|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Tak, tym bardziej, że sama bym się nie podjęła obciąć swoich włosów. Raz na jakiś czas przeboleje gorącą wodę, tarcie ręcznikiem i szarpanie grzebieniem..o i goracy nawiew :P
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy u was też szampon Babydream tak mało się pieni?
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam tego szamponu, ale ogólnie każdy szampon z łagodnym skłądem będzie sie słabo pienił
spróbuj metody kubeczkowej
|
#754 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43254976]ale z Was dziewczyny chudzinki :O[/QUOTE]
Widzę, że same laski na forum włosowym Oj aż mi wstyd. Nawet nie chciałybyście wiedzieć ile ważę.
|
|
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
Ja po pierwszym semestrze na studiach 6kg przytylam
teraz przy wzroscie 166cm waze 53kg, zostaly mi jeszcze 3kg do zrzucenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Zgadzam się w 100% Niby fajnie tylko, że ja za niecały miesiąc przeprowadzam się i będzie mi zupełnie nie po drodze. Na szczęście znalazłam inny zakład fryzjerski, który może nie jest jakoś mega tani ale byłam tam dwa razy i za każdym razem wychodziłam zadowolona. A co najważniejsze jest dosłownie dwa kroki od mojego nowego miejsca zamieszkania. Także bardzo się z tego powodu cieszę.
|
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie, wybaczcie ale nie nadrobię, strasznie pędzicie.
Teraz już nigdzie nie wyjeżdżam, to będę na bieżąco, przy okazji bardzo zaniedbałam swoje włosowe sprawy
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Rozcienczasz szampon woda np.wlasnie w kubeczku lub innym naczyniu i w ten sposob on Ci sie ladnie spieni i zuzywasz mniej szamponu ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#760 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja wczoraj zrobiłam napad na sklep zielarski (swoją drogą nie wiedziałam, że mam takie skarby koło domu ) i kupiłam bingospa z glinką Ghassoul? Wybaczcie jak niepoprawnie, ale jestem w drodze i nie mam jak sprawdzić do tego kupiłam olej ze słodkich migdałów i fix herbatę na włosy, skórę i paznokcie z Herbapolu. To ostatnie to dlatego, że nigdzie nie ma skrzypu z pokrzywą Wczoraj nałożyłam tą maskę z bingo, ale tylko na 5 minut i moje włosy są jak bez odżywki muszę dziś zrobić mycie i potrzymać ją co najmniej godzinę, wczoraj już nie miałam czasu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Ojj to prawda, na szczęście przyjaciel TŻ jest fryzjerem i moja przyjaciółka jest fryzjerką, więc mam zawsze dwóch zaufanych fryzjerów i oni rozumieją, że 2 cm to 2 cm
![]() A co do wag to mam ok 56-58kg przy 170 cm, staram się ćwiczyć ale więcej zapału mam od wiosny do lata. Największy problem mam z jedzeniem, niby staram się unikać fas foodów, ale jem ciągle słodycze. Potrafię w ciągu dnia zjeść 2 czekolady i 5 batoników i nic poza tym. Same słodycze przez kilka dni ;/ pewnie to tez odbija się na włosach. zawsze obiecuje sobie żeby skończyć ze słodyczami i zacząć jeść jedzenie normalne, ale wytrzymuje tydzień i znów. Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-10-15 o 11:33 |
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry i słoneczny
można dołączyć?
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
planuję zakup serum na końcówki. obecnie mam CHI ale zastanawiam się na bioelixire argan oil ![]() oto składy: CHI- Cyclomethicone, Dimethicone, C-1215 Alkyl Benzoate, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Parfum, D&C Yellow 11, D&C Red 17, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder Oil argan- Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum (Fragrance), Linalool, Limonene, Argania Spinosa Kernel Oil, Benzophenone 3, Simmondsia Chinensis Oil (Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil), C.I. 26100 (D&C Red n°17), C.I. 47000 (D&C Yellow n°11), Butylene Glycol, Heliantus Annuus Seed Extract (Heliantus Annuus (Sunflower) Seed Extract), C.I. 61565 (D&C GREEN 6) ACTIVE PRINCIPLES: ARGAN OIL, JOJOBA OIL, SUNFLOWER EXTRACTS |
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie spisuje się super, mam włosy puszące się, gdy same wysychają to juz w ogole
gdy użyje CHI włosy są wygładzone, mięciutkie i błyszczące |
|
|
|
#769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie CHI śmierdzi... nie mogę się doczekać, aż się skończy...
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim. Ja jestem już po wizycie u fryzjerki. Ubyło mi 4 cm. Fryzjerka zamiast kształtu litery U, zrobiła mi literę C, przynajmniej wg mnie.
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Też i inne bez SLSów. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#773 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
dzięki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie stosuje go regularnie, "podkradam" czasem siostrze ![]() Plany na dziś ![]() Przed myciem w skalp Radical, na długość łyżeczka Bioetiki + łyżeczka masła kakaowego Isana + łyżeczka oliwki Hipp + kropla gliceryny (na suche włosy na ok.1h) Mycie GP z rumiankiem lekarskim Odżywka Isana odżywka połysk jedwabiu (na ok.3min) Na końcówki jedwab GP
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-15 o 16:40 |
|
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie włosowo to tylko sobie je wyczesałam
![]() Jutro nałożę maskę i inne ☠☠☠☠☠☠☠ety. Kurde czuję że będę chora, a dzis jeszcze muszę iść marznąć przez kilka godzin, bo wieczór fatimski ![]() A ten, na co jest Theraflu? Nazwa mi sugeruje, że grypa
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czytała o kremowaniu włosów?? wiecie coś na ten temat? jeszcze tego nie robiłam
![]() Podobno krem Bebeauty do rąk jest dobry ( to jest taki zielony), a ja mam akurat z tej firmy czerwony.....nie wiem czy mam go użyć kurcze totalnie nie znam sie na składzie. Niby jest woda, gliceryna, parafina....ale alkohol też...a może spróbuje i dam znać
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
hejka
u mnie wczoraj było standardowo czyli olej z pestek moreli, GP olej arganowy i latte no i włosy pięknie dociążone nawet kosmetyki z silikonami mi tak ładnie nie dociążały heheedytah- na takie początki to najlepszy jest Rutinoscorbin albo Scorbolamid lub jakieś domowe sposoby: miód, czosnek. Theraflu to już na taką zaawansowaną grypę jest i swoją drogą jest b.dobre, jedna saszetka stawia na nogi |
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
iinnka właśnie o zielonym czytałam, ale nie ma nic o czerwonym. Nasmarowałam włosy i za chwilę będę zmywać
![]() Zakwalifikowałam się do nastepnej kampanii )
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

spróbuj metody kubeczkowej

muszę dziś zrobić mycie i potrzymać ją co najmniej godzinę, wczoraj już nie miałam czasu.

gdy użyje CHI włosy są wygładzone, mięciutkie i błyszczące