|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2013-10-08 o 10:30 |
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to tester to jest to wyraźne zaznaczone w opisie Tester nigdy nie ma ładnego kartonika jak produkt ale nie wzbraniałabym się tak przed testerami bo czesto są one tańsze. A i równie często zewnętrznie się od normalnego flakonu nie różnią. Owszem czasami nie mają korka - więc warto o to dopytać ale sporo testerów ten korek jednak ma. więc na własny użytek, nie na prezent, się doskonale nadają.
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prezent można pudełko jakoś udekorować, coś wymyślić, gorzej z korkiem. |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez ostatnie lata jak kupowałam testery to nigdy nie było tak, że gdzies miały widoczny napis tester. A jak miały np Juicy Couture to była to naklejka, którą z łatwością dało się odkleić No i z korkami podobnie - tylko dwa testery mam bez korka, zresztą często jest tak, że w jednej perfumerii testery są z korkiem a w innej bez. I mówię o tych samych perfumach. aha i raz mi się trafił nawet tester, który był robiony "ręcznie" przez samą perfumerię bo nie róznił sie niczym od zwykłego produktu, miał normalne opakowanie, korek a jedyną różnicą była naklejka samoróbka "tester" na pudełku
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Tak jak dziewczyny pisza jesli mialby to byc tester to bedzie zaznaczone na stronei perfumerii Testery czesto niczym sie nie roznia od normalnych flakonow, a sa tansze. Zdarza sie, ze nie maja koreczka wiec warto o to dopytac przed kupnem
Napełnij pustą miskę!klik Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach! Edytowane przez hanusia505 Czas edycji: 2013-10-08 o 14:39 |
|
|
|
|
#276 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie, co do testerów to na stronie sklepu musi się pojawić informacja, że dany produkt nim jest. Oprócz tego, że testery są zwykle w szarych kartonikach i nie mają korka niczym się nie różnią od normalnych perfum.
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Koreczek tzn w przypadky Daisy - te wszystkie stokroteczki? To akurat mi na tym zależy, jak już mam jedne takie perfumy to chce żeby miały też urok estetyczny:PAle w sumie nie widziałam nigdzie taniej nawet żeby to był tester więc wybiorę coś z tych perfumerii co napisałam![]() Dziekuję jeszcze raz ![]()
|
#278 |
|
Przyczajenie
|
Mi się już kilka razy zdarzyło kupić tester i zawsze mega zadowolona byłam. Perfumy pachniały długo i niczym nie różniły się od "nie testera".
|
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np. cała seria La Collection YSL czy testery mgiełek Biotherm. Nie różnią się niczym od produktów poza tym, że są niezafoliowane i maja malutką naklejkę, że to tester. Ta Daisy akurat jest z korkiem, więc jesli na własny użytek to i tak IMO wszystko jedno czy to będzie tester czy produkt. Ja bym wzięła tester bo można go kupić na Allegro jeszcze taniej niż te produkty, które znalazłaś |
|
|
|
|
#280 | |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Cytat:
![]() Jest to dokładnie taki sam produkt, ani mniej pachnący, ani więcej, tylko permanentnie taki sam ![]() Perfumy mogą się co najwyżej różnić opakowaniem lub brakiem zatyczki, korka, ale nie jest to regułą.
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
Hej, pragnę potwierdzić oryginalność perfumów nabytych w perfimesco. Są oryginalne
Będę tam zamawiać bo ceny też atrakcyjne.
|
|
|
|
#282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chciałem tylko pochwalić Pana z Universal Perfumes, albo zmienił strategię i wysyła w kartonikach, albo mi się tak poszczęściło ![]() Niemniej, można liczyć na kilka reklamówek z Bliskiego Wschodu
|
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Satelitarna chyba ma jakąś lekką obsesję w temacie tej perfumerii... Bo na dwa napisane posty na Wizażu w obu pieje w zachwytach nad przedmiotową perfumerią...
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
Nie, po prostu byłam sparzona i zniechęcona do kupowania perfum w internecie, wolałam się miło zaskoczyć niż rozczarować. I stało się to pierwsze.
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będziesz wybierać perfumerie z listy dodanej w pierwszym poście tego wątku to nie opcji, żebyś "skusiła"
|
|
#286 |
|
BAN stały
|
Zapoznałam się już bliżej z wątkiem
Z listy na pierwszej stronie polecanych perfumerii właściwie są dwie w których głównie zamawiam, dlatego nie będę się powtarzać ![]() Sparzyć się w sumie nigdy nie sparzyłam, ale to może dlatego, że właśnie zazwyczaj kupuję z zaufanego źródła ![]() A jeszcze mam takie pytanie odnośnie perfum Jacques Battini. Zakładałam już nawet jakiś czas temu osobny wątek na temat tych perfum. Czy któraś z Was spotkała się może z tą marką w którejś z polecanych perfumerii internetowych? Tzn ja póki co zamawiałam je bezpośrednio u nich w sklepie, ale zastanawiam się czy można je znaleźć też gdzieś indziej (tak w razie jakbym np chciała zrobić jakieś zamówienie zbiorowe co zdarza się mi często |
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję za odpowiedzi
Zakupiłam na perfumeria.pl bo wyhaczyłam tam jeszcze rabat 13zł na Marca Jacobsa Czekam z niecierpliwością na przesyłkę
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() możecie powiedzieć coś o perfumerii Perfectfresh? http://www.perfectfresh.com/ Będę wdzięczna. Pozdrawiam |
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie o: http://www.perfumy.matitrading.pl
Czy oni w jakiś sposób informują co sie dzieje z zamówieniem? typu "przesyłka w przygotowaniu", "przesyłka czeka na wysłanie", "przesyłka wysłana" etc? Czy tylko informują o zaakceptowaniu płatności a potem nic?
|
#291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy raz widzę tą perfumerię... nie ma jej też jeszcze na liście polecanych... wygląda więc na to, że chyba musisz zaryzykować A potem koniecznie daj nam znać, czy przesyłka doszła o czasie, czy wszystko ok itp ![]() P.S. Kurczę, przez Ciebie teraz weszłam na tą stronę i nie mogę się odkleić Widzę, że mają sporo takich "mniej popularnych" zapachów, których nie ma w innych perfumeriach. Może sama się skuszę? Ale dopiero po wypłacie |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że jest na liście polecanych. Ok, już sama wiem - jednak informują ale mam wrażenie, że wysyłka nie jest tak ekspresowa jak w innych
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Też pierwszy raz słyszę o tej perfumerii, ale wchodziłam na ich facebooka i jest info, że perfumerię prowadzą od 2008 roku. Wygląda dość wiarygodnie więc może warto zaryzykować...
Co do testerów to zgadzam się, że nie ma reguły czy mają korek czy nie - koeżanka zawsze kupuje testery i nieraz mają korki oryginalne, a nieraz wogóle nie posiadają korka. Można sobie zachować korek od perfum, a potem kupić tester i po problemie zapach jest identyczny z oryginałem, flakonik też, za to opakowanie kartonowe jest zazwyczaj szare lub białe więc na prezent średnio się nadaje, chyba że to bardzo zaprzyjaźniona osoba.
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny zajrzyjcie do pierwszego posta tego wątku i go dokładnie przeczytajcie. Ale dokładnie...
Poza tym perfumeria pojawia się też w wątku perełkowym.
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
korzystał ktoś z ich oferty? ich ceny mnie bardzo kuszą i nie wiem czy warto ryzykować
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja korzystałam - niedawno zakupiłam tam perfumy i wszystko było ok, tylko na przesyłkę czekałam kilka dni, mimo że była za pobraniem.
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o: http://www.perfumy.matitrading.pl/
Wszystko jak najbardziej ok. Co do oryginalności produktu nie mam zastrzeżeń, zresztą perfumeria jest na liście polecanych. Trafiłam na fajną okazję więc kliknełam bez zastanowienia. Towar zamówiony i opłacony szybkim przelewm w niedzielę, dzisiaj dotarł więc szybkość też na plus. Do zamówienia dostałam próbkę - plus. Nie podoba mi się zabezpieczenie przesyłki bo kartonik z dość ciężką flaszką był owiniety w kilka gazet i wsadzony do kartonika. Mogliby odżałować i kupić bąble jednak.Obstawiam, że flakon mógłby nie przezyć gwałtownego spotkania z posadzką ale odpukać pzyszedł cały.
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A potem koniecznie daj nam znać, czy przesyłka doszła o czasie, czy wszystko ok itp