|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
cześć
![]() zbieram się do lekarza, pójdę a raczej muszę iść chociaż teraz nie jest mi na rękę. rano wymiotowałam trochę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w tych kalkulatorach wychodziło mi że mam przytyć od 11do 16-18 kg, więc jakbym skończyła na 20, to jeszcze by się liczyło jako nadwaga, nie otylość (jeżeli w ogóle) ale w sumie wcześniej słusznie napisałaś, że dużo wizyt mi nie zostało, więc zobaczę jeszcze. tylko szkoda że znów muszę jechać do niej nadprogramowo przez to zwolnienie://
![]() |
#2373 |
Zadomowienie
|
ejani - ja bym chyba też nie ruszała tej zmiany u pieska.
A na hemoroidy zacznij coś działać coby nie poszło lawinowo, bo upierdliwe dziadostwo. Mi ginek na zaparcia zalecił tą laktuloze a dodatkowo brać dwa razy dziennie diosminex żeby poprawić krązenie w tych rejonach ![]() Ginekolog powinien wiedzieć najlepiej że każda kobieta jest inna, inaczej przechodzi ciąze i różnie przybiera na wadze, a 10 kg to nie jakaś tragedia, bez przesady. Kobitki przybieraj i 30 kg i jakoś nic złego sie nie dzieje a kilogramy spadają po porodzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jak niesamowicie tęsknię za aktywnością fizyczną! Najbardziej za shuashem i salsą.. Codziennie sobie myślę: jeszcze tylko [ilość dni do porodu + 6 tygodni połogu] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie Kochane po weekendzie. ![]() Weekend był bardzo udany, w piątek zakupki... Lolitka, kajam się, kajam! jeśli chodzi o sukieneczki! Chodziłam koło jednej od 2 miesięcy, a że byłam w piątek na badaniach rynku i troszkę zarobiłam, to mąż stwierdził- należą ci się zakupy. ![]() I co- zamiast kupić coś dla siebie (no ok, poza skarpetkami), kupiłam sukienusię dla mojej Małej. A cieszę się nią chyba bardziej, niż swoją ślubną... Ech, baby to są dziwne ![]() W sobotę robiliśmy zakupy remontowe i za głupie drzwi wewnętrzne plus parapety zapłaciliśmy 4500 zł. :/ masakra.... Wiecie co, wśród moich koleżanek mam obecnie... 6 ciężarnych! Czy to kwestia wieku, czy co...? Pozdrowienia dla każdej z osobna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny wczoraj popołudniu 3 razy wylądowałam na kibelku, bo brzuch mnie zabolał i musiałam lecieć na wc. Dziś o 6 rano znów to samo, skórcze w brzuchu i na kibelek, przed chwilą znów to samo. I sie martwie, bo nie wiem czy to skurcze macicy które wywołują efekt kibelkowy czy poprostu jelita. A jeśli to jelita to czy coś zjadłam czy moze to od tabletek (biore magnez, żelazo i diosminex - wszystko naraz rano i wieczorem). Teraz siedziałam w łazience i tak mnie bolał ten brzuchol że ze strachu to juz mi sie niedobrze zrobiło. Na szczęście przeszło po jakiś 10 minutach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Raczkowanie
|
Ejani, Forester, Amberella: szykujcie się! Za 2 dni nasza studniówka!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
Mam teraz takie dziwne uczucie u góry brzucha prawie pod cyckami. Tam chyba teraz żołądek gdzieś powinien być, czy źle myślę??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak przy okazji lepiej brać oddzielnie magnez od żelaza, bo się razem nie wchłaniają, choć nie wiem, czy mogą wywołać takie skutki ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() mi na większość jelitowych problemów dobrze działa zwykła gorąca woda, może też spróbuj, bo na pewno nie zaszkodzi a w takiej sytuacji bałabym się brać cokolwiek ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki dobra kobieto, tak się przymierzałam, żeby to wyliczyć i na bank bym zapomniała! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
choć ja muszę wcześniej ogarnąć temat balustrad, zanim się zrobi ślizgawica i chyba kominka... i patrzcie, jaka słodka kruszynka! https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-10-14 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tez miałam problem bo np przed okresem jak miałam bole to zawsze do tego biegunka wiec sama nie wiedziałam co mnie boli. W razie czego mozna zjeść gotowane jabuszko albo zupę marchwiowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale mi mój chłopak skacze w brzuszku ![]()
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
Teraz to już nic nie wiem z tymi lekami
![]() Boli cały czas, biore nospe, czy to skurcze żołądka czy macicy to powinno pomóc. Jeszcze jak zwykle sama w domu jestem, fantastycznie poprostu. Zrobie sobie mięte. Te kibelkowe posiadówki narazie nie są biegunkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie polecam, gdyby nie cena ![]() Ależ Ci zazdroszczę, że będziesz miała kominek.. Ale jak się chce mieszkać w Centrum, to coś za coś. ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-14 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W przeciwnym razie jednak zimna na wyciszenie. A u mnie sie skrecaly jak wszystko natychmiast chciało z nich wychodzić. Teraz mam wrażenie ze wogole ich nie mam. Tak zle i tak nie dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Raczkowanie
|
Spokojnie Lidka, połóz się, wypij ciepłą miętę czy melisę i faktycznie- więcej nie łącz Fe z Mg, działają antagonistycznie, podobnie jak Fe nigdy z Ca, więc nigdy nie popijaj mlekiem/ kawą z mlekiem itd.
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
A tak pozatym to niby cała noc przespalam a czuje sie okropnie. Jestem zmęczona.
I jakaś taka kulkę w gardle czuje jakbym miała zaraz zwymiotowac. Masakra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Z Erykiem przytyłam 16 kg,przed ciążą ważyłam 50 kg i miałam niedowagę,a przez karmienie schudłam do 46 kg. Karmiłam 9 miesięcy i lekarka powiedziała mi,że może już przestanę karmić,bo nic ze mnie nie zostanie... Teraz mam nadzieję,że przytyję więcej,cieszę się kilogramami które przybywają,żeby właśnie mieć coś zapasu na karmienie. Nic się nie przejmuj,naprawdę! Słodka ![]() Wszystkie dzieciaczki są słodkie!
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziś głowa boli
![]() pogoda taka ponura |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2392 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Gang Iren
|
A w ogóle to zapomniałam pisać,że wkroczyłam w trzeci trymestr
![]()
#2394 | |
Zadomowienie
|
Gratki
![]() Ja już nie wiem jak to jest z tymi trymestrami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() Mnie tam nic nie rusza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje. Prosze jak to szybko zlecialo ... u nas wielki krok w trzeci trymestr za tydzien w sobote ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie tylko boje cały czas jak mnie udzwingna w tym szpitalu ale postanowiłam chwilowo o tym nie myślec o zjeść galaretke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |||
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny. Wczoraj wieczorem wyprawiłam męża, a dziś od rana chandra mnie dopadła. Na szczęście niedługo ma wpaść do mnie przyjaciółka, więc dzień jakoś zleci. Cieszę się, uwielbiam gości
![]() Cytat:
![]() Aaaaaaaaaaa i gratuluję trzeciego trymestru. Teraz już z górki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ejani rzeczywiście z Twoją gin jest coś nie tak - ja zmieniłam lekarza w trakcie ciąży i jestem zadowolona z tego wyboru, ale to poważna decyzja więc ważne, jakie jeszcze masz zastrzeżenia do swojej gin? I czy masz jakiegoś polecanego, pewnego lekarza? Czy zamierzasz rodzić tam gdzie ona pracuje - czy to ma dla Ciebie znaczenie? Wiele rzeczy trzeba wziąć pod uwagę... Lidka mi też lekarz wspominał, że żelazo i magnez nie powinny być razem. I żelazo nie powinno być na noc, zalecał rano i w południe.
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Teraz to już z górki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.