Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 09:30   #1111
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diabli, tylko mi nie chodzi o to, że ja go chcę czegoś uczyć, tylko że mi głowa pęka. I to stąd. Bo Daro po prostu jak cokolwiek komunikuje to krzykiem i po kilku jego chwilach komunikacji głowa mi codziennie nawala. I tłumacze temu dziecko, że może do mamy mówić a nie na nią krzyczeć, a on swoje. I to stąd moje pytanie, a nie chodziło mi o to, że ma zacząć ślicznie mówić

Dziś z braku śniadania w domku jem kaszkę Nestle Młodego. Nawet mi smakuje
Ja tez mam wrazenie ze Niki na wszystko krzyczy. Juz sie boje jak bedzie starszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:40   #1112
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie, nie jestes sama. po prostu mamusie niewyspane rzadko maja okazje ponarzekac ;-) moj mlodzieniec tez bardzo wczesnie wstaje i ostatnio przynajmniej robil sobie drzemke kolo 10tej, a dzisiaj nie ma szans... na spacerze niecale pol godziny dal rade pospac i teraz go cycem ululalam. mam nadzieje ze pospi, bo maruder taki z niego, ze az mi go zal... a jak pospi, to bedzie weselszy przynajmniej. przy takim zmeczeniu to nawet zmiana pieluchy to dramat...

o to jest racja, ja czasem czytam ale rzadziej się ostatnio udzielam a dziś w nocy była powtórka z rozrywki i pobudka o 5 i zabawa na całego. A teraz Eliza odsypia a mamusia ma za dużo obowiązków żeby spać

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
a to dziwne czemu nie chce warzyw. A nie zaczynałaś od słodkich owoców i deserków ? No cóż, każde dziecko coś ma, moja nie chce herbatki pić z butelki.
zaczynałam od kaszek więc może dlatego. może jednak nie powinnam była jej podawać kaszki przed warzywami?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zalozmy grupe wsparcia czyli jeszcze karota, magiusa,... ktora dolaczy?

heh tak, my po prostu mamy specyficzne dzieci

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
rosoł zjedzony Mateuszek bardzo dziękuje za wszystkie komplementy .A poniżej mój malutki Niedźwiadek
jaki cudny misiu

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
może dlatego, ze zaczelyscie od słodkiej jednak kaszki? nie poddawaj się, wrócicie i do marchewki. ja nie wprowadzałabym owocow poki warzyw nie zacznie wcinac. daj jej trochę czasu. ajj piękne imie wybralas znajoma ma corke Elize i baaardzo fajna z niej dziewczynka

czworka? ten taki gruby?! to już przecież trzonowiec biedna...wcale jej się nie dziwie, ze była nieznosna ja myslalam, ze trojki to już kosmos.
.
wiesz może masz rację, nie potrzebnie dawałam kaszki. Tylko u nas głównie chodziło żeby zagęcić mleko które dostaje w butli na noc bo mała nie chciała spać, budziła się co półtorej godziny na jedzenie a ja już nie miałam sił. Teraz dzięki kaszce lepiej śpi ale to i tak nie jest tak jak powinno być
Nie poddam się, jutro siostra ma mi przywieść swoją marchewkę (przynajmniej będę miałą pewność że nie pryskane) i spróbuję może taka polubi Wczoraj podałam jej samego ziemniaczka bez marchewki i zjadła ze smakiem
a co do pogrubionego to miło mi, moja Eliza też jest super dziewczynką-łobuzkiem

Jeśli chodzi o ząbka to też nie mogłam w to uwierzyć ale byłyśmy u pediatry i potwierdził że czasem tak jest. A płacz przy ząbku był okropny ;/
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:41   #1113
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moje dziecko się rozszalało z obrotami
Połozyłam ją na plecach to ona fik na brzuch i znowu na plecy ale w tą samą stronę więc wylądowała z nogami na drzwiach balkonowych. Pokombinowała pupcią i leży. Ja się patrzę, a ona dalej ciągnie na brzuszek ... ucieka mi przewrotkami To chyba oznacza koniec spokojnej zabawy dziecka ...
No jak już się tak obraca to trzeba uważniej pilnować, ja się boję wychodzić z pokoju, żeby mi gdzieś tym turlaniem nie uciekła

Karota - trzymam kciuki!

Banka i Axella - teraz to już mam wieelką listę telefonów, muszę poporównywać i zobaczyć w jakich cenach operator nam je zaproponuje
Candance - no widzisz ja mam lumię tylko starszą i mnie wkurza. Jak chce coś wrzucić na dzwonek (teraz to nie możliwe bo z magicznego powodu kabel nie działa ani bluetooth) to są ograniczenia co do wielkości pliku i formatu a ja nie mam czasu ucinać i formatować. Może w nowszych tak nie jest? Tak jest w miarę fajna w użytkowaniu, no ale żeby po roku kabel się popsuł, a bluetooth nie dział od początku ale wstyd się przyznać...nie miałam czasu pojechać do salonu a teraz to już pewnie gwarancja się skończyła.

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2013-10-14 o 09:44
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:43   #1114
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzien dobry
Witamy sie z naszego parku. Na razie nie nadrabiam bo mi palce zgrabialy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 09:48   #1115
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
a dostanę ją w Rossmannie?
Ja nie wiem bo jeszcze nie kupowałam - chcę kupić przez neta w tesco. 10 zł kosztuje.

Candance - dzięki

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Witamy sie z naszego parku. Na razie nie nadrabiam bo mi palce zgrabialy
Dzień dobry ale fajnie już na spacerku...a ja jeszcze w piżamie lecę pod prysznic bo dziecie zasło
Stary 2013-10-14, 09:55   #1116
justyna_g4
Zakorzenienie

Witam się po ciężkiej nocy...moje dziecko chce mnie wykończyć. Co prawda wstaje tak jak wcześniej może trochę częściej bo zdarza jej się obudzić o 23 ale zje i śpi. Ale później po 1, po 3, po 5, o 6. No i tak od kilku dni. I najgorsze jest to, że to nie są pobudki jak wcześniej że zjadła i spała tylko ona wyspana, piszczy, gada, jak jej daję smoczek to go na kciuka zawiesza i trzyma w ręce, a później wrzeszczy, że nie ma. I tak od pobudki do zaśnięcia pół godziny albo i godzina mija. Jestem nieprzytomna bo trwa to już jakieś 5 dni...

a i w ciągu dnia zdarza jej się, że się bawi czy śmieje i nagle wrzask. Taki przeraźliwy wrzask jakby ją coś bolało. Nie wiem czy to brzuch czy ten ząb bo ma taką twardą kropkę białą tak jakby w miejscu trójki i nie wiem czy tak jak u gosi nie wyjdzie nam pierwsze tamten ząb.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-10-14 o 10:02
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:00   #1117
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No jak już się tak obraca to trzeba uważniej pilnować, ja się boję wychodzić z pokoju, żeby mi gdzieś tym turlaniem nie uciekła
Na dzień dzisiejszy opanowała ucieczkę tylko w jedną stronę więc luz
Zmobilizowałyście mnie tymi Zusowymi historiami do napisania podania o rodzicielski. Napisane i idziemy dzisiaj z Paulinką na pocztę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:01   #1118
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej hej
ja już się przyzwyczaiłam do miliona pobudek w nocy, a przespana noc to tylko piękne wspomnienie
dziś w nocy piewrszy raz zrobil mi się zastój, dałam małemu do wyssania ale i tak musialam wstać, zrobić oklad i użyć laktatora, jest już chyba ok - trochę ta pierś boli, no i przy odciąganiu pierwszy raz w życiu zemdlalam, nie wiem może od tego że glowe mialam nisko i patrrzalam ile leci, albo ciśnienie - mój tata się śmial że może w ciąży jestem

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:03   #1119
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witam się po ciężkiej nocy...moje dziecko chce mnie wykończyć. Co prawda wstaje tak jak wcześniej może trochę częściej bo zdarza jej się obudzić o 23 ale zje i śpi. Ale później po 1, po 3, po 5, o 6. No i tak od kilku dni. I najgorsze jest to, że to nie są pobudki jak wcześniej że zjadła i spała tylko ona wyspana, piszczy, gada, jak jej daję smoczek to go na kciuka zawiesza i trzyma w ręce, a później wrzeszczy, że nie ma. I tak od pobudki do zaśnięcia pół godziny albo i godzina mija. Jestem nieprzytomna bo trwa to już jakieś 5 dni...

a i w ciągu dnia zdarza jej się, że się bawi czy śmieje i nagle wrzask. Taki przeraźliwy wrzask jakby ją coś bolało. Nie wiem czy to brzuch czy ten ząb bo ma taką twardą kropkę białą tak jakby w miejscu trójki i nie wiem czy tak jak u gosi nie wyjdzie nam pierwsze tamten ząb.
Rozumiem Cie jak nikt inny. Ja od ponad 5 miesiecy nie przespalam 4h ciagiem

Stary 2013-10-14, 10:04   #1120
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak najbardziej może to być ząb u nas też były piski, wrzaski, płacze. Te ząbki są bardzo bolesne dla dziecka, niestety ;/
Stary 2013-10-14, 10:09   #1121
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Rozumiem Cie jak nikt inny. Ja od ponad 5 miesiecy nie przespalam 4h ciagiem

U mnie od początku zdarzyło się raz od 22 do 4 i raz od 23 do 5.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Jak najbardziej może to być ząb u nas też były piski, wrzaski, płacze. Te ząbki są bardzo bolesne dla dziecka, niestety ;/
Ale ja myślałam, że co jest płacz cały czas a nie takie chwile i później za jakiś czas znowu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:11   #1122
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny, moze zdubluje ale informuje ze w biedronce są fajne ciepłe rajstopki. Właśnie kupiłam za jedyne 8.49

Stary 2013-10-14, 10:19   #1123
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Karota - trzymam kciuki!

Banka i Axella - teraz to już mam wieelką listę telefonów, muszę poporównywać i zobaczyć w jakich cenach operator nam je zaproponuje
Candance - no widzisz ja mam lumię tylko starszą i mnie wkurza. Jak chce coś wrzucić na dzwonek (teraz to nie możliwe bo z magicznego powodu kabel nie działa ani bluetooth) to są ograniczenia co do wielkości pliku i formatu a ja nie mam czasu ucinać i formatować. Może w nowszych tak nie jest? Tak jest w miarę fajna w użytkowaniu, no ale żeby po roku kabel się popsuł, a bluetooth nie dział od początku ale wstyd się przyznać...nie miałam czasu pojechać do salonu a teraz to już pewnie gwarancja się skończyła.

:p

Cytat:
o to jest racja, ja czasem czytam ale rzadziej się ostatnio udzielam a dziś w nocy była powtórka z rozrywki i pobudka o 5 i zabawa na całego. A teraz Eliza odsypia a mamusia ma za dużo obowiązków żeby spać

zaczynałam od kaszek więc może dlatego. może jednak nie powinnam była jej podawać kaszki przed warzywami?

heh tak, my po prostu mamy specyficzne dzieci

jaki cudny misiu

wiesz może masz rację, nie potrzebnie dawałam kaszki. Tylko u nas głównie chodziło żeby zagęcić mleko które dostaje w butli na noc bo mała nie chciała spać, budziła się co półtorej godziny na jedzenie a ja już nie miałam sił. Teraz dzięki kaszce lepiej śpi ale to i tak nie jest tak jak powinno być
Nie poddam się, jutro siostra ma mi przywieść swoją marchewkę (przynajmniej będę miałą pewność że nie pryskane) i spróbuję może taka polubi Wczoraj podałam jej samego ziemniaczka bez marchewki i zjadła ze smakiem
a co do pogrubionego to miło mi, moja Eliza też jest super dziewczynką-łobuzkiem

Jeśli chodzi o ząbka to też nie mogłam w to uwierzyć ale byłyśmy u pediatry i potwierdził że czasem tak jest. A płacz przy ząbku był okropny ;/

o maj gat moj D. 4 mial jak mial 3 lata heee

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Ja poeinnam miec nazwe zombie, znow pobudki dzisiaj 22.30, 1, 2, 3, 5, i od 6 juz nie spi. Jak dlugo mozna tak?

:banghead: wspolczuje

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześc laski
Moje dziecko siedzi i skrzeczy łoszaleję
Co do telefonow to ja szczerze odradzam Samsungi.
Miałam i go nie trawiłam.
Teraz mam nokię lumię
https://www.google.pl/search?q=nokia...%3B1200%3B1200
i nie zamieniłabym jej na nic innego.
Ma windowsa, świetną nawigację bez konieczności łączności z netem (działa offline), dostęp do xbox'a (to akurat ważne dla mojego TŻta)
Uwielbiam ten telefon

a ja mialam Lumie i po 3 dniach oddalam windows wogole mi nie podpasowal i wzielam samsunga
S2 mam go rok i czekam na nowszy model na 4 jestem z niego b. Zadowolona mysle ze to rzecz gustu za to kol. Ma lumie i tez zadowolona

o prosze M ichas tez juz siesi brawooo

Cytat:
Mam pomysł na nowy tytuł wątku
Mamo, tato nie będę spać, bo będę się obracać
Zablokować się jej nie da, bo ona tak potrafi kombinować, że się obróci na tej pozostawionej płaszczyźnie jaką ma

Co do telefonów to ja twierdzę, że telefon ma dzwonić, wysyłać SMSy, zrobić fotkę jak potrzeba na szybko i dać radę połączyć się internetem czy wi-fi jak pilna potrzeba. A, no i ma być mały i poręczny. Mam LG swift L3 i jak dla mnie super. Ma Androida, co dla mnie jest dodatkowym plusem, bo mogę pozmieniać soft jak mi się znudzi i nie martwię się o licencje (nie wiem jak jest na windowsie).
A i nie ma być żal telefonu jak ukradną czy się zepsuje
Mój mąż natomiast twierdzi, że na takim małym wyświetlaczu to sie nie da korzystać z internetu i teraz "choruje" na Samsunga S5 ma wyjść w przyszłym roku.

oo s5 to befzie juz wogole mega technika 4 jest wypasiona hee ja gadzeciara telefoniczna jestem heee

Cytat:
Moje dziecko się rozszalało z obrotami
Połozyłam ją na plecach to ona fik na brzuch i znowu na plecy ale w tą samą stronę więc wylądowała z nogami na drzwiach balkonowych. Pokombinowała pupcią i leży. Ja się patrzę, a ona dalej ciągnie na brzuszek ... ucieka mi przewrotkami To chyba oznacza koniec spokojnej zabawy dziecka ...
Super moj tez tylko poloze go na plecy za pare sekund jest brzuch hee bedzie co raz lepiej niedlugo raczkowanie sie zacznie hee

Cytat:
Oglądam allego w poszukiwaniu puzzli piankowych i znalazłam, że mają komplet 36 sztuk za 5zł To przecież papier toaletowy jest droższy w sklepach, ciekawe z czego one są.
Hee niezle

D. Juz w domku , spacer planuje po obiadku bo poki co to 7 stopni brr

Puchatkowa jak zdrowko?. ..

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:21   #1124
lonely_lady
Zakorzenienie

Deb- normalnie (jeszcze z pól roku temu) tez bym pewnie w pizamie siedziała. Ale Moj Krolewicz, jak nie zaliczy porannej drzemki na spacerze to jest baaardzo zły
Wiec tak sobie chodzimy juz 3 godziny

Stary 2013-10-14, 10:23   #1125
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja myślałam, że co jest płacz cały czas a nie takie chwile i później za jakiś czas znowu.
no właśnie nie cały czas, są chwile że mocno boli potem przestaje a potem znowu boli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 10:26   #1126
Veronic
Wtajemniczenie

hej
wpadłam tylko na chwileczkę ,bo muszę posprzątać mieszkanie, pranie zrobić, a potem iść z Młodym na spacerek
potem Was nadrobię

dzisiaj Wojtuś mnie zaskoczył
1) w końcu złapał się za swoje stópki
2) śmiał się na głos tak długooo rozśmieszyło go to, że chowałam się za drzwi a za chwilę pokazywałam takie śmianie jest naprawdę słodkie czekałam na to prawie pół roku
3) pierwszy raz od kilku dni ładnie zjadł kaszkę manną, jeśli przez kolejne dni nie będzie robił cyrków to w niedzielę dostanie swoją pierwszą łyżeczkę marchewki

MIłEGO DNIA
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:31   #1127
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Deb- normalnie (jeszcze z pól roku temu) tez bym pewnie w pizamie siedziała. Ale Moj Krolewicz, jak nie zaliczy porannej drzemki na spacerze to jest baaardzo zły
Wiec tak sobie chodzimy juz 3 godziny
O jaa 3 godzinyy hee tak rano.nikt by mnie z domu na spacer nie wygonil hii

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:33   #1128
Veronic
Wtajemniczenie

axella tak czytam na szybko;
Twoja Zuza już samodzielnie siedzi??
siada sama czy jak ? siedzi stabilnie jak ją posadzisz?

dobra lecę odkurzać
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:36   #1129
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
axella tak czytam na szybko;
Twoja Zuza już samodzielnie siedzi??
siada sama czy jak ? siedzi stabilnie jak ją posadzisz?

dobra lecę odkurzać
Sama nie usiadzie ale posadzona siedzi ladnie
W krzeslo jak pollezaco ja wsadze to tez sie odepchnie" zeby siedzieć

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:46   #1130
Innocence_89
Rozeznanie

Spalam dzisiaj do 11:30 a Mateuszek spi dalejMam cudowne dziecko

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:49   #1131
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
O jaa 3 godzinyy hee tak rano.nikt by mnie z domu na spacer nie wygonil hii

Ja bym poszła na 5 byle tylko N chcial w wozku siedziec. Wczoraj bylismy u znajomych i N przez 10 min nie chciał w leżaczku siedzieć. Jak jedno jadlo to drugie nosilo

Stary 2013-10-14, 10:51   #1132
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Dziewczyny, moze zdubluje ale informuje ze w biedronce są fajne ciepłe rajstopki. Właśnie kupiłam za jedyne 8.49
Ile den mają te rajstopy ?
Stary 2013-10-14, 10:59   #1133
NoBoTak
Rozeznanie

Proszę Was o pomoc bo do tej pory nie mieliśmy problemów brzuszkowych i nie wiem czy to jest to. Od 4 dni L nie robil kupy ale nie płakał wiec się nie martwilam. Jednak dzisiaj co jakiś czas ma takie straszne napady placzu. Noszenie bądź cycus nie pomagają. Po jakimś czasie się uspokaja a później znowu. Podać mu czopka glicerynowego czy czekać? Dodam że karmimy sie piersią, mamy tylko jedną butle mm wieczorem.

Rany dopiero teraz do mnie dotarło ile mieliśmy szczęścia ze ominęły nas kolki!
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:01   #1134
karolina2121
siedzę i myślę

aa i znacie może jakieś fajne blogi albo książki z przepisami zdrowymi ? głównie z warzyw, np.brokuły, szpinak itp. Musimy zacząć lepiej się odżywiać
Stary 2013-10-14, 11:04   #1135
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Proszę Was o pomoc bo do tej pory nie mieliśmy problemów brzuszkowych i nie wiem czy to jest to. Od 4 dni L nie robil kupy ale nie płakał wiec się nie martwilam. Jednak dzisiaj co jakiś czas ma takie straszne napady placzu. Noszenie bądź cycus nie pomagają. Po jakimś czasie się uspokaja a później znowu. Podać mu czopka glicerynowego czy czekać? Dodam że karmimy sie piersią, mamy tylko jedną butle mm wieczorem.

ja bym pewnie podała ale nie doradzę bo Eliza dalej robi kupki 2 razy dziennie ale niestety kolki nas nie ominęły to wiem co przeżywasz
Stary 2013-10-14, 11:04   #1136
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość

Jak wczesniej tak nie bylo to podaj. Albo termometrem

A propos kup Zu zaczela 1na dzień robić. Dzieki sloiczkom brzuszek w koncu prcuje

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:06   #1137
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki, jadę dziś kupić, przydadzą się bo nie wiem jak Wy ale moja mała prawie codziennie ma założone rajstopki bo zimno jest no chyba ze ma jakieś bardzo grube spodnie
Stary 2013-10-14, 11:10   #1138
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
dzięki, jadę dziś kupić, przydadzą się bo nie wiem jak Wy ale moja mała prawie codziennie ma założone rajstopki bo zimno jest no chyba ze ma jakieś bardzo grube spodnie
a to dla dzieci? myślałam, że dla mamusiek

kolejne pytanie : może któraś ma sprawdzony hotel albo pensjonat z noclegami we Wrocławiu ?

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:14
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:14   #1139
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
a to dla dzieci? myślałam, że dla mamusiek
ja też nie wiedziałam ale patrzyłam na gazetkę w necie i dla dzieci są
Stary 2013-10-14, 11:16   #1140
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja też nie wiedziałam ale patrzyłam na gazetkę w necie i dla dzieci są
też spojrzałam i damskie jednak też są - tylko za 11,99

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości