCHÓW!!! Poszłam za radą Szaji i jestem zdeterminowana na gotowanko. Stronka wydaje się być całkiem sensowna i wyjaśnia dlaczego nie można pasteryzować z mięsem, czemu po rozmrożeniu jest czasami konsystencja do du...py itd... polecam z całego serca bo wiele z nas np ja i Neti zastanawiałyśmy się jak ugryźć temat a tu prosze taki rarytasek i to jeszcze z podziałką na mamy karmiące mm i kp :P http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Article/591328d5-9b1d-4089-97a0-241e6aff1a4e A i jestem mile zaskoczona tz !!! Otóż wrócil do domu trzeźwy jak łza pępkowe - pępkowym poszedł, pogadał pośmiał się ale perspektywa całego dnia pracy na kacu była motywująca hihihi
|
|
|
|
#2432 | |||
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, ciekawe jak dzieciaczki będą spać po zmianie czasu
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapisałam sobie dla Tżta!!!Dziewczyny jak przyprawiacie zupki , obiadki dla dziecka?????? Ja nie wiem jakie przyprawy można i ile ...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-13 o 13:51 |
|||
|
|
|
#2433 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o jej, zdrowka! my polykamy Cytat:
Cytat:
ee, czemu za duzo... norma jest niby 150 dziennie ale ja to olewam.. raz je 50 raz 200, ciesze sie jak zje ![]() Cytat:
kolejna do kolekcji! fajnie ![]() juz trzymam kciuki! Cytat:
godzina albo i lepiej w "bezruchu"? ![]() mlody zjadl pieknie 200 ml mojej zupencji i tak teraz wymyslilam ze bede mlodemu gotowac 2 rozne zupki (gotuje na 2 dni). jedna taka typowa zupka warzywna bedzie jadl o 12 a druga warzywka z miesem i jajkiem bedzier szamal o 16. w miedzyczasie jakis deserek... ciekawe czy nam to przejdzie
|
||||||
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
szaja jakie autentyczne; swierna robota
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ale chyba niedługo. Ostatni weekend października? Na pewno będą mówić w tv ![]() Cytat:
Super, że wesele udane, bo przynajmniej nie żałowałaś, że poszłaś
|
||
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, stało się, spakowałam manatki, i jestem u rodziców. Poszlo łatwo, nie wiem czego się obawiałam. ;| Zadzwonilam rano do taty, prezyjechal. Tz ma tyle odwagi ze poszedl sie kapac, zeby uniknac konfrontacji ...
Tyle, że wiem, że na dłuższą metę tu nie wytrzymam, bo ja na codzień raczej zosia samosia jestem i typ samotnika, tzn. potrzebuje swietego spokoju, zajac sie swoimi sprawami a u mnie w domu pelny gwar, co jest fajne oczywiscie, zwłaszcza dla Bryska ale wiem, ze beda spiecia predzej czy pozniej, wiec musze powoli zaczac zastanawiac sie co dalej. A z TZ, wiecie jak bylo ... miarka sie przebrala jak bez slowa wczoraj poszedl sobie bog jeden wie gdzie, pewnie chlac z kolegami, ok .. samo w sobie nic zlego tez bym sie wyrwala na impreze gdyby nie fakt, ze wolalabym sie wyspac po 9 miesiacach niespania. No ale mniejsza o to, klocilismy sie o to nie raz, powiedzialam ze jak chce wyjsc z kumplami na pochlaj, to prosze, droga wolna, ale niech zalatwi nianke do pomocy dla mnie, albo na zastepstwo zebym i ja z kolezankami mogla wyjsc na drinka. No to mnie wysmial i powiedzial, ze to moj problem. Przykro mi sie zrobilo, bo zostaje sama w pustym domu, dziecko spi, a ja czuje sie samotnie, nie mam co zrobic. Przykro mi, bo dla niego to zero odpowiedzialnosci, chce wyjsc, wychodzi a mnie nie zapytal ani razu czy tez nie chcialabym gdzies ze swoimi znajomymi sie wybrac, albo czy nie bede miala nic przeciwko zostac sama w domu z dzieckiem, bo on chce wyjsc. nie. dla niego to takie oczywiste, on wychodiz bo nianka z dzickiem zostanie. No wiec dalam sobie spokoj, nianka nie jestem do "jego" dziecka. Jeszcze probowal przed samym wyjsciem wplynac na moje emocje i mowil, ze on bedzie zabieral dziecko na dwa weekendy w miesiacu, bo ma d tego prawo. Nie chce mi sie tego nawet komentowac. Jeszcze miał tupet i "rano" na kacu pytał czy pójdę na obiad do jego siostry -- powiedzialam, że nie. Nie miałam ochoty. Pokłóciliśmy się, więc nie mam ochoty odgrywać jakieś szopki na pokaz i udawać, że jest ok. Nie jest ok, jak TŻ idzie bez słowa chlać, tłucze się po powrocie n 3 nad ranem, później śpi skacowany do 12. A mi jest przykro i jednocześnie jestem zła. Ale ja wyszłam na najgorszą bo nie chce iśc do jego rodziny.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-10-13 o 15:45 |
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Na razie czuję się dobrze, jak gość, nic nie muszę robić ale wiem, że za kilka dni zaczną się codzienne drobne spięcia itd. No ale lepsze to niż obsługiwanie TŻ zeby on sobei mogl robic co chce, zjesc ciastko i miec ciastk i jeszcze wyśmiewać, że ja przecież nic nie robię.
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi że tak się potoczyło ![]() Palant z twojego tzta :banghead: nie dojrzał do roli ojca Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pstryku, Ty nam tu nie czaruj tylko może fotke wrzuc jak żeś się prezentowała! ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko kurcze przykro mi
To się porobiło u nas na wątku z tymi rozstaniami Na pewno jednak sobie poradzisz Ciekawe tylko jak TŻ zareaguje jak dojdzie do niego, że to nie są żarty...
|
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
treselleo, ja nie chodzę w ogóle ,ale jakbym szła, to sama
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie ten kretyn, nie wiem na ile próbował grać na moich emocjach a na ile myślał, że to prawda, powiedział nie raz coś w stylu, że moi rodzice się na mnie poznali (haha, że co?), że mają mnie dość, że im na mnie nie zależy, że nie mam po co do domu wracać.. Kuźwa. Może z niego taki ojciec jak z koziej dupy trąba, że mu na własnym dziecku nie zależy. No i chyba się zdziwił, jak w ciągu godziny spakowałam się i zabrałam z tatą do domu. Tato jeszcze po drodze mi powiedział, że obydwoje z mamą podziwiają mnie za to, jak świetnie sobie sama daję radę, bo widzą jak to jest z moją siostrą i Lilką, której non stop pomaga moja mama i teściowa z która mieszka, a ja same wiecie .. sama z dzieckiem praktycznie non stop nie licząc weekendów. Troszkę mnie to podbudowało. Mam zamiar w najbliższych dniach spotkać się z jakimiś starymi koleżankami z LO, może wyjdę jak TŻ w sobotę na drinka. Na pewno nie będę siedzieć w domu, użalać się i czekać. JEst mi ciężko i przykro w tym momencie, ale spójrzmy prawdzie w oczy, mieszkając z nim czułam się dokładnie tak samo, o czym czesto Wam pisałam, więc po co się denerwować.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-10-13 o 15:51 |
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wam pokaze ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
szczerze? juz daaaaaaaaaaawno powinnas byla to zrobic ![]() mam nadzieje ze moze w koncu dotrze do tego jego mozdzka ze jest OJCEM!!!! a co z kasa na pieluchy kaszki itd? masz z czego "zyc"?
|
||
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten kretyn powiedział, że będę dostawała tylko "400 zł" alimentów, to go wyśmiałamk, bo dla mnie to by było AŻ .. zważywższy że ja go nie proszę już od dawna o pieniądze na dziecko. Raz to zrobiłam, to powiedział, ze wiem przecież ze stracił pracę i nie ma kasy. Gówno prawda. Ma, na chlanie i kupowanie piwa / wina codziennie ma. A o naprawienie wózka prosiłam go aż 2 tygdnie. Oczywiście jego gówno to obchodzi, bo nie on pcha wózek, pwiedział mi że przeciez nie jesty serwisem do naprawy wózków. DOpiero chyba jego matka mu kazała i naprawił wczoraj. Naprawdę jest smieszny, ja zapierdalałam jak głupia, co on cały czas wyśmiewal i mówil, ze robie to co nalezy. Nie rozumiem dlaczego wg niego mialam prosic o pomoc moich rdziców, a nie jego.
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczyl, gowniarz i tyle w temacie! Kochana, jestes super laska, przesliczna, figurka marzenie, masz przecudownego synka, jestes mega zorganizowana, na pewno dasz sobie rade bez tego dziada ![]() ch.uj i bynajmniej nie zloty mu w doope! |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, brawo.
|
|
|
|
#2448 |
|
Lurker ;)
|
Blogerko gratuluje odwagi ! Oby teraz bylo tylko lepiej. Jeszcze bedzie przepraszac i blagac o powrot!
![]() Pstryniu poka jak wygladalas na weselu!
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
Blogerka za dużo już tego wszystkiego, miara się przebrała. Coś mi się wydaje że to taki typ maczo, nie dośc że wszystko robisz przy dziecku to i tak zawsze będzie za mało, może by jeszcze chciał żebyś mu dupke wycierała. No dajcie spokój. Zamiast Cię docenić, to .. oj szkoda gadać. Podziwiam Cię i gratuluję odwagi. Myślisz że w razie czego możesz liczyć na swoją t. ?
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze mówiąc to ona nigdy nie była mi do pomocy potrzebna - mam swoją mamę - i teraz tym bardziej jej nie potrzebuję.
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz bardziej chodziło mi o to czy ona stoi murem za swoim synkiem
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
a to to na pewno
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Jeju ja zaraz oszaleje. Ola zawsze po 15 ma drzemkę 1,5-2 godzinną. Dawałam jej obiadek o 15 i już widać było że jest mega śpiąca, aż w końcu zasnęła między jedną łyżeczką a druga. Wzięłam do wózka, dałam mleka i koniec, oczy jak piątaki. no to bujam bujam a ona wstaje, siada itd. no to na podłogę ja i wzięłam się za zmywanie. Pod koniec już płacz na podłodze no to do wózka i ja bujam. Zdążyła przymknąć oczy, dzwonek do drzwi (moja mądra siostra że swoim wiecznie wydzierającym się dzieckiem) oczywiście koniec spania. Znowu zaczyna marudzić więc ja kładę, płacze ale zamyka oczy i widzę że będzie spala, wpada moja mama "a po co ty ja usypiasz?!" no ku.wa żeby było śmiesznie!bo od dwunastej w południe nie śpi to na siłę będę ja zabawiać, jeszcze przy tym ☠☠☠☠☠☠☠niku które tworzą 3 dorosłe osoby rozmawiające, tv rozkręcony i samolubne dziecko.
I wkurza mnie, że tej mojej siostrzenicy nikt nie raczy poskromić. Ola nie może dotknąć mojego taty za nogawkę, bo ta się drze "mój dziadzia" już nie mówiąc o tym że miałby ja wziąć na ręce! Wszystkie zabawki jej zabiera, a każdy jej przytakuje byleby tylko się nie darła, a szkoda, bo ja uważam że jest w takim wieku że da się jej wytłumaczyć, że dziadek jest też Oli, no ale cóż niech dalej sobie chodują potwora zobaczymy jak siostra urodzi drugie za jakieś 2-3 tyg, rękę dam sobie uciąć, że nieźle da im popalić jak zobaczy że mama zajmuje się innym dzieckiem. Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Blogerko, co za ... ech! Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego obawialam się powrotu do domu i dlatego będziemy mieć na pewno nie jedno spięcie. Całe szczęście dół jest nasz i tam jest względny spokój i dzisiaj bez problemu udało mi się Borjego uśpić.
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Ja też na szczęście w takiej sytuacji mogę się ukręcić na górę, gdzie nie ma nikogo, jest cisza, tylko że wózka na plecach po schodach nie wezmę a to mi utrudnia usypianie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-10-13 o 17:24 |
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ma po sobie posprzątać, to już w ogóle - megaryk! A moja siostra przecież też w ciąży, ciekawe, jak to będzie, jak się urodzi ich drugie dziecko - pewnie niezły jazgot tam u nich się zrobi...
|
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam doła, mimo ze tzt jest to nie mam samochodu, ten ciota mój szwagier go rozwalił i teraz jeszcze wyszło że skrzynia biegów do roboty a ten ciota nie wspomina nic o tym ze zaplaci... tzt mowi ze nie wie czy new samochodu nie qpimy, załamana jestem, bo ja tera mieszkam na wichurze, 20km od miasta ide piec bułeczki;(
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ale diabelki...
Black - a wlasnie, bo mialam sie juz dawno spytac... jak siostra sie czuje? ktory to tydzien... ma przeczucia co do plci? |
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
No i pięknie, Ola śpi no było wiadome że nie wytrzyma nawet do 18:00. I co mam zrobić? Na bank już się nie obudzi, a dwa ostatnie dni jej nie kąpałam i dziś pasowałoby!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

dla Tżta!!!
I do tego takie straszne odparzenie jej się zrobiło na całej pupci 
Na pewno będą mówić w tv

Na razie czuję się dobrze, jak gość, nic nie muszę robić
ale wiem, że za kilka dni zaczną się codzienne drobne spięcia itd. 

to wam pokaze 
6 5 4 3 2 1
A jak ma po sobie posprzątać, to już w ogóle - megaryk!
A moja siostra przecież też w ciąży, ciekawe, jak to będzie, jak się urodzi ich drugie dziecko - pewnie niezły jazgot tam u nich się zrobi...