|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Chyba dziś zaolejuję. Daaaawno tego nie fundowałam włosom. |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proponuję pod stołem upchnąć wielki karton na kosmetyki i nakryć go ścierkami z mikrofibry
![]() Mój facet ciągle kopie w niego nogami przy jedzeniu, zagląda pod spód ale gdy widzi te ścierki, pewnie podejrzewa że to coś do prasowania i odwraca wzrok . Gdyby tylko wiedział .... ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Co stosujesz, bo mi umknęło?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie nie wyobrażam nie użyć odżywki d/s po myciu. Brak d/s=szopa. I to nie szopa w dobrym znaczeniu (przy moich cieniznach definiuję też tzw. pozytywną szopę
Cytat:
Tylko u mnie jest tak, że ja muszę mieć szampony/maski/odżywki d/s na wannie. Kończy mi się wanna
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), 3 b/s (niezmiennie), 2 szampony (i 1 obiecany przez właściciela mojego ujścia gotówki), 4 żele Bielendy, wcierka Kamiwaza, jedwab Green Pharmacy i Amla Khadi. I Jantar, którego ostatnio nie używam. I Kalpi Tone.Mam niedosyt.
|
|
|
#1897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to nie przez TŻem, tylko przed mamą... ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie bieda z odżywkami.Mam 2 z proteinami(końcówka ), odżywke i maske z silikonami
|
#1900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak Basiu, jest cudowny
Cytat:
).Cytat:
Cytat:
![]() To ja się pochwalę moimi zbiorami w szafce, to po prawej to odlewki od pewnej kochanej osoby [nie wiedziałam, że będzie ich aż tyle]. Po lewej stylizatory, maski i odżywki ds, oleje. No i jeszcze w łazience mam aktualnie używane 2 odżywki ds, 2 odżywki bs, maskę, szampon i odżywkę do mycia. O matko
|
|||
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
Nikt mi nie odpisał w moim wątku. Ale nie szkodzi, ja się łatwo nie poddaję
Wklejam fotki sprzed 4 miesięcy i obecne. Te starsze w dłuższych włosach, nowsze po ścięciu spalenizny. A teraz wszem i wobec przyznaję się, miałyście rację, ja się myliłam. Zmiana na zdjęciach dotyczy tylko tego, że w końcu spróbowałam się nie uczesać Tzn ostatnie czesanie zrobić z odżywką. Reszta pielęgnacji bez zmian. Kluczem do sukcesu okazały się: - dużo protein (elastyna i kolagen, artiste różowy), mniej emolientów które przeciążają moje cienkie włosy - brak czesania! to był szok, trwało to pół roku ale się przekonałam. To działa ![]() - ręcznikowanie. Najlepszy stylizator ever. Jedyne czego mi brakuje to dobry utrwalacz. Ugniatam włosy hegronem i kremem pantene, potem żelem do włosów. Suche falki odgniatam. Wyglądają jak na fotkach, niestety wieczorem już fale prostują się w strąki, a na drugi dzień to już w ogóle. Więcej żelu je obciąża... Ale i ten problem rozwiążemy
|
|
|
|
#1902 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałabym co wybrać danego dnia Jestem kobietą, a to byłby za duży wybór xDCytat:
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
kłopotem jest ta nietrwałość, muszę ponosić maskę rano godzinę, po wyschnięciu jest jak na zdjęciach, pod wieczór już słabiej. Na drugi dzień ostatnio udawało mi się przedłużyć świeżość używając cynamonu jako suchego szamponu (jest higroskopijny, dobrze się spisywał), ale boję się nawrotu wypadania. Skrobia ziemniaczana jest widoczna na ciemnych włosach, więc teraz pomieszałam skrobię i cynamon i jest nieźle. Chyba im tak nie zaszkodzę?
|
|
|
|
#1904 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak można ich nie kochać ?? Cytat:
To albo spróbuj rozluźnić skręt albo zostaw jakie są i nic nie rób przecież nie są złe ![]() Nie lecz się tylko półkę montuj ![]() Aziddee, Myszka kocham was dziewczyny myślałam że jestem nienormalna mając pełno kosmetyków do włosów ale widzę że jestem normalna ![]() Cytat:
Moim zdaniem przydałaby się jakaś odżywka b/s bo mnie bardziej twoje loczki wyglądają jakbyś na lokówce kręciła, no i jakbyś po myciu rozczesywała. Potrzebują jeszcze chyba dużo odżywienia, odżywki b/s, ewentualnie jakiś żel, może pluking i będzie fajnie Cytat:
Czerwony jest piękny To najładniejszy kolor przynajmniej jak dla mnie, mogłabym mieć go codzniennie na sobie, ewentualnie turkusowy Cytat:
Mnie już się dawno na wannie nie mieści i trzeba było szafkę w łazience robić żeby moje kosmetyki się zmieściły, a i tak jeszcze część ląduje w pokoju Cytat:
Też mam Kalpi Tone od 3 miesięcy ale nigdy jeszcze nie użyłam ![]() Cytat:
Co za kolekcja Cytat:
A po co nowy wątek skoro jest ten Ładnie jest Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-14 o 23:31 |
||||||||
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
Moje włosy dziś dostały:
-Dabur Amla na długość -Sesa na skalp oba na całą noc rano mycie: -Alterra z kofeiną skalp -Szampon hippi długość poźniej odżywianie : -Amla w proszku na 30 min zmyta wodą -Maska drożdżowa Agafi na skalp na 30 min po tym czasie dołożone na długość -Spora ilość Kallosa latte, do tego: -Isana Locken Spulung -Garnier AiK W tym czasie rozczesane, potem zmyte b/s -Garnier AiK - Żel graffiti niebieski wymieszany z białym (oba zrobiły się za lekkie, dziwne...) -Jedwab Marion na końcówki i... Ładnie jest Teraz rozwaliły mi się 2 pasma od spodu przy uszach a tak to wszystko pięknie Kocham loczki |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem mam ochotę to wszystko wyrzucić i zacząć od nowa !A tak serio to wkurza mnie to, że nigdy niczego nie wywalam dopóki się nie skończy, nienawidzę marnotrawstwa i dla tych nieudanych zakupów staram się wymyślić nowe zastosowanie albo mieszam z czymś. W efekcie działanie tych specyfików nie jest takie dobre, błędne koło. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|||
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś nie kochałam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
proszę spojrzeć tutaj ...http://www.kamiwaza-dangerous.pl/
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem na etapie wykańczania większości odżywek, nazbierałam za dużo i o niektórych zapominałam a nie chcę żeby się zmarnowały. Już mam upatrzone nowe typy ale dzielnie się trzymam w swoim postanowieniu.
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł dziewczyny
Nie mam ostatnio czasu żeby Was czytać. Trudno mi też nadrobić co tu piszecie. ![]() Na początek dziękuję Pannie Lokowanej i Agusi za info odnośnie senesu. ![]() Cytat:
![]() Myszko, ale masz zbiory. Normalnie ![]() Azide widzę znowu szaleje i męczy pana w okolicznym sklepie. ![]() Martwię się trochę swoimi włosami. Wypadają mi włosy - nie wiem czy nie od odstawienia tabsów i ogólnie od problemów hormonalnych jakie mam. Czytałam też gdzieś, że po odstawieniu spadają estrogeny, tak jak i po ciąży i dlatego włosy wypadają. W tym albo przyszłym tyg. robię badania. Na razie biorę Vitapil i wcieram rzepę.
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój też, mój też!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja muszę dziś zrobić miejsce na zamowienie z zsk... gdzie, pytam, gdzie? Ja mam dwie szafki plus duży słupek stojący z czego mąż ma jedną górną półkę. Zawsze jak otwiera szafkę to pyta z powątpiewaniem " I chcesz powiedzieć ze Ty tego wszystkiego używasz? " Jasne ![]()
|
|
|
#1914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie byłabym sobą ![]() Cytat:
![]() To się załamie
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, Karen chyba mówi o:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zka-chili.html a wcześniej była mowa o: http://www.bioarp.pl/pl/p/Naturalny-...w-wypadaniu/48 tylko gdzie to kupić?
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
Też miałam etap nie kochania moich włosków ale na szczęście baardzo szybko mi przeszło ![]() Czerwoną kurteczkę i do tego czerwone butki ![]() Masz na myśli to serum ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zka-chili.html |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1919 | |||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Bry
Obowiązki domowe w miarę ogarnięte, zostało tylko gotowanie ![]() Ale to po przyjemnościach wizażowych. Cytat:
![]() Rybiorka pisała, że trafiła na swój zestaw po trzech latach, jak dla mnei to całkiem normalne. Swojego nie mam, za bardzo lubię kombinować i sprawdzać nowe proukty, nawet nie za bardzo szukam, wiem jednak, że regularność, testowanie przynosi sporo wiedzy. To procentuje. A wiesz, jaka to odpowiedzialność? Szczególnie dla kogoś, kto teraz myśli głownie o brakujących kremach, roztworach soli fizjologicznej i innch takich, co niby mają pomóc kobiecie. Terefere...Cytat:
Cytat:
Wygląda to tak, jakby dermatolog łapał z każdej strony. Może pomoże. Ze wskazaniem na grzybki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym może zostawimy delikatny szampon, a odchudzimy odżywki? jakiś czas temu Ajrisz na swoim blogu pisała o odżywce, którą dobrze by było sprawdzić u Ciebie -> Neutrea Plus 5% Urea. Co prawda ten mocznik nie będzie mieć działania złuszczającego, ale odżywka jest raczej lekka i raczej bezpieczna dla skóry, więc można sprawdzić. Cytat:
i co? Sądzisz, że jest bez wpływu? To albo leczysz, albo dodatkowo wysuszasz. Bo ja zgłupiałam, a Twoja skóra chyba już nie wie, czego od niej oczekujesz. Cytat:
Nie miałam roszczeń płciowych. Ma być zdrowe Chłopczyk, dziewczynka - kochać będę tak samo ![]() Cytat:
Zawsze tak jest, że komuś pasuje, komuś nie. Ważne, by wiedzieć, co tak naprawde się nakłada i w jaki sposób to zmywać. *** a znalazłam sobie i wstawie do analizowego CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL, TRIMETHYLSILOXYPHENYL DIMETHICONE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, PANTHENYL ETHYL ETHER, PHYTANTRIOL, PARFUM/FRAGRANCE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONOL, OCTOCRYLENE , TOCOPHERYL ACETATE, ZEA MAYS (CORN) OIL, BETA-CAROTENE Zabezpieczacz. Przynajmniej ten argan w ilości nieco większej niż się spodziewałam. Cytat:
Już wiesz, że to mieszanina wody i alkoholu, więc na dłuższą metę nie zdziw się, że z "afro" zostanie Ci lwia grzywa bez loka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli włożysz palce między kosmyki i zaczniesz przeczesywać, to je rozczeszesz, czyli zniszczysz to, co zrobiłaś odżywką b/s. Często lepiej wtedy ponownie spłukac włosy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś pewnie poleciłabym Isanę z babasu, a teraz odeślę Cię do analizowego, gdzie często piszemy, że odżywka będzie fajna na co dzień. Isany Professional tez są dość proste i tanie. Można zacząć od nich. Ale sprawdź na początek skład. Wydajne są też wszystkie Bingacze, bo sa spore i rzadkie. Osobiście preferuję tę ze spiruliną i keratyną albo z ekstraktami czy tę z drożdżami. Musze je jednak każdorazowo tuningować olejem. Miałam pytać, czy dzieci nadal kochają Twoje włosy ![]() Cytat:
Zakochałam się w tej (chyba wiadomo czemu Sukces!Cytat:
Cytat:
|
|
#1920 | |||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Będę nudna...
Obetnij i oddaj na perukę... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wcierałaś przed myciem? Czym zmywałaś? Mój tż ostatnio się skarży na łupież i wypadanie, a właśnie używa H&S i ma zamiar Nizoral kupić :/ nie wiem czy jakakolwiek rada coś tu pomoże, bo jest leniem, ale warto spróbować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

Cóż możliwe więc, że będę miała przewalone, ale nie mogłam się powstrzymać - taka już choroba 
nie wiedziałabym co wybrać danego dnia

Nie wiem, czy to wina tego dodatkowego rozdzielania, możliwe, że wpłynął na to cały szereg innych czynników, ale wolę pozostać przy nieingerowaniu w sposób, w jaki włosy się same zbijają po b/s. Przeciągam łapkami po włosach, ale nie wkładam palców między nie - o ile wiesz, o co chodzi 

Szczególnie dla kogoś, kto teraz myśli głownie o brakujących kremach, roztworach soli fizjologicznej i innch takich, co niby mają pomóc kobiecie. Terefere...