|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Dziękuję za podanie linku do sprzedawcy z All dr Brown's Perfuzja, super, że odebraliście już klucze do swojego mieszkania ![]() My też nie chrzcimy Ja jestem niewierząca. Jeśli ktoś pragnie klasyfikacji to można mnie postawić pomiędzy agnostykiem, a ateistą - ale najbardziej podoba mi się określenie poganka ![]() U mnie w rodzinie to nie problem. TŻ też niewierzący, nasze rodziny mają podobne pochodzenie i światopogląd. Wspaniale Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Ale super! Może i ja kiedyś zobaczę taką pannę młodą
ja zawsze marzyłam o welonie i to długim
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kościelnego nie braliśmy czyli ksiądz u mnie w parafii (jakbyśmy chcieli) dziecka by nam nie ochrzcił.
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Emma ja już sama nie wiem po co???
![]() Teraz tak sobie pomyślałam że nakazują nam sex po ślubie a sami tych biednych chłopców molestują ....... ja w księży też nie wierze, dla mnie są obłudnikami i kłamcami...tylko po to żeby napchać swoje kieszenie, naszymi pieniędzmi i bawić się przy tym świetnie...
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem takiego podejścia, tam gdzie ślub braliśmy i w obecnej parafii chrzczą po za małżeńskie dzieci i jakoś nie ma problemu.
Odnośnie chrztu,moje miały jeszcze w szpitalu z wody nawet był tu dziś u mnie ten ksiądz-no złoty człowiek
|
#2737 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ślub kościelny był jednostronny (i naprawdę wyglądało to bardzo w porządku) i dzieciaczka chrzciny również były. On po prostu stał i np podczas wykonywania znaku krzyża- pogłaskał dziecko po prostu po główce, więc nie emanował swoją postawą wszem i wobec i jednocześnie nie był hipokrytą- a jego żona była bardzo szczęśliwa, że dziecko w wierze zostało. Więc myślę, że możesz w ten sposób postąpić. Że jesteś przy mężu, ale uczestniczysz w ceremonii bardziej pasywnie.
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie wszyscy. I tak jak Emma napisała - cierpią na tym Księża naprawdę z powołania. Ja miałam to szczęście trafiać na naprawdę fajnych Księży.
|
|
|
#2740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą, na przykład wśród pedagogów jest 100- krotnie większy odsetek pedofili niż posród księży. Więc piętnujmy te jednostki- a nie grupę społeczną.
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Ale dyskusja! O mamo! No wiec informuje ze żona tygodnia nie będę. Maz przyjechał , położyliśmy sie na chwilkę i tak oto budze sie i mamy zaraz 14. Tym sposobem jemy na mieście.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasem rodzice dopiero kilka dni przed dowiadują się kiedy dokładnie ochrzci dziecko czy może jednak na mszy .A u mnie jest jeszcze laska taka nienormalna trochę już nie raz o niej pisałam i ona zażyczyła sobie chrzest w sobotę bez mszy bo w sobotę będzie duża impreza z okazji chrztu z poprawinami w sobotę jeszcze dlatego bez mszy aby ludzie nie zobaczyli jej dziecka . Bo ogólnie ma tu samych wrogów . Ale oczywiście z własnej winy chodziła i kablowała na ludzi aż się musiała przeprowadzić i wrócić do rodzinnego domu . Tu niestety sytuacja jest taka sama .
|
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
Jak odbywaliśmy nauki przedmałżeńskie dawno temu, kiedy jeszcze planowaliśmy ślub kościelny mieliśmy tzw. poradnię - zajęcia z panią, która tłumaczyła na czym polega prowadzenie kalendarzyka małżeńskiego. Na wstępie powiedziała, że normalnie są dwa spotkania, ale jak ktoś ma już dziecko albo jest w ciąży to wystarczy jedno
![]() Z tego co się orientuję to w przypadku wiary katolickiej seks przedmałżeński jest zakazany, więc chyba takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Amberella, Super, że z Kacperkiem wszystko w porządku. Emma, nie daj się teściowej Świadkowie Jehowy nie obchodzą urodzin, imienin, świąt. Mają jakieś swoje jedno święto w roku i tylko je obchodzą, ale nie pamiętam o co dokładnie chodzi.Bella, super że już wychodzisz do domu! Co do chrztu to myślę, że każdy podejmuje własną decyzję, w jego ocenie słuszną i nikogo nie mam zamiaru oceniać. Oczekuje też, żeby nikt nie oceniał mnie. Nie narzucam nikomu swojego zdania i tego oczekuję od innych. Niestety tak nie jest, bo spotkałam się już z osobami, które patrzyły na nas jak na złych rodziców, którzy nie chcą ochrzcić dziecka i robią mu krzywdę. Jeżeli chodzi o inhalacje to chyba takie z soli fizjologicznej by nie zaszkodziły. Moja mama siostrze robiła nawet jak była malutka. kukurydzianaa, problem w tym, że często zmuszanie dziecka do czegokolwiek, nie tylko w aspekcie wiary często przynosi odwrotne skutki od zamierzonych. |
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uf, nieznoszę takich tematów to się nie udzielam i nawet czytam co 2 zdania :P Jezdem łokropna Na 15.20 idę sprawdzić co się dzieję z moim brzusiem dziś znów twardniał bolał ciągnął :/ poszłam do mamy - położyłam się na 40 min i przeszło. Proszę o kciuki.Tajeczka, trzymam za Ciebie, daj znać jak wrócisz. Dochodzi do mnie, że za ok 2 tyg wkroczę prawie w 8 msc..., jak urodzę za 2 msc + tydzień jakoś to urodzę już dziecko w terminie. 2 miesiące? Zaczyna mnie dobijać jedzenie cukrzycowe w sklepach nic nie ma! nawet kupienie mąki razowej graniczy z cudem, a ja naleśniki bym zjadła! Wczoraj nie dotarliśmy na SR, normalnie wagary, nie miałam więc okazji zobaczyć Agoola i męża on o kulach ona kulka hahahhaha ale tż nie mógł,a mnie zależy żeby to wszystko słyszał. Wydaje mi się, że ma całkiem inne podejście do ciąży po SR. Iwontyou99 ja się dziś wyspałam wstałam jakbym brzucha nie miała!!! jupiajejej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ale pędzicie
![]() Co do niedrapek ja mam 3 pary bo jestem święcie przekonaq że zaraz co najmniej jedną zgubię Co do chrztu to my pewnie zaprosimy rodzine chrzestnych i przyjaciół którzy są jak rodzina ale jest jeszcze tyle czasu na takie decyzje... ![]() Kupilam w aptece temn antyzgagowy specyfik, łyknęłam i jest lepiej więc moze nie grozi mi przepalenie tłumika trzymam za wszystkie badania i wizyty oraz za pisanie prac wszelakich
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Dxiewczynki z Warszawy czy któraś idzie na warsztaty na torwar 17/10?
|
|
#2751 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Wiecie, jak nie dostanę nerwicy z tym mierzeniem cukru to będzie cud!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, aaaaaa w lidlu będzie za 3 (nienawidzę przepłacać) naleśniki poczekają. i Lidl, biedronka, osiedlowy pfffff nie ma. Wrócę więc chyba to auchan ![]() Co dodziałów dla diabetyów eko itp są ok, ale wybór marny na dłuższą metę, mnie zwyczajnie brakuje pomysł i pojęcia jak jeść smacznie i zdrowo
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dziś kręgosłup boli
![]() Szykuje się powoli na sesję miałam nadzieję że zmieszczę się w jakąś sukienkę ale Pogoda taka sobie.. I jeszcze jadę samochodem, którego nie cierpię, wrr... Koniec marudzenia ![]() Miłego popołudnia Dziewczyny!
|
#2754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że nawet niegazowana woda podnosi mi cukier...
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym dziecko potrzebuje, żeby rodzic zarządził to czy tamto. Nie zamierzam wyhodować sobie lenia - bez względu na to, czy będzie chodziło o modlitwę czy mycie zębów.
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn które "nie wierzą" jak spędzacie święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc? Tak na pusto czy w ogóle ich nie spędzacie skoro nie wierzycie?
Kiedyś pisałam na takim wątku, i dziewczyna nie była wierząca, miała dwójkę dzieci i żadne święta nie miały do niej znaczenia, w ogóle jak by ich nie było...trochę mnie to zdziwiło
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
EVI to stres podbija Ci cukier. Mój przykład
czwartek - praca rano śniadanie 119, II śniadanie już w pracy 159 popołudniu - spadek piątek wolny dzień pomiary83,93, 105 (bomba) Luźny dzień wyjazd w góry bez stresów i nerwów spokój cię uratuje. Nie wolno Ci się stresować!!!!!!!!!!!! myślę, że ok tydzień z glukometrem będziesz już wiedzieć co i kiedy podbija Ci cukier. Pamiętaj, że niektóre rzeczy zjedzone rano podbiją mocno cukier a wieczorem nie.
|
#2758 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dla męża. Nie wiem, czy mojemu potrafiłabym aż tak zaufać .Cytat:
. Patrzę na to z lekkim przerażeniem, bo jakoś nie spodziewałam się, że moje cyce są do tego zdolne, ale i z radością, bo chcę karmić piersią.Cytat:
.Cytat:
![]() Ty też się odezwij.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja np trafiłam w swoim zyciu na beznadziejnych księzy którzy liczyli tylko na kasę, a ślubu udzielał mi ksiadz któremu moglabym pałac wystawić, taki dobry człowiek, zresztą pisałam wam o nim kiedyś I gdyby nie to że za daleko mieszka to spakowalabym dziecko na Rodos i poprosiłabym go o sakrament a on by się cieszył że powierzyliśmy mu tak wazne zadanie poprostu wartościowy czlowiek
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

ja zawsze marzyłam o welonie i to długim

28.02.2011:ksiadz :

i co teraz? Moja rodzina (''wierząca, nie praktykująca") oczywiście wiesza na mnie psy, bo przecież jak to dziecka nie ochrzcić? Szatana wychować? 

i czasem rodzice dopiero kilka dni przed dowiadują się kiedy dokładnie ochrzci dziecko czy może jednak na mszy .
dziś znów twardniał bolał ciągnął :/ poszłam do mamy - położyłam się na 40 min i przeszło. Proszę o kciuki.
myślę, aaaaaa w lidlu będzie za 3 (nienawidzę przepłacać) naleśniki poczekają. i Lidl, biedronka, osiedlowy pfffff nie ma. Wrócę więc chyba to auchan