|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Dawaj foty brzucha i ciuchów ![]()
![]() |
#2072 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Ten koleś na pewno u mnie nigdy nie będzie już pracował. Nie znoszę jak ktoś mnie nie szanuje. Ja zawsze staram się być fer, ale on zachował się jak totalny frajer. I jeszcze miał do mnie pretensje, dlaczego mu nie pozwalam pracować. Zrobił by sobie coś głupek i później bym same problemy miała. Czasami mnie zaskakuje głupota i bezczelność ludzi.
Też się nie mogę doczekać ruchów dzidziola. U mnie dzisiaj 13t5d więc jeszcze trochę poczekam... Wy już się za wózkami rozglądacie, a ja nawet nie spojrzałam. Niby wszystko dostane od bratowej i trochę mi z jednej strony smutno że ominie mi to wybieranie. Może postanowię kupić jednak coś nowego, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. U mnie w mieście nie ma prawie żadnego wyboru, także ratuje mnie tylko internet
#2073 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zadomowienie
|
Takie nowe cacko ponad 2tys zł ,ale Ja już rozglądam się na tablicach i gumtree
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i teraz do 15 jest nabór wniosków na wyjazdy od marca do czerwca generalnie to pewnie fajna sprawa, ale jak się nie jest w ciąży, albo w trakcie porodu :P albo z maluszkiem przy piersi :P ja nie wiem... może mój szef myśli, że włożę dziecia do plecaka/walizki? :P ![]()
![]() |
#2076 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja planuje max 1 tys zl wydac. My tez dzisiaj wybralismy sie na tescowe wyprzedaze i troszke ciuszkow w rozm. 56 kupilismy ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-13 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Przyszedł nasz wózek. Jest REWELACYJNY ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
My
![]() ![]() I pierwsza tura ubranek, które dostałam -na drugim zdjęciu te 2 od lewej ubranka to kombinezon polarowy ciepły, a drugi bardzo gruby ciepły pajac ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-10-13 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
I kolejne - tutaj głównie bluzy, bluzeczki i spodnie
![]() całość 20 zł Na ostatnim zdjeciu 2 kurteczki, które były wśród tych zakupów na allegro.
#2081 |
Raczkowanie
|
czytam was ostatnio ale jakoś nie miałam weny nic napisać, ale dzisiaj napiszę ...
otóż jestem padnięta, byłam z córcią w pacanowie na zjeździe postaci bajkowych. Mała oczywiście była księżniczką ![]() ![]() dawajcie dziewczyny fotki brzuszków, ja jak się odważę to też dodam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
elunka - udane zakupy, super!
My z małżem wczoraj pochodziliśmy trochę po TK Maxx i H&M i ciuszki są tam boskie. Ale obiecałam sobie że nic nie kupię już dopoki nie poznamy płci.. jeszcze tylko 2,5 tygodnia ![]() Przypałętała się do mnie z kolei nowa dolegliwość - kłuje mnie i boli tu jakby w mostku, pod żebrami. Nie mogę siedzieć długo bo czuje jak mnie rozpycha pod żebrami. Czy któraś z was miała coś takiego? Mam wrażenie że mi wnętrzności podeszły bardziej do góry i uciskają o końce żeber ![]() ![]()
#2083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
powiem Wam, że ja strasznie nieśmiała w gadce (szczególnie jak na nauczyciela angielskiego, ale w szkole z dziećmi to co innego - jak sie rozmawia z dorosłymi to automatycznie się włącza alarm "jak się pomylę będzie wtopa", ale... wystarczy pierwszy wieczór integracyjny i hamulce pękają :P elunka, piękne foto ![]()
![]() |
#2084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie dzisiaj cały dzień boli prawy bok, na wysokości talii... nawet płakałam bo nie mogłam sobie pozycji do leżenia znaleźć ![]()
![]() |
#2085 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie!
![]() Pewnie nikt już mnie nie pamięta, tak dawno się nie odzywałam... Mam nadzieję być już z wam na bieżąco, bo już nie ma szans, że nadrobię ![]() Mój starszaczek był ostatnio chory przez 2 tyg, a do tego dopadła mnie jakaś ciążowo/jesienna chandra ![]() W każdym razie melduje się na tym wątku, u nas wszystko w porządku, dzidziuś zdrowy, ale nie znamy jeszcze płci ![]() ![]() Zamówiłam sobie tą wielką poduchę z motherhood, miał ją już tu ktoś prawda? I jak wrażenia? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Moderator
|
Dziesczyny duzo tych ubranek rozm. 56 kupujecie? Bo zastanawiam sie czy nie bedzie tak ze dzidzia sie 58 urodzi i lipa bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za życzonka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też bym poszła na zwolnienie. Ja uważam, że każdej ciężarnej się należy o ile ma ona na nie ochotę. Cytat:
![]() Ja się narobiłam dziś jak dziki osioł, jutro impreza urodzinowa. A we wtorek powtórka z rodzinką TŻta, bo jutro moja przychodzi. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Z tego co pamiętam to miałam raptem kilka sztuk, przydały się owszem, bo w większych Misiek się gubił, ale długo to nie trwało. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ela, elunka śliczne brzuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A ubranka super i bardzo dużo. Masz już chyba całą wyprawkę ubraniową ![]() Ja się dzisiaj dorobiłam wanienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Przyczajenie
|
Hey ja się ruchów jeszcze nie spodziewam w pierwszej ciąży mialam w 22 tygodniu a w drugiej ciąży 20tygodniu myślę że w tej ciąży bede mieć koło. 18tyg
#2091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam: body z krótkim i długim po 4 sztuki, pajace 4 sztuki, śpioszki 6 sztuk, czapeczkę, kaftaniki 6 sztuk, kurteczkę, kombinezon. Ewentualnie pólśpiochy by się przydały. Cytat:
![]() ![]() czy całą? chyba większość. Jakoś tego nie liczę, po prostu jak mi sie coś spodoba to kupuję, ale w glowie mam czego absolutnie już nie brać, bo już dość ![]() ostatnio stwierdziłam, że nie chcę żeby mój syn chodził w śpioszkach z misiem i kwiatuszkiem, tylko był męski i kupuję bardziej spodnie, bluzeczki itp ![]() Przepraszam, że pytam ale chciałaś trójkę dzieci od zawsze? nie chcę być wścibska, ale teraz mało kto się decyduje chyba na troje
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
heja dziewczyny
jutro ide na krzywe cukrowa i to w dodatku 2 godz .. jak sie tam nie ten tego to bede szczesliwa dzis 2 godz po lesie biegalismy z ami caly kosz grzybków nazbieralismy ![]() ![]() musze kuic jakies buty do leginsow moze jakies propozycje ?
#2093 |
Rozeznanie
|
A co on nie wie o istnieniu urlopu macierzyńskiego
![]() vice jak powiedziałam to sama zapytała na ile planuję macierzyński, ale szef to zupełnie inna bajka - mam wrażenie, żę jednym uchem wpada, drugim zaraz wypada :P
#2094 |
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Spac juz nie moge i nie wiem za bardzo co o tej godzinie mam robic... Chyba pobuszuje w internecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Ja to jestem dziwna. Pytałam się Was o te ruchy, bo coś czułam ostatnio o stałych porach (o 5 rano jak tż do pracy wychodził i wieczorem ok 22). Nie było po tym ani efektu dźwiękowego,ani żadnego innego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Problem tylko polega na tym, że jak tylko przyłożę rękę do brzucha, to nagle cisza ![]() ![]() ![]() Życzę Wam wszystkim dziewczyny abyście JAK NAJSZYBCIEJ poczuły te ruchy, bo to niesamowite. I chyba teraz dopiero dociera do mnie, że mam w brzuchu ciecko ![]() Cytat:
![]() Brzuszek masz podobny do mnie, ale Ty masz bardziej spiczasty ![]() ![]() 56 nie będę kupować chyba, wiem, że coś od kuzynki mam dostać i jak tam będą 56 to nie kupię żadnego. Zacznę od 62 ![]()
![]() |
#2096 |
Rozeznanie
|
Czesc wam. Ja jestem w totalnej ciazowej rozsypce. Mam problemy ze snem. To znaczy bardzo bola mnie stawy i nogi mniej wiecej od kolan w dol. Wyczytalam ze to sie pojawia pod koniec ciazy ze wzgledu na ucisk i słabsze krążenie a ja mam juz. Boli mnie tak ze nie moge lezec normalnie. Do tego to sikanie oo kilka razy wiec latwo sobie wyobrazić jak wyglada moj sen.
W ogole cala niedzielę z TZ spedzilismy leniuchujac. On tez sie zle czul wiec lezelismy pod kocem i ogladalismy filmy. Na obiad mieliśmy pstraga. Mniam mniam. Ale za to objadlam sie surówki z pora i myslalam ze umre potem. Bolal mnie zoladek, jelita i dzidzius tez mnie bolał (ja tak mowie jak mnie boli macica ![]() A, i narobiłam soku marchwiowo-jablkowego. Zapasteryzowalam i mam pare butelek. Pyszny, zdrowy same wiraminki dla mojego dzidziula ![]() Kubus czy inne slodzone swinstwo sie noe umywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pasteryzowałaś soki ![]()
![]() |
#2098 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie Mamusie w 18 tyg. (czyli oficjalnie zaczynam 5 miesiąc!) Próbuję Was nadrobić po konferencji z tamtego tygodnia ale nie daję rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu kupowalam taki sok naturalny po 4 zl za taka małą buteleczke. A jablka i marchew to grosze. Mialam robic codziennie szklanke świeżego soku ale zrobilam sobie zapas na kilka dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Raczkowanie
|
Ela87, widze i Ty odczuwasz pełnie
![]() Już myślałam, że wszystkie śpicie i że tylko ja od 7 siedzę w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.