Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 14:54   #2821
Agateczka*
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

no to jest troche zastanawiajace, bo myslalam, ze wszystkie dzieci biora przedmioty do buzi, by go zbadac na wszystkie strony..
a łapie zabawki, wyciaga raczki?
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Agatko nie gadaj głupot jakie nie pasuje????
A łapie zabawki, wyciąga rączki?
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Pytałaś lekarza o te zabawki? Bo fakt, też by mnie to bardzo zastanowiło.

Byłam z Wojtkiem na kontroli wagi po miesiącu - przybrał 580, wg lekarki przyzwoicie
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

oj tam oj tam nie porownywac prosze .
tylko zastanawialo by mnie to niemietolenie zabawek .... a nozki raczki wklada do buzki ? jakies elementy ubioru swojego /twojego ?
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Konsultowałaś to z lekarzem?
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A próbuje? Ale bierze w łapkę i nie ciągnie do buzi czy wcale nie łapie nic? Macie takie które łatwo chwytać,Oball dobry do treningów

Odpiszę masowo, więc tak; zabawki chwyta, wyciąga rączki, rączki do buzi wkłada nawet obie na raz nóżkami też się bawi(ale do buzi jeszcze nie wkłada) Do buzi zdarzy się że pomemle np opakowanie po chusteczkach które notabene uwielbia, i czasem się zdarzy że i oballa przytyknie do buzi ale na krótko, wczoraj jeszcze fajnie się wziął za piszczka z takimi plastykowymi elementami. Ale to wszystko malusio w porównaniu jak to robią wszystkie dzieci...
A jeśli chodzi o lekarza, to wybieram się na konsultacje do innego niż do tej pory bo nie czuję się nasycona po wizycie poprzedniej....
Stary 2013-10-14, 15:01   #2822
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
schudlam ,dziarki mam i kolczyk nawet ..... a tu zlego slowa ..... moze przez to ze dziecku jesc daje ? hmmmm
nestelle dałabyś już spokój strippi. Bo jak przekupa na targu. Jedziesz po niej podniecasz się daje Ci to satysfakcję? jak sama zauważyłaś piszesz najwięcej postów ( swoją drogą jesteś MEGA zaradna skoro masz tyle czasu na forum - chyle czoła) a w każdym Twoim poście sączysz jad. Nie do końca wiem o co poszło ( szkoda mi czasu na nadrabianie takich bzdur) ale nawet jeśli ktoś coś powiedział zaszło jakieś nieporozumienie, to chyba już wystarczy? Długo będziesz jeszcze drwić z koleżanki z forum z którą przez ponad rok rozmawiałaś każdego dnia? I dodam że jestem pewna że strippi daje swoim dzieciom jeść bo podobnie ja ty kocha swoje dzieci. Podobno to Małpka była najbardziej zamieszana w sprawe (nie interesuje mnie to) i wydaje mi się że to sprawa głównie między nimi. Strippi się wypisała i koniec tematu.
A tak na marginesie podczytuję sobie różne fora i powiem Wam że to jedyne forum na którym wychodzą takie syfy. Akcja z OC w której Ty nestelle też nie pozostawałaś bierna ) teraz kolejna ..... żałosne ... pozdrawiam wszystkie mamy, nie tylko te idealne

Edytowane przez Lukrecjas
Czas edycji: 2013-10-14 o 15:06
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:16   #2823
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
nestelle dałabyś już spokój strippi. Bo jak przekupa na targu. Jedziesz po niej podniecasz się daje Ci to satysfakcję? jak sama zauważyłaś piszesz najwięcej postów ( swoją drogą jesteś MEGA zaradna skoro masz tyle czasu na forum - chyle czoła) a w każdym Twoim poście sączysz jad. Nie do końca wiem o co poszło ( szkoda mi czasu na nadrabianie takich bzdur) ale nawet jeśli ktoś coś powiedział zaszło jakieś nieporozumienie, to chyba już wystarczy? Długo będziesz jeszcze drwić z koleżanki z forum z którą przez ponad rok rozmawiałaś każdego dnia? I dodam że jestem pewna że strippi daje swoim dzieciom jeść bo podobnie ja ty kocha swoje dzieci. Podobno to Małpka była najbardziej zamieszana w sprawe (nie interesuje mnie to) i wydaje mi się że to sprawa głównie między nimi. Strippi się wypisała i koniec tematu.
A tak na marginesie podczytuję sobie różne fora i powiem Wam że to jedyne forum na którym wychodzą takie syfy. Akcja z OC w której Ty nestelle też nie pozostawałaś bierna ) teraz kolejna ..... żałosne ... pozdrawiam wszystkie mamy, nie tylko te idealne
wiesz po czesci masz racje, ale tak po czesci
najwiecej postow w tej czesci mam.... JA

fanfary sa super, ale moze sie troszke tez zagalopowalysmy dziewczyny, co?

zostanmy przy fanfarach, a o reszte zostawmy na boku.. i bedzie chyba dobrze bo jakos sie zapominamy w tym wszystkim, a tak naprawde jestesmy bardzo serdeczne dla siebie.

Lukrecja a dlaczego ja Cie w ogole z watku nie kojarze a widze, ze sie u nas tez troche udzielalas mam chyba zacmienie pokalafiorowe

i zeby nie bylo focha

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-14 o 15:18
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:21   #2824
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Lukrecja a dlaczego ja Cie w ogole z watku nie kojarze a widze, ze sie u nas tez troche udzielalas mam chyba zacmienie pokalafiorowe

i zeby nie bylo focha
a jakoś tak wyszło trochę z braku czasu trochę z okoliczności a nie kojarzysz bo pewnie nic sensownego nie pisałam
ale często Was czytam taki śledź śledzący
Stary 2013-10-14, 15:27   #2825
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

powiadzasz, że zarosłaś
ano zroslam czy zaroslam, co za roznica haha

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Kasia jakie lanie, no buziole miały być

A ginek dobry... ma poczucie humoru
no LANIE za focha ...

nio ginus to niezly zartownis / zdarzylam sie przyzwyczaic, choc czasami umie zaskakiwac jakas nowa smieszna anegdota

Cytat:

fanfary dla wszystkich nieobecnych, czerwone dywany rozwijamy, kwiaty pod nogi rzucamy

no to się ciesz kochana że ładnie się zrosłaś
A lekarz super gość
ad 1 / co dla mnie FANFARY !!!!! naprawde / och nie trzeba bylo 0 - az nie wiem co powiedziec, no zatkalo mnie . chyba sie poplacze ze szczescia

ad 2 / ja sie bardzo ciesze w koncu mialam troszke tych szwow

cdn.

wiFi w maCdonaldzie dziala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:28   #2826
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
taka mala nic nieznacząca różnica
Stary 2013-10-14, 15:33   #2827
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Muszę zacytować, boście tyle emot nawaliły,ze nowu mi potnie wiadomość- ale najpierw- linka do tych emot dajcie....

Cytat:

ehhh co za pogoda ? nic mi sie nie chce .... Roszek spi ,Jakub w szkole -elegacnki bedzie mowil wiersz made by nestelle na dzien nauczyciela ,Nina tez pojechala wlasnie do przedszkola ....
Kuba ma normalnie zajęcia? U nas wolne...

Powitanie było przepiękne- że ach,och wzruszyłam się strasznie i rownie serdecznie witam i w pas się kłąniam i o samopoczucie pytam ....

Cytat:
Hej

Fanfary dla wszystkich dawno niewidzianych mamuś

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

tak, to chyba dobry trop, wydaje mi sie, ze dobrze radza - bo wazelina nie pielegnuje, ale natluszcza, zostaje na naskorku i chroni skore przed utrata wilgoci.
Ale smarowalabym bardzo cieniutka warstwa, gdyz grubsza warstwa nosi ze soba straszny dyskomfort
Kiedys moj lekarz mi pokazal jak powinnam smarowac skore wazelina, to byla to taka mini kropelka wazeliny na cale moje przedramie, po nasmarowaniu skora miala sie nie świecić
no własnie z wazeliną wg mnie to trudno wyczuć ile jest odpowiednio, nigdy nie trafiłam- zawsze za dużo walnęłam.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Przygotowujemy się do chrztu za 2 tyg, mamy białe body i rajstopki, do tego pudrowo różową sukienkę z różami tiulowymi, na to białe futerko i kozaczki białe chanelki pikowane. No i białą czapę/opaskę kremową z h&m. Jeszcze nie mierzyłam Hani tego zestawu ale chyba będzie ok

musiałam pociąć posta- ale odpowiem na całość- smaruje zawsze jak nie zapomnę bez względu na temperaturę, oprócz lata- hippem, w lecie babydreamem 50-tką

rajstopy ubieram jak jest zimno, nie patrze na temp. tylko raczej na odczucie- bo nie raz było i 10 ale był zimny wiatr

strój chce zobaczyc

[QUOTE=BYou;43255860]

Pani, temat t. jest dłuuuuugi, ciągnie się od ślubuopowiem kiedyś w k

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
powiadzasz, że zarosłaś

Cytat:
mialam nadzieje, ze juz jestescie w domku, ale raz ciach, na dniach dobrze, ze z Ewunia juz dobrze

tak sie tez zastanawialam, jak jest w szpitalu, jak juz dziecko lepiej sie czuje i jest bardziej mobilne, czy mozna wyjsc na jakis spacer po terenie szpitala, czy musicie byc caly czas w pokoju?

oo dobrze, ze zapytalas lekarza o te policzki a dostalas jakas masc na to?
Moderna, jak byłam z Oliwką w szpitalu- to nie mogłysmy wychodzic na teren szpitala na spacer- juz nawet jak była starsza, natomiast mogła byc poza pokojem- ale na widoku...

Cytat:
no wiecie - raz na jakis czas ma sie wychodne
ale powiem zaszalalam - oj zaszalalam
i Rumaka na Białym Rycerzu - nie znalazłam

ciekawe jakby wlazł

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Wrzuce fotę

My chodzimy bez czapki od kilku dni, czym narażamy się na wiele komentarzy rożnych osób czapke zakladamy rano lub pod wieczór.
Ale już chyba nie będzie tak cieplo dłużej Ja co prawda uwielbiam hanie w czapkach...ona siebie niekoniecznie, szczegolnie nie lubi zakladania
ja ubieram czapkę ale taką cieniutką, dziurkowaną
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:39   #2828
Villga
Zadomowienie

Cytat:

A dzisiaj świętujemy u Kingi, Oliwki i Zuzi
Dziewczynki, wszystkiego naj
Cytat:
dla Oliwki i dla Kingi [C:
Dziękujemy

Cześć Wam! Nie było mnie chwilę, ponieważ mam egzemplarz dziecięcia, budzący się w nocy na cyca minimum 5-6 razy... I z tego powodu niezbyt mam siłę na cokolwiek. Ech. Powiedzcie, czy tylko moja Kinga tak ma?....
Pediatra mówi, że może to przez alergię, bo często się drapie i może to przeszkadza jej spać ale nie wiadomo.

Wiem, że Misia też się często budziła w nocy. Czy już śpi lepiej?
I zdrówka dla Ewuni
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:42   #2829
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
no własnie z wazeliną wg mnie to trudno wyczuć ile jest odpowiednio, nigdy nie trafiłam- zawsze za dużo walnęłam.

Moderna, jak byłam z Oliwką w szpitalu- to nie mogłysmy wychodzic na teren szpitala na spacer- juz nawet jak była starsza, natomiast mogła byc poza pokojem- ale na widoku...
no wazelina trudno wyczuc, aj nie lubie sie tym smarowac, bleee, ale to najlepszy sposob tak naprawde, by ochronic skore..

a wiadomo, czym sie kieruja, ze nie mozna wyjsc?

Bo tak pamietam, jak zaraz po porodzie, to byla trzecia doba chyba pielegniarki mi mowily, ze maja wozek i moglabym wyjsc na spacer z bobaskiem, ale akurat bylo pochmurno i dosc zimno, gdyby bylo cieplej puscilyby mnie

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć Wam! Nie było mnie chwilę, ponieważ mam egzemplarz dziecięcia, budzący się w nocy na cyca minimum 5-6 razy... I z tego powodu niezbyt mam siłę na cokolwiek. Ech. Powiedzcie, czy tylko moja Kinga tak ma?....
Pediatra mówi, że może to przez alergię, bo często się drapie i może to przeszkadza jej spać ale nie wiadomo.
hej

moj tez sie budzi czesto Michas od paniki rowniez

ojejjj jaka alergie? jak sie drapie, dlaczego? napisz cos wiecej

Kasia hehe Rumak na białym rycerzu wymiata

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-14 o 15:44
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:52   #2830
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
BYou, dzięki za odp w sprawie krzesełka. Chyba się na nie skuszę, b o teraz w smyku jest duża przecena z okazji urodzin, m. in na krzesełka, ale też na zabawki i inne duperele
Laska tylko pamiętaj,ze z reguły ( w 98%) promocje na smyk.com nie równają się z promocjami w sklepie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dzięki za informacje o kremie na zimno. widzę, że polecacie hippa i mam dylemat. ja do hippa póki co jestem zrażona. mieliśmy krem do pupy i na początku był fajny ale w końcu nawet tubki nie wykończyłam i rzadko używam go, potem skusiłam się na płyn do kąpieli i też mi się nie widzi. to są głównie moje ale, bo Jakubowi raczej nic nie jest po tych kosmetykach. chociaż po kremie miałam wrażenie, że trochę szorstka się pupa robi i co raz smarowałam czymś innym później, a płyn do mycia też jakiś szorstki i wrócimy do babydream. o ile z produktów żywnościowych hipp jestem zadowolona to kosmetyki mi nie podchodzą

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

mi pediatra mówiła że można raz z mięsem, raz bez i wtedy do zup bezmięsnych dać żółtko. chyba, że dziecko bardzo lubi mięso a warzywami się nie najada to codziennie i wtedy i mięso i żółtko.

jak jest na cycu to nie musisz dawać picia.

po zakończeniu ekspozycji stopniowo dajemy cały posiłek z glutenem. ja już daję na deser kaszkę glutenową z owocami.
ja kupilam wszystko z hippa i byłam zadowolona- a płyn nie dawałam do wanny tylko normalnie nim myłam.

moja lekarka mówi- ze zupy- zawsze z miesem i do takiej zółtko

Cytat:
ja myślę,ze żeby takie coś napisać, to trzeba by jednak wgłębić się sytuację i z nią zapoznać- bo nic bez przyczyny się nie bierze- więc bądz łaskawa swój osąd zostawic dla siebie- bo akurat Nestelle ma rację.

Cytat:
no wazelina trudno wyczuc, aj nie lubie sie tym smarowac, bleee, ale to najlepszy sposob tak naprawde, by ochronic skore..

a wiadomo, czym sie kieruja, ze nie mozna wyjsc?

Bo tak pamietam, jak zaraz po porodzie, to byla trzecia doba chyba pielegniarki mi mowily, ze maja wozek i moglabym wyjsc na spacer z bobaskiem, ale akurat bylo pochmurno i dosc zimno, gdyby bylo cieplej puscilyby mnie

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

hej

moj tez sie budzi czesto Michas od paniki rowniez

Kasia hehe Rumak na białym rycerzu wymiata
Nie wiem czym, ostatnio byłam z nią w szpitalu jak miałą cukrzyce wykryta- 10 lat, lipiec temperatury po 30 stopni- o ile pierwszy tydzień pod kroplówkami leżała, tak po odłączeniu mogła chodzic po pokojach, bawic się na korytarzu, a na zewnątrz nie- mimo,ze w Prokocimiu, trawa, ławeczki, miejsca do zabawy sporo .
Stary 2013-10-14, 15:53   #2831
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
1 / nadrabiam jeszcze raz bo wczesniej wybylam - po Kube - wiersz przed szkola dobrze u poszedl . dostal dyplom i w nagrode - ksiazke -za zajecia 1 miejsca . wyszedl ze szkoly krzyczac "mamo wygralas !" (ciiiiiiii ).bylam tez po spodnie narciarskie dla niego w lidlu - walczylam zaciecie .mam!

2 / no bo ja tez chcialam byc zauwazona a tu nic ...nikt mnie nie obrazil , nikt mnie nie wywalil, nawet nikt mnie nie obgaduje .....zreszta mam wielki zal do malpki o to ... zapomiala czy co ? ale nadal czekam moze ktoras sie zdecyduje doniesc o zrabaniu mi tylka .....

3 / cfffaniara (mi sie przypomnialo natomiast ze tez taaaka sprytna bylam .obok podstawowki mielismy maca i tam chodzilismy "siku" bo byly ladniejsze toalety )

wierszyk -wypas -very w moim stylu

4 / hehe .... przez strippi to w glowach sie nam poprzewracalo
nic tylko oklaski ,fanfary .... same pepki swiata .
ad 1
ad 2
ad 3 a co sie bede / no ale z tym kiblem tos mnie na KOLANA powalila
ad 4 bez komentarza

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A pozycja na focie (jakość taka se, bo telefonem pstryknęłam ):
kochana ty moja ta pozycja jest w zupelnosci NORMALNA / Milus sie jeszcze wygina w polowie, tak glowe odchyla mocno do tylu / wiec wiesz SPOKO LUZZZZ CZAS

Cytat:
1 a bylo podejrzenie ciazy tak ?hmmmmm ?kaska cos ty nawyprawiala??????
no i do tego zaroslas ?!

2 co do oklaskow -powitan-fanfarow to zem sie poroooobilooo ,niedlugo bedzie strach pisac cokolwiek za strachu ze sie ktoras w powitaniach pominelo ,ze sie za nisko poklonilo

3 i nadal sie focham na malpke ze mnie datad nie obgadala
schudlam ,dziarki mam i kolczyk nawet ..... a tu zlego slowa ..... moze przez to ze dziecku jesc daje ? hmmmm
ad 1 / i tak i nie, w sumie ost byl w lipcu ... pozniej mialam / no ale wiesz clek zschizowany na maxa.

ad 2 to mozne ja tez przestane pisac - zatesknicie ...

ad 3 ja ciem mogem obgadac jak chcesz

cdn.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 15:56   #2832
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
monicca ADAC twierdzi, ze testow fotelika Safety1st baby cool nie robil i nie moze nic o ich bezpieczenstwu niestety powiedziec.. wiec nie wiem, czy warto kupic czy nie
Dziękuję za informację, w takim razie kupię Maxi Cosi Priori.
Tylko dlaczego sprzedawcy tacy nie uczciwi i piszą na aukcjach, że posiada 3 punkty w testach a nie był testowany
A zastanowiło mnie to bo na 4 aukcje z tymi fotelikami w 2 była informacja że posiada testy a w 2 że nie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:57   #2833
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna;43262244

moj tez sie budzi czesto Michas od [B
paniki[/B] rowniez

Pewnie nie pamietacie ale jak Kinga skończyła 2 mies. to pisałam, że całą ją wysypało.... Powieki, buzia, głowa, uszy, za uszami... I 2 razy miała ciemieniuchę. Lekarz stwierdził alergię na nabiał. Odstawiłam go i wszystkie inne alergeny, mało co jadłam ( w sensie różnorodności nie ilości)i Kindze się poprawiło. Do tej pory trzymam dietę, z nabiału tylko jogurty podchodzą.
Myslałam, że to może jednak nie alergia ale chyba jednak tak, ponieważ cały czas cos tam się jej za uszkami robi, taki strupek jakby. Nie zaogniony ale taka sucha skóra... No i jak cos zjem co jej nie spasuje to się po głowce i za uszkami drapie. Czasem tez po brzuszku. Co ciekawe nie ma wysypki, tylko ta sucha skóra za uszkami. I do tego tak jaby pokasłuje. Lekarz powiedział, że to właśnie z alergii i że po jej skórze widać. Mój Tż miał skazę białkowa o dodatkowo potwierdza diagnozę. Na szczęście nie jest uczulona na wszystko, wydaje mi się po tym jak ją obserwuję, że na nabiał bo np. kakao nic jej nie robi. No ale czekam na czas gdy bedę jej mogła zrobić testy alergiczne i wiedzieć wszystko na 100%. Z tego tez powodu na razie nie wprowadziłam glutenu, uznałam, że dla niej za wcześnie, lekarz pochwalił moja decyzje. Tak to w sumie wprowadziłam już dużo pokarmów i bardzo chętnie je, nie wydaje się, żeby źle tolerowała warzywa czy owoce które sa przeznaczone dla dzieci 4+....

To się rozpisałam, mam nadzieję, że sensownie
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:58   #2834
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz daję ciut grubsze spodnie dresowe, ale takich na prawdę ocieplanych nie mamy. butów też moje dziecko nie widziało. ostatnio bardziej z ciekawości niż potrzeby wyciągnęłam jakieś trampeczki które dostał ale sznurowadła - gumki masakra. albo za małe są albo jakieś dziwne bo nie idzie mu tego założyć. rozmiar 18 (nie wiem czy to duże czy małe bo nie interesowałam się butami). a szkoda mi rozciąć tych gumek i wsadzić zwykłe sznurowadła do zmierzenia bo jeśli miałby je nosić to tylko raz na dłuższy czas na jakąś lepszą okazję, to może lepiej nie ruszać i potem oddać komuś mamy jeszcze ciut większe sandałki i spore wyższe trampki z różowymi akcentami. niech żyją butowe prezenty
Filip też dostał takie buciki z gumeczkami, za cholerę nie umiem ich ubrać niby rozm 6-9m ale noga mu tam wchodzi tylko kawałek. Kilka dni temu kupiłam w Smyku takie grubsze rozmiar 19 ale te się rozpina z dwóch stron na rzepy i super się ubiera.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 15:59   #2835
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Rumaka na Białym Rycerzu....PADŁAM no po prostu padłam, chyba dziewczyny mnie poprą że można uznać to za najlepsze stwierdzenie tego wątku

hehe a co sie bede bardzo sie staram zeby fajowo bylo /
MAM NADZIEJE ze w koncu ktoras z Was to zuwarzy, bo jak nie pier.da.lne FOCHEM jakiego jeszcze nie widzialyscie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 16:02   #2836
BYou
MBZ♥

Lukrecja zgadzam się z Despą.
zawsze możesz włączyć ignora i mieć spokojniejsze podczytywanie

Nestelle masz kosmate myśloki
A imię Twój Brat wybrał piękne

Alliw, to krzesełko na all kosztuje 439 z przesyłką Rano zamówiłam, drugiego dnia miałam

Agateczko raczej bym się nie zamartwiała

Połazikowałyśmy, czas na relaks

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 16:07   #2837
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie nie pamietacie ale jak Kinga skończyła 2 mies. to pisałam, że całą ją wysypało.... Powieki, buzia, głowa, uszy, za uszami... I 2 razy miała ciemieniuchę. Lekarz stwierdził alergię na nabiał. Odstawiłam go i wszystkie inne alergeny, mało co jadłam ( w sensie różnorodności nie ilości)i Kindze się poprawiło. Do tej pory trzymam dietę, z nabiału tylko jogurty podchodzą.
Myslałam, że to może jednak nie alergia ale chyba jednak tak, ponieważ cały czas cos tam się jej za uszkami robi, taki strupek jakby. Nie zaogniony ale taka sucha skóra... No i jak cos zjem co jej nie spasuje to się po głowce i za uszkami drapie. Czasem tez po brzuszku. Co ciekawe nie ma wysypki, tylko ta sucha skóra za uszkami. I do tego tak jaby pokasłuje. Lekarz powiedział, że to właśnie z alergii i że po jej skórze widać. Mój Tż miał skazę białkowa o dodatkowo potwierdza diagnozę. Na szczęście nie jest uczulona na wszystko, wydaje mi się po tym jak ją obserwuję, że na nabiał bo np. kakao nic jej nie robi. No ale czekam na czas gdy bedę jej mogła zrobić testy alergiczne i wiedzieć wszystko na 100%. Z tego tez powodu na razie nie wprowadziłam glutenu, uznałam, że dla niej za wcześnie, lekarz pochwalił moja decyzje. Tak to w sumie wprowadziłam już dużo pokarmów i bardzo chętnie je, nie wydaje się, żeby źle tolerowała warzywa czy owoce które sa przeznaczone dla dzieci 4+....

To się rozpisałam, mam nadzieję, że sensownie
ojejjjj....

szukaj prosze dobrego dermatologa-alergologa to moze byc niestety atopowe zapalenie skory. Nie jestem lekarzem, ale sama na to choruje i z tego co opisujesz, jest duze prwdopodobienstwo, ze to to

pielegnacja skory jest tu bardzo wazna, nie przegrzewaj tez dziecka, zwracaj uwage na materialy z jakich zrobione sa ubranka, lepiej biale niz czarne czy kolorowe, na proszki.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziękuję za informację, w takim razie kupię Maxi Cosi Priori.
Tylko dlaczego sprzedawcy tacy nie uczciwi i piszą na aukcjach, że posiada 3 punkty w testach a nie był testowany
A zastanowiło mnie to bo na 4 aukcje z tymi fotelikami w 2 była informacja że posiada testy a w 2 że nie.
tjaa oszusci

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Lukrecja zgadzam się z Despą.
zawsze możesz włączyć ignora i mieć spokojniejsze podczytywanie
o to tez jest dobry pomysl
Stary 2013-10-14, 16:17   #2838
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Odpiszę masowo, więc tak; zabawki chwyta, wyciąga rączki, rączki do buzi wkłada nawet obie na raz nóżkami też się bawi(ale do buzi jeszcze nie wkłada) Do buzi zdarzy się że pomemle np opakowanie po chusteczkach które notabene uwielbia, i czasem się zdarzy że i oballa przytyknie do buzi ale na krótko, wczoraj jeszcze fajnie się wziął za piszczka z takimi plastykowymi elementami. Ale to wszystko malusio w porównaniu jak to robią wszystkie dzieci...
A jeśli chodzi o lekarza, to wybieram się na konsultacje do innego niż do tej pory bo nie czuję się nasycona po wizycie poprzedniej....
oj kochana
na pewno da rade ... moj tez nie umiala wsadzac nic do buzi , ateraz jak szalony wszyskto by jadl memlal

Cytat:
taka mala nic nieznacząca różnica
no taka malusia

Cytat:
Muszę zacytować, boście tyle emot nawaliły,ze nowu mi potnie wiadomość- ale najpierw- linka do tych emot dajcie....
http://emotikona.pl/emotikony/?page=1

proszem bardzo / widze ze polowa z nas z tej strony korzysta / choc powiem ze z mila checia bym poznala inne

Cytat:

ciekawe jakby wlazł
uwiez mi kochana dalabym rade NA SILE ale bym dala

yeeeeeeeeeeeee dalam rade was nadrobic,
teraz pewnie znowu bede miala problemu z dojsciem do kompa,
no ale niebawem lece do NO wiec wiecie haha, nigo nad glowa ze siedze po nocach i ciagle komp jest wlaczony

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-10-14 o 16:18
Stary 2013-10-14, 16:18   #2839
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
az zerknleam na tego hippa, to ten na niepogode? sklad niby ok, widze ze bez wody, ale po co tam cynk i talk?
o qrcze nie zauwazylam ....
Cytat:
A jeszcze mialam pisac o nowym zachowaniu Marcela - otoz niedawno odkryl, ze jak sie mu cos zabierze to sie robi raban dorwal raz paczke chusteczek i memla, wiec mu zabralam, a ten krzyki i wrzaski, jakby go ze skory obdzierali, dalam z powrotem chusteczki - ciiiisza w koncu zrobilam wymiane na zabawke... ale ja myslalam, ze takie zachowania to duuuzo pozniej sie pojawiaja
no to moj jak nie chodzi nie raczkuje to jesli chodzi o tego typu zachowania to przoduje reakcje takie ma od wakacji
Cytat:
Rumaka na Białym Rycerzu....PADŁAM no po prostu padłam, chyba dziewczyny mnie poprą że można uznać to za najlepsze stwierdzenie tego wątku

Cieplej już nie będzie ale jak narazie fajna ta jesień
A co do czapki u nas to samo, nie lubi w niej chodzić a już nienawidzi jak jakaś wiązana pod szyją jest i dlatego nawet takich nie kupuję.

niezłe emoty zapodajesz, w ogóle dzięki nim nasze forum kolorowe i wesołe
no tak ale tyle tyle tego ze nie idzie cytowac bo wiadomosc przeladowana

co do czapek -to u nas jesli jest nie zawiazywaa to natychmiast zdjeta

tak "rumak na bialym rycerzu " wymiata
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nie pisałam tu dłuższy czas, ale czytam namiętnie na telefonie i jestem na bieżąco W ogóle to foch forever, bo za mną to nikt nie tęsknił

co do karmieia to u nas tylko cyc .
Cytat:
moim zdaniem jest ok z tego co opisujesz to ma calkowicie normalne reakcje .... .kazde dziecko robi cos czego inne nie robi albo robi mniej i nie warto sie az tak przejmowac i porownywac . Karolek chodzi juz prawie albo Mati - a wiekszosc lezy ... i jest ok . Roszek umie brawa robic od 2 miesiecy a inne nie ...i jest ok . Torres natomiast czyta .
Cytat:
a ja Cie natomiast kojarze ,pojawiasz sie zawsze jak cos jest nie tak .czyli niezbyt czesto -i wypowiadasz sie niezorientowana w temacie . do tego piszesz teraz "podobno" i "ze cie nie interesuje " - to w takim razie po co sie wtracasz? nie wiesz o co chodzi , nie masz pojecia kto z kim i dlaczego -to sie nie wypowiadaj .

Cytat:
a nie kojarzysz bo pewnie nic sensownego nie pisałam
ot co .poprzestanmy na tym .
Cytat:

ad 1 / co dla mnie FANFARY !!!!! naprawde / och nie trzeba bylo 0 - az nie wiem co powiedziec, no zatkalo mnie . chyba sie poplacze ze szczescia

Cytat:

Kuba ma normalnie zajęcia? U nas wolne...

Powitanie było przepiękne- że ach,och wzruszyłam się strasznie i rownie serdecznie witam i w pas się kłąniam i o samopoczucie pytam ....

rajstopy ubieram jak jest zimno, nie patrze na temp. tylko raczej na odczucie- bo nie raz było i 10 ale był zimny wiatr
no ja tez rajtki juz wkladam .ja duzo nosze roszka a jak go trzymam to spodnie sie podciagaja i nozki gole wytaja .takze u nas rajtki potrzebne .

pogrubione
emoty http://emoty.blox.pl/html

kuba mial apel ,wystepy itp .jedli tez razem jakies uroczyste sniadanie ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-14 o 16:26
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 16:19   #2840
BYou
MBZ♥

Moderna myślę, że nasze maluszki to nie umieją jeszcze wymuszać świadomieraczej na zasadzie jest zabawka super-mama zabrała:smutno i stąd rozżalenie

Stary 2013-10-14, 16:22   #2841
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadam (oj złe słowo!), raczej chcę zapytać o pewną kwestię. Otóż w czwartek kończymy magiczne pół roczku. Nasza dietka wygląda mniej więcej tak:
7-cyc
9-cyc
11-cyc
14-zupka
17-cyc
19-cyc
22-cyc
noc -cyc, cyc, cyc, cyc, cyyyyyyyccccc.....
Poprosiłabym o jakieś sugestie co mogę podać innego swojemu dziecku, chodzi mi o kaszkę, powinnam? Nie? Jeśli tak to jaką? I kiedy? Rano? Wieczorem? No nie wiem nic.
no kaszke możesz wprować a w zasadzie to najpierw może ekspozycje na gluten ?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 16:23   #2842
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
ja myślę,ze żeby takie coś napisać, to trzeba by jednak wgłębić się sytuację i z nią zapoznać- bo nic bez przyczyny się nie bierze- więc bądz łaskawa swój osąd zostawic dla siebie- bo akurat Nestelle ma rację.
Ja nikogo nie osądzam sugeruję tylko żeby odpuścić bo robi się mdło. Nie mam zamiaru się bardziej zagłębiać w ten temat. Mniej więcej wiem o co chodzi. Uważam że nestelle wyraziła swoje zdanie w temacie tak jak chciała i tyle. Powiedziała co wiedziała i co chciała powiedzieć i tyle. Forum chyba dotyczy innych ciekawszych tematów. W czym ma rację? W tym że ciągle jedzie po niej?Ciągle podsyca temat? Strippi się już wypisała więc samej zainteresowanej już tu nie ma więc po co? takie polskie to zachowanie... typowe reasumując - jak dla mnie toczenie od kilku dni jednego tematu bez obecności osoby której to bezpośrednio dotyczy, kiedy zostało powiedziane już o wiele za wiele to takie płytkie i tak samo jak każdy mam prawo do swojego zdania a takie jest moje zdanie. Można tu je mieć?
Stary 2013-10-14, 16:26   #2843
trooskava
Zadomowienie

a postanowilam sie przywitac tu
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 16:27   #2844
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
oj kochana
na pewno da rade ... moj tez nie umiala wsadzac nic do buzi , ateraz jak szalony wszyskto by jadl memlal

no taka malusia

http://emotikona.pl/emotikony/?page=1

proszem bardzo / widze ze polowa z nas z tej strony korzysta / choc powiem ze z mila checia bym poznala inne

uwiez mi kochana dalabym rade NA SILE ale bym dala

yeeeeeeeeeeeee dalam rade was nadrobic,
teraz pewnie znowu bede miala problemu z dojsciem do kompa,
no ale niebawem lece do NO wiec wiecie haha, nigo nad glowa ze siedze po nocach i ciagle komp jest wlaczony

dzięki- na pierwszą stronę je!

i dla Kasi:
Stary 2013-10-14, 16:29   #2845
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:

ot co .poprzestanmy a tym .
tym razem zgadzam się z Tobą, nic tu po mnie nie zabieram zabawek bo ich nawet nie przyniosłam na szczęście.

Bawcie się dziewczyny i uważajcie na co niektóre bo szybko możecie okazać się powodem do drwin.

A ty nestelle rządź i oceniaj, ale czasem tez pobaw się z dziećmi może one nauczą cię trochę uprzejmości
Stary 2013-10-14, 16:31   #2846
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Ja nikogo nie osądzam sugeruję tylko żeby odpuścić bo robi się mdło. Nie mam zamiaru się bardziej zagłębiać w ten temat. Mniej więcej wiem o co chodzi. Uważam że nestelle wyraziła swoje zdanie w temacie tak jak chciała i tyle. Powiedziała co wiedziała i co chciała powiedzieć i tyle. Forum chyba dotyczy innych ciekawszych tematów. W czym ma rację? W tym że ciągle jedzie po niej?Ciągle podsyca temat? Strippi się już wypisała więc samej zainteresowanej już tu nie ma więc po co? takie polskie to zachowanie... typowe reasumując - jak dla mnie toczenie od kilku dni jednego tematu bez obecności osoby której to bezpośrednio dotyczy, kiedy zostało powiedziane już o wiele za wiele to takie płytkie i tak samo jak każdy mam prawo do swojego zdania a takie jest moje zdanie. Można tu je mieć?
Owszem można, ale to strippi całą sytuację zaczęła i mimo, ze niby jej tu nie ma to jest, bo czyta.

I tematu nie toczymy, bo to ze się smiejemy z sytuacji, którą sama stworzyła historiami, opowieściami i fochami rodem z dobranocki czy nie do wiary- nie oznacza że po niej jedziemy. Reasumujemy, tylko to co w stosunku do nas zrobila. A zdanie możesz mieć- tylko pozwól je miec też innym i nie rozliczaj też z tego ile mamy czasu i na co....

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-10-14 o 16:32
Stary 2013-10-14, 16:32   #2847
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Czasem mam wrażenie, że tylko moje dziecko jest normalnie ubrane, wszystkie w koło jeżdżą pod kocami, w kombinezonach, z osłonkami na nóżki... A moje zawsze ubrane tak jak ja + jedna warstwa więcej w postaci bodziaka.
u mnie w postaci kocyka. choć ja zawsze mam wizję, że za lekko (i bezrękawnik, czapka, skarpety, drugi kocyk w plecaku...). jak widzę inne dzieci, ale też dorosłych...

no i za wagę Wojtaska

Cytat:
niedlugo bedzie strach pisac cokolwiek za strachu ze sie ktoras w powitaniach pominelo ,ze sie za nisko poklonilo

Cytat:
ale takich na prawdę ocieplanych nie mamy.
my też nie. to są takie dwustronne dresy. cienkie, ale dwie warstwy.

Cytat:
to może lepiej nie ruszać i potem oddać komuś
tak zrobiłam, wszelkie maluszkowe buty są nietkniete i albo wrócą do właścicieli (pożyczki), albo będą prezentem przejściowym (dary )

Cytat:
Poprosiłabym o jakieś sugestie co mogę podać innego swojemu dziecku, chodzi mi o kaszkę, powinnam? Nie? Jeśli tak to jaką? I kiedy? Rano? Wieczorem? No nie wiem nic.
my mamy obiadek (zupkę z porcyjką glutenu) po porannej drzemce (ok. 11 -12ej), ok. 18ej kaszkę jaglaną z owocami słoikowymi, czasem się uda kilka łyżeczek owocowego musu. zawsze w gryzaku ma jabłko. no i mój syn cyca nigdy nie odmówi, a wręcz często o niego krzyczy....

ustaliłyśmy (i podpytałam lekarza) - kaszka nie jest punktem obowiązkowym (jeśli dziecko prawidłowo przybiera).
Jeśli zdecydujesz się na kaszkowanie to Twoja decyzja o porze. Kiedy chcesz energetycznego kopa? U nas jest opcja wieczorna, bo cały czas mam nadzieję, że to sprawi, że będzie się rzadziej budził w nocy (nie działa ).

Cytat:
Podobno to Małpka była najbardziej zamieszana w sprawe
:conf used: pierwsze słyszę.
Biedna Małpka. Drwa rąbią, wióry na nią lecą...

Cytat:
ponieważ mam egzemplarz dziecięcia, budzący się w nocy na cyca minimum 5-6 razy...
to przynajmniej masz powód dla/przez który córa się budzi. Mój się po prostu tak często budzi

Cytat:
sie staram zeby fajowo bylo
: hahaha: (położyłam się i leżę)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 16:34   #2848
BYou
MBZ♥

Cytat:
Tak
Pa pa

Stary 2013-10-14, 16:34   #2849
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
i dla Kasi:
despa a fanfary dla mnie?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 16:36   #2850
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Tak
Pa pa
MISZCZU

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
despa a fanfary dla mnie?
ajm sory
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości