|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Ja jestem właśnie takim rodzinnym człowiekiem, ale rodziny moja i mojego męża to już niekoniecznie. Dla moich rodziców najlepsze święta to takie, żeby się spakować i pojechać gdzieś w góry - cały wymiar religijny jest dla nich bardzo ważny, ale nie cierpią tej posiadówy przy stole przez trzy dni. A ja to bardzo lubię... razem z gotowaniem i całą resztą przygotowań.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę, tak piszecie o SR i aż mi się smutno zrobiło, że mojego męża nie ma teraz z nami, bardzo bym chciała móc z nim chodzić... ale u nas zajęcia są w środy. Jeszcze nie zdecydowałam czy będę chodziła sama. Ale i tak sobie pomyślałam, może poszukam jakiś weekendowych szkół? To by było jakieś wyjście.
|
|
#2762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podawałam przykład dziecka, które widocznie nie było uczone tego przez swoich rodziców i które babcia zmuszała wręcz siłą do klękania i odmawiania modlitwy. Moi rodzice wymagali ode mnie chodzenia do kościoła co tydzień, chodzenia do spowiedzi, a jednocześnie sami tego nie robili
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba udało nam się zrobić listę wyprawkową
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
EVI, bardzo Ci współczuję, zwłaszcza tego, że nie dojadasz i martwisz się
Mnie czeka krzywa cukrowa w czwartek lub piątek i jakoś wyjątkowo się boję .marieee, pochwalisz się zdjęciami?
|
|
|
|
#2766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie obraź się, ale ja tego nie rozumiem.... Skoro partner jest psychiczny, to jak można za kogoś takiego wyjść? Czy nie po to ludzie poznają się przed ślubem i chodzą ze sobą latami, żeby poznać swoją "połówkę"? To nie te czasy, kiedy ludzie poznawali się w sylwestra, a po 4 miesiącach w kwietniu brali ślub (tak jak moi rodzice którzy swoją drogą są ze sobą do tej pory i chyba nie jest im tak znowu źle).
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki mamy plan przynajmniej, a jak bedzie to wyjdzie w praniu ;p jak dziecko bedzie większe to pewnie co jakiś czas będziemy zjeżdżać do Polski żeby mała poznała trochę tradycji ale na pewno nie w każde swięta ![]() a wielkanoc spędzamy juz którąś z kolei samotną i zwykle przygotowuję koszyczek i nie idziemy święcić;p no w tym roku bylismy a z dzieckiem chodzić będziemy napewno bo to tez taka mini atrakcja dla maluchów;p śniadanko wielkanocne normalnie jest i tak zawsze jemy śniadanie razem gdy jesteśmy w domu, a do kościoła nie idziemy... co do wigilii jak spędzam ja w domu to zawsze ide na pasterkę, nie dlatego że muszę ale dlatego że lubię
28.02.2011:ksiadz :http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2013-10-15 o 14:49 |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam taki plan, że będę super extra wyćwiczona żeby przejść przez poród jak najmniej boleśnie - dużo ćwiczeń rozciągających, ćwiczenie mięśni K, dużo seksu. A tu
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mimo, że nie uczęszczam do kościoła (bo jak już pisałam nie zgadzam się z obecną nauką, mieszaniem się kościoła do polityki, wzbogacaniem się księży itp.) to święta obchodzę. Zawsze mieliśmy opłatek, były kolędy...teraz będą to moje pierwsze święta po za domem i nie wiem jak to przeżyję.
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba tym bardziej, że ja jestem zawsze taka poukładana, perfekcjonistka, a tu mój własny organizm robi mi hece, nigdy tak nie było i to mnie frustruje. Głowa mnie boli z nerwów i z głodu...Cytat:
!), nie wiem co mam jeść i ile, żeby nie chodzić głodna, a jednocześnie panować nad cukrem. A w tym wszystkim najbardziej mi żal mojej córeczki, która nie dość, że od ponad 6 miesięcy ma leżącą mamę, z którą nie może się bawić, budować z klocków i jeździć na rowerze, to teraz na dodatek ma mamę sfrustrowaną, znerwicowaną, albo z glukometrem w ręce, albo zaryczaną, lista porażek jest długa...
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh marze aby moi chłopcy mieli tak ciepłe wspomnienia z rodzinnych świąt jakie mam ja. Ale chyba w tym celu będę musiała pakować ich i robic wyjazd do dziadków (moich rodziców) bo święta tylko z nami to nie to samo, a rodzice męża to zupełnie inna bajka. Świętowanie wiąże się dla nich z suto zakrapianą imprezą, nie ważne czy to Wigilia czy Wielkanoc.
Dziewczyny postarajcie się jeść malutkie porcje a częściej. Na tyle często zeby nie poczuć wilczego głodu. Może pomoże. |
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(albo były dwa do wyboru, nie pamiętam).Cytat:
To, że ktoś jest niewierzący nie oznacza, że musi w całości odrzucać kulturę i tradycję danego regionu. Cywilizacja europejska powstała na bazie chrześcijaństwa, więc trudno się od tego oddzielić, a wręcz jest to niemożliwe. Można czerpać z tradycji ludowych i kulturowych, i nie być katolikiem
|
||
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
ale szalejecie dziewczyny
Ja jestem wierząca i staram się praktykować, ale słabo mi wychodzą pewne aspekty wiary m.in. modlitwa. Nie mniej jednak do kościoła chodzę dla spotkania z Bogiem, a co tam sobie ksiądz za przeproszeniem pie*** to mi wisi Ja się modlę, śpiewam i mi lepiej na sercu. Ja za tydzień zacznę 6 miesiąc Ugotowałam rosołek i zrobiłam sałatkę gyros, bo dziś teściowej imieniny, a ja muszę jeszcze jedne paznokcie konkursowe zrobić, taki ambitny plan na dziś. Już jestem na szczęście po pracy , tylko czekam na klientkę-modelkę Jeśli chodzi o kosmetyki, to jakie kupujecie? Emolienty, czy na początek zaczynacie od tańszych Ziaja/Babydream? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2776 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że to normalne. ![]() Cytat:
Super wiadomość. Cytat:
I gratuluję listy. Robicie postępy. ![]() Od paru dni mój synuś mniej kopie, a więcej się kręci/przesuwa. Szczególnie jak leżę, to czuję taką kulkę pod skórą śmigającą z miejsca na miejsce, zupełnie, jakbym miała w brzuchu małe zwierzątko. Ciekawe, czy to głowa, czy coś innego.
|
|||
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię takie różnorodne tradycje Gdy moja pasierbica była młodsza co roku jeździliśmy w Niedzielę Palmową do Sierpca na Mazowszu - odbywa się tam konkurs na największą palmę, zwiedzaliśmy skansen, poznawaliśmy ludowe tradycje. A te palmy wyrabiane przez ludzkie ręce to były istne cuda Dla zainteresowanych podaję link do Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu klik Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-10-15 o 15:13 |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I zastanawiam się również czy to główka, czy może mały się przekręca albo tyłeczkiem kręci Sheperdess: zdecydowałaś się może na szczepienie przeciwko krztuścowi? Bo ja jutro idę. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-15 o 15:14 |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spadam laski do lekarza.a potem na spotkanko- zajrzę wieczorkiem
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Dam znac, jeszcze czakm.
Kosmetyki tez obstawiam raczej babydream i te tansze kosmetyki. Pieluszki dada Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Co do kosmetyków to narazie dostałam Oliatum i do kąpieli i do smarowania więc jestem na chwile zaopatrzona. Pieluszki to dostałam Pampersa i jeszcze dostane więc zaczynam od nich a potem będe kombinowac nad tańszymi. Jestem z siebie dumna bo dziś udało mi sie naprawde bardzo dużo zrobić, ogarnać papierki wiec ogarniam wyprawkę dalej |
||
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to już będzie chyba ostatnia taka pasterka na najbliższe kilka lat wielkanoc to dla mnie osobiście tylko kolejny wolny dzień gdzie się można objeść od samego rana. każda okazja jest dobra żeby pojeść do syta bez wyrzutów sumienia ![]() Cytat:
pieluszki też chce kupić Dada i mam nadzieję że te tańsze będą małej pasować
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli na pusto...tak tylko dla przyjemności
![]() To ja chyba jestem jakaś dziwna........
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wczoraj mąż miał mi odebrać wyniki krzywej ale musiał zostać dłużej w pracy , dziś mówił ,że zdąży odebrać właśnie dzwonił , że znów musi zostać dłużej
|
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ale akurat to sobie chyba odpuszczę. Też się nigdy nie szczepiłam i jakoś w życiu na grypę nie chorowałam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Spotykamy się z rodzicami, rodzeństwem, dziadkami raz na dwa tygodnie, z trochę dalszą rodziną ze 4 razy w roku. Święta trwają trzy dni, więc nawet miła odmiana jak jeden z nich jest dodatkowo jeszcze chrzcinami czy ślubem. Zresztą, już nawet nie pamiętam świąt podczas których nie było jakiejś uroczystości rodzinnej.
Ja jestem właśnie takim rodzinnym człowiekiem, ale rodziny moja i mojego męża to już niekoniecznie. Dla moich rodziców najlepsze święta to takie, żeby się spakować i pojechać gdzieś w góry - cały wymiar religijny jest dla nich bardzo ważny, ale nie cierpią tej posiadówy przy stole przez trzy dni. A ja to bardzo lubię... razem z gotowaniem i całą resztą przygotowań.
[COLOR="Silver"]

trzymam z całej epy 

którzy swoją drogą są ze sobą do tej pory i chyba nie jest im tak znowu źle).

Chyba tym bardziej, że ja jestem zawsze taka poukładana, perfekcjonistka, a tu mój własny organizm robi mi hece, nigdy tak nie było i to mnie frustruje. Głowa mnie boli z nerwów i z głodu...
!), nie wiem co mam jeść i ile, żeby nie chodzić głodna, a jednocześnie panować nad cukrem. A w tym wszystkim najbardziej mi żal mojej córeczki, która nie dość, że od ponad 6 miesięcy ma leżącą mamę, z którą nie może się bawić, budować z klocków i jeździć na rowerze, to teraz na dodatek ma mamę sfrustrowaną, znerwicowaną, albo z glukometrem w ręce, albo zaryczaną, lista porażek jest długa...

(albo były dwa do wyboru, nie pamiętam).