|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Straszne to jest. Wydaje się, że 30zł na jedną marną książeczkę to niewiele, ale jak wziąć kilka takich książeczek do kupy, to wychodzi niezła sumka
![]() A ja wczoraj zamówiłam trylogię "Ziemski dom" Pearl S. Buck ("Łaskawa ziemia", "Synowie", "Dom w ruinie"). Nie mogę się już doczekać, kiedy dorwę ją w swoje łapki
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
ja ostatnio bardzo skromnie, chwilowo pojawiły się inne priorytety więc stronkę merlina mijam szerokim łukiem, a otrzymywanych maili z info o wyprzedażach udaję, że nie widzę Jednakże oprzeć się nie potrafię podrzucanej mi przez koleżankę oferty z ŚK, moje zakupy z ostatnich 2 miesięcy: ![]() - "Malowany welon" - Maugham - "Ogród Afrodyty" - Stachniak - "Lód" - Kavan - "Księżyc i miedziak" - Maugham - "Niania i góra lodowa" - Dorfman - "Biała czarownica" - Hilliges A czytam obecnie 'Nostalgię Anioła'... |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, super zakupy
![]() W ogóle dostałam dziś newsletter Merlina, w którym reklamują wirtualne targi książki. Od 17 maja znów tytuły największych polskich wydawnictw będą dostępne taniej. Ja już się na nie nie załapię, bo dziś stałam się bankrutem po targach kosmetycznych, ale może, któraś z Was będzie zainteresowana ![]() Buziaki! |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Foxina, daj znać, jak przeczytasz "Malowany Welon".
Co do mojej rejestracji i zamówienia w ŚK, to jeszcze nic nie dostałam A wydawało mi się, że przesyłka powinna dojść już w tym tygodniu.Nie wiem, czy moje zamówienie w ogóle do nich dotarło i czy powinnam zacząć się już martwić ![]() W poniedziałek zadzwonię do nich i zażądam wyjaśnień ![]() Poza tym byłam dziś u rodziców i skonfiskowałam "Mikaela" i "Czarnego anioła" Miki Waltari
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja czekałam prawie 2 tyg. na tę pierwszą paczkę, a to dlatego, że brakowało na magazynie jednego z zamówionych przeze mnie tytułów (jak dobrze pamiętam Lisy See). Może u Ciebie też jest podobnie |
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo to wolałabym to wyjaśnić. Jeśli nie mają aktualnie towaru, to OK, mogę sobie poczekać, ale chciałabym o tym wiedzieć.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio poczta opoznia przesylki, wiec dziewczyny trzeba uzbroic sie w cierpliwosc
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dwa ostatnie zakupy z Allegro szybciutko doszły: jedna paczka została wysłana w poniedziałek i dostałam ją następnego dnia, druga natomiast poszła w czwartek wieczorem i dostałam ją w piątek ![]() Dlatego śmiem mniemać, że mój przypadek z ŚK to nie wina poczty
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z SK nie mam problemow, bo po prostu ide do ksiegarni SK i kupuje co chce
|
|
#490 | |
|
Rozeznanie
|
Ależ oczywiście
Cytat:
Koleżanka po złożonym zamówieniu i po 2 czy 3 tygodniach oczekiwań zadzwoniła do ŚK, okazało się, że przesyłkę owszem wysłali, ale ona wróciła(prawdopodobnie nowy listonosz nie mógł znaleźć adresu odbiorcy ). Więc paczka leżała sobie u nich na magazynie, a oni nic nie zrobili, ani jej ponownie nie wysłali ani nawet nie zorientowali się dlaczego wróćiła. Przesyłkę dostała po kolejnych 2 czy 3 tygodniach. |
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
I ja dołączyłam wreszcie do szacownego grona klubowiczów ŚK
Cytat:
Ze ŚK przyszedł m.in. "Malowany welon", więc może Cię ubiegnę z przeczytaniem ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam
|
||
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam MIEĆ książki.
Niestety moja pensja nie pozwala mi na kupno świerzuchnych książek, dlatego korzystam z możliwości kupna używanych. Czasem skuszam się na jakąś nowość. Ogólnie w moich aktualnych zbiorach (osobistych nie domowych - bo te są o wiele większe) mieści się blisko 80 książek - nie wszystkie lubie, ale mam tą satysfakcje że są moje
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#494 |
|
po prostu Em :)
|
foxina, koniecznie napisz wrażenia, jak skończysz "Białą czarownicę". Zastanawiałam się ostatnio nad tą książką w księgarni ŚK.
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz popadłam w nastrój nostalgii i melancholii po stracie mojego najlepszego czworonożnego przyjaciela i uciekam do świata książek....
|
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Różnie to bywa... Wszystko zależy od miesiąca. Ale przyznaję, że jestem uzależniona od antykwariatów... W ostatnim miesiącu wydałam prawie dwie stówki na same książki... Między innymi dwie powieści Pamuka (z księgarni)... Oraz kilka od dawna poszukiwanych lub takich, których nie mogłam sobie odmowic (znacie to uczucie, prawda?
) pozycji w antykwariacie... Ale to był dobry miesiąc... Czasami nie stać mnie na żadną... Ot życie studentki
|
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
O, to to
![]() Oczywiście mieć takie, które się czyta ![]() Coraz częściej przyłapuję się na tym, że podchodzę do regałów, otwieram drzwiczki (bo są oszklone) i przypatruję się moim książkom z bananem na twarzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się lubię nie tylko gapić na moją kolekcję ale i pomacać tę czy inną książeczkę Jak jest ładna okładka to się po prostu nie mogę powstrzymać, by nie wziąć jej do ręki (a czasem i nawet powąchać). To zakrawa na jakąś chorobę!
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Germini!
Cytat:
|
|
|
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Dziś zainwestowałam troche kasy w:
Agata Mańczyk "Jajecznica na deszczówce" Fannie Flagg "Nie mogę się doczekać... kiedy wreszcie pójdę do niebe" Nora Roberts "Rodzinne Szmaragdy" "Rezydencja" Milena Wójtowicz "Załatwiaczka" Małgorzata Gutowska-Adamczyk "220 Linii" łączny koszt: 161,54 heh zadowolona jestem
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś zaszłam do lumpika i za grosze nabyłam trzy takie tam sobie czytadełka:
- Barbara Delinsky "Lake News" (w sumie nówka, w prześlicznym wydaniu - Karen Joy Fowler "The Jane Austen Book Club" - Joan Stephenson "Dear Retrospect. A Nottinghamshire Fantasy" Będą na cięższe czasy
|
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
uuu po angielsku czytasz ? ja mam kilka książek, ale ciężko mi idzie
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wole nie myślec, ile wydaje na książki... Kupiłam wszystkie z serii Literatury w spódniy, na obcasach, w szpilkach itp.. Tego jest mnóstwo a poza tym mam całe serie Ali Makoty, Plotkary, Pamiętnika księżniczki, i kilkadziesiąt książek młodzieżowych, i troche cięższych, które kupowałam pod wpływem impulsu. Teraz nadrabiam zaległości w czytaniu.
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
ja nie wydaję na książki, korzystam z bibliotek
![]() ale kiedyś, jak będę miała jakieś konkretne fundusze, to zapewne moja własna biblioteka będzie obszerna, ... no i pewnie także płytoteka
|
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Tez poki co korzystam glownie z biblioteki, kupuje tak moze z 5 -7 ksiazek rocznie. Wbrew pozorom, bo mieszkam w Anglii, w mojej bibliotece jest calkiem spory polskojezyczny ksiegozbior
, wiec na razie to mi wystarcza.Ale moim marzeniem, tak jak i paru osob tutaj, jest posiadanie wlasnej biblioteczki - przytulne wnetrze i wygodny fotel, marzenie ). Mam nadzieje, ze sie kiedys spelni, ale jeszcze nie teraz...
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Naszata, trafiłaś w sedno
Ja uwielbiam wiedzieć, że mam ukochane tytuły i, że prędzej czy później będę mieć inne, które kiedyś mi się zamarzą. Lubię dotykać książki, wdychać ich zapach, znajdować dla nich nowe miejsce na półce, układać na nowo tak, aby jeszcze piękniej prezentowały się na półce. Fetysz, absolutny fetysz 4 czerwca zostanie wydana 'Prawda' Pratchetta i jak tylko to się stanie Merlin puści moje zamówienie. Dziś dodałam do niego jeszcze 'Chłopca w pasiastej piżamie'. Ehh... już nie mogę się doczekać, kiedy dostanę tę paczkę |
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się przyznać, że to był cięzki tydzień, moja silna wola vs. śwk, allegro, empik: 0-11
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

i uciekam do świata książek....