Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 21:44   #2491
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laski wpadlam sie tylko przywitac i pochwlalic, ze juz po chrzcinach, wszytsko wyszlo super, mloda w kosciele grzeczniutka, mimo, ze byla godzinna msza ... czasami tylko meme i nienienie gadala .. najsmieszniej bylo jak siadz kazanie mowi a ta nienienienienei jak kataryna
Zarcia zostalo tyle, ze wszystkim dalam walówke i nie bede musiala 3 dni gotowac TZ ...
wrzuce zdj do klubu, jutro, bo mama robila i musze zgrac ...

Chwale sie tortem, opylalo sie robic go 2 dni na raty ... mina po ukrojeniu 1 kawalka bezcenna ... ale wniosek mam 1, nienawidze lukru plastycznego i wiecej nie robie .. tort moze i ladny, ale zdecydowanie lepszy jest ze smietana na wierzchu

Jutro w koncu do was wracam ...
Super, że wszystko się udało
Tort rewelacyjny
Czekam na foty

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:51   #2492
ILLUSION
Wtajemniczenie

insolito - pokaż spodnie i sweterek
Stary 2013-10-13, 21:54   #2493
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
no właśnie dlatego napisałam żebyście później nie krzyczały na TŻtów Powiem tak....ja bym się czuła jak wyrodna matka bo zmarzlak jestem i ja sama w długim puchowym płaszczyku a dziecko w takim kombinezonie (ocieplonym cienką warstewką polaru, w rękawkach i nogawkach nie ma ocieplenia żeby się nakładało lepiej)....no chyba że w śpiworku z barana + osłonka na wózek.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Gadałam z nią chwilę na fb....pochwali się Wam zaraz pewnie bo chyba nadrabia
to ja nawet nie wyślę mojego tż, pojedzie, popatrzy a jak się okaże, że za cienkie to będzie miał minę cierpiętnika,że to pojechał a nie kupił, popatrzę na all za jakąś używką
dzięki kochana
Cytat:
Laski wpadlam sie tylko przywitac i pochwlalic, ze juz po chrzcinach, wszytsko wyszlo super, mloda w kosciele grzeczniutka, mimo, ze byla godzinna msza ... czasami tylko meme i nienienie gadala .. najsmieszniej bylo jak siadz kazanie mowi a ta nienienienienei jak kataryna
Zarcia zostalo tyle, ze wszystkim dalam walówke i nie bede musiala 3 dni gotowac TZ ...

Chwale sie tortem, opylalo sie robic go 2 dni na raty ... mina po ukrojeniu 1 kawalka bezcenna ... ale wniosek mam 1, nienawidze lukru plastycznego i wiecej nie robie .. tort moze i ladny, ale zdecydowanie lepszy jest ze smietana na wierzchu

po co ja otwierałam te zdjęcia teraz będzie mi się śnił tort a takimi warstwami
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
My jak zwykle w weekend odwiedzamy babcie W sobotę byliśmy u moich rodziców, dziś u teściów. Piotrek bawił się z swoim braciszkiem Oleczkiem (synem mojej siostry), oj jacy oni są cudni razem, ganiają się na czworakach, śmieją do siebie i przytulają I ja już nie mogę się doczekać jak Piotrek będzie gadał, no mówie Wam jak Olek teraz cos palnie to klękajcie narody

w załaczniku moje chłopaki kochane
ale fajne chłopaki

śpieszę jeszcze się pochwalić, Kubuś zjadł dzisiaj:
210 ml kaszki na śniadanie
na obiad całą miseczkę zupki myślę, że ok. 120-140 ml (2 razy mu dokładałam )
na deserek prawie cały duży słoiczek jabłek z brzoskwinią

dostaliśmy dzisiaj świeżutkie jajeczka od wiejskiej kurki więc od jutra wprowadzamy żółtko już jestem ciekawa reakcji
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:01   #2494
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Aśka, szacun za tego torta, normalnie kopara opada!!

insolito, pięknie się chłopaki prezentują

nancy, dla Kubusia za piękne jedzonko.

Moja coś ostatnio strajkuje z żarciem.
8- mleko różnie 140, 160ml
później jakaś kromeczka chlebka z masełkiem
miedzy12-13 obiadek (nigdy nie zje całego dużego)
później deserek mały, a jak nie chce to butla 140 ml

po kąpieli koło 20 znów butla 140-160, czasami 180 ml.

w między czasie przez cały dzien pije sok rozcieńczony z wodą.

noc, dwie małe butelki 125 ml. czasami nawet 3.

Myślicie, że to mało?

aha i nauczyła się robić "papa" i jak stoi to się puszcza i tak ustoi kilka-kilkanaście sekund

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:03   #2495
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrabiam
ale nam weekend świetnie minął; w sobotę powłóczyliśmy się troszkę po górkach koło domu, dzisiaj też spacer i w takim genialnym momencie weszliśmy do lasu, że akurat świeciło słońce i rozświetlało te wszystkie żółte liście, wiał wiatr i pełno ich latało w powietrzu no cudo normalnie
mam foty oczywiście i nie zawaham się ich użyć

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak, trzeba dokupic cos ale co to nie wiem bom sie nie znam... chyba zalezy od "futryny". u nas jest drzewniania i maz szukal takich wkretow wlasnie do drzewa bo pewnie jakby ktos chcial do sufitu np przymocowac to juz wtedy bylyby chyba inne. tak mi sie zdaje...
tak to wyglada...
dzięki

Cytat:
a najlepsze rano=mowie mezulkowi ze mlody ciagle sie budzil i ze cos przeczuwam ze pewnie bede musiala do niego przyjechac w trakcie wesela o babcia moze sobie nie dac rady a ten zamiast mnie jakos wesprzec, pocieszyc ze dadza sobie rade, ze ja nie bede musiala przyjezdzac a jak cos to przeciez zaden problem-przyjedzieMY na chwile itd to ten co? Uwaga, hit!!!!
-TRAFISZ?????
to sobie nagrabił

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pstryk, my też zamontowaliśmy chuśtawkę i mała ją uwielbia !!!!
jaki zaciesz

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
fotka z serii 'matka, irytujesz mnie juz z tym aparatem'
no mina mówi wszystko

Cytat:
Wczoraj znikłam tak nagle, bo jak mnie głowa rozbolała masakrycznie, myślałam, że do łóżka nie dojdę, aż wymiotowałam z bólu Dziś już lepiej na szczęście
dobrze, że szybko przeszło

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143]
W ikei ostatnio wzięliśmy skaczące żabki, GENIALNE
[/QUOTE]

poka jakie kurde, jak ja żałuję, że nie mam ikei bliżej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236341]
Sprzed kilku dni: pani Prezes [/QUOTE]

no i ma wy.eabne na wszystko

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mówicie żeby robić zapasy na zimę? Ja wekować nie umiem, więc chyba pomrożę kawałki dyni i cukinii póki są....
gdzieś czytałam, że cukinia nie nadaje się do mrożenia, bo zawiera za dużo wody

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
aaaaa no i się nie pochwaliłam- Hania raczkuje już na całego

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Śpieszę Wam donieść, że wczoraj o godzinie 3 w nocy mój kolega przyjął poród własnej żony w środku lasu Nie dojechali do szpitala. To ich 3 dzieciątko, wszystko się szczęśliwie skończyło. Przy wcześniejszych porodach nie był, przy tym nie miał wyjścia

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:10   #2496
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
szaja uwielbiam Dorkę jest przesłodka

hje u mnie w domu jest to samo, jeśli chodzi o rzucanie mięse wiele razy podejmowaliśmy próby karnego słoika za bluzgi ale nie wychodziło z kolei u teściów nawet kurde nie można powiedzieć

charlizz też bym chciała prac

Hanulec śpi, chałupa wysprzątana, nawet poprasowałam wszystko : i zastanawiam się jakie by tu ciasto zrobić jutro bo strasznie mi się chce coś upiec

aaaaa no i się nie pochwaliłam- Hania raczkuje już na całego:
dla Hanulki

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie umiem was nadrobić, młody bardzo się mobilny zrobił, ciągle go z czegoś ściągam, ciągle się na mnie wspina i ryczy że nie pozwalam. Masakr. Poza tym w domu małe i większe przeróbki więc czasu maleńko. Postanowiłam też z masy solnej porobić różności, dla siostry obiecałam aniołka bo ma urodziny. Szkoda że doba nie jest z gumy.
Śpieszę Wam donieść, że wczoraj o godzinie 3 w nocy mój kolega przyjął poród własnej żony w środku lasu Nie dojechali do szpitala. To ich 3 dzieciątko, wszystko się szczęśliwie skończyło. Przy wcześniejszych porodach nie był, przy tym nie miał wyjścia
wow

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Domcię dopadł ten cholerny wirus na całego - kupsztala robi po kilka razy dziennie, wczoraj nawet w nocy przezd 1 kupę robiła I do tego takie straszne odparzenie jej się zrobiło na całej pupc Bidulka moja. Dobrze, że chociaż humor jej dopisuje. Jak do poniedziałku jej nie przejdzie to wybiorę się z nią do lekarza.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które już myją ząbki maluchom - co robicie z pastą w buzi malucha? Jakoś płuczecie czy dajecie do połknięcia?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ożeszwmordę brawa dla tego pana!
mojej tez cos dolega, w piatek luzne kupki i zielone 3 w sobote od rana tak samo dwie wiec podalam pol smecty i jescze 2 byly takie, 5 juz byla ok ale na wieczor podalam jeszcze ta druga plowke smecty i od piatku noc goraczke ma niewysoka podaje ibum i troche furczy jej w nosku i czasami pokasluje na szczescie dzis kupka 1 i normalna
i odparzenie straszne az plakusiala jak szlam pod kran pupcie obmyc

bo jak biegunka to nie uzywam chusteczek bo to podraznia dodatkowo
a co i jeszcze mama mi powiedziala, ze na odparzenie dupcie przmyc oliwka z oliwek a jak nie ma to nawet zwyklym olejem tak zrobilam i jeszcze maka ziemniaczana
i co polowa zeszla teraz nanoc ponownie tak zrobilam
wiec wyprobujcie dziewczyny

a i noce koszmarne budzi sie czasami co 15 czasami co 30 minuut i tak do rana noca pozna troche dluzej bo moze z godzine pospi
cycki mi odpadaja bo czasami godzine sobie ciumka malenstwo moje

Cytat:
HEJKA!

ajbardzej placzliwy dzien od niepamietnych czasow... jak tylko pomysl
przy wyjsciu sie poryczalam mejkapsa szlag trafil, musialam sie w aucie poprawi
☠☠☠☠ziawica niesamwita wczoraj byla... zalozylam na szczescie taki gruby plaszcz a la zimowy, najlepsza decyzja ubiorowa od x lat
weselicho bardo fajne, super zespol mieli, 0 disko polo, czesc gosci zawiedziona przeokrutie
solistka w zespole byla dziewczyna ktora wystepowala w mam talent i must be the music albo x faktorze, ktores z tego

mama miala dzwonic w razie W, czekalam czekalam ale cisza... nie wytrzymalam mlodzi zrobili w podziekowaniu filmik dla rodzicow ale zapomnieli o laptopie wiec na pytanie/prosbe kto ewentualnie moglby skoczyc po lapka zglosilam sie jako pierwsza pozostawiajac daleko w tyle wszelka konkurencje
aaaa, i maz sam z siebie pojechal ze mna
jak weszlismy do domu to mlody akurat plakusial u mamy na rekach... to sie nazywa wyczucie czasu wzielam go szybko do lozka, dalam cyca, poprzytulalam i zasnal
wzielismy lapka i pojechalismy spowrotem...
najlepsza sytuacja byla z lapkiem
okazalo sie ze fotograf mial jednak laptopa ze soba no wiec postanowil ze on ogarnie ten film i pusci go na rzutniku ze swojego kompa... noestety po kilku probach postanowili odwtorzyc ten filmik na tym naszym lapku...
i teraz wyobrazcie sobie-duza sala, zgaszone swiatlo, nastroj, ponad 140 osob czekajacych z niecierpliowscia na ten filmik, komp sie odpala, uruchamia, na tym duzym ekranie pojawia sie
Kubusiek moj przekochany co go mialam ustawionego na pulpicie
i nagle slychac takie OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
I znow swieczki w oczach

zostalismy praktycznie do konca, w domu bylismy kilka minut przed 6. jak weszlismy do domu to mlody se spacerowal u babci na rekach, rozgadany ze ho ho ale w sumie to dobrze bo dzieki temu jak zasnelismy chwile po 6 to spalismy do 9 , takze czuje sie jak mlody bog

ciesze sie ze ten "pierwszy raz" jesli chodzi o zostawienie mlodego na cala noc mam zasoba ale przezycie kosmiczne... mam nadzieje ze za drugim razem bedzie ciutkie latwiej aczkolwiek nastepna taka akcje planuje za jakies 750 lat

to lece nadrabiac dalej
super, ze wesele udane
a reakcja na Kubulka

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Hej, stało się, spakowałam manatki, i jestem u rodziców. Poszlo łatwo, nie wiem czego się obawiałam. ;| Zadzwonilam rano do taty, prezyjechal. Tz ma tyle odwagi ze poszedl sie kapac, zeby uniknac konfrontacji ...
Tyle, że wiem, że na dłuższą metę tu nie wytrzymam, bo ja na codzień raczej zosia samosia jestem i typ samotnika, tzn. potrzebuje swietego spokoju, zajac sie swoimi sprawami a u mnie w domu pelny gwar, co jest fajne oczywiscie, zwłaszcza dla Bryska ale wiem, ze beda spiecia predzej czy pozniej, wiec musze powoli zaczac zastanawiac sie co dalej.
A z TZ, wiecie jak bylo ... miarka sie przebrala jak bez slowa wczoraj poszedl sobie bog jeden wie gdzie, pewnie chlac z kolegami, ok .. samo w sobie nic zlego tez bym sie wyrwala na impreze gdyby nie fakt, ze wolalabym sie wyspac po 9 miesiacach niespania. No ale mniejsza o to, klocilismy sie o to nie raz, powiedzialam ze jak chce wyjsc z kumplami na pochlaj, to prosze, droga wolna, ale niech zalatwi nianke do pomocy dla mnie, albo na zastepstwo zebym i ja z kolezankami mogla wyjsc na drinka. No to mnie wysmial i powiedzial, ze to moj problem.
Przykro mi sie zrobilo, bo zostaje sama w pustym domu, dziecko spi, a ja czuje sie samotnie, nie mam co zrobic. Przykro mi, bo dla niego to zero odpowiedzialnosci, chce wyjsc, wychodzi a mnie nie zapytal ani razu czy tez nie chcialabym gdzies ze swoimi znajomymi sie wybrac, albo czy nie bede miala nic przeciwko zostac sama w domu z dzieckiem, bo on chce wyjsc. nie. dla niego to takie oczywiste, on wychodiz bo nianka z dzickiem zostanie.
No wiec dalam sobie spokoj, nianka nie jestem do "jego" dziecka.
Jeszcze probowal przed samym wyjsciem wplynac na moje emocje i mowil, ze on bedzie zabieral dziecko na dwa weekendy w miesiacu, bo ma d tego prawo. Nie chce mi sie tego nawet komentowac.

Jeszcze miał tupet i "rano" na kacu pytał czy pójdę na obiad do jego siostry -- powiedzialam, że nie. Nie miałam ochoty. Pokłóciliśmy się, więc nie mam ochoty odgrywać jakieś szopki na pokaz i udawać, że jest ok. Nie jest ok, jak TŻ idzie bez słowa chlać, tłucze się po powrocie n 3 nad ranem, później śpi skacowany do 12. A mi jest przykro i jednocześnie jestem zła. Ale ja wyszłam na najgorszą bo nie chce iśc do jego rodziny.
przykro mi
ale wiesz podobnie jak Fewcia zastanawialm sie po tym co pisalas jak z nim wytrzymujesz no ale wiadomo jak to jest jak sie kocha

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Mam ten kretyn powiedział, że będę dostawała tylko "400 zł" alimentów, to go wyśmiałamk, bo dla mnie to by było AŻ .. zważywższy że ja go nie proszę już od dawna o pieniądze na dziecko. Raz to zrobiłam, to powiedział, ze wiem przecież ze stracił pracę i nie ma kasy. Gówno prawda. Ma, na chlanie i kupowanie piwa / wina codziennie ma. A o naprawienie wózka prosiłam go aż 2 tygdnie. Oczywiście jego gówno to obchodzi, bo nie on pcha wózek, pwiedział mi że przeciez nie jesty serwisem do naprawy wózków. DOpiero chyba jego matka mu kazała i naprawił wczoraj. Naprawdę jest smieszny, ja zapierdalałam jak głupia, co on cały czas wyśmiewal i mówil, ze robie to co nalezy. Nie rozumiem dlaczego wg niego mialam prosic o pomoc moich rdziców, a nie jego.
palant
zobaczysz bedzie zalowal

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Spacerek

Cytat:

super, ze chrzciny udane
a tort rewelka

i masz racje ta masa pieknie wyglada a lepsza smietana
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:13   #2497
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to ja nawet nie wyślę mojego tż, pojedzie, popatrzy a jak się okaże, że za cienkie to będzie miał minę cierpiętnika,że to pojechał a nie kupił, popatrzę na all za jakąś używką
dzięki kochana
Tylko wiesz...na all też nie widzisz czy ciepły. Na tych zdjęciach co ja pokazałam z takim samym kombinezonem jak ja kupiłam to też nie widać czy on ciepły czy nie...widać że ma polar w środku i tyle. Tylko że ja za niego dałam 12 zł więc się nie zastanawiałam, przyda mi się i cieńszy i grubszy jak za oba zapłaciłam 28 zł. A może tylko ja mam takie spaczone odczucie a dla innych byłby ok? Może TŻ by kupił i ewentualnie byś oceniła i zwróciła później. W Lidlu można tak (TŻ może zapytać bo nie wiem czy to we wszystkich czy akurat w moim) bo ja kiedyś zwracałam następnego dnia po zakupie ciuch. Bo wiesz...może w tym roku coś ulepszyli i są cieplejsze te kombinezony? Widzę już jedną różnicę bo w moim przy nogawce jest zwykła gumeczka którą się nakłada na stópkę a dopiero na to bucik a w tym roku zrobili takie gumowe/silikonowe zakończenie do nałożenia na bucik. Może i ocieplili bardziej
Stary 2013-10-13, 22:13   #2498
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas dziś mega megaśny marud, nie wiem, zęby?skok?taki etap? wszystko naraz :/ padam a od jutra tż w domu, więc pewnie będzie mnie mniej
oj współczuję dnia marudery

Cytat:

super, że wszystko się udało tort przepiękny

Cytat:
My jak zwykle w weekend odwiedzamy babcie W sobotę byliśmy u moich rodziców, dziś u teściów. Piotrek bawił się z swoim braciszkiem Oleczkiem (synem mojej siostry), oj jacy oni są cudni razem, ganiają się na czworakach, śmieją do siebie i przytulają I ja już nie mogę się doczekać jak Piotrek będzie gadał, no mówie Wam jak Olek teraz cos palnie to klękajcie narody

ale dwa cuda

Cytat:
Hej kochane

My dziś byliśmy w Bielsku było cudnie, bardzo piękne miasto i chodź bywałam czasem to nigy na rynku i w okolicach Zdjęcia udane, aparat się nie zepsuł

Tylko Hania i dalsza historia kupowa mnie martwi, dziś zrobiła chyba z 5-6 i to nie takie typowe biegunkowe tylko jak za niemowlaka, mam wrażenie że co zje to zaraz kupa nie ogarniam tego normalnie nic jej się nie dzieje tylko to.... może jakiś probiotyk? Wiecie nie chce lecieć do lekarza "bo dziecko robi dużo kup..." A może jakieś badania krwi np? nie wiem. Ewik a jak Domcia????

Blogerko, myślę, że podjęłaś słuszną decyzję. Trzeba mieć szacunek do własnej osoby i nie pozwalać dać się tak traktować. Życzę Ci dużo siły

Silver, piekna Darusia , Pstryczku cieszę się że wesele udane

Wybaczcie nie mam siły dziś na nic jestem totalnie wypompowana
Kochana może wybierzcie się do lekarza żeby zlecić jakies badania? sama nie wiem:/

Cytat:

dostaliśmy dzisiaj świeżutkie jajeczka od wiejskiej kurki więc od jutra wprowadzamy żółtko już jestem ciekawa reakcji
brawa dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Aśka, szacun za tego torta, normalnie kopara opada!!

insolito, pięknie się chłopaki prezentują

nancy, dla Kubusia za piękne jedzonko.

Moja coś ostatnio strajkuje z żarciem.
8- mleko różnie 140, 160ml
później jakaś kromeczka chlebka z masełkiem
miedzy12-13 obiadek (nigdy nie zje całego dużego)
później deserek mały, a jak nie chce to butla 140 ml

po kąpieli koło 20 znów butla 140-160, czasami 180 ml.

w między czasie przez cały dzien pije sok rozcieńczony z wodą.

noc, dwie małe butelki 125 ml. czasami nawet 3.

Myślicie, że to mało?

aha i nauczyła się robić "papa" i jak stoi to się puszcza i tak ustoi kilka-kilkanaście sekund
za papa
a co do jedzenia, jadłospis Hani-
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150
15- obiadek 200
17/18 jakiś deserek, banan albo jabłuszko
no i wieczorne mleko z kaszka 210

Dziewczyny wiecie do dzisiaj wymyśliłam
że do prezentów pod choinkę dla Rodziców i mojej Sis dołożymy kalendarz ze zdjęciami Hani;p zrobimy Jej sesję (sami;p) np na grudzień w czapie mikołaja, na luty z dnia urodzin czy na lipiec z wakacji nad morzem.
tak sobie wymyśliłam o

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:15   #2499
BlackSanctum
Zakorzenienie

Piszę do Was z rowerka. Laptop na kierownicy i jazda, można żyć.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że się zdecydujesz i warunki będą sprzyjające tylko mam też ogromną nadzieję, że nas wtedy nie opuścisz dla innego wątku
Nigdy w życiu! Jestem pewna, że nigdy się tak mocno nie zżyję z żadnymi innymi dziewczynami, Wy jesteście wyjątkowe i z tego wątku nigdy nie odejdę! Wytrwałam, jak było trudno, przez pierwsze miesiące życia małej, gdy były kolki i absorbowała cały mój czas, teraz nic mi nie jest straszne. Zostanę tu na zawsze!

Cytat:
... mina po ukrojeniu 1 kawalka bezcenna ... ale wniosek mam 1, nienawidze lukru plastycznego i wiecej nie robie .. tort moze i ladny, ale zdecydowanie lepszy jest ze smietana na wierzchu
Cuuuudo.

Cytat:
Słodziachne chłopaczki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:16   #2500
s i l v e r
Zakorzenienie

Aśka, super że chrzciny udane! A tort-rewelacja!

Bokeh, fajnie że dzień Wam się udał

Cytat:
Ale cudnie! Po tym jak na siebie patrzą to widać że się uwielbiają
A ile ma lat syn od siostry??
Stary 2013-10-13, 22:17   #2501
iffonka7
Zadomowienie

aśka co za tort pewnie był pyszny

silver piekne zdjecia

lady rozumiem twoje zdziwienie propozycja TŻ

w ostanie dni mam tyle roboty ze kompletnie nie mam czasu na pisania ewentualnie was czasami poczytam, dzisiaj miała urodziny moja mama a jutro jedziemy do teścia,

nocki ostatnio u nas bardzi kiepskie mały sie czesto budzi, dodatkowo wczesnie wstaje
Stary 2013-10-13, 22:27   #2502
nancykenator
Zakorzenienie

Illusion zerkłam jeszcze raz na te kombinezony i już wiem na 100%, że ich nie kupię, ja szukam takich, żeby miały stópki i rękawiczki a te nie mają

nawijka coś nam przepadła po wizycie u teściów, ciekawe, co tym razem t. wymyślił
Stary 2013-10-13, 22:34   #2503
bokeh
Zakorzenienie

jeszcze Wam pokażę nas wszystkich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8003m.jpg (156,9 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-10-13, 22:39   #2504
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, mam nadzieję, że to nic takiego u Hanusi. Ale jest wesoła, normalnie śpi, je itp itd? Może to jakiś element diety tak na nią wpływa, jakieś nowe jedzenie?

Ps. Dlaczego Twój mąż pisze na facebooku, że jedzenie to przykry obowiązek?
Stary 2013-10-13, 22:39   #2505
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie
Stary 2013-10-13, 22:41   #2506
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Łukasz Juszkiewicz
A wiem, kojarze

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Przypomniało mi się, że miałam zapytać, chodzicie z maluchami do kościoła?

Ale my niekoscielni.

Cytat:
nawijka coś nam przepadła po wizycie u teściów, ciekawe, co tym razem t. wymyślił
Kochana, dzis nudy, nie ma sie czym pochwalic
Ledwie calodzienne ogladanie tv, zabawa w noszacza i milion pytan na temat tego, co zrobie z otrzymanej od niego dyni
Przyszalelismy dzis i obiad byl o 11:30

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:44   #2507
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A wiem, kojarze

Ale my niekoscielni.

Ledwie calodzienne ogladanie tv, zabawa w noszacza i milion pytan na temat tego, co zrobie z otrzymanej od niego dyni
c zyli w sumie wizyta mało udana niczym Cię szanowny t. nie zaskoczył
Stary 2013-10-13, 22:44   #2508
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bokeh, mam nadzieję, że to nic takiego u Hanusi. Ale jest wesoła, normalnie śpi, je itp itd? Może to jakiś element diety tak na nią wpływa, jakieś nowe jedzenie?

Ps. Dlaczego Twój mąż pisze na facebooku, że jedzenie to przykry obowiązek?
no właśnie normalna wesoła żadnych innych objawów a jedzenie wiekszość mleko, bo nie chce jeśc obiadków (deserki słodkie te smakowe by wtranżalala, ale obiadki gorzej...)

a co do p.s to on tak uważa....
Stary 2013-10-13, 22:45   #2509
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej nadrobiłam ale nie mam sił już pisać. Spitalam spać,będę jutro
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:48   #2510
BlackSanctum
Zakorzenienie

No to z racji tego, że ja rzadko w sumie jakieś fotki wklejam, to dodaję coś od siebie.

Bokeh, no to kurczę, sama nie wiem... Może nic jej nie dolega? Nie masz co się martwić na zapas, dopóki jest kupa, a nie sama woda, to chyba nie ma powodów do większych zmartwień.

Ps. Dziiiiiwne. Większość osób kocha jedzenie (w tym ja).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1391552_635434066496242_728464363_n.jpg (84,6 KB, 47 załadowań)
Stary 2013-10-13, 22:51   #2511
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
c zyli w sumie wizyta mało udana niczym Cię szanowny t. nie zaskoczył
Noł noł, nudy jakich malo Pewnie trzyma cos w repertuarze na przyszly weekend

Wlasnie skonczylam ogladac trzeci film - liczac od porodu
Chyba dojrzalam do tego, zeby ogladac wieczorami filmy i nie zasypiac 5 min po ich rozpoczeciu

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Ja uwazam podobnie jak TzBokeh i wielokrotnie ubolewalam nad tym, dlaczego ludzie musza jesc - meczace to

Stary 2013-10-13, 22:52   #2512
elllmi
Zakorzenienie

Pstryczku, super, że wesele udane i dałaś radę bo Kubuś chyba to super zniósł

Lady, widzę, że kolejna się wyrywasz z dzieciowymi wieściami jakiś wirus tu chyba panuje

niżej parę jesiennych widoczków

Cytat:
Hej. Ale tu ciszaaa. Nie było mnie pół dnia. Bylismy na spacerku. Porobiliśmy fajne jesienne zdjęcia
miałam pisać, żebyś fotki pokazała, ale już widziałam, śliczna jest; Daria sama zjeżdżała? TŻ chciał dzisiaj tak Filipa puścić, ale spanikowałam, że się przewróci do tyłu i rąbnie główką

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj u t-ów, obżarłam się jak dzika locha

Cytat:
o kurczę to mnie dobiłaś :/ miałam wczoraj skorzystać z obecności męża i wysłać go z samego rana po kombinezon a tu kiszka :/ on sam przecież nie zdecyduje :/
ja własnie sama też nie mogę podjechać i ewentualnie mogłabym brata wysłać, ale z tego co Ill pisałą, to chyba nie ejst dobry pomysł wychodzi na to, że nadal nie mam kominezonu

Cytat:
super, że wszystko się udało a tort meeeeeega

Cytat:
super razem wyglądają, a Piotruś jaki świetny w tej koszuli

Cytat:
My dziś byliśmy w Bielsku było cudnie, bardzo piękne miasto i chodź bywałam czasem to nigy na rynku i w okolicach Zdjęcia udane, aparat się nie zepsuł
to teraz czekamy na jakieś fotki na blogu

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Cytat:
Dziewczyny wiecie do dzisiaj wymyśliłam
że do prezentów pod choinkę dla Rodziców i mojej Sis dołożymy kalendarz ze zdjęciami Hani;p zrobimy Jej sesję (sami;p) np na grudzień w czapie mikołaja, na luty z dnia urodzin czy na lipiec z wakacji nad morzem.
tak sobie wymyśliłam o
my też planujemy coś takiego i staramy się w zrobić jakieś fajne zdjęcie jak najbliżej 7 dnia każdego miesiąca (tak jak się urodził); tylko grudniowe trzeba będzie trochę wcześniej zrobić, żeby się wyrobić na czas z tymi kalendarzami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06330 1.jpg (151,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06341 1.jpg (146,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06319 1.jpg (118,0 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-10-13 o 22:55
Stary 2013-10-13, 23:13   #2513
Debrah
Zakorzenienie

Jeeestem, padam na twarz. Biegam za Małą, szybka jest jak struś pędziwiatr, w dodatku później niż zwykle kładzie się spać (21), więc straciłam godzinę z czasu dla siebie i zasypiam potem na siedząco.
Ale taka kochaniutka jest przy tym, że..

Muszę sobie jeszcze raz odnaleźć tego bloga z jedzeniem dla dzieci, może też pokombinuję coś.
Próbowałam z żółtkiem, otwierała dziób, zjadła 1/2 z przygotowanej porcji (pół żółtka) do spółki z chlebkiem. Robię teraz tak, że razem jemy śniadanie, albo z obiadu to co może zjeść (np ziemniaki moje, cokolwiek), żeby załapała schemat, że teraz jemy. Tylko nie wiem co mam jej dawać, nie umiem wymyślać, będę się posiłkować tym blogiem i Waszymi przepisami. Nadal zjada parę kęsów i mini porcje - jak czytam o tych 210ml kaszy to wyglądam tak no ale cóż.

Mogłybyście mi pokazać (Ladyyy?) fotką zdjęcie posiłku dziecia, ale takiego stałego, nie kaszy - np ile chlebka dzieć jednorazowo dostaje itepe?
Ciężko mi sobie wyobrazić jaki ona ma teraz żołądek i ile musi zjeść stałego by być najedzona..np mam taką myśl jakby np słoiczek marchewki zastąpić kawałkiem marchewy to ile by to było, jaka porcja:P

Blogerko: co za kretyn, przepraszam cię, ale ni cholery nie widać było po Twoim Tż zaangażowania i miłości do Ciebie. Miłość to troska a u Was?
Najbardziej przykre jest to, że on od razu przeszedł do faktów, temat alimentów, widzeń z dzieckiem...a gdzie walka o Was?
Może się otrząśnie, ale szokuje mnie jak bardzo "bez emocji" podszedł do tematu, że zadowoli się widzeniami z Borysem raz na czas i jeszcze od razu zaczął temat kasy...;/
Przykro mi. Piękna, świetna dziewczyna z Ciebie, to świetnie, że nareszcie powiedziałaś stop, zasługujecie z synkiem na miłość, szacunek i pomoc, która powinna być naturalnym odruchem, a nie przymusem.
Wiesz, pamiętam w tej chwili jak mnie zszokowało że Tż zostawił cię samą na wakacjach i pojechał sobie, bo "z dzieckiem było za trudno".
To tak niedojrzałe, że aż boli.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 23:17   #2514
ezzo
Zadomowienie

Witam sie wieczornie

Podobnie jak mala przyznam sie, ze jestem na biezaco i zmykam spac bo jestem podam.
Spokojnych snow

Blogerko trzymaj sie dzielnie.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 23:18   #2515
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
jak zwykle piękne zdjęcie

Cytat:
ja śniadanie dzisiaj o tej godzinie jadłam

Cytat:
No to z racji tego, że ja rzadko w sumie jakieś fotki wklejam, to dodaję coś od siebie.
za bardzo Cię nie widać, ale Oliwka cudna jakie ma oczka? szare?

Stary 2013-10-13, 23:18   #2516
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurde, dziewczyny...
Gdybym miala taka mozliwosc, to zrobilabym chocby teraz tak, jak blogerka...

Stary 2013-10-13, 23:19   #2517
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, dziewczyny...
Gdybym miala taka mozliwosc, to zrobilabym chocby teraz tak, jak blogerka...

Stary 2013-10-13, 23:19   #2518
bokeh
Zakorzenienie

Ellmi, jak pięknie u Was ! u Nas tez ładnie ale wiadomo nie ma tyle przyrody
Stary 2013-10-13, 23:20   #2519
insolito
Zadomowienie

Dziękuję za komplementy chłopaków

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
insolito - pokaż spodnie i sweterek
Sweterek taki (ten pierwszy, beżowy), on ma jeszcze tył dłuższy niż przód
http://www.takko-fashion.com/pl_pl/panie/casual.html

Spodnie prawie identyczne jak te, czarne rurki z delikatną imitacją węża. Nawt szczupło w nich wyglądam
http://sprzedajemy. pl/new-look-spodnie-wezowe-z-usa,4808212

Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam
ale nam weekend świetnie minął; w sobotę powłóczyliśmy się troszkę po górkach koło domu, dzisiaj też spacer i w takim genialnym momencie weszliśmy do lasu, że akurat świeciło słońce i rozświetlało te wszystkie żółte liście, wiał wiatr i pełno ich latało w powietrzu no cudo normalnie
mam foty oczywiście i nie zawaham się ich użyć

dobrze, że szybko przeszło

:
Super że miło spędziliście czas

Cytat:
[B]

Ale cudnie! Po tym jak na siebie patrzą to widać że się uwielbiają
A ile ma lat syn od siostry??
Olek ma 2 latka i 4 miesiące

Cytat:
Piękna fotka

Cytat:

Bokeh, no to kurczę, sama nie wiem... Może nic jej nie dolega? Nie masz co się martwić na zapas, dopóki jest kupa, a nie sama woda, to chyba nie ma powodów do większych zmartwień.

Ps. Dziiiiiwne. Większość osób kocha jedzenie (w tym ja).
Cudowna

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
[B]P
niżej parę jesiennych widoczków

Ale pięknie tam macie A Fifuś z taką boscy

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-10-13 o 23:23
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 23:21   #2520
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane nadrobilam ale jestesmy u mamy, babel fatalnie zaczal nocke, siestra pojechala pobiegalam, obzarlam sie jak swinia i ide spac nie mam sily na nic.

Laurko brawa dla kolegi! Szok!

Blogerko, brawa za decyzje

Chcialam jeszcze odpisac ale Pietraszko sie kreci nie chce go obudzic

Buziaki

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości