Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 16:57   #3781
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wooow ile ciuchow i jak wszystko slicznie poukladane

mowisz ze masz przyszykowane?? ja tez mialam i co chwile sprzatalam a jak na zlosc zlapalo mnie jak w domu nie bylo za czysto wiec pewnie jak Ci sie nabrudzi to sie zacznie
tyle, że ja mam tyle teraz do roboty, że sprzątam codziennie.

Chociaż dzisiaj jeszcze gary po obiedzie stoją, pranie na suszarce, i podłoga brudna w kuchni

TŻ śpi, mama przyszywa zamek do swetra, a ja siedze i oglądam masterchefa na tlc.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:05   #3782
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja miałam te białe organizery z ikei- w sumie dalej mam. Świetnie się sprawują i o wiele lepiej mi się układa te małe ciuszki w nich i przez to nie było widać- bo faktycznie układane luzem mogą średnio wyglądać przez szybkę bo nawet jak się poskłada to zaraz na nowo.

Jadę dziś po piłkę gimnastyczną

Szkoda mi trochę wkładać te organizery, bo te szuflady taaakie wysokie... I trzymam ciuszki w mniejszej komódce, a w tej dużej koce, tetry, ciuchy w większych rozmiarach i podkłady, wkładki laktacyjne itp.

Ja kupiłam piłkę parę dni temu i trochę niska jest i siedze na niej na pufach Ja już chyba nie wierzę, że cokolwiek pomoże....
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:13   #3783
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Jejku jak tu pusto na wątku, a kiedyś wrzało, że hoho
Stary 2013-10-13, 17:31   #3784
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej mamunie i brzuchatki!

Niebede, agravka, logoasia! Serdeczne graty!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
z mlekiem chodzi o to, ze laktoza jest ciezkostrawna dla takiego malutkiego ukladu pokarmowego
i wiele mam ma.problem z kolkami, wzdeciami, zaparciami u dzieci wlasnie przez trudnosc z trawieniem.laktozy
jesli nie masz tej trudnosci to tylko sie cieszyc
Myślisz, że te mleko z Lidla można pić bez obaw o uczulenie?

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
przeżyłam chwile grozy parę minut temu.......siedzę, odciągam mleko a tu alarm z monitora tętna napitalać zaczął! to ja pędem do Lilki, telepnęłam nią, a ona nic! dopiero za drugim razem, wołałam głośno Lilka, Lilka i telepnęłam mocniej i się dopiero ruszyła, załapała oddech, no MASAKRAAAAA Ja aż wolę nie myśleć co by było jakbym tego monitorka nie miała, to już kilka razy się zdarzyło......
Współczuję przeżyć

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie strasz nawet
ja takich urzadzen nie posiadam i czasem.mam do sievie o to wyrzuty
Ja też nie mam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moja malutka dorosła w końcu do bluz, które jeszcze niedawno były na nią za duże! Wygląda uroczo!Niestety dżinsy ma jeszcze za duże
Dorośnie
A nas wczoraj dopadło zdziwienie, bo wyjęłam z szafeczki pajaca spidermana, bo którego jeszcze niedawno Julek był za malutki. A. nałożył i stwierdził, że już Julek jest za duży, bo nóżek nie mógłby wyprostować Zrobiliśmy chociaż parę fotek na pamiątkę po ślicznym stroju

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
dzis tż się wyprowadził. zostawił nas. zostaliśmy sami.
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Spakowal wszystkie bety, rzeczy i się wyprowadził. Pokłóciliśmy się, naubliżał mi jak jeszcze nigdy i teraz nie ma po nim śladu..
Nie omieszkał nawet zabrac swojego biurka

Byłam z Antosiem u lekarza, to na szczescie tylko katar, mam mu smarowac pod noskiem maścią majerankowa, odciągać gile i nawilżać disne marem.
Już dziewczyny pisały, ja powtórzę: bardzo mi przykro, kochana No tąpnęło mną jak czytałam Twoje posty. Strasznie Ci współczuję.
Co za c.h.u.j.e.k Zostawić kobietę z malutkim, w dodatku chorym dzieciątkiem, bez kasy, bez niczego! To gnojek, a nie facet.

Pomyśl, może tak będzie dla Was lepiej

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

U nas wszystko w porządku. Malutka zdrowa,ładnie przybiera na wadze,chociaż karmimy się już tylko butlą. Mamy już ładny pępuszek i powoli się docieramy. Mała czasem mi ulewa i już kilka razy zwymiotowała mlekiem,ale z tego co mówiła dzisiaj położna to wymaga czasu i mamy nie zmieniać mleka. Poki co kolek brak, a od wczoraj serwuje malutkiej też herbatkę z kopru włoskiego

Doszłam już do siebie po operacji i chyba dopiero dzisiaj z czystym sumieniem mogę przyznać,że czuję się super
W końcu wrócił mi mój 'stary' nochal i powoli zaczynam się sobie podobać ;]

Wrzucam tutaj zdjęcie Julci,bo coś nie idzie mi w klubie

GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM ... i oczywiście życzę dużo sił tym,które jeszcze się nie rozpakowały
Cześć Czarna, cześć Juleczko

Cytat:
dziewczyny po jakim czasie wyszlyscie z maluchami na spacer???bo dzis nam mija tydzien a mnie strasznie nosi i juz mam dosc siedzenia w domu
Chyba po tygodniu, już nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie szczepień. Decydujecie się tylko na te szczepionki podstawowe czy jeszcze dodatkowe? (pneumokoki, meningokoki itp).

My decydujemy się na pewno na szczepienie podstawowe 6w1 ale mamy dylemat co z resztą.
My skłaniamy się ku refundowanym plus pneumokoki, ale chyba jak Julek skończy 6 miesięcy.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ach, Cotka, przepiękny kącik!
Ile macie ubranek!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:38   #3785
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Marta przyczyniacie się do ciszy

Matko, ale mnie tż wkurzył. Robił ciasto na pizzę i ściągnął obrączkę. Dziś się zorientował- po 4 dniach? Akurat wyrzucałam miseczkę z łupinkami po laskowych, która tu trochę leżała robiąc za mini kosz. Okazało się że Filip uznał ten złoty krążek za śmiecia i wrzucił do tych łupinek. Przeszukaliśmy stół, pod stołem, pod sofą itp. Teraz tż zapuścił nura w śmieci- powinien mnie po rękach całować bo kazałam mu poprzedni pełny kosz wywalić więc by miał nieciekawie i się znalazła ! Ale co się nawkurzałam to moje

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 17:45   #3786
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Matko, ale mnie tż wkurzył. Robił ciasto na pizzę i ściągnął obrączkę. Dziś się zorientował- po 4 dniach? Akurat wyrzucałam miseczkę z łupinkami po laskowych, która tu trochę leżała robiąc za mini kosz. Okazało się że Filip uznał ten złoty krążek za śmiecia i wrzucił do tych łupinek. Przeszukaliśmy stół, pod stołem, pod sofą itp. Teraz tż zapuścił nura w śmieci- powinien mnie po rękach całować bo kazałam mu poprzedni pełny kosz wywalić więc by miał nieciekawie i się znalazła ! Ale co się nawkurzałam to moje
Mój TŻ ostatnio w pracy, sprawdzał jabłka w paletach po 400 kg, po 20 minutach jak kończył to zorietował sie, że nie ma obrączki. Ześlizgnęła mu się.

Szukał na dworze i w końcu zobaczył coś świecącego koło jednej. Na szczęście znalazł, ale mówił, że bałby się do domu wrócić jakby zgubił.

Teraz nosi na łańcuszku, bo musimy zmniejszyć.

Stary 2013-10-13, 17:48   #3787
cotynato
Zakorzenienie

Oni to w ogóle często gubią obrączki dziady jedne

Ja to już mojemu zapowiedziałam, że by dwie kupował

Wymianka.
Stary 2013-10-13, 17:49   #3788
Madziuchna27
Zakorzenienie

A mój mnie wkurza z obrączką Na takie dziwne paluchy, że obrączka na każdy może się zmieścić. A. ją przekłada i nosi na... kciuku!

Stary 2013-10-13, 17:50   #3789
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny po jakim czasie wyszlyscie z maluchami na spacer???bo dzis nam mija tydzien a mnie strasznie nosi i juz mam dosc siedzenia w domu
po tygodniu
werandowabie mielisny zaczac jak mial tydzien ale bylo zimno i wietrznie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Do czego można użyć wkładki laktacyjne poza ich normalym przeznaczeniem?

haha
zadanie na kreatywnosc
ostatnio uzylam jak mi sie woda z wanny wylala i leciala prosto na wiklinowy kosz na praniewiec zrovilam z nich tame

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:05   #3790
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Oni to w ogóle często gubią obrączki dziady jedne

Ja to już mojemu zapowiedziałam, że by dwie kupował
A mój nigdy nie zgubił
I zawsze nosi.

Za to ja zgubilam pierscionek zareczynowy, a moja obraczka leży w regale

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:27   #3791
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie szczepień. Decydujecie się tylko na te szczepionki podstawowe czy jeszcze dodatkowe? (pneumokoki, meningokoki itp).

My decydujemy się na pewno na szczepienie podstawowe 6w1 ale mamy dylemat co z resztą.
ja 5 w 1 i pneumo

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:28   #3792
Madziuchna27
Zakorzenienie

Papużko, jak tam?
Jak Antek się czuje?

Stary 2013-10-13, 18:29   #3793
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A mój nigdy nie zgubił
I zawsze nosi.

Mój ściąga do robienia ciasta i na mecz/trening. To był pierwszy raz kiedy mu zniknęła na dłużej z oczu i lepiej dla niego aby ostatni.

Za to moje znajome często mówią, że ich małże pogubiły, ale wiesz to też zależy od pracy. Jednej jest budowlańcem a inny z kolei pracuje gdzieś gdzie taka biżuteria grozi utratą palca czy coś, więc lepiej aby ściągnął i zgubił niż miał z tego tytułu mieć nieprzyjemności

Ja mojej obrączki ani zaręczynowego nie mam jak gubić bo mało co to noszę. Z tż takie zaręczynowe i ślubne kroki podejmowaliśmy w czasie pierwszej ciązy, kiedy już spuchłam, więc leżało. Później małe dziecko a pierścionek ostry przy kamieniu więc ściągałam, później druga ciąża i już na wejściu odpuściłam już mi tęskno bo taka "goła chodzę"

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-10-13 o 18:41
Stary 2013-10-13, 18:31   #3794
teacherka
Zakorzenienie

Mój Tż nosi obrączkę non-stop. Fakt, że w pracy mu nie przeszkadza, ale w domu też ma zawsze na palcu.

Ja musiałam ściągnąć i pierścionek zaręczynowy i obrączkę. Mam nadzieję, że kiedyś zejdzie opuchlizna i dodatkowe kilogramy i je założę... Pusto bez nich.
Stary 2013-10-13, 18:32   #3795
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam, czy moja obrączka zmieści się jeszcze na palcu, bo już miesiąc po porodzie, a nadal za mała

Stary 2013-10-13, 18:34   #3796
agravka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czytam cały czas, ale nie było Kiedy odp, bo mała cały czas na cycu,wczoraj nie dała się odłączyć od22do4nad ranem, dziś też podobnie w rano,choć lepiej,bo dałam smoka, a od 13 budzi się tylko na karmienie,pośsie 20min i odpływa,nic ją nie budzi, czy tak zostanie?please!!!z cyckow leci od początku,Ale może teraz się dowartosciowal i nabrał mocy ten pokarm?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:41   #3797
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Hehe, jako ręczniki papierowe- powinny dobrze wchłonąć wilgoć
A jako waciki?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Ale pneuno- mnongo mam w podstawowych więc robię.Z Rota zrezygnowała, może zrobiłabym, ale lekarz odradzał.Ponoć jest tyle odmian wirusa, że ta szczepionka za bardzo nie chroni
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:43   #3798
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój zgubił 3 miesiące po ślubie jak robił porządek w akwarium, znalazł w śmieciach wśród zwiedlych roslinek a tydzień później zgubił w śniegu. Nieźle się naszukal i teraz już nosi non stop.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:45   #3799
rusałka_1
Zakorzenienie

jakaś "zamulona" jestem, normalnie leżę i gapię się w TV jak głupia

Co do obrączek mój nosi, ale ściąga zawsze do sprzątania, mycia naczyń, kąpieli itd.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja musiałam ściągnąć i pierścionek zaręczynowy i obrączkę. Mam nadzieję, że kiedyś zejdzie opuchlizna i dodatkowe kilogramy i je założę... Pusto bez nich.
ja ściągnęłam obrączkę jakoś w połowie sierpnia, bo już mi palce puchły. Pusto mi bez niej okropnie mam nadzieję że po porodzie szybko się znów wpasuje na mój paluszek

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:54   #3800
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Co do obrączek mój nosi, ale ściąga zawsze do sprzątania, mycia naczyń, kąpieli itd.

ja ściągnęłam obrączkę jakoś w połowie sierpnia, bo już mi palce puchły. Pusto mi bez niej okropnie mam nadzieję że po porodzie szybko się znów wpasuje na mój paluszek

Ojjjj to ja ściągnęłam gdzieś w czerwcu ostatecznie. Pamiętam, że był jeden chłodniejszy dzień i założyłam raz to po pół godziny myślałam, że będe musiała palca sobie uciąć, tak mi spuchł... Ledwo ściągnęłam pierścionek, potem palec bolał parę dni.

Słaba jakaś jestem, zupelnie bez sił... A tż sprząta. Kochany jest...
Stary 2013-10-13, 19:21   #3801
kahunia
Zadomowienie

Ja tez nie nosze jakos od polowy lipca chyba. Na poczatku strasznie zle mi bylo, ale teraz juz sie przyzwyczailam. A TZ najpierw nie chcial do pracy nosic bo niby mu przeszkadza, a teraz nosi caly czas, nieraz nawet na noc nie sciaga.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kahunia widze nowy avatarek-nie poznałam CieSliczny
A dziekuje

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ciąg dalszy mojej historii z lekarzami....

Zadzwoniłam dziś do tego doktorka,który w piątek zalecił kolejne ktg dnia następnego. Opowiedziałam mu o nieprzyjemnej sytuacji, która mnie wczoraj spotkała ze strony zastępcy ordynatora, no i że na jego polecenie dzwonię żeby wyjaśnić o co w ogóle chodzi i pytam co dalej.

Miły pan doktor powiedział, że dokładnie pamięta mój przypadek i mam się nie przejmować tym co było wczoraj, bo to było jego zalecenie żebym przyszła i dziś też zaprasza, bo ma dyżur i uważa, że lepiej kontrolować te ktg niż coś przeoczyć. Zgłupiałam normalnie... Tamten dziad wczoraj po mnie pojechał podważając decyzje innego lekarza, który to z kolei dziś je podtrzymał

Podjechałam na oddział, KTG dobre, macica ładnie pracuje i się napina <konkretnych skurczy nadal brak>. Lekarz zrobił usg. Powiedział, że zapisy ktg się unormowały, ilość wód spadła, a mały się powoli szykuje do wyjścia. Gin był bardzo miły, wytłumaczył wszystko i raz jeszcze prosił się nie przejmować tym co mówił wczoraj z-ca ordynatora. Ogólnie to trochę mnie uspokoił. Najważniejsze, że z Szymusiem wszystko w porządku
No to dobrze ze wszystko w porzadku, teraz tylko zeby sie akcja zaczela

No i widac ze ten lekarz normalny i sie troszczy o pacjentki a nie jak tamten burak.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:22   #3802
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąg dalszy mojej historii z lekarzami....

Zadzwoniłam dziś do tego doktorka,który w piątek zalecił kolejne ktg dnia następnego. Opowiedziałam mu o nieprzyjemnej sytuacji, która mnie wczoraj spotkała ze strony zastępcy ordynatora, no i że na jego polecenie dzwonię żeby wyjaśnić o co w ogóle chodzi i pytam co dalej.

Miły pan doktor powiedział, że dokładnie pamięta mój przypadek i mam się nie przejmować tym co było wczoraj, bo to było jego zalecenie żebym przyszła i dziś też zaprasza, bo ma dyżur i uważa, że lepiej kontrolować te ktg niż coś przeoczyć. Zgłupiałam normalnie... Tamten dziad wczoraj po mnie pojechał podważając decyzje innego lekarza, który to z kolei dziś je podtrzymał

Podjechałam na oddział, KTG dobre, macica ładnie pracuje i się napina <konkretnych skurczy nadal brak>. Lekarz zrobił usg. Powiedział, że zapisy ktg się unormowały, ilość wód spadła, a mały się powoli szykuje do wyjścia. Gin był bardzo miły, wytłumaczył wszystko i raz jeszcze prosił się nie przejmować tym co mówił wczoraj z-ca ordynatora. Ogólnie to trochę mnie uspokoił. Najważniejsze, że z Szymusiem wszystko w porządku
Dobrze, że chociaż ten lekarz normalny. Jednak są jeszcze jacyś na tym świecie

Cytat:
kochana ja praktycznie przez całą ciążę min. 3 razy na siku
Ja tak samo. I to dla mnie żaden problem nie był i nie jest bo na siku to już prawie we śnie chodze, wracam i śpie znów. Najbardziej męczy mnie ta dupiata bezsenność od jakiś 2 tygodni. Zmęczona jestem a spać nie moge!

Cytat:
Ufff ogarnęłam malutki kącik Mikołaja. Porobiłam zdjęcia. Póki co skromnie. Może skuszę się na literki do tego albo naklejkę fajną, ale spać ma już gdzie

Teraz pozostaje planowanie pokoju Filipa, cieszę się jak głupia bo to tak od zera i już zupełnie jego a nie jak ostatnio wynajmowane, więc matkę może ponieść fantazja.

Ehhh to widzę że mamy ciężarówki podobnie jak ja- cisza na morzu
Śliczny kącik

Cytat:
cisza, ciszaaa...

Cudowny kącik Mikołaja
bardzo podoba mi się deseń przewijaka
założyłaś juz pościel?
mnie kusi, ale nie chcę żeby się kurzyło
Ja nie mam zadnej pościeli. Tylko prześcieradełko. Łóżeczko ma boki z siatki, więc ochraniacze niepotrzebne. Spać będzie w otulaczku albo śpiworku. A prześcieradełko jest przygotowane zarówno na łóżeczko jak i na przewijak, ale leży schowane co by się nie kurzyło

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Szkoda mi trochę wkładać te organizery, bo te szuflady taaakie wysokie... I trzymam ciuszki w mniejszej komódce, a w tej dużej koce, tetry, ciuchy w większych rozmiarach i podkłady, wkładki laktacyjne itp.

Ja kupiłam piłkę parę dni temu i trochę niska jest i siedze na niej na pufach Ja już chyba nie wierzę, że cokolwiek pomoże....
Ja też już nie wierze. Latam codziennie po 4-5 km, przytulanki i co? I nic. Niby rozwarcie jakieś tam jest, ale jak widać nic tu po nim Widać wyjdą maluchy jak będą chciały nic tu nie zaradzimy. No moze ta pełnia

Btw, pamiętam, że na majowych była taka dziewczyna która przeterminowała sie strasznie długo a przez wiele dni łaziła, po schodach biegała kilka pięter, przytualnki i w ogóle wszystko i nic nie pomogło i maluch i tak wylazł późno. Także dooopa
Ja dziś jade do parku na wędrówki, moze mi się mózg wyłączy na ten czas i nie będę o tym tyle myśleć
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:36   #3803
matallewar
Zakorzenienie

A w ogóle śniło mi się dziś, że komuś opowiadałam, że znam ladan i się tym tak chwaliłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-13, 19:43   #3804
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
A mój nigdy nie zgubił
I zawsze nosi.

ja noszę pierścionek i obrączkę cały czas. A TŻ też nosi na łańcuszku już, a tak to non stop nosił.
Cytat:
A w ogóle śniło mi się dziś, że komuś opowiadałam, że znam ladan i się tym tak chwaliłam
też mi sie śniło kiedyś jak z dumą oznajmiałam, że znam ladan.

boli mnie brzuch, plus pachwiny plus szczypie mnie w piczy masakrycznie.

Stary 2013-10-13, 19:59   #3805
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Ufff ogarnęłam malutki kącik Mikołaja. Porobiłam zdjęcia. Póki co skromnie. Może skuszę się na literki do tego albo naklejkę fajną, ale spać ma już gdzie

Teraz pozostaje planowanie pokoju Filipa, cieszę się jak głupia bo to tak od zera i już zupełnie jego a nie jak ostatnio wynajmowane, więc matkę może ponieść fantazja.
śliczny ten kącik

Cytat:
niedobry TŻ dobrze, że się znalazła

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ja tez nie nosze jakos od polowy lipca chyba. Na poczatku strasznie zle mi bylo, ale teraz juz sie przyzwyczailam. A TZ najpierw nie chcial do pracy nosic bo niby mu przeszkadza, a teraz nosi caly czas, nieraz nawet na noc nie sciaga.

No to dobrze ze wszystko w porzadku, teraz tylko zeby sie akcja zaczela

No i widac ze ten lekarz normalny i sie troszczy o pacjentki a nie jak tamten burak.
Mój TŻ obrączkę nosi cały czas. Ja swój pierścionek i obrączkę zdjęłam 2 tygodnie temu, bo już ciasno się zrobiło. Mam nadzieję, że po porodzie szybko wrócę do moich błyskotek, bo mi tęskno za nimi i tak jakoś pusto.

Tak mnie dziś TŻ wnerwił, że poszłam sama na spacer, a po powrocie ze dwie godziny sprzątałam. Nawet podłogi na kolanach pomyłam, taka wściekła byłam i miałam przypływ mocy. Może taki wysiłek i nerwy coś przyspieszą
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:05   #3806
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny ten kącik

niedobry TŻ dobrze, że się znalazła

Mój TŻ obrączkę nosi cały czas. Ja swój pierścionek i obrączkę zdjęłam 2 tygodnie temu, bo już ciasno się zrobiło. Mam nadzieję, że po porodzie szybko wrócę do moich błyskotek, bo mi tęskno za nimi i tak jakoś pusto.

Tak mnie dziś TŻ wnerwił, że poszłam sama na spacer, a po powrocie ze dwie godziny sprzątałam. Nawet podłogi na kolanach pomyłam, taka wściekła byłam i miałam przypływ mocy. Może taki wysiłek i nerwy coś przyspieszą
urodzisz 15.10

Stary 2013-10-13, 20:07   #3807
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
urodzisz 15.10
tak myślisz? Może coś w tym jest, bo dokładnie taką samą datę mi dziś koleżanka "wywróżyła" sms-em

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

w sumie 15.10 może być, bo akurat wtedy mi się zwolnienie kończy i nie musiałabym jechać na wizytę do gina
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:58   #3808
matallewar
Zakorzenienie

Brakuje mi dziś cierpliwości do dzieci... Bardzo.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-13, 21:06   #3809
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Az musiałam sprawdzic co to bo nigdy nie jadłam i nie słyszałam-wygląda rewelacyjnieDostaniemy przepisik?I na bananowca tez?No chyba ze sporo pisania to wtedy poszukam na necie

Kurcze nie wiem co zrobic z tym odciagnietym mlekiem..czy ze względu na to ze wziełam czopek Codipar mam je wylac czy tez moge bez problemu podac córci..wie ktos?
Strogonoff to taki gulasz z papryką, pieczarkami, ogorkami kiszonymi i czyms tam jeszcze. Pycha. Niestety nie mam przepisu bo mama robi na oko.
Bananowiec to łatwe ciasto bez pieczenia. Jutro wkleje przepis bo piszę z tel.

Co do codiparu nie mam pojecia ale jak sie boisz to nie ryzykuj. Nie wylewaj tylko dodaj do wody w wanience.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:09   #3810
tassia
Zakorzenienie

bylismy z tz na warsztatach chustonoszenia i jestem zachwycona
Maciej tymbardziej

nie trzeba bylo mnie do chusty nachecac ale teraz jestem zakochana

to nie prawda ze to dlugo sie wiaze, zajmuje jakies 30 sekund do minuty
Maciej od razu sie uspokaja i powiem wam ze moje dziecko nie ma kolek, ale przeciazenie bodzcami bo w chuscie od razu sie uspokaja, nawet popoludniami gdzie do tej pory byl sajgon
zaczelam jesc normalnie i nie widze roznicy wiec to nie kolka a przeciazenie ukladu nerwowego

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości