|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Goraleczka84 - my , a raczej ja, też spisałam na straty ten miesiąc kiedy się udało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Lolitka świetnie wyglądałaś, niebanalna Panna Młoda
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4083 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Imbir chyba mi pomaga, bo cały czas czuję się tak w miarę dobrze. Oby tak już zostało, bo ile można się męczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie! Witamy ![]() Cytat:
![]() A szef wie już o ciąży? Bo jeśli będziesz mieć umowę o pracę na czas określony, która kończyłaby się po 3 m-cu ciąży, to zostałaby ona automatycznie przedłużona do porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
lolitko - pięknie wyglądaliście
![]()
#4085 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4086 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo, ja też gratuluję i jeszcze raz NAJLEPSZEGO na Nowej Drodze Życia! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedynie teściowa strzeliła focha, bo była za granicą, a ja z mężem nie mamy roamingu i nie zadzwoniliśmy do niej osobiście tylko dowiedziała się od swojej siostry i jest wielka obraza majestatu. Jest gorsza niż dziecko, ale co poradzić. Mnie to wisi, nie będę się nią przejmować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja z testem długo czekałam bo zrobiłam dopiero 5 dni po terminie @... a dwie krechy wyszły gdzieś po minucie co do Tz - to mój tez przerażony...ale nawet go rozumiem, do mnie to jeszcze nie dociera a co dopiero facet. Nasi Mężczyźni czasem chyba potrzebują więcej czasu do oswojenia się z nowina.... a powiedz mi Mamusie w I trymestrze - chwalicie sie juz znajomym? czy narazi tak ostrożnie? Ja sama nie wiem - z jednej strony chcialabym wszytskim to ogłosic a z drugiej nie chce zapeszać .....i sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
akurat trafisz na fajne promocje, bo będzie się zmieniała kolekcja z 2013 na 2014, często można wtedy trafić na fajne rzeczy w dość przystępnych cenach ![]() ![]() ![]() z wózków dla bliźniaków, zobacz sobie PEG PEREGO, u nas na osiedlu są bliźniaki i koleżanka jest mega zadowolona z tego wózka, ja sama mam wielofunkcyjny z tej firmy, lekki zwrotny bardzo ciekawe rozwiązania posiada, no i składa się jak parasolka ![]() ależ Wam Fajnie że to wszystko dla Was niektórych będzie nowe... ja wszystko mam po Kaziku, część u koleżanek, ale wróci do mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale po wczorajszym dniu stwierdzili, że się zrzucą i kupią wspólnie... A jeżeli chodzi o teściów, też nie mam co liczyć .... Jak powiedziałam o tej całek "wózkowej" akcji moich rodziców teściowej, to stwierdziła że ona ma już wnuczki i nie będzie musiała raczej nic kupować, bo moich rodziców to pierwsze i dlatego tak chcą kupować ... :/
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-15 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas nowina nie wytrzymała nawet jednego dnia, najbliższa rodzina dowiedziała się zaraz na następny dzień, a w pracy choćbym chciała ukryć ten fakt, to nie dałoby rady, musiałam się przyznać, bo nie chciałam już dźwigać i się przeciążać, więc siłą rzeczy dowiedzieli się wszyscy ![]()
![]() |
#4093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4095 | ||
Zakorzenienie
|
Lolitka, przepięknie wyglądałaś! I mąż też świetnie się prezentował
![]() Jeszcze raz gratuluję i życzę dużo radości w nowym, wspólnym życiu ![]() ps, wiem, że to świetna sprawa w końcu zamieszkać razem, nie musieć się żegnać wieczorami itd... A co do tygodnia, to podobno dziś zaczynam 10tc... ale czuję, że mój gin się pomylił i dziś to zweryfikuje ![]() Co do fobii przed wymiotami, to ja nigdy jej nie miałam... ale teraz chyba dostałam, bo nawet jak czuję się lepiej, to ciągle się boję, że zaraz znowu mnie dopadnie i znowu będę umierać... nie potrafię o tym przestać myśleć ![]() Ja to powiedziałam od razu, ale większość tutejszych mam wstrzymywało się z tymi wieściami.
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodze do tego prywatnego tylko dlatego że jest to bardzo dobry lekarz poświęcajacu dużo czasu, szczegółówy, no i moja przyjaciółk prowadził u niego ciąże / bardzo zadowolona była i mi go poleciła/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trochę mi głupio że z takim opóżnieniem : ale również ode mnie przyjmij najszczersze zycznia z okazji ślubu ![]() D0tk4 >> fajna data ![]() ja mam na 22 maja / ale może się przedłuży hehe/ i ur. na 26 maja : urodziny mojej mamy i tym samym Dzień Mamy ![]() ========================= ========================= = jutro pojade chyba zrobić sobie te badania podstawowe : mam skierowanie ale jeszcze nie pojechałam, bo wizyta na 28.10 ------- |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Raczkowanie
|
Co do wyprawki...powiem Wam ze my jeszcze nie myśleliśmy.... narazie na tapecie sa ubrania ciążowe. Jest szansa ze moja szwagierka będzie rodzic jakieś 3 miesiące przede mną na ten ten najgorszy czas co sie pewnie pożyczy
![]() ![]() a co do samej wyprawki - to coż może to bezczelne ale dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuk wiec obawiam sie ,,czyste szlenstwo" ![]() - ale jeszcze nic nie wiedza wiec ciiii...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak teściowa "BARDZO" dobra :P
My powiedzieliśmy o ciąży najbliższej rodzinie od razu, a po wczorajszym USG wiedzą już wszyscy. U Nas o tyle dobrze, że mamy w rodzinie same niemowlaki, albo jeszcze ciężarne, więc ciuszki wszyscy już nam proponują ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-15 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz tylko w 12 tc mam mdłości i takie naciaganie- jakbym maiła zwymiotować, ale powietrzem. Do tego zgaga z pieczeniem i odbijaniem. I w ogóle ciągle z żołądkiem cos nie tak. Nie mogę normalnie nic zjeśc tylko tak po troszeczce, a potem i tak mi brzuch rozrywa. Ale wolę juz to niż te wymioty. Cały czas jednak się boję, źe wrócą. Jak gdzieś wychodzę to zawsze mam woreczek na wszelki wypadek i staram się sama nie chodzić ![]() A ta terapia grupowa coś dawala? ![]() Witam nowe mamusie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Może jakieś nowe fotki ktoś zamieści? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jestem i ja po wizycie. Mój maluszek ma już 5 cm no i pomachał mamusi wczoraj maleńką rączką... Faktycznie coś tam mi pomachało ![]() Odetchnęłam z ulgą. No i miałam usg genetyczne. pani gin nie widzi niczego niepokojącego. wszystko jest tak jak powinno być wielkość dzidzi też. Także jestem zadowolona. Mogę chodzić na basen tylko starać się nie dotykać prysznica, czy kafelków bo to ma najwięcej zarazków i bakterii. Lekkie ćwiczenia też jak najbardziej, rowerek stacjonarny, żadnych rychłych ruchów i podskoków. Kolejną wizytę mam 13.11 i wtedy też nie będę jeszcze znała płci. Pewnie na kolejnej wizycie w grudniu... Cytat:
Nie dziwię się mężowi też by mi się oczka zaszkliły widząc podwójne szczęście. Jeszczde raz gratuluje. ![]() Kucyktruskawkowy fajnie że jesteś z nami. Witamy mamy również w 4 tc ![]() pikaso musisz być dobrej myśli. Zobaczysz będzie ok. ![]() carolyn89 ja mam dość lekką pracę... CZasem zdarza się dzień zakręcowny ale staram się nie przemęczać... janeczka ja uwielbiam książki, no ale nie mam chęci na czytanie... Poluję na greya żeby się zrelaksować... No i czekam na ciężarówkę... od ilkas. ![]() Magdiii super że wszystko ok... Zajrzę do was jeszcze później bo zaraz wpadnie szefowa...
![]() |
#4102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaciążenia po zrobieniu zapasu tamponów, to coś w tym jest... Ja trafiłam na promocję 2 pudełek z 32 szt ![]() Przydadzą się za rok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() - Mamo, będziesz babcią. - Tak? Fajnie. (Popiła wodę z butelki i poszła) ![]() U mnie znów odwrotnie mama i tata się spłakali i aż mnie podnieśli do góry ze szczęścia, że damy im wnuczków. W ogóle w dziwną rodzinę się wbiłam. Dzieki Bogu mój mąż zaczyna się zmieniac i wchodzic na dobrą drogę ![]() No to się wyżaliłam ![]()
![]() |
#4104 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mi data 10 kwietnia 2010 roku kojarzy się tylko z jednym... robiłam USG połówkowe, jak lekarz powiedział że chłopak, kazałam mu się przesunąć, tylko dwa razy w życiu widziałam takiego banana na twarzy u mojego męża, pierwszy raz wtedy, a drugi raz 18 października 2010 o 12.25 jak pokazali Mu Kazika ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zadomowienie
|
jak tak czytam o Waszych mdłościach, to zaczynam się bać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam się porannie
![]() Muffinka już siara?kurka wodna szybko heh. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi ciężko powiedzieć ale sporo, przed ciążą ważyłam 64-66kg a teraz na wizycie 72kg. Niewiarygodne ale prawdziwe, chociaż jem jak stado koni. Miałam okropne mdłości i zajadałam to, na chwilę pomagało a potem znowu to samo. No i z nudów bardzo dużo jadłam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
JJJustynAAA mogę Ci przesłać jak chcesz ale pdf. Co do wyprawki to cieszę się, ze mamy wszystko po pierwszym maluchu,no chyba że będzie dziewczynka to kilka rzeczy zmienimy ale nie za wiele. Właśnie macie jakieś przeczucie co do płci dzieciątka?
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2013-10-15 o 09:31 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ż egenetyczne wyszło ok ![]() a powiedz mi jeszcze : który to tydzień u Ciebie ?? ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- p. s dzisisiaj własnie odbieram książke " W oczekiwaniu na dziecko " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nic tylko odpoczywaj i odpoczywaj! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4109 | ||
Zakorzenienie
|
Janeczka, ja czuję, że to będzie chłopak
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.