|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Wypiję kawkę i biorę się za prasowanie.
#3722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Jagoda śpi już prawie godzine ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() a na dużo osób to wesele? ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- a ja idę przejrzeć ogłoszenia o prace ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mąż po zawodówce i zawsze prace raz,dwa znajdował(no nie dawno skończył LO dla dorosłych). Dziś pojechał złożyć cv do innej firmy,co się u nas na strefie otwiera,bo popsuło się u niego w pracy ![]()
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
Angel wiem że zawsze może wstawać wcześniej dlatego nie narzekam.
Miałam prasować a jeszcze się nie zebrałam tylko przewijam strony na necie,jestem niereformowalna ![]() Iwa czyżby wolne dzisiaj? ![]() Może na ciucholand się dzisiaj przejdę ![]()
#3725 | ||
Zadomowienie
|
Michasiu, sto latek!!!
![]() ![]() ![]() Iwonka, z tego, co opisujesz to chyba na Alana tak szczepionka zadziałała ![]() Cytat:
![]() udanego wyjazdu Cytat:
![]() ![]() dobrze, że Jagodę usypiasz przed gośćmi ![]() a faktycznie Jagoda mogła nie jedzieniem odreagowywać Twoją nieobecność, przyzwyczai się niedługo ![]() Wiecie, co mi mama kupiła w lumpie?? ![]() ![]() Silver cross piko, jeszcze nie widziałam
![]() |
#3726 |
Zakorzenienie
|
Angel,Anusia, Katiaskaa
Dziękuje Wam ![]() Oby to sie skończyło już ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas znowu rozruba od 22 do prawie 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie próbowałam tak definitywnie ![]() ![]() ![]() ![]() No ale w dzień i w nocy do spania musi być cyc niestety inaczej nie zaśnie ![]() ![]() Poza tym martwi mnie też to, że mała przed snem z butli bardzo mało zje. Max 100 ml (ale to już jak na nią baaardzo dużo, przeważnie 60-80 ml zjada), później z cyca zjada, tak mi się wydaje, drugie tyle i jak będę chciała ją odstawić to zaraz będzie głodna w nocy ![]() No i poka wózek koniecznie jak już go dostaniesz ![]() Iwoncia81 ojejku zdrówka dla małego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj ubierałam małą na dwór i stała do mnie tyłem a ja zapinałam jej suwak w kurtce, jak mnie dziabnęła w rękę (przez kurtkę i sweterek!) to mam odbite dwa jej górne zęby to tej pory ![]() Cytat:
![]() ![]() Michasiu 100 lat kochanie!! Zdrówka, szczęścia i samych pogodnych chwil! No i siostrzyczki ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-15 o 10:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Zakorzenienie
|
Ula ja chudzinka!
![]() z kim Ty mnie pomyliłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Solenizant właśnie padł na drzemkę, więc mam chwilę, choć muszę przygotować się na drugą turę gości dziś. Ale zostało mi bardzo dużo jedzenia, więc nic nowego nie robię, tylko ogarnę to co mam. Impreza ok, choć moi goście też nie do końca dopisali, siostra jedna z dzieciakami zmyła się po nie całej godzinie. No ale reszta trochę posiedziała, jeść za dużo nie zjedli, ale naprawdę naszykowałam tego, byli zaskoczeni, a mi się wydawało że wcale nie dużo, ale jednak.. Byłam strasznie zakręcona i zmęczona, zdjęcia mamy raptem dwa ![]() ![]() Iwoncia, współczuję bardzo, biedny Alanek, a może do innego pediatry się wybierzcie. Może zleci jakieś badania inne? Angel, ja się cieszę razem z Tobą że udaje Ci się z tym cycem, bo wiem jak byś chciała, wiem ja to ciężko, choć u nas był lajcik w porównaniu z Jagódką. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dużo bo chyba 50 czy 60 osób ale to wesele brata męża no i mąż jest świadkiem,więc musze raz jakoś wyglądać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Michasiu sto lat Kochany! Dużo uśmiechu i zdrówka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Michasia!!!!
U nas dzisiaj znowu beznajdziejna noc. Niech te zęby w końcu wyjdą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A z nowości to Jaś nauczył sie myć ząbki - ma swoja szczoteczkę, rano i wieczorem przy toalecie sam wyciąga z pudełeczka i czeka, aż mu nałoże żel i wtedy po swojemu szoruje swoje 2 ząbki ![]() Ja grzybów nie bede podawała póki co żadnych - powinno się ich nie podawać do 12 roku życia bo nie mają żadnych wartości odżywczych a pomijając trujące, nawet pieczarki są dla dziecka ciężkostrawne i mogą powodować bóle brzucha. Iwoncia szybkiego powrotu do zdrówka dla Alanka. Po MMR może być późny odczyn w postaci gorączki do 2 tygodni po szczepieniu.
#3732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam że zleci badania moczu ale nie. Miał robione w sierpniu ale wiadomo że może sie coś zmienić od tamtego czasu. Obecnie nie ma wcale gorączki i jest pogodny. Zmęczony tylko tym wszystkim jest bo to widać. Jeśli sie temp. znowu podwyższy to do niej zadzwonie i powiem żeby mi wypisała jutro skierowanie, polece po nie do ośrodka a tz bedzie z rana w tym czasie mocz łapał. Cytat:
Jak sie nie poprawi to jej powiem żeby zleciła inne jeszcze badania. Mówiła że nie bedziemy podawać antybiotyku bo we krwi nic nie ma niepokojącego. Na innym forum czytałam i były identyczne opisane problemy jak nasz. Po szczepieniu mmr lub priorix, w miedzyczasie zęby i czerwone gardło a lekarze nie wiedzieli co jest bo badania porobione. Gorączka podobno do dwóch tygodni spadała, potem poronna różyczka na ciele i lekka gorączka. Zęby wyszły, wysypka przeszła i wszystko było ok. Ja latam co 30 minut i sprawdzam mu temp. jak szalona. No ale nie wyobrażam sobie jakby mu sie coś stało. Jeszcze teraz tak często i świadomie mòwi "mama" że go traktuje setką buziaków, a rozczula mnie to strasznie ![]() Oby gorączka już nie powróciła !! Znowu sie rozpisałam, ale nie mam sie komu pożalić ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Michasia ![]() ![]() My jutro świętujemy roczek K. ale nie robimy żadnej imprezy. Prezent ode mnie już dostał-pianinko i jest nim zachwycony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
Michaś, sto latek i wszystkiego najleszpego!!!!
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Kalpana a co to za pianinko? Mój lubi jak coś gra i zastanawiam sie nad czymś pinkającym by mu kupić ale coś na te all nie mam ostatnio czasu wchodzić. A zaś mi robota do domu przyszła ![]() Troche poczeka bo ważniejszy dzidzius ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | ||
Zadomowienie
|
jestem zachwycona!!
Maja juz nie budzi się w nocy i śpi do 8:30 ![]() STO LAT DLA MISIA !!! ![]() Iwoncia myslałam o Tobie wczoraj, bo zobaczyłam w kalendarzu, że jest Alana. on obchodzi imieniny 14.10? duzo zdrówka mu życzę! biedny bobasek ![]() Katiaska ile godzin byliście w żłobku? mnie na razie przeraża myśl, że będę musiała Maję zostawić na 9-10h z jakimiś obcymi babami ![]() Tamlin fajnie masz z tą opiekunkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ta szczepionka mnie przeraża
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-10-15 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, wiem ale ona wysoka była i to bylby juz dzisiaj 5 dzień gorączki, ale na szczęscie teraz jej nie ma. Pediatra mowila ze to za wysoka jak na tą szczepionke bo sie to podobno nie zdarzało. Maksymalnie 38stopni a moj miał ponad 40! Cytat:
![]() Też tak chce ![]() Co do imienin to ja nie wiem bo ja nie mam kalendarza z imionami akurat ![]() Moi rodzice do nas idą ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Zakorzenienie
|
w pracy ale cicho sza!
![]() Pochwal się koniecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas pogoda się psuje, a od rana było tak ładnie. Na szczęście udało nam się zaliczyć spacer. ![]() Agnes czy to Ty pytałaś o kombinezon? Jak dla mnie jest w porządku. ![]() Iwoncia zdrówka dla Alana. Współczuję, bo wiem jak to ciężko jest patrzeć jak maluch zmaga się z tak wysoką gorączką. Wszystkiego najlepszego dla Miśka!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bierz ![]() My po szczepieniu, ledwo zdążyłam, bo lekcje skończyłam o 11.25, zanim dojechałam do domu, to zeszło 10 minut, Iza miała być już najedzona i ubrana, a tymczasem, obiad dopiero się grzał, a Isia us.rana po pachy siłowała się z moim tatą który próbował ją przebrać...wiec nim ją umyłam, nim zjadła krupnik, nim się napiła, przebrana znowu bo się oblała, to było po 12ej, a szczepienia do 13ej. Przede mną była jeszcze dziewczynka na bilansie 4 latka, wiec weszliśmy dosłownie za 5 13sta ![]() ![]() ![]() No to wam jeszcze opowiem coś, jak weszłam to w poczekalni była matka z 3 dzieci - dwoje z nich tak rok po roku, 3, 2 latka i mały chłopczyk, może ze 2 mce. Gołym okiem widać było, że jakaś biedna rodzina, bardzo skromnie ubrane dzieci, takie stare łaszki, nie za czyste... a to maleństfo w spacerówce posadzone normalnie jak takie co samodzielnie siedzi, darło się nieziemsko, aż wyszła pielęgniarka i zrąbała tę matkę, ze sadza takie małe dziecko (to było szczepione, a pozostałe dla towarzystwa były), matce się głupio zrobiło i rozłożyła to siedzisko - ok na płasko. Przykryła to dziecko (było w pajacyku bawełnianym, takie co to dzieci do spania mają) i tylko na to położyła koc wielki złożony na nie wiem ile części i się uspokoiło. W tym czasie ja już weszłam, wiec nie wiem co tam dalej się działo. ALE wyobraźcie sobie, że jak wyszłam to miałam przegrzebany wózek! chciałam dać małej picie - nie ma bidonu!, patrzę pod spód - nie ma chusteczek (nowa paczka pampersowych tych białych). Zapytałam tej babki co wyszła z tą 4 latką, bo jeszcze były, akurat ja ubierała, czy nie wie czy ktoś mi tu grzebał, a ona na to, ze no ta pani z 3 dzieci ruszała, ale ona myślała, ze to jej wózek i nic nie powiedziała.....normalnie szok! Zostałam okradziona z chusteczek i bidonu z piciem w miejscu publicznym...dodam, ze miałam w kieszonce zasuwanej z tyłu budki portfel z dokumentami, pieniędzmi i klucze od domu, ale tego nie ruszyła, na szczęście kieszeń była zakryta kurtką Isi!. Co za baba, tu mi jej żal się zrobiło jak zobaczyłam te dzieci, ten wózek kompletnie nie dla takiego maleństwa, a ta mnie okradła ![]()
![]() |
#3740 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Dearlie;43276179]
Iwoncia zdrówka dla Alana. Współczuję, bo wiem jak to ciężko jest patrzeć jak maluch zmaga się z tak wysoką gorączką. /QUOTE] dziękuje ![]() Cytat:
No i weź kogoś pożałuj to zaraz sie człowiek przejedzie na tym ![]() I to jeszcze w biały dzień ![]() Ręce opadają ![]() Ja mam blisko do ośrodka na szczescie to wózka nie biore a i tam jest tak ciasno i mało miejsca że jak juz są dwa wózki to nie mozna przejsc. Beznadziejne miejsce to jest no ale coż zrobić. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | ||||
Wtajemniczenie
|
Misiek stówka chłopie
![]() Cytat:
![]() ![]() Chłop jak chce pracować to zawsze prace znajdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() A już tam ![]() Tak serio mam do oddania czarną sukienkę bez ramiączek(na cycach się trzyma ![]() ![]() ![]() Nie mam jak zrobic zdjęcia bo mi Kamil załatwił aparat ![]() Chcesz ją?Mogę Ci pomierzyć szerokości itd?Adres już mam ![]() Cytat:
![]() Tzn. że przez 2 tygodnie może się gorączka utrzymywać? Cytat:
![]() Szczęście że Ci tego portfela nie gwizdnęła to bys miała dopiero problemy ![]() Swoją drogą to dla niektórych kobiet powinno być podwiązywanie jajowodów na życzenie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jestem zła, gość się rozmyślił od ubranek,a już karton kupiłam i spakowałam co za ludzie ![]() ![]() ![]() ![]() zdenerwowałam się i wykasowałam ogłoszenia. Jutro tej w ciąży koleżanki mąż przyjedzie i weźmie te ciuszki za free.
![]() |
#3743 | |
Zakorzenienie
|
Misiu wszystkiego pięknego
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Alanka życzę, aby gorączka odpuściła ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dobrze,że impreza w miarę ok, szkoda,że nie wszyscy goście się zjawili i czesc wczesnie uciekła. Podobnie jak u nas ![]() ![]() no i nie pochwaliłas sie co dostał Michas:P
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam za niego w sklepiej 27zł, więc tutaj się nie opłaca. Fajny jest, można normalnie grać, jak się przyciśnie ten biały guzki po prawej (Krystianek go namiętnie wciska ![]() ![]() Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2013-10-15 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3747 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pochwal się w co obłowił się Misiek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co Ty mówisz ![]() ![]() ale Ci fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- a Jagoda właśnie zasnęła, znów we wózku ![]() ![]() swoją drogą Asiulka nieśmiertelny ten wózek od Ciebie,bo cały lata jak Jagodę lulam,a mimo to się trzyma elegancko ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ale ja nie wiem czy bym sama do niej poszła z obawy,że jej gach pijany mi da wpi#dol ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-10-15 o 15:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |||||
Zadomowienie
|
dzieć śpi, więc chwila na wizaż
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Spokojniejszej nocki życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3750 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pieczarek nie podaję, bo po co? Jest mnóstwo innych zdrowszych i lżej strawnych produktów, a grzybów leśnych to nawet sama się boję kosztować. Cytat:
![]() Baobabek- okropna baba, jak mogła okraść rzeczy dziecka! Trzymam kciuki, żeby Isia zniosła szczepienie bez żadnych komplikacji ![]() 100 lat dla Michałka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.