|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]()
![]() |
#2553 |
Wtajemniczenie
|
Troszke ponadfrabiałam aale czasowo dalej u mnie średnio. widze że tamat rodzenia. U mnie maż będzie przy porodzie i na poczatku powiedzial że bedzie bo ja tego chce ale po rozmowie z kolegą co był przy zonie podczas porodu oświdczył ze chce być. Dla mnie to duże wsparcie po tym co pzreszłam. A po porodzie to będę mogła liczyć ale na siebie i męża na chwilkę. Teściowa zajmuje sie wnuczką, mój tata musi ogarniac firmę więc raczej za bardzo mi nie pomoże, mamy nie mam a dziadki już troszkę w podeszłym wielku by mi pomóc, poza tym oni sami juz wymagaja pomocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat chcę rodziców ale masakra ze strony tż. Ode mnie rodzice+brat(który będzie chrzestnym) + moja babcia i wujek (który mieszka z babcią i jest najlepszym moim wujkiem) 5 osób od tż - cała lista, niewiele mniejsza od liczby gości ślubnych. Oni po prostu chcą sobie urządzić "mikro wesele" naszym kosztem, bo jakaś ciotka (ta od ciętej riposty) też ich zaprosiła na chrzest swojego wnuka i jak to teraz my ich nie zaprosimy (!!!) dziecko ma się urodzić w lutym i już zostało obliczone że możemy chrzcić w kwietniu i na święta i wtedy wszyscy z Niemiec przyjadą. No przepraszam bardzo... czy ja mogę najpierw cało i zdrowo urodzić? Chyba nie, bo jest mi już nawet narzucane, kto ma być rodzicami chrzestnymi (no bo przecież nie mój jedyny brat tylko siostra tż z mężem bo oni są bogaci i nie mają dziecka...) Cytat:
I odnośnie chrztów, bo ja mam kręćka w tym temacie... dla mnie chrzest to to przyłączenie dziecka do wiary a rodzice chrzestni to nie tylko Ci od koperty w dzień chrzcin, I Komunii czy ślubu... My jesteśmy wierzący i praktykujący, mój brat też a siostra tż niekoniecznie i jej nie wezmę choćby strzały z nieba prały bo to dla mnie nie ma sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie będzie jakies 30 osób i to sama rodzina. Tez zastanawiam sie nad chrzcinami w świeta wielkanocne ale to tylko ze wzgledów praktycznych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ciśnienie mi skoczyło, bo mnie denerwują Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-10-14 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może ustalcie sami datę chrztu nikomu nie mówiąc, po prostu w odpowiednim czasie rozdajcie zaproszenia i tyle...my tak zrobimy...wiemy co chcemy i kogo chcemy i żadnych niechcianych ciotek i wujków nie będzie......to będzie dzień naszej córeczki i to my zadecydujemy ![]() Jak bym miała słuchać rad teściów i rodziców to faktycznie z chrztu zrobiliby szopkę na 100 osób....o matko ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-14 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Wiesz ja tylko pisałam o swoich odczuciach...każdy ma swoje odczucia, po prostu mam tak bo pare razy byłam właśnie w święta na różnych okolicznościach i nie byłam zachwycona.
#2561 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż moja babcia jak usłyszała ze chcemy chrzcic DOPIERO w Wielkanoc to prawie z krzesła spadała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uśpiła Twoją czujność ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
o masz, jak pech to pech
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
O rany dziewczyny teraz to aż mi głupio że tak wyskoczyłam z tymi moimi odczuciami
![]() Po prostu dla mnie chrzest to chrzest....a Wielkanoc to Wielkanoc ![]() To wszystko przez męża pracę, po prostu jak jest jakieś święto to my zaraz je celebrujemy bo wiemy że wtedy mąż będzie w domu,i będziemy razem, możemy sobie zaplanować czas i jest cudownie, a jak nam ktoś chce w tym przeszkodzić to ![]() Po prostu okazji i świąt zawsze mało ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-14 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuję jakiś gryzaczek ![]() nattalli- zrób tak z chrzcinami jak Wy uważacie za stosowne- nie żadne 70 osób tylko tyle ile Wy chcecie
![]() |
#2568 | ||
Rozeznanie
|
cześć
![]() byłam u tego lekarza i w sumie średnio jestem zadowolona.. ![]() U tamtego każde usg trwało minimum 20-30 minut, mierzył, tłumaczył i opisywał dosłownie wszystko, od główki po paluszki, sprawdzał narządy wewnętrzne jak nerki, żołądek itd, kręgosłup kości, przepływy w sercu i głowie, przełączał na koniec na 3d. Szkoda, że nie pracuje już na położnictwie i olał trochę kwestię rozwiązania ![]() ![]() katarzyniak współczuję użerania się z mamą.. moim zdaniem powinnaś już teraz postawić się, bo później będzie już coraz gorzej a Tobie może być np głupio zwrócić jej uwagę. Co do cc i zajmowania się dzieckiem, to chyba różnie bywa, najważniejsze chyba żeby słuchać lekarzy i położnych. Moja znajoma baaardzo szybko doszła do siebie a po wyjściu w domu wszystko ogarnęła, byłam u niej w sobotę na pępkowym i w ogóle nie widać że jest po operacji. Na sali u niej jedna kobitka po cc wcinała cichaczem batoniki (bo nie mogła wytrzymać głodu ![]() ![]() Inna sprawa, że nawet jak kobieta ma komplikacje/czuje się źle po jakimkolwiek porodzie to zawsze jest ojciec dziecka i może się nim zająć. Cytat:
![]() jakiś czas temu też pożarłam się z podobnego powodu z mężem. Miałam ochotę go udusić. ![]() Tylko u mnie to była trochę "moja wina", bo też jestem taka zosia-samosia wcześniej nieraz udawałam, nie skarżyłam się, bo nienawidzę współczucia i być zależna, chociaż mąż niejedno widział ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdybym rodziła sn , nie chciałabym mieć go obok siebie, na pewno nie w ostatniej fazie, mógłby tylko przeciąć pępowinę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
My w ogole nie bedziemy chrzcic. Któraś jeszcze?
#2570 |
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj sie to są Twoje odczucia. Dla mnie jest to proste bo wszyscy będa na miejscu i nie bedzie problemu., Poza tym wszyscy będa mieć wolne
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o chrzcinach jeszcze nie myślałam ale pewnie zrobię je jak młody będzie już większy- tak ok pół roku- 8 m-cy i żeby bylo ciepło więc w okresie lipiec- wrzesień
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
pilotka86: ja też zawsze byłam taką zosią-samosią, wszystko robiłam sama, nie prosiłam o pomoc i we wszystkim dawałam sobie radę. A teraz to się zmieniło i on jest chyba w szoku i myśli, że ja udaję, czy co!?
![]() perfuzja: jak na obecną chwilę również nie planuję chrzcin, nie wiem czy kiedyś to się zmieni... Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-14 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Chcecie pozostawić wybór dziecku czy Wasza religia Wam na to nie pozwala?
#2574 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytaie z innej beczki. Bo chce kupic małemu kombinezon. termin mam na 19 stycznia wiec tak na wyjscie ze szpitala plus luty i marzec. Zastanawiam sie nad rozmiarem 62 czyli 3-6 miesiecy. Zakładam ze mały będzie średniej wielkosci czyli do 56 cm i do 3,5kg wagi przy urodzeniu. Oboje z męzem tych wymairów nie pzrekroczylismy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie wiem.
bo jestem katoliczką, modlę się ale nie żyję do końca jak katoliczka ![]() tzn nie mam ślubu kościelnego, od lat nie chodzę do spowiedzi i komunii, bo wiadomo żyję w grzechu a nie chcę rogrzeszenia bo "wypada", czułabym się bardzo źle jak hipokrytka i miałabym wyrzuty sumienia, bo paradoksalnie jest to dla mnie ważne. Chciałabym ochrzcić, bo niby dziecko niewinne, ale z drugiej strony... jaki ja jej dam przykład? chociaż przecież nie ma ludzi bez skazy, bez grzechu. Jeżeli zdecyduję się ochrzcić to nie na żadnej głównej mszy, tylko po mszy jak moi znajomi i jedynie najbliższa rodzina tzn rodzice plus chrzestni, nie żadne imprezy i przyjęcia.. Cytat:
![]() chociaż mnie bardziej dobijało to koszmarne poczucie niemocy niż to co mąż myślał Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-14 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja pytam z czystej ciekawości bo nasunęła mi się sytuacja którą mieliśmy ostatnio w rodzinie.
Pewna dziewczyna ma rodziców innej wiary i z racji tego nie miała ani chrztu, ani komuni...bierzmowania...n ic. Wszystko było ok dopóki nie wyjechała na studia....poznała tam faceta...jak się okazało faceta swojego zycia...z bardzo praktykującej rodziny....i żeby było śmiesznie wiara jaka wyniosła z domu okazała się pusta...musiała robic wszystkie sakramenty w wieku 24 lat...i odpowiednio podziękowała rodzicą...oni nawet na jej slubie nie byli ![]()
#2578 |
Zadomowienie
|
em ma - właśnie tj. napisałam, że ja nie za bardzo chcę żeby ktoś więcej niż moja mama, i mój mąż byli ze mną w szpitalu.
U mojego Męża w rodzinie panuje przekonanie, że kobietę trzeba odwiedzić w szpitalu.. bo przecież każdy chce zobaczyć dziecko (jakby później nie mogli). I stąd podteksty i gadki, "że latam z jedną d*pą". Jak się odezwę, to wyjdę na niewdzięcznicę, z resztą jak zawsze ![]() ![]() Negrid - Chorzów(ZZO), albo Pyskowice(Gaz). L-c(brak anestezjologa, nowy oddział) - tylko w ostateczności.... W przyszłym tygodniu będziemy robić objazdy porodówek, żeby zobaczyć ile nam to czasu mniej więcej zajmuje ![]()
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dwa, oba kupione w SH po 6 zł. Praktycznie nowe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.