|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Witam
Cynamonku, jestem w szoku z jakimi imbecylami macie do czynienia ![]() Samantha, ja jestem w polowie rosjanka, w Rosji sie urodzilam i spedzilam 13 lat. Moj TZ jest litwinem rosyjskiego pochodzenia (urodzony w ZSRR). Mowimy w domu po rosyjsku Z mama mowimy raz po rosyjsku, raz po polsku. Stad rosyjski ![]() Ja chcialabym aby Edek chodzil do szkoly rosyjskiej w sobote. Nauczyc sie jezyka mozna, ale pisac i czytac juz trudniej. Ja mam pedagogiczne wyksztalcenie z rosyjskiego a i tak nie sadze, ze bylabym w stanie dobrze Edzia nauczyc rosyjskiego. Zobaczymy, moze wezme to sobie za cel i jednak dam rade ![]() Domcia, ja sie zakochalam w Edka glosie A TZ niech zacznie sie uczyc polskiego z Sara ![]() Czytam dalej.. W jednej rece telefon, w drugiej wozek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43273825]Mi czasami przelewa pampersa i nieważne, czy Pampers czy Dada, jest mokra plama z boku, na którym leży, tzn. że się wylało.
W ogóle co ile przewijacie dzieci? Ja zwykle co karmienie, czyli co 3 h + jak jest kupa między, to wtedy już przed karmieniem z reguły nie. Wychodzi ok. 7-9 przewinięć na dzień. W nocy czasami odpuszczam przy jednym karmieniu, ale zwykle przewijam, zwłaszcza, jak ma dłuższą przerwę niż 3 h (bo odpuszczam przy tym II karmieniu, ale z drugiej strony chcę, żeby dospał do rana, a boję się, że z pełną pieluchą nie dośpi...).[/QUOTE] ja ostatnio coraz zadziej 5 pieluch dziennie + 1 na noc |
|
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaine w wakacje jedziemy na urlop z Majulką do trójmiasta
zastanawiam sie które miasto wybrać na nocleg bo chcemy zwiedzić wszystkie 3 ![]() Dzisiaj odkryłam że moja córka to gwiazda i potrzebuje publiczności ![]() Gugała pod karuzelą a my staliśmy nad nią i podziwialiśmy jak się fajnie bawi. Wyszliśmy z pokoju- płacz, wróciliśmy- banan na buzi
|
|
#3424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My chrzcimy w święta Bożego Narodzenia Cytat:
Cytat:
Dzielna kobitko Buziaki dla An-cymonka ![]() Oooohooo... Moj maluch budzi się :p nie dość że z nocy zrboił sobie dzień To jeszcze teraz nie da mi odpocząć ![]() Wasze maluch też tak śmiesznie się budzą??? Mam wrażenie że MArcel wydłubie sobie oczy, tak macha rączkami do budzi cała piąstka wchodzi, rozumiem że jest głodny ale nie tak drastycznie, najgorsze to łapanie się za oczka i normalnie pazuraki jakby mógł to by je wydłubał... ![]()
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tz cos tam lapie po polsku jakies pojedyncze slowa, ale zniecheca sie jak cos trudniejszego sie zaczyna |
|
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Znowu mi cytowanie nie działa wrrr
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa. Jak zwykle jesteście kochane ![]() Z tego co pamiętam: Jaskierka super Edziu! I jak będzie miał dobrze w życiu znając na starcie 3 języki. Znjomi- bułgarka i francuz mieszkajacy w PL uczyli wszystkich 3 i ich syn w moim wieku na brak pracy nie narzeka ![]() Współczuję wszystkim nieprzespanych nocy. Spróbujcie odbić sobie w dzień. Cynomonku sytacja w szpitalu no comment. My po urodzeniu spędziliśmy 2 tyg. i narzekać nie mieliśmy na co. Bardzo dobrze że domagacie się o swoje. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Zdjęcia obejrze jak mi się uda dorwać do kompa. Narazie bigos gotuję hehe Dziś próbowaliśmy marchewki. Była kwaśna mina i syrena. Chyba mu nie zasmakowało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potrafi leżąc na brzuchu podnieść do góry równocześnie nogi, dupinke i tułów ![]() Spacer musiałam przesunąć bo Maja usnęła podczas zabawy na brzuszku
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
Elaine widze kochana że mnie wychwyciłaś
A więc Dzień Dobry U nas wszystko w miarę ok. Tocha przechodziła skok i miałam jej po dziurki w nosie. W ogóle nie chciała złapać piersi i jeść ;/ Jak tylko zobaczyła cyca to był wrzask i wyrywanie się A na dodatek mała od środy robi non stop mostek i wkurza się przy tym tak bardzo że aż zaczyna kaszleć bo tak stęka;/ To raczej nie kupa bo przy kupie nie widać zadnego wysiłku. Niby ma napięcie mięśniowe i tak się wygina ale żeby aż tak? Czasem nie da jej się nakarmić ani wziąć na ręce bo jest cała sztywna;/ Nie woem o co kaman Cynamonku brak słów na lekarzy i pielęgniarki. Całe szczęście że Adaś ma Was i pilnujecie wszystkiego. Cały czas trzymam kciuki żeby Maluszek wrócił jak najszybciej do zdrowia Margoś za Ciebie i tż żebyście się pogodzili i żeby ten Dupek w końcu zrozumiał co powinno być dla niego ważniejszeMoja mała się nie obsikuje za to jak zrobi kupe to ledwo co znajduję jej oczy |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cynamonku- to straszne co piszesz takich konowałów to chyba świat nie widział.. i do tego tak nieczuli na ból i cierpienie maluszka ![]() Anulka- oby następna nocka była lepsza! Perse- u nas zmiana pieluchy jest 5-6 razy dziennie, nie więcej na noc zakładam pampersa i rano go ściągam i nie jest przemoczony. Tak jak ktoś napisal- jest ciężki, ale nie przemoczony i moj Tomek duzo gorzej spi jak go tyrpię przez noc bo wtedy się rozbudza Neni- Twoja Tesciowa mnie powaliła mój tesc srednio 5 razy w tygodniu pyta kiedy Tomek bedzie mogł siadać nie wiem czy mnie sprawdza ze za kazdym razem powiem to samo czy co ![]() Jakierka- słodki Edziu Kejt- za lekarza!Karo- piona, mój Tomek tez taki silny, ze sie prawie czołga ![]() My nockę mielismy bardzo ładną, do tej pory też nie narzekam.. za to pies co godzinę chciał wychodzić w nocy i myślałam, że go w łeb strzelę http://www.youtube.com/watch?v=4nAw8eJfHPE a tu macie mojego gugacza ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- A no i Margosia za Wasz związek, niech Tz ujrzy co jest najważniejsze!Katarzynka mam nadzieję, że Mamie w koncu się polepszy, a siostra Tzta się ogarnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3430 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ wczoraj stwierdził, że mamy genialne, dziecko, bo wymawia swoje imię
Jak z nim stał przed lustrem, to Młody zaczął gadać: Atuuuu I rodzice sobie dopowiedzieli resztę :P
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Twee bardzo mi przykro z powodu ZUSu.. zwykłe złodzieje
przytulam mocno!
|
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43274540]Mój TŻ wczoraj stwierdził, że mamy genialne, dziecko, bo wymawia swoje imię
Jak z nim stał przed lustrem, to Młody zaczął gadać: Atuuuu I rodzice sobie dopowiedzieli resztę :P[/QUOTE]Hahaha zdolny chłopiec
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
strawberry moja czasami też tak sie wygina.
po przebudzeniu robi mostek czasami po karmieniu gdy biore ja do odbicia |
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() Nadrabiam ale cos ciężko mi idzie ![]() W weekend mnie nie było bo TZ był w domu i spedzalismy czas razem ![]() Wczoraj zatkały mi sie kanaliki w jednej piersi i myslałam ze ocipieje z bólu. Połowa piersi twarda jak kamień. Mała nie chciała ciagnac bo mleko nie leciało. Laktatorem tez zero. Goracy prysznic tez nic. Matko myslalam ze z bólu wyc bede. Cały dzien okłady z goracej pieluchy i delikatne głaskanie i wreszcie wieczorem póściło. Ale tez nie całe . Ulga wielka i mam nadzieje ze dzisiaj mała da rade ![]() Doczytałam ze u Cynamonków znowu żle ale nie wiem jeszcze co dalej. W każdym razie jestesmy cały czas z Wami Ja mała kłade spac do koszyczka i śpi tylko tam wiec nic jej nie rozprasza. A nasz dzień jest tak rutynowy ze juz mozna zegarek nastawiac Moze dlatego mała nie płacze . Zeby jeszcze tez przestała wstawac o 4 rano to by było super bo dla niej pobudka o tej godz. to tez juz rutyna![]() przescieradełko zmieniam jak sie pobrudzi ale nie zadziej niz co tydzien. Jakos tak zmieniam tez nasza posciel i małej wtedy tez. Na basen tez sie czaimy juz nawet strój dla małej zakupiony i mały recznik z kapturkiem takie ala ponczo. Czekamy tylko az mała skonczy 3 miechy i dawaj. To sie rozpisałam. Ide nadrabiac
|
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan,
za talent tworczy Ja czesto spiewam piosenki w biegu wymyslane, ale zadnej nie pamietam ![]() Misiaczka, ale zaszalalas, skoro w nocy dopasowywalas skarpetki do ubioru Kejt, oby wysypka nie byla niczym powaznym ![]() Margosia, Piotrus jest przesliczny ![]() Sarna, cudni chlopacy, a Antosiek juz ma modna fryzurke ![]() En, swietny gadula z Tomka ![]() Anulka, wspolczuje nocy ![]() Co do pampersow - staram sie przebierac przed karmieniem, ale nie kazdym. Sprawdzam na dotyk, jak zaczyna byc ciezsza, to zmieniam. Oczywiscie po kupie zmieniam odrazu. W nocy tez raz (lub wiecej jezeli jest kupa) zmieniam, bo nie wyobrazam sobie aby lezal 12h (po kapieli do rana) w siuskach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na dobę idzie 6-7 pampersów.
po kupie od razu zmieniam, z siuśkami jak czuję, że już czas. w nocy staram się nie zmieniać, bo małą wybudza to niepotrzebnie. rano wtedy pielucha jest mega ciężka, ale nie przemaka.
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() En jak tam się królik udał? ![]() W końcu córeczka mi sie obudziła
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też zaraz uciekamy na spacer tylko młodzież się obudzi, a matka coś ze sobą zrobi zeby jak potwór nie wyglądać
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka urodziny ok, szybko minęły, bo każda para z dzieckiem przyszła, więc noszenie na rękach i zabawianie..zjedliśmy co mieliśmy zjeść, trochę się pogadało i po 1,5h wszyscy się rozeszli
Co do męża..rozmowy nie było.. czasami rzucę do niego jakimś tekstem nawiązując do niedzieli, ale on nadal uważa, że nic się nie stało.. nawija do mnie normalnie.. i nawet przyszedł tej nocy do sypialni spać.. No ale teraz znowu się nie odzywamy.. Przyszedł ok. 10 z siatami.. były filety z kurczaka, ziemniaki, pekińska, papryka, kukurydza.. Myślę sobie 'ciekawe kto będzie robił obiad, z tego, bo ja palcem nie tknę'.. Nic nie powiedziałam, wyszłam z Małym na dwór..oczywiście tatuś wyjść z nami nie może, mimo że dzisiaj wolne w pracy.. jak mu powiedziałam 'co w niedzielę nie chciałeś sam, bo dziecko będzie płakać, a teraz we trójkę nie pójdziesz, bo co?', on 'bo mi się nie chce'..super..wyszłam bez słowa. Wracam po 2 godz. do domu, pachnie jakimś jedzeniem.. myślę sobie czyżby się zrehabilitował? Zaglądam do patelni...drobno drobno pokrojone ziemniaki z cebulą..podsmażone Pytam 'a co z tym kurczakiem w lodówce?'...on 'a to na inny raz kupiłem' (myślę sobie, że kuźwa co..inny razem tzn., gdy Ty będzie cały dzień poza domem..czyli że dla mnie ta robota?). Powiedziałam tylko 'fajnie, 2 godz. w domu i starczyło Ci czasu tylko na usmażenie ziemniaków?'..wyciągnęłam z lodówki krokiety teściowej i nałożyłam na talerz.. a ziemniaczki niech sobie sam je wieczorem po kursie. Wyszedł z domu bez słowa. Szykują się ciche dni, mnie się ryczeć chce.. nie umiem z nim porozmawiać i nie chce mi się produkować, bo i tak wyjdzie, że to ze mną coś nie tak i tylko mi dowali jeszcze ...
|
|
|
|
#3440 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chustujace- jak ubieracie maluchy na wyjście w chuscie?
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan, może jakaś depresja jesienna go wzięła?
jak facet może być taki marudny i nieogarnięty
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dzisiaj miał body z długim rękawem, cieniutkie śpioszki, skarpetki, pajac polarowy, czapeczkę i kamizelkę cienką. A i tak nie wiem, czy dobrze ubrałam. Jest 12 st i świeci słońce.
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#3444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio nie zmieniałam mu w nocy..chyba zacznę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może to kwestia czasu i sama zacznie spać dłużej..może taki okres teraz ma..zwłaszcza jeśli w dzień sporo śpi, w nocy już jej się nie chce.. może jej stałe pory spania, bawienia poprzesuwać?współczuję ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Rocky chyba Ty pytałaś o autora "Języka niemowląt" - Tracy Hogg
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
to zrobiłam reklamę okolicznych terenów Neni
|
#3448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze chwila i mnie jakaś deprecha dopadnie... Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- mogła pominąć w opisie bramy i tory |
|||
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy w 4 miesiącu też notuje się jakiś kryzys laktacyjny? Michaś je dziś prawie bez przerwy. Czuję się na na początku karmienia. W dodatku rzuca się na pierś tak jakby cały dzień nic nie jadł.
Wiem, że kryzysy trzeba przetrwać, więc nastawiam się na częste karmienia i nie załamuję, ale zastanawiam czy to normalne. Słyszałam o kryzysie w 3 miesiącu i 6, ale o 4 jakoś chyba nigdy. |
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam napisać jeszcze odnośnie płodności przy kp.. przykład mojej mamy, która wykarmiła nas piersią: brat urodził się w lipcu '85, ja w czerwcu '86
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Z mama mowimy raz po rosyjsku, raz po polsku. Stad rosyjski
A TZ niech zacznie sie uczyc polskiego z Sara 

Co do gorączki ma ciepło na oddziale to nie wiem.

za Ciebie i tż żebyście się pogodzili i żeby ten Dupek w końcu zrozumiał co powinno być dla niego ważniejsze
Jak z nim stał przed lustrem, to Młody zaczął gadać: Atuuuu 

za talent tworczy
Jest 12 st i świeci słońce.