![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Ja raczej karmić nie bede w kosciele, bo do niego mamy 3 min, msza z godzinę potrwa, no a potem przyjecie w domu robimy. Chyba pochodze jeszcze po sklepach, raczej myślałam o takiej trapezowej kiecce, od góry rozszerzanej, ale nigdy takiej nie mialam i nie wiem jak będę wyglądała. Moja otyłość brzuszna jest jakaś dziwna, nie jest to wałek tłuszczu jak przy nadwadze, czy skóra pozostała po brzuszku ciążowym, ale taki twardy brzuch odstający jakby w ciąży naprawdę ![]() ![]()
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też nie było prezentów, praktycznie tylko kasa. ale my też na chrzcinach dawaliśmy kasę. teraz na prawdę nie wiadomo co kupić dziecku bo większość "wszystko" ma. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- szukam krzesełka do karmienia. jedno mi się podoba, ale cena..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oliwka, ale mieliście przygody. Wojtek też dostał przede wszystkim pieniądze, chyba tak przeważnie jest.
![]() |
#2914 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dobranoc ![]()
![]() |
#2915 | |||
Zakorzenienie
|
no, mnie też
Cytat:
Cytat:
22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny) Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odległość pomiędzy przedmiotami i pomiędzy ludźmi w szczególności, odległość pomiędzy nim samym a rodzicami. Ta świadomość może być dla dziecka przerażająca. Bardzo absorbująca i interesująca dla dziecka jest w tym okresie obserwacja położenia różnych rzeczy wobec siebie – rzeczy mogą być w sobie wzajemnie, na sobie, pod sobą itd. Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robić żeby sie cos zadziało. Wyłącznik światła jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauważać, ze niektóre rzeczy/sytuacje są ze sobą związane. Np. ze klucz przekręcony w dziurce w drzwiach wejściowych oznacza, ze tata jest w domu! Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynować swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo ważne jest, by pamiętać, ze dla każdego dziecka świat relacji będzie innym – własnym- przeżyciem – całkowicie opartym na tych umiejętnościach, które dziecko zdobyło w poprzednich skokach rozwojowych. Cytat:
https://www.google.pl/search?q=sukie...5%3B762%3B1100 https://www.google.pl/search?q=sukie...ml%3B420%3B420
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sukienki fajne, ja zwykle noszę coś w stylu tej drugiej, odcinana pod biustem, bo mam figurę gruszki. Chyba będę musiała pomierzyc w sklepach cos więcej, ale na razie to nie znalazłam nic, na czym mogłabym oko zatrzymać... Dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Despa mi tez sie zdawalo/zdaje ze to lek separacyjny tylko to tak dziwnie wyglada i zaczelam sie zastanawiac czy na to wplywu nie ma to ze mala bardzo malutko spi w dzien pod wieczor maruda i zazwyczaj sie przespi max 30 minut tak jakby dluzej nie mogla i pozniej wlasnie zaczynaja sie cyrki. Ostatnio tz przezywal 2 dni po takiej sytuacji (jak pojechalam do ksiedza) i wczoraj to samo a dzis w nocy jedna pobudka i jeszcze spi. Wlasnie siedze z laktatorem bo jeden cycek juz mnie boli z nadmiaru z reszta ten z ktorego mala niechetnie pije - tak jakby za wolno jej z niego lecialo bedzie dzis do kaszki a zastanawialam sie jak jej podac heh ![]() Powiem wam ze cycek pelny az grudki sie porobily a nawet 50 w butelce nie ma a laktator wyciagnelam przed chwila chyba po dobrych 3 - 4 miesiacach bzinka ta sukienka wlasnie zakrywa brzuch szerokie biodra i wielkie boczki naprawd fajnie maskuje o takiej czarnej ktora Despa wrzucila moge pomarzyc bo wsystko sie wylewa ![]() Dobra zmykam ksiezniczka sie budzi ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-10-15 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tomek co w rączce to do buzi od razu i mamle tak wszystko jak leci, chociaż na początku bardziej oglądał i dotykał paluszkami. Cytat:
![]() super że wifi działa ![]() ![]() Cytat:
![]() No i witamy ![]() Dla wszystkich na nowo przybyłych dziewczyn ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za pieniądze kupisz coś sama, my dostaliśmy np. leżaczek ( a puściłam famę że chcemy pieniądze) i co, Tomek w nim może w sumie z godzinę spędził. Jak tylko go tam wkładam to od razu marudzenie. Tak zapytam, nie ma w waszych parafiach możliwości chrztu po mszy? Bo na dobrą sprawę sam ten proces chcrzczenia trwa może z 10 minut a dziecko musi się wymęczyć na całej mszy. My tak zrobiliśmy, o 11 w sobotę była jakaś msza, a my dopiero na 11.40 przyjechaliśmy jak już był koniec. Po tym wszystkim ksiądz nam zrobił 10 minutowy chrzest i do domu. Dasz radę z cycem, może to skok rozwojowy i dlatego (my właśnie przechodzimy skok już jakiś drugi tydzień ![]() A i dodam że to są piękne chwile jak dziecko tylko mamę widzi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2919 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie masz na oku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-15 o 07:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie no zabawki mogła by zostawić ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() może jeszcze tak z tego cycka nie rezygnuj ![]() może tata za malo nosi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobiłam ![]()
![]() |
#2921 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe spoko. nagrań masa. tylko jak wrzucić ![]() ![]() to by się zgadzało. tylko mi anemia w ciąży nigdy nie wyszła. dopiero po porodzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o to ja łeiting ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czad. wyobrażam sobie stresiora... a sukienka piękna. T. tyż tylko $ dostał. i puzzle. i dwie książeczki ![]() Cytat:
dziś kaszka na dzień będzie. na noc (jako zapychacz) i tak nie działa ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Moderna dziekuje za post, zapoznam sie z linkami. Co do diagnozy to pediatra stwierdZił alergie pokarmowa i w sumie tyle. Tzn. PowiedZiał ze musi byc starsza aby cos dokladniej powiedzieć. Z leków dostała ten ketotifen i tyle. Żadnej maści ale tez w sumie ma ladna skore i w sumie nie ma zmian widocznych
No ale mimo to sie drapie i widac ze to ja meczy. Ja czasem smaruje jej kolo uszu alantanem lub bepanthenem jak widze ze bardzo sie drapie. Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalk now Free |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ?????? despa tez o tym wspominala ....-Wy macie tego samego lekarza??? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() lepsze niz prezenty . co do anielki -marudy to moze dziewczyny maja racje -moze tata powinien czesciej sie zajmowac? nie nieodstawiaj malej od cyca , jedzonko z czasem zastapi mleczko takze bedzie Ci latwiej (no chyba ze trafilas na podobny egzemplarz do mojej ninki - prawie tylko cyc do 2 r.z ![]() a wczoraj Roszek sprobowal pierwszy raz troszke kalafiora ze sloiczka ..... zdziwienie totalne ![]() ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-15 o 08:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
MBZ♥
|
Nestelle my się wkurzamy na parę, niepręz serialu
![]() ![]() Dragusia kciukam za dalsze rozszerzanie jedzonka ![]() Oliwka, o matko i córko:/to rzeczywiście "atrakcyjny" dzień mieliście ![]() Ja się cieszyłam z kopert na chrzcie. Wpłaciłam na konto i czekają ![]() Oldzinx my mieliśmy takie nabożenstwo właśnie, jakieś 20 minut trwało ![]() Bzinko super strój ![]() ![]() Pani, Roszpunka zupy kalafiorej nie tknie ![]() ![]() Monika jakie krzesełko masz na oku? ![]() Tasiu lepiej sprawdź co to za strupek ![]() U nas chwilowe przebudzenie ok 4 bo roszpunka dotarła do górnych szczebelek w łóżeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Do mnie od rana dzwonili z pracy, fajnie czuc się czasem znowu potrzebna, z której zdaniem ktos sie liczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziekujemy za miłe slowa odnośnie zestawu ubrankowego ![]() Zaryzykowalam i zamówiłam z allegro sukienke w pepitkę, luźną, mam nadzieję, że sam wzór co nieco mi zakryje, no ale zobaczymy czy w ogóle w nią wejdę ![]() Acha i jadlysmy dzisiaj pierwszy raz kaszke ryżową, Hania jak zwykle wsuwała, kaszka zgęstniała troche na moim pogdrzanym mleczku, ale jak było juz jej mało i zimniejsza to już stała sie lejąca i podałam Hani końcówkę z kubeczka do nauki picia lovi o którym kiedys Ptaszysko pisała.
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-10-15 o 08:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może ona teraz ma lęk separacyjny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2927 | |||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam, jak zawsze jestem 100 lat za murzynami tzn za wami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(nie bijcie!) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ma ktoś jeszcze? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja siostra mi ostatnio przysłała zdjęcie jak 5-letnia siostrzenica powiesiła kartkę na drzwiach "SakaS mamy" (bo nie dała w tygodniu cukierków), lałam ze śmiechu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas tez czasem jest potrzeba podniesienia Hani wyżej w spacerówce i ja podnoszę, oczywiście nie do pionowego siadania, tylko tak żeby plecami się opierała, ale żeby więcej widziała. Hania lubi Sophie, teraz już wie do czego służy i jak tylko ją weźmie w łapki, od razu do buzi i memła ucieszona. A jak przypadkiem ją jakoś ściśnie i ona zapiszczy to tez wielka radość. Cytat:
![]() Wy wszystkie to macie "brzuszek" a ja mam brzuchol wielki, dlatego w niczym dobrze nie wyglądam ![]()
![]() |
#2929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my w sumie tez zadnej zabawki nie dostali. a krzeselko ja mam takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...597389581.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
W końcu przyszedł kombinezon dla Mateiego na zime.
![]() Już się bałam, że nie dojdzie bo w zeszły poniedziałek zamawiałam. A Mati już po pierwszej drzemce. Nawet godziny nie pospał. No poszalał ![]() Bzinka pewnie przesadzasz z tym brzuchem ![]()
#2931 | |
Zakorzenienie
|
http://www.ceneo.pl/17770931
Cytat:
________ wczoraj zostawiłam Jakuba w bujaczku i poszłam do łazienki. ja go widziałam przez drzwi, on mnie chyba nie. zaczął marudzić więc odezwałam się do niego a on nie widząc mnie tak się przestraszył i strasznie rozpłakał. nie mogłam uspokoić, łzy leciały.. zastanawiam się w kwestii krzesełka: rozkładane samo oparcie czy zmieniająca się/pochylająca cała pozycja fotelika, żeby dziecko siedziało pod kątem jak w bujaczku? nie wiem czy Wam pisałam, ale niestety mamy pożyczony bujaczek, a właścicielom niedawno urodziło się dziecko i w ciągu miesiąca pewnie będziemy musieli oddać ten leżaczek. gdybym wcześniej o tym wiedziała to wcale bym go nie pożyczała i kupiła swój. teraz Jakub nie siedzi samodzielnie i długa droga przed nim, zostajemy bez leżaczka więc krzesełko do karmienia musimy kupić szybko i będzie musiało spełniać funkcję bujaczka czyli żeby Jakub mógł w nim siedzieć i się bawić jak ja jestem w kuchni itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do krzesełek to właśnie te które mi się podobały to strasznie drogie, na szczęście nie musiałam kupować bo koleżanka mi pożyczyła Haucka bardzo fajne, tylko jak zobaczyłam cenę na allegro to ![]() Despa a ile dałaś za tą czapeczkę z sowami? Pani miałyśmy wczoraj to samo zajęcie ![]() Też kleiłam księgę dźwięków, nie mam pojęcia jak on wydarł z niej kartkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie diety małego ![]() Powiedzcie mi jak Wy to robicie, że macie czas pisać posty? Ja jak tylko usiądę do kompa to muszę co pół minuty wstawać i zawracać moje dziecko, które je frędzle z dywanu, liże panele, albo próbuje dorwać się do kabla hdmi. No na sekundę nie mogę go zostawić samego. Czy Wasze dzieci też zachowują się jak dzięcioły? Bo mój leży na brzuchu i macha głową jak dzięcioł, a ja leżę ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
Monika, ja kupilam to krzeselko baby design tylko ze pomaranczowe z zyrafa
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalk now Free |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do zupek podobno przyprawy lepiej po 10 miesiącu, tak czytałam ![]() chyba nie, bo ja nie lubie dewot ![]() ![]() ![]() Ma ktoś jeszcze Spohie? Bo jestem strasznie ciekawa jak u was działa? Pani jaki aniołek do poduszki? Bo nie czaje ![]() jeszcze 10 stron ![]() przeczytałam wasze wypociny na Fb i powiem tak, żal straszny ale jak czytałam to lałam ze śmiechu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj marude w domu
![]() ![]() mama nie wytrzymala, wsadzila malego do wozka i pojechalismy do miasta na zakupy - akurat w najwieksza ulewe ![]() ![]() ![]() Kupilam kilka zabawek drewnianych z Haba, takich gryzaczków, do koordynacji psycho-motorycznych ![]() Kulkami to sie chyba sama bede bawic, one sie tak przekrecaja w dloniach ![]()
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sucha skorke natluszczaj, to wazne ![]() przecwiswiadowych kremow raczej nie ma - tzn. niby sa, ale dzialanie raczej srednie - na pokrzywke to fenistil, krem z polidocanolem powinien tez dzialac przeciwswiadowo (np.optiderm), w DE mamy tez homeopatyczny Halicar (u mnie musze powiedziec, ze dosc dobrze dzialal, do tego chlodne oklady) i Tannolact (zawiera garbniki, ktore maja dzialanie przeciwzapalne). Podpytaj lekarza, czym mozna smarowac tak malutkie dziecko ![]()
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
wam też forum nie działało że tak pusto?
#2940 |
Zadomowienie
|
Moderna a jak myślisz, czy to ze ona sie drapie pomimo braku zmian skornych moze byc objawem jakiegos wewnetrznego stanu zapalnego.? Martwi mnie to i biedna sie meczy a ja jej nie moge pomoc
![]() Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalk now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.