|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
|
|
#4022 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no to świetnie! bardzo się cieszę!
![]() Cytat:
buzkaCytat:
Cytat:
U mnie nie wiadomo jkie to będzie badanie, bo ostatnio zmieniłam lekarza. Dwa tyg temu byłam u poprzedniego jednego dnia i mialabym dzisiaj u niego prenatalne wlasnie. Ale na drugi dzien bylam u innej, u ktorej zostaję i wg jej pomiaru dziecko bedzie jeszcze za małe. Może się mały skulił i dlatego , także może jednak nie będzie za małe... Jakie by nie bylo - byle zdrowe ![]() [QUOTE=Kucyk_Truskawkowy;4 3262065Jeżeli by się wszystko udało to termin na 24.06 czyli się [/QUOTE] wooow kucyku, pamiętam jak tu ostatnio byłaś żeby trzymać kciukasy.... udało się!!! to super! bardzo się cieszę! tu naprawdę dzieją się cudowne rzeczy, juz mamy dwie kobietki z dwojaczkami i trojaczki... a czerwcówki dopiero przybywają (lichutko) więc witaj nam , o witaj! kochana też jestem po # i mam nadzieję, że czarne myśli cię opuszczą więcej na rzecz radości z ciąży. Trzymam kciukasy za powodzenie. Kiedy nast wizyta? muszę sobie zanotować skrupulatnie ![]() Cytat:
![]() ...oczywiście soczku kasia to załatwiaj indywidualny tok! dbaj o siebie proszę!Cytat:
tylko nie zaczynaj mi tam sie drapać po głowie bo![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4023 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pozaznaczałam do cytowania a mi się wszystko nie zacytowało, no co za dziadostwo
będzie trzeba na raty, no trudnoCytat:
i ja też mam ochotę na słodkie jak jestem chora, smak się zmienia po prostu, trzeba być wyrozumiałym ![]() No właśnie ja czytałam, że rower na dworze to nie bardzo ze względu na wstrząsy, ale stacjonarny powinien być ok. Zapytam lekarza czy w ogóle mi pozwoli robić cokolwiek ja uwielbiam właśnie pedałować no i pływać, wszelkie ewy chodakowskie czy inne mel b u mnie odpadają, bo to dla mnie za nudne jest ![]() Cytat:
![]() Cudniaste, jejkuuuu musieliście być w niezłym szoku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cieszę się, że już koniec plamienia, teraz już będzie z górki! Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4024 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze, że działa wszystko ![]() Ja tyle razy w nocy chodzę, że już ze wszystkim trafiam z zamkniętymi oczyma można powiedzieć, na autopilocie tak zwanym Cytat:
![]() Dziękuję za kciuki no fajnie, fajnie, ja się bardzo cieszę, że tak wyszło Hanka będzie rządzić ekipą, bo najstarsza ![]() Ja też mam spodnie z H&M, oczywiście jeszcze ich nie potrzebuję, ale zostały po Hani i też dałam 149zł i nie żałuję, bo były fajne ![]() Cytat:
a jeśli chodzi o staniki do karmienia to ja sobie kupiłam też firmy alles ale ja ich nie używałam praktycznie. Najpierw poszłam do sklepu poprzymierzać, a potem zamówiłam na allegro dwa razy taniej te same modele ![]() Cytat:
musisz być dobrej myśli, trzymam za Was kciuki Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w końcu czuję się lepiej (odpukać) dlatego postanowiłam chodzić na zajęcia a z tego co słyszałam prowadzących mam całkiem wyrozumiałych więc też pewnie nie będą mi niczego utrudniać, także mam zamiar chodzić póki nie ma żadnych przeciwwskazań do tego Magdi co za lekarz, masakra,szkoda słów tak Cię biedną nastraszyć... Pewnie się nawet nie zastanowił a wypaplał... Całe szczęście że jednak wszystko w porządku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Kasian86 ja zdecydowałam o tym w końcu TŻ nie miał nic do gadania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stres a potem taka ulga. Życie od wizyty do wizyty żeby mieć pewność, ze wszystko jest ok. Obiecywałam sobie, że teraz nie będę tak panikować, ale jak widać obiecanki cacanki. Wszyscy mówią, że grunt to pozytywne myślenie, bo dzidziuś to czuje nawet mąż mi każe oglądać meble, łóżeczka i inne pierdoły, bo widzi, że wtedy mam lepszy nastrój więc chyba nie mamy co się tak stresować, bo to dobrze na nas nie wpływa tylko niestety w takich sprawach zdrowy rozsądek zawsze gdzieś się gubi po drodze chcąc nie chcąc ![]() Co do drugiego... wiesz co ja już miałam w weekend takie akcje, że szukałam w necie jakiegoś kompetentnego lekarza z tej mojej pipidówy co by się przejść wcześniej na USG i zobaczyć jak tam sytuacja bo nie wytrzymam do tego 25ego chyba mój mąż mi każe dzwonić do mojego gin i powiedzieć, ze się stresuje i że chcę przyjechać wcześniej, no ale on głupi nie jest i nie bez przyczyny ustalił taki termin jaki ustalił chyba nie? Więc jednak nie idę do nikogo innego i nie myślę o tym - nie nie nie!
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Maggi lekarz okropny. ...
Kucyk-truskawkowy Witaj |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys pytałam, ale nie wiem czy ktos odpowiedział
Czy tu jest klub ? I jakie warunki trzeba spełniac zeby do takiego klubu nalezec ?
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba miec samozaparcie zeby Was nadrobic... wczoraj zanim polozylam sie spac bylam na bierzaco a dzis 13 stron do nadrobienia... masakra...
Ja sie wczoraj poprztykalam z moim tz i byl foszek... Po za tym nuuuuda u nas, ale moze to i lepiej ostatni rok byl tak intensywny ze troche spokoju nam sie przyda ![]() Ja ostatnio nosze biustonosz sportowy i nawet w nim spie, przy moich bolacych piersiach bylo to zbawienne, bo piersi juz mnie tak nie bola a tz i tak mowi ze znowu urosly :-/ Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane bardzo dziękujemy za gratulacje, wybaczcie że nie nadrabiam ale mam mega zakręcony dzień
![]() Widziałam bijące serduszka, pani doktor powiedziała że dwie fasole widać, szczęścia na dziś wystarczy hihi Jutro postaram się być na bieżące, chociaż jutro też wizyta. Tym razem na 13.30 Ciekawe kiedy to wszystko do mnie dotrze
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-14 o 21:35 |
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lekarzowi się Cytat:
czekamy na wszystkie czerwcówki. Co do warunków chyba nie zostały ustalone i chyba takowych nie ma , albo ja bynajmniej o nich nie wiem Paulka gratuluję podwójnego szczęścia ![]() Kucyk Truskawkowy witaj ![]() Ja tak na szybko bo czeka Nas ciężka noc. Młody coś ma taki katar , że godzinę zasypiał i często budzi się z płaczem. Ciężko mu się oddycha co słychać na kilometr
|
||
|
|
|
#4033 | |
|
BAN stały
|
i tego się boję..że mi wstanie np o 5
Właśnie niedawno się przebudziła, wciągnęła kaszkę, poprzytulałyśmy się i poszła spać dalej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
BAN stały
|
Magdi555 fajnie, że już jesteś
Myślałam o Tobie, gdzie się podziewasz. Nikii89Buu, a co to za wstrętne katarzysko się przypałętało ? Zdrówka dla Młodego ! gosius91 póki co klub zamrożony, nikt nic tam nie pisze Wrócimy do tematu jak już będą czerwcówki. Swoją drogą mało ich póki co..a przecież to już pora CZERWCÓWECZKI UJAWNIAĆ SIĘ PROSZĘ
|
|
|
|
#4037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje za wytłumaczenie co do klubu, czyli to ja go zamroziłam hehe?;p A co to za lekarz imbecyl ojoj, facet widać :p Ja też miałam poprzednio taką jedną co za dużo mówiła ![]() Cytat:
No mało wygodne i nie wiem czy coś tam nie psuje Pod koniec poprzedniej dostałam rowerek od Tżta na po ciąży ale zabronił używać w ale to była końcówka i big brzuś i już miałam leniwca :pCytat:
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Magdi nawet sobie nie wyobrazam co czulas, masakra
Tak w ogole to od kilku dni mam siare masakra, z malym mialam dopiero w polowie ciazy, na szczescie nie kapie tylko czasem znajduje zaschnieta na brodawkach w piatek wieczorem mam usg, jakos sie denerwuje, nie wiem czemu
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2013-10-14 o 22:15 |
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
chyba rada z perfekcyjnej Pani domu heheh >>>czarną zmieloną kawę wsypujesz do rajstopki/skarpetki/zawiązujesz i kładziesz do lodówki - świetnie absorbuje wszelakie lodówkowe zapachy.
wyczytałąm jeszcze że fajnie się sprawdza do tego też soda oczyszczona wysypana na spodeczek i wymieniana co 2 tygodnie... ============ dobranoc |
|
|
|
#4040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytałam tą całą zaklinaczkę niemowląt i tam podawała jak do dziecka podchodzić, a tu niespodzianka, moje ani trochę się temu nie chciało podporządkować, także różne są dzieci ![]() Cytat:
Wielkiiiiii mi urósł i wielki został na tą chwilę (przed ciążą) to był 70I chyba . A już rośnie ![]() Cytat:
![]() Idę spać, jestem padnięta, nic porządnego dziś nie zrobiłam :/ |
||||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam sody, pomaga, kawa moze lepiej, bo sama z siebie pachnie, ale ja nie lubie tego zapachu
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Dark Lady wow, to faktycznie spory, kregoslup Cie od niego nie boli? |
|
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
cześć
czy przyjmiecie jeszcze jedną ...do swego grona ?
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy kolejną mamusię
|
|
|
#4045 |
|
BAN stały
|
Witaj
![]() Emilka śpi od 17 wczoraj..do teraz...ja nie wiem jak to jest możliwe Ten basen tak ją zmęczył? ![]() A tak poza tym dzień dobry ![]() Dzisiaj nie idę do pracy tylko spędzam caaały dzień z córcią I muszę ugotować obiad..ale póki co pomysłów brak
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście , że .............. TAK
Witaj napisz coś o sobie czy to pierwsze dzieciątko?Cytat:
Dzień dobry Chociaż za bardzo się nie wyspałam ;/ TŻ z racji tego że do pracy szedł to został przeze mnie wygoniony do drugiego pokoju spać, a ja z Młodym w łóżku i pobudki co 2 godz, całą noc kręcenie, wiercenie, ciężkie oddychanie ;/ Teraz też ciągle mu z noska leci, na szczęście gorączki brak. Dziś na obiad robię piersi z kurczaka obsmażone, do tego pieczarki i papryka wszystko wymieszane w sosie węgierskim + do tego pieczone kartofle ![]() A wiecie jak mnie wkurzają te znajomości w służbie zdrowia itp. Wczoraj szłam na gminę i postanowiłam zajść do gina , bo wizytę mam za tydzień na 12.30 a trochę mi to nie pasuje bo TŻ w pracy do 14 a nie chciałabym młodego brać do ginekologa , tym bardziej że to jego pora spania i byłby marudny. Więc pytam się czy jest możliwość aby zapisała mnie np. za 2 dni na popołudnie, to usłyszałam że nie bo teraz jestem w kolejce , i mogą mnie jct przepisać dopiero na koniec listopada. W takim razie TŻ musi o 12 wziąć przepustkę. No ale wcześniej przede mną stała jakaś znajoma od tej babki bo mówiły sobie na "Ty" i ta jej mówi "spokojnie wcisnę Cię na czwartek" a druga położna mówi jej "to jak w czwartek przyjdzie a będziesz ją rejestrowała w bazie to zaznacz jako pilny przypadek , bo inaczej nie przejdzie" I jak się tu nie denerwować, no ale kłócić mi się nie chciało, więc nic nie powiedziałam. |
|
|
|
|
#4047 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Selenity i dobrze, że się zdecydowałaś na genetyczne będziesz przynajmniej miała pewność co i jak i będziesz spokojniejsza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
zazdroszczę my dziś jak zwykle pobudka o 5 ![]() Ja mam dzisiaj pod opieką drugi dzień z rzędu synka mojej siostry, wczoraj dzień nauczyciela, więc miał wolne a jak rodzice pracują to co mają zrobić z takim drugoklasistą, sam jeszcze nie zostanie w domu. A dzisiaj ma na 12.45 to też musiałby siedzieć od 8 w świetlicy, więc przychodzi do mnie. Porażka z tymi szkołami, jedno z rodziców musiałoby nie pracować w ogóle a czasami jest tak, że dają kartkę "w dniu jutrzejszym świetlica nieczynna" i martw się człowieku sam - porażka jak dla mnie.
|
|||||||||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz taki czas, mało kto zdrowy jest u nas tez choroba szalała, ale mam nadzieję, że to już za nami ![]() Obiadek mniaaam brzmi super i kapuchę gotowaną do tego ![]() Niki mnie też to wkurza, porażka normalnie i oni jeszcze to tak perfidnie robię... jak ja rodziłam to miałam swoją opłaconą położną, po doktoracie, budzącą szacunek pojechałam do tego szpitala, w międzyczasie zadzwoniłam do mojej położnej, że ma przyjechać i te baby tak: tu siadać, albo nie tu, ja mówię, że tu jest ok, a ta: słuchać co się mówi itp itd. W międzyczasie poszłam na USG, po powrocie: to do pani przyjeżdża pani doktor W? Usiądź sobie kochanie, proszę tu jeszcze podpisik bla bla bla. Okazało się, że zadzwoniła do nich, że jedzie - od razu inne podejście tylko i wyłącznie ze względu na znajomości
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pisałam wyżej pobudki co 2 godz, całą noc kręcenie, wiercenie, ciężkie oddychanie ;/ Teraz też ciągle mu z noska leci, na szczęście gorączki brak. ;/
No kiepsko z tymi szkołami , takie godziny robią czasem że szok . Ja pamiętam że w liceum miałam na 13.30 do 17.15 ;/ masakra . No ale jak taki drugoklasista to jednak jeszcze za mały aby tak długo zostać samemu w domu. |
|
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja dziś już do pracy musiałam iśćCytat:
i śliczne fasolki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Pozostało jeszcze 10, ale nie wiem czy uda mi się to dziś wykonać
Wariatki z Was z tym pisaniem
Ja przy Kubusiu miałam Mutsy 4rider i dla mnie jest rewelacyjny
Ja swój sprzedałam, więc muszę poszukać nowego - ja miałam używany i taki też chcę w tej ciąży

Miało byc inaczej a tu baby boom

będzie trzeba na raty, no trudno

Ten basen tak ją zmęczył?
zazdroszczę
a czasami jest tak, że dają kartkę "w dniu jutrzejszym świetlica nieczynna" i martw się człowieku sam - porażka jak dla mnie.