|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Aha.. jeszcze a propos ciuchów ciążowych. Koleżanka poleciła mi taką firmę Happy Mum. Ciuchy są niestety dość drogie, ale mają taką zaletę, że większość z nich da się nosić po ciąży (różne systemy zamków, klapek, ściągaczy). Poza tym może da się coś znaleźć od nich używanego na Allegro? Ja sobie wczoraj przeglądnęłam ich stronę i się po prostu zakochałam
|
|
|
|
#3932 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam dosłownie 3 rzeczy z pierwszej ciąży z tego sklepu. Jakość - super. Ceny - masakra. Ale ja np czekałam na jakieś przeceny (bo robią w czasie kiedy większość sklepów robi) i wtedy kupowałam Bluzkę i tunikę nosiłam jak już nie byłam w ciąży - leżały super. Ogólnie starałam się kupować rzeczy w normalnych sklepach. Jednak ja jestem dość niziutka i drobna i jak brałam większy rozmiar, żeby zmieścił się brzuch to w innych miejscach ciuch nie leżał zbyt dobrze :/ Rękawy wtedy do ziemi..w barach mi wisiało...i często wyglądałam w czymś jak w worku. |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Podzwoniłam sobie po klinikach i lekarzach, którzy wykonują badania prenatalne i wyszło na to, że w moim mieście pod samym nosem mam lekarza, który wykonuje te badania, a do tego najtaniej z tego wszystkiego
także muszę zadzwonić raz jeszcze i się tylko umówić
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ile kosztują u Ciebie? Mój lekarz bierze 190zł.
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
U mnie 200 zł z płytą i zdjęciami
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, ciekawe czy mój daje płytę
Zdjęcia na pewno, bo po każdej wizycie dostaje... Jak będę dzwoniła się umówic to muszę koniecznie zapytac
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle orientowałyście w jakiej formie dostaje się te wyniki? Bo mi koleżanka powiedziała, że to nie jest tak różowo, że jest diagnoza: "Dziecko zdrowe/chore", tylko podobno dostaje się wynik, że na ileś tam procent jest szansa, że Twoje dziecko będzie miało taką i taką chorobę. Przecież to zwariować można :/
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś pytał o wyniki badań prenatalnych - na USG mówią czy wszystko w normie i tyle. Wróciliśmy ze spaceru
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Pamiętam, że mama te wyniki otrzymywała w formie wydruku i tam było wszystko opisane
|
|
#3940 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dziś rano byłam zmuszona wyjść do sklepu po chlebek... powietrze było tak rześkie, że szybko zaniosłam go do domu, wzięłam rękawiczki i heja dalej w trasę Poszłam sobie na "siłownię", taką na świeżym powietrzu. Są tam fajne urządzenia, bo nie siłowe, tylko takie do rozruszania mięśni i poprawy układu oddechowo wydolnościowego. Wszystko naoliwione, rusza się bez oporu, nie obciąża brzuszka, tak więc idealne dla mnie W drodze powrotnej kupiłam sobie też imbir (w końcu). I tu pytanie za 100 pkt, ile tego się daje na kubek herbaty? Plasterek wystarczy? Zapach tego nie bardzo mi pasuje do zwykłej herbaty, ale wrzuciłam sobie plasterek do pomarańczowej i było nawet dobre. Mam nadzieję, że mi pomoże... Cytat:
Cytat:
W tej chwili noszę 65DD i jest on na mnie za mały, a mimo to mogę chodzić, skakać, a biust mnie nie boli, bo trzyma się w miseczkach i się nie trzęsie. Nie wiem jak przy większych cycach, ale przy małych, stanik musi być dobrze dobrany (chociaż cena takiego jest nieraz dużo wyższa). A i się pochwalę przy okazji: wczoraj zamówiłam sobie stanik w większym rozmiarze. Z tabeli wyszło mi 70DD Już nie mogę się doczekać... Cytat:
za wizytęno mąż słodki Cytat:
Ale zauważyłam jeszcze przy nim i przy mnie to poprawił Cytat:
![]() Ja jak ostatnio szukałam ćwiczeń na piłce dla zaciążonych, to tylko 2 ćwiczenia znalazłam ![]() A normalne ćwiczenia, które wykonywałam przed ciążą, to zdecydowanie za ciężkie na teraz... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3941 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
I znowu poniedziałek Spędziliśmy cudownie i rodzinnie niedzielę - Mężul zaprosił Nas na obiad, a potem byliśmy na długim spacerku po wrocławskim rynku i jego okolicach. Świeciło słońce i było cudnie. Misia wniebowzięta ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj np. zasnęłam ok. 2 i z przerwami spałam do 6 (aż Misia wstała). W pierwszej ciąży też miałam ten problem i pogarszał się wraz ze wzrostem brzucha. Nie znalazłam na to sposobu. Zmieniło się po porodzie kiedy spałam jak zabita (tzn. od karmienia do karmienia ). Cytat:
![]() W ogóle pierwszą ciążę przeszłam całą w leginsach i tunikach. I to nie ciążowych tylko zwykłych. Miałam jedne spodnie z tym takim pasem na brzuch, ale tak mnie irytował, że miałam je ubrane kilka razy. Najwygodniej mi było w getrach, gumkę miałam pod brzuchem. Teraz też zaopatrzyłam się w kilka par Wiecie co zrobiłam w nocy Poszłam po raz 10. na siku i żeby nie świecić rodzinie światła i świeciłam telefonem. Zrobiłam, wstałam i chciałam spuścić wodę i nagle plum! TELEFON WPADŁ MI DO KIBLA ![]() Na szczęście woda była spuszczona, więc szybko wyciągnęłam, wyłączyłam, rozebrałam i włożyłam do torebki ryżu. Rano nawet się nie przyznałam Mężowi i jak pojechał do pracy do uruchomiłam kominek i jeszcze na nim suszyłam. Przed chwilą z duszą na ramieniu złożyłam go i uruchomiłam. DZIAŁA
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
widzę że nadrobiłyście zaległości i stukacie od rana intensywnie kurczę, nie zacytowało mi się to, co było na początku ((Cytat:
![]() co do badania - ostatnio miałam to samo ;o zawsze bez problemu leciało (a kłuta byłam już w tej ciąży z 20 razy) a ta pinda jeszcze mi tak zasysała tą szczykawę jakby mi tą żyłę chciała wciągnąć przez igłę ! ból i ani jedna kropla. i nagle jak mi nie wsunęła głębiej tą igłę... dokuła tak że aż ku!@$ nogi podniosłam do góry i krzyknęłam. Wkurzona byłan tym bardziej że 2 razy musiałam się ostatnio kłuć tylko i wyłącznie dlatego że panie w lab raz mi zrobiły nie te badanie co zleciłam i drugi raz to samo! zamiast progesteronu - prolaktyne Cytat:
mam nadzieję że l4 przejdzie i że w końcu odetchniesz ![]() Cytat:
po technologii żywienia nie pracuję narazie nigdzie, niedawno zrezygnować musiałam.Cytat:
ale chyba mało realne bo w szpitalach kurcze lipa, prywatne klinki %%% a sprowadzić cały osprzęt do domu to chyba też koszt;/ choć taki poród odpowiadałby mi najbardziejCytat:
i fajnie jeśli razem z koleżanką będziecie ciążować i mamusiować trzymam kciukasy.a te sny to gdzies widzialam cos na ten temat w jednej z książek. Jak doczytam to przyniosę info a fakt fakt, niemal kazda z nas przynosi takie wiesci![]() Cytat:
![]() zdaj zdaj, bo tez je mialam zamowic ale obawialam sie ze beda cieniutkie jak leginsy, tylko z kieszeniami ;/ Cytat:
co do meliski - ja pijam, i tak, pomaga ale w ciąży meliska polecana i czytałam że przed snem jak znalazł na ukojenie. Warto spróbować.Cytat:
![]() _______ pytałyście mnie o spodnie ciążowe: na początku przewertowałam allegro i zapisałam kilka fajnych, bo są dużo tańsze w większości niż w sklepach. Ale w międzyczasie dupa mi ożyła i byłam raz w mieście, zajrzałam do h&m'u i kupiłam tam swoje pierwsze. Fakt, 149 zł to sporo ale ja raz, że miałam zniżkę od koleżanki, to jeszcze w ogóle nie wydaję kasy na nic ostatnio bo od miesiąca leżę jak kłoda z zalecenia więc odżałowałam, bo w sumie wyszło mi niewiele więcej niż na all. No i plus ze przymierzyłam, dopasowałam na siebie, że widziałam na żywo ten jeans, (czy ciepły, czy elastyczny w biodrach)i fason. Bo ja ogólnie lubię rzeczy bardzo proste, więc te np. kieszenie wymyślane na allegro mnie odstraszały. No i jestem bardzo zadowolona, osobiście polecam, no i drugie spodnie kupię już na allegro-może te co selenitka tam wyszperała tylko poczekam na recenzję
|
||||||||
|
|
|
#3943 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już tak dużo razy wstaję, że mam rozkład mieszkania opanowany do perfekcji i to robię po ciemku ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Ale wiem, że gdyby coś się (odpukać) stało, to nie mogą Ci podać krwi na podstawie samego Twojego oświadczenia o grupie tylko muszą zrobić badania, które chyba trwają około 40 min, no i wtedy robi się niebezpiecznie :/
|
||
|
|
|
#3944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3945 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dobrze, że działa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Pallas Ril;43258436]
[/COLOR] A grupę krwi to po prostu wiesz jaką masz czy masz jakieś dokumenty na to? Bo słyszałam, ze przy przyjęciu do szpitala (na poród) wymagają oficjalnego wydruku z laboratorium z grupa krwi. Nie wiem co się stanie jak nie będziesz miała, pewnie i tak Cię muszą przyjąć jak zaczniesz rodzić Ale wiem, że gdyby coś się (odpukać) stało, to nie mogą Ci podać krwi na podstawie samego Twojego oświadczenia o grupie tylko muszą zrobić badania, które chyba trwają około 40 min, no i wtedy robi się niebezpiecznie :/[/QUOTETak wymagają dokumentu z laboratorium z podpisem osoby wykonującej. Ja mam jeszcze wynik z pierwszej ciąży i lekarz powiedział, że jest ok i nie muszę powtarzać
|
|
#3948 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
aa któraś z Was pisała o swędzącym biuście, czy to dwaKolory?
![]() bo jesli to Ty to raczej smaruj cyca bo rośnie )) jeśli swędzi skóra, czy to na biuście, czy na brzuchu to najprawdopodobniej ma się na rozciąganie i trzebaby przysmarować jej, coby i rozstępom spróbować zapobiec. mnie swędziała już i potem miałam popękane naczynka w tym miejscu a teraz już dostrzegam pierwsze fioletowe rozstępy rossmanowska oliwka mi nie wystarczy jednak, bo wychodzą i muszę doinwestować w coś inszego. ;/Cytat:
Cytat:
no a co do staniczka to masz cyca koleżankoCytat:
no i grunt, że działa hehehehehe ja miałam taki przypadek, jak nosiłam tel w tylnej kieszeni. sciagam spodnie a tu plum. tez sie cieszyłam, że nie zdążyłam się załatwić oj , udana jesteś...![]() co do spodni w hm to nie oglądałam tych materiałowych bo chciałam jeansy ale te z kolei mają w całkiem fajnych fasonach bo i rurki i slimy i normalne proste spodnie. Ja jestem akurat zadowolona z zakupu czekam na brzuch ![]() Cytat:
właśnie wiem, że na każdą informację wymagają kwitka. szkoda, bo np hiv mogłam też nie płacić, a kurczę nie chciała mi uwierzyć i wpisać mimo iż wiedziałam na 100% że nie mam bo miałam wnik świeży, ale nie miałam papierka. trzeba było też zapłacić z drugiej strony rzetelność lekarzy też jest ważna, więc już nie ma co mącić wody...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-14 o 11:58 |
||||
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, chyba mi ten imbir trochę pomógł... zobaczymy jeszcze wieczorem, bo jak o tej porze jest znośnie, to wieczorem zawsze było najgorzej...
I nie chce mi się siedzieć w domu... tylko co można robić samemu na dworze (między blokami)...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
VwVampirka tak jak obiecalam zapisalam sie do dentysty wizyte mam na jutro na 16 bo po znajomosci
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam liczę wg OM. A wg usg ostatnio też miałam 5 dni opóźnienia. Ale wg czegoś trzeba liczyć.... Ja narazie trzymam się OM. Potem to już tygodni tak szczegółowo nie będziemy liczyć, teraz nam się wydaje że tydzień to tak dużo
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ryżu to on wyciąga wilgoć. Np. jak w solniczce sól się zbija to wystarczy wrzucić parę ziarenek ryżu i za kilka dni znów jest sypka
|
|
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jeżdżę do siebie do Sosnowca, albo do Dąbrowy Górniczej bo tam w Niedziele jest właśnie dzień targowy i idzie się obkupić za bardzo śmieszne pieniądze
i muszę się tam wybrać za tydzień, czas zacząć polowania na kurtkę zimową haha ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
ogólnie je się wykonuje między 11 tc a 13 t i 6 dniem ciąży ![]() Kaorlak zdolniacha z Ciebie
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-14 o 12:10 |
|
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a możecie polecić jaki stanik ciążowy najlepiej kupić? Tak się właśnie nad tym zastanawiam, bo u mnie rosnące (i bolące
) piersi to na razie jedyny wizualny objaw ciąży (jeśli chodzi o brzuch to jest mniejszy niż przed ciążą z powodu wymiotów :P). Zastanawiam się czy lepiej kupić z fiszbinami czy bez? Pewnie lepiej jakby był zabudowany bardziej, nie? Koleżanka opowiadała mi też o jakiś stanikach które rosną z piersią przez całą ciążę, ale ona już swój komuś dała, a teraz nie za bardzo mi umie takie znaleźć w necie, a ja z kolei nie umiem sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać? |
|
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie.
Ciąża potwierdzona, cytologia pobrana, Luteina zamieniona na Duphaston. Za względu na opóźnienie synka lekarz zaleca badania prenatalne. 600zł... Mam zakaz: - podróżowania - remontowania - podnoszenia dziecka (powiedziałam ze to nierealne) Poza tym zostałam zbesztana za to, że za szybko zaszłąm w ciążę po cesarce. Na koniec wizyty odważyłam się i zapytałam wprost o zwolnienie do pracy. Lekarz nie był zadowolony. Powiedział że o zwolnienie prosi się "od drzwi" bo on wtedy inaczej kartę wypełnia. Zwolnienie na 2 tygodnie, kolejna wizyta za tydzień, a jeszcze następna za miesiąc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liczę się z konsekwencjami. |
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Mam dosłownie 3 rzeczy z pierwszej ciąży z tego sklepu. Jakość - super. Ceny - masakra. Ale ja np czekałam na jakieś przeceny (bo robią w czasie kiedy większość sklepów robi) i wtedy kupowałam
I ile kosztują u Ciebie? Mój lekarz bierze 190zł.

Zdjęcia na pewno, bo po każdej wizycie dostaje... Jak będę dzwoniła się umówic to muszę koniecznie zapytac

Poszłam sobie na "siłownię", taką na świeżym powietrzu. Są tam fajne urządzenia, bo nie siłowe, tylko takie do rozruszania mięśni i poprawy układu oddechowo wydolnościowego. Wszystko naoliwione, rusza się bez oporu, nie obciąża brzuszka, tak więc idealne dla mnie
Już nie mogę się doczekać... 
Gin wpisał wszędzie daty wrzesniowe a nie październikowe. Idę je pokazać i bede musiała latac i poprawiać. Miałam jutro ale jutro mam usg w innej czesci miasta i chyba nie zdążę załatwić jednego i drugiego. A jutro mija 7 dni od wystawienia
Ale zauważyłam jeszcze przy nim i przy mnie to poprawił 

Dzisiaj np. zasnęłam ok. 2 i z przerwami spałam do 6 (aż Misia wstała). W pierwszej ciąży też miałam ten problem i pogarszał się wraz ze wzrostem brzucha. Nie znalazłam na to sposobu. Zmieniło się po porodzie kiedy spałam jak zabita (tzn. od karmienia do karmienia 

((
z drugiej strony rzetelność lekarzy też jest ważna, więc już nie ma co mącić wody...