Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 18:40   #2071
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wróciłam dzisiaj tak obładowana torbami, że szok
Najpierw się spotkałam z babką z allegro - kupiłam całą torbę ciuchów za 56 zł. Potem koleżanka z wizażu sprzedała mi druga torbę za 20 zł,trzecia mi trzecią torbę dała, a od czwartej dostałam biustonosze do karmienia w zamian za kilka rajstop, którymi handluje zaraz będę oglądać i się podniecać
Ale żeś się obławiła zazdroszczę.
Dawaj foty brzucha i ciuchów

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:41   #2072
(t)asia
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Ten koleś na pewno u mnie nigdy nie będzie już pracował. Nie znoszę jak ktoś mnie nie szanuje. Ja zawsze staram się być fer, ale on zachował się jak totalny frajer. I jeszcze miał do mnie pretensje, dlaczego mu nie pozwalam pracować. Zrobił by sobie coś głupek i później bym same problemy miała. Czasami mnie zaskakuje głupota i bezczelność ludzi.

Też się nie mogę doczekać ruchów dzidziola. U mnie dzisiaj 13t5d więc jeszcze trochę poczekam...

Wy już się za wózkami rozglądacie, a ja nawet nie spojrzałam. Niby wszystko dostane od bratowej i trochę mi z jednej strony smutno że ominie mi to wybieranie. Może postanowię kupić jednak coś nowego, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. U mnie w mieście nie ma prawie żadnego wyboru, także ratuje mnie tylko internet
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:01   #2073
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Na szczęście tylko brzuch i cyce mi urosły Teraz już 72 kilogramy
Ale właśnie dlatego mnie tak to nie przeraża, bo widzę, że tyłek i ręce nie rosną Ale brzuch jak na 5 miesiąc ogromny
Eee, czy ja wiem czy ogromny, ja chyba mam niewiele większy od Ciebie Jutro wkleję

Cytat:
Najpierw się spotkałam z babką z allegro - kupiłam całą torbę ciuchów za 56 zł. Potem koleżanka z wizażu sprzedała mi druga torbę za 20 zł,trzecia mi trzecią torbę dała, a od czwartej dostałam biustonosze do karmienia w zamian za kilka rajstop, którymi handluje zaraz będę oglądać i się podniecać
Łaał nieźle - wklej jakieś zdjecia

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wy już się za wózkami rozglądacie, a ja nawet nie spojrzałam. Niby wszystko dostane od bratowej i trochę mi z jednej strony smutno że ominie mi to wybieranie. Może postanowię kupić jednak coś nowego, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. U mnie w mieście nie ma prawie żadnego wyboru, także ratuje mnie tylko internet
U mnie w mieście też lichota, ale będę szukać, bo jednak wózek chyba pasuje zobaczyć na żywo, pomacać, poćwiczyć itd

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:05   #2074
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jaaaa, ale bryka
Ile takie cacko? Wyglada na Lexusa wsrod wozkow
Takie nowe cacko ponad 2tys zł ,ale Ja już rozglądam się na tablicach i gumtree

Cytat:
Oooo gratulacje tyle zakupów w jeden dzień suuper

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:16   #2075
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym się nawet nie zastanawiała nad L4 w takiej sytuacji a co to jest ta wizyta studyjna? Gdzie, w jakim celu i na ile musisz jechać?
generalnie to spotkania grupach specjalistów z różnych krajów europejskich pracujących w podobnych obszarach kształcenia (kasę na to daje UE)
i teraz do 15 jest nabór wniosków na wyjazdy od marca do czerwca

generalnie to pewnie fajna sprawa, ale jak się nie jest w ciąży, albo w trakcie porodu :P albo z maluszkiem przy piersi :P

ja nie wiem... może mój szef myśli, że włożę dziecia do plecaka/walizki? :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:25   #2076
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88
No to zaszalalas - gratuluje

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Takie nowe cacko ponad 2tys zł ,ale Ja już rozglądam się na tablicach i gumtree
Wow no to faktycznie wypasiony
Ja planuje max 1 tys zl wydac.

My tez dzisiaj wybralismy sie na tescowe wyprzedaze i troszke ciuszkow w rozm. 56 kupilismy

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:29
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:29   #2077
pola_m
Wtajemniczenie

Hej

Przyszedł nasz wózek. Jest REWELACYJNY Praktycznie nówka (na gwarancji, spacerówka w ogóle nie używana). Testowaliśmy właśnie spacerówkę z Antkiem, prowadzi się świetnie. Do tej pory mieliśmy x-landera, pożyczaliśmy też czasem maclarena od szwagierki, no i powiem Wam, że Easywalker bije obydwa na głowę.

Cytat:
Ale super!
A powiedzcie mi dziewczyny, bo pierwsze ruchy dziecka, te małe, łatwo pomylić z jelitami, więc skąd wiedziałyście, że to jest to? Czy jednak trochę się to różni?

Ruchy nie dają efektów później dźwiękowych ani zapachowych
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:30   #2078
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
generalnie to spotkania grupach specjalistów z różnych krajów europejskich pracujących w podobnych obszarach kształcenia (kasę na to daje UE)
i teraz do 15 jest nabór wniosków na wyjazdy od marca do czerwca
Brzmi jak coś ciekawego - ja jestem laik w tych sprawach więc nie wiele mi to mówi. Ale faktycznie wypada centralnie w momencie Twojego porodu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:39   #2079
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

My 20t2d

I pierwsza tura ubranek, które dostałam -na drugim zdjęciu te 2 od lewej ubranka to kombinezon polarowy ciepły, a drugi bardzo gruby ciepły pajac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20T2D.jpg (19,2 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ew1.jpg (35,1 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ew2.jpg (33,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ew3.jpg (40,2 KB, 55 załadowań)

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-10-13 o 19:40
Stary 2013-10-13, 19:42   #2080
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

I kolejne - tutaj głównie bluzy, bluzeczki i spodnie
całość 20 zł

Na ostatnim zdjeciu 2 kurteczki, które były wśród tych zakupów na allegro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IK1.jpg (35,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IK2.jpg (38,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IK3.jpg (42,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg All1.jpg (34,0 KB, 20 załadowań)

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-13, 19:55   #2081
uparta8210
Raczkowanie

czytam was ostatnio ale jakoś nie miałam weny nic napisać, ale dzisiaj napiszę ...

otóż jestem padnięta, byłam z córcią w pacanowie na zjeździe postaci bajkowych. Mała oczywiście była księżniczką impreza od 12 do 16. normalne maraton, córcia wniebowzięta a ja padnięta...

dawajcie dziewczyny fotki brzuszków, ja jak się odważę to też dodam
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:00   #2082
ag9
Zadomowienie

elunka - udane zakupy, super!

My z małżem wczoraj pochodziliśmy trochę po TK Maxx i H&M i ciuszki są tam boskie. Ale obiecałam sobie że nic nie kupię już dopoki nie poznamy płci.. jeszcze tylko 2,5 tygodnia

Przypałętała się do mnie z kolei nowa dolegliwość - kłuje mnie i boli tu jakby w mostku, pod żebrami. Nie mogę siedzieć długo bo czuje jak mnie rozpycha pod żebrami. Czy któraś z was miała coś takiego? Mam wrażenie że mi wnętrzności podeszły bardziej do góry i uciskają o końce żeber ale pewna nie jestem, a boli non stop przy siedzeniu, przy głębszym oddychaniu, przy przekręcaniu się podczas leżenia. Nie mam pojęcia co z tym zrobić...
Stary 2013-10-13, 20:01   #2083
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Brzmi jak coś ciekawego - ja jestem laik w tych sprawach więc nie wiele mi to mówi. Ale faktycznie wypada centralnie w momencie Twojego porodu
jeździłam wcześniej z innego programu, Mobilności Szkolnej Kadry Edukacyjnej - w ten sposób byłam raz na kursie typowo językowym na Unierku Oksfordzkim i 2 lata temu na Malcie (kiedyś można było składać wnioski indywidualne, od przyszłego roku można być wysłanym tylko i wyłącznie przez instytucje, tym niemniej polecam - nauczycielom jak ja, ale nie tylko... z programu Grundvig mogą jeździć też inni)

powiem Wam, że ja strasznie nieśmiała w gadce (szczególnie jak na nauczyciela angielskiego, ale w szkole z dziećmi to co innego - jak sie rozmawia z dorosłymi to automatycznie się włącza alarm "jak się pomylę będzie wtopa", ale... wystarczy pierwszy wieczór integracyjny i hamulce pękają :P

elunka, piękne foto
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-10-13, 20:05   #2084
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przypałętała się do mnie z kolei nowa dolegliwość - kłuje mnie i boli tu jakby w mostku, pod żebrami. Nie mogę siedzieć długo bo czuje jak mnie rozpycha pod żebrami. Czy któraś z was miała coś takiego? Mam wrażenie że mi wnętrzności podeszły bardziej do góry i uciskają o końce żeber ale pewna nie jestem, a boli non stop przy siedzeniu, przy głębszym oddychaniu, przy przekręcaniu się podczas leżenia. Nie mam pojęcia co z tym zrobić...

mnie dzisiaj cały dzień boli prawy bok, na wysokości talii... nawet płakałam bo nie mogłam sobie pozycji do leżenia znaleźć( wzięłam no-spę ale na krótko pomaga...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:11   #2085
cambria04
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie!
Pewnie nikt już mnie nie pamięta, tak dawno się nie odzywałam...

Mam nadzieję być już z wam na bieżąco, bo już nie ma szans, że nadrobię
Mój starszaczek był ostatnio chory przez 2 tyg, a do tego dopadła mnie jakaś ciążowo/jesienna chandra

W każdym razie melduje się na tym wątku, u nas wszystko w porządku, dzidziuś zdrowy, ale nie znamy jeszcze płci a ja już czuję w pełni ciążowo, już nie mówiąc ociężale

Zamówiłam sobie tą wielką poduchę z motherhood, miał ją już tu ktoś prawda? I jak wrażenia?
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 20:16   #2086
teQiba
Moderator

Dziesczyny duzo tych ubranek rozm. 56 kupujecie? Bo zastanawiam sie czy nie bedzie tak ze dzidzia sie 58 urodzi i lipa bedzie.
Stary 2013-10-13, 20:19   #2087
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, czy Wy też tak często biegacie do łazienki? Fakt że staram sie sporo pić, ale czasem potrafie wyjść z łazienki i za 10 min czuje że raz znowu będę musiała iść. Dobrze, że w nocy tylko 1 czy 2, ale przez cały dzień to z 15 razy to jestem w toalecie
Oj ja często. W nocy ze 2-3 razy, a nie piję. W dzień to tak co 2-3h.

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
U mnie celibat trwa juz od ok 8 tygodnia. Znosze to fatalnie. Wstyd sie przyznac ale wczoraj sie poplakalam.
Bo rozmawialismy z TZ ze mi juz ciezko i on mnie troche skrzyczal ze ze po prostu teraz jest wazniejsze dziecko i trzeba to wytrwac.
Łatwo mu jest mowic kiedy ja "dbam o niego". A ja biedna musze sie mordowac.
I sie poryczalam. Bo mam wyrzuty sumienia ze nie mysle o dziecku tylko o swoich popedach. Ja mam duzy temperament a w ciazy to sie wzmaga.
I boje sie ze po ciazy nie bede juz miala ochoty bo bede karmic i ze bede brzydka i juz nam nie bedzie dobrze.
On sie ze mnie smial a ja sie naprawde martwie.
Oj, coś czuję że z takim temperamentem i z takim udanym pożyciem to po porodzie żadnych problemów mieć nie będziecie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
wczoraj w dokładnie 20t0d moje dziecię kopnęlo kilka razy tatusiową rękę i tatuś go pierwszy raz poczuł I dziś rano też go skopał. Ciekawe właściwie prawie nie czuję ruchów a kopniaki to i owszem zasadza jak Ronaldo! Raz z jednej strony mi bruch podskakuje, za godzinę z drugiej
Gratuluję kopniaczków

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Ja tak samo
I sto lat dla Roczniaka! taki dzieciaczek który zaczyna tuptac po mieszkaniu sam to sama słodycz
Mój jeszcze nie tupta, jedynie wokół mebli, a tak raczkuje i ciągle sterczy przy moich nogach

Dziękujemy za życzonka

Cytat:
Wózek cudowny jakbym miała kasę to właśnie taki bym kupiła

Na szczęście tylko brzuch i cyce mi urosły Teraz już 72 kilogramy
Ale właśnie dlatego mnie tak to nie przeraża, bo widzę, że tyłek i ręce nie rosną Ale brzuch jak na 5 miesiąc ogromny

No właśnie nie potrafię spojrzeć jakoś inaczej na siebie. Widzę jak moje ciało się zmieniło Chociaż jak tak patrze na to zdjęcie to się zastanawiam gdzie ten rozmiar piersi D? I jak to wyglądało jak miałam B
Najbardziej mnie wkurza cellulit. Pozbyłam się go prawie całkowicie, a jak zaszłam w ciążę, to od razu wrócił ale to pewnie sprawka hormonów i zatrzymywania wody w organizmie
Bardzo ładnie wyglądasz. A celulitem się nie przejmuj, mi też wyskoczył w ciąży i nawet sobie masażer kupiłam żeby go rozbijać, bo mnie przeraził. Oczywiście na masażer czasu nie miałam a celulit sam zniknął z czasem

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

ja nie wiem... może mój szef myśli, że włożę dziecia do plecaka/walizki? :P
A co on nie wie o istnieniu urlopu macierzyńskiego A nie rozmawiałaś z nim o tym?
też bym poszła na zwolnienie. Ja uważam, że każdej ciężarnej się należy o ile ma ona na nie ochotę.

Cytat:
My 20t2d

I pierwsza tura ubranek, które dostałam -na drugim zdjęciu te 2 od lewej ubranka to kombinezon polarowy ciepły, a drugi bardzo gruby ciepły pajac
Ładny brzuszek

Ja się narobiłam dziś jak dziki osioł, jutro impreza urodzinowa. A we wtorek powtórka z rodzinką TŻta, bo jutro moja przychodzi.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Dziesczyny duzo tych ubranek rozm. 56 kupujecie? Bo zastanawiam sie czy nie bedzie tak ze dzidzia sie 58 urodzi i lipa bedzie.
Z tego co pamiętam to miałam raptem kilka sztuk, przydały się owszem, bo w większych Misiek się gubił, ale długo to nie trwało.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:21   #2088
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wcale. Przed urodzeniem Marcela kupiłam sporo w rozmiarze 56 i co, miał 61 cm, a po miesiącu ubierałam go w 68 bo 62 za ciasne były... teraz jak dzieciaczek będzie mniejszy to i tak błyskawicznie dojrzeje do rozmiaru 62

Ela, elunka śliczne brzuszki
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:32   #2089
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ruchy nie dają efektów później dźwiękowych ani zapachowych

Cytat:
My 20t2d

Mam identyczny brzuch
A ubranka super i bardzo dużo. Masz już chyba całą wyprawkę ubraniową

Ja się dzisiaj dorobiłam wanienki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:34   #2090
wiksza
Przyczajenie

Hey ja się ruchów jeszcze nie spodziewam w pierwszej ciąży mialam w 22 tygodniu a w drugiej ciąży 20tygodniu myślę że w tej ciąży bede mieć koło. 18tyg
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 21:06   #2091
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Nie specjalnie, mam to co dostałam, a kupować chyba nie kupiłam jeszcze nic.
Mam: body z krótkim i długim po 4 sztuki, pajace 4 sztuki, śpioszki 6 sztuk, czapeczkę, kaftaniki 6 sztuk, kurteczkę, kombinezon. Ewentualnie pólśpiochy by się przydały.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mam identyczny brzuch
A ubranka super i bardzo dużo. Masz już chyba całą wyprawkę ubraniową
Dobrze moja motywacjo
czy całą? chyba większość. Jakoś tego nie liczę, po prostu jak mi sie coś spodoba to kupuję, ale w glowie mam czego absolutnie już nie brać, bo już dość
ostatnio stwierdziłam, że nie chcę żeby mój syn chodził w śpioszkach z misiem i kwiatuszkiem, tylko był męski i kupuję bardziej spodnie, bluzeczki itp
Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
Hey ja się ruchów jeszcze nie spodziewam w pierwszej ciąży mialam w 22 tygodniu a w drugiej ciąży 20tygodniu myślę że w tej ciąży bede mieć koło. 18tyg
Przepraszam, że pytam ale chciałaś trójkę dzieci od zawsze? nie chcę być wścibska, ale teraz mało kto się decyduje chyba na troje

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-13, 22:04   #2092
Edzia400
Zakorzenienie

heja dziewczyny

jutro ide na krzywe cukrowa i to w dodatku 2 godz .. jak sie tam nie ten tego to bede szczesliwa

dzis 2 godz po lesie biegalismy z ami caly kosz grzybków nazbieralismy mloda uhahana

musze kuic jakies buty do leginsow moze jakies propozycje ?

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:59   #2093
thidien
Rozeznanie

A co on nie wie o istnieniu urlopu macierzyńskiego A nie rozmawiałaś z nim o tym?[/QUOTE]mówiłam mu... i że jestem w ciaży i kiedy rodzę - ale on chyba nie z tego świata :P:P:PP
vice jak powiedziałam to sama zapytała na ile planuję macierzyński, ale szef to zupełnie inna bajka - mam wrażenie, żę jednym uchem wpada, drugim zaraz wypada :P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-10-14, 03:42   #2094
teQiba
Moderator

Dzien dobry
Spac juz nie moge i nie wiem za bardzo co o tej godzinie mam robic... Chyba pobuszuje w internecie
Stary 2013-10-14, 05:35   #2095
Ela87
Zakorzenienie

Ja to jestem dziwna. Pytałam się Was o te ruchy, bo coś czułam ostatnio o stałych porach (o 5 rano jak tż do pracy wychodził i wieczorem ok 22). Nie było po tym ani efektu dźwiękowego,ani żadnego innego i było to dziwne uczucie. Nie chciałam się nakręcać, chociaż zapisałam sobie kiedy pierwszy raz poczułam. Po dzisiejszej nocy nie mam ŻADNYCH wątpliwości, że to było i jest "TO" Skończyłam czytać książkę o 24:00 i jak się już położyłam, to mała dała niezły popis ale krótki, natomiast dzisiaj o 6 rano chyba ćwiczyła lekkoatletykę Nie było kopniaków mocnych, ale rozpychanki i turlanki
Problem tylko polega na tym, że jak tylko przyłożę rękę do brzucha, to nagle cisza kompletnie nic. Leżę tak kilka minut i nic jak tylko puszczę rękę od razu mam kontrę Chciałabym żeby tż to poczuł, ale jak tylko go wołam i on kładzie rękę, to też cisza.

Życzę Wam wszystkim dziewczyny abyście JAK NAJSZYBCIEJ poczuły te ruchy, bo to niesamowite. I chyba teraz dopiero dociera do mnie, że mam w brzuchu ciecko

Cytat:
ostatnio stwierdziłam, że nie chcę żeby mój syn chodził w śpioszkach z misiem i kwiatuszkiem, tylko był męski i kupuję bardziej spodnie, bluzeczki itp
Jak się dowiedziałam, że będę miała chłopca i popatrzałam na śpiochy dla chłopców, to się zastanawiałam o co chodzi, bo te śpiochy takie babskie. Teraz jak podobno mam dziewczynkę i patrzę na ciuszki unisex, to mi wszystkie na chłopskie wyglądają

Brzuszek masz podobny do mnie, ale Ty masz bardziej spiczasty Ja myślę, że w listopadzie po wizycie u gina przejdę się do jakiegoś lumpka
56 nie będę kupować chyba, wiem, że coś od kuzynki mam dostać i jak tam będą 56 to nie kupię żadnego. Zacznę od 62

Stary 2013-10-14, 06:15   #2096
nadzwyczajna
Rozeznanie

Czesc wam. Ja jestem w totalnej ciazowej rozsypce. Mam problemy ze snem. To znaczy bardzo bola mnie stawy i nogi mniej wiecej od kolan w dol. Wyczytalam ze to sie pojawia pod koniec ciazy ze wzgledu na ucisk i słabsze krążenie a ja mam juz. Boli mnie tak ze nie moge lezec normalnie. Do tego to sikanie oo kilka razy wiec latwo sobie wyobrazić jak wyglada moj sen.

W ogole cala niedzielę z TZ spedzilismy leniuchujac. On tez sie zle czul wiec lezelismy pod kocem i ogladalismy filmy. Na obiad mieliśmy pstraga. Mniam mniam. Ale za to objadlam sie surówki z pora i myslalam ze umre potem. Bolal mnie zoladek, jelita i dzidzius tez mnie bolał (ja tak mowie jak mnie boli macica )

A, i narobiłam soku marchwiowo-jablkowego. Zapasteryzowalam i mam pare butelek. Pyszny, zdrowy same wiraminki dla mojego dzidziula
Kubus czy inne slodzone swinstwo sie noe umywa.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 07:23   #2097
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Czesc wam. Ja jestem w totalnej ciazowej rozsypce. Mam problemy ze snem. To znaczy bardzo bola mnie stawy i nogi mniej wiecej od kolan w dol. Wyczytalam ze to sie pojawia pod koniec ciazy ze wzgledu na ucisk i słabsze krążenie a ja mam juz. Boli mnie tak ze nie moge lezec normalnie. Do tego to sikanie oo kilka razy wiec latwo sobie wyobrazić jak wyglada moj sen.

W ogole cala niedzielę z TZ spedzilismy leniuchujac. On tez sie zle czul wiec lezelismy pod kocem i ogladalismy filmy. Na obiad mieliśmy pstraga. Mniam mniam. Ale za to objadlam sie surówki z pora i myslalam ze umre potem. Bolal mnie zoladek, jelita i dzidzius tez mnie bolał (ja tak mowie jak mnie boli macica )

A, i narobiłam soku marchwiowo-jablkowego. Zapasteryzowalam i mam pare butelek. Pyszny, zdrowy same wiraminki dla mojego dzidziula
Kubus czy inne slodzone swinstwo sie noe umywa.
Dzisiaj była pełnia, też źle spałam.
Jak pasteryzowałaś soki ? Na długo te pasteryzowane wystarczą?

Stary 2013-10-14, 07:42   #2098
Brzuchatka
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie Mamusie w 18 tyg. (czyli oficjalnie zaczynam 5 miesiąc!) Próbuję Was nadrobić po konferencji z tamtego tygodnia ale nie daję rady Buziaczki dla Wszystkich i uściski!
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 07:46   #2099
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj była pełnia, też źle spałam.
Jak pasteryzowałaś soki ? Na długo te pasteryzowane wystarczą?
Wycisnelam w sokowirowce. Przelalam przez gaze i podgrzalam. Nie mozna zagotowac bo witaminy straci. Tak tylko zeby byl cieply. Dodalam lyzke cukru zeby sie nie zapsul. W buteleczki i potem butelki z sokiem gotowalam przez 20 minut. Wiesz, wyszlo mi 10 buteleczek po 0, 33 i ja je wypije w ciagu kilku dni. Nie trzymalabym go dlugo.
Po prostu kupowalam taki sok naturalny po 4 zl za taka małą buteleczke. A jablka i marchew to grosze. Mialam robic codziennie szklanke świeżego soku ale zrobilam sobie zapas na kilka dni.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 07:47   #2100
meluzyna87
Raczkowanie

Ela87, widze i Ty odczuwasz pełnie
Już myślałam, że wszystkie śpicie i że tylko ja od 7 siedzę w pracy
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości