Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 21:41   #3301
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
spokojnie Eve, na wszystkie dzieciatka przyjdzie czas, masz taka sytuację więc co zrobisz...przynajmniej Aleks bedzie bardziej kumaty co mu robią przy głowce
wlasnie tego "bardziej kumaty" sie obawiam bo to moze miec dwie strony medalu. No coz, zycie, niektorych rzeczy sie nie przeskoczy ot i co.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:46   #3302
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kurka na moja nie dziala ani woombie ani śpiworek.
Jak spala w tym drugim to nie raz sie budzila z nogami nad barierka i w bok leżąca

Wysłane z mojego GT-I9300
a jakbys zrolowała np. reczniki duze i poukladala wokol niej?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:55   #3303
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Karolajn- ja mam dwa kocyki po bokach a maly zawsze spi na boczku z podwinieta jedną nogą i najwyzej to na plecy sie odwróci
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:57   #3304
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam się po kilku dniach nieobecności,

mam bardzo dużo do nadrobienia - nie wyrabiam czasowo.

Chciałam tylko napisać że my po Chrzcinach
Wszystko się udało, Tymusiowi troszkę Msza Św się dłużyła i zacząl robić awanturę, ale na Chrzcie Św wszystko dobrze i na końcu na błogosławieństwie też już miał dość, tak że z Kościoła szybko wyjechaliśmy na sygnale
Impreza udana, Tymuś trochę się denerwował, ale babcie się nim dzielnie opiekowały, więc my też troszkę poświętowaliśmy

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co jest z tymi facetami nie tak? pochwalilam swojego rano a teraz taki cyrk odstawia ze szok
Dziecko cały dzień nawet przez chwile nie zapłakało a teraz wyje w sypialni. Tyle razy był świadkiem mojego systemu ogarniania Mai po kąpieli. Sam mi mleko przynosił gdy ją ubierałam w pizamkę.
Dzisiaj on miał ja ogarnąć po kąpieli bo ja teraz kolacje robię. Wchodzę a on zamiast ja ubrać to karmi w tym ręczniku mokrym pytam sie czy teraz będzie ja objedzona przewalal na prEwijaku zeby ja ubrać. Na bank uleje! A on na to ze nie wiedział. Wyszłam z sypialni i po chwili wielki płacz dziecka. Założę sie ze zabrał jej butelkę i zaczal ubierać
Ręce opadają

Założę się, że mój zrobiłby tak samo
Dlatego wieczorny rytuał odprawiam sama

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Co najlepsze Hanka nie przybiera juz tak duzo i wazy 6280h wiec nie wiem po co tak je

Dla rozrywki
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kupiłam kombinezon w lidlu ostatnia sztuka na pasujący nam rozmiar i kolor

Margosia strasznie mi przykro, że TŻ tak daje się wykorzystywać, a cierpisz na tym Ty i Piotruś

-------------------
Niuniek padł o 19
A ja nie wiem co robić-już obcięłam męża, wykąpałam się, nawet dziabanko zaliczyłam i paznokcie pomalowałam

Zazdroszczę tym, którym dzieci śpią pięknie także w dzień, bo cierpię na chroniczny brak czasu

Mam dylemat - pojutrze mam umówioną wizytę u endokrynologa. Czekałam na nią ponad 2 miesiące i zerknęłam dziś w swoje zapiski i okazało się, że mam tę wizytę o 17.45, a o tej kąpię Małego
Założę się, że o 17.45 nie wejdę tylko później i kąpanie przesunie się o ok. godzinę. Młody na bank tego nie przegapi i będą krzyki
Przełożyć wizytę? Czy przesadzam?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-14 o 21:59
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 21:58   #3305
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hejo, ja juz nawet nie mam sily cokolwiek pisac. U lekarza dowiedzialam sie, ze te bole to albo zatrucie, albo infekcja rotawirusowa A żeby było lepiej doprawilam te informacje wiadomosciami z zusu, ze nie przysluguje mi ani zasilek chorobowy, ani macierzynski, co w duzej mierze wynika z blednych informacji udzielonych nam przez kierowniczke poprzedniego zusu.
Czuje, że zyje dzisiaj, musze sie jakos wyciszyc, bo chce mi sie wyc,a wypadaloby naprodukowac troche mleka dla alika
strasznie mi przykro też nie rozumiem czemu Ci nic nie przysługuje??
Jak ma wyglądać leczenie? Bóle przeszły?

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
łączę się z Tobą w smutku i złym samopoczuciu. mnie dziś przez pół dnia mdli. Teraz zaczęła mnie boleć głowa a jak na złość młodego od godziny próbuje uśpić. Co zaśnie to się budzi po 10 minutach. Pierwszy raz straciłam cierpliwość do mojego dziecka zostawiłam marudę w łóżku i poszłam ryczeć z bezsilności do drugiego pokoju. Tż go przejął. Zła jestem na siebie strasznie za taką reakcję
Nie bądź na siebie zła.. Źle się czujesz, jesteś zmęczona, a jeszcze dziecko daje do wiwatu.. normalne, że cierpliwość może w końcu się skończyć.. dobrze, że nie jesteś sama i Tż przejął malucha.. a Ty odpocznij i naładuj akumulatory, aby móc znowu podejść do dziecka ze spokojem i opanowaniem A płacz też pomaga

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Mój też pije ok 5-7 min ale cały czas intensywnie, aż jest zasapany, więc to chyba też od tego zależy. Najada się na pewno bo przybiera aż za dużo. A Twój je szybko wtedy?
mój też wsuwa aż mu się główka poci a czasami tak łyka, że muszę mu przerwać, bo mam wrażenie, że się zaraz udławi

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:00   #3306
Neni1984
Zakorzenienie

Gusia dobrze, że już w domu jesteście
Stary 2013-10-14, 22:02   #3307
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Mam dylemat - pojutrze mam umówioną wizytę u endokrynologa. Czekałam na nią ponad 2 miesiące i zerknęłam dziś w swoje zapiski i okazało się, że mam tę wizytę o 17.45, a o tej kąpię Małego
Założę się, że o 17.45 nie wejdę tylko później i kąpanie przesunie się o ok. godzinę. Młody na bank tego nie przegapi i będą krzyki
Trudno powiedzieć. Ja nie mam określonej godziny o której Filipa kąpiemy. właśnie śpi teraz w czasie kolejnego posiłku
Ale wykąpię go, żeby mu się nie pomylił dzień z nocą, bo po kąpieli śpimy długo :P
Ale niech wstaje, bo ja już ledwo siedzę... obejrzałam właśnie Przepis na życie i nudy, a Lekarze będą dopiero za pół godziny w TVN player... :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:05   #3308
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tweed to miałaś dzisiaj dzień współczuje tego ZUS-u
Ja macierzyńskiego nadal nie mam a już minęło ponad 1,5 miesiąca grrrr
Przysłali mi pismo czy TZ będzie brał jakiś tam urlop czy coś, ja im wysłałam że nie i tydzień temu znowu to samo pismo mi wysłali

Maja mnie tak rozśmiesza
Po kąpieli spała godzinę i już wyspana gotowa do zabawy. Włączyłam suszarkę dałam smoka i wyszłam z pokoju. I zaraz słyszę "ejjjjjj"
A jak TZ ją kładł spać to krzyczała "help"
No nic liczę że mimo wszystko uśnie bo z TZ mamy w planach winka się napić. Dziabanka nie będzie bo chyba ta cholera do mnie idzie, już troszkę krwawie 7 tyg po porodzie w mordę jeża

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:07   #3309
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hejo, ja juz nawet nie mam sily cokolwiek pisac. U lekarza dowiedzialam sie, ze te bole to albo zatrucie, albo infekcja rotawirusowa A żeby było lepiej doprawilam te informacje wiadomosciami z zusu, ze nie przysluguje mi ani zasilek chorobowy, ani macierzynski, co w duzej mierze wynika z blednych informacji udzielonych nam przez kierowniczke poprzedniego zusu.
Czuje, że zyje dzisiaj, musze sie jakos wyciszyc, bo chce mi sie wyc,a wypadaloby naprodukowac troche mleka dla alika
Osz fak
Strasznie mi przykro, ale jak to się stało?
Nie pracowałaś wcześniej?

I trzymam kciuki żeby to było tylko zatrucie
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
łączę się z Tobą w smutku i złym samopoczuciu. mnie dziś przez pół dnia mdli. Teraz zaczęła mnie boleć głowa a jak na złość młodego od godziny próbuje uśpić. Co zaśnie to się budzi po 10 minutach. Pierwszy raz straciłam cierpliwość do mojego dziecka zostawiłam marudę w łóżku i poszłam ryczeć z bezsilności do drugiego pokoju. Tż go przejął. Zła jestem na siebie strasznie za taką reakcję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nic strasznego nie zrobiłaś
Ja czasem klnę w nocy. Na głos
TŻ wie, że to jest ten moment, w którym musi przejąć Małego.
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć. Ja nie mam określonej godziny o której Filipa kąpiemy. właśnie śpi teraz w czasie kolejnego posiłku
Ale wykąpię go, żeby mu się nie pomylił dzień z nocą, bo po kąpieli śpimy długo :P
Ale niech wstaje, bo ja już ledwo siedzę... obejrzałam właśnie Przepis na życie i nudy, a Lekarze będą dopiero za pół godziny w TVN player... :P
No a ja właśnie mam ustaloną godzinę i Młody świetnie wie, kiedy ona wybija
Też czekam na lekarzy
Stary 2013-10-14, 22:08   #3310
jakierka
Zadomowienie

Tweed, zdrowka

Kejt, pieknie Fi sie bawi

Mela, dla meza za brak empatii. Oby terapia Wam pomogla. Tak a propos odbedzie sie w moje urodziny

Margosia, za chrzest i oby maz sie opamietal. Co sie dzieje z tymi facetami

Teso, ja tez nie lubie karmic na lezaco, raz ze nie spie dobrze obok Edka, a dwa ze i tak musze go w pionie trzymac do odbicia.

Taribari, kazda z nas ma takie chwile. Ja tez nieraz mam poczucie winy, ze czuje sie zmeczona opieka nad Edkiem, no ale z drugiej strony nie jestesmy cyborgami i brak sily robi swoje.

Edziu dzis przespal wiekszosc dnia, pewnie odsypial wczorajsze zle samopoczucie. Pod wieczor po spacerku pieknie zjadl, potem porozmawial z zabawkami. I wszystko szlo pieknie dopoki nie wystraszyl sie podczas kapieli Gdy przewrocilam go brzuszkiem do wody kilka razy poplywalam z nim do przodu i do tylu i chyba nie zauwazylam jak popil troche wody (a byla z oliwka). Edek zaczal tak wiercic nogami, ze az stanal na stopkach w wanience i sie odbijal kilka razy, ledwie go utrzymalam i oczywiscie placz. Dlugo ssal piers, bo nie mogl sie uspokoic. Jestem na siebie zla, bo kapiel tak dobrze nam szla i teraz boje sie, ze go przestraszylam za bardzo :/ Jutro sie okaze czy bedzie pamietal o tym.

Wstawiam film z Edziem (zle kamere trzymalam )

http://youtu.be/0Cp5_KQa_oc

Stary 2013-10-14, 22:10   #3311
misiaczka555
Wtajemniczenie

Neni a bierzesz Kubę ze sobą? Czy maż z nim zostanie?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-14, 22:12   #3312
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
a jakbys zrolowała np. reczniki duze i poukladala wokol niej?
Wlasnie próbuje i zobaczymy.
W końcu zjadla i moge isc spac

Stary 2013-10-14, 22:12   #3313
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Maja mnie tak rozśmiesza
Po kąpieli spała godzinę i już wyspana gotowa do zabawy. Włączyłam suszarkę dałam smoka i wyszłam z pokoju. I zaraz słyszę "ejjjjjj"
A jak TZ ją kładł spać to krzyczała "help"

No nic liczę że mimo wszystko uśnie bo z TZ mamy w planach winka się napić. Dziabanka nie będzie bo chyba ta cholera do mnie idzie, już troszkę krwawie 7 tyg po porodzie w mordę jeża

A my też mieliśmy dziś ubaw-karmiłam Małego, a TŻ siedział obok mnie na necie. Nagle Mały puścił takiego pierdziocha, że TŻ aż podskoczył
Ja w śmiech, TŻ w śmiech i Mały w śmiech Zabczył, że my się śmiejemy, wypuścił cyca i śmieje się w głos
My w końcu zaczęliśmy się śmiać, że on się śmieje, a ten patrzył raz na mnie raz na TŻ i śmiał się z nami.
Aż się popłakałam. I nie wiem już czy to ze śmiechu czy ze wzruszenia

On się taki cudny ostatnio zrobił, taki kumaty, że co dzień coraz bardziej mnie zachwyca
Jakoś ostatnio zakochałam się w nim tak totalnie. Przepadłam dosłownie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-14 o 22:14
Stary 2013-10-14, 22:14   #3314
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Założę się, że mój zrobiłby tak samo
Dlatego wieczorny rytuał odprawiam sama

Dla rozrywki

Margosia strasznie mi przykro, że TŻ tak daje się wykorzystywać, a cierpisz na tym Ty i Piotruś

-------------------
Niuniek padł o 19
A ja nie wiem co robić-już obcięłam męża, wykąpałam się, nawet dziabanko zaliczyłam i paznokcie pomalowałam

Zazdroszczę tym, którym dzieci śpią pięknie także w dzień, bo cierpię na chroniczny brak czasu

no co Ty nie przekładaj...maz sam nie wykapie?
a moze bez kapania sprobujcie..?

28.07.2013r.
Stary 2013-10-14, 22:17   #3315
Neni1984
Zakorzenienie

Jakierka słodki Edziu

Misiaczka jedziemy wszyscy razem, bo ja niemobilna i mąż musi mnie zawieść. Ale nawet, gdyby został z nim w domu to cycka im nie odepnę
Stary 2013-10-14, 22:18   #3316
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Edziu dzis przespal wiekszosc dnia, pewnie odsypial wczorajsze zle samopoczucie. Pod wieczor po spacerku pieknie zjadl, potem porozmawial z zabawkami. I wszystko szlo pieknie dopoki nie wystraszyl sie podczas kapieli Gdy przewrocilam go brzuszkiem do wody kilka razy poplywalam z nim do przodu i do tylu i chyba nie zauwazylam jak popil troche wody (a byla z oliwka). Edek zaczal tak wiercic nogami, ze az stanal na stopkach w wanience i sie odbijal kilka razy, ledwie go utrzymalam i oczywiscie placz. Dlugo ssal piers, bo nie mogl sie uspokoic. Jestem na siebie zla, bo kapiel tak dobrze nam szla i teraz boje sie, ze go przestraszylam za bardzo :/ Jutro sie okaze czy bedzie pamietal o tym.

Wstawiam film z Edziem (zle kamere trzymalam )

http://youtu.be/0Cp5_KQa_oc

Może się nie zrazi. W razie czego jedną kąpiel odpuść pływanie brzuszkiem do dołu

Wow! uczysz go w 2 językach! Fajnie. Ciekawe, czy mu się nie będą mylić?

Cytat:

A my też mieliśmy dziś ubaw-karmiłam Małego, a TŻ siedział obok mnie na necie. Nagle Mały puścił takiego pierdziocha, że TŻ aż podskoczył
Ja w śmiech, TŻ w śmiech i Mały w śmiech Zabczył, że my się śmiejemy, wypuścił cyca i śmieje się w głos
My w końcu zaczęliśmy się śmiać, że on się śmieje, a ten patrzył raz na mnie raz na TŻ i śmiał się z nami.

On się taki cudny ostatnio zrobił, taki kumaty, że co dzień coraz bardziej mnie zachwyca
Ja też płaczę często jak widzę Fi.
Teraz uwaga, jego kompromitujący filmik - tak się moje dziecko próbuje obudzić http://youtu.be/YUTlvqfMH14
Lecę kąpać

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:19   #3317
Neni1984
Zakorzenienie

Madi wykąpie, ale on tylko cycka je i tego nie przeskoczę...
Z butelki nie zje, bo niezbyt potrafi

Chyba jutro zadzwonię i się zorientuję na kiedy ew. przełożona zostałaby wizyta..
Stary 2013-10-14, 22:22   #3318
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha musiało to komicznie wyglądać i pomyśleć że to wszystko zasługa bąka
A mnie dzisiaj wystraszyła Maja, bo tak głośno bekła mi nad uchem jak ją odbijałam że aż podskoczyłam

Madi dobrze mowi. Nie przekladaj wizyty, TZ niech wykapie małego albo zrób mu dzień brudaska.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Aaaa już odposałaś. A jakbyś go w aucie nakarmila przed wizytą?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-14, 22:24   #3319
dzoan
Zakorzenienie

karolajn Olek nie wędruje.. on sobie śpi spokojnie na pleckach i tylko rączki sobie przekłada, no i główkę z jednej strony na drugą albo na płasko.. nóżki podkurcza albo prostuje.. ale śpi sobie w jednym miejscu

A moja przyjaciółka, której córka też zaczęła wariować w nocy i budzić się co godz na karmienie, dała jej ostatnio na noc kleik ryżowy bezglutenowy i Mała przespała całą noc do 7 Tylko jej Mała ma 7 miesięcy..nie wiem czy nasze maluchy mogą troszkę takiego kleiku zjeść

tweed jak Małemu ściągałam jakiś czas temu pokarm i go zaraz po tym nakarmiłam, to i tak szybko domagał się kolejnej porcji
A Ty tweed tak robisz? co ile Alik je?

Neni ja bym nie przekładała skoro tak długo się czeka.. nie możesz raz nie wykąpać Małego? raz na jakiś czas takie odstępstwo od reguły nie zaburzy mu planu dnia choć ja też nie lubię pomijać tego rytuału

Stary 2013-10-14, 22:25   #3320
Neni1984
Zakorzenienie

Malaczarnakejt ależ słodki ten Twój Fi
Taki mulatek

Co do chrzcin-my chrzcimy prawdopodobnie 12 stycznia.
A chrzestna może być po rozwodzie, jeśli dostanie ze swojej parafii zaświadczenie.
No ale nie wiadomo czy dostanie
I czy się zgodzi być chrzestną w ogóle ...
Stary 2013-10-14, 22:34   #3321
dzoan
Zakorzenienie

Ale macie akcje z maluchami

Olek też się taki fajny robi.. jak zaciesza, to uśmiech od ucha do ucha i jęzora wysuwa..śmiesznie to wygląda A jak z cyca je, to mruczy coś pod nosem, jakby nawijał.. albo nam się w rozmowy wcina..
A najbardziej lubię jak robi kupy.. i wyciska.. takie wysiłkowe YyyyEEE...!

Stary 2013-10-14, 22:34   #3322
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Może się nie zrazi. W razie czego jedną kąpiel odpuść pływanie brzuszkiem do dołu

Wow! uczysz go w 2 językach! Fajnie. Ciekawe, czy mu się nie będą mylić?

Ja też płaczę często jak widzę Fi.
Teraz uwaga, jego kompromitujący filmik - tak się moje dziecko próbuje obudzić http://youtu.be/YUTlvqfMH14
Lecę kąpać
ale sie usmialam..heheh zarabsta pobudka hehe

28.07.2013r.
Stary 2013-10-14, 22:36   #3323
dzoan
Zakorzenienie

Wiecie co..idę spać.. nie nadążam za Wami.. nim odpiszę na kilka postów, to zaraz stos następnych.. zaczęłam się gubić w gąszczu spamu

Dobranoc

Stary 2013-10-14, 22:41   #3324
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Madi wykąpie, ale on tylko cycka je i tego nie przeskoczę...
Z butelki nie zje, bo niezbyt potrafi

Chyba jutro zadzwonię i się zorientuję na kiedy ew. przełożona zostałaby wizyta..
Neni tyle czekałaś na wizytę, szkoda, by znów Ci się przesunęła, jednak endo to wazna sprawa...

Mój pomysł to....idziesz do Endo mały siedzi w aucie z tatusiem, ewentualnie jezdza wózkiem w okolicy, chce jeść...w kolejke przybywa Twoj maz a Ty idziesz do autka i karmisz potem znów wymianka

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Taki mulatek

A chrzestna może być po rozwodzie, jeśli dostanie ze swojej parafii zaświadczenie.
nie mow że dzwoniliscie i sie zgodzili..na rozwodke??

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Taki mulatek

a nie masz jakiejs najlepszej kumepeli, czasem lepsi "obcy" niz rodzina..na chrzestnych...

28.07.2013r.
Stary 2013-10-14, 22:44   #3325
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni tyle czekałaś na wizytę, szkoda, by znów Ci się przesunęła, jednak endo to wazna sprawa...

Mój pomysł to....idziesz do Endo mały siedzi w aucie z tatusiem, ewentualnie jezdza wózkiem w okolicy, chce jeść...w kolejke przybywa Twoj maz a Ty idziesz do autka i karmisz potem znów wymianka

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

nie mow że dzwoniliscie i sie zgodzili..na rozwodke??
Madi jest to dość dobry pomysł.
Zdecyduję jutro. Zależy jak długo musiałabym czekać na następny termin. Jeśli 2 miesiące to wiadomo, że odpada.

Tak-dzwoniliśmy i spoko-można, ale pod warunkiem, że przyniesie ze swojej parafii zaświadczenie, że może być matką chrzestną
Tylko teraz pytanie na ile jest znana na swojej parafii
Stary 2013-10-14, 22:47   #3326
madi82
Zakorzenienie

Cynamonka...wciaz o Was myślę....czy Adaś zasnął po takim długim czuwaniu???

28.07.2013r.
Stary 2013-10-14, 22:49   #3327
mela1234
Zakorzenienie

Jakierka to masz ur 2 dni po mnie. Zrobmy wspolna impreze 24 paz.

Eve ja tez chrzciny dopiero na wiosne robie jak juz bedzie cieplej i kasa bedzie.

Neni, zadzwon i zapytaj czy wczesniej nie mozesz przyjsc, ew na beszczela idz z malym to moze w kolejce sie zlituja i cie przepuszcza.

Nakarmilam Alicje na spiocha. Moze pospi teraz dluzej i ide spac.
Dobrej nocy.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 22:51   #3328
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

a nie masz jakiejs najlepszej kumepeli, czasem lepsi "obcy" niz rodzina..na chrzestnych...
Nie mam na miejscu nikogo, kto by się nadał. Może za bardzo wybredna jestem
Kumpela wyjechała w świat za pracą i nie chcę robić jej problemu z kombinowaniem jak dostać urlop na chrzciny itd.

Zmykam do łóżka oglądać Lekarzy
Stary 2013-10-14, 23:08   #3329
ita83
Wtajemniczenie

pytanie eetoryczne - po cko ja w ogole klade sie spac ?
leo zjadl o 20 180ml odbicie plus odciaganie i byla 21:29 a ren o 21:45 ju glodny - wcisnelam mu 60 wody, odbicie jest 22:07 a o 23 karmienie ktorego zarloczek na pewno nie przegapi i zabawa od nowa padam na pysk :-:-(
Stary 2013-10-14, 23:11   #3330
jakierka
Zadomowienie

Neni, ja bym odpuscila kapiel lub zwyczajnie wykapala pozniej.

Mela, no to pijemy 24.10

Kejt, Edek na pewno bedzie mylil, a raczej laczyl jezyki (jeszcze dojdzie angielski), bo dzieci traktuja poznany jezyk jako cos naturalnego i dopiero pozniej zaczynaja je rozrozniac. U nas dominujscy jest rosyjski, chcialabym nauczyc Edka czytac i pisac w tym jezyku. Fajnie by bylo aby po polsku mowil i rozumial, czytanie i pisanie juz jak wyjdzie, bo nie chce go za bardzo obciazac Angielski rzecz jasna nauczy sie w szkole i na podworku i podstawowe slownictwo w domu, zanim pojdzie do szkoly/przedszkola.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
pytanie eetoryczne - po cko ja w ogole klade sie spac ?
leo zjadl o 20 180ml odbicie plus odciaganie i byla 21:29 a ren o 21:45 ju glodny - wcisnelam mu 60 wody, odbicie jest 22:07 a o 23 karmienie ktorego zarloczek na pewno nie przegapi i zabawa od nowa padam na pysk :-:-(
Przeczytalam 'pytanie EROTYCZNE'
zycze duzo cierpliwisci i sily fizycznej aby przetrwac czeste karmienia.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości