Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 08:41   #4111
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
nie mam jak dodac przez tel fotek w K wiec tylko jedno tutaj a wiecej fot Julki i D. jak juz bedzie komp podlaczony do neta
foto jeszcze z mega odrostem
Slicznie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wierz mi, ze dokladnie wiem, co czujesz nie wiem, czy pamietasz, jak mnie skurcze wymeczyly pzed porodem. I biadolilam, ze nigdy nie urodze...

Ja nadal w lozku
Ale pol nocy chodzil odkurzacz z yt
Ja juz sciagnelam sobie na tel jakby neta nie bylo
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:41   #4112
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy opłaca sie kupic płyn Lovela do prania za 16.99?
Wg mnie tak. Ja ostatnio swój za sporo ponad 20 zł kupowałam...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:45   #4113
gorgulek
Zakorzenienie

Trzymam za wszystkie ciezarowki.
Stary 2013-10-15, 08:46   #4114
marysia_258
Zadomowienie

Witam
Misia trzymam za rozkrecenie akcji

Ladan slicznie wygladasz

Moje Sloneczko dalo dzis matce pospac Noc w miare spokojna bez wiekszych kolek Teraz niestety sie zaczyna stekanie i prezenie.
Mam strasznego lenia nic mi sie nie chce robic a naprawde mam co! Wygoncie tego lenia ze mnie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:47   #4115
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam jak dodac przez tel fotek w K wiec tylko jedno tutaj a wiecej fot Julki i D. jak juz bedzie komp podlaczony do neta
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Tak
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:48   #4116
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wcale Ci sie nie dziwię. Ja przy Zuzi co 3h ściągałam, myłam laktator i zalewałam go wrzątkiem. Moje życie toczyło się od ściągnięcia do ściągnięcia. Męczące to było ale jak odmówiła piersi to jej ściągałam bo chciałam, żeby trochę tego mojego mleka pojadła. Teraz jak widzę laktator to się wzdrygam ale parę razy uratował mi tyłek.
Zrobilabym pewnie tak samo ale skoro nie musze soo... chociaz piwinnam zeby pobudzic laktacje zamiast podawac mm, ale wlasnie nie wiem kiedy bo po opróżnieniu piersi raz/dwa razy na dobę podaje mm. Jak próbuje sciągać to malo co leci i się dołuję.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kochana wyprobuj otulaczek albo otulanie pielucha
moj ma 4tygodnie i naprawde dziala
dzieci dopiero w drugim miesiacu odkrywaja ze raczki i nozki sa ich dlatego wczesniej sa zwyklymj dystraktorami ktore lepiej ujarzmic

a co do odkladania dziecka to babka na tych warsztatach chustoboszenia pokazywala jak odkladac dziecko zeby sie nie obudzilo
a wiec schylamy sie razem z dzieckiem.na rekach najnizej jak sie da, przy czym sklon robimy bokiem tak zeby dziecko od razu ulozyc na boczku
wtedy dziecko nie traci rownowagi wg blednika i nie ma odruchu moro wiec sie nie budzi

one sa wszystkie napisan ze od 0 ale dziecko nie powinno w takiej pozycji spedzac czasu zbyt duzo (tzn wiecej niz 15-30) minut zanim samo nie nauczy sie siadac
to tak jak z fotelikiem samochodowym
pozycja niewygodna dla malucha i jego pleckow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Otulaczek zadzialal W nocy tylko jedna pobudka. Pół h karmienia i dalej spala w dodatku w swoim lóżeczku!
Spróbuje klaść ją w taki sposób. Dzieki
Już myslalam ze są zdrowe leżaczki dla noworodków. Ze wzgl na kręgosłup zaczekamy z tym cudem. Przed dlugim przebywanien w foteliku też nie raz mnie ostrzegano.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
i dziewczyny mam problem.
nie wiem dlaczego Ola nie chce lewej piersi... poje z niej z minutę czy dwie i wielki krzywus, niezadowolenie i w końcu wrzask jak próbuję ją przystawiać. i dopóki nie dam jej do prawej piersi to wrzeszczy, i dzisiaj to prawie tylko prawa pierś pracowała i wiem że to chyba nie najlepiej? bo raz jedna raz druga ma być
i co tu zrobić? jeśli ona już w ogóle nie będzie chciała lewej to co, koniec karmienia?!
tak mi się wydawało zawsze że prawa lepiej pracuje, ale Ola wrzeszczy nawet jak mleko jest w lewej bo naciskam palcami i leci spokojnie
Mam podobnie bo moja też jednej nie chce bo bardziej mam plaską brodawke i mniej mleka w niej, ale nie poddaje sie i przystawiam. Powalczy chwile ale w koncu łapie. Wypada jej, denerwuje sie, skiałczy, ale po chwili łapie i spokój. Mam nadzieje że to minie. Spróbuj znaleźć pozycję wygodną dls dziecka. Mojej łatwiej złapać jak siedzę. Na leżąco jest bardzo ciężko. Z drugą piersią nie mam problemów.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
U nas w kosciele sa nauki dla rodzicow i chrzestnych a placimy 50 zl/os. i nic nas nie interesuje
Malutko, a oprócz obiadu to co jest w cenie?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:54   #4117
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Ladan super

Matal dieta przy kp?!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 08:59   #4118
gorgulek
Zakorzenienie

Od dzis odstawiam nabial i bede od nowa wprowadzac. Kto powie w jakiej kolejnosci?
I ide po mleko ryzowe bo nie dam rady calkiem bez.
Stary 2013-10-15, 09:03   #4119
cotynato
Zakorzenienie

Jeju jakie nudy. Odświeżam a tu ledwo dwa posty się pojawiają? Weźcie piszcie bo zaraz znowu wezmę się za sprzątanie- które nic nie da a wieczorem już będzie syf roku

Wymianka.
Stary 2013-10-15, 09:06   #4120
teacherka
Zakorzenienie

Do mnie już jedzie mamuśka, tak więc zamilknę.

Gdzie Rusałka??
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:09   #4121
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jeju jakie nudy. Odświeżam a tu ledwo dwa posty się pojawiają? Weźcie piszcie bo zaraz znowu wezmę się za sprzątanie- które nic nie da a wieczorem już będzie syf roku
ja bym chetnie pisala wiecej ale musze oszczedzac neta w tel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 09:12   #4122
ewacia85
Wtajemniczenie

czesc
może za serce nie chwytaja nale będzie jakis wybór

poczekalni nadchodzi/nadszedł kres wszystkie mamy cieszą się
wiekszość dzieci jest już z nami , na ostatnie z niecierpliwością/wciaz czekamy.
rymowanie się skończyło bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło.
czary mary czary mary wychodź z brzucha szkrabie mały.
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:12   #4123
niebede
Raczkowanie

Cześć Mamy Melduję, że już jesteśmy w domku z Ernim. Pierwsza noc w domku dość ciężka, bo mały ma problem z gazami. Niestety z przemęczenia i braku snu ze szpitala, popłakałam się w końcu po tym jak przyszła babcia i kolejny raz wmawiając mi, że mały jest głodny i robiąc mi bawarkę, bo nie mam pokarmu, co jest nieprawdą, bo cycki mam jak balony, które w dodatku przeciekają. A małego aż wyginało od tych bączków. Ostatecznie wcisnęliśmy w niego herbatkę z kopru i od 4 do prawie 8 spał, po czym zrobił ogromniastą kupę. Także tyle z żali.

Poza tym z Ernim jest dobrze, jestem w nim zakochana jak każda mama Poza tymi gazami, które dopadły nas w nocy, w szpitalu był bardzo grzeczny. Pewnie stwierdził, że matka narobiła wystarczające siary drąc się na cały szpital i siedział cicho Dodam tylko, że w szpitalu jest remont i porodówkę przenieśli do zwykłej sali zabiegowej na ginekologii bez jakiegokolwiek uszczelnienia...

Nie nadrobię Was pewnie, ale gratuluję nowym mamusiom, które też wykluły No i pozostałe niech będą gotowe, bo idzie pełnia A ja idę ogarnąć domostwo i zrobić w końcu kupę

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:18   #4124
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cześć

witam sie ,w miarę wyspana, karmienia były 4 w nocy , muszę zainwestować w nowy telefon,żebym mogła pisać na nocnej zmianie
dziś wybieram się do pracy złożyć wniosek o urlop,a Młody zostaje z Tatusiem, mam około godziny, ciekawa jestem jak to wyjdzie, czy w ogóle wyjdę
wczoraj byliśmy na kontroli u lekarza, powiedział że Michaś żółty i na cito kazał zrobić krew,jak wskaźnik wzrośnie (w szpitalu na wypisie 10,1 ) to kieruje nas do szpitala na lampy, kilka godzin nerwów w oczekiwaniu na wynik ,odbiór wyniku i 6,9 zostajemy w domku
jestem mniej aktywna na forum, powoli sie organizuje co raz lepiej, jeszcze trosze i powrócę tu na dobre ,póki co postaram się częściej pisać
trzymam kciuki za dwupaki chwila narodzin- cudowną chwilą

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
czesc
może za serce nie chwytaja nale będzie jakis wybór

poczekalni nadchodzi/nadszedł kres wszystkie mamy cieszą się
wiekszość dzieci jest już z nami , na ostatnie z niecierpliwością/wciaz czekamy.
rymowanie się skończyło bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło.
czary mary czary mary wychodź z brzucha szkrabie mały.
fajne tytuły

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:22   #4125
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
U mnie też cisza. Cisza jakich mało Już więcej skurczy BH 2 miesiace temu mialam a teraz nic a nic A czop jak nie wiedziałam jak wygląda to dalej nie wiem.
oj kobitko sama nie jesteś ja w ogole nie wiem co to czop :| nic mi nie odchodzi od czasu do czasu mam jakiś tam skurcz może ze 2 były bolesne, a tak to cisza.................... ......................... ....................
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:23   #4126
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
pierwsza zielona kupa - nie mam pojęcia od czego to od mojego jedzenia tak? nie od choroby?

kminie i kminie co jadłam i nie pamiętam żeby było coś nowego...

i dziewczyny mam problem.
nie wiem dlaczego Ola nie chce lewej piersi... poje z niej z minutę czy dwie i wielki krzywus, niezadowolenie i w końcu wrzask jak próbuję ją przystawiać. i dopóki nie dam jej do prawej piersi to wrzeszczy, i dzisiaj to prawie tylko prawa pierś pracowała i wiem że to chyba nie najlepiej? bo raz jedna raz druga ma być
i co tu zrobić? jeśli ona już w ogóle nie będzie chciała lewej to co, koniec karmienia?!
tak mi się wydawało zawsze że prawa lepiej pracuje, ale Ola wrzeszczy nawet jak mleko jest w lewej bo naciskam palcami i leci spokojnie
też tak miałam i udało mi się z nakładką
lewą piersią karmie normalnie
prawą przez nakładkę bo mam płaską brodawkę

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-10-15 o 09:27
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:34   #4127
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
o MATALL widze, ze Ty tez dietujesz i tez od wczoraj a co stosujesz?
No ja nadal karmię, więc bez szału
Po prostu staram się jeść 5 małych posiłków i nie podjadać między nimi.
No i ćwiczenia (znalazłam takie, co po 3 tygodniach już można), ale to też na razie takie lekkie, bo jeszcze 6 tygodni nie minęło.

Za 3 tygodnie zamierzam zacząć ostrzej z ćwiczeniami, a prawdziwa dieta (SB) jak skończę karmić.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matal dieta przy kp?!
No właśnie nie
Patrzy wyżej

Cytat:
Od dzis odstawiam nabial i bede od nowa wprowadzac. Kto powie w jakiej kolejnosci?
Mi kazała na 2 tygodnie całość odstawić
Potem zacząć od jogurtu naturalnego, potem twaróg. Nic smakowego. Mleko i ser żółty dłuższy czas nawet nie próbować.

Czy ja w końcu mam robić sondę?
Bo pojawiły się jakieś tytuły?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:45   #4128
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Już się jarałam,że Misia rodzi, a tu lipaaaaaa.

Nadrabiam Was na bieżąco podczas karmień, ale źle mi się pisze jedną ręką Poza tym o ile Tusia zawsze była aniołkiem o tyle od niedzieli zrobiła się marudna, pewnie ten skok...
A tak to poświęcam swój czas jej i domowi, chodzimy na długie spacerki korzystając z pogody.

Cytat:
Kochana ,nie zmoczyc wacik tylko otworzyc oczko i pozadnie polac.Okulstka Nam pokazywala jak bo ja tez przewaznie dwie kropelki i ende.
Ale potem tę powódź też wycierasz z oczka czy tylko naokoło jak się poleje?

Cytat:
mnie trochę przeraża wizja chrzcin w zimie, ale do wiosny czekac nie chcę bo w tym roku dopiero w maju było ciepło
Mnie też przeraża,ale z tych samych powodów zrobimy 29.12.Na szczęście będziemy mieć chrzciny prywatne bez nabożeństwa,więc rachu ciachu i po sprawie

Tak sobie w ogóle myślę,że restauracja będzie musiała przygotować dania specjalnie dla mnie, karmiącej

Cytat:
No to skoro tak, to jeśli będzie kolejny wątek, to robię tytuł misi
Jestem za

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dajesz moja droga W weekend nie było tak obficie jak zwykle, więc ktoś musi nadrobić

Ze mnie dziś nici - a taka fajna data, dzien Kolumba, damn!
No nic, moze innym razem

Dywany odkurzone, podlogi umyte, lazienka umyta TZ jest wniebowziety moją aktywnością bo nie każe mu nic robić i sama wszystko sprzątam Biorę książke i ide poczytać na ławkę do parku

Zaspana byłam i się trochę zdziwiłam,że idziesz na ławkę do parku czytać o godz.22,ale potem zajrzyłam

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jestem moje kochane,

Faktycznie te wieczorne prostaglandyny to są o kant doopy rozbić, po nich się wszystko rozjechało, ze skurczy co 10 minut zrobiły się co 30 minut, bolało, a ja nie spałam do chyba 3 nad ranem, teraz wstałam głodna.

Trzymajcie kciuki, żeby udało nam sie załatwić papiery dzisiaj.
Szkoda Musisz jednak rano wykorzystywać męża

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że nigdy nie urodzę, no nic nie czuję.... Jak sie jakikolwiek ból brzucha pojawia to z nadzieją patrzę na zegar, nic to nie daje...

A jeszcze wczoraj poczytałam o połogu, ranach po cc i w ogóle.... No i się już na całego zdołowałam i się boję bólu i wszelkich wydzielin. co za matka ze mnie będzie...
Eee tam, połóg i rany są lajtowe, nie martw się

Cytat:
a w ogóle Miki się nerwus zrobił leje i drapie mnie po cycach

Katarzyna mi się marzy 24h/dobę w samotności
Też mam ten etap. Nie będzie nam to długo dane...

Cytat:
Jo_asiek, high five! Ale może jednak coś tam się wewnętrznie u Ciebie zadziało...

Ja po sniadanku. Chałka+twarożek+kakao.

cukier, białko, białko, cukier. Piękna dieta.

Ślina mi pociekła!!!!

Cytat:
Ślicznie wyglądasz
Chodzicie tak z nosidłem na spacery?Nie z gondolką?

Cytat:
Taaa a ja zaczęłam wprowadzanie od twarożku i co?Uczulił chyba.Tzn.kupy były ok,ale wysypka wszędzie.Teraz się boję wprowadzić jogurt...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:03   #4129
cotynato
Zakorzenienie

O kurcze, ale jestem miło zaskoczona marką ROANA.
Odkopałam dziś fotelik, uprałam wszystko i nagle przypomniało mi się, że fotelik nie a tych ochronek na pasy. Dzwonię do Askota- nie ma, nie mają. To zadzwoniłam do Roana i Pan mi wyśle je za darmo jutro milusie.

Wymianka.
Stary 2013-10-15, 10:09   #4130
rusałka_1
Zakorzenienie

hej hej, witam się w ten mglisty dzień. U mnie, mimo 11, nie widać nic dalej niż 200m.

Cytat:
jestem moje kochane,

Faktycznie te wieczorne prostaglandyny to są o kant doopy rozbić, po nich się wszystko rozjechało, ze skurczy co 10 minut zrobiły się co 30 minut, bolało, a ja nie spałam do chyba 3 nad ranem, teraz wstałam głodna.

Trzymajcie kciuki, żeby udało nam sie załatwić papiery dzisiaj.
Kciuki za papiery! no i za to żeby skurczybyki nie męczyły cie "na darmo"

Cytat:
Poza tym uwierz mi stres hamuje wydzielanie naturalnej oksytocyny.
o tak gin mi o tym wczoraj mowił
Dlatego kazał mi się pozytywnie nastawiać i cierpliwie czekać(mądrala)

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Wczoraj mieliśmy usg bioderek i wszystko jest ok. Dziś jeszcze tylko druga wizyta u ortopedy i mamy z głowy.
brawo za udaną wizytę

tassia i jak tam Maćko? Wszystko w porządku po nocnych przejściach?

Cytat:

Wiecie, że wysprzątałam już mieszkanie, starłam kurze, umyłam wannę, umywalkę, podłogi mopem, wywietrzyłam.

A na sam koniec mnie przelatało....
idę poprasować i jadę z małżem załatwić ten głupi papier, może Kornel czeka aż mama z tatą to załatwią.

Ty to masz powera chyba wezmę z Ciebie przykład, bo obiad mam ze wczoraj to sprzątaniem się zajmę

Cytat:
ślicznie wyglądasz

Cytat:

Gdzie Rusałka??
Byłam z mężem na badaniach
"przymusiłam" go w końcu żeby się upewnić czy u niego wszystko gra

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Poza tym z Ernim jest dobrze, jestem w nim zakochana jak każda mama Poza tymi gazami, które dopadły nas w nocy, w szpitalu był bardzo grzeczny. Pewnie stwierdził, że matka narobiła wystarczające siary drąc się na cały szpital i siedział cicho Dodam tylko, że w szpitalu jest remont i porodówkę przenieśli do zwykłej sali zabiegowej na ginekologii bez jakiegokolwiek uszczelnienia...
witajcie w domu

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Cześć

witam sie ,w miarę wyspana, karmienia były 4 w nocy , muszę zainwestować w nowy telefon,żebym mogła pisać na nocnej zmianie
dziś wybieram się do pracy złożyć wniosek o urlop,a Młody zostaje z Tatusiem, mam około godziny, ciekawa jestem jak to wyjdzie, czy w ogóle wyjdę
wczoraj byliśmy na kontroli u lekarza, powiedział że Michaś żółty i na cito kazał zrobić krew,jak wskaźnik wzrośnie (w szpitalu na wypisie 10,1 ) to kieruje nas do szpitala na lampy, kilka godzin nerwów w oczekiwaniu na wynik ,odbiór wyniku i 6,9 zostajemy w domku
jestem mniej aktywna na forum, powoli sie organizuje co raz lepiej, jeszcze trosze i powrócę tu na dobre ,póki co postaram się częściej pisać
trzymam kciuki za dwupaki chwila narodzin- cudowną chwilą
Super że Michaś zdrowy i zostajecie w domku

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
oj kobitko sama nie jesteś ja w ogole nie wiem co to czop :| nic mi nie odchodzi od czasu do czasu mam jakiś tam skurcz może ze 2 były bolesne, a tak to cisza.................... ......................... ....................
Dziewczyny i ja do Was dołączam
Ale nadzieja jest, że na "sieknie" i tyle

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:09   #4131
LaLoca
Zakorzenienie

Czy w chustach dzieci spią? Czy tylko sie uspokajają? Jesli dzieki temu moglabym wiecej zrobic w domu to chyba też sie skusze. Teraz w ciągu dnia jak nie spi i nie karmię to nosze malą na rękach i wszystko robie jedną ręką. Popoludniami ladnie spi wiec mam wiecej luzu ale po nocy caly czas domaga sie mojej bliskosci i drzemie tylko przy cycu.

Aaaa! Polożna ma zaraz przyjsc a ja mam bandżaj i wyglądam jak kupa. Karmię i nie mam jak tego ogarnąć łeeee
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:11   #4132
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O kurcze, ale jestem miło zaskoczona marką ROANA.
Odkopałam dziś fotelik, uprałam wszystko i nagle przypomniało mi się, że fotelik nie a tych ochronek na pasy. Dzwonię do Askota- nie ma, nie mają. To zadzwoniłam do Roana i Pan mi wyśle je za darmo jutro milusie.
rzeczywiście bardzo miłe

aaa w ogóle jak się umawiałam na dziś do fryzjera, ponad tydzień temu, byłam niemalże pewna że do wizyty nie dotrwam a tu co? Jasio czeka aż mama włosy podetnie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:15   #4133
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
u nas młody też się budził częściej niż zwykle bo o 1:30 i 5:30 i teraz znowu cyc serio marzę o tym by zaczął jeść też coś więcej niż mleko może pośpi dłużej
ale zasypia po jedzeniu? Bo jak tak to moja tak ma i twierdze ze sobie dobrze spi. Dwie pobdki w nocy to dla mnie noc jak marzenie przy tak maltm dziecku! Ale artur mnie przecwiczyl - on mial co 2h polgodzinne żarcie i nie bylo mowy o dluzsztm spaniu az do roczku...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:29   #4134
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Czy w chustach dzieci spią? Czy tylko sie uspokajają? Jesli dzieki temu moglabym wiecej zrobic w domu to chyba też sie skusze. Teraz w ciągu dnia jak nie spi i nie karmię to nosze malą na rękach i wszystko robie jedną ręką. Popoludniami ladnie spi wiec mam wiecej luzu ale po nocy caly czas domaga sie mojej bliskosci i drzemie tylko przy cycu.

Aaaa! Polożna ma zaraz przyjsc a ja mam bandżaj i wyglądam jak kupa. Karmię i nie mam jak tego ogarnąć łeeee
Ja wczoraj łóżko przy położnej ścieliłam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale zasypia po jedzeniu? Bo jak tak to moja tak ma i twierdze ze sobie dobrze spi. Dwie pobdki w nocy to dla mnie noc jak marzenie przy tak maltm dziecku! Ale artur mnie przecwiczyl - on mial co 2h polgodzinne żarcie i nie bylo mowy o dluzsztm spaniu az do roczku...
No dokładnie
Eda co 2,5 h z zegarkiem w ręku i 4:45 pobudka codziennie i koło 8 potem zasypiał na godzinkę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:30   #4135
butterfly20
Zakorzenienie

Czyli tabletki Tantum Verde mogę?
Gardło mnie boli, oby nic więcej się nie działo...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:31   #4136
katarzyna2811
Wtajemniczenie

[QUOTE=83monia;43273061]ale zasypia po jedzeniu? Bo jak tak to moja tak ma i twierdze ze sobie dobrze spi. Dwie pobdki w nocy to dla mnie noc jak marzenie przy tak maltm dziecku! Ale artur mnie przecwiczyl - on mial co 2h polgodzinne żarcie i nie bylo mowy o dluzsztm spaniu az do roczku...[/QUOTE]
Nie odbieraj mi resztek nadziei. Ale w sumie to stwierdzam że z całej mojej trójki chłopaków to Bartek najmniej sypia i najwięcej wisi na cycku
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:32   #4137
logoasia
Zakorzenienie

hej dziewuszki, staram się was nadrobić, ale ciagle cos od wczoraj jesteśmy z Marcinem w domu, wszystko jest dobrze poki co, karmimy się trochę częściej chwilowo ze względu na delikatną żółtaczkę, moja mleczarnia daje radę będę miał moment to naskrobię opis 4godzinnego porodu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:34   #4138
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

spia jak zaklete!

Ja z kinga mialam wtope z polozna... Artur akurat biegal na golasa (no mały ekshibicjonista z niego ), ja w koszuli karmie kinie, w pokoju rozmemlane lozko i jest zamkniety bo sie wietrzy, my u dzieci w zabawkowym bałaganie... Dzwonek do drzwi... Połozna! Mieszkam blisko przychodni wiec stwierdzila ze po drodze do kogos innego wpadnie i do mnie dobrze ze nie ogladaja stanu domu bo w kuchni jeszcze byl sajgon...

Stary 2013-10-15, 10:36   #4139
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czeesc Dziewczyny chyba troche za pozno ale lepiej pozno niz wcale Chciala bym do was dolaczyc. Prawde mowiac ciaza juz za mna, a moje Malenstwo ma juz 5 tygodni, ale zawsze razniej gdy ma sie kontakt z mamami, ktore maja dzieci w podobnym wieku szczegolnie teraz
Witamy

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja mam elastyczną z firmy pętelka
I te chyba nie są aż tak drogie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja kupiłam chustę za 50 zł, nie wiem czy to nie jakaś podróba, ale nie widzę różnicy między tą, a tą za 150
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:36   #4140
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj łóżko przy położnej ścieliłam

No dokładnie
Eda co 2,5 h z zegarkiem w ręku i 4:45 pobudka codziennie i koło 8 potem zasypiał na godzinkę
no u mnie spal az do 5 i drzemal od 9

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości