|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Dzien dobry.
A i ja mialam dzisiaj jakos niespokojna noc. Maz wyszedl do pracy o 00.30 w nocy. Nie moglam spac, krecilam sie, czulam jakis niepokoj :/ i tak mi pol nocy zlecialo do po 2. Pozniej zasnelam i bylo to samo... :/ Teraz jeszcze leze, bo nie mam sily nawet wstac. Widze, ze mowa o obiadku - ja dzis mam w planach golabki bez zawijania zrobic.. Milego ranka
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam z rana Mamusie
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Witamy się w 11 tygodniu ![]() U mnie nocka taka sobie też jakby katar do mnie zaglądał ![]() Powiem Wam z tą siarą to mnie zaskoczyłyście, że już może się pojawic A u mnie wczoraj mój brzuch przeszedł siebie i nagle zrobił się taki duży, że nie mogłam go schowac w bluzę. Moja mama aż się zlękła i zapytała czy ze mną wszystko oki. Ja dziś biały barszcz gotuję, a na drugie upiekę skrzydełka w płatkach kukurydzianych. Dziś jeszcze musimy meble ogarnac. Mam nadzieję, że załapiemy się na rabat. Kurcze blade trzeba czekac na zamówienie 6 tygodni Witam nowe mamy No i standardowo za dzisiejsze wizytacje
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-15 o 08:40 |
|
|
|
#4054 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewuszki
za Wami nadążyć to jest normalnie wyczyn ![]() Miłego dnia życzę Wam wszystkim ![]() Cytat:
ja chciałam też bliźniaki, ale cieszę się, że choć jedno się rozwija Życzę duuuużo spokoju ![]() Cytat:
Cytat:
troche się boję... Witaj Dziewczyny ile już przybrałyście na wadze do tej pory?
|
|||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe mamusie
jejq, jaka ja jestem zmęczona wczoraj już o 18 poszłam do łóżka i przysnęłam wstałam o 19, ogarnęłam się i do łóżka już o 20 spałam i tak ciągiem do 6 rano gdy zadzwonił budzik niby 10 godzin a jeszcze bym spała
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wagi to u mnie narazie stoi w miejscu... Ale to dopiero 7 tydzień, więc jeszcze czas
|
|
#4057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj
Cytat:
Dziękuję kochana Cytat:
![]() Dziękuję za gratulacje ![]() Wstałam, i od razu dopadły mnie nudności. Mąż poprawił mi humor pięknymi różami, z okazji wczorajszych wiadomości ![]() Do mnie to nadal nie dociera, chociaż wczoraj oglądałam już wózki dla bliźniaków Na 13.30 wizyta w Instytucie, więc znowu poproszę o kciukasy ![]() Miłego dzionka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
melduję się i ja... zaspaliśmy dziś z Kazikiem do przedszkola, tak nam się słodko spało
![]() miłego dnia wszystkim i za wszystkie dzisiejsze wizytyco do siary to ja też już mam, którego dnia obudziłam się z wielkimi plamami na koszuli do spania, byłam w szoku ale ponoć to możliwe a i znowu muszę się przyzwyczaić do spania na lewym boku |
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() !!
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za takie mile przyjecie
![]() Witam się tak jeszcze trochę nieśmiało, bo pierwsza wizyta u gin dopiero przede mną - jutro 17 i powiem Wam ze stresik jak cholera...czy wszystko będzie w porządku ....To pierwsza ciąża - czy planowana ? sama w sumie nie wiem ;-)napewno nie w tym miesiącu - który spisałam na straty i byłam pewna ze nie trafiliśmy a tu niespodzianka ![]() ![]() Niestety ten cudny czas zaczęłam od mego przeziębienia, byłam 2 tygodnie temu szcepiona przeciw grypie i mam tego teraz skutki, dzisiaj juz jest dobrze prawie nie kaszle, nos odetkany wiec powoli dochodze do siebie ![]()
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Goraleczka witaj i tutaj, jeszcze raz gratuluję
|
|
#4062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nawet nie wiem ile ważę tu u siebie nie mam wagi. Teściowa ma na dole, ale wszystko pochowane i głupio mi prosic, żeby wyciągnęła
A jak jestem u rodziców to zawsze zapomnę wskoczyc i sprawdzic ile przybrałam. U lekarza jak byłam oststnio to sporo tego było, ale byłam po mega wielkim obiedzie![]() Kasy to ja w ogóle nie liczę ile wydajemy w ciąży. Chodzę do dwóch lekarzy. Ginekologa i ginekologa-endokrynologa. Jeden bierze ok 100zł a druga 150, 120zł plus do tego drugiego badania prywatne to suma wychodzi spora. Dobrze, że ginekolog wypisuje mi skierowania na badania na NFZ, bo byłoby ciężko Góraleczko -wszystko będzie w najlepszym porządku, Zobaczysz codmalina - to sobie pokimaliście z Kazikiem I co w domku został czy zaprowadziłaś go?
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dopiero jakby wszystko podliczyć na sam koniec ciąży, dorzucić do tego koszt wyprawki... Szaleństwo
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My ten miesiąc w którym się "udało" od owulacji spisaliśmy na straty. Nie mieliśmy "czasu" dla Siebie itp A tu proszę niespodzianka i to podwójna. Ja na forum udzielam się od wyników testu :P czyli z ponad 2tygodnie a wizytę miałam pierwszą wczoraj
|
|
#4066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Bo chyba najlepszą receptą na dwie kreski jest czysta głowa i nie skupianie się na tym, żeby wyszło... My też "trafiliśmy" w miesiącu, gdzie kompletnie odpuściłam sobie mierzenie tempki i obserwacje, bo akurat się przeprowadziliśmy:brzydal :
|
#4068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
A te znajomości są okropne, ale pewnie jakby każdy miał to korzystał Cytat:
![]() Mi mąż wczoraj zrobił super kolacje, sałatkę z kurczakiem i warzywami, smakowicie wyglądała, ale tylko podzubałam z powodu mdłości:-( |
||
|
|
|
#4069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już zacznę 4 misiąc to powoli zacznę kupowac rzeczy do wyprawki, bo nie chcę zostawiac wszystkiego na ostatnią chwilę
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pamiętam jak sama nakręcałam się każdym strzyknięciem w podbrzuszu, każdą tempką... Szczęście, że miałam tą przeprowadzkę, bo chyba nie umiałabym się tak wyluzować
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
ciężarówki, chciałabym dołączyć!
![]() zrobiłam dziś test, wyszły piękne 2 krechy! płakać mi się ze szczęścia chce! |
|
|
|
#4073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też zamierzam ogarniać wyprawkę wcześniej. Pod koniec stycznia zacznę już zakupy, po malutku do rozwiązania. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Witaj
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne podejście do sprawy wyprawki, też mi się wydaje, że lepiej wydawać co miesiąc po trochu i uzbierać do 9 miesiąca wszystko. Przeprowadź śledztwo! Może Mama przypomni sobie gdzie oddała łóżeczko? Fajnie by było parę groszy zawsze zaoszczędzić !---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
#4075 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przed pierwszą wizytą mega stres, zresztą przed każdą bardzo się denerwuję :/ i tak jak Ty nie spodziewałam się, że trafimy za pierwszym razem, bo pierwszy test nie pokazał ciąży... Ale mieliśmy miłą niespodziankę powiem Wam, że mój mąż jest baaaardzo przerażony, że zostanie tatą hehCytat:
poza tym nie wiem co ja bym w domu całymi dniami robiła.. Czas pokaże. Dziś lub jutro powinnam już wiedzieć co z moją umową. Trzymajcie kciuki |
||
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli mogę spytać, praca biurowa, spokojna? ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
W ogóle to były chyba szczęśliwe miesiące dla naszego wątku, sporo tu naszych staraczek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Hejka
Znowu miałam do nadrobienia tyle stron Wybaczcie,ale musiałam się nacieszyć nowym mężem heh Nie umiem się przyzwyczaić,że mieszkamy razem i że teraz zawsze będzie Jeszcze do końca nie wierze,że jestem w ciąży mimo,że już 4 miesiąc się zaczął a tu teraz jeszcze że mam męża Ale do rzeczy..Cytat:
Miałam zrobić zdjęcie,ale jakoś zapału nie było.Dzisiaj już napewno zrobie i wstawie tutaj..choć smutno mi jak na niego patrze i zazdroszcze tych brzuszków,które tutaj widziałam![]() ![]() Jak napisałaś o tym zdjęciu to sobie pomyślałam "a co mi tam" i pokaże Wam. W końcu "nie od dziś się znamy" hehe ![]() Cytat:
Jak się czujesz w ciąży? Który jesteś tydzien? Masz te przykre dolegliwości?Jestem z TobaCytat:
Cytat:
![]() Ja też nadal mam wieczorne mdłości (Cytat:
) ciągle mi je komplementuje i chce je dotykać![]() Cytat:
Cytat:
No i żebyś nie ryczała przy przysiędze jak JaCytat:
Cytat:
![]() Życzę chłopca i dziewczynki |
|||||||||
|
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cytat:
Nieźle żeście malutką wymęczyli :pCytat:
Mój ostatnio jest ne ne :p Ale chory to i tak nie puszczę ![]() Cytat:
I ze szczęścia to płacz ![]() Nikki to my po podobnej nocce, młody za to goraczkował i do tego duszacy kaszel ale strasznie, co zasnął to go wybudzał Aż Tż w nocy pogoniłam do piwnicy po nawilżacz powietrza, trochę pomógł ale nie do końca. Na 11 idziemy do doktora bo niby wstał bez gorączki ale ten kaszel niefajny....Nastraszyłyście mnie z tą siarą :p Ja czasem mam takie zaschnięte na brodawkach ale myślałam że to oliwka raczej a tu mówicie że mleko tak szybko może być ?;p 6 miesięcy jeszcze jak dłuuuugo... Jakoś się nie mogę doczekać, dla mnie ciąża trudniejsza niż macierzyństwo :p
|
|
#4080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to zdeklarowali się moi rodzice na kupno wózka lub łóżeczka właśnie dla swojego wnusia lub wnusi Takie kochane dziadki Bo na teściów to raczej nie mamy co liczyc Cytat:
Zobaczysz i Twój oswoi się z tą myślą![]() trzymam najmocniej jak się da. Wiem, że praca teraz jest bardzo ważna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

za dzisiejsze wizytacje
Trzymajta mnie bo zemdleje.
troche się boję...
wczoraj już o 18 poszłam do łóżka i przysnęłam
Ten basen tak ją zmęczył?