Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 17:16   #1381
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tak mi się wydawało, ale chyba całe? Wczoraj leżała aż jedna i brzydka więc nie pytałam czy można kawałek.
Po czym poznać, że dynia jest dojrzała i nie przejrzała?

Może się spotkamy to się wymienią umiejętnościami? Albo lepiej nie, bo teraz ją układam, że się zawiesza na oknie albo na poduszce a na wszystkie strony to nie mam czym obstawić
Dozuję jej przyjemności, teraz od piątku ma matę z FP, jak mata pójdzie do prania to jej dam piłeczkę na zwykłej macie. Jak dam wszystko na raz i się znudzi to nie będę miała co jej dać

No i za ile w końcu kupiłaś?!

Biedni Cynamonkowie, nawet nie chce myśleć co czują

A co do przewracania się jeszcze na brzuch, to moja przez prawę robi inaczej niż przez lewę Każde dziecko chyba musi swój sposób znaleźć

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:20   #1382
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

no to pospal szczepienie na niego nie dziala... a niech ma...

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

no, niezle u cynamonkow............. jak sie wkurze, to tam polece i tych lekarzy poustawiam!!!!!!!!!!!!!!! boszz przeciez jak nie Adas, to ona sie wykonczy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:38   #1383
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Wiem o co ci chodzi z tymi płynami, ale rozczaruję cię, że to nie tylko "made in china" to wszystko co trafia do nas z innych kontynentów. Chodzi o wybicie żyjątek. Dlatego czy dla siebie czy dla dziecka najpierw piorę ubranie a później noszę bez względu na to czy jest to bielizna (blisko ciała) czy jakieś swetry.
ja też piore wszystko i to ustawiam na pranie parowe

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:42   #1384
Anulka_p
Zakorzenienie

Witajcie mamusie. Biorę udział w konkursie, w którym można wygrać atrakcyjne nagrody dla swojego maleństwa. Byłabym wdzięczna za oddane na mnie głosy. No i mój Michaś byłby wdzięczny. Można oddać trzy głosy każdego dnia. Nie liczę oczywiście, że będziecie pamiętały i głosowały na mnie codziennie, ale te trzy dzisiaj byłyby dla mnie ogromną pomocą.

Oto link do głosowania: http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Mamusia lipcowa 2013.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:43   #1385
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Za matę nową z ekspozycji (zgubiła się małpka ) i kulkę dałam 110zł.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:45   #1386
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
No jak nie Chiny to Bangladesz, więc żadna różnica, jeśli chodzi o C&A to o ile się nie mylę to mają własnie w którymś z tych krajów fabrykę i było głosno o toksycznych związkach znajdujących się w ubraniach?

Sorry, no ale nie wiem czy nie trzeba ich wyrzucić...

Przepraszam za dygresję, ale no kurcze, w takim razie myślę, że 3/4 nas matek jest złymi matkami w Twoim odbiorze bo zakłada ubranka z Bangladeszu czy Chin ;> Nie odbieraj tego jak złośliwość, ale nie licząc marek hand made i hmm na szybko przychodzi mi Pinokio i Endo, to nie znam więcej marek, ktore produkują w Polsce.

I nie założysz, bo nie popierasz wyzysku dzieci?

A np. cudowna jakże droga Zara ma w tyłku wszelkie normy i produkuje w Chinach od kilku lat nie zmieniając przy tym cen, a dalej uważa się, że fabryki ma tam gdzie zaczynała czyli w Hiszpanii.

Tak swoją drogą to uważam, że niestety gdyby nie nasz konsumpcjonizm, to Chiny dawno by padły, a wraz z nim te biedne dzieci, które są wyzyskiwane, więc nie wiem co gorsze...

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

No ale ten pajac renifera to na pewno nie był z Polski :P

Co za firma? Może tak rodzima jak mój miastowy Pinokio

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Nie no muszę, jeśli dajesz dziecku coś z butelki, z łyżeczki to ona na pewno jest made in china ...
Przepraszam bardzo ale o wysyku dzieci pierwsza napisała Diabli...

A niedźwiadek był ze Smyka

i przeczytaj dokładnie moje posty bo to nie ja obżalałam dzieci z Chin a raczej dzieci z Polski

i nie krytykuje osób które zakładają ubranka z Chin tylko stwierdzam że ja staram się ich unikać a to jest duża różnica.

Stary 2013-10-15, 17:53   #1387
vujka
Raczkowanie

hej. Ja znowu tylko z doskoku... Mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie, ale mamy przełożone na przyszły tydzień. Odebraliśmy wyniki badań (pisałam Wam kiedyś, ze młody strasznie się poci), morfologia wyszła ok, za to fosfataza, wapń i żelazo podwyższone, ale najlepsze jest to, że okazało się, że krew miała być pobrana z żyły, a nie z pięty (kuły mu tą piętę 4 razy, bo krew nie chciała lecieć, a i tak musimy iść jutro badania powtórzyć, bo z pięty niemiarodajne

Byłam też u reumatologa, mogę odstawić leki

Biorę się za nadrabianie
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:53   #1388
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
1.mamy, które zaczęły rozszerzanie od warzyw, kiedy wprowadziłyście jabłko ? Antoni już 2 tygodnie je marchewkę, ziemniaka i dynię i chcę zapodać mu jabłko
2. czy Wasze dzieci też obracają się tylko przez 1 bok ? czy tylko mój tak ma bo ma asymetrię?
zaczęłam od owoców
zazwyczaj obraca się na jeden. na drugi też potrafi, ale ciężej mu idzie.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Elusiek ta kaszka manna nestle jest teraz w rossmannie w promocji po 9,99.
w Biedronce chyba jest tańsza. ale muszę sprawdzić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:56   #1389
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
hej. Ja znowu tylko z doskoku... Mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie, ale mamy przełożone na przyszły tydzień. Odebraliśmy wyniki badań (pisałam Wam kiedyś, ze młody strasznie się poci), morfologia wyszła ok, za to fosfataza, wapń i żelazo podwyższone, ale najlepsze jest to, że okazało się, że krew miała być pobrana z żyły, a nie z pięty (kuły mu tą piętę 4 razy, bo krew nie chciała lecieć, a i tak musimy iść jutro badania powtórzyć, bo z pięty niemiarodajne

Biorę się za nadrabianie
za reumaologa
A Młody ... może jak dobrze pobiorą to się okaże, że go tylko przegrzewałaś

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:03   #1390
vujka
Raczkowanie

Cytat:
za reumaologa
A Młody ... może jak dobrze pobiorą to się okaże, że go tylko przegrzewałaś
Właśnie, że go nie przegrzewam.. on ma głowe mokrą praktycznie caly czas
Stary 2013-10-15, 18:06   #1391
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Biorę się za nadrabianie
ale porownujesz do norm dzieciowych na pewno? nie martw sie na zapas

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

aa, i dzisiaj chyba Innocence pisala, ze jej pediatra mowila, ze pocenie nadmierne moze byc z niedoboru wit d3 tez, wiec to tez warto sprawdzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 18:23   #1392
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale porownujesz do norm dzieciowych na pewno? nie martw sie na zapas

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

aa, i dzisiaj chyba Innocence pisala, ze jej pediatra mowila, ze pocenie nadmierne moze byc z niedoboru wit d3 tez, wiec to tez warto sprawdzic
Właśnie dlatego bada się fosfatazę, wapń i żelazo, by sprawdzić niedobór wit d3 i czy nie ma zmian krzywiczych. Pediatra oglądała te wyniki i kazała dla pewności zrobić jeszcze z żyły badania.
Stary 2013-10-15, 18:26   #1393
antoinettee
Zadomowienie

No nareszcie nadrobiłam Sorrki, że tak mało pocytowałam, ale nadrobić a jeszcze poodpisywać to graniczy z cudem

Cytat:

lekarz zaliczony. niestety leki wszystkie dalej trza brac. ale mlody wazy juz 5640 g GONIMY WAS
Super, że Florek tak fajnie przybiera i dobrze się czuje

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?
Moja nie wymiotowała. Za pierwszym razem troszkę ulała ale minimalnie. Piguła nie kazała po szczepieniu karmić jej godzinę i jeśli się da to i smoczka nie dawać (nie dało się )

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaczęłam od owoców
zazwyczaj obraca się na jeden. na drugi też potrafi, ale ciężej mu idzie.

w Biedronce chyba jest tańsza. ale muszę sprawdzić
Ja kupiłam kaszkę manną za jakieś 8 zł ostatnio.

Julka kończy dziś 16 tygodni Puki co jest grzeczna ale troszkę marudna bo idą jej dwie dolne jedynki. Zaczęła śmiać się i mówić do siebie w lustrze Kochana jest.
Co do kupowania ciuszków w lumpie to Julia prawie całą swoją garderobę ma właśnie z takich sklepów. Nie wyobrażam sobie dawać za jeansy, sukienki i inne ciuszki, które założy może jakieś 2 razy 80 czy 100 zł. Zwyczajnie mnie na to nie stać. Dziś zajechałam do lumpka i kupiłam młodej rajstopki normalnie nówki za 1 zł. Nie przeszkadzają mi też Chińskie, Rumuńskie, Kameruńskie ani inne ciuszki jeśli są dobrej jakości

Cały czas trzymam kciuki za Cynamoniątko
Stary 2013-10-15, 18:28   #1394
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Moj maz uwaza ze to moja wina i ze mam mu nie dawac cycka w nocy, zeby go przyzwyczaić ze w nocy sie nie je

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No cóż, moim zdaniem to trochę bzdura. Na żadanie to na żądanie. Ja w sumie pewnie będę próbowała ograniczyć nocne jedzenie, ale gdzieś w okolicy pół roku jeśli sam się Daro nie przestawi.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Orientuje się ktoś czy można złożyć wniosek o to drugie pół roku macierzynskiego na cały okres a potem go cofnąć/zmniejszyc? Nie wiem czy wnioskować o całe pół roku czy o 8 tyg, potem o kolejne i kolejne..
Chociaż wątpie zebym nie chciała siedzieć całego roku...
Tak, można.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3345
cynamonkowe story ...

wyspałayśmy się!!!!!!!!
Przeczytałam obie informacje o Cynamonku. Masakra, nie dość, że lekarze niekompetentni to jeszcze ignorują informacje od rodziców. Porażka. Aż żal czytać, że taką "pomoc" się otrzymuję w szpitalu.

Cytat:

lekarz zaliczony. niestety leki wszystkie dalej trza brac. ale mlody wazy juz 5640 g GONIMY WAS
No śliczna waga, gonicie nas gonicie Gratulujemy razem z Daro

Cytat:
maly odsypia szczepienie - śpi ponad 2,5 h, dziewczyny które szczepiły na rota, wasze maluchy też co chwilę po szczepieniu wymiotowały?
My mieliśmy na rota, już obie dawki. Po żadnej Daro nie wymiotował, ale akurat nas pielęgniarki uprzedzały, że tak się może zdarzyć.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

1.mamy, które zaczęły rozszerzanie od warzyw, kiedy wprowadziłyście jabłko ? Antoni już 2 tygodnie je marchewkę, ziemniaka i dynię i chcę zapodać mu jabłko
2. czy Wasze dzieci też obracają się tylko przez 1 bok ? czy tylko mój tak ma bo ma asymetrię?
ad.2. to nie jest asymetria. Przynajmniej nam na rehabilitacji mówili, że to normalne, ze preferuje jedną stronę i jedyne co możemy robić to delikatnie tą drugą wspomagać tzn. raz po raz np. zmusić dziecko do obrotu w drugą stronę, ale przyjdzie czas, że będzie sam robił w obie bez problemu.

Cytat:
kurde, a moj nic nie chcial spac! walczyl pol dnia, to go wsadzilam do wozka i jezdzilam po lesie godzine. pare razy musialam go wyciagac i uspokajac, no i w koncu, pod koniec drugiej rundy, po setnym ziewnieciu zamknal te oczy i spi... zostawilam go na tarasie. jak sie obudzi, to przebiore go i siup na cyca do lozka. niech mi sprobuje nie chciec spac...
Cloche, mamy chyba chłopaków na podobnym etapie. U nas dziś też masakra ze spaniem. Moje dziecko przespało łącznie może godzinę w ciągu dnia i na tym koniec.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:41   #1395
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie bez różnicy czy wyprodukowano w chinach materiał czy całe ubranko Byle była dobra jakość i nie jednorazowe.
No chyba, że trafiasz na takie co masz pewność, że wszystko w pl.
A buty Ryłko kupujesz? Dowiedziałam się 2 lata temu, że jakość im trochę zjechała bo się pokusili na tanią produkcję i przenieśli do Chin. nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy, ale w tym kraju to już mnie nic nie zdziwi
A ja Wam powiem, że nawet jeżeli na metce jest napisane Made in Poland to wcale nie gwarantuje, że dany towar jest produkowany w Polsce. Wystarczy kupić towar np w Chinach, przemetkować na 'swoją' metkę (o ile chiński producent wyraża zgodę, a 99% wyraża:P) i już można na metce napisać co się chce. Nawet skład można zmienić, niestety to nie reguluje żadna ustawa. A nawet jeżeli już się zdarzy że faktycznie dane ubranko było uszyte w Polsce to niby skąd mają tkaniny? Przecież nie z Włoch:/
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:58   #1396
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Zobaczcie po ile lewek nasz był

http://www.smyk.com/fisher-price-lwi...y-dla-dzieci-p

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-15, 19:03   #1397
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Byliśmy u pediatry tak miłekj osoby w życiu nie spotkałam wszystko nam powiedział wytłumaczyła -anioł:P Mateuszek Waży 8kg i ma 69 cm Był grzeczniutki śmiał się do Pani doktor i łapał ją za rękaw. Jeśli chodzi o to że mu się pociła główka przy jedzeniu, któraś oto pytała kazała mu zwiększyć ilośc wit d3 jeden dzień jedną ampułke drugi dwie i tak dalej przez miesiąc powiedziała że szybko rośnie i bardzo możliwe że ma niedobór choć prawie wogóle nie ma oznak tylko ta pocąca się główka mozemy tez zrobić badanie na zawartość wit d3 kosztuje 100 zł dam mu kilka dni tak jak kazała apóźniej zrobimy kontrolnie. Kazała zrobić tez morfo, mocz i żelazo kontrolnie i dała mu dicoflor na żadkie kupki, bo mu prawie każda wypływała z pampersa A i powiedziała ze mamy przepięknego Synka i nam gratuluje
Do później buziaki
aha przyszedł lewek z FP
i druga tura ubranek z C&A
kurde... z tydzien temu skonczyla mi się witamina D i ciągle zapominałam kupić może to to... kopnijcie mnie w dupsko.. teraz mam mega wyrzuty sumienia

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

W ogóle Wam powiem, że czasami jak komuś mówię, że mam wspólne forum z innymi mamuśkami to mnie wyśmiewają, twierdzą, że pewno każdy ścieme wali etc. i ciężko mi wytłumaczyć jakiego rodzaju tworzymy grupę, ale już nie raz się przekonałam, że gdyby nie Wy to wielu rzeczy bym nie wiedziała i wielu bym nie zrobiła. W sumie dość mocno ułatwiacie mi moje pierwsze macierzyństwo
ja juz nikomu nie mowie bo jak kiedyś tlumaczylam to kilku osobom to patrzyly na mnie jak na wariatke...

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
To jeszcze nic, ja miałam na fb taką dziewczynę, co wstawiła zdjęcie moczu w nocniku z podpisem "pierwsze siku zrobione w nocnik Oliwki"
hahaha wyobrażam sobie jak jednego dnia wrzuca zdjęcie swojego sedesu, tam wielka kupa z podpisem, ale się dzisiaj zesralam.. i mnostwo lików..

sama sie z siebie smieje, a jak sie zaczelam recholic to Wojtus razem ze mną...nie wie z czego ale sie smieje..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:07   #1398
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego bada się fosfatazę, wapń i żelazo, by sprawdzić niedobór wit d3 i czy nie ma zmian krzywiczych. Pediatra oglądała te wyniki i kazała dla pewności zrobić jeszcze z żyły badania.
a to ja niedoinformowana
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cloche, mamy chyba chłopaków na podobnym etapie. U nas dziś też masakra ze spaniem. Moje dziecko przespało łącznie może godzinę w ciągu dnia i na tym koniec.
no to przybij pione...
Stary 2013-10-15, 19:09   #1399
MoTyleKsw
Zakorzenienie

o i ten dinozaur taniej niż na all
http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-...y-dla-dzieci-p

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 19:09   #1400
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
innocence a tak z ciekawości-ubranka jakich firm kupujesz?

Zara, reserved, c&a etc szyją w Chiach lub itp. krajach.

Nie znam polskiej marki, która ma fabryki w Polsce, więc czekam az mnie innocence uświadomi.

Wysokopółkowe marki również mają fabryki w Chinach.
Proponuję zainteresowanym sięgnąć po książkę: Luksus, dlaczego stracił blask".
Nawet jeśli mają wszywki "made in italy" jak pewna marka butów (nie będę pisać która) to buty płyną z Chin a wkładki są przekładane w Polsce. na niby buty włoskie...
No chyba, ze podmiana wszywek na 'made in Poland/Italy/UK' etc to się nazywa "szycie w Polsce" etc...

Edit: motylku nie kupiłam bo młody bawił się tym w sklepie (w wózku) i mu się nie podobało.
Większość ubranek kupionych w sklepie w moim miescie mam firmy "Hit Malina" Krawiectwo lekkie Halina Malinakatowice krakowska, inne to Duże Ri taki znaczek jak uśmiech, Ewa Klucze też mam kilka. Może są jeszcze jakieś inne ale nie chce rozkładać wszystkich ubranek Małego.

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-15 o 19:10
Stary 2013-10-15, 19:12   #1401
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę za pochopnie wyciągasz wnioski Kupuję tyle ubranek ile potrzebuje mój Synek , nie było sytuacji żebym któregoś z nich nie założyła mniej niz kilka-kilkanaście razy A następnie wszystkie ubranka piore i czekają na mojego drugiego Skarba Jak już mi nie będą potrzebne to sprzedam albo podaruje znajomym. I nie widzę w tym żadnego marnotrastwa
Aha i skoro o brzydzeniu się dziecmi nie skierowałaś do mnie to w porządku , niestety tak to odebrałam
a jeśli chodzi o sprawdzanie na własnej skórze to wole nie testować ubranek na skórze Mateuszka szybciej bym dla siebie coś kupiła, ale jak już mówiłam nie ciągnie mnie do tego

Diabli ja nie chciałam się z Tobą sprzeczać ani Cie urazić czym kolwiek, poprostu wyraziłam swoje zdanie, i licze na jego usznowanie A Nelusia i tak wygląda we wszystkich ubrankach pięknie czy to z lumpexu czy nowych, skoro Tobie one odpowiadają to nie mam nic przeciwko i nie mam zamiaru Cie za to krytykować i oto samo prosze
eee tam od razu sprzeczać przecież dyskutujemy, od tego jest forum. kazda wyraza swoja opinie i już.
zaintrygowalas mnie tym, ze napisalas już na wstępie, ze NIGDY nie zalozysz, ale w ciucholandzie nie bylas...i chyba stad cala ta dyskusja. ja nigdy nie mowie nigdy - bo musze sprobowac.
i oczywiście nie krytykuje - mnie np. większość typowych polskich ciuszków (śpioszki, kaftaniki itd.) zupełnie nie odpowiadają. material uważam za kiepskiej jakości i wole np. angielskie marki.
oczywiście nie tyczy się to wszystkich ubran, bo w moim miescie szyje mmdadak i wojcik i sporo rzeczy jest calkiem ok. ale oczywiście i tam sporo materiałów jest sprowadzonych z chin itd. tylko nikt o tym glosno nie mowi pewnie ze smykiem i reszta jest podobnie...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:12   #1402
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
ze wszystkich dzieci operowanych razem z Florkiem ZADNE nie dostawalo morfiny tak dlugo ale fakt, ja anestezjologiem nie jestem, no i skoro tak jest, jak ci ta kolezanka powiedziala, to przekaze cynamonowej, zeby ja troszke uspokoic

Motylek sie rozgrzala no ale fakt, jakkolwiek rozumiem pobudki Innocence, tak te kategoryczne stwierdzenia, ze co z chin to w zyciu by dziecku nie zalozyla - no w zyciu, ale pare ciuchow chinskich wlasnie zamowione... czyli wcale tak kategorycznie nie jest
gdybym wczesniej wiedziała że C&A to Chiny to napewno bym ich nie kupiła.

Szkoda że tak cieżko Wam uszanować czyjeś zdanie...

Stary 2013-10-15, 19:13   #1403
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Biorę się za nadrabianie
za odstawienie leków

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Julka kończy dziś 16 tygodni Puki co jest grzeczna ale troszkę marudna bo idą jej dwie dolne jedynki. Zaczęła śmiać się i mówić do siebie w lustrze Kochana jest.

Cytat:
hahaha wyobrażam sobie jak jednego dnia wrzuca zdjęcie swojego sedesu, tam wielka kupa z podpisem, ale się dzisiaj zesralam.. i mnostwo lików..

sama sie z siebie smieje, a jak sie zaczelam recholic to Wojtus razem ze mną...nie wie z czego ale sie smieje..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:14   #1404
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie oprócz tych ze Smyka w którym kupiłam ubranka 2x i z C&a tam kupiłam raz. Reszte ubranek dla Małego kupuje w sklepie u siebie w mieście mają wszystko produkowane w Polsce No i oczywiście te które dostałam część produkowana w Polsce a część gdzie indziej ale nie ubrałabym dziecku ubranka z Chin
i tak planujesz do 18stki? buty...to będzie wyzwanie. syn przyjdzie do domu, oznajmi, ze chce na tylek levi'sy i co?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:14   #1405
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Biedni Cynamonkowie, nawet nie chce myśleć co czują

A co do przewracania się jeszcze na brzuch, to moja przez prawę robi inaczej niż przez lewę Każde dziecko chyba musi swój sposób znaleźć
Ja już nie czytam.
Nie daje rady.
Ostatnio cały dzień płakałam i byłam nie do życia-za każdym razem jak o nich myślę to mi się serce kroi.
Czekam na dobre wieści ale jak widze co piszecie to nie otwieram linkow-nie mam odwagi

Cytat:
Mysia już kiedyś pokazywala -na allegro tez chyba tyle

Cytat:
Większość ubranek kupionych w sklepie w moim miescie mam firmy "Hit Malina" Krawiectwo lekkie Halina Malinakatowice krakowska, inne to Duże Ri taki znaczek jak uśmiech, Ewa Klucze też mam kilka. Może są jeszcze jakieś inne ale nie chce rozkładać wszystkich ubranek Małego.
Aha-ale to takie polskie firemki sa
Ewa Klucze tez cos mam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 19:15   #1406
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
zgadzam sie z Toba Motylku w 100 %, żadna z nas świata nie uratuje niestety i pisanie że nie zaloży sie dziecku ubrania z Chin to bzdura - bo wszystko wokół nas jest made in China
mały śpi prawie 4 godziny po szczepieniu
przeczytaj dokładnie bo to Diabli napisała że kupuje w SH żeby dzieci w Chinach nie musiały pracować po 20 h a nie ja ja się broniłam bo zostałam oskarżona o brak empatii dla chińskich dzieci.

Stary 2013-10-15, 19:16   #1407
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

ja sprobuje isc spac... nie wiem, czy mlody zechce... bo ja to caly dzien chodze i ziewam...
Stary 2013-10-15, 19:20   #1408
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Ale my szanujemy tutaj inne zdanie, które dotyczy chociażby rozszerzania diety. Każda skorzystała z sugestii a i tak zrobiła jak uważała, choć inna się z tym nie zgadza.
Tutaj chodziło o to, że nie da się uniknąć tego co chińskie, a według Ciebie się da.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja już nie czytam.
Nie daje rady.
Ostatnio cały dzień płakałam i byłam nie do życia-za każdym razem jak o nich myślę to mi się serce kroi.
Czekam na dobre wieści ale jak widze co piszecie to nie otwieram linkow-nie mam odwagi

Mysia już kiedyś pokazywala -na allegro tez chyba tyle

Aha-ale to takie polskie firemki sa
Ewa Klucze tez cos mam
Ooo to nie widziałam, że pokazywała, hehe a Ty pisałaś, ze niby nie masz czasu pisać, a tu wyszło szydło z worka. Ja za każdym razem jak otwieram to mam duszę na ramieniu, by nie przeczytać tego najgorszego

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-15, 19:20   #1409
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam szanuje i jak najbardziej rozumiem, ale tak tylko mowie, ze moze troszke zbyt kategorycznie sie wypowiedzialas, a az taka kategoryczna nie jestes u C&A sprobowalas, czyli troszke tez probujesz z roznych zrodel. to nic zlego
Stary 2013-10-15, 19:21   #1410
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i tak planujesz do 18stki? buty...to będzie wyzwanie. syn przyjdzie do domu, oznajmi, ze chce na tylek levi'sy i co?
Uszyje mu A jest w ogole polski jeans?
Bo materialy tez z Chin sa sprowadzane tak btw.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości