Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 18:11   #661
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Żeby dostać zasiłek trzeba PRACOWAĆ. Pracujesz = część swojej wypłaty oddajesz na fundusz pracy. Kiedy tracisz pracę ( a to każdemu może się zdarzyć) i dostajesz zasiłek, pośrednio państwo oddaje ci to co sama włożyłaś do jego kasy. Więc o okradaniu nie może być mowy.

Pomijam już to że przez staż swojej pracy na fundusz pracy "wpłaciłam" kilka tysięcy a zasiłek przyznawany na pół roku wynosi netto około 550zł przez 3 miesice i około 450zł przez kolejne 3 miesiące. Więc... kiszka, wzbogacić się na tym nie sposób.
Jesli ma się ponad 5 lat składkowych to dostaję się aż około 100zł więcej.

W dodatku na pierwszym miesiącu .... państwo oszukuje. Chodzi o to że kończysz pracę np 30 września. Rejestrujesz się się 1 października. Zasiłek przyznawany jest po 7 dniach karencji. Nie dostaniesz kasy za okres 1.10-31.10 tylko za 8-10-31.10. Czyli jakieś 150-230zł mniej.

A ile państwo musi co miesiąc wypłacić "chorej" ciężarnej, a potem na rocznym macierzyńskim.... mimimum 960zł co miesiąc (80% pensji minimalnej)
Dlatego popieram zdanie większości dziewczyn tutaj że jesli można kogoś oskarżyć o okradanie/wyłudzanie kasy od państwa to raczej dziewczynę "chorą na ciążę"

Co to znaczy że ktoś się trzyma zasiłku?
Przecież zasiłek przysługuje na pół roku (rok w wyjątkowych sytuacjach). Zasiłek nie jest na zawsze.

Do niedawna myślałam że rekordzistką chorowania na i po ciąży jest moja znajoma. Właśnie stuknęło jej 3 lata! A wtedy nie było rocznego macierzyńskiego! Dziecko ma 2 lata. I cały czas bierze kasę, nie była np. na bezpłatnym wychowawczym.

Jednak ostatnio dowiedziałam się że matka mojej przyjaciółki z dzieciństwa tak ciągnęła kasę ... eee 20lat?(ja myślałam, że nigdy nie pracowała i wolała zajmować się domem)
6 dzieci(1 zmarło), l4 na ciążę, macierzyńskie, zaległe urlopy, płatne wychowawcze (za dawnych czasów ponoć były płatne). Gdy miałam 19 lat jej matka nagle zaczęła jeździć po lekarzach i na siłę załatwiać grupę inwalidzką najmłodszemu. Wtedy zastanawiałam się o co jej chodzi! Przecież chłopak był całkiem zdrowy. Dopiero niedawno mama uświadomiła mi że chodziło o rentę opiekuńczą i o to aby nie wracać do pracy I tak zdrowe dziecko dostało "papiery" I będzie problem, bo chłopak chce zostać policjantem... a w papierach ma że jest pół-warzywko. Tak, mamusia dla własnej wygody załatwiła syna.
Może się źle wyraziłam. Chodziło mi o ludzi wiecznie bezrobotnych którym się nie opłaca pracować ponieważ więcej dostaną zasiłku (nie wiem czy z UP czy z MOPSu) niż zarobią, a nigdy nie pracowali przez dłuższy okres. A "trzymać zasiłek" to znaczy że do pracy legalnej nie pójdzie żeby nie stracić.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:13   #662
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
No jak nie chce to nie musi, pod warunkiem że nie ciągnie NASZYCH pieniędzy.
Otóż to. Poczytałam ten wątek i jestem niektórymi wypowiedziami mocno zdziwiona.
Stary 2013-10-13, 18:16   #663
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Pomijam już to że przez staż swojej pracy na fundusz pracy "wpłaciłam" kilka tysięcy a zasiłek przyznawany na pół roku wynosi netto około 550zł przez 3 miesice i około 450zł przez kolejne 3 miesiące. Więc... kiszka, wzbogacić się na tym nie sposób.
Jesli ma się ponad 5 lat składkowych to dostaję się aż około 100zł więcej.

W dodatku na pierwszym miesiącu .... państwo oszukuje. Chodzi o to że kończysz pracę np 30 września. Rejestrujesz się się 1 października. Zasiłek przyznawany jest po 7 dniach karencji. Nie dostaniesz kasy za okres 1.10-31.10 tylko za 8-10-31.10. Czyli jakieś 150-230zł mniej.

A ile państwo musi co miesiąc wypłacić "chorej" ciężarnej, a potem na rocznym macierzyńskim.... mimimum 960zł co miesiąc (80% pensji minimalnej)
Dlatego popieram zdanie większości dziewczyn tutaj że jesli można kogoś oskarżyć o okradanie/wyłudzanie kasy od państwa to raczej dziewczynę "chorą na ciążę"

Co to znaczy że ktoś się trzyma zasiłku?
Przecież zasiłek przysługuje na pół roku (rok w wyjątkowych sytuacjach). Zasiłek nie jest na zawsze.
kwoty które podajesz (a dokładnie powinno być ponad 635 zl i ok. 500 zł) to tylko dlatego, że nie masz 5 lat stażu pracy. jakbyś miała, to byś dostawała prawie 800 zł i ponad 623 zł. A jakbyś miała ponad 20 lat stażu, to ok. 1000 zl i ok. 750 zl.

zasiłek zawsze przysługuje rok, jeśli masz 20 lat stażu.

A UP ładnie rozwiązał naciąganie na zasiłki. Daje oferty pracy i jak nie przyjmiesz, to ci zabierają zasiłek

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Otóż to. Poczytałam ten wątek i jestem niektórymi wypowiedziami mocno zdziwiona.
jaki wątek? czy dla własnego spokoju nie powinnam tam jednak zaglądać?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:26   #664
Chatul
ma zielone pojęcie

Serio kobieta w ciąży nie może pracować dłużej niż 4 godziny przy komputerze? Nawet, jeśli chce, czuje się dobrze itp.?
Z czego to wynika? Ze szkodliwości pozycji siedzącej?

Cytat:
Jednak ostatnio dowiedziałam się że matka mojej przyjaciółki z dzieciństwa tak ciągnęła kasę ... eee 20lat?(ja myślałam, że nigdy nie pracowała i wolała zajmować się domem)
6 dzieci(1 zmarło), l4 na ciążę, macierzyńskie, zaległe urlopy, płatne wychowawcze (za dawnych czasów ponoć były płatne). Gdy miałam 19 lat jej matka nagle zaczęła jeździć po lekarzach i na siłę załatwiać grupę inwalidzką najmłodszemu. Wtedy zastanawiałam się o co jej chodzi! Przecież chłopak był całkiem zdrowy. Dopiero niedawno mama uświadomiła mi że chodziło o rentę opiekuńczą i o to aby nie wracać do pracy I tak zdrowe dziecko dostało "papiery" I będzie problem, bo chłopak chce zostać policjantem... a w papierach ma że jest pół-warzywko. Tak, mamusia dla własnej wygody załatwiła syna.
Przeraża mnie, że ludzie są zdolni do czegoś takiego Jeszcze bardziej mnie przeraża, że zdrowy chłopak ma w papierach inwalidztwo. Ktoś przecież musiał tego chłopca przebadać i wystawić mu odpowiednie zaświadczenie

Z drugiej strony, w takiej sytuacji chyba powinno mu być łatwo odkręcić kiedyś tę sprawę? Przecież pierwszy lepszy lekarz zauważy, że on zdrowy jest. Do tego sprawa spokojnie nadawałaby się do mediów
Gorzej, jeśli teraz nie chodzi do szkoły dla osób pełnosprawnych umysłowo itp., bo to może się skończyć ogromnymi brakami w edukacji…
Stary 2013-10-13, 18:28   #665
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość

Ja zajrzałam, zatrzęsło mną i wyszłam

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:35   #666
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Serio kobieta w ciąży nie może pracować dłużej niż 4 godziny przy komputerze? Nawet, jeśli chce, czuje się dobrze itp.?

Przeraża mnie, że ludzie są zdolni do czegoś takiego Jeszcze bardziej mnie przeraża, że zdrowy chłopak ma w papierach inwalidztwo. Ktoś przecież musiał tego chłopca przebadać i wystawić mu odpowiednie zaświadczenie

Z drugiej strony, w takiej sytuacji chyba powinno mu być łatwo odkręcić kiedyś tę sprawę? Przecież pierwszy lepszy lekarz zauważy, że on zdrowy jest. Do tego sprawa spokojnie nadawałaby się do mediów
Gorzej, jeśli teraz nie chodzi do szkoły dla osób pełnosprawnych umysłowo itp., bo to może się skończyć ogromnymi brakami w edukacji…
to pociągnie za sobą duże konsekwencje prawne

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
to ja podziękuję za ten dreszczyk emocji na wieczór

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-13, 18:35   #667
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Może się źle wyraziłam. Chodziło mi o ludzi wiecznie bezrobotnych którym się nie opłaca pracować ponieważ więcej dostaną zasiłku (nie wiem czy z UP czy z MOPSu) niż zarobią, a nigdy nie pracowali przez dłuższy okres. A "trzymać zasiłek" to znaczy że do pracy legalnej nie pójdzie żeby nie stracić.
a to pewnie chodzi o MOPS ewentualnie o jakąs zapomogę z UP jesli ma się dziecko ponizej 14(?) lat. Ale i tak wątpię że jest to taki opłącalny biznes. Ale może nie znam odpowiednich sztuczek i kruczków
Cytat:
kwoty które podajesz (a dokładnie powinno być ponad 635 zl i ok. 500 zł) to tylko dlatego, że nie masz 5 lat stażu pracy. jakbyś miała, to byś dostawała prawie 800 zł i ponad 623 zł. A jakbyś miała ponad 20 lat stażu, to ok. 1000 zl i ok. 750 zl.
---
Beets ja podawałam kwoty netto 635 brutto to 559netto
a przez kolejne 3 miesiace 499brutto czyli 449 netto

zaznaczyłam tez że powyżej 5 lat składkowych kwota wzrasta "aż" o około 100zł netto.
800brutto już nieźle wygląda ale netto wychodzi 680
623 brutto daje 549 netto.

Fakt jest to więcej. Ale szału nie ma. I myślę, że każdemu kto dostanie płacę minimalną mimo wszystko bardziej opłaca się iść do tej pracy niż być na zasiłku który wynosi w zasadzie tylko 6 miesięcy.

20 lat składkowych to już jak dla mnie wyjątkowa sytuacja raczej nikt/niewiele z nas tutaj takiego wymogu nie spełnia.

Tak czy siak, bezrobotny z zasiłkiem (już nie ważne jakim) nie jest aż takim obciążeniem dla państwa jak święta-krowa mamuśka. Z cieawości sprawdziłąm w lokalnym pup ilość osób z prawem do zasiłku w 2012 i było to 700-1000 osób miesięcznie. Mało jak na cały powiat.

zaraz zagladne na podlinkowany wątek

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:38   #668
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to pociągnie za sobą duże konsekwencje prawne
Dla matki dziecka, na pewno. Ale nie powiem, żeby niesłuszne było pociągnięcie jej do odpowiedzialności za to, co zrobiła.
Stary 2013-10-13, 18:39   #669
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Beets ja podawałam kwoty netto 635 brutto to 559netto
a przez kolejne 3 miesiace 499brutto czyli 449 netto

zaznaczyłam tez że powyżej 5 lat składkowych kwota wzrasta "aż" o około 100zł netto.
800brutto już nieźle wygląda ale netto wychodzi 680
623 brutto daje 549 netto.

Fakt jest to więcej. Ale szału nie ma. I myślę, że każdemu kto dostanie płacę minimalną mimo wszystko bardziej opłaca się iść do tej pracy niż być na zasiłku który wynosi w zasadzie tylko 6 miesięcy.

20 lat składkowych to już jak dla mnie wyjątkowa sytuacja raczej nikt/niewiele z nas tutaj takiego wymogu nie spełnia.

Tak czy siak, bezrobotny z zasiłkiem (już nie ważne jakim) nie jest aż takim obciążeniem dla państwa jak święta-krowa mamuśka. Z cieawości sprawdziłąm w lokalnym pup ilość osób z prawem do zasiłku w 2012 i było to 700-1000 osób miesięcznie. Mało jak na cały powiat.

zaraz zagladne na podlinkowany wątek
teraz wszystko jasne

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Dla matki dziecka, na pewno. Ale nie powiem, żeby niesłuszne było pociągnięcie jej do odpowiedzialności za to, co zrobiła.
i poleci matka, i poleci lekarz

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-13, 18:52   #670
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się mocno zirytowałam już po pierwszej stronie. Szczególnie tłumaczeniem, ale co z tego, jak kobieta się czuje dobrze, jak jutro może czuć się gorzej, bo się np. nie wyśpi i będzie zmęczona.
To kurde chyba wszyscy powinni iść zapobiegawczo na L4, bo nie wiadomo kiedy przeziębienie złapie :/

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:52   #671
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba wprowadzona ten przepis ze względyu na jakieś promieniowanie od monitora czy coś Pamiętam jeszcze takie staaare monitory na które później nakładano specjalne "szkiełka" czy filtry które miały zmieszać jakieś fale ... czy coś takiego

Mnie też przeraziło jak dowiedziałam się o co w tym wszystkim chodziło! Chłopak chodzi do normalnej szkoły ale ma "orzeczenie". Matka początkowo starała się o orzeczenie na fizyczną niepełnosprawność. Ciągała go po jakichś rechabilitacjach i innych cudach. Ale w ten sposób nie bardzo się dało cokolwiek załatwić. WIęc potem starała się o orzeczenie na podstawie jakiegoś zachłyśnięcia się w dzieciństwie co miało niby spowodować jakieś uszkodzenia w mózgu. Rodzice nie wyrazili zgody na ujawnienie treści orzeczenia nauczycielom (pewnie dlatego że wtedy każdy zorientowałby się ze wszystko jest grubymi nićmi szyte) więc nie wiadomo co dokładnie mu tam wpisano. jednak bazując na sposobach w jakie kombinowała matka i na tym że rentę dostała można przypuszczać, że wpisano coś, co niepozwoli mu wykonywać wielu zawodów, pomimo pełnej sprawności. Nie wiem tez jaki lekarz i za ile coś takiego wypisał, ale...

Stary 2013-10-13, 18:59   #672
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jakby co, link jest w poście, który cytowałaś, podświetlony na fioletowo.

Cytat:
Też byłam tym zdziwiona, gdy usłyszałam to na ostatnim szkoleniu z BHP. Mam pracę, w której często spędzam całe 8 godzin dziennie przy kompie, i inaczej byłoby w zasadzie niemożliwe. To co, gdy zajdę w ciążę, pracodawca będzie musiał mnie zwolnić w połowie ze świadczenia pracy?

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Jesteś okrutna, nie chcesz pozwolić kobiecie w ciąży aby sama wybrała co jest lepsze dla niej i jej maluszka.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:01
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:01   #673
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
a to pewnie chodzi o MOPS ewentualnie o jakąs zapomogę z UP jesli ma się dziecko ponizej 14(?) lat. Ale i tak wątpię że jest to taki opłącalny biznes. Ale może nie znam odpowiednich sztuczek i kruczków
Opłacalny. Kiedy nie pracujesz masz mniejszy dochód, więc dostajesz rodzinne, dofinansowanie do książek, obiadów itp. ponadto zawsze idzie się dorobić na czarno, jak jest już rodzina wielodzietna to już naprawdę się opłaca.
Stary 2013-10-13, 19:06   #674
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby co, link jest w poście, który cytowałaś, podświetlony na fioletowo.
a to ten mam nawet swoje ulubione cytaty
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=25
"nie powinna chodzic do pracy tylko dlatego zeby jej wspolpracownikom bylo lzej"
czyli praca zespołowa to mit

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=20
"mój pracodawca spokojnie przyjął moje zwolnienia i w dodatku sugerował drugą ciążę Biorąc pod uwagę fakt, ze większośc składek płaci mi ZUS nie mam wyrzutów sumienia z powodu "urlopu". "
ciekawe, co to za łaskawy pracodawca, czyżby budżetówka

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-13, 19:07   #675
Duszaniola
Wtajemniczenie

Tak jeszcze co do tego wątku o pracy w ciąży. Strasznie mnie irytuje, że tam co chwilę ktoś przychodzi z historią, jak to się źle czuł/nie mógł pracować, bo robi prześwietlenia/itd. i twierdzi, że L4 w takiej sytuacji nie jest naciąganiem. A że wszystkie dziewczyny, które mówiły o naciąganiu pisały o L4 bez wskazań medycznych, to już nie zauważają. Ja nie wiem, czy ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem :/

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:15   #676
201607111040
Konto usunięte

Mi się spodobał ten komentarz, bardzo mądry.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=233
Stary 2013-10-13, 19:23   #677
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chyba wprowadzona ten przepis ze względyu na jakieś promieniowanie od monitora czy coś Pamiętam jeszcze takie staaare monitory na które później nakładano specjalne "szkiełka" czy filtry które miały zmieszać jakieś fale ... czy coś takiego
Też znalazłam w necie takie wytłumaczenie. Jeśli faktycznie o to chodziło, to należałoby już przepisy zmienić. Ewentualnie stwierdzić, przy jakich monitorach kobieta w ciąży siedzieć nie może

Cytat:
Mnie też przeraziło jak dowiedziałam się o co w tym wszystkim chodziło! Chłopak chodzi do normalnej szkoły ale ma "orzeczenie". Matka początkowo starała się o orzeczenie na fizyczną niepełnosprawność. Ciągała go po jakichś rechabilitacjach i innych cudach. Ale w ten sposób nie bardzo się dało cokolwiek załatwić. WIęc potem starała się o orzeczenie na podstawie jakiegoś zachłyśnięcia się w dzieciństwie co miało niby spowodować jakieś uszkodzenia w mózgu. Rodzice nie wyrazili zgody na ujawnienie treści orzeczenia nauczycielom (pewnie dlatego że wtedy każdy zorientowałby się ze wszystko jest grubymi nićmi szyte) więc nie wiadomo co dokładnie mu tam wpisano. jednak bazując na sposobach w jakie kombinowała matka i na tym że rentę dostała można przypuszczać, że wpisano coś, co niepozwoli mu wykonywać wielu zawodów, pomimo pełnej sprawności. Nie wiem tez jaki lekarz i za ile coś takiego wypisał, ale...
Tutaj chłopak sam (po osiągnięciu pełnoletności) powinien udać się do lekarza, który na nowo oceniłby jego sprawność. Tyle, że wymagałoby to pewnie dużo zachodu, a dodatkowo na pewno zdenerwowałoby matkę i możliwe, że zakończyłoby się sporą karą dla niej. Niekoniecznie chłopak będzie miał odwagę, by to wszystko zrobić…

Cytat:
Też byłam tym zdziwiona, gdy usłyszałam to na ostatnim szkoleniu z BHP. Mam pracę, w której często spędzam całe 8 godzin dziennie przy kompie, i inaczej byłoby w zasadzie niemożliwe. To co, gdy zajdę w ciążę, pracodawca będzie musiał mnie zwolnić w połowie ze świadczenia pracy?
Dla mnie to jest naprawdę dziwne, wręcz brzmi jak absurd. Zwłaszcza, że ogólnie zakazu pracy w ciąży nie ma, a gdyby się uprzeć, to każdą, nawet najlżejszą pracę można by uznać za szkodliwą dla organizmu
Stary 2013-10-13, 19:26   #678
Heledore
Zakorzenienie

ten zalinkowany wątek momentami lasuje mózg
ale zadziwiło mnie też parę wizażanek - nie sądziłam że niektóre znich mają takie poglądy

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:28
Stary 2013-10-13, 19:27   #679
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
a to ten mam nawet swoje ulubione cytaty
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=25
"nie powinna chodzic do pracy tylko dlatego zeby jej wspolpracownikom bylo lzej"
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=20
"mój pracodawca spokojnie przyjął moje zwolnienia i w dodatku sugerował drugą ciążę Biorąc pod uwagę fakt, ze większośc składek płaci mi ZUS nie mam wyrzutów sumienia z powodu "urlopu". "
Nie dziwota, że pracodawcy nie lubią kobiet w ciąży...

Cytat:
Mi się spodobał ten komentarz, bardzo mądry.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=233
Ano rzeczywiście.
Stary 2013-10-13, 19:33   #680
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
ten wątek momentami lasuje mózg
ale zadziwiło mnie też parę wizażanek - nie sądziłam że niektóre znich mają takie poglądy
czytając ten wątek, mam wrażenie, że dla niektórych kobiet spełnieniem marzeń byłaby możliwość chodzenie na płatny urlop co miesiąc z okazji miesięczki

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Nie dziwota, że pracodawcy nie lubią kobiet w ciąży...
jak tak dalej pójdzie, to zaczną w ogóle nie lubić kobiet

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-13, 19:43   #681
201607111040
Konto usunięte

Kolejny hicior. Po prostu brak słów.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=211
Stary 2013-10-13, 19:44   #682
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Jesteś okrutna, nie chcesz pozwolić kobiecie w ciąży aby sama wybrała co jest lepsze dla niej i jej maluszka.
Taki ze mnie członek

Nie wiem co mnie bardziej [brzydkie słowo] - określenie "maluszek" czy "pociecha"

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:52   #683
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny hicior. Po prostu brak słów.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=211
O tak, nie pracuje jak inni ale pretensje o podwyżkę są, szukanie bardziej "wyrozumiałego pracodawcy" czyli jelenia też. Proponuje otworzyć własną działalność, wtedy będzie miała najbardziej wyrozumiałego pracodawcę na świecie.

Ciekawe jakim kurna cudem na co dzień widzę kobiety co są mamami i normalnie pracują na pełen etat lub więcej, ba doszły do stopnia profesora będąc mamą i to niejednego dziecka.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:54   #684
cholernarejestracja
Copyraptor

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722276 to mnie szokuje. Czterolatka jest chorobliwie otyła, a jedynym problemem rodzinki jest to, jakie ciuszki dla niej znaleźć. I odpowiedzi wizażanek, poza jedną rozsądną...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:55   #685
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, nie pracuje jak inni ale pretensje o podwyżkę są, szukanie bardziej "wyrozumiałego pracodawcy" czyli jelenia też. Proponuje otworzyć własną działalność, wtedy będzie miała najbardziej wyrozumiałego pracodawcę na świecie.

Ciekawe jakim kurna cudem na co dzień widzę kobiety co są mamami i normalnie pracują na pełen etat lub więcej, ba doszły do stopnia profesora będąc mamą i to niejednego dziecka.
wtedy nie będzie mogła brać L4, by posiedzieć sobie w domu

te kobiety i tak ci w to nie uwierzą

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-13, 19:58   #686
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
wtedy nie będzie mogła brać L4, by posiedzieć sobie w domu

te kobiety i tak ci w to nie uwierzą
O nienie nie, wtedy nie będzie musiała brać L4 żeby posiedzieć w domu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:07   #687
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722276 to mnie szokuje. Czterolatka jest chorobliwie otyła, a jedynym problemem rodzinki jest to, jakie ciuszki dla niej znaleźć. I odpowiedzi wizażanek, poza jedną rozsądną...
Ręce opadają :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:12   #688
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
O nienie nie, wtedy nie będzie musiała brać L4 żeby posiedzieć w domu.
i będzie mogła sobie dawać awanse, podwyżki, ile dusza zapragnie

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-13, 20:12   #689
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Masakra
Stary 2013-10-13, 20:38   #690
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Ale autorka pisała o ciuszkach, więc jak można interesować się zdrowiem i doradzać w tej sprawie, ważniejsze są ciuszki, rozumiesz ciuszki
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości