TYJEMY RAZEM - dla tych, którzy chcą przytyć- część III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 22:24   #1021
rybka1425
Raczkowanie

Dot.: AKCJA: Tyjemy Razem - część III

Cytat:
Napisane przez g2807 Pokaż wiadomość
kolację zjadam 17-17.30 i zazwyczaj jest to bułka przekrojona na pół każda połówka posmarowana masłem, z wędliną, serem i warzywami w zależności co jest w lodówce
ale potem jeszcze godzinę-półtorej przed snem wypijam jogurt z orzechami i pestkami słonecznika
spać chodzę o 22
hmm, wiec to raczej nie jest wina zbyt obfitej kolacji. Miejmy nadzieje ze to tylko przejsciowe a tymczasem spróbuj sobie pic jednak te herbatki albo ziola ktore wzmocnia Ci apetyt i bedzie dobrze, na pewno!
rybka1425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 08:48   #1022
g2807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka1425 Pokaż wiadomość
hmm, wiec to raczej nie jest wina zbyt obfitej kolacji. Miejmy nadzieje ze to tylko przejsciowe a tymczasem spróbuj sobie pic jednak te herbatki albo ziola ktore wzmocnia Ci apetyt i bedzie dobrze, na pewno!
dziękuję
Stary 2013-08-31, 22:52   #1023
diablo69
Raczkowanie

Dot.: Chce przytyć

Studentka mówisz, litra wódki ma jakieś 400g alkoholu czyli 400x9 = 3600pustych kalorii. A tak na serio to może masz takie geny? Tutaj może być potrzebna 100% zbilansowana dieta. Nie wiem czy fundusze ci na to pozwalają.

Edytowane przez diablo69
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:53
diablo69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 09:32   #1024
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Dot.: Chce przytyć

Cytat:
Napisane przez diablo69 Pokaż wiadomość
Studentka mówisz, litra wódki ma jakieś 400g alkoholu czyli 400x9 = 3600pustych kalorii. A tak na serio to może masz takie geny? Tutaj może być potrzebna 100% zbilansowana dieta. Nie wiem czy fundusze ci na to pozwalają.
Tak gwoli ścisłości, to 1 g alkoholu ma 7 kcal, a nie 9.
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 13:00   #1025
Pretty Little Liars
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka1425 Pokaż wiadomość
Nie ma co wpychać na siłę, jedzenie to przyjemność jedz to co uwielbiasz ! na pewno masz jakieś ulubione dania lub słodkości zjesz tego więcej niż normalnego jedzenia i da Ci to więcej radości. Ja jeśli chce zjeść te 5 posiłków dziennie a nie chce mi sie w ogole jesc to ide na spacer lub rower tak z 30-40 minut, wracam i jestem głodna zawsze wtedy cos mi sie jeszcze zmiesci. Na apetyt dobra jest kozieradka do picia, kosztuje nie duzo a pomaga. Mi pomogła i koleżance też i co najlepsze, zwiększają sie piersi ;d w moim przypadku i w przypadku znajomej tez, wiec chyba dziala ;D w necie sa informacje na temat tego specjału ;p
Hm... A miałyście jakieś skutki uboczne picia kozieradki? Ludzie piszą,ze strasznie sie śmierdzi po tych ziółkach,ze pot i mocz maja ostry nieprzyjemny zapach...
Pretty Little Liars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 18:13   #1026
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pretty Little Liars Pokaż wiadomość
Hm... A miałyście jakieś skutki uboczne picia kozieradki? Ludzie piszą,ze strasznie sie śmierdzi po tych ziółkach,ze pot i mocz maja ostry nieprzyjemny zapach...
raczej nic takiego nie zauwazylam, stosowalam jeszcze jako wcierke do wlosow bo tez fajnie dziala i wtedy to wiem ze troche nieciekawie pachnialy mi wlosy przez pewien czas ;p ale tak od picia to nie
Stary 2013-09-02, 18:28   #1027
Ervisha
Zakorzenienie

Przecież są antyperspiranty...

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 16:51   #1028
silenthought
Przyczajenie

Hejka,
jestem nowa, ale jak tylko zobaczylam to forum to stwierdzilam, ze musze sie wypowiedziec Jeszcze na poczatku lipca wazylam 42 kg co u mnie bylo norma od ok. 2 lat, wczesniej przez cale gimnazjum, liceum wazylam 39-40kg -.- Probowalam roznych diet - zapychanie sie slodyczami, fastfoodami, zdrowa dieta rybna bogata w omega etc, bialko+ weglowodany, czeste posilki, badz tylko 3 razy dziennie. Generalnie chyba wszystko co sie dalo. Skusilam sie tez na rozne herbaty, tabletki etc. nic to nie dawalo. Pozniej zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne yazz i myslalam, ze moze to cos da, w koncu masa kobiet po tym przytyla. Niestety tylko 2kg w gore przez pol roku wiec waga 42kg. Pozniej przestalam je brac to kompletnie stracilam apetyt i balam sie, ze spadnie mi waga ponizej 40kg. Ginekolog przypisal mi inne tabletki naraya i wtedy waga mi spadla do 39kg w miesiac, do tego zero apetytu, zniszczyla sie cera Zrobilam przerwe od tabletek i waga wrocila do 42 kg.Pozniej znowu poszlad do gina i po raz trzeci zmienil mi tabletki na novynette i tutaj SZOK! zaczelam je brac w lipcu, mamy 3 wrzesnia, a ja waze 47kg !! To nie jest tak, ze generalnie po antykonceptach sie tyje, ale istnieje mozliwosc, ze wsrod ich duzego wyboru trafia sie takie, ktorych dzialaniem ubocznym dla danego organizmu bedzie wlasnie taki efekt. Co najlepsze pierwszy raz w zyciu mam apetyt, i dzieki hormonom tluszcz odklada sie dokladnie tam gdzie kobieta lubi najbardziej - wreszcie pojawily sie u mnie piersi i to male B oraz w miare okragly tylek! oczywiscie daleko mi jeszcze do normalnego wygladu (nadal spokojnie mieszcze sie w XXS) ale jeszcze 5kg i bedzie juz w miare Wiec kazdemu. kto nie ma problemow zdrowotnych i moze brac antykoncepty to polecam. Wystarczy powiedziec lekarzowi, ze szukasz takich, ktore pomoga ci przytyc (moj o tym wiedzial i stad pozwalal na tak czesta zmiane tabletek). Generalnie wplywaja tez one na cere, wlosy, paznokcie, okres jest systematyczny i mniej bolesny, jest apetyt + kg ida tam gdzie trzeba. Moze komus moje doswiadczenie pomoze Jesli nie to i tak zycze wam powodzenia na wszystkich frontach do przytycia, poniewaz sama wiem jakie to ciezkie. buziaki
seboradin, kallos, jedwab
tabletki anacaps

I can read a body like a book, and this is a depressing book.
silenthought jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 23:56   #1029
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silenthought Pokaż wiadomość
Hejka,
jestem nowa, ale jak tylko zobaczylam to forum to stwierdzilam, ze musze sie wypowiedziec Jeszcze na poczatku lipca wazylam 42 kg co u mnie bylo norma od ok. 2 lat, wczesniej przez cale gimnazjum, liceum wazylam 39-40kg -.- Probowalam roznych diet - zapychanie sie slodyczami, fastfoodami, zdrowa dieta rybna bogata w omega etc, bialko+ weglowodany, czeste posilki, badz tylko 3 razy dziennie. Generalnie chyba wszystko co sie dalo. Skusilam sie tez na rozne herbaty, tabletki etc. nic to nie dawalo. Pozniej zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne yazz i myslalam, ze moze to cos da, w koncu masa kobiet po tym przytyla. Niestety tylko 2kg w gore przez pol roku wiec waga 42kg. Pozniej przestalam je brac to kompletnie stracilam apetyt i balam sie, ze spadnie mi waga ponizej 40kg. Ginekolog przypisal mi inne tabletki naraya i wtedy waga mi spadla do 39kg w miesiac, do tego zero apetytu, zniszczyla sie cera Zrobilam przerwe od tabletek i waga wrocila do 42 kg.Pozniej znowu poszlad do gina i po raz trzeci zmienil mi tabletki na novynette i tutaj SZOK! zaczelam je brac w lipcu, mamy 3 wrzesnia, a ja waze 47kg !! To nie jest tak, ze generalnie po antykonceptach sie tyje, ale istnieje mozliwosc, ze wsrod ich duzego wyboru trafia sie takie, ktorych dzialaniem ubocznym dla danego organizmu bedzie wlasnie taki efekt. Co najlepsze pierwszy raz w zyciu mam apetyt, i dzieki hormonom tluszcz odklada sie dokladnie tam gdzie kobieta lubi najbardziej - wreszcie pojawily sie u mnie piersi i to male B oraz w miare okragly tylek! oczywiscie daleko mi jeszcze do normalnego wygladu (nadal spokojnie mieszcze sie w XXS) ale jeszcze 5kg i bedzie juz w miare Wiec kazdemu. kto nie ma problemow zdrowotnych i moze brac antykoncepty to polecam. Wystarczy powiedziec lekarzowi, ze szukasz takich, ktore pomoga ci przytyc (moj o tym wiedzial i stad pozwalal na tak czesta zmiane tabletek). Generalnie wplywaja tez one na cere, wlosy, paznokcie, okres jest systematyczny i mniej bolesny, jest apetyt + kg ida tam gdzie trzeba. Moze komus moje doswiadczenie pomoze Jesli nie to i tak zycze wam powodzenia na wszystkich frontach do przytycia, poniewaz sama wiem jakie to ciezkie. buziaki
a jaki masz wzrost?
Stary 2013-09-04, 14:47   #1030
silenthought
Przyczajenie

mam 164

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

+ jestem niestety troche koscista od pasa w gore (dekolt straszny, wystajace kosci obojczykowe, dlonie bardzo kosciste etc),przez co wygladam jakbym wazyla jeszcze mniej -.- ale na szczescie waga w koncu w gore idzie
tabletki anacaps

Stary 2013-09-04, 16:21   #1031
Pretty Little Liars
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Przecież są antyperspiranty...
Są,ale podobno to jest tak specyficzny zapach,ze nie pomagają żadne antyperspiranty
Stary 2013-09-05, 09:58   #1032
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pretty Little Liars Pokaż wiadomość
Są,ale podobno to jest tak specyficzny zapach,ze nie pomagają żadne antyperspiranty
tez o tym slyszalam ;p ale to podobno po bardzo dlugim stosowaniu tego specyfiku ja stosowalam chyba przez ok pol roku i nie zauwazylam zeby ode mnie zalatywalo jakas kozą ( bo podobno taki to ma zapach) ;] przynajmniej nikt sie nie skarzyl... ale jak wcieralam we wlosy to musialam pote psiukac taka mgielka do wlosow bo smierdzialo konkretnie ;]

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
mam 164

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

+ jestem niestety troche koscista od pasa w gore (dekolt straszny, wystajace kosci obojczykowe, dlonie bardzo kosciste etc),przez co wygladam jakbym wazyla jeszcze mniej -.- ale na szczescie waga w koncu w gore idzie
tez tak mam, zawsze mialam grubsze nogi i tylek i teraz jak tyje tez idzie w nogi i tylek a rece patyczki ;p
Stary 2013-09-05, 10:53   #1033
silenthought
Przyczajenie

Ja sie specjalnie zapisalam na zajecia fitness - brzuch, uda, posladki zeby choc troche ten tylek kontrolowac xD Teraz jak juz waze te 47 to choc nogi i tylek wygladaja duzo lepiej (+ 4 cm w biodrach) to niestety wciecie w talii strasznie trace (z 57 w talii zrobilo sie nagle 65cm oO ja tam zawsze swoja talie akurat lubilam, bo im wieksze wciecie tym bardziej kobieco sie wyglada) , a np. obwod w nadgarstku czy nad lokciem kompletnie sie nie zmienil, kosci obojczykowe jak wystawaly tak wystawaly, cos mam wrazenie, ze taki juz moj urok i sie to nie zmieni
+ pije kozieradke od 2 tygodni w malych ilosciach (robie wcierke do wlosow, a to co zostaje dolewam do herbaty ze skrzypokrzywy i pije - samej nie pijam, bo pachnie takim starym rosolem i mnie mdli xD )
+ polecam pic koktajl bananowy (1 szklanka mleka, 1 szklanka soku z pomaranczy, jeden banan, garsc suszonych owocow (rodzynek, moreli, daktyli etc) zmiksowac/zblendowac) ponoc dobry na przytycie i nie zapycha
tabletki anacaps

Stary 2013-09-05, 17:42   #1034
rybka1425
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie specjalnie zapisalam na zajecia fitness - brzuch, uda, posladki zeby choc troche ten tylek kontrolowac xD Teraz jak juz waze te 47 to choc nogi i tylek wygladaja duzo lepiej (+ 4 cm w biodrach) to niestety wciecie w talii strasznie trace (z 57 w talii zrobilo sie nagle 65cm oO ja tam zawsze swoja talie akurat lubilam, bo im wieksze wciecie tym bardziej kobieco sie wyglada) , a np. obwod w nadgarstku czy nad lokciem kompletnie sie nie zmienil, kosci obojczykowe jak wystawaly tak wystawaly, cos mam wrazenie, ze taki juz moj urok i sie to nie zmieni
+ pije kozieradke od 2 tygodni w malych ilosciach (robie wcierke do wlosow, a to co zostaje dolewam do herbaty ze skrzypokrzywy i pije - samej nie pijam, bo pachnie takim starym rosolem i mnie mdli xD )
+ polecam pic koktajl bananowy (1 szklanka mleka, 1 szklanka soku z pomaranczy, jeden banan, garsc suszonych owocow (rodzynek, moreli, daktyli etc) zmiksowac/zblendowac) ponoc dobry na przytycie i nie zapycha
na wcięcie w talii to hula-hop ja mam i kręce sobie jak mam ochote tak z 30 minut juz od roku . Wiadomo na poczatku to ciedziennie krecilam i to po 40-60 minut, teraz tylko zeby utrzymac efekt jest super! polecam i wcale nie jest męczące
Stary 2013-09-20, 15:30   #1035
g2807
Raczkowanie

długo oczekiwane uzyskane bez tabletek 40 kg waga mi się zepsuła ale mam praktyki w zakładzie spożywczym i są tam wagi więc skorzystałam z okazji i się zważyłam i waga pokazała 41kg z kawałkiem z tym że byłam w ubraniach więc wole odjąć 1kg na ubrania
Stary 2013-09-20, 22:36   #1036
Pretty Little Liars
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez g2807 Pokaż wiadomość
długo oczekiwane uzyskane bez tabletek 40 kg waga mi się zepsuła ale mam praktyki w zakładzie spożywczym i są tam wagi więc skorzystałam z okazji i się zważyłam i waga pokazała 41kg z kawałkiem z tym że byłam w ubraniach więc wole odjąć 1kg na ubrania
Stary 2013-10-13, 23:24   #1037
lukaszeQ
Przyczajenie

Jak przytyć?

Witam,
mam 180 cm wzrostu i ważę 65 kg. Jestem bardzo chudy, jem co popadnie a tak czy siak nie mogę przytyć. Czy mogą mi Państwo polecić jakąś dietę? Pozdrawiam
lukaszeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 07:15   #1038
MadiMe
Raczkowanie

Dot.: Jak przytyć?

Pierwszym krokiem powinno być pójście do lekarza. Trzeba sprawdzić, czy nie masz czegoś co powoduje, że jesteś taki szczupły. Tarczyca (nadczynność , hashimoto), Nie proszeni goście (tasiemiec, glista ludzka itp.), celiakia ... jak ogólnie się czujesz? masz dużo energii? Jesteś blady? masz podkrążone oczy? jesteś drażliwy? masz problemy ze snem? Czy w Twojej rodzinie też są osoby b.szczupłe? To wszystko jest ważne, żeby ustalić przyczynę.
Stary 2013-10-14, 10:39   #1039
barsawia
Raczkowanie

A jeśli jesteś zdrowy, to pewnie jesteś typowym ektomorfikiem.
Zacznij jeść więcej węgli tj. 6-8 g/kgmc
barsawia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 12:30   #1040
zrzuc brzuch
Raczkowanie

"Kurczak, ryż i kreatyna" A tak poważnie to musisz zwiększyć ilość węglowodanów. Jeśli ćwiczysz siłowo to polecam zainwestowanie w jakiegoś gainera
Stary 2013-10-14, 16:18   #1041
sensei1992
Raczkowanie

Jesteś pewny że jesz co popadnie? typowe jest dla szczupłych ludzi że "myślą" że jedzą dużo a tak naprawdę spożywają np 1500kcal dziennie. Oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, dorzuć do tego 200kcal dziennie to przytyjesz
Stary 2013-10-15, 15:52   #1042
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sensei1992 Pokaż wiadomość
Jesteś pewny że jesz co popadnie? typowe jest dla szczupłych ludzi że "myślą" że jedzą dużo a tak naprawdę spożywają np 1500kcal dziennie. Oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, dorzuć do tego 200kcal dziennie to przytyjesz
200 niewiele mu da, chyba lepiej dorzucić 500 (chociaż ja i z 600 miałam problemy...).
Shariana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 12:18   #1043
sensei1992
Raczkowanie

no 200 to może rzeczywiście trochę za mało napisałem, ale nie chodzi też przecież o to żeby się zalać tłuszczem tylko stopniowo nabierać tej masy
Stary 2013-10-16, 17:38   #1044
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sensei1992 Pokaż wiadomość
no 200 to może rzeczywiście trochę za mało napisałem, ale nie chodzi też przecież o to żeby się zalać tłuszczem tylko stopniowo nabierać tej masy
To zależy też od tego, czym te kalorie nabije. Zakładamy, że nie piwem i fast-foodami.
Moja dietetyczka mówiła, że optymalne tempo tycia to ok. 0.5-1 kg na tydzień. 1 kg = ok. 7000 kalorii ponad zapotrzebowanie, wniosek nasuwa się sam.
Zawsze można posiłkować się jakimiś odżywkami, nutridrinkami itd. Są też wersje "kompaktowe" dla niejadków.
Stary 2013-10-17, 11:58   #1045
sensei1992
Raczkowanie

nawet jeśli te kalorie nabijesz czymś zdrowym ale za dużo i bez ćwiczeń to obrócą się one w tłuszcz
Stary 2013-10-17, 13:53   #1046
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo, ale można to zrobić w sposób względnie zdrowy dla organizmu. ^^' Chociaż na pewno zabierze to o wiele więcej czasu.
Stary 2013-10-19, 23:23   #1047
teklaq
Przyczajenie

Exclamation Musze przytyć!

Cześć!

to zaczne od tego ze od zawsze walcze z niedowagą. jem na prawde dużo ale to nic nie daje. dzisiaj rozmawiając z bratem zapytałam o jego odżywki z białkiem i węglowodanami. powiedział że pozwalają nabrać masy. on bierze codziennie co 3 miarki. ja wymyśliłam że będe brała co 2 dni po jednej.
mam ogromną niedowage co wiąże się z różnymi negatywnymi skutkami jak i z brakiem pewności siebie i samoakceptacji.
w końcu odżywki to nic złego, to witaminy właściwie.
czy to dobry pomysł? już nic innego mi nie pomoże a okropnie sie czuje z kościami na wierzchu

czy są jakieś skutki brania tego? prosze o wszystkie informacje
teklaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-20, 12:46   #1048
marma53
Raczkowanie

Dot.: Musze przytyć!

Zanim zaczniesz cokolwiek brać, zalecałabym udać się do lekarza, aby wykonać wszystkie badania i upewnić się, ze Twoja spora niedowaga nie jest związana z problemami zdrowotnymi (jak np. nadczynność tarczycy, gdzie choroby tarczycy coraz częściej występują).
Kiedy już zrobisz wszystkie badania skonsultuj ten pomysł z lekarzem, on najlepiej Ci doradzi.

W jakim wieku jesteś?

marma53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-20, 20:56   #1049
CheriCheriLady2
Raczkowanie

Odżywki to witaminy?Co za bzdura.Jest to najzwyklejsza chemia w proszku,która owszem pozwala nabrać masy,ale mięśniowej,przy czym trening mięśniowy jest niezbędny.Inaczej nie przyniosą oczekiwanego rezultatu.Odżywki można podzielić na różne kategorie ,w zależności od ich przeznaczenia. Węglowodanowo-białkowe są nazywane inaczej gainerami (sama je brałam bo również chciałam przytyć,brat mi polecił,w konsekwencji przedawkowałam i przez 2 dni miałam biegunkę) ,mają na celu zbudowanie masy.Ale po co Ci to?Ja np. chodzę na siłownię,mam dietę,więc myślę o odżywce.Wtedy to ma sens.
Jeśli bardzo chcesz przytyć to polecam Ci przede wszystkim 5-6 posiłków dziennie o stałych porach.Staraj się łączyć węglowodany z białkiem.Jest bardzo dużo artykułów na ten temat w Internecie.Szukanie nie boli
CheriCheriLady2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-20, 22:38   #1050
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja też brałam gainery, specjalnie zamówiłam sobie z internetu i po tygodniu faktycznie przytyłam, ale...Głównie w brzuchu, który spuchł mi jak balon. Poza tym non stop bolał mnie brzuch, dostałam pryszczy na twarzy, źle się czułam. Zgadzam się z tym, że to sama chemia i nie warto jej brać. Ja odstawiłam, bo wolę być zdrowa i chuda niż krągła i z chorą wątrobą/żołądkiem.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości