Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 19:00   #2911
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Maomami gratulacje!! Zuzia jest śliczna

Hej))

zamówiliśmy w piątek pościel i kolejne drobne rzeczy dla mnie i dla małej

http://allegro.pl/6el-posciel-dzieci...611451245.html - w beżowe owce

już coraz bliżej
Stary 2013-10-13, 19:01   #2912
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Trele pytałaś o klamrę na pępuszku... w Polsce też zakłaadają, ale powinni ją odciąć później. nam położna odcięła na wizycie - ponoć szputal gdzie rodziłam zostawia klamrę a inne odcinają

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:06   #2913
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wszystkie rodza

Beatka a jak u Was nocki wygladaja? I bylyscie juz na pierwszym spacerze ? Ja sie jutro wybieram choc na pol godzinki dookoła domu ale boje sie. Boje sie wypuscic gdzies dalej ze mała sie rozryczy I bedziemy zapierniczac do domu , bo nie będę miała gdzie cyca wyjac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
noce wygladają coraz lepiej, budzi się w sumie raz do jedzienia, o różnych godzinach, ostatnie przebieranie i jedzenie podaje przed 24, a potem już jak się obudzi, oczywiście czujna jestem na każdy dźwięk więc wstaję kilka razy w nocy sprawdzić o co chodzi.
A na spacer to moze dopiero wybierzemy się w przyszły wekkend, ponieważ mam zacząć od 10 minutowego werandowania.Tak radziła położna. Z okazji jej wcześniactwa i malej masy ciała.
Ja będę mieć ten sam problem bo niby karmię butelka ale nie mam jeszcze tego pojemnika co temperaturę trzyma i jutro mam iść z nia do tego lekarza i się zastanawiam co zrobić
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:08   #2914
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkie rodza
I ja znowu nadrabiac będę musiała Od jutra bo nie nadarze , czasem mysle ze to przez to ze chciałabym wszystko miec zrobione I to najlepiej sama.
Beatka a jak u Was nocki wygladaja? I bylyscie juz na pierwszym spacerze ? Ja sie jutro wybieram choc na pol godzinki dookoła domu ale boje sie. Boje sie wypuscic gdzies dalej ze mała sie rozryczy I bedziemy zapierniczac do domu , bo nie będę miała gdzie cyca wyjac

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

O ktorej jutro ruszasz?

O 6:45 powinnam byc, zeby stanac w kolejce,od 7zapisy na wszystkie oddzialy,wiec pewnie troche czekania bedzie

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:10   #2915
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Trele pytałaś o klamrę na pępuszku... w Polsce też zakłaadają, ale powinni ją odciąć później. nam położna odcięła na wizycie - ponoć szputal gdzie rodziłam zostawia klamrę a inne odcinają
Dziekuje.
Pytam bo mama moja tego nie zna, w szoku byla ze takie cos na pepku. :O
Wczoraj byłam I połoznej I nic nie mowila wiec chyba ma byc az spadnie. Zapytam poloznej w czwartek .
Przyjrze sie dzis przy kapaniu ale chyba dzis juz lepiej wyglada .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:10   #2916
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:
"Od 15:10 Zuzanna jest z nami 53 cm 3250g bolało ale warto Narazie jest mała krzykaczka, była owinięta pępowiną dwa razy"

gratulacje Mao!!!

edit: później prześli mi fotkę malutkiej!
Gratulacje i witamy na świecie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:19   #2917
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
noce wygladają coraz lepiej, budzi się w sumie raz do jedzienia, o różnych godzinach, ostatnie przebieranie i jedzenie podaje przed 24, a potem już jak się obudzi, oczywiście czujna jestem na każdy dźwięk więc wstaję kilka razy w nocy sprawdzić o co chodzi.
A na spacer to moze dopiero wybierzemy się w przyszły wekkend, ponieważ mam zacząć od 10 minutowego werandowania.Tak radziła położna. Z okazji jej wcześniactwa i malej masy ciała.
Ja będę mieć ten sam problem bo niby karmię butelka ale nie mam jeszcze tego pojemnika co temperaturę trzyma i jutro mam iść z nia do tego lekarza i się zastanawiam co zrobić
Raz? Ale super. U mnie to srednio co trzy / cztery godziny ale to I tak dobrze uwazam..

Musze tez rozpracowac jakis system godzinowy I jego sie trzymac bo narazie to wszystko mamy jakos tak jak samo sie potoczy ..

A butelke moze w folie aluminiowa zawin I do tego pielucha tetrowa?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
O 6:45 powinnam byc, zeby stanac w kolejce,od 7zapisy na wszystkie oddzialy,wiec pewnie troche czekania bedzie

No to ja juz będę na czatach jak co.
Jak dobrze pojdzie to do południa bedziesz juz mama

A tak na marginesie :
W szpitalu sie stoi w kolejce po Cesarskie Ciecie?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 19:24   #2918
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje.
Pytam bo mama moja tego nie zna, w szoku byla ze takie cos na pepku. :O
Wczoraj byłam I połoznej I nic nie mowila wiec chyba ma byc az spadnie. Zapytam poloznej w czwartek .
Przyjrze sie dzis przy kapaniu ale chyba dzis juz lepiej wyglada .

u nas zakładają taką klamre około 4 cm ale nam ją w szpitali pani zdjęła tak odpieła i został kikutek taki jakby zgrzany na końcu a odpadł dokładnie 7 dni po urodzeniu

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:28   #2919
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

to może 2 naraz będziemy stosować, bo ja nie chce od razu rodzeństwa majstrować
hehe zawsze jakaś koncepcja
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Ja też jestem mokra i płynąca nocami- wszędzie, ale to normalnie pot oszaleć idzie, rozebrana jak tylko się da, w pokoju chłodek, zimno mi normalnie spać,a mokra jestem cała
No właśnie u nas też chłodno i jeszcze nie było palone cały dzień i na noc..było fajnie chłodno, a tu się budzę cała mokra
Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:
"Od 15:10 Zuzanna jest z nami 53 cm 3250g bolało ale warto Narazie jest mała krzykaczka, była owinięta pępowiną dwa razy"

Jestttttt Zuzia!!!!
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja sie przeprowadzaaam!! kregoslupa juz nie czuje, ale wszystkie rzeczy moje i Leoska juz sa w nowym mieszkanku

super!! Zagoń tżta do roboty
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hejo, dziewczyny!

Mam wiadomość od magalska! Ok 10 odszedł jej czop, a 5 minut po nim odeszły jej wody. Jest już na porodówce, ale skórcze póki co słabe i rozwarcie nikłe. Czekają na rozwój akcji i jeśli nie będzie to podadzą jej oksy. Macie pozdrowienia od niej
I jest para Ciekawe kto będzie jutro parą dla peper...
Cytat:
Cos czuje ze dziś moze byc gęsta noc ) będę na czuwaniu

Anulka -
W czwartek miałam kryzys, ewidentnie Maja nie mogła sie najeść , bardzo sie denerwowała , ja płakałam , juz miałam jej dac proszek ale mama mnie jakoś uspokoiła , rozpracowałysmy laktator I teraz po 3 dniach jest duzo duzo lepiej jestem dumna z kazdego dodatkowego 5ml
Sciagam raz dziennie czasem dwa , piersi nie bola a mała I tak cyca ciagnie az jej sie ulewa.
Mleko trzymam dobe w lodowce , w razie W. ( jakies wyjscia czy ewentualny kryzys w nocy) a pozniej wylewam - az mi szkoda czasami

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

No to chlup!! I do kawki

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Weekend mnie nie ma a tu dzieciaczki się sypią!

maomami graaaatki

magalska trzymam kciukasy

a ja mam wieści od rybki, napisze Wam dokładnie co mi napisała
"Mamy się dobrze, jutro wychodzimy, bvył u małego lekarz i badanie wyszło ok, tętno troche nie równe, ale nie zagrażające? Dla mnie dziwne to i ide do innego lekarza jak już wyjdziemy. Jak uda mi się wszystko ogarnąć to wkleje zdjęcia małego Skarba, jest przekochany i dam opisy, bo troche tego jest :P dobrze że już wychodze, jeszcze dwa dni i mnie by w psychiatryku zamknęli, ale o tym już w opisach pozdrowienia od Nas dla wszystkich "

Troszke padnięta jestem po weekendzie w szkole jutro zajrze na spokojnie
Super jutro już w domku, czekamy z niecierpliwością rybka na Ciebie i zdjęcia Kacperka
Teraz to cały czas będą jakieś fałszywe alarmy, czeka nas bardzo emocjonujący czas
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:29   #2920
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Raz? Ale super. U mnie to srednio co trzy / cztery godziny ale to I tak dobrze uwazam..

Musze tez rozpracowac jakis system godzinowy I jego sie trzymac bo narazie to wszystko mamy jakos tak jak samo sie potoczy ..

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

No to ja juz będę na czatach jak co.
Jak dobrze pojdzie to do południa bedziesz juz mama

A tak na marginesie :
W szpitalu sie stoi w kolejce po Cesarskie Ciecie?

Wlasnie to nie dokonca tak.ja musze poczekac na przyjecie na oddzial,ale na ginekologie najpierw :/ na skierowaniu jako powod mam stawienie sie celem ustalenia terminu rozwiazania :/ poniewaz moj lekarz mial teraz tydzien urlopu i wraca wlasnie w pon.nie wiadomo dokladnie kiedy mnie wcisnie,bo to bedzie zalezalo od ilosci cc tego dnia.licze,ze kolo 9 bede wiedziala czy uda sie w poniedzialek czy bede musiala czekac...i chyba to jest najbardziej denerwujace

Mowill mi na ostatniej wizycie przed urlopem,ze on by chcial tez odrazu w poniedzialek,ale obiecac nie moze...no zobaczymy

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:30   #2921
Asist22
Rozeznanie

Ale śliczny Zuzik
magalska trzymaj się.

Co do wózka to
CAMARELO Carera

Nie mogę wrzucić zdjęć. Są za duże
Stary 2013-10-13, 19:35   #2922
sorento
Rozeznanie

Cytat:
w kolejce?? Mam nadzieję, że jak Cie zobaczą to Cię pierwszą zawołają albo wszyscy przepuszczą ! I że Tymuś jutro będzie się tulił do mamusi

super, że Rybka wychodzi

Usnęło mi się na prawym boku i mnie obudziło takie bombardowanie, że szok ! Dzieć chciał wymusić lewy boczek, teraz zadowolony już

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:37   #2923
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Ja tylko tak na szybko wpadłam a tu takie wieści

Maomami Gratulacje przeogromne !!!
Zuzia prześliczna !!!

Magalska Kciuki Choć pewnie już tulisz Małego

Rybka cieszę się że z Kacperkiem wszystko ok i wychodzicie jutro do domku
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:38   #2924
kyte
Wtajemniczenie

Zuzia jest śliczna!!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:39   #2925
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja też karmię co 3, 4 h, jak nakarmię ją ok 24, to potem karmienie ma o 3,4 w nocy i po 6 rano.Godziny mi się pokrywają. Zapisuje kiedy, ile, jakim mlekiem ją karmie. Potrzebowałam tego do ustalenia dawki witamin.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 19:53   #2926
motylek85
Zakorzenienie

Maomami!!!!!!!! gratuluję!!! dzielna babeczka! a Zuzinka cudna

Magalska a tobie kochana życzę szybkiej akcji i trzymam kciuki za jak najmniej bólu

Weronisiek ty też tam się trzymaj i to najlepiej jeszcze w dwupaku!!! daj znać jak tam po wizycie i co z tym czopem? dalej odchodzi? coś jeszcze się do tego dzieje?

przepraszam, że tylko tyle ale weszłam, czytam i szok! mamy kolejnego bobaska i następnego w drodze

korzystając z okazji napiszę pokrótce co u nas... w piątek byłam ponownie na wizycie bo po luteinie i nospie skurcze nie ustały jednak... na ktg zapisał się w sumie jeden długaśny skurcz o mocy ponad 20 ale ze skokami do 50,60,70 ale na szczęście bez wpływu na szyjkę. Zmienił mi ginek tylko nospę na fenoterol 5x1 tabletka i dobrze, że powiedział mi jakie mogą być po nim skutki uboczne bo już bym się stresowała kołataniem serca i ogólnym roztrzęsieniem... no ale skurcze przynajmniej ustały i na dzień mam może max 10 więc ufff......... korzystając więc z ustania skurczy mąż porobił mi troszkę zdjęć brzuszkowych poniżej na razie dwa oczywiście umęczyłam się strasznie i jutro będę to odchorowywała w łóżku... już mnie boli brzuch ale zaraz kolejna porcja leków więc powinno przejść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC4953n.jpg (42,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC4955n.jpg (44,2 KB, 67 załadowań)

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:56   #2927
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam wieści od rybki, napisze Wam dokładnie co mi napisała
"Mamy się dobrze, jutro wychodzimy, bvył u małego lekarz i badanie wyszło ok, tętno troche nie równe, ale nie zagrażające? Dla mnie dziwne to i ide do innego lekarza jak już wyjdziemy. Jak uda mi się wszystko ogarnąć to wkleje zdjęcia małego Skarba, jest przekochany i dam opisy, bo troche tego jest :P dobrze że już wychodze, jeszcze dwa dni i mnie by w psychiatryku zamknęli, ale o tym już w opisach pozdrowienia od Nas dla wszystkich "
ojej w końcu wyjdą!
Cytat:
Ja sie wole narazie za bardzo nie udzielac i nie siac paniki

nie siejesz paniki, ale pewnie sama się bardziej stresujesz :P
Cytat:
no bo dotrzymywałam tż w pracy towarzystwa, potem gdzies jeździliśmy po rzeczy i tak se nie pisałam

No o grubszą sprawę mi chodzi
tak myślałam że coś działacie przy remoncie

aaa o to Ci chodziło :P nie no ja nie mam z tym problemu ale ta grubsza sprawa po zelazie była u mnie czarna

OD MAO:
"No to trzymam kciuki za magalską super że ryba wychodzi A my czujemy się w miarę ok, mnie szczypie rana bo musieli mnie naciąć, a malutka była obwinięta pępowiną dwa razy ale jest dobrze z nią. Próbujemy się karmić, coś tam leci, mała ciągnie. A teraz śpi- ciekawe jak długo bo złośnica mała z niej ale kochana"

jeszcze jest bałagan nie ma karnisza i firanek i paru rzeczy brakuje ale.... mam sypialnię!!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:01   #2928
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Maomami!!!!!!!! gratuluję!!! dzielna babeczka! a Zuzinka cudna

Magalska a tobie kochana życzę szybkiej akcji i trzymam kciuki za jak najmniej bólu

Weronisiek ty też tam się trzymaj i to najlepiej jeszcze w dwupaku!!! daj znać jak tam po wizycie i co z tym czopem? dalej odchodzi? coś jeszcze się do tego dzieje?

przepraszam, że tylko tyle ale weszłam, czytam i szok! mamy kolejnego bobaska i następnego w drodze

korzystając z okazji napiszę pokrótce co u nas... w piątek byłam ponownie na wizycie bo po luteinie i nospie skurcze nie ustały jednak... na ktg zapisał się w sumie jeden długaśny skurcz o mocy ponad 20 ale ze skokami do 50,60,70 ale na szczęście bez wpływu na szyjkę. Zmienił mi ginek tylko nospę na fenoterol 5x1 tabletka i dobrze, że powiedział mi jakie mogą być po nim skutki uboczne bo już bym się stresowała kołataniem serca i ogólnym roztrzęsieniem... no ale skurcze przynajmniej ustały i na dzień mam może max 10 więc ufff......... korzystając więc z ustania skurczy mąż porobił mi troszkę zdjęć brzuszkowych poniżej na razie dwa oczywiście umęczyłam się strasznie i jutro będę to odchorowywała w łóżku... już mnie boli brzuch ale zaraz kolejna porcja leków więc powinno przejść

sliczne zdjęcia))

kurcze, ja tez biore Nospe, już od 6 tygodni w sumie

zapisal mi ją na napięty brzuch, tylko ciekawe czy przez to np. porod się nie opozni
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Ale śliczny Zuzik
magalska trzymaj się.

Co do wózka to
CAMARELO Carera

Nie mogę wrzucić zdjęć. Są za duże
o kolejne Camarelo
my wybraliśmy Seville

nam wczoraj siostra robila zdjęcia brzuszkowe
ciekawa jestem efektu, aczkolwiek nie były wymyślne

w szoku jestem, że już tyle mamy rozpakowanych Mamusiek
Stary 2013-10-13, 20:13   #2929
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
ja przed chwilą zaliczyłam akcję alarm- jeszcze nie wiem czy fałszywy złapał mnie moooocnu skurcz, zaraz potem przeczyściło mnie na maxa dobre 20 min brzuch ciągle twardy, biegiem się pogoliłam i wykąpałam i jak tamto to było nic, to nie wiem czy nie urodzę od samej gimnastyki przy goleniu w każdym razie idę leżeć i czekać
odpoczywaj kochana

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:

gratulacje Mao!!!

GRATULACJE MAOMAMI!!!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ale miałam kilka dziwnych skurczy... Takie od góry brzucha na dół. Brzuch twardy. Kłuje mnie w wiadomym miejscu, i ból jak na okres. Jakie to dziwne
OJEJ dziś ile porodów!

Cytat:
[COLOR=Red]

Ja ciągle nie wiem, brzuch prawie cały czas twardy, okresowe bóle w plecach promieniujące na brzuch w miarę nawet regularne, ale nie przybierają na sile i częstotliwości póki co, ale ogólnie strasznie mnie mdli i ogólnie mało fajnie

Nasturcja montujemy trójeczkę?
ale jesteś spokojna, podziwiam!!!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Anulka, nawet nie kracz Ja jeszcze mam czas. U mnie dopiero 34/36 tydzień. Co prawda jestem przerażona, bo bóle jak na okres nadal, mały się aktualnie nie rusza, tylko czuję jak nóżka się lekko przesuwa. Ja już tyle razy myślałam, że rodzę, że mam nadzieję i tym razem na fałszywy alarm
Nie no u Ciebie jeszcze dużo czasu, tak jak u mnie z resztą, ale teraz codziennie się obserwuję bo różnie to może być brrrr :P

Cytat:

przedstawiam Wam.................... Zuzięęęęęęę
Przepiękna jest!!!

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:13   #2930
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
sliczne zdjęcia))

kurcze, ja tez biore Nospe, już od 6 tygodni w sumie

zapisal mi ją na napięty brzuch, tylko ciekawe czy przez to np. porod się nie opozni

o kolejne Camarelo
my wybraliśmy Seville

nam wczoraj siostra robila zdjęcia brzuszkowe
ciekawa jestem efektu, aczkolwiek nie były wymyślne

w szoku jestem, że już tyle mamy rozpakowanych Mamusiek
też mam takie obawy co do tego fenka ale myślę, że jak się skurcze uspokoją to po 38 tygodniu sama go odstawię żeby właśnie potem nie było tak, że przechodzę nie wiadomo ile
mi zdjęcia mąż robił a to zawsze ja stoję po drugiej stronie obiektywu i jakoś nie czuję się w roli "modelki" ale chciałam mieć pamiątkę szkoda tylko, że nie było komu zrobić mi z mężem i synusiem... zresztą dziś to tak na szybko było więc nawet małego nie brałam do zdjęć bo za długo by się zeszło a ja już w połowie padałam... może jeszcze coś w plenerze uda nam się zrobić tak rodzinnie... będę musiała pomyśleć kto by nam mógł je cyknąć

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:21   #2931
lineczka1989
Zakorzenienie

Znowu sie przerobilam dzisiaj i znowu mnie brzuch boli wzielam no spe ale na razie nie przechodzi... Codziennie sobie obiecuje ze bede robila mniej i dupa

Motylek, sliczne zdjecia no i jaka ladna jestes
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-13 o 20:22
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:38   #2932
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko tylko.

Maomami kochana gratuluje gorąco! Malutka jest slodka! Dobrze, ze ta pepowina w niczym nie przeszkodziła. Mam wrażenie ze szybko u was się akcja potoczyła, wierze ze łatwo nie było ale też bym chciała szybko urodzić

Magalska trzymammocno kciuki! Żeby Bruno wynagrodził ci wszystkie niedogodności, był silny i zdrowy! Czekamy na wieści.

Motylek super fotki!

Weronisiek bardzo niepokojące te twoje objawy, oby przeszło. Daj jutro znać co na to lekarz.

Fajnie ze Ryba wychodzi, oby konsultacje z innym lekarzem przyniosły pomyślne wieści.

U nas podróż ok, tylko się wkurzylam bo TVN w pokoju nie działa :P wiecie jak w ciąży takie rzeczy potrafią wyprowadzić z równowagi...chcieli nas przenieść do innego pokoju ale się okazało że nigdzie nie działa...

Powiedzcie czy też tak macie że jak jedziecie autem to maluchy są ciągle bardzo aktywne? Miki zawsze jak jadę autem to bardzo kopie... Teraz się położyłam i w końcu cisza.

Pepper jeszcze raz zaciskam za was kciuki!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:39   #2933
iguana333
Rozeznanie

Cytat:
Znowu sie przerobilam dzisiaj i znowu mnie brzuch boli wzielam no spe ale na razie nie przechodzi... Codziennie sobie obiecuje ze bede robila mniej i dupa
Mam to samo też teraz się będziemy przeprowadzać, jesteśmy na etapie skręcania mebli oszczędzaj się, Ty i dziecko to teraz najważniejsze!

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 20:44   #2934
domii29
Zakorzenienie

Maomami gratulacje, witamy Zuzankę na świecie

a malutka jest cudna

Magalska choć pewnie już tulisz Bruna

Super że Rybka jutro wychodzi do domu, tam napewno odżyje po tym pobycie w szpitalu

Trele pytałaś o klamerkę. Mój Jaśko też ją miał ale przed wyjściem mu ją ściągnęli

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-13 o 20:46
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:47   #2935
ola_k11
Zadomowienie

maomami gratulacje!!! Mała jest śliczna!

magalska trzymam kciuki!!!

Trele mój synek miał taką klamrę założoną i wyszedł z nią ze szpitala. Nic mu nie zdjęli. Odpadła jak odpadła resztka pępowiny
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:54   #2936
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:

gratulacje Mao!!!

GRATULACJE!!!! WITAMY ZUZIĘ NA ŚWIECIE!!!

Cytat:
Wszczepiaja Ci pod skore przedranienia malutki drucik . Mozesz go miec tam 3 lata albo wyjac w kazdej chwili. On hamuje owulacje I daje 99% gwarancji czyli tak jak wszystkie srodki.
Tyle zdarzyłam sie dowiedziec )
ciekawe ale pewnie drogie to

Cytat:
Hejo, dziewczyny!

Mam wiadomość od magalska! Ok 10 odszedł jej czop, a 5 minut po nim odeszły jej wody. Jest już na porodówce, ale skórcze póki co słabe i rozwarcie nikłe. Czekają na rozwój akcji i jeśli nie będzie to podadzą jej oksy. Macie pozdrowienia od niej
za szybki poród

Cytat:
przedstawiam Wam.................... Zuzięęęęęęę
miło poznać

Cytat:
dobrze że juz wychodzą, w domu zawsze lepiej

Cytat:
OD MAO:
"No to trzymam kciuki za magalską super że ryba wychodzi A my czujemy się w miarę ok, mnie szczypie rana bo musieli mnie naciąć, a malutka była obwinięta pępowiną dwa razy ale jest dobrze z nią. Próbujemy się karmić, coś tam leci, mała ciągnie. A teraz śpi- ciekawe jak długo bo złośnica mała z niej ale kochana"
Maomami to dzisiaj pewnie nie zaśnie ze szczęścia

My po wizycie na porodówce pojechaliśmy do mojej mamy i tak nam trochę zeszło. Nasturcja mam z porodówki listę potrzebnych rzeczy, jutro zeskanuję i Ci wyślę tylko napisz mi maila na pw. Co do cc to położna mówiła, że trzeba mieć to zaświadczenie od lekarza zajmującego się Twoją chorobą o bezwzględnym wskazaniu do cc. Po cięciu przez około 2 h mama jest monitorowana w sali poporodowej intensywnego nadzoru. Tata, jeśli z maluszkiem wszystko ok po cc ma okazję kangurować maluszka, dlatego dla panów polecają koszule rozpinaną na tą okazję mieć . Pytałam tez o obecność taty przy cięciu, tak jak pisałam Ci wcześniej, konieczne jest wpłacenie tej "cegiełki" ale już się rozmowa potoczyła w innym kierunku i zapomniałam zapytać ile. Położna, która oprowadzała powiedziała, że jej zdaniem to nie jest konieczne, operacja trwa około 30 minut a nie wszyscy panowie mogą dobrze na to zareagować. Sale są 1-2 osobowe (tak z ciekawości zerknęłam na tablicę i na dzień dzisiejszy wszystkie mamy były na salach same). Samej sali nie widzieliśmy, bo wszystkie zajęte.
Zabrała nas też na oddział neonatologiczny i z korytarza mogliśmy zobaczyć jak to tam wszystko wygląda, akurat były dwa maluszki w inkubatorach.
Ja ogólnie wróciłam dośc pozytywnie nastawiona. Wiadomo, oddział nie wygląda tak ślicznie jak w Narutowiczu bo dawno nie był remontowany, ale sprzęt jest nowy. Łóżka porodowe i wszystkie gadżety okołoporodowe również. Położna powiedziała, że są za tym, żeby kobieta mogła sobie wybrać pozycję wygodną do porodu. Na salach urządzenia do KTG są bezprzewodowe i wodoodporne. Generalnie byłam nastawiona, że będzie to wyglądało dużo gorzej. Dla komfortu psychicznego TŻ chyba będziemy tam rodzić

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Powiedzcie czy też tak macie że jak jedziecie autem to maluchy są ciągle bardzo aktywne? Miki zawsze jak jadę autem to bardzo kopie... Teraz się położyłam i w końcu cisza.
zdecydowanie tak
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:13   #2937
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Oj, że też nie mogą wymyślić leku na te skurcze bez takich dodatkowych atrakcji
Zdjęcia śliczne i Ty też

Maoami, Zuziak spokojnej pierwszej nocki Odpoczywajcie i nabierajcie sił

Cytat:
jeszcze jest bałagan nie ma karnisza i firanek i paru rzeczy brakuje ale.... mam sypialnię!!

Cytat:
Teraz Cię mąż w tej sypialni powinien zamknąć i wypuszczać tylko do łazienki Odpoczywaj, oby przeszło

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
nasz ma to samo, wierci się ciągle, a jak jest dziurawa nawierzchnia i trzęsie to kopie Chyba się złości na stan polskich dróg , zupełnie jak tatuś

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Anoula żona kuzyna rodziła w Rydygierze, razem z mężem zresztą i polecają

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 21:15   #2938
Kociak85
Zadomowienie

ktosiula, moja mała też w samochodzie zazwyczaj buszuje po brzuchu

motylek, bardzo ładne i śliczna Ty my też musimy się przymierzyć do drugiej brzuszkowej sesji... Może jakoś w weekend za 2 tygodnie ją zrobimy. Może pokombinujemy tak, żeby i mąż miał z brzuszkiem jakieś zdjęcie, ale to samowyzwalaczem to trochę zabawy będzie.

Trele, co do klamerki - na którychś z warsztatów był poruszony ten temat z położną. Ona mówiła, że to zależy od szpitala. Niektóre zdejmują tą klamerkę jeszcze przed wyjściem ze szpitala, inne zostawiają i albo odpada, albo zdejmuje położna środowiskowa. Także zasady jakiejś konkretnej nie ma.

Ja sobie zdałam sprawę, że muszę zakupić jeszcze jakiś stanik do karmienia, ale taki miękki, żeby był na noc. Na razie kupiłam tylko jeden (bo wolę dopasować dobrze rozmiar jak już się mleko pojawi) - ale on ma fiszbiny, a w nocy z fiszbinami to tak nie halo. A stanik na noc to chyba trzeba ubierać, czy nie? Dziewczyny - mamuśki - ubieracie?
Stary 2013-10-13, 21:26   #2939
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Anoula żona kuzyna rodziła w Rydygierze, razem z mężem zresztą i polecają
Jeśli wszystkie położne tam mają takie podejście jak ta dzisiejsza to myślę że będzie ok

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:34   #2940
nasturcja7667
Zadomowienie

Anoula, dzięki wielkie
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości