|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?
Ja mysle ze to nie do konca zdolnosci sa wazne podczas zakrywania makijazu.
Ja może laikiem nie jestem w makijazu bo troche tych kursow porobilam ale zapewne u mnie mnie widac rozne dziwne zjawiska bo po prostu nie chce tego wszystkiego zapychac i nakladac cos na cos. Juz samo podklad + korektor jest dla mnie czesto meczace ze jest kolejna warstwą. Dla mnie mocno kryjace to znaczy ciężkie ,ale moge sie mylic choć odnotowałam iż cokolwiek mocno kryjącego ma gestą konsystencje i szybko zastyga- taka szpachla troche.
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Wolisz delikatny makijaż ? jakiego korektoru używasz?
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie duzo to już krem BB + podkład... Jak mam ładną buzię (a wlaśnie mam ) to sam krem BB mi wystarcza
|
|
|
|
|
#425 |
|
Ekspert
|
Dziewczyny, rozmawiamy o trądziku i kosmetykach, czyli tak naprawdę o wszystkich sprawach, które są nam bliskie. Ciekawe, czy udałoby się wymienić kilka zasad, którymi powinny się kierować osoby, które nie mają wiedzy i doświadczenia na temat makijażu? Czekamy.
|
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
Ja również preferuję chodzenie po domu bez makijażu - jeśli wiem, że nigdzie nie wyjdę w danym dniu, to rano nakładam jedynie zwykły krem, a kiedy tylko wracam do domu to moją niemal pierwszą czynnością jest demakijaż i umycie twarzy żelem oczyszczającym. Lubię kiedy moja skóra może pooddychać, kiedy niczym jej nie przykrywam, zakrywam itp.
Jakiś czas temu, kiedy rano się obudziłam po weselu na którym byłam, usłyszałam, że wyglądam najlepiej, dacie wiarę? Moja skóra do idealnych nigdy nie należała (ale demakijaż był zrobiony! nie zasnę w makijażu, no męczę się wtedy tak długo dopóki nie wstanę i go nie zmyję ), włosy też po takiej nocy były w stanie średnim, a tu taki komplement... Aczkolwiek myślę, że może to jeszcze procenty Jemu nie wyparowały hahaha
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pudru to polecam pudry transparentne, bo matują, ale nie robią nam maski na twarzy no i z pudrem ciężko trafić z kolorem osoby, które chcą stosować jeszcze korektor to niech najpierw sięgną po ten w kolorze zielonym trzeba pamiętać żeby nie nakładać zbyt dużej warstwy makijażu wszystko z umiarem drogie panie
|
|
#429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale coś w tym jest mi też chłopak zawsze powtarza, że najladniej wyglądam bez makijażu i z rozczochranymi włosami ![]() Też nie jestem w stanie zasnąć bez demakijażu... Musi być nawet jak było dużo %, to żel, tonik i krem obowiązkowy!! |
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem ekspertem ani dermatologiem wiec nie wiem czy powinnam dawac taie rady.
Moge od siebie powiedziec co ja robie ![]() 1-odpowiednie oczyszczenie skory -nie mowie o wyciskaniu tylko o pozbawieniu sebum, może dobry peeling bylby właściwy 2-siegalam po tonik tuz po myciu ale wlasciwie nie skutokowal u mnie pozytywnie ,lepiej sie sprawdzal na wieczor 3-zmatowienie skory- krem wystarczy 4-ja czasami w zakamarki -zmarszczki jak pod oczami nakladam baze loreala studio secret zeby po prostu wyrownac skore i dzieki temu jak by wszystko co bede na tym miala mi się nie ściera 5-ja najcześciej mieszam BB z podkladem bo uwazam ze BB tradzik słabo maskuje a podklad sam w sobie jest za ciezki, no wiec kropla jednego i kropla drugiego i jest połśrodek który mnie satysfakcjonuje 6-nakladam korektor- bardzo gesty podkład dermacol albo korektor miss sporty pod oczy i na zarożowione punkty- palcem oczywiscie, odczekam chwile i rozcieram lekko 7-przypruszam pudrem -puszkiem wlasciwie tylko okolice oczu i nos aby łatwiej mi bylo nalozyc tusz, a nos aby sie nie swiecil. Nie nakladam pudru (JUZ) na calą twarz bo był to u mnie mix za ciężki i wychodziło mi wiecej zaskórnikow a wypryski pod tym wszystkim dojrzewały i wychodziła ropa-fuj (JAK CHCESZ ABY SZYBCIEJ DOJRZAŁA KROSTA-ZAPCHAJ JĄ 8-róż- no staram się musną a nie walić paski bo zauważylam że modnie teraz jest brązerem i różem tworzyć takie placki i wtedy sie wygląda jak pobitym -no dramat, to ma dodać uroku, rozpromienić twarz a nie przeciażyć
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoja droga, to roz (bez zamaskowania czerwonych krostek) moze nasilac widocznosc zmian, choc moze to zalezy tez od odcienia. (Wybaczcie za brak pl znakow, ale klawiatura mi sie psuje..)
|
|
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
z tym różem to fakt ze jak by moze nasilac ale jak widzę dosłowne prostokąty na policzkach w kolorach brzoskwini to jednak wolę nie patrzec...
czasami wystarczy dosłownie musnąć pędzlem i jest zaakcentowane i o to chodzi
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I dzisiaj też mam ładną buzię, praktycznie żadnych zmian, nawet wągrów, ale za to lekko czerwoną twarz... A tylko na chwilkę nałożyłam na twarz dość sporo spirytusu salicylowego (oczyszcza doskonale), ale skórę muszę po nim nawilżać co chwilę. W ogóle to nie wiem, dlaczego na mnie tak mocno działa, bo są osoby, które spirytusu salicylowego codziennie używają, a ja go nakładam na dosłownie 30 sekund (zaraz po twarz mam bardzo czerwoną). Działa u mnie trochę jak maseczka z cynamonu, tylko lepiej oczyszcza. W sumie to tylko kilka wągrów mi zostało, bo dwie ropne krostki też wysuszył i zostały tylko czerwone kropki. |
||
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś często mi się zdarzało nie robić demakijażu wieczornego, z lenistwa. Teraz od kilku miesięcy zmywam się dzień w dzień i nie wyobrażam sobie nie zrobienia tego. Choćbym nie wiem jak zmęczona była (bądź pijana ) zawszę zmyję.
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
znam takie osoby ktore zmywaja wieczorami tylko tusz wacikami i troche musną skore do okola oczu natomiast myja sie dokladniej rano i co dziwne nie maja nic na twarzy
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko, przecież szkoda twarzy na spirytus salicylowy..
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat robiłam sobie sama w domu. Nawet nie wiedziałam, ze można go zakupić w całości. I fakt, mocno wysusza, ale też genialnie oczyszcza, jednak ja teraz już nie mam suchej skóry, bo nawilżałam cały dzień i jest dobrze, a nałożyłam go na chwilkę i zmyłam.
Poza tym ja przez cały ostatnio rok, bo mniej więcej tyle mam kwas salicylowy, zastosowałam to trzy raz, tylko, jak miałam zbyt dużo wągrów i mi pomagało, ale codziennie, ani zbyt często na pewno bym się nie odważyła. Edytowane przez Figula94 Czas edycji: 2013-10-13 o 23:16 |
|
|
|
#443 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [eucerin] [/eucerin] ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
[eucerin] [/eucerin] ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() [eucerin] [/eucerin] |
|||
|
|
|
#444 |
|
Przyczajenie
|
Sporo dziewczyn pisze o kosmetykach mineralnych jako najlepszych do cery trądzikowej - ja jednak nie jestem wobec nich aż tak entuzjastyczna... Pierwsze wrażenie, owszem, dobre, ale potem sytuacja się zmienia w raczej niekorzystnym kierunku. Po pewny czasie skóra zaczyna negatywnie reagować: podsuszenie razem z zapchanymi porami. Zrezygnowałam z minerałów, nie mam ochoty do nich wracać.
Porządny, kryjący w odpowiednim stopniu podkład to podstawa - i nie, Revlon Color Stay nie jest moim zdaniem przykładem takowego, odsyłam do mojej recenzji tego kosmetyku - choćby dlatego, że poprawia nastrój Do tego korektor punktowy i puder matujący - byle ostrożnie z ilością! Nic nie wygląd gorzej niż gruba warstwa pudrowego tynku na twarzy...Ja mam zasadę, że jak syfki umiejscowione są w okolicach oczu, tj. na czole, u nasady nosa - podkreślam raczej usta, oczy pozostawiając niejako w cieniu, żeby nie przyciągały uwagi. I odwrotnie: krosty na brodzie, pod nosem - mocniej maluję oczy.
|
#445 |
|
Ekspert
|
Spirytus salicylowy wysusza skórę więc raczej należy go unikać przy cerze trądzikowej.
Edytowane przez Ola Moderatorka Czas edycji: 2013-10-14 o 11:53 |
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie podstawą jest demakijaż - wolę robić go mleczkiem + tonikiem, niż żelem i wodą, mam o wiele ładniejszą buzię, jak nie używam wody. Na noc nakładam krem przeciwtrądzikowy. Mimo problemów z trądzikiem, skóra mi się przesusza, więc muszą ją intensywnie nawilżać. Rano przecieram tylko buzię tonikiem, nakładam krem nawilżający. Inaczej wyglądam, jak stara zasuszona Indianka
Nie mogę używać kremów BB, za bardzo wysuszają mi skórę. Może oprócz BB Idealia z Vichy. Używam lekkich kremów koloryzujących CC (Clinique albo Max Factor) + matowię buzię Almost Powder od Clinique. Dla mnie jest świetny. Używam różu w odcieniu naturalnym, beżowym. Do tego cienka brązowa kreska na powiekę, tusz, korektor pod oczy i beżowa szminka. Podkreślam lekko atuty, dzięki czemu buzia wygląda świeżo i naturalnie. Przeczytałam ostatnio książkę "Lekcje Madame Chic", lekka, łatwa i bardzo inspirująca. Niby takie proste zasady, a naprawdę dużo dają przy wprowadzenie ich w życie - oczywiście każdy musi wybrać z tej książki coś dla siebie
|
|
|
|
#447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Dokładnie. Kiedyś próbowałam podsuszyć sobie ropny wyprysk, to zasuszyło mi go do koloru czarnego. Przeraziło mnie to, i wolę nie myśleć jak podziałałoby na resztę twarzy. |
|
|
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam bb lub minerałów i różu, wtedy cera wygląda świeżo i promiennie. Bez różu jest to takie płaskie i bez życia
|
|
|
#449 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kremów BB planuję właśnie coś zamówić prawdziwego,ale to jak wykończę mój podkład z Bourjois. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2013-10-14 o 11:24 |
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

Też nie jest to kto wie jak długotrwałe niestety.

), włosy też po takiej nocy były w stanie średnim, a tu taki komplement... Aczkolwiek myślę, że może to jeszcze procenty Jemu nie wyparowały hahaha