|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Nie wiem czy jak mały sie urodzi i znajde prace bede chciała dalej ciągnąć życie z nim ![]() Twój tż super,stanął na wysokości zadania
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3512 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Anitko dobrze, że tak to się skończyło
a pijusów za kierownicą to bym ile wlezieKucyk, zaciskam ![]() Wika mocno trzymam kciuki za Przyszłą Chrześnicę ![]() Pani podpisuję się pod Twoją wypowiedzią Esesko jakby nic u mnie nie organizowali to bym poszła-jak w ubiegłym roku-pod krzyż na cmentarz pomodlić i izapalić światełka ![]() Iza zatkało mnie jak przeczytałam co Twój Mąż wygaduje![]() U nas nie było zbierania na wózek bo nie chcieliśmy wyciągania pieniędzy od gości:/nie lubię takich zabaw. Echsss to będzie trudny dzień
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-14 o 19:52 |
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie Twoja radość???????? matko ja bym skakała z radości trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię ![]() Cytat:
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam teraz na chwile w kuchni po jedzenie,on tam przyszedł i"Przepraszam kochanie".W d.upie mam jego przepraszam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Iza potrząśnij tym swoim Tż! Weź go w du.pe kopnij ode mnie....nie skomentuję jego zachowania ale nóż mi się w kieszeni otworzył!
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fiolusiek jak sytuacja w pracy u twojego tż? anitko bardzo współczuję sytuacji.
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja sobie nie przypominam bym kiedykolwiek cos ciekawego napisała hiehie)
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - też mam ochotę potrząsnąć Twoim tż. oszczędzasz chodząc do lekarza na NFZ, to chociaż na usg może moglibyście sobie pozwolić? No i kompletnie nie rozumiem wyboru usg albo laktator
No przepraszam, ale dziecko jest WASZE, jego też, a to, że to Ty myślisz o badaniach, kupujesz wyprawkę, ciuchy dla siebie (was) itp itd nie znaczy że Ty ciągniesz kasę ze wspólnego budżetu, to są Wasze wydatki bo dotyczą dziecka. Eeh... dla tż.Swoją drogą mój mi kiedyś też wypomniał, że kupuję ciążowe/większe/nowe ciuchy a on sobie nic nie kupuje. Tylko to nie jemu zmienia się figura, to nie on nie ma się w co ubrać w czasie i po ciąży (tak, dalej nie wróciłam do starych ciuchów). Jak warknęłam to potem przytakiwał na każde stwierdzenie, że muszę sobie coś kupić. Tylko my mamy osobne konta i nie musimy się sobie tłumaczyć z wydatków. ps. mam do sprzedania nowiutki laktator, którego nie używałam (miałam 2). gdyby ktoś był zainteresowany info na pw. Kucyk - gratuluję i bardzo mocno zaciskam kciuki ______________ tż mnie dziś pytał czy nie tęsknię za kopniakami, za brzuchem...
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie TŻ dostał umowę na czas nieokreślony. Zdecydowałaś się już na jakąś sukieneczkę
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie zdecydowała się na nic Kubek Panika dziękuję za dobre chęci ale jakoś nie znalazłam nic w Next, ja chyba nie umiem ubrań dziecięcych kupować.
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo się ciesze![]() Jak tylko teść poszedł tż przyszedł że chce porozmawiać.Powiedział że to nie jest tak że mu nie zależy na małym i żałuje na badania.On ma do tego takie podejście że jakby było coś nie tak wyszłoby na zwykłym usg.Gdyby wtedy było wskazanie do takich badań to nawet by nie pisnął że trzeba płacić.Powiedziałam że bardzo mi zależy na tych badaniach,powiedział że skoro tak to na nie pójdziemy.Czyli za 2 tygodnie wizyta na nfz i wtedy umówie się z ginem na to usg płatne. Zastanawiam się jeszcze czy jest sens teraz zmieniać gina?Do tej pory był ok.No i tylko on w moim mieście ma certyfikat żeby robić te badania prenantalne.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-14 o 21:30 |
||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się dziś fatalnie, na ustach mam opryszczkę, na twarzy dwa duże pryszcze, moje brwi błagają o wosk i hennę a włosy o farbę
![]() iza miałam ci tego nie pisać, ale co tam najwyżej myszy mnie zjedzą. nie powiem, twój tż jest charakterny, ale tobie też nic nie brakuje. najmniejszy problem podnosi ci ciśnienie, że aż cie nosi. myślę, że słowa tż, powiedziane bezmyślnie, trochę nad interpretujesz. nie wiem, czy to hormony, czy tacy jesteście. moim zdaniem trafił swój na swego mam nadzieję, że cię nie uraziłam
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
i tego wam życzę, bo już zegar cyka coraz szybciej....
|
#3525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
FIO! dziekuje ze pytasz. Zosia jest niezła agentka ma mega Powera, chodzi jak się ją za rączki prowadzi. I o urodznach już powoli zaczynamy myslec a Jak Stanisław????????Cytat:
![]() EDIT IZA! doczytałam ze Tz się ogarnął to dobrze!! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-10-14 o 22:12 |
|||
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko sie odniose do 3 postow, jutro nadrobie - Anita, aż mnie zmrozilo... Trzymam kciuki za zdrowie TZa!!! Kucyku
![]() ![]() ![]() No i Iza... Berbie ma racje, czasami troche chyba przereagowujesz. Uważaj, bo po porodzie będzie tak, jak u nas - dzień bez kłótni dniem straconym - albo i gorzej, bo u nawet ciąży nie było takich akcji. Trochę sie gubie i nie wiem, jakie mialas w końcu badania. Na nfz faktycznie przysługują 3 usg. Ale Ty chyba mialas jakieś dokładniejsze usg w związku z tymi komorami, nie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3528 |
|
Konto usunięte
|
Witam się w ten smutny, pochmurny dzień.
U nas gęsta mgła od rana... W południe przyjdzie mój tata, zabierzemy Artusia na spacer, a ja pójdę zapalić światełko na grobie jego braciszka. Ostatnio na fb wkleiłam zdjęcie śpiącego w wózku Artusia w pięknej jesiennej scenerii i podpisałam je: czy można chcieć więcej. Fb to nie miejsce na takie wynurzenia, ale moje serce ciągle krzyczy: tak, można, dwa wózki i dwóch synków... Artuś śpi, a ja wyję. Codziennie dziękuję Bogu, że go mam. To przedziwne uczucie, czuć się jednocześnie najszczęśliwszą i najbardziej nieszczęśliwą
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43270695]Witam się w ten smutny, pochmurny dzień.
U nas gęsta mgła od rana... W południe przyjdzie mój tata, zabierzemy Artusia na spacer, a ja pójdę zapalić światełko na grobie jego braciszka. Ostatnio na fb wkleiłam zdjęcie śpiącego w wózku Artusia w pięknej jesiennej scenerii i podpisałam je: czy można chcieć więcej. Fb to nie miejsce na takie wynurzenia, ale moje serce ciągle krzyczy: tak, można, dwa wózki i dwóch synków... Artuś śpi, a ja wyję. Codziennie dziękuję Bogu, że go mam. To przedziwne uczucie, czuć się jednocześnie najszczęśliwszą i najbardziej nieszczęśliwą [/QUOTE]
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3530 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście zapalę światełko dla wszystkich naszych Aniołków.
Monika ja też jakoś mocniej przeżywam tegorocznych DDU. Może to dlatego, że w zeszłym roku mogłam w dowolny sposób dać upust emocjom, a teraz muszę trzymać je na wodzy... |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w tym smutnym dniu.
Szkoda wolałabym elektryczny. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43269829] Berbie ma racje, czasami troche chyba przereagowujesz. Uważaj, bo po porodzie będzie tak, jak u nas - dzień bez kłótni dniem straconym - albo i gorzej, bo u nawet ciąży nie było takich akcji. Trochę sie gubie i nie wiem, jakie mialas w końcu badania. Na nfz faktycznie przysługują 3 usg. Ale Ty chyba mialas jakieś dokładniejsze usg w związku z tymi komorami, nie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Miałam co miesiąc usg na nfz,co 2 tygodnie sprawdzenie tętna.W 12 tygodniu miałam płatne badania prenantalne.W 18 tc miałam dokładne usg na nfz(wtedy wykrył te komory).Kilka następnych wizyt też były dokładniejsze usg z kontolą tych komór. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43270695] Ostatnio na fb wkleiłam zdjęcie śpiącego w wózku Artusia w pięknej jesiennej scenerii i podpisałam je: czy można chcieć więcej. Fb to nie miejsce na takie wynurzenia, ale moje serce ciągle krzyczy: tak, można, dwa wózki i dwóch synków... Artuś śpi, a ja wyję. Codziennie dziękuję Bogu, że go mam. To przedziwne uczucie, czuć się jednocześnie najszczęśliwszą i najbardziej nieszczęśliwą [/QUOTE]![]() Wybieram się dziś po południu zapalić światełko za nasze Aniołki(*)
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
. . .
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po parodniowej nieobecności. Ostatnio nie mam czasu na nic. W niedziele robiłam przyjecie urodzinowe dla dziecka i wyszła z tego taka afera, że teraz nie wiem jak to odkręcić ( szczegóły w klubie).
Mogę się pochwalić, że udało mi się zrzucić w ciągu tygodnia ok 2 kg ( dokładnie nie wiem bo nie znam wagi wyjściowej. Jeszcze z 6 i będzie suuuper .---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Izunia ja też uważam, że też masz swój charakterek i pasujecie do siebie . Wiele nie potrzebujecie do sprzeczki. U mnie jest to samo . Fajnie to ujęła Persi: " dzień bez kłótni to dzień stracony - idealne określenie mojego związku. Persi Anitko dobrze, że Tż nic się nie stało. Kucyk moje gratulacje Agatko za wagę.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-10-15 o 11:12 |
|
|
|
#3534 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziwny ten dzisiejszy dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I powiem szczerze, że jeśli idę na jakąkolwiek Mszę, to mało mnie to obchodzi co kto sobie myśli. Nie mam oporów by siedzieć, gdy wszyscy stoją, czy stać, gdy wszyscy klęczą - jeśli mam jakieś powody. Bóg je zna, ludzie nie muszą. Tak samo nie uciszam dzieci, gdy zabieram je na Mszę dziecięcą (jeśli zachowują się w granicach przyzwoitości) - jesli maluch ma ochotę siedzieć na stopniu ołtarza, to sobie tam idzie i siedzi, jeśli gaworzy, gdy Ksiądz Ewangelię czyta, to się cieszę, że się do Eucharystii po swojemu "włącza" a jeśli się to komus nie podoba, to jego problem, bo to Msza "specjalna" dla danej grupy ludzi. Niech idzie na Mszę dla dorosłych. Tak samo jeśli o dzisiejszą Mszę chodzi. Idę tam właśnie z "jakiegoś Powodu" i też zabieram dziecko, bo mam je dzisiaj pod opieką. Jeśli komuś będzie przykro, to trudno, mnie tez jest dzisiaj bardzo przykro, mimo, ze będę małą rączkę trzymać....Kocurku, zatem odwagi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Iza, podzielam zdanie Berbie Cytat:
Miałam też ogromną ochotę zacytować Perse, Kubka, anitkę i wiele innych wypowiedzi, ale już nie miałam czasu, by pytać Was o zgodę, dlatego tylko z Tobą taką samowolkę zrobiłam, licząc na to, że się nie obrazisz
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
Dziś taki specyficzny dzień, dziwny...więc jakoś tak o Was pomyślałam i stwierdziłam, że się odezwę. Jak się macie? Doczytałam o Kucyku, gratuluję i trzymam kciuki!
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, chętnie bym pisała częściej, ale jakoś nie umiem się wbić. Czasem popiszę, popiszę, na kilka dni odpuszczę i już nie wiem od czego zacząć
![]() U mnie w porządku. Zawiesiliśmy starania, skupiłam się na studiowaniu. I tak naprawdę nic więcej. |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w ten smutny dzień a zarazem jakże piękny i słoneczny...nie mam weny na nic dziś, najchętniej bym wlazła do łóżka nakryła się kołdrą i przespała ten dzień....
Mam jechać wybierać "przyjemności" a nawet na to nie mam ochoty ani weny jednak będę musiała sie zmusić i jechać na miasto pozałatwiać sprawy bo lepsze to niż siedzenie w domu i rozmyślanie...
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
No...zaczął wysyłać CV za granice
Tutaj nic już wiecej nie osiągnie-tak mówi.Cytat:
Ale wczoraj mówiłam do TŻ ,że powinnam zacząć się cieszyć każdym dniem tej ciąży i za każdy dany mi dzień bycia mamą dziękować Bogu...bo nie wiadomo ile tych dni dostane...Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43269829]Ja tylko sie odniose do 3 postow, jutro nadrobie - Anita, aż mnie zmrozilo... Trzymam kciuki za zdrowie TZa!!! Kucyku ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43270695]Witam się w ten smutny, pochmurny dzień. U nas gęsta mgła od rana... W południe przyjdzie mój tata, zabierzemy Artusia na spacer, a ja pójdę zapalić światełko na grobie jego braciszka. Ostatnio na fb wkleiłam zdjęcie śpiącego w wózku Artusia w pięknej jesiennej scenerii i podpisałam je: czy można chcieć więcej. Fb to nie miejsce na takie wynurzenia, ale moje serce ciągle krzyczy: tak, można, dwa wózki i dwóch synków... Artuś śpi, a ja wyję. Codziennie dziękuję Bogu, że go mam. To przedziwne uczucie, czuć się jednocześnie najszczęśliwszą i najbardziej nieszczęśliwą [/QUOTE]![]() ja od rana wzięłam sie za sprzątanie żeby nie myśleć...Ale nie da się. |
|||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

a pijusów za kierownicą to bym
ile wlezie

zatkało mnie jak przeczytałam co Twój Mąż wygaduje
trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię
od dawna mi tak sugerowała, by napisać - głównie o tym jak się załatwia formalności związane z pogrzebem dziecka utraconego. Taki tekst miałam napisać w listopadzie, ale teraz na 15 X napisałam mniej o formalnościach a bardziej o odczuciach. I prawdę mówiąc to jest tekst o Was - na początku nawet pocytowałam trochę waszych wypowiedzi, ale później uznałam, ze nie mam do tego prawa i zostawiłam tylko jedną myśl Alfahelisy - mam nadzieję, że nie obrazi się na mnie
Ona nie ma żadnych rzeczy dla tego dziecka, Mąż stracił pracę, ona nie pracuje, a ja mam rzeczy, które dostałam kiedyś dla Jasia 

No przepraszam, ale dziecko jest WASZE, jego też, a to, że to Ty myślisz o badaniach, kupujesz wyprawkę, ciuchy dla siebie (was) itp itd nie znaczy że Ty ciągniesz kasę ze wspólnego budżetu, to są Wasze wydatki bo dotyczą dziecka. Eeh... 

. Wiele nie potrzebujecie do sprzeczki. U mnie jest to samo