Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 20:05   #421
CiastoPanda
Rozeznanie

Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?

Ja mysle ze to nie do konca zdolnosci sa wazne podczas zakrywania makijazu.
Ja może laikiem nie jestem w makijazu bo troche tych kursow porobilam ale zapewne u mnie mnie widac rozne dziwne zjawiska bo po prostu nie chce tego wszystkiego zapychac i nakladac cos na cos. Juz samo podklad + korektor jest dla mnie czesto meczace ze jest kolejna warstwą.
Dla mnie mocno kryjace to znaczy ciężkie ,ale moge sie mylic choć odnotowałam iż cokolwiek mocno kryjącego ma gestą konsystencje i szybko zastyga- taka szpachla troche.
Stary 2013-10-13, 20:23   #422
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Łucja16 Pokaż wiadomość
Mam próbkę 5ml pudru ryżowego Kryolan. Powiem wam, że zauważam matowienie mojej cery, jednak to też zależy od dnia (nie wiem co to ma do rzeczy, no ale...) Też nie jest to kto wie jak długotrwałe niestety.

Ja podobnie - czasem w internecie można coś znaleźć dużo taniej, albo "w ogóle znaleźć". Czasem też po prostu łatwiej usiąść, zamówić i odebrać od listonosza niż się nachodzić

Staram się tym pocieszać hahaha

Ostatnio zauważyłam, że w pudrach w kamieniu Synergen zmieniły się oznaczenia (nie ma już 1, 2 i 3). Jak teraz rozpoznać odcień?
4 najjaśniejsza potem 5 i 6

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:30   #423
ulmich
Rozeznanie

Wolisz delikatny makijaż ? jakiego korektoru używasz?
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:40   #424
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Ja może laikiem nie jestem w makijazu bo troche tych kursow porobilam ale zapewne u mnie mnie widac rozne dziwne zjawiska bo po prostu nie chce tego wszystkiego zapychac i nakladac cos na cos. Juz samo podklad + korektor jest dla mnie czesto meczace ze jest kolejna warstwą.
Dla mnie mocno kryjace to znaczy ciężkie ,ale moge sie mylic choć odnotowałam iż cokolwiek mocno kryjącego ma gestą konsystencje i szybko zastyga- taka szpachla troche.
Wiem dokładnie o czym mówisz...

Dla mnie duzo to już krem BB + podkład... Jak mam ładną buzię (a wlaśnie mam ) to sam krem BB mi wystarcza
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:46   #425
Ola Moderatorka
Ekspert

Dziewczyny, rozmawiamy o trądziku i kosmetykach, czyli tak naprawdę o wszystkich sprawach, które są nam bliskie. Ciekawe, czy udałoby się wymienić kilka zasad, którymi powinny się kierować osoby, które nie mają wiedzy i doświadczenia na temat makijażu? Czekamy.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:51   #426
Sabiiina
Rozeznanie

Ja również preferuję chodzenie po domu bez makijażu - jeśli wiem, że nigdzie nie wyjdę w danym dniu, to rano nakładam jedynie zwykły krem, a kiedy tylko wracam do domu to moją niemal pierwszą czynnością jest demakijaż i umycie twarzy żelem oczyszczającym. Lubię kiedy moja skóra może pooddychać, kiedy niczym jej nie przykrywam, zakrywam itp.

Jakiś czas temu, kiedy rano się obudziłam po weselu na którym byłam, usłyszałam, że wyglądam najlepiej, dacie wiarę? Moja skóra do idealnych nigdy nie należała (ale demakijaż był zrobiony! nie zasnę w makijażu, no męczę się wtedy tak długo dopóki nie wstanę i go nie zmyję ), włosy też po takiej nocy były w stanie średnim, a tu taki komplement... Aczkolwiek myślę, że może to jeszcze procenty Jemu nie wyparowały hahaha
Stary 2013-10-13, 20:53   #427
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabriel_ Pokaż wiadomość
A według mnie nie ukryje wszystkiego, np. krost w całości. Możemy zneutralizować zaczerwienie, ale wypukłość zostanie Chociaż i tak jak się uda całkowicie zatuszować zaczerwienienie to jest dobrze

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:54   #428
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rozmawiamy o trądziku i kosmetykach, czyli tak naprawdę o wszystkich sprawach, które są nam bliskie. Ciekawe, czy udałoby się wymienić kilka zasad, którymi powinny się kierować osoby, które nie mają wiedzy i doświadczenia na temat makijażu? Czekamy.
myślę, że osoby, które nie mają doświadczenia powinny pierwsze kroki skierować po podkład dla cery trądzikowej tak chyba najłatwiej zacząć
co do pudru to polecam pudry transparentne, bo matują, ale nie robią nam maski na twarzy no i z pudrem ciężko trafić z kolorem
osoby, które chcą stosować jeszcze korektor to niech najpierw sięgną po ten w kolorze zielonym

trzeba pamiętać żeby nie nakładać zbyt dużej warstwy makijażu

wszystko z umiarem drogie panie

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:58   #429
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sabiiina Pokaż wiadomość
Ja również preferuję chodzenie po domu bez makijażu - jeśli wiem, że nigdzie nie wyjdę w danym dniu, to rano nakładam jedynie zwykły krem, a kiedy tylko wracam do domu to moją niemal pierwszą czynnością jest demakijaż i umycie twarzy żelem oczyszczającym. Lubię kiedy moja skóra może pooddychać, kiedy niczym jej nie przykrywam, zakrywam itp.

Jakiś czas temu, kiedy rano się obudziłam po weselu na którym byłam, usłyszałam, że wyglądam najlepiej, dacie wiarę? Moja skóra do idealnych nigdy nie należała (ale demakijaż był zrobiony! nie zasnę w makijażu, no męczę się wtedy tak długo dopóki nie wstanę i go nie zmyję ), włosy też po takiej nocy były w stanie średnim, a tu taki komplement... Aczkolwiek myślę, że może to jeszcze procenty Jemu nie wyparowały hahaha
Też nigdy nie kładę się spać w makijażu, czuję się brudna, a ran jeszcze brudniejsza. W całym życiu może zdarzyło mi się to z 5 razy, ale to były wyjątkowe sytuacje. Zawsze dokładnie oczyszczam twarz przez pójściem spać.
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:59   #430
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabiiina Pokaż wiadomość

Hehe ale coś w tym jest mi też chłopak zawsze powtarza, że najladniej wyglądam bez makijażu i z rozczochranymi włosami

Też nie jestem w stanie zasnąć bez demakijażu... Musi być nawet jak było dużo %, to żel, tonik i krem obowiązkowy!!
Stary 2013-10-13, 21:21   #431
CiastoPanda
Rozeznanie

Nie jestem ekspertem ani dermatologiem wiec nie wiem czy powinnam dawac taie rady.
Moge od siebie powiedziec co ja robie
1-odpowiednie oczyszczenie skory -nie mowie o wyciskaniu tylko o pozbawieniu sebum, może dobry peeling bylby właściwy
2-siegalam po tonik tuz po myciu ale wlasciwie nie skutokowal u mnie pozytywnie ,lepiej sie sprawdzal na wieczor
3-zmatowienie skory- krem wystarczy
4-ja czasami w zakamarki -zmarszczki jak pod oczami nakladam baze loreala studio secret zeby po prostu wyrownac skore i dzieki temu jak by wszystko co bede na tym miala mi się nie ściera
5-ja najcześciej mieszam BB z podkladem bo uwazam ze BB tradzik słabo maskuje a podklad sam w sobie jest za ciezki, no wiec kropla jednego i kropla drugiego i jest połśrodek który mnie satysfakcjonuje
6-nakladam korektor- bardzo gesty podkład dermacol albo korektor miss sporty pod oczy i na zarożowione punkty- palcem oczywiscie, odczekam chwile i rozcieram lekko
7-przypruszam pudrem -puszkiem wlasciwie tylko okolice oczu i nos aby łatwiej mi bylo nalozyc tusz, a nos aby sie nie swiecil. Nie nakladam pudru (JUZ) na calą twarz bo był to u mnie mix za ciężki i wychodziło mi wiecej zaskórnikow a wypryski pod tym wszystkim dojrzewały i wychodziła ropa-fuj (JAK CHCESZ ABY SZYBCIEJ DOJRZAŁA KROSTA-ZAPCHAJ JĄ ) jak znajde coś przyzwoitego to moze bede używać na całą buzię
8-róż- no staram się musną a nie walić paski bo zauważylam że modnie teraz jest brązerem i różem tworzyć takie placki i wtedy sie wygląda jak pobitym -no dramat, to ma dodać uroku, rozpromienić twarz a nie przeciażyć
Stary 2013-10-13, 21:39   #432
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem ekspertem ani dermatologiem wiec nie wiem czy powinnam dawac taie rady.
Moge od siebie powiedziec co ja robie
1-odpowiednie oczyszczenie skory -nie mowie o wyciskaniu tylko o pozbawieniu sebum, może dobry peeling bylby właściwy
2-siegalam po tonik tuz po myciu ale wlasciwie nie skutokowal u mnie pozytywnie ,lepiej sie sprawdzal na wieczor
3-zmatowienie skory- krem wystarczy
4-ja czasami w zakamarki -zmarszczki jak pod oczami nakladam baze loreala studio secret zeby po prostu wyrownac skore i dzieki temu jak by wszystko co bede na tym miala mi się nie ściera
5-ja najcześciej mieszam BB z podkladem bo uwazam ze BB tradzik słabo maskuje a podklad sam w sobie jest za ciezki, no wiec kropla jednego i kropla drugiego i jest połśrodek który mnie satysfakcjonuje
6-nakladam korektor- bardzo gesty podkład dermacol albo korektor miss sporty pod oczy i na zarożowione punkty- palcem oczywiscie, odczekam chwile i rozcieram lekko
7-przypruszam pudrem -puszkiem wlasciwie tylko okolice oczu i nos aby łatwiej mi bylo nalozyc tusz, a nos aby sie nie swiecil. Nie nakladam pudru (JUZ) na calą twarz bo był to u mnie mix za ciężki i wychodziło mi wiecej zaskórnikow a wypryski pod tym wszystkim dojrzewały i wychodziła ropa-fuj (JAK CHCESZ ABY SZYBCIEJ DOJRZAŁA KROSTA-ZAPCHAJ JĄ ) jak znajde coś przyzwoitego to moze bede używać na całą buzię
8-róż- no staram się musną a nie walić paski bo zauważylam że modnie teraz jest brązerem i różem tworzyć takie placki i wtedy sie wygląda jak pobitym -no dramat, to ma dodać uroku, rozpromienić twarz a nie przeciażyć
A ja nie używam ani różu ani bronzera wydaje mi się,że wyglądam jak idiotka z jednym i drugim haha :P Właściwie to napisałaś wszystko!
Stary 2013-10-13, 21:46   #433
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
A ja nie używam ani różu ani bronzera wydaje mi się,że wyglądam jak idiotka z jednym i drugim haha :P Właściwie to napisałaś wszystko!
Kiedys slyszalam ze prawidlowo nalozony roz bronzer to niewidoczny po aplikacji od razu To ma byc cien tylko, a nie plama A swoja droga, to roz (bez zamaskowania czerwonych krostek) moze nasilac widocznosc zmian, choc moze to zalezy tez od odcienia. (Wybaczcie za brak pl znakow, ale klawiatura mi sie psuje..)
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:55   #434
CiastoPanda
Rozeznanie

z tym różem to fakt ze jak by moze nasilac ale jak widzę dosłowne prostokąty na policzkach w kolorach brzoskwini to jednak wolę nie patrzec...
czasami wystarczy dosłownie musnąć pędzlem i jest zaakcentowane i o to chodzi
Stary 2013-10-13, 22:06   #435
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Kiedys slyszalam ze prawidlowo nalozony roz bronzer to niewidoczny po aplikacji od razu To ma byc cien tylko, a nie plama A swoja droga, to roz (bez zamaskowania czerwonych krostek) moze nasilac widocznosc zmian, choc moze to zalezy tez od odcienia. (Wybaczcie za brak pl znakow, ale klawiatura mi sie psuje..)
Ja nie używam różu, bo na policzkach często wyskakuje mi jakiś czerwony gość i mam wrażenie, ze przez to jeszcze bardziej go widać
Stary 2013-10-13, 22:10   #436
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Ja nie używam różu, bo na policzkach często wyskakuje mi jakiś czerwony gość i mam wrażenie, ze przez to jeszcze bardziej go widać
To rzeczywiscie lepiej nie podkreslac swoich niedoskonalosci
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:16   #437
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ja mam 19, ale nie wiem czy chce mieć dzieci. Trochę mnie to przeraża, muszę do tego dorosnąć i być stabilna finansowo - czyli gdzieś ok. 30
To tak jak ja i 'dziecko' już jedno mam (kota). Może to być dziwne, ale dla mnie naprawdę jest jak dziecko i nawet wolę takie dzieci. Ja w ogóle nie jestem pewna, czy kiedykolwiek chcę mieć dziecko. Tak sobie myślę, że nie nadawałabym się na matkę, bałabym się, że byłabym taka jak moja.

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Wiem dokładnie o czym mówisz...

Dla mnie duzo to już krem BB + podkład... Jak mam ładną buzię (a wlaśnie mam ) to sam krem BB mi wystarcza
Dla mnie to też dużo.
I dzisiaj też mam ładną buzię, praktycznie żadnych zmian, nawet wągrów, ale za to lekko czerwoną twarz... A tylko na chwilkę nałożyłam na twarz dość sporo spirytusu salicylowego (oczyszcza doskonale), ale skórę muszę po nim nawilżać co chwilę. W ogóle to nie wiem, dlaczego na mnie tak mocno działa, bo są osoby, które spirytusu salicylowego codziennie używają, a ja go nakładam na dosłownie 30 sekund (zaraz po twarz mam bardzo czerwoną). Działa u mnie trochę jak maseczka z cynamonu, tylko lepiej oczyszcza. W sumie to tylko kilka wągrów mi zostało, bo dwie ropne krostki też wysuszył i zostały tylko czerwone kropki.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:26   #438
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
To tak jak ja i 'dziecko' już jedno mam (kota). Może to być dziwne, ale dla mnie naprawdę jest jak dziecko i nawet wolę takie dzieci. Ja w ogóle nie jestem pewna, czy kiedykolwiek chcę mieć dziecko. Tak sobie myślę, że nie nadawałabym się na matkę, bałabym się, że byłabym taka jak moja.
Kot to jest dobre przygotowanie do bycia matką. Właściwie jak każde zwierze, które potrzebuje zainteresowania.

Kiedyś często mi się zdarzało nie robić demakijażu wieczornego, z lenistwa. Teraz od kilku miesięcy zmywam się dzień w dzień i nie wyobrażam sobie nie zrobienia tego. Choćbym nie wiem jak zmęczona była (bądź pijana ) zawszę zmyję.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2013-10-13, 22:31   #439
CiastoPanda
Rozeznanie

znam takie osoby ktore zmywaja wieczorami tylko tusz wacikami i troche musną skore do okola oczu natomiast myja sie dokladniej rano i co dziwne nie maja nic na twarzy
Stary 2013-10-13, 22:45   #440
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość

Dla mnie to też dużo.
I dzisiaj też mam ładną buzię, praktycznie żadnych zmian, nawet wągrów, ale za to lekko czerwoną twarz... A tylko na chwilkę nałożyłam na twarz dość sporo spirytusu salicylowego (oczyszcza doskonale), ale skórę muszę po nim nawilżać co chwilę. W ogóle to nie wiem, dlaczego na mnie tak mocno działa, bo są osoby, które spirytusu salicylowego codziennie używają, a ja go nakładam na dosłownie 30 sekund (zaraz po twarz mam bardzo czerwoną). Działa u mnie trochę jak maseczka z cynamonu, tylko lepiej oczyszcza. W sumie to tylko kilka wągrów mi zostało, bo dwie ropne krostki też wysuszył i zostały tylko czerwone kropki.
Nawet nie wiedziłam, że można tak nałożyć spirytus salicylowy... kosztuje on przecież grosze... Jak musiałam zdezynfekować twarz to miałam zawsze jakiś taki tonik z alhokolem właśnie do tego celu (punktowego oczywiście ).
Stary 2013-10-13, 23:02   #441
Neciak89
Zakorzenienie

O matko, przecież szkoda twarzy na spirytus salicylowy..

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-10-13, 23:12   #442
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja akurat robiłam sobie sama w domu. Nawet nie wiedziałam, ze można go zakupić w całości. I fakt, mocno wysusza, ale też genialnie oczyszcza, jednak ja teraz już nie mam suchej skóry, bo nawilżałam cały dzień i jest dobrze, a nałożyłam go na chwilkę i zmyłam.

Poza tym ja przez cały ostatnio rok, bo mniej więcej tyle mam kwas salicylowy, zastosowałam to trzy raz, tylko, jak miałam zbyt dużo wągrów i mi pomagało, ale codziennie, ani zbyt często na pewno bym się nie odważyła.

Edytowane przez Figula94
Czas edycji: 2013-10-13 o 23:16
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:57   #443
Elestra
Raczkowanie

GG do Elestra

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Jakie makijaże na jesień stosujecie na wasze buzie?
Chodzi o kolorystykę -barwy
U mnie niestety tylko korektor antybakteryjny, podkład Normaderm, kredka do brwi i tusz... Musiałam odstawić na jakiś czas pudry i róże, bo mam straszny wysyp, a nadmiar kosmetyków kolorowych jeszcze pogarsza sprawę.
[eucerin] [/eucerin]

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
eh tak mowicie o oddychaniu skory w ciagu dnia...
to wszystko co nam sie osiada na skorze idac ulicą to potem mozna sobie zobaczyc na waciku
Oj tak, szczególnie wtedy kiedy 3-4 godziny chodzę i załatwiam sprawy w centrum Warszawy...
[eucerin] [/eucerin]

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Dla mnie nakładanie Revlonu Colorstay to była straszna męczarnia, śmierdzi, rozprowadza się jak farba. I do tego to wrażenie maski.. Ale FAKT, krył świetnie i utrzymywał się bardzo długo.
[eucerin] [/eucerin]
Elestra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:10   #444
missmarta
Przyczajenie

Sporo dziewczyn pisze o kosmetykach mineralnych jako najlepszych do cery trądzikowej - ja jednak nie jestem wobec nich aż tak entuzjastyczna... Pierwsze wrażenie, owszem, dobre, ale potem sytuacja się zmienia w raczej niekorzystnym kierunku. Po pewny czasie skóra zaczyna negatywnie reagować: podsuszenie razem z zapchanymi porami. Zrezygnowałam z minerałów, nie mam ochoty do nich wracać.
Porządny, kryjący w odpowiednim stopniu podkład to podstawa - i nie, Revlon Color Stay nie jest moim zdaniem przykładem takowego, odsyłam do mojej recenzji tego kosmetyku - choćby dlatego, że poprawia nastrój Do tego korektor punktowy i puder matujący - byle ostrożnie z ilością! Nic nie wygląd gorzej niż gruba warstwa pudrowego tynku na twarzy...
Ja mam zasadę, że jak syfki umiejscowione są w okolicach oczu, tj. na czole, u nasady nosa - podkreślam raczej usta, oczy pozostawiając niejako w cieniu, żeby nie przyciągały uwagi. I odwrotnie: krosty na brodzie, pod nosem - mocniej maluję oczy.
missmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:12   #445
Ola Moderatorka
Ekspert

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Spirytus salicylowy wysusza skórę więc raczej należy go unikać przy cerze trądzikowej.

Edytowane przez Ola Moderatorka
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:53
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:04   #446
Prodomostra
Raczkowanie

Dla mnie podstawą jest demakijaż - wolę robić go mleczkiem + tonikiem, niż żelem i wodą, mam o wiele ładniejszą buzię, jak nie używam wody. Na noc nakładam krem przeciwtrądzikowy. Mimo problemów z trądzikiem, skóra mi się przesusza, więc muszą ją intensywnie nawilżać. Rano przecieram tylko buzię tonikiem, nakładam krem nawilżający. Inaczej wyglądam, jak stara zasuszona Indianka Nie mogę używać kremów BB, za bardzo wysuszają mi skórę. Może oprócz BB Idealia z Vichy. Używam lekkich kremów koloryzujących CC (Clinique albo Max Factor) + matowię buzię Almost Powder od Clinique. Dla mnie jest świetny. Używam różu w odcieniu naturalnym, beżowym. Do tego cienka brązowa kreska na powiekę, tusz, korektor pod oczy i beżowa szminka. Podkreślam lekko atuty, dzięki czemu buzia wygląda świeżo i naturalnie. Przeczytałam ostatnio książkę "Lekcje Madame Chic", lekka, łatwa i bardzo inspirująca. Niby takie proste zasady, a naprawdę dużo dają przy wprowadzenie ich w życie - oczywiście każdy musi wybrać z tej książki coś dla siebie
Prodomostra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:16   #447
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Myślę, że przede wszystkim nasz makijaż powinien być lekki, a większość wybiera i tak mocno kryjące podkłady, które z zasady są ciężkie dla skóry. Makijaż nie powinien podrażniać, najlepiej, żeby niósł też ze sobą jakąś ochronę UV. Najlepszym rozwiązaniem jest filtr (jako baza) i minerały, które są trwałe, dobrze kryją i nie robią maski na twarzy. Osoby z cerą trądzikową powinny skupić się przede wszystkim na pielęgnacji, makijaż raczej poprawia nam samopoczucie, ale zbyt wiele nie wnosi w naszą walkę z trądzikiem. No i porządny demakijaż, to podstawa.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Spirytus salicylowy wysusza skórę więc raczej należy go unikać przy twarzy trądzikowej.
Dokładnie. Kiedyś próbowałam podsuszyć sobie ropny wyprysk, to zasuszyło mi go do koloru czarnego. Przeraziło mnie to, i wolę nie myśleć jak podziałałoby na resztę twarzy.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:55   #448
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
znam takie osoby ktore zmywaja wieczorami tylko tusz wacikami i troche musną skore do okola oczu natomiast myja sie dokladniej rano i co dziwne nie maja nic na twarzy
Moja kumpela miała przez długie lata idealną cerę, mimo imprezowania, picia, palenia, złej diety i spania w makijażu (niestety w dużej mierze są to geny), natomiast po tym jak się wyprowadziła z kraju jej cera zaczęła się mścić (być może to kwestia stresu choć nie wydaje mi się, że tylko to) i teraz nie wie co z nią robić, wyprysk na wyprysku.

Ja używam bb lub minerałów i różu, wtedy cera wygląda świeżo i promiennie. Bez różu jest to takie płaskie i bez życia Ważne żeby podkład mineralny był PRAWDZIWY, bo na rynku jest niestety mnóstwo pseudo-minerałów, które w składzie mają ich odrobinę. Przez to zapychają i zrażają do siebie użytkowniczki.
Stary 2013-10-14, 11:22   #449
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Moja kumpela miała przez długie lata idealną cerę, mimo imprezowania, picia, palenia, złej diety i spania w makijażu (niestety w dużej mierze są to geny), natomiast po tym jak się wyprowadziła z kraju jej cera zaczęła się mścić (być może to kwestia stresu choć nie wydaje mi się, że tylko to) i teraz nie wie co z nią robić, wyprysk na wyprysku.
Ja mam to samo U mnie się to wiąże ze zmianą wody. Gdziekolwiek nie wyjadę na dłużej - do dalszego miasta albo za granicę - moja cera przez pierwszy okres musi się przyzwyczaić, pielęgnacja też musi ulec zmianie. Tu woda jest twarda, tutaj bardziej miękka, tutaj mniej zanieczyszczona, tutaj bardziej... Moja cera wariuje od tego.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:23   #450
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę wiedzieć jak wyglądała ich pościel. Ja nie wiem jak można nie zmywać makijażu na noc owszem rozumiem ekstremalne sytuacje zdarzające się kilka razy w roku,ale nagminnie to już przesada. Ja nawet jak byłam młodsza i używałam tylko wyłącznie tuszu to zmywałam go przed snem.
Co do kremów BB planuję właśnie coś zamówić prawdziwego,ale to jak wykończę mój podkład z Bourjois.

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:24
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości