|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
Tort rewelacyjny Czekam na foty
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
insolito - pokaż spodnie i sweterek
|
#2493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki kochana ![]() Cytat:
![]() po co ja otwierałam te zdjęcia teraz będzie mi się śnił tort a takimi warstwami ![]() Cytat:
śpieszę jeszcze się pochwalić, Kubuś zjadł dzisiaj: 210 ml kaszki na śniadanie na obiad całą miseczkę zupki myślę, że ok. 120-140 ml (2 razy mu dokładałam )na deserek prawie cały duży słoiczek jabłek z brzoskwinią dostaliśmy dzisiaj świeżutkie jajeczka od wiejskiej kurki więc od jutra wprowadzamy żółtko już jestem ciekawa reakcji
|
|||
|
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Aśka, szacun za tego torta, normalnie kopara opada!!
![]() ![]() insolito, pięknie się chłopaki prezentują nancy, dla Kubusia za piękne jedzonko. Moja coś ostatnio strajkuje z żarciem. 8- mleko różnie 140, 160ml później jakaś kromeczka chlebka z masełkiem miedzy12-13 obiadek (nigdy nie zje całego dużego) później deserek mały, a jak nie chce to butla 140 ml po kąpieli koło 20 znów butla 140-160, czasami 180 ml. w między czasie przez cały dzien pije sok rozcieńczony z wodą. noc, dwie małe butelki 125 ml. czasami nawet 3. Myślicie, że to mało? ![]() aha i nauczyła się robić "papa" i jak stoi to się puszcza i tak ustoi kilka-kilkanaście sekund
|
|
#2495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam ale nam weekend świetnie minął; w sobotę powłóczyliśmy się troszkę po górkach koło domu, dzisiaj też spacer i w takim genialnym momencie weszliśmy do lasu, że akurat świeciło słońce i rozświetlało te wszystkie żółte liście, wiał wiatr i pełno ich latało w powietrzu mam foty oczywiście i nie zawaham się ich użyć ![]() Cytat:
Cytat:
jaki zaciesz no mina mówi wszystko Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143] W ikei ostatnio wzięliśmy skaczące żabki, GENIALNE [/QUOTE] poka jakie kurde, jak ja żałuję, że nie mam ikei bliżej![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236341] Sprzed kilku dni: pani Prezes no i ma wy.eabne na wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2496 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla HanulkiCytat:
Cytat:
i odparzenie straszne az plakusiala jak szlam pod kran pupcie obmyc bo jak biegunka to nie uzywam chusteczek bo to podraznia dodatkowo a co i jeszcze mama mi powiedziala, ze na odparzenie dupcie przmyc oliwka z oliwek a jak nie ma to nawet zwyklym olejem tak zrobilam i jeszcze maka ziemniaczana i co polowa zeszla teraz nanoc ponownie tak zrobilam wiec wyprobujcie dziewczyny a i noce koszmarne budzi sie czasami co 15 czasami co 30 minuut i tak do rana noca pozna troche dluzej bo moze z godzine pospi cycki mi odpadaja bo czasami godzine sobie ciumka malenstwo moje Cytat:
a reakcja na Kubulka Cytat:
ale wiesz podobnie jak Fewcia zastanawialm sie po tym co pisalas jak z nim wytrzymujesz no ale wiadomo jak to jest jak sie kocha Cytat:
zobaczysz bedzie zalowal Cytat:
a tort rewelka ![]() i masz racje ta masa pieknie wyglada a lepsza smietana |
|||||||
|
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2498 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za papaa co do jedzenia, jadłospis Hani- 8- mleko 180ml 11/12- kaszka 150 15- obiadek 200 17/18 jakiś deserek, banan albo jabłuszko no i wieczorne mleko z kaszka 210 Dziewczyny wiecie do dzisiaj wymyśliłam ![]() że do prezentów pod choinkę dla Rodziców i mojej Sis dołożymy kalendarz ze zdjęciami Hani;p zrobimy Jej sesję (sami;p) np na grudzień w czapie mikołaja, na luty z dnia urodzin czy na lipiec z wakacji nad morzem. tak sobie wymyśliłam o
|
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piszę do Was z rowerka.
Laptop na kierownicy i jazda, można żyć. Cytat:
Jestem pewna, że nigdy się tak mocno nie zżyję z żadnymi innymi dziewczynami, Wy jesteście wyjątkowe i z tego wątku nigdy nie odejdę! Wytrwałam, jak było trudno, przez pierwsze miesiące życia małej, gdy były kolki i absorbowała cały mój czas, teraz nic mi nie jest straszne. Zostanę tu na zawsze! Cytat:
Słodziachne chłopaczki.
|
||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka, super że chrzciny udane! A tort-rewelacja!
Bokeh, fajnie że dzień Wam się udał Ale cudnie! Po tym jak na siebie patrzą to widać że się uwielbiają ![]() A ile ma lat syn od siostry??
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
aśka co za tort
pewnie był pysznysilver piekne zdjecia lady rozumiem twoje zdziwienie propozycja TŻ ![]() w ostanie dni mam tyle roboty ze kompletnie nie mam czasu na pisania ewentualnie was czasami poczytam, dzisiaj miała urodziny moja mama a jutro jedziemy do teścia, nocki ostatnio u nas bardzi kiepskie mały sie czesto budzi, dodatkowo wczesnie wstaje
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion zerkłam jeszcze raz na te kombinezony i już wiem na 100%, że ich nie kupię, ja szukam takich, żeby miały stópki i rękawiczki a te nie mają
![]() nawijka coś nam przepadła po wizycie u teściów, ciekawe, co tym razem t. wymyślił
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Wam pokażę nas wszystkich
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, mam nadzieję, że to nic takiego u Hanusi.
Ale jest wesoła, normalnie śpi, je itp itd? Może to jakiś element diety tak na nią wpływa, jakieś nowe jedzenie? ![]() Ps. Dlaczego Twój mąż pisze na facebooku, że jedzenie to przykry obowiązek?
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
A wiem, kojarze
![]() Cytat:
Ale my niekoscielni. Cytat:
![]() Ledwie calodzienne ogladanie tv, zabawa w noszacza i milion pytan na temat tego, co zrobie z otrzymanej od niego dyni ![]() Przyszalelismy dzis i obiad byl o 11:30
|
||
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niczym Cię szanowny t. nie zaskoczył
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do p.s to on tak uważa.... ![]()
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nadrobiłam ale nie mam sił już pisać. Spitalam spać,będę jutro
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
No to z racji tego, że ja rzadko w sumie jakieś fotki wklejam, to dodaję coś od siebie.
Bokeh, no to kurczę, sama nie wiem... Może nic jej nie dolega? Nie masz co się martwić na zapas, dopóki jest kupa, a nie sama woda, to chyba nie ma powodów do większych zmartwień. Ps. Dziiiiiwne. Większość osób kocha jedzenie (w tym ja).
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie trzyma cos w repertuarze na przyszly weekend ![]() Wlasnie skonczylam ogladac trzeci film - liczac od porodu ![]() Chyba dojrzalam do tego, zeby ogladac wieczorami filmy i nie zasypiac 5 min po ich rozpoczeciu ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ja uwazam podobnie jak TzBokeh i wielokrotnie ubolewalam nad tym, dlaczego ludzie musza jesc - meczace to
|
|
|
|
|
#2512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, super, że wesele udane i dałaś radę
bo Kubuś chyba to super zniósłLady, widzę, że kolejna się wyrywasz z dzieciowymi wieściami jakiś wirus tu chyba panuje![]() niżej parę jesiennych widoczków Cytat:
Cytat:
wychodzi na to, że nadal nie mam kominezonuCytat:
a tort meeeeeega![]() super razem wyglądają, a Piotruś jaki świetny w tej koszuli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-10-13 o 22:55 |
||||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeestem, padam na twarz. Biegam za Małą, szybka jest jak struś pędziwiatr, w dodatku później niż zwykle kładzie się spać (21), więc straciłam godzinę z czasu dla siebie i zasypiam potem na siedząco.
Ale taka kochaniutka jest przy tym, że.. Muszę sobie jeszcze raz odnaleźć tego bloga z jedzeniem dla dzieci, może też pokombinuję coś. Próbowałam z żółtkiem, otwierała dziób, zjadła 1/2 z przygotowanej porcji (pół żółtka) do spółki z chlebkiem. Robię teraz tak, że razem jemy śniadanie, albo z obiadu to co może zjeść (np ziemniaki moje, cokolwiek), żeby załapała schemat, że teraz jemy. Tylko nie wiem co mam jej dawać, nie umiem wymyślać, będę się posiłkować tym blogiem i Waszymi przepisami. Nadal zjada parę kęsów i mini porcje - jak czytam o tych 210ml kaszy to wyglądam tak no ale cóż.Mogłybyście mi pokazać (Ladyyy?) fotką zdjęcie posiłku dziecia, ale takiego stałego, nie kaszy - np ile chlebka dzieć jednorazowo dostaje itepe? Ciężko mi sobie wyobrazić jaki ona ma teraz żołądek i ile musi zjeść stałego by być najedzona..np mam taką myśl jakby np słoiczek marchewki zastąpić kawałkiem marchewy to ile by to było, jaka porcja:P Blogerko: ![]() Najbardziej przykre jest to, że on od razu przeszedł do faktów, temat alimentów, widzeń z dzieckiem...a gdzie walka o Was? Może się otrząśnie, ale szokuje mnie jak bardzo "bez emocji" podszedł do tematu, że zadowoli się widzeniami z Borysem raz na czas i jeszcze od razu zaczął temat kasy...;/ Przykro mi. Piękna, świetna dziewczyna z Ciebie, to świetnie, że nareszcie powiedziałaś stop, zasługujecie z synkiem na miłość, szacunek i pomoc, która powinna być naturalnym odruchem, a nie przymusem. Wiesz, pamiętam w tej chwili jak mnie zszokowało że Tż zostawił cię samą na wakacjach i pojechał sobie, bo "z dzieckiem było za trudno". To tak niedojrzałe, że aż boli. |
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie wieczornie
Podobnie jak mala przyznam sie, ze jestem na biezaco i zmykam spac bo jestem podam. Spokojnych snow Blogerko trzymaj sie dzielnie. |
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle piękne zdjęcie
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi, jak pięknie u Was ! u Nas tez ładnie ale wiadomo nie ma tyle przyrody
|
#2519 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementy chłopaków
Sweterek taki (ten pierwszy, beżowy), on ma jeszcze tył dłuższy niż przód http://www.takko-fashion.com/pl_pl/panie/casual.html Spodnie prawie identyczne jak te, czarne rurki z delikatną imitacją węża. Nawt szczupło w nich wyglądam ![]() http://sprzedajemy. pl/new-look-spodnie-wezowe-z-usa,4808212 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękna fotka Cytat:
Ale pięknie tam macie A Fifuś z taką boscy
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-10-13 o 23:23 |
||||
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane nadrobilam ale jestesmy u mamy, babel fatalnie zaczal nocke, siestra pojechala
pobiegalam, obzarlam sie jak swinia i ide spac nie mam sily na nic.Laurko brawa dla kolegi! Szok! Blogerko, brawa za decyzje ![]() Chcialam jeszcze odpisac ale Pietraszko sie kreci nie chce go obudzic ![]() Buziaki Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

... ale wniosek mam 1, nienawidze lukru plastycznego i wiecej nie robie .. tort moze i ladny, ale zdecydowanie lepszy jest ze smietana na wierzchu

Powiem tak....ja bym się czuła jak wyrodna matka bo zmarzlak jestem i ja sama w długim puchowym płaszczyku a dziecko w takim kombinezonie (ocieplonym cienką warstewką polaru, w rękawkach i nogawkach nie ma ocieplenia żeby się nakładało lepiej)....no chyba że w śpiworku z barana + osłonka na wózek.

Dziś już lepiej na szczęście 
brawa dla tego pana!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a od jutra tż w domu, więc pewnie będzie mnie mniej
Jestem pewna, że nigdy się tak mocno nie zżyję z żadnymi innymi dziewczynami, Wy jesteście wyjątkowe i z tego wątku nigdy nie odejdę!