Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 20:43   #691
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722276 to mnie szokuje. Czterolatka jest chorobliwie otyła, a jedynym problemem rodzinki jest to, jakie ciuszki dla niej znaleźć. I odpowiedzi wizażanek, poza jedną rozsądną...
Jakie ciuszki? Plandeki.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:09   #692
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dziwi mnie pewna cecha u niektórych osób, której nie potrafię nazwać.

Jak ktoś mówi im, że wyjeżdża na wakacje- a po co? Można przeciez urlop przeleżeć przed TV. Pfff... na wakacje się wybierajo, pewnie liczą na ładną pogodę. Takiego! Na pewno będzie padać i się wynudzą. I stracą tylko kasę.

Jak ktoś mówi, że wybiera się na studia- pffff, a po co jak i tak pracy nie znajdzie? Pfff po co się przeprowadzać do innego miasta? Pfff i tak sobie nie dasz rady.

Jak ktoś mówi, że chcę się przeprowadzić do innego miasta- a po co? Przecież można tutaj, z rodzicami mieszkać, źle? Pfff, tyle kasy przecież trzeba stracić, pfff po co? I tak sobie nie dacie rady.

I wkurza mnie "nie dacie sobie rady." To co, mam do us***j śmierci siedzieć na garnuszku u rodziców? Jak bym chciała czasem z takimi ludźmi zerwać kontakt, ale nie zawsze tak można :/
pffff, wyrzućcie telewizor i tak nie ma nic ciekawego, a prąd od 2015 ma być 5 razy droższy

Pfff, narzekacie a głupi ludzie i tak was nie słuchają, nie szkoda języka?

Jeśli to nie najbliższa rodzina typu tata, mama, brat to raczej zwykle da się uciąć kontakt, albo chociaż mocno go zmniejszyć.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:29   #693
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
pffff, wyrzućcie telewizor i tak nie ma nic ciekawego, a prąd od 2015 ma być 5 razy droższy
wyrzucam komputer! A TŻa będę ścigać, bo on w ogóle nie gasi światła...
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:35   #694
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Ha, a ja wywalę wszytsko PRÓCZ kompa (i routera)

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 22:39   #695
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Witaj pranie ręczne
Stary 2013-10-13, 23:06   #696
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwią ludzie, którzy sami są imigrantami a narzekają na innych imigrantów. Ostatnio jechalam z takim gościem, że żałowalam, że nie można sobie wyłączyć słuchu. Wszyscy "ciapaci, czarni, Bułgarzy, Niemcy etc." są "do gazu", bo on wielki PAN z Polski tak uważa :banghead:.

.
A ja bym pewnie narzekała, szczególnie na takich, którzy niechętni do pracy, robią syf i nie potrafią się zachować.
No i na Niemców za ich język

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mój tekst nie był wzięty na poważnie To była tylko odp. na teksty zaczynające się od pfff.

<3 <3 <3
Stary 2013-10-13, 23:11   #697
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Uffff
Stary 2013-10-13, 23:21   #698
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

A już trochę coś mi się robi, jak pomyślę, że miałabym mieć firmę i zatrudniłabym na umowę o pracę taką panią:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=15
łahaha:

Cytat:
Wg Waszego myslenia jestem naciągaczką dlatego, ze chce mieć dzieci, chce je wychować sama i chcę zeby były zdrowe. Nie ma to jak oceniać kobietę nie znając jej...
Gdyby nie ta ilość postów to pewnie miałabym nadzieję, że to prowokacja...

tinkerbell: croppie są teraz koszulki z kotem pusheen.

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-13 o 23:24
Stary 2013-10-14, 00:53   #699
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mój tekst nie był wzięty na poważnie To była tylko odp. na teksty zaczynające się od pfff.
Hehehe a dziewczyny już chciały zapasy świeczek robić

A jeżeli chodzi o zachowanie to denerwuje mnie to,że ludzie wypominają mi chodzenie na różne promocje!! Bo przecież nie opłaca się przechodzić połowy miasta(mieszkam w niewielkiej miejscowości) dla zaoszczędzenia 5 zł. A później gdy "chwalę" się oszczędnościami to wielkie zdumienie jak to możliwe jest

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2013-10-14 o 00:58
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 01:28   #700
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Mnie też przeraziło jak dowiedziałam się o co w tym wszystkim chodziło! Chłopak chodzi do normalnej szkoły ale ma "orzeczenie". Matka początkowo starała się o orzeczenie na fizyczną niepełnosprawność. Ciągała go po jakichś rechabilitacjach i innych cudach. Ale w ten sposób nie bardzo się dało cokolwiek załatwić. WIęc potem starała się o orzeczenie na podstawie jakiegoś zachłyśnięcia się w dzieciństwie co miało niby spowodować jakieś uszkodzenia w mózgu. Rodzice nie wyrazili zgody na ujawnienie treści orzeczenia nauczycielom (pewnie dlatego że wtedy każdy zorientowałby się ze wszystko jest grubymi nićmi szyte) więc nie wiadomo co dokładnie mu tam wpisano. jednak bazując na sposobach w jakie kombinowała matka i na tym że rentę dostała można przypuszczać, że wpisano coś, co niepozwoli mu wykonywać wielu zawodów, pomimo pełnej sprawności. Nie wiem tez jaki lekarz i za ile coś takiego wypisał, ale...
Ale orzeczenie o niepełnosprawności jest wydawane na określony czas, nie raz na zawsze (może się mylę, ale znam same przypadki czasowych orzeczeń). Jak się kończy, to nie składa się wniosku o kolejne i tyle. Policja wertuje historię choroby kandydata od dzieciństwa? Poważnie się pytam, nie ironicznie żeby nie było :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-14, 05:47   #701
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

A jeżeli chodzi o zachowanie to denerwuje mnie to,że ludzie wypominają mi chodzenie na różne promocje!! Bo przecież nie opłaca się przechodzić połowy miasta(mieszkam w niewielkiej miejscowości) dla zaoszczędzenia 5 zł. A później gdy "chwalę" się oszczędnościami to wielkie zdumienie jak to możliwe jest
Jeżeli są to jakieś większe promocje a ty poruszasz się pieszo to takie chodzenie mnie nie dziwi. Mnie dziwi jedna osoba, która potrafi podczas robienia zakupów obejść wszystkie sklepy w okolicy bo w jednym chleb jest tańszy o 5 groszy, w innym mleko o 2grosze a gdzieś indziej marchewka. I żeby nie było, jest to osoba może nie bogata ale zamożna.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 07:43   #702
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Ale orzeczenie o niepełnosprawności jest wydawane na określony czas, nie raz na zawsze (może się mylę, ale znam same przypadki czasowych orzeczeń). Jak się kończy, to nie składa się wniosku o kolejne i tyle. Policja wertuje historię choroby kandydata od dzieciństwa? Poważnie się pytam, nie ironicznie żeby nie było :p
wszystko zależy do przypadku choroby np. jak masz trwałe kalectwo, to już nie odzywskasz zdrowia

kolega jak chciał się dostać do pewnej pracy, to sprawdzali mu nawet rodzinę

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43254708]Jeżeli są to jakieś większe promocje a ty poruszasz się pieszo to takie chodzenie mnie nie dziwi. Mnie dziwi jedna osoba, która potrafi podczas robienia zakupów obejść wszystkie sklepy w okolicy bo w jednym chleb jest tańszy o 5 groszy, w innym mleko o 2grosze a gdzieś indziej marchewka. I żeby nie było, jest to osoba może nie bogata ale zamożna.[/QUOTE]

to chyba forma jakiegoś hobby

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:49   #703
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
wszystko zależy do przypadku choroby np. jak masz trwałe kalectwo, to już nie odzywskasz zdrowia

I nie trzeba się stawiać na komisji co jakiś czas? Nie chce mi się wierzyć że zus tak łatwo rozdaje pieniądze zawsze tylko słyszałam że nie przyznają, albo zabierają komuś po latach.

Znam przypadki, również z korporacji, gdzie jak się nie doniosło samemu zaświadczenia to takiej wiedzy nie mieli.
Chociaż pewnie przy odpowiedzialnych publicznie zawodach prześwietlają wzdłuż i wszerz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-14, 09:15   #704
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
I nie trzeba się stawiać na komisji co jakiś czas? Nie chce mi się wierzyć że zus tak łatwo rozdaje pieniądze zawsze tylko słyszałam że nie przyznają, albo zabierają komuś po latach.

Znam przypadki, również z korporacji, gdzie jak się nie doniosło samemu zaświadczenia to takiej wiedzy nie mieli.
Chociaż pewnie przy odpowiedzialnych publicznie zawodach prześwietlają wzdłuż i wszerz.
renta chorobowa, którą przyznaje Zus i co jakiś czas się trzeba stawiać na komisję, to jedno. rentę otrzymujesz co miesiąc przez jakiś czas. I z rentą możesz pracować, ale do pewnego progu, a jeśli to przekroczysz, to ci odbiorą.

a zaświadczenie o niepełnosprawności i otrzymanie grupy inwalidzkiej, to co innego. tego nie przyznaje Zus i jakie masz z tego przywileju, to już zależy od grupy inwalidzkiej

Koleżanka pracuje z grupą inwalidzką, bo ma rękę po wypadku. ale nic nie dostaje z dodatkowych pieniędzy, tylko ma mniej obowiązków w pracy i trochę mniej się od niej wymaga. Jednak nie jest to wymyślona choroba, jak w przypadku tamtego chłopaka

to jest bardzo odpowiedzialna praca, więc prześwietlenie było bardzo dokładne i mnie to nie dziwi

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-14, 09:38   #705
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Otóż to. Poczytałam ten wątek i jestem niektórymi wypowiedziami mocno zdziwiona.
Dopiero zaczęłam czytać, a już odpadam...
Zaraz wyjdzie na to, że trzeba większośc mamusiek całować po stopach, bo w końcu rodzą nowych obywateli, o! Którzy będą pracować na nasze zusy,o!!! 1111 one one one (że nasze zostały przejedzone to przecież mniejsza o to... ważne, że dzięki wspaniałym mamuśkom nie pomrzemy z głodu )

Cytat:
a każda kobieta przechodzi inaczej ciaże a jesli ty masz ochotę i przyjemność zasuwać do samego porodu to zasuwaj ale nie osądzaj innych jeśli nie chcą pracować to ich sprawa nie twoja i nie muszą udowadniać całemu swiatu ze mogą pracować to trzy
Cytat:
Jestem w ciąży i doskonale wiem jak to jest-jednego dnia lepiej,drugiego gorzej.A na dodatek pracuję z ludźmi więc nie do pomyslenia bylyby jakiekolwiek "ciążowe humorki"a miewam takie
Ludzie z depresją dwubiegunową też mają wahania i to 10 razy gorsze, a jakoś niektórzy potrafią pracować.

Cytat:
Powiem brutalnie - osoby które nie były w ciąży nigdy nie będą obiektywne w tych sprawach.
I oczywiście koronny argument.

Cytat:
ja pracowalam do 4 miesiaca
potem siedzialam w domku i tam tez mialam zajecie-ogolnie wcale i sie nie nudzilo

<3 <3 <3
Stary 2013-10-14, 09:54   #706
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Czyżby BOR?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:19   #707
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Taki ze mnie członek

Nie wiem co mnie bardziej [brzydkie słowo] - określenie "maluszek" czy "pociecha"
Niektorzy mówią jeszcze np. śmieszek

Śmieszek, uśmieszek, atititititi, dzidzia, stópki, główeczka Kupiłam prześcieradełko i kocyk do kołyseczki. Ajtititi. Przygotuję mieszkanko na nadejście dida.

Dziwi mnie, że dorośli ludzie tak mówią.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722276 to mnie szokuje. Czterolatka jest chorobliwie otyła, a jedynym problemem rodzinki jest to, jakie ciuszki dla niej znaleźć. I odpowiedzi wizażanek, poza jedną rozsądną...
Obawiam się, że nie je normalnie. Ale normalnie jak dla 10 latka albo gorzej.
Albo je niedużo, ale wypija tony soczków.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

Jak na piechotę/rowerem to moim zdaniem ok (chociaż samej by mi się nie chciało) Bardziej dziwią mnie ludzie, którzy jadą do marketu bo wielka promocja na 2 artykuły, ale:
-więcej wydadzą czasem na paliwo, bo nie każdy ma auchan 2 km od siebie
-nakupują pełno kurzołapów albo tyle jedzenia, że będą jeść na siłę/wyrzucą
-przepłacą na wielu innych rzeczach (taki Real wcale nie jest taki tani)

<3 <3 <3
Stary 2013-10-14, 11:33   #708
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ludzie na studiach się nie myją.
Usiadłam obok laski na języku obcym i tak od niej capiło, że się nie dało wytrzymać. Jeszcze chciała ze mną rozmawiać, a z gęby tak jej śmierdziało, że musiałam po kryjomu nos zatykać, żeby jej odpowiedzieć. I gdyby to jeszcze było tak, że nie ma czasu czy coś, bo dojeżdża, bo coś tam.. a ona mi, że wynajmuje mieszkanie 10 min od uczelni.
Dziwi mnie, że ludzi dziwi, że wolę dojeżdżać codziennie na studia niż wynająć pokój. Mam zajefajne, odremontowane mieszkanie, płaci się za nie 600 zł miesięcznie, mam generalnie luksus, a bilet miesięczny mnie kosztuje 150 zł i wcale nie jest tak fatalnie, godzinkę drogi mam busem. Zdążę zjeść śniadanie, nawet ogarnąć jakiś makijaż w busie. Byłam u koleżanki, która płaci 490 zł za pojedynczy pokój w wynajętym mieszkaniu - tapczanik, stara meblościanka (taka na wysoki połysk, moja babcia taką ma od hohoho) krzesło i stolik, łazienka też nienajlepsza. Ale wszyscy mi ostro mówią "przeprowadź się, nie będziesz dojeżdżać!"
Dziwi mnie, że ludzie na mnie dziwnie patrzą gdy zapierdzielam z kijkami (nordic walking). co drugi nastolatek się drze "a narty?!" no kurde -.-
Dokładnie Dojazd pksem zajmuje mi 30min + 30min tramwajem i miejskim (tę część trasy pokonuje 3/4 ludzi z mojej grupy), więc nie jest najgorzej. Do tego mieszkam z rodzicami, więc nie płacę za czynsz/opłaty i mam codziennie obiad (żeby nie było, często ja go robię). Szkoda mi kasy (a w sumie to nawet mnie nie stać) na wynajmowanie mikroskopijnego pokoiku za 500zł + gratis upierdliwi współlokatorzy, kiedy mam do dyspozycji własny, duży pokój
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:36   #709
Lemmy is God
Wtajemniczenie

A propos zakupów. Dziwi mnie że ludzie którzy mieszkają blisko mnie (a mieszkam w miejscu gdzie jest sporo marketów, w tym i Biedronki i Lidl) nie chodzą do tychże i narzekają na sumy wydawane w sklepach.
I żeby nie było, żadna z tych osób nie jest obłożnie chora, nie pracuje po milion godzin na dobę, nie robi tego z przesłanek ideologicznych. Tylko im się nie chce ruszyć pupki trochę dalej i kupić niektóre rzeczy dwa razy taniej.

Zwłaszcza mnie to śmieszy wśród chłopaków pijących browary na ławeczkach że wolą wydać 3 zł na piwo w Żabce niż 2 zł za dokładnie ten sam browarek w innym sklepie Ale tak przynajmniej mają na co narzekać
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:39   #710
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Dokładnie Dojazd pksem zajmuje mi 30min + 30min tramwajem i miejskim (tę część trasy pokonuje 3/4 ludzi z mojej grupy), więc nie jest najgorzej. Do tego mieszkam z rodzicami, więc nie płacę za czynsz/opłaty i mam codziennie obiad (żeby nie było, często ja go robię). Szkoda mi kasy (a w sumie to nawet mnie nie stać) na wynajmowanie mikroskopijnego pokoiku za 500zł + gratis upierdliwi współlokatorzy, kiedy mam do dyspozycji własny, duży pokój
wystarczy poczytać ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501724&page=123 i taka podróż na uczelnię i z powrotem to wręcz czysty relaks

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość

Zwłaszcza mnie to śmieszy wśród chłopaków pijących browary na ławeczkach że wolą wydać 3 zł na piwo w Żabce niż 2 zł za dokładnie ten sam browarek w innym sklepie Ale tak przynajmniej mają na co narzekać
a po co mają się wysilać, skoro i tak to rodzice czy inne instytucja im dają na to piwo pieniądze na osiedlu mamy takie przypadki, że rano idziemy po bułki po 6 godz, a oni jeszcze z dużuru ławkowo-parkowego nie zeszli, ptrafią tak nawet zimą siedzieć i pić. są wpisani w krajobraz osiedla

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:41
Stary 2013-10-14, 11:49   #711
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Muszę bronić "moich" chłopaków bo pracują i mamusie tylko częściowo wspierają browarki Ale żeby było śmieszniej to woleli iść do rzeczonego sklepiku na Ż po piwo niż go markeciku obok gdzie różnica w cenie wynosiła złotówkę za butelkę piwska. Nawet minuta nie dzieli tych sklepów
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:03   #712
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie szkodzi, orzeczenia są i tak wydawane czasowo nawet jak wiadomo, że się zdrowia nie odzyska. Może nie zawsze, ale widywałam takie.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:16   #713
201607111040
Konto usunięte

Dziwią mnie ludzie którzy uważają, że jeśli ktoś się dużo lepiej od nich uczy, to obowiązkiem tych osób jest to żeby oni im pomagali i dawali odpisywać zadania.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:31   #714
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Nie szkodzi, orzeczenia są i tak wydawane czasowo nawet jak wiadomo, że się zdrowia nie odzyska. Może nie zawsze, ale widywałam takie.
"Osobom powyżej 16. roku życia wydaje się orzeczenia na czas określony, o ile, wg wiedzy medycznej, może nastąpić poprawa stanu zdrowia, lub na stałe, jeżeli według wiedzy medycznej stan zdrowia nie rokuje poprawy."
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/...2#.UlvHQdK8Dug

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-14, 12:41   #715
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
"Osobom powyżej 16. roku życia wydaje się orzeczenia na czas określony, o ile, wg wiedzy medycznej, może nastąpić poprawa stanu zdrowia, lub na stałe, jeżeli według wiedzy medycznej stan zdrowia nie rokuje poprawy."
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/...2#.UlvHQdK8Dug
To ja nie wiem, czemu niektórym wydają na czas określony w przypadkach, gdzie naprawdę nie ma szans na poprawę.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:44   #716
201604200942
Konto usunięte

Dziwi mnie moje szczęście. Wszyscy wkoło chorują i padają jak muchy, ja się czuję wyśmienicie. Dam sobie rękę uciąć, że będę chora za półtora tygodnia- gdy będę miała obronę. Na pewno!
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:49   #717
Bananalama
jestę wieszczę

zdrobniale mówię do psa i chomika. I też jest "jakie śliczniusie stópeczki ma dzieciątko, tititi"

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:56   #718
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dla matki dziecka, na pewno. Ale nie powiem, żeby niesłuszne było pociągnięcie jej do odpowiedzialności za to, co zrobiła.
Wiec raczej chłopak nic z tym nie zrobi.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:57   #719
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
zdrobniale mówię do psa i chomika. I też jest "jakie śliczniusie stópeczki ma dzieciątko, tititi"
"Ale ty masz cudowne łapiątka mój ty uszaty przyjacielu!" Mój pies ma mnie za głupka nad głupki

Co do orzeczeń o niepełnosprawności. Mąż znajomej mojej mamy nie ma ręki. Stracił w jakimś tam wypadku. Dostał orzeczenie tymczasowe. Pewnie ręka, jak ząb, w końcu odrośnie
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 14:06   #720
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Otóż to. Poczytałam ten wątek i jestem niektórymi wypowiedziami mocno zdziwiona.
Myślałam, że niektóre wizażanki są trochę mądrzejsze.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Opłacalny. Kiedy nie pracujesz masz mniejszy dochód, więc dostajesz rodzinne, dofinansowanie do książek, obiadów itp. ponadto zawsze idzie się dorobić na czarno, jak jest już rodzina wielodzietna to już naprawdę się opłaca.
Tu się zgodzę, że na tym można nieźle zarobić. Mam kolegę, ojciec, matka nie pracują(ojciec czasem na czarno), on ma odłożone w tym momencie 20 tys. ze stypendiów. Fakt, że dokładali mu dziadkowie, ale on ma postawę: "Jak mi nie dadzą, to pójdę się kłócić, choć wiem, że mi się nie należy".

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mi się spodobał ten komentarz, bardzo mądry.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=233

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości